X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • Sabina Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuda Na Kiju wrote:
    Hej dziewczyny, postanawiałam i ja dołączyć do waszego grona. Staramy się z mężem o pierwsze dziecko od 10.2020 wiec w sumie to nie koniec świata, ale ja wiem ze jestem na początku swoje drogi 😞 zacznę od tego, ze mam nieregularne cykle, jestem teraz w trakcie 48dc! Od dziś biorę luteinę na wywołanie @ bo wiem ze ten cykl jest bez owulacji, mimo ze miałam skok temperatury 33dc, to w 41dc na usg był pęcherzyk w jajniku, już zapadający się. Oprócz tych nieregularnych cykli mam PCO, chociaż drugi gin tego nie potwierdził 🤷‍♀️ Podstawowe badania krwi ok, jedynie TSH 2,5, wiec biorę euthyrox 25 i po 3 tyg. Miałam już 1,4 ☺️ Czekam teraz na nowy cykl, mam zacząć brać NAC! oprócz tego biorę metformax i ovarin od początku marca. A tak na dokładkę mam brązowe plamienia, często gęsto i bez znaczenia kiedy, mam w każdym cyklu!

Dziewczyny trzymam kciuki za nas! Aby rok 2022 przyniósł na dużo radości !

Hej :) miło, że do nas dołączyłaś :) ja po Covidzie w listopadzie dostałam plamień przed każdą miesiączką.. ostatni cykl był trochę lepszy, ale jeśli się nie unormuje to w tym miesiącu już wizyta u ginekologa :(

Miałaś sprawdzane hormony pod kątem plamień?

• Izi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się od niedawna ale w tym cyklu zaczynam badania, nie będę czekała roku na to bo...
    Po pierwsze nie chce przez rok myśleć, że a może coś jest nie w normie
    Po drugie no właśnie jak coś jest nie w normie to lepiej zająć się tym od razu i mieć większe szanse prawda?
    Po trzecie dla siebie i swojego spokoju

Sabina lubi tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Sabina Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Staram się od niedawna ale w tym cyklu zaczynam badania, nie będę czekała roku na to bo...
    Po pierwsze nie chce przez rok myśleć, że a może coś jest nie w normie
    Po drugie no właśnie jak coś jest nie w normie to lepiej zająć się tym od razu i mieć większe szanse prawda?
    Po trzecie dla siebie i swojego spokoju

Masz racje.. zmotywowałaś mnie! Co prawda ja do @
    Mam jeszcze tydzień wiec niby jeszcze nadzieja jest.. ale raczej wiadomo ze 1 kreska. Wiec w następnym umowie się do lekarza na badania

Izi lubi tę wiadomość

• Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka , i ja zaczynam aktualnie nowy cykl , 3 dzień dziś minie. Zaczynamy starania , termometr microlife zakupiony, 5 maja wizyta u gin i zobaczymy co powie, zaczynam dietę płodności z Akademii plodnosci . .
    wiem że będzie trudno , bo mam otyłość i mega nieregularne cykle ale będę walczyć 🥰

Izi lubi tę wiadomość

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, więc i ja się dołączę.
    Staramy się z mężem o dzidziusia rok. Początkiem marca miałam wykonane HSG - wynik niejednoznaczny. Jestem po ostrym zapaleniu wyrostka robaczkowego i zapaleniu otrzewnej, obawiam się że ten wyrostek mógł coś namieszać. Na początku maja czeka mnie laparoskopia i po prostu nie umiem się doczekać ;-) czuje, że to krok w przód... Mąż badał nasienie i wszystko ok, ale chcemy powtórzyć w lepszej klinice niepłodności.
    Życzę nam aby każda z nas w końcu zobaczyła te upragnione dwie kreseczki i małego bobasa w brzuchu 🐣🐣 🥰

Sabina , Izi lubią tę wiadomość

• Cuda Na Kiju Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Hej :) miło, że do nas dołączyłaś :) ja po Covidzie w listopadzie dostałam plamień przed każdą miesiączką.. ostatni cykl był trochę lepszy, ale jeśli się nie unormuje to w tym miesiącu już wizyta u ginekologa :(

Miałaś sprawdzane hormony pod kątem plamień?

Sabina robiłam podstawowe biadania hormonalne i wszystko jest ok, nie wiem co bym mogła dodatkowo jeszcze zbadać, myśle zrobić jeszcze żelazo, b12 i może AMH.

Co do covida właśnie na początku cyklu przechodziłam i możliwe za aż tak on namieszał w moim cyklu, chociaż nigdy do regularnych nie należał🥺 w tym tygodniu badałam przeciwciała, tak z ciekawości i mam tyleeee ze mogłabym rozdawać na lewo i prawo ☺️

Sabina lubi tę wiadomość

• Paulinka95 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) wczoraj poszłam do paczkomatu po testy owu które zamówiłam a tu psikus paczkomat nie chciał mi ich oddać haha nie dało rady otworzyć skrzynki i musiałam dzwonić na infolinię i oni już przełożyli paczkę do innej skrzynki i mogę już ją odebrać :) mam nadzieję że tym razem paczkomat się ze mną dogada haha

Sabina lubi tę wiadomość

• Sabina Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka95 wrote:
    Hej kochane :) wczoraj poszłam do paczkomatu po testy owu które zamówiłam a tu psikus paczkomat nie chciał mi ich oddać haha nie dało rady otworzyć skrzynki i musiałam dzwonić na infolinię i oni już przełożyli paczkę do innej skrzynki i mogę już ją odebrać :) mam nadzieję że tym razem paczkomat się ze mną dogada haha

Haha złośliwość rzeczy martwych :D mam nadzieję że paczkomat w końcu oddał ci testy :D ja tez zamawiam przez internet testy owulacyjne i ciążowe :p w sumie zamawiam w większych ilościach to głupio iść po aż tyle do apteki :D

Jak dziewczyny u was weekend? Ja mam trochę stresa.. od owulacji bolał mnie jajnik ale takie kłucie ze myślałam ze po ścianach będę chodzić i tak 3 dni.. a teraz ból jakbym jutro miała okres dostać.. Dopiero 21 dc wiec i tak nie wiadomo czego się spodziewać

• Sabina Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    hejka , i ja zaczynam aktualnie nowy cykl , 3 dzień dziś minie. Zaczynamy starania , termometr microlife zakupiony, 5 maja wizyta u gin i zobaczymy co powie, zaczynam dietę płodności z Akademii plodnosci . .
    wiem że będzie trudno , bo mam otyłość i mega nieregularne cykle ale będę walczyć 🥰

Eurycyna ja tez stosuje Dietę od Akademi płodności :) mój mąż tez chętnie dołączył :) do tego stosuje jeszcze Królową (ziółka) i olej z wiesiołka z nich jestem najbardziej zadowolona.

Kochana damy radę :) grunt to cierpliwość ❤️

• MalaPI Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Haha złośliwość rzeczy martwych :D mam nadzieję że paczkomat w końcu oddał ci testy :D ja tez zamawiam przez internet testy owulacyjne i ciążowe :p w sumie zamawiam w większych ilościach to głupio iść po aż tyle do apteki :D

Jak dziewczyny u was weekend? Ja mam trochę stresa.. od owulacji bolał mnie jajnik ale takie kłucie ze myślałam ze po ścianach będę chodzić i tak 3 dni.. a teraz ból jakbym jutro miała okres dostać.. Dopiero 21 dc wiec i tak nie wiadomo czego się spodziewać

Mój weekend zaczął się od @ :). Od czwartku mieliśmy rodziców, a teraz odpoczywamy 😄 w tym cyklu odpuszczam obserwacje, luteinie i testy...daje sie ponieść. Przyszły weekend od piątku mamy tylko dla siebie. Maly zostaje z dziadkami 😁. Pozdrawiam Was 😘

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weekend bez męża bo miał wyjazd natomiast miałam czas tylko dla siebie jak mała zasnęła i to był wielki plus:) ja testuje w przyszłym tygodniu, ktoś ze mną ? 🙋🏼‍♀️Objawów nie mam żadnych 😊 pozdrawiam ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 20:23

MalaPI lubi tę wiadomość

• Sabina Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    weekend bez męża bo miał wyjazd natomiast miałam czas tylko dla siebie jak mała zasnęła i to był wielki plus:) ja testuje w przyszłym tygodniu, ktoś ze mną ? 🙋🏼‍♀️Objawów nie mam żadnych 😊 pozdrawiam ☺️

O to fajnie :) mogłaś odpocząć i się zrelaksować :)

Ja od owulacji miałam kłucie jajnika takie ostre przez 3 dni a potem aż do teraz cmienie brzucha jak na @. Wiec w przyszłą sobotę będę testować. Nie chce się nadstawiać a z drugiej strony mam nadzieje..

A Ty kiedy zaczynasz testy?

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    O to fajnie :) mogłaś odpocząć i się zrelaksować :)

Ja od owulacji miałam kłucie jajnika takie ostre przez 3 dni a potem aż do teraz cmienie brzucha jak na @. Wiec w przyszłą sobotę będę testować. Nie chce się nadstawiać a z drugiej strony mam nadzieje..

A Ty kiedy zaczynasz testy?

O to u Ciebie coś się dzieje:) Myślałam o piątku:)

• Sabina Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    O to u Ciebie coś się dzieje:) Myślałam o piątku:)

Laura25 to będziemy testować razem ❤️!
    Tak, coś się dzieje ale boję się robić sobie nadzieje

• Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Eurycyna ja tez stosuje Dietę od Akademi płodności :) mój mąż tez chętnie dołączył :) do tego stosuje jeszcze Królową (ziółka) i olej z wiesiołka z nich jestem najbardziej zadowolona.

Kochana damy radę :) grunt to cierpliwość ❤️
    o super i jak wrażenia. a może masz coś do polecenia z inozytolem? Bo kupiłam Myofolic ale aukcja wprowadziła mnie w błąd bo nie był info ze data ważności to czerwiec tego roku 😒 No ale do czerwca pobiorę .
    dziś mam 6 dzień okresu o litości. cykl miałam ok 60 dni , 4 dni różowego plamienia i dość mocno bolesny okres , dopiero dziś mi mija . kurde jakbym chciała mieć normalne regularne i z owulacja cykle 🤯

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    o super i jak wrażenia. a może masz coś do polecenia z inozytolem? Bo kupiłam Myofolic ale aukcja wprowadziła mnie w błąd bo nie był info ze data ważności to czerwiec tego roku 😒 No ale do czerwca pobiorę .
    dziś mam 6 dzień okresu o litości. cykl miałam ok 60 dni , 4 dni różowego plamienia i dość mocno bolesny okres , dopiero dziś mi mija . kurde jakbym chciała mieć normalne regularne i z owulacja cykle 🤯

Oj niestety z inozytolem nie :( sprawdzałam jaki skład jest w Pregna Start (ja ją stosuje) ale widzę ze nie ma tam B8 :(
    A od jak dawna stosujesz inozytol? I czy możesz polecić?

• Izi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuda Na Kiju wrote:
    Sabina robiłam podstawowe biadania hormonalne i wszystko jest ok, nie wiem co bym mogła dodatkowo jeszcze zbadać, myśle zrobić jeszcze żelazo, b12 i może AMH.

Co do covida właśnie na początku cyklu przechodziłam i możliwe za aż tak on namieszał w moim cyklu, chociaż nigdy do regularnych nie należał🥺 w tym tygodniu badałam przeciwciała, tak z ciekawości i mam tyleeee ze mogłabym rozdawać na lewo i prawo ☺️

Poniżej lista badań z innego wątku. Ja postawiłam narazie na badania z 1 etapu do antytg włącznie (dziś robiłam te między 2-5 dc) i zobaczymy jak nic nie wyjdzie (a raczej wyjdzie podwyższona prolaktyna) to będę sobie się starać i za jakiś czas jak nic nie wyjdzie robić kolejne badania najwyżej. Mój mąż też ma od urologa skierowanie na podstawowe badania - tu z kolei wiemy, że może być problem z TSH ale zobaczymy.

Staram się poradzić sobie ze stresem i wewnętrzną presją, w czwartek przyszła @ plus ta pogoda = słabe samopoczucie...

LISTA BADAŃ:
    》I ETAP
    3dc:
    • Estradiol
    • LH
    • FSH
    • Prolaktyna
    • Testosteron
    7 dpo:
    • Progesteron
    Pozostałe dni:
    • TSH
    • FT3
    • FT4
    • AntyTPO
    • AntyTG
    • USG tarczycy
    • Krzywa glukozy
    • Krzywa insuliny
    • Monitoring cyklu
    • Badanie nasienia partnera

》II ETAP
    • Wit D
    • Wit B12
    • Homocysteina
    • Kwas foliowy
    • Żelazo
    • Ferrytyna

》III ETAP
    • Białko S
    • Białko C
    • Ana1
    • TestDNA
    • Wymazy MUCHa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia)
    • HSG

♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

preg.png
  • Sabina Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Poniżej lista badań z innego wątku. Ja postawiłam narazie na badania z 1 etapu do antytg włącznie (dziś robiłam te między 2-5 dc) i zobaczymy jak nic nie wyjdzie (a raczej wyjdzie podwyższona prolaktyna) to będę sobie się starać i za jakiś czas jak nic nie wyjdzie robić kolejne badania najwyżej. Mój mąż też ma od urologa skierowanie na podstawowe badania - tu z kolei wiemy, że może być problem z TSH ale zobaczymy.

Staram się poradzić sobie ze stresem i wewnętrzną presją, w czwartek przyszła @ plus ta pogoda = słabe samopoczucie...

LISTA BADAŃ:
    》I ETAP
    3dc:
    • Estradiol
    • LH
    • FSH
    • Prolaktyna
    • Testosteron
    7 dpo:
    • Progesteron
    Pozostałe dni:
    • TSH
    • FT3
    • FT4
    • AntyTPO
    • AntyTG
    • USG tarczycy
    • Krzywa glukozy
    • Krzywa insuliny
    • Monitoring cyklu
    • Badanie nasienia partnera

》II ETAP
    • Wit D
    • Wit B12
    • Homocysteina
    • Kwas foliowy
    • Żelazo
    • Ferrytyna

》III ETAP
    • Białko S
    • Białko C
    • Ana1
    • TestDNA
    • Wymazy MUCHa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia)
    • HSG

Dzięki za listę :*

Izi doskonale Cię rozumiem! Ja ostatnio tez nie mam najlepszego czasu.. u mnie ostatnio wszyscy na około w ciąży, żona szefa urodziła, składanie się w firmie na prezenty dla nich. Niby szczęście a w gardle i żołądku ściska. Gdyby chociaż można było wyjść pobiegać lub na spacer a tu pogoda tez kiepska..

Kupiłam sobie obraz do malowania po numerach żeby coś robić po pracy żeby nie myśleć..

Wiec kochana ogromne uściski dla Ciebie! Niech tylko przyjdzie lepsza pogoda i myśle ze choć trochę to zle samopoczucie odejdzie 😘

Izi lubi tę wiadomość

• Dolly89 Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Dzisiaj idę potwierdzić drugą ciążę! Trzymajcie proszę kciuki, jak i ja trzymam za Was!

Izi, Silenka, Sabina , Laura25, MalaPI, Sabrinayyy lubią tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:
    Hej wszystkim :)
    My z mężem staramy się już dość długo. Chociaż nie wiem czy można to nazwać "staraniem", gdyż ograniczamy się głównie do tych dni okoloowulacyjnych. Niestety za każdym razem przychodzi @. U męża wyniki praktycznie w normie , po konsultacjach w klinice. U mnie też wszystko w normach się mieści, jedynie stosunek lh do fsh jest niski, bo w ubiegłym cyklu był równy 0,47. Na usg wtedy też jajniki wyglądały normalnie, więc w teorii owulacji nie było, choć skok temperatury był, a i test owu wyszedł pozytywny 13 dnia cyklu. Więc nie wiem już tak naprawdę na co patrzeć. Podejrzewam, że problem polega w mechanicznym podejściu do tematu, bo przytulamy się z naciskiem na dzidziula, a nie dlatego, że mamy ochotę.
    Piszę tu, bo chyba potrzebuję takiej rozmowy, komunikacji z innymi starającymi się, jakoś mi lżej wtedy jest, a koleżanka, która również się z mężem starała w tym cyklu ma 2 kreseczki na teście ciążowym, więc już inaczej trochę :-P

Dobrze, że piszesz, wiele z nas trafiło tu bo szukało miejsca gdzie się wygada, poczuje się zrozumiana lub zasięgnie rady :)
    Boje się podejścia właśnie "mechanicznego" do sprawy, też mam je trochę w głowie, a rozmawiałam na tym weekendzie z mężem i on też trochę je ma czasami. Ciężko się go pozbyć jak nam bardzo zależy na ciąży. Z 1 strony wszystko to wiemy i rozumiemy, a z 2 i tak głowa i serce robią co chcą :D
    Ja staram się teraz skupić na mężu, na zakochiwaniu się w nim, dostrzeganiu tego co mnie pociąga.

preg.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ