Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Blond27 właśnie jeszcze nie wiemy jaka jest przyczyna tego że nie umiem zajść
Mój mąż miał robione badania nasienia i wyszły dobre. Ja jak narazie miałam zbijanie tsh ponieważ wyszło na początku 2,86 i prolaktyna jakoś ok 35.
Teraz po eutyroxie tsh wyszło 0,84 jak dobrze pamiętam i prolaktyna około 15. Reszta hormonów w normie
Tzn ciała przeciwtarczycowe trochę podwyższone bo powinno być max 9 a ja miałam 18. Ale endokrynolog powiedziała że to delikatny wzrost i że mam się nie martwić i brać dalej eutyrox.
Teraz miałam u gin badanie cyklu i był pecherzyk z prawego jajnika a po tygodniu ciałko żółte więc owu byla:)
Ale niestety mimo iż staraliśmy się w tym czasie to nie wyszło pewnie jutro @ się rozkręci bo na razie tylko plamy ale test zrobiłam i wyszled negatyw więc wiem że ona przyjdzie.
Teraz czekaja mnie wymazy a później HSG. Może te badania coś wyjaśnia
No. Mi się też czasami wydaje ze mi bardziej zależy ale faceci chyba tak mają że po prostu nie lubią zbytnio pokazywać tego typu uczuć. Przynajmniej mój mąż próbuje być twardy choć wiem że też mu z tym ciężko.
Dziewczyny w końcu musi się udać musimy walczyć dalej 😉
Blond27 lubi tę wiadomość
Ona: 34lat , On: 33lat
Starania o dzidziusia od marca 2020r.
ON - badanie nasienia Ok.
Morfologia -3%.
ONA:
08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
Niedoczynność tarczycy - tabl. Euthyrox 25.
Małopłytkowość nieokreślona - PLT miedzy 70-90 tyś.
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
1 IUI : 25.05.2023- ❌😞
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
25.10 - 2,5cm szczęścia ❤️😍 wszystko ok❤️
1 prenatalne 22.11🍀🙏czekamy...
"Trzeba wierzyć, że sie uda... " -
Hej dziewczyny. Wiem ze większość z Was brał jakiś progesteron w drugiej fazie. Ja przy duphastonie tego nie odczułam a teraz na utrogestanie spóźnia mi się okres a testy negatywne. Ile mniej więcej dni Wam się spóźniała @?
Ja nie biorę już dwa dni, w poprzednim cyklu dostałam mimo brania progesteronu w 24dc (tak mam długość cyklu) a teraz nadal nic i nawet nie mam PMS które mi towarzysza od kiedy odstawiłam antykoncepcję. W 22dc zrobiłam bete i była ujemna. Sikane testy białe robione rano i wieczorem. Głupieje i nie wiem czy jutro iść znowu na bete… czy nie ma sensu się znowu kłuć’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Sylza wrote:Hej dziewczyny. Wiem ze większość z Was brał jakiś progesteron w drugiej fazie. Ja przy duphastonie tego nie odczułam a teraz na utrogestanie spóźnia mi się okres a testy negatywne. Ile mniej więcej dni Wam się spóźniała @?
Ja nie biorę już dwa dni, w poprzednim cyklu dostałam mimo brania progesteronu w 24dc (tak mam długość cyklu) a teraz nadal nic i nawet nie mam PMS które mi towarzysza od kiedy odstawiłam antykoncepcję. W 22dc zrobiłam bete i była ujemna. Sikane testy białe robione rano i wieczorem. Głupieje i nie wiem czy jutro iść znowu na bete… czy nie ma sensu się znowu kłućOna 26 lat
PCOS
Metformina, Ovarin, witamina D
09.2021 Letrozol+Ovitrelle+Luteina X
On 29 lat
Badania nasienia ok -
Sylza wrote:Hej dziewczyny. Wiem ze większość z Was brał jakiś progesteron w drugiej fazie. Ja przy duphastonie tego nie odczułam a teraz na utrogestanie spóźnia mi się okres a testy negatywne. Ile mniej więcej dni Wam się spóźniała @?
Ja nie biorę już dwa dni, w poprzednim cyklu dostałam mimo brania progesteronu w 24dc (tak mam długość cyklu) a teraz nadal nic i nawet nie mam PMS które mi towarzysza od kiedy odstawiłam antykoncepcję. W 22dc zrobiłam bete i była ujemna. Sikane testy białe robione rano i wieczorem. Głupieje i nie wiem czy jutro iść znowu na bete… czy nie ma sensu się znowu kłuć
Starania od Sierpień'20
👩🏻28
PCOS, hormony w normie, jajowody drożne, 3 cykle Clo, 3 cykle Letrozole, suple
👨🏻🦲31
Morfologia 0%, suple, antydepresanty, leki na nadciśnienie
IVF 🤞
° Listopad'22 start stymulacji
° 16/11/22 punkcja, 6 śnieżynek ❄️
° 04/04/23 transfer 5aa
° 5dpt - ⏸️
° 7dpt - beta 121
° 29dpt - ❤️
° 20w6d - 360g 28cm💙
° 27w2d - 1100g
° 33w5d - 2200g
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!" 🏅
"Pozwól, aby w Twoim życiu zdarzały się cuda" 💫 -
Łati90 wrote:Blond27 właśnie jeszcze nie wiemy jaka jest przyczyna tego że nie umiem zajść
Mój mąż miał robione badania nasienia i wyszły dobre. Ja jak narazie miałam zbijanie tsh ponieważ wyszło na początku 2,86 i prolaktyna jakoś ok 35.
Teraz po eutyroxie tsh wyszło 0,84 jak dobrze pamiętam i prolaktyna około 15. Reszta hormonów w normie
Tzn ciała przeciwtarczycowe trochę podwyższone bo powinno być max 9 a ja miałam 18. Ale endokrynolog powiedziała że to delikatny wzrost i że mam się nie martwić i brać dalej eutyrox.
Teraz miałam u gin badanie cyklu i był pecherzyk z prawego jajnika a po tygodniu ciałko żółte więc owu byla:)
Ale niestety mimo iż staraliśmy się w tym czasie to nie wyszło pewnie jutro @ się rozkręci bo na razie tylko plamy ale test zrobiłam i wyszled negatyw więc wiem że ona przyjdzie.
Teraz czekaja mnie wymazy a później HSG. Może te badania coś wyjaśnia
No. Mi się też czasami wydaje ze mi bardziej zależy ale faceci chyba tak mają że po prostu nie lubią zbytnio pokazywać tego typu uczuć. Przynajmniej mój mąż próbuje być twardy choć wiem że też mu z tym ciężko.
Dziewczyny w końcu musi się udać musimy walczyć dalej 😉
Rozumiem, a jak długo się staracie? Przepraszam jeśli padła już odpowiedź na to pytanie ale przekopać się przez forum jest ciężko .....
Ja już odczuwam lekkie bóle jak @ więc myślę , że przyjdzie jak w zegarku jutro 😟
Też tak myślę, faceci to są jednak " dziwne człowieki " 😆Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Dziękuje dziewczyny 😘’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Dziewczyny, już nie wiem co robić staramy się 5mscy, badania wychodzą mi w normie, ale wciąż mam bardzo nieregularne cykle - raz 32 dni, raz 58. Biorę bromergon, od następnego cyklu mam zacząć duphaston. Teraz jestem w 38dc, testy wychodzą oczywiście negatywne, a ja czuję jak marnuję czas i tracę kolejne szanse. Rozbija mnie ta bezsilność
-
Blond27 wrote:Rozumiem, a jak długo się staracie? Przepraszam jeśli padła już odpowiedź na to pytanie ale przekopać się przez forum jest ciężko .....
Ja już odczuwam lekkie bóle jak @ więc myślę , że przyjdzie jak w zegarku jutro 😟
Też tak myślę, faceci to są jednak " dziwne człowieki " 😆
My staramy się już 20 miesięcy niestety 😣
Zaczęliśmy od marca 2020r.
U mnie dziś @ się rozkręciła ale tym razem miałam dluze przed takie brązowe plamienia dlatego muszę gin zapytać przy następnej wizycie czy może to być przyczyna niewydolność ciałka złotego bo trochę o tym poczytałam a zapytać nie zaszkodzi
Jutro muszę napisać maila do mojej gin że niestety się nie udało i umówić się na wizytę.
Mam Nadzieję HSG pomoże choć nie ukrywam. Boję się tego badania trochę.
Blond27 spokojnie puki jej nie ma to jest szansa
Miejmy nadzieję że nie przyjdzieOna: 34lat , On: 33lat
Morfologia -3%.
ONA:
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Emka95 wrote:Dziewczyny, już nie wiem co robić staramy się 5mscy, badania wychodzą mi w normie, ale wciąż mam bardzo nieregularne cykle - raz 32 dni, raz 58. Biorę bromergon, od następnego cyklu mam zacząć duphaston. Teraz jestem w 38dc, testy wychodzą oczywiście negatywne, a ja czuję jak marnuję czas i tracę kolejne szanse. Rozbija mnie ta bezsilność
Część Emka95.
Rozumiem twoja bezsilność bo mam tak samo tylko że my staramy się już 20miesiecy i nic mimo iż mam regularnie cykle i owulacje. Badania wszystkie też mam ok. Też strasznie dobija mnie to że to już tyle czasu a dalej II brak tym bardziej że w przyszłym roku skończę 32 lata. ☹️
U was może być problem w tym że nie umiecie natrafić na dni płodne bo jak wpomnialas masz nieregularne cykle. Ja nigdy nie miałam problemu z cyklem ale mam nadzieję że te leki pomogą Ci wszystko wyregulować i że w końcu wam się uda.
Może spróbuj zakupić testy owulacyjne?
Mojej znajomej pomogły
Będę trzymać kciuki żeby wszystko Ci się ułożyłoOna: 34lat , On: 33lat
Morfologia -3%.
ONA:
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Łati90 wrote:My staramy się już 20 miesięcy niestety 😣
Zaczęliśmy od marca 2020r.
U mnie dziś @ się rozkręciła ale tym razem miałam dluze przed takie brązowe plamienia dlatego muszę gin zapytać przy następnej wizycie czy może to być przyczyna niewydolność ciałka złotego bo trochę o tym poczytałam a zapytać nie zaszkodzi
Jutro muszę napisać maila do mojej gin że niestety się nie udało i umówić się na wizytę.
Mam Nadzieję HSG pomoże choć nie ukrywam. Boję się tego badania trochę.
Blond27 spokojnie puki jej nie ma to jest szansa
Miejmy nadzieję że nie przyjdzie
A wy jesteście już pod opieką jakiejś kliniki? Bo gin u której byłam, na 'kontroli' nam kazała się wstrzymać jeszcze i próbować ale sama nie wiem 😂 chyba wolałabym już działać w tym temacie.....
Ja mam na początku takie brązowe plamienie ale dosłownie troszke no i praktycznie odrazu potem @, więc jakby dostaje cynk że to już 😆Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond27 wrote:Łati, HSG to badanie na drożność jajowodów? Też się o tym naczytałam na forum i na początku mnie przerażało to badanie, ale są dziewczyny które znosiły to dobrze. Ja tego badania nie miałam jeszcze.
A wy jesteście już pod opieką jakiejś kliniki? Bo gin u której byłam, na 'kontroli' nam kazała się wstrzymać jeszcze i próbować ale sama nie wiem 😂 chyba wolałabym już działać w tym temacie.....
Ja mam na początku takie brązowe plamienie ale dosłownie troszke no i praktycznie odrazu potem @, więc jakby dostaje cynk że to już 😆
Cześć! Tak to badanie drożności. Nie ma czym się stresować, ból chwilowy jak przy miesiączce, może ciut silniejszy ale nie trwa długo.
Ja przeżyłam (a mam naprawdę niski próg bólu) 😎
U mnie podobnie, wyniki badań ok, Mąż ok, drożność ok, generalnie wszystko co wiemy ok. Zastanawiamy się co jeszcze moglibyśmy sprawdzić zanim zdecydujemy się na pomoc iv..
staramy się ponad 2 lata i nic a nic.Blond27 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2019 ⏱
👩🏼 28 lat
🧑🏻 30 lat
Ona:
cykle ok. 28-30 dni
w każdym cyklu dojrzały pękający pęcherzyk (przy cyklu stymulowanym Lamettą 2 pęcherzyki pękające), Clo też działa.
drożność 🟢
„niewielka” dwurożność macicy, lekkie tyłozgięcie❓
io - wykluczone
▫️TSH - obniżone euthyroxem 36,5 -> Letrox 50
▫️ AMH - 4,8 ng/ml
Aldosteron 184,93 ng/ml
Kortyzol 7,13 ug/dl
SHBG 84,31 nmol/l
DHEA-SO4 260,00 ug/dl
Prolaktyna 12,40 ng/ml
Estradiol 49,60 po/ml
▫️05.2021 - IUI ❌
▫️08.2021 - IUI ❌
On:
mały żylak powrózka - nie powodujący problemów
05.2020 - nasienie idealne
04.2021 - nasienie idealne
HBA - 96% prawidłowych wiążących
SCD - 90% prawidłowa budowa
10% nieprawidłowa budowa -
Kulka wrote:Cześć! Tak to badanie drożności. Nie ma czym się stresować, ból chwilowy jak przy miesiączce, może ciut silniejszy ale nie trwa długo.
U mnie podobnie, wyniki badań ok, Mąż ok, drożność ok, generalnie wszystko co wiemy ok. Zastanawiamy się co jeszcze moglibyśmy sprawdzić zanim zdecydujemy się na pomoc iv..
staramy się ponad 2 lata i nic a nic.
My staramy się od tego roku tak od czerwca a nóż się uda, od września czyli tego cyklu już miałam potwierdzona owulację u gina i czekam na @ ma przyjść jutro 😁 ja miałam badane hormony i USG i cytologie i na ten moment wszystko dobrze. Jak przyjdzie @ to wysyłam męża na badanie nasienia...
Widzisz to dobrze ze mówisz, to już będzie trochę lżej, mi i Łati jeśli ewentualnie będziemy mieć to badanie ja mam dość wysoki próg bólu .
Kulka, a co mówią lekarze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 13:18
Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond27 wrote:Łati, HSG to badanie na drożność jajowodów? Też się o tym naczytałam na forum i na początku mnie przerażało to badanie, ale są dziewczyny które znosiły to dobrze. Ja tego badania nie miałam jeszcze.
Ja mam na początku takie brązowe plamienie ale dosłownie troszke no i praktycznie odrazu potem @, więc jakby dostaje cynk że to już 😆
Tak HSG to badanie drożności jajowodów
Boję się tego badania ale jeśli ma pomóc to oczywiście je zrobię
Ja narazie chodzę do takiego centrum medycznego i do doktor która zajmuje się ogólnie ginekologia i pracuje też na oddziale ginekologcznym w szpitalu ale jeśli HSG i wymazy wyjdą ok to wtedy Ona skieruje mnie do innej gin która zajmuje się typowo niepłodnością.
Ja po pół roku staran też już panikowałam ale gin powiedziała że jeśli do roku nie będzie efektu to wtedy dopiero zaczniemy działać w temacie:) no i tak działamy po kolei.
U mnie jeszcze jest to że ja miałam w 2019r zabieg konizacji szyjki ponieważ miałam zła cytologie i okazało się że mam CIN.
Na szczęście udało się to wyleczyć i teraz każda cytologia robiona co pół roku i wychodzi ok. Miesiączki też ma normalne 5,6 dni wiec moja gin mówi że to raczej nie jest przyczyną problemu.
No właśnie ja mam tak że albo w ogole palmien nie mam albo mam tak 3 dni a potem przychodzi @.
Blond27 trzymam kciuki żeby się wam Udało i żebyś nie musiała się już tym martwić
Morfologia -3%.
ONA:
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Kulka wrote:Cześć! Tak to badanie drożności. Nie ma czym się stresować, ból chwilowy jak przy miesiączce, może ciut silniejszy ale nie trwa długo.
staramy się ponad 2 lata i nic a nic.
Kulka to jesteśmy w podobnej sytuacji.
No ja mam nadzieję że u mnie drożność też będzie mało bolesna nic musimy walczyć kiedyś na pewno się uda cieszę się że trafiłam na to forum naprawdę czuje tutaj wsparcie dzięki dziewczynyBlond27 lubi tę wiadomość
Morfologia -3%.
ONA:
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Blond27 wrote:My staramy się od tego roku tak od czerwca a nóż się uda, od września czyli tego cyklu już miałam potwierdzona owulację u gina i czekam na @ ma przyjść jutro 😁 ja miałam badane hormony i USG i cytologie i na ten moment wszystko dobrze. Jak przyjdzie @ to wysyłam męża na badanie nasienia...
Widzisz to dobrze ze mówisz, to już będzie trochę lżej jeśli ewentualnie będę miała mieć to badanie ja mam dość wysoki próg bólu .
Kulka, a co mówią lekarze?
Wydaje mi się, że Męża wygoń w pierwszej kolejności na badania (facet zawsze gada ze nie to na pewno nie jego wina, a różnie może być). HSG też uważam się warto zrobić, bo w razie polipów czy innych podobnych będziesz wiedziała gdzie może leżeć problem z Twojej strony. Niby do roku efektywnych starań później zaczynaja się badania - ja naciskałam lekarza po 3-4 miesiącach bo czułam ze coś jest na rzeczy wiec tak zaczela się Nasza historia, jestem tez trochę niecierpliwa i to jest dla mnie prawdziwa szkoła życia.
Co lekarze na to? Teraz dopiero po konsultacji z lekarzem InviMedu we Wro, dostalismy sugestie wykonania rozszerzonych badań nasienia Męża. Co prawda w cholerę kasy, ale czego się nie zrobi? Badania typu SCD, HBA i MSOME-6600.
Mieliśmy też już dwie nieudane próby inseminacji.
Stąd lekarz zaproponował takie badania. Być może mimo tego ze mąż podstawowe wyniki i liczebność ma naprawdę spoko, to pytanie czy te plemniki są (głupio to może zabrzmi) „pełnosprawne”.
Robiłaś może poziom cukru, insuliny? Może tu gdzieś warto zaglądnąć głębiej gdyby się nie powiodło (ale oczywiście mam nadzieje ze tak nie będzie ☺️)Starania od 09.2019 ⏱
👩🏼 28 lat
🧑🏻 30 lat
Ona:
cykle ok. 28-30 dni
w każdym cyklu dojrzały pękający pęcherzyk (przy cyklu stymulowanym Lamettą 2 pęcherzyki pękające), Clo też działa.
drożność 🟢
io - wykluczone
▫️ AMH - 4,8 ng/ml
Aldosteron 184,93 ng/ml
Kortyzol 7,13 ug/dl
SHBG 84,31 nmol/l
DHEA-SO4 260,00 ug/dl
Prolaktyna 12,40 ng/ml
Estradiol 49,60 po/ml
▫️05.2021 - IUI ❌
▫️08.2021 - IUI ❌
On:
Łati90 wrote:Kulka to jesteśmy w podobnej sytuacji.
No ja mam nadzieję że u mnie drożność też będzie mało bolesna nic musimy walczyć kiedyś na pewno się uda cieszę się że trafiłam na to forum naprawdę czuje tutaj wsparcie dzięki dziewczyny
Mi czasami już ręce opadają. Niby nie ma medycznych przesłanek a mimo to czekamy i doczekać się nie możemy. Czasami myślę czy iv szybko nie załatwiłoby sprawy. Tylko co jeśli nawet iv by się nie powiodło?
Myślałam, że będzie jak w romantycznych telenowelach, jeden przytulas i bum 🤰🏼
A moja telenowela powoli zaczyna się robić tasiemcem jakimśStarania od 09.2019 ⏱
👩🏼 28 lat
🧑🏻 30 lat
Ona:
cykle ok. 28-30 dni
drożność 🟢
io - wykluczone
▫️ AMH - 4,8 ng/ml
Aldosteron 184,93 ng/ml
Kortyzol 7,13 ug/dl
SHBG 84,31 nmol/l
DHEA-SO4 260,00 ug/dl
Prolaktyna 12,40 ng/ml
Estradiol 49,60 po/ml
▫️05.2021 - IUI ❌
▫️08.2021 - IUI ❌
On:
Mój mąż po mojej wizycie u gina, że na pierwszy rzut oka jest wszystko ok pęcherzyk itp to sam stwierdził, że ma stresującą pracę i może to u niego jest problem.... Także akurat nie jest taki że zapiera się rękami i nogami, zobaczymy czy chętnie zrobi badania 🤔
Słuchajcie ja też myślałam że raz dwa i będą || , no ale..... To forum również daje mi dużo wsparcia i otworzyło mi oczy, że tak naprawdę sporo ludzi boryka się z takim problem, choć dla większości wydaje się to takie proste......
Ja nie robiłam badania poziomu cukru itp w ostatnim czasie ale wcześniej miałam wszystko w normie, witamina D tak samo książkowe bo miałam rok temu niedobr ale brałam odpowiednio i już mam w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 14:05
Kulka lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond27 wrote:Mój mąż po mojej wizycie u gina, że na pierwszy rzut oka jest wszystko ok pęcherzyk itp to sam stwierdził, że ma stresującą pracę i może to u niego jest problem.... Także akurat nie jest taki że zapiera się rękami i nogami, zobaczymy czy chętnie zrobi badania 🤔
Słuchajcie ja też myślałam że raz dwa i będą || , no ale..... To forum również daje mi dużo wsparcia i otworzyło mi oczy, że tak naprawdę sporo ludzi boryka się z takim problem, choć dla większości wydaje się to takie proste......
Ja nie robiłam badania poziomu cukru itp w ostatnim czasie ale wcześniej miałam wszystko w normie, witamina D tak samo książkowe bo miałam rok temu niedobr ale brałam odpowiednio i już mam w normie.
Jeśli tak to faktycznie może problem jest w psychice, stres potrafi dużo złego wnieść do życia.
Ale faktycznie prawdą jest to, że coraz więcej ludzi ma problemy z zajściem w ciąże, przekonałam się w invimedzie ile tak naprawdę przyjeżdża par które walczą z niepowodzeniem.
Ale nie ma co się tez zniechęcać i poddawać - są strasznie skrajnie do dupy przypadki a mimo to, staje się cudBlond27 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2019 ⏱
👩🏼 28 lat
🧑🏻 30 lat
Ona:
cykle ok. 28-30 dni
drożność 🟢
io - wykluczone
▫️ AMH - 4,8 ng/ml
Aldosteron 184,93 ng/ml
Kortyzol 7,13 ug/dl
SHBG 84,31 nmol/l
DHEA-SO4 260,00 ug/dl
Prolaktyna 12,40 ng/ml
Estradiol 49,60 po/ml
▫️05.2021 - IUI ❌
▫️08.2021 - IUI ❌
On:
Kulka wrote:Jeśli tak to faktycznie może problem jest w psychice, stres potrafi dużo złego wnieść do życia.
Ale faktycznie prawdą jest to, że coraz więcej ludzi ma problemy z zajściem w ciąże, przekonałam się w invimedzie ile tak naprawdę przyjeżdża par które walczą z niepowodzeniem.
Ale nie ma co się tez zniechęcać i poddawać - są strasznie skrajnie do dupy przypadki a mimo to, staje się cudOna&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊