X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Ewek Nowa

Wysłany: 30 marca, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Uzyskałam zgodę od OvuFriend na publikację]

Szanowne Panie,

Jestem studentką IV roku psychologii i przygotowuje badania do mojej pracy magisterskiej. Jej tematem jest: ,,Depresyjność i samoocena a satysfakcja seksualna u kobiet płodnych i z problemem niepłodności". Ankieta jest w pełni anonimowa, a jej celem jest zbadanie zależności między wymienionymi w temacie zmiennymi.
    Każda udzielona odpowiedź będzie niezwykle pomocna.

https://forms.gle/iLXa4zfd6Lchm7Wj8

(Link trzeba skopiować i wkleić w pasku wyszukiwania przeglądarki)

Z góry dziękuje za poświęcony czas i udzielone odpowiedzi.

Z wyrazami szacunku,
    Ewa Sobala

• dzenixa Znajoma

Wysłany: 31 marca, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie w kwietniu inseminacja 🙄 niestety nie pykło mimo naturalnej owulacji w tym msc.

💁‍♀️32 🤦‍♂️30
    Od 2020 starania na luzie
    05.22 drożność 🆗
    22/23 - 7 cykli stymulowanych ❌ przerwa w cyklach stymulowanych na leczenie ŁZS u męża, ale nadal się staramy na luzie.
    03.25 start klinika leczenia niepłodności
    Kwiecień planowana inseminacja
    ——————————-
    Ona: AMH: 2,71✅ TSH: 1,39 ✅ Prolaktyna: 37,11 - Hiperprolaktynemia czynnościowa ❌ Cykle bezowulacyjne ❌
    💊 Dostinex, Pregna DHA, Ovarin, Wit. D 2000, Collagen
    On: morfologia 2%, koncentracja 22mln/ml, ŁZS
    💊 Bimzelx, Wit. B,D, Omega
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzenixa wrote:
    No to u mnie w kwietniu inseminacja 🙄 niestety nie pykło mimo naturalnej owulacji w tym msc.
    U mnie to samo. Nie mam już nadziei na naturalsa trzeba działać . Dostałas już @ ?

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    ➡️ IV IUI
  • dzenixa Znajoma

Wysłany: 31 marca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    U mnie to samo. Nie mam już nadziei na naturalsa trzeba działać . Dostałas już @ ?

Nie, dziś jestem w 24dc, bo ta owulacja się pojawiła już w 10dc tak niespodziewanie i rano przed beta wzięłam ostatnią tabletkę duphastonu. Odstawiam i czekam.

💁‍♀️32 🤦‍♂️30
    05.22 drożność 🆗
    22/23 - 7 cykli stymulowanych ❌ przerwa w cyklach stymulowanych na leczenie ŁZS u męża, ale nadal się staramy na luzie.
    ——————————-
    Ona: AMH: 2,71✅ TSH: 1,39 ✅ Prolaktyna: 37,11 - Hiperprolaktynemia czynnościowa ❌ Cykle bezowulacyjne ❌
  • Monkai Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem na inseminacje to szkoda kasy, nie znam nikogo (chyba że tutaj jest ktoś) kto zaciążył w ten sposób.

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
  • dzenixa Znajoma

Wysłany: 31 marca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Moim zdaniem na inseminacje to szkoda kasy, nie znam nikogo (chyba że tutaj jest ktoś) kto zaciążył w ten sposób.
    Czyli nie tylko ja mam takie obawy? 😏 Jest tutaj wątek na temat inseminacji i dziewczyny piszą że się udaje nieraz za pierwszym razem. Nie jestem zorientowana konkretnie, ale czy próby inseminacji nie są konieczne, żeby dostać się do programu in vitro?

💁‍♀️32 🤦‍♂️30
    05.22 drożność 🆗
    ——————————-
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie kliniki podchodzą. Jak juz wchodzi wiek albo niskie amh albo słabe plemniki to nieraz odpuszczają inseminację. Na wątku IUI jest sporo ciąż.

snieżka, dzenixa lubią tę wiadomość

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    ➡️ IV IUI
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:

Przeglądałam wątki dotyczące inseminacji i widziałam, że są pary, którym się udało. My niestety mamy zbyt słabe wyniki nasienia i się nie kwalifikujemy, więc na razie możemy tylko pomarzyć o inseminacji.
    Ale jeśli wyniki by się poprawiły, to chcielibyśmy spróbować. Czy moża któraś z Was wie, jaki to mógłby być koszt razem z lekami, badaniami (bo chyba trzeba jakieś zrobić wcześniej?)?

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • dzenixa Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż robił swoje w klinice i za wszystkie potrzebne do inseminacji zapłacił 560 zł. Ja za swoje ok 400 zł i to tylko dlatego że większość udało mi się załatwić przez to że jestem w medicover i przez dobroć ginekolog na którą trafiłam.. bo wypisała mi wszystko co mogła, wiedząc że nie może bo mam problem z niepłodnością. W ogóle takie osoby się nie kwalifikują na badania i od razu powinnam zrobić prywatnie. A jak liczyłam to ok. 2000 prywatnie. W mojej klinice jest taki cennik:

Inseminacja domaciczna nasienia męża/partnera – AIH nadzorowane przez system bezpieczeństwa Matcher IVF electronic witnessing
    1 250 zł
    Dopłata za preparatykę nasienia dawcy do AID/ICSI/IVF
    2 150 zł
    Dopłata za Fertile chip IUI (segregacja plemników metodą mikroprzepływów)
    1 100

💁‍♀️32 🤦‍♂️30
    05.22 drożność 🆗
    ——————————-
  • Nefretam Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Ja też nie bardzo wiem jak ci tutaj działa 🤣 nie wiem jak się dodaje kogoś do przyjaciół i robi te paseczki cykli 🙈

Z moich wieści to miałam wczoraj mezo jajników. Trafiłam na dr który twierdzi że można podnieść amh dał mi karteczkę z badaniami jakie mam zrobić w labo w Łodzi - nie wiem czemu tam bo wszędzie je można zrobić. No ale cóż pojadę i zrobię między 18 a 28 dc. Powiedział też że odczekalby że stymulacją trochę po mezo i najpierw podrasował jajniki. W piątek mam wizytę u mojej pani dr. Więc powiem jej co i jak i niech się dogadają razem co robimy. Dało mi to nadzieję powiem wam

Hej, mogłabyś coś więcej powiedzieć o tej Mezo i podnoszeniu AMH?

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8

Starania od 02.2025
  • Monkai Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Hej, mogłabyś coś więcej powiedzieć o tej Mezo i podnoszeniu AMH?

Nie wiem co bym ci mogła powiedzieć. Zabieg Mezoterapii bezbolesny, pod lekka narkoza jak punkcja. Więcej nic nie wiem, gościu dał mi badania do zrobienia i powiedział że na ich podstawie może mi wywbioskowac jak podnieść amh. W piątek będę u dr swojej to może się czegoś dowiem. Ale faktycznie jak tutaj piszą dziewczyny, mezo działa najlepiej ok 6 tyg po zabiegu więc wolałabym iść jednak na długi protokół z transferem jak wyliczyłam z panią dr na koniec maja

Nefretam lubi tę wiadomość

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzenixa wrote:
    U mnie mąż robił swoje w klinice i za wszystkie potrzebne do inseminacji zapłacił 560 zł. Ja za swoje ok 400 zł i to tylko dlatego że większość udało mi się załatwić przez to że jestem w medicover i przez dobroć ginekolog na którą trafiłam.. bo wypisała mi wszystko co mogła, wiedząc że nie może bo mam problem z niepłodnością. W ogóle takie osoby się nie kwalifikują na badania i od razu powinnam zrobić prywatnie. A jak liczyłam to ok. 2000 prywatnie. W mojej klinice jest taki cennik:

Inseminacja domaciczna nasienia męża/partnera – AIH nadzorowane przez system bezpieczeństwa Matcher IVF electronic witnessing
    1 250 zł
    Dopłata za preparatykę nasienia dawcy do AID/ICSI/IVF
    2 150 zł
    Dopłata za Fertile chip IUI (segregacja plemników metodą mikroprzepływów)
    1 100

o kurcze, nie spodziewałam, że za same badania jest taki wysoki koszt :o A te badania tylko przed pierwszą inseminacją tzreba zrobić?

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszło wymazy koło 500zl i badania krwi też koło 500 ale zrobię z pakietu. Za męża wychodzi jakieś 300zl. Potrzebny jeszcze jest seminogram i drożność to jakby to doliczyć to by wyszło tyle. Niektóre badania są ważne 3 miesiące, inne pół roku. Sama inseminacja koło 1000.

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    ➡️ IV IUI
  • Monkai Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 7 inseminacji jak jeszcze byłam młoda i teraz uważam że to była strata czasu ...

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Karo96 Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem ciekawa czy któraś miała taką sytuację jak ja.
    15 marca brałam zastrzyk ovitrelle. 13 dnia po zastrzyku robiłam betę była 8.5 powtórzyłam betę po 4 dniach wzrosła do 60. Zrobiłam trzeci raz beta hcg po kolejnych dwóch dniach zmalało do 33. Czy powinnam mieć jeszcze jakąś nadzieję na ciąże.
    Odczuwam od tygodnia dolegliwości ciążowe ale sama już nie wiem czy to głowa więcej nie dodaje niż jest w rzeczywistości.

• psaj91 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo96 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jestem ciekawa czy któraś miała taką sytuację jak ja.
    15 marca brałam zastrzyk ovitrelle. 13 dnia po zastrzyku robiłam betę była 8.5 powtórzyłam betę po 4 dniach wzrosła do 60. Zrobiłam trzeci raz beta hcg po kolejnych dwóch dniach zmalało do 33. Czy powinnam mieć jeszcze jakąś nadzieję na ciąże.
    Odczuwam od tygodnia dolegliwości ciążowe ale sama już nie wiem czy to głowa więcej nie dodaje niż jest w rzeczywistości.

Zrób betę jeszcze raz. Spadek o połowę na tak wczesnym etapie może niestety świadczyć o ciąży biochemicznej 😞.

Starania od 04/24

👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem

🧑🏻‍🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony

03/25 - II kreski 🥰
    5+6 tc - mamy ❤️
  • Karo96 Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tego się boję.. Moja ginekolog mówiła żeby zostawić do wizyty (14.04) i nic z tym nie robić. Ale nie wiem czy dam radę nie myśleć o tym

• Plapart Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim , przyłączam się do was do wątku ;)
    Po ostatnim poronieniu w maju 2024r, wznowiliśmy starania w lipcu 2024. i do tej pory się nie udało , mam cykle 23-25dniowe
    Dziś byłam na wizycie u ginekologa i są dwa pęcherzyki na jednym jajniku , jeden 12mm i drugi 14mm , prawdopodobna owulacja za 4-5 dni
    Dodatkowo zaleciła mi branie w tym cyklu Ogestan izytol. Czy ktoś z was już to brał ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 21:36

👩 28 | 🧔32

👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc
  • niebianka Nowa

Wysłany: 2 kwietnia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 zrobiłam sobie to AMH o które pytałaś i mam 1,18 ng/m. :( To chyba nie za dobrze? Powinnam się umówić do gin? Da się jakoś popracować nad tym wynikiem?

Starania od 11/24

👩‍❤️‍👨'89
    💊 kwas foliowy, wit. D3
    AMH 1,18 ng/m
‹‹ 105 106 107 108 109
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ