X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • bellA Autorytet

Wysłany: 28 marca, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Ja melduję, że pojawiło się serduszko! 🥰 Natomiast delikatnie jest odklejona kosmówka - być może od tego są plamienia, bądź od burzy hormonalnej. Dziś już śluz w normalnym kolorze. Póki co ryzyka nie ma. Także zalecenie odpoczynku i kontrola za 2 tyg.
    Gratulacje 🙈❤️

psaj91 lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 28 marca, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole to Iskierka_Nadziei konto usunela ? Bo teraz wątek od początku przegladam I jakos tak mi zniknęła.. a jest jakaś osoba tu z " nick nieaktualny"😖

Panika też nam zaginęła.. 😓😓

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺10.04.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 28 marca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    W ogole to Iskierka_Nadziei konto usunela ? Bo teraz wątek od początku przegladam I jakos tak mi zniknęła.. a jest jakaś osoba tu z " nick nieaktualny"😖

Panika też nam zaginęła.. 😓😓
    Oczekującej też ostatnio tutaj nie widziałam :(

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • bellA Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Oczekującej też ostatnio tutaj nie widziałam :(
    No gdzies sie zapodziały nam te staraczki..🙈
    Ale Iskierka nadziei pewnie konto usunela bo nie widzialam jej nicku przeglądając wątek.

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺10.04.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • psaj91 Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zrobiły sobie przerwę od forum. Sama zniknęłam na dwa miesiące, bo za dużo czytałam i się nakręcałam. Chyba, że przeniosły się do jakiegoś wątku ciążowego, czego z całego serca im życzę 🥰

Bergamotka94 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem

🧑🏻‍🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony

03/25 - II kreski 🥰
    5+6 tc - mamy ❤️
  • niebianka Nowa

Wysłany: 28 marca, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, podczytuje forum od listopada kiedy zaczęliśmy się starać, jednak dopiero teraz zdecydowałam się założyć konto.

Dostałam znowu wczoraj okres i mimo, że wiem że 5 miesięcy starań to krótko, to rozczarowanie jest.
    Jestem wypalona zawodowo i psychicznie kiepsko to znoszę, a jeszcze kolejne niepowodzenia na polu starań tylko pogłębiają moje poczucie beznadziei. Dlatego jak piszecie, że Wam się udaje, to podnosi mnie na duchu, że też się doczekam kiedyś tych dwóch kreseczek. 😍

Pozdrawiam Was serdecznie 👋

Starania od 11/24

👩‍❤️‍👨'89
    💊 kwas foliowy, wit. D3
    AMH 1,18 ng/m
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Niebianka widzę że jesteśmy w tym samym wieku. Badałas amh ? Wiesz czy musicie się spieszyć ?

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    ➡️ IV IUI
  • Aszzz Znajoma

Wysłany: 29 marca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebianka wrote:
    Witajcie, podczytuje forum od listopada kiedy zaczęliśmy się starać, jednak dopiero teraz zdecydowałam się założyć konto.

Dostałam znowu wczoraj okres i mimo, że wiem że 5 miesięcy starań to krótko, to rozczarowanie jest.
    Jestem wypalona zawodowo i psychicznie kiepsko to znoszę, a jeszcze kolejne niepowodzenia na polu starań tylko pogłębiają moje poczucie beznadziei. Dlatego jak piszecie, że Wam się udaje, to podnosi mnie na duchu, że też się doczekam kiedyś tych dwóch kreseczek. 😍

Na pewno się uda. Byłam w takim stanie prawie 3 lata.

preg.png
  • Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 29 marca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej staramy się już 4 cykl po poronieniu.
    Co miesiąc zawsze po owulacji miałam mega bóle piersi i inne objawy. Teraz nie mam żadnych czy może to być objaw że się udało?

• Bergamotka94 Znajoma

Wysłany: 29 marca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebianka wrote:

Ja jestem dokładnie na takim samym etapie - wypalona zawodowo, psychicznie i jeszcze mam poczucie że muszę się spieszyć z zachodzeniem w ciążę (a chciałabym mieć więcej niż jedno dziecko, na razie nawet tego jednego się nie udało)….

Ona 30
    Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
    Pregna Start
    Kwasy Omega 3
    TSH - 1,7
    Progesteron w 7/8 dpo - 12,5 ng/ml
    ‼️Prolaktyna w 4 dniu cyklu - 884 mIU/l - wywalona w kosmos 😵‍💫
    Testosteron 34,90 ng/dl
    FSH:LH 0,85
    Estradiol w 4 dniu cyklu - 39 pg/ml
    Starania od 03/2025 na poważnie
  • Weteranka82 Debiutantka

Wysłany: 29 marca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, probuje się tu odnaleźć ale ciężko mi idzie, nie wiem jak się komentuje jak się posty dodaje🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 16:13

• Inez09 Znajoma

Wysłany: 29 marca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy testy:
    1. Gonadotropina kosmówkowa (B-HCG) marker nowotworowy (L47)
    2. Test ciążowy, gonadotropina kosmówkowa (B-HCG)

Dają różne wyniki bHCG w ciąży? Przez pomyłkę zrobiłam ten marker nowotworowy i wynik wydaje się niski... Zastanawiam się teraz czy to jest przez inną metodę i powinnam powtórzyć tą "zwykłą"? Dajcie znać jeżeli coś na ten temat już słyszałyście. :)

• niebianka Nowa

Wysłany: 30 marca, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Hej Niebianka widzę że jesteśmy w tym samym wieku. Badałas amh ? Wiesz czy musicie się spieszyć ?
    Nie, moja gin mi zaleciła tylko podstawowe badania. Mówiła żeby najpierw popróbować...
    Bergamotka94 wrote:
    Ja jestem dokładnie na takim samym etapie - wypalona zawodowo, psychicznie i jeszcze mam poczucie że muszę się spieszyć z zachodzeniem w ciążę (a chciałabym mieć więcej niż jedno dziecko, na razie nawet tego jednego się nie udało)….
    Przykro mi, że też przez to przechodzisz. :( Ja wcześniej przez lata przyjmowałam leki na nerwicę, ale musiałam odstawić przed staraniami.

Weteranka82, część! Na spokojnie rozkminisz co i jak 👋

Starania od 11/24

👩‍❤️‍👨'89
    💊 kwas foliowy, wit. D3
    AMH 1,18 ng/m
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 30 marca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebianka wrote:
    Przykro mi, że też przez to przechodzisz. :( Ja wcześniej przez lata przyjmowałam leki na nerwicę, ale musiałam odstawić przed staraniami.

Weteranka82, część! Na spokojnie rozkminisz co i jak 👋

Niektóre można brać leki, np. sertralina jest bezpieczna nawet w ciąży. Ja dodatkowo biorę Trittico cr i pregabaline, ale te leki będę musiała odstawić, jeśli zajdę w ciążę

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Monkai Ekspertka

Wysłany: 30 marca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie bardzo wiem jak ci tutaj działa 🤣 nie wiem jak się dodaje kogoś do przyjaciół i robi te paseczki cykli 🙈

Z moich wieści to miałam wczoraj mezo jajników. Trafiłam na dr który twierdzi że można podnieść amh dał mi karteczkę z badaniami jakie mam zrobić w labo w Łodzi - nie wiem czemu tam bo wszędzie je można zrobić. No ale cóż pojadę i zrobię między 18 a 28 dc. Powiedział też że odczekalby że stymulacją trochę po mezo i najpierw podrasował jajniki. W piątek mam wizytę u mojej pani dr. Więc powiem jej co i jak i niech się dogadają razem co robimy. Dało mi to nadzieję powiem wam

psaj91, Bergamotka94 lubią tę wiadomość

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
  • psaj91 Ekspertka

Wysłany: 30 marca, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez09 wrote:
    Dziewczyny, czy testy:
    1. Gonadotropina kosmówkowa (B-HCG) marker nowotworowy (L47)
    2. Test ciążowy, gonadotropina kosmówkowa (B-HCG)

Dają różne wyniki bHCG w ciąży? Przez pomyłkę zrobiłam ten marker nowotworowy i wynik wydaje się niski... Zastanawiam się teraz czy to jest przez inną metodę i powinnam powtórzyć tą "zwykłą"? Dajcie znać jeżeli coś na ten temat już słyszałyście. :)

Wydaje mi się, że to to samo 🤔 Może inaczej nazwane dla ludzi mniej świadomych? A jaki wyszedł wynik?

@niebianka Tylko nie daj sobie wmówić, że trzeba czekać rok. Po 30 roku życia diagnostykę powinno się zacząć po 6 cyklach. Tym bardziej, że ona też swój czas pochłania i kosztuje, także nie zwlekajcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 12:15

Starania od 04/24

👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem

🧑🏻‍🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony

03/25 - II kreski 🥰
    5+6 tc - mamy ❤️
  • Bergamotka94 Znajoma

Wysłany: 30 marca, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zmienię trochę wątek - stosowałyście albo stosujecie może żel intymny Fertil Safe Plus? Widziałam wątki sprzed kilku lat gdzie dziewczyny polecały jego stosowanie. Zastanawiam się, czy nie zamówić. Nie łudzę się, że z moimi wynikami (zwłaszcza prolaktyną) może drastycznie wpłynąć na sytuację (nie) ciążową, ale może chociaż seks przestanie być głownie „prokreacyjny” a wejdzie na inny poziom? :D

Ona 30
    Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
    Pregna Start
    Kwasy Omega 3
    TSH - 1,7
    Progesteron w 7/8 dpo - 12,5 ng/ml
    ‼️Prolaktyna w 4 dniu cyklu - 884 mIU/l - wywalona w kosmos 😵‍💫
    Testosteron 34,90 ng/dl
    FSH:LH 0,85
    Estradiol w 4 dniu cyklu - 39 pg/ml
    Starania od 03/2025 na poważnie
  • AnkaT Znajoma

Wysłany: 30 marca, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki,
    staramy się od dzidziusia, monitorujemy cyklem owulacja nastąpiła 6-7 dni temu, pęcherzyk peknal. Dziś rano wstałam i w sluzie zobaczyłam krew , jasna nie taka jak przy miesiączce , obecnie jej nie ma. Miesiączkę mam odtaac za tydzień, a skurcze jak na miesiączkę. Czy już mogła zaczac się implantacja i dać takie objawy ? Jest może któraś z Was, co miała podobnie?

• AnkaT Znajoma

Wysłany: 30 marca, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Dziewczyny, zmienię trochę wątek - stosowałyście albo stosujecie może żel intymny Fertil Safe Plus? Widziałam wątki sprzed kilku lat gdzie dziewczyny polecały jego stosowanie. Zastanawiam się, czy nie zamówić. Nie łudzę się, że z moimi wynikami (zwłaszcza prolaktyną) może drastycznie wpłynąć na sytuację (nie) ciążową, ale może chociaż seks przestanie być głownie „prokreacyjny” a wejdzie na inny poziom? :D
    Stosujemy go i jest ok, ginekolog, urolog , powiedzieli, że nie niszczy plemników.

• Inez09 Znajoma

Wysłany: 30 marca, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Wydaje mi się, że to to samo 🤔 Może inaczej nazwane dla ludzi mniej świadomych? A jaki wyszedł wynik?

@niebianka Tylko nie daj sobie wmówić, że trzeba czekać rok. Po 30 roku życia diagnostykę powinno się zacząć po 6 cyklach. Tym bardziej, że ona też swój czas pochłania i kosztuje, także nie zwlekajcie.

Wczoraj ten nowotworoowy test pokazałj 599 czyli wzrost w 48h tylko 58%. Dzisiaj rano powtórzyłam już ten poprawny i wyszedł 926! Wygląda jakby ten marker nowotworowy tylko część bhcg wyłapywał pod kątem nowotworu.

Ale dzisiaj już jestem spokojna!

14 dpt

Ola8999 lubi tę wiadomość

‹‹ 105 106 107 108 109
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ