X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • bellA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Czasem sobie myślę, że muszę znaleźć kogoś do roboty i na swoje miejsce to Zgredek bedzie w końcu wolny😂
    Co u Ciebie Mała? Jak się czujesz? 😍
    Hahaha😅 trzymam kciuki za to L4. Spowodowane II kreseczkami😎😎🤗

Dziekuje czuje się czasem zle.. czasem dobrze :D zalezy.. w nocy sie budze spac nie mogę.. :D siku w nocy co 3h robie , mala powoli zaczyna mnie muskać, podkopywać, rozpycha sie..😍 cos pieknego..
    Dziś zaliczyłam wizytę u gina i rosnie 214g juz wazy😍

Cos wspaniałego. Naprawde. Kazdej zycze doczekania takich chwil🤗🤞🤞🤞🤞🤞

Ola8999, Monkai, Bergamotka94 lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne⏳️
    🩺09.05.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam jak dopiero co z wami tu zaczynałam ten wątek.. od 4 strony bodajże a już jestem prawie w połowie ciazy. Szok , szok szok...😱😱😱❤️ jak to szybko leci...

Monkai lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne⏳️
    🩺09.05.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • Agaa049 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Hahaha😅 trzymam kciuki za to L4. Spowodowane II kreseczkami😎😎🤗

Dziekuje czuje się czasem zle.. czasem dobrze :D zalezy.. w nocy sie budze spac nie mogę.. :D siku w nocy co 3h robie , mala powoli zaczyna mnie muskać, podkopywać, rozpycha sie..😍 cos pieknego..
    Dziś zaliczyłam wizytę u gina i rosnie 214g juz wazy😍

Cos wspaniałego. Naprawde. Kazdej zycze doczekania takich chwil🤗🤞🤞🤞🤞🤞[/QUOTE

Super czytać takie wiadomości 😘 najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko dobrze 🥰

Obyśmy też za niedługo tego doczekały!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 17:53

bellA lubi tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jesteście mądrzejsze ode mnie i potraficie zinterpretować wyników badań? Wykonywane były 3dc
    Tsh 1,45
    PRL 20,28 (5,18-26,53)
    Progesteron 0,30 (faza folikularna <0,3
    FSH: 7,8(3-8,1)
    Estradiol <24pg/ml
    LH 4,5
    Witamina D 43
    Stosunek LH do FSH wynosi 0,58 a z tego co czytałam powinien być blisko 1. Trochę mnie to podłamało, że coś jest bardzo nie tak.
    Czy wyniki są słabe? Wizytę u gina mam dopiero po świętach, a nieco mnie to zmartwiło:(

• Agaa049 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Hej, jesteście mądrzejsze ode mnie i potraficie zinterpretować wyników badań? Wykonywane były 3dc
    Tsh 1,45
    PRL 20,28 (5,18-26,53)
    Progesteron 0,30 (faza folikularna <0,3
    FSH: 7,8(3-8,1)
    Estradiol <24pg/ml
    LH 4,5
    Witamina D 43
    Stosunek LH do FSH wynosi 0,58 a z tego co czytałam powinien być blisko 1. Trochę mnie to podłamało, że coś jest bardzo nie tak.
    Czy wyniki są słabe? Wizytę u gina mam dopiero po świętach, a nieco mnie to zmartwiło:(

Tsh w porządku. Kochana progesteron jedynie po owulacji się robi, bo teraz to Ci to nic nie powie. D mogłaby być trochę wyższa, chociaż nie jest najgorzej. A co do pozostałych to nie wiem niestety :(

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Tsh w porządku. Kochana progesteron jedynie po owulacji się robi, bo teraz to Ci to nic nie powie. D mogłaby być trochę wyższa, chociaż nie jest najgorzej. A co do pozostałych to nie wiem niestety :(
    Już się wybeczalam do męża i mnie nieco postawił do pionu. Jakie to niesprawiedliwe, że człowiek chce i nie może, a miały czas i kasę na każde pierdniecie tego dziecka, a inni się płodzą na potęgę chlejąc i mając wszystko gdzieś. Powiem Ci, że wyczuwam już w powietrzu problem….

• Agaa049 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Już się wybeczalam do męża i mnie nieco postawił do pionu. Jakie to niesprawiedliwe, że człowiek chce i nie może, a miały czas i kasę na każde pierdniecie tego dziecka, a inni się płodzą na potęgę chlejąc i mając wszystko gdzieś. Powiem Ci, że wyczuwam już w powietrzu problem….

Wiem, ja też uważam, że to jest niesprawiedliwe i bardzo dołujące, że niektórzy od tak zachodzą w ciążę, a my ile musimy przejść. Nikt nas nie zrozumie, tylko my same.

Mam nadzieję, że jednak na nas też czekają dwie kreski w niedługim czasie i będziemy mieć nasze wymarzone dzieciątko 🥰

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Wiem, ja też uważam, że to jest niesprawiedliwe i bardzo dołujące, że niektórzy od tak zachodzą w ciążę, a my ile musimy przejść. Nikt nas nie zrozumie, tylko my same.

Mam nadzieję, że jednak na nas też czekają dwie kreski w niedługim czasie i będziemy mieć nasze wymarzone dzieciątko 🥰
    Ochłonęłam nieco, trzeba iść do kogoś mądrzejszego ode mnie, bo czytanie neta i sugestie czatu GPT mnie zabija i mąż mi zabierze telefon🫣
    Ahh moja głowa tworzy coraz to gorsze scenariusze i tam mi dziś przykro…. Czuje się naprawdę tak jakby na wszystko było już za późno 😔
    Niemniej życzę Ci jak najszybciej dwóch kresek i ucięcia tych mek, które przeżywamy😘

• Agaa049 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ochłonęłam nieco, trzeba iść do kogoś mądrzejszego ode mnie, bo czytanie neta i sugestie czatu GPT mnie zabija i mąż mi zabierze telefon🫣
    Ahh moja głowa tworzy coraz to gorsze scenariusze i tam mi dziś przykro…. Czuje się naprawdę tak jakby na wszystko było już za późno 😔
    Niemniej życzę Ci jak najszybciej dwóch kresek i ucięcia tych mek, które przeżywamy😘

Na pewno nie jest za późno. Każda z nas ma taki gorszy moment, a zaraz będzie lepiej. Bardzo mocno Cie przytulam, wiemy co przechodzisz.
    Pamiętaj, że już jedna ciąża była🥰 w końcu i do nas musi się uśmiechnąć los. Tylko niestety wystawia nas na te wszystkie nieprzyjemności.

• Tindaya Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę że się wątek trochę ożywił, też mnie tu dość długo nie było. Miło zobaczyć znajome 'twarze' 😉

U mnie minęły trzy cykle po leczeniu ale nadal nic...
    W międzyczasie zrobiłam AMH i kariotyp, wyszły w normie.
    Poza tym będę robić drożność pod koniec maja i też znalazłam psychologa.

Także staram się jakoś ogarniać.
    Zaczynamy myśleć o IVF, damy sobie jeszcze trochę czasu ale jesienią planujemy się umówić do kliniki (tutaj gdzie mieszkamy nie ma refundacji).

Przynajmniej wiosna przyszła, dużo słoneczka życzę 😎🌞🌷 i bociana 😁

Ola8999 lubi tę wiadomość

💃37 lat
    Ponad 2 lata starań
    Hiperprolaktynemia - pod kontrolą
    Polip endometrium ✂️
    Zapalenie endometrium
    16.01 biopsja kontrolna endo
    10.02 wyniki OK 🌟
    🔜27.05 drożność
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tindaya wrote:
    Hej dziewczyny, widzę że się wątek trochę ożywił, też mnie tu dość długo nie było. Miło zobaczyć znajome 'twarze' 😉

U mnie minęły trzy cykle po leczeniu ale nadal nic...
    W międzyczasie zrobiłam AMH i kariotyp, wyszły w normie.
    Poza tym będę robić drożność pod koniec maja i też znalazłam psychologa.

Także staram się jakoś ogarniać.
    Zaczynamy myśleć o IVF, damy sobie jeszcze trochę czasu ale jesienią planujemy się umówić do kliniki (tutaj gdzie mieszkamy nie ma refundacji).

Przynajmniej wiosna przyszła, dużo słoneczka życzę 😎🌞🌷 i bociana 😁
    Ja też Ci życzę boćka i to jak najszybciej skoro robi się ciepło! 😘
    Sama chyba musze się wybrać na jakąś konsultacje do psychologa, bo jak chodziłam na terapię jakoś łatwiej było mi przejść przez to wszystko.
    Btw. Ile kosztuje in vitro tak całościowo?

Tindaya lubi tę wiadomość

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tindaya hej miło Cię widzieć. Ja to mam jakieś wahania nastroju, w zeszłym tygodniu dół i też myślałam by umówić się do psychologa. A teraz znowu w górę i mam nadzieję.. słońce zdecydowanie pomaga.

Oczekująca , ja też mam taki stosunek lh do fsh bo mam 2,5 do 4. Moja gin mówiła że jest ok.

Pochwalę się że robiłam badania kontrolne i spadl mi cukier i cholesterol a także prolaktyna - z 32 na 9, w życiu nie miałam tak niskiej, suplementuje niepokalanek od miesiąca ale coś mi się nie chce wierzyć że to od tego.

Tindaya lubi tę wiadomość

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    ⏳ kwiecień kolejny cykl stymulowany
    ➡️ maj IUI ❓
    ➡️ koniec maja kwalifikacja ivf 🙈
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Tindaya hej miło Cię widzieć. Ja to mam jakieś wahania nastroju, w zeszłym tygodniu dół i też myślałam by umówić się do psychologa. A teraz znowu w górę i mam nadzieję.. słońce zdecydowanie pomaga.

Oczekująca , ja też mam taki stosunek lh do fsh bo mam 2,5 do 4. Moja gin mówiła że jest ok.

Pochwalę się że robiłam badania kontrolne i spadl mi cukier i cholesterol a także prolaktyna - z 32 na 9, w życiu nie miałam tak niskiej, suplementuje niepokalanek od miesiąca ale coś mi się nie chce wierzyć że to od tego.
    Ahhh człowiek się naczyta internetu i się schizuje niepotrzebnie.
    Super wyniki! A ten niepokalanek to co to za cuda? Nie słyszałam nigdy o nim 🙂

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ahhh człowiek się naczyta internetu i się schizuje niepotrzebnie.
    Super wyniki! A ten niepokalanek to co to za cuda? Nie słyszałam nigdy o nim 🙂
    Wyczytałam tu na forum w temacie o prolaktynie po tym jak endokrynolog mnie olał. Kupiłam z alliness w tabletkach.

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    ⏳ kwiecień kolejny cykl stymulowany
    ➡️ maj IUI ❓
    ➡️ koniec maja kwalifikacja ivf 🙈
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po rozmowie i było całkiem ok :) Dyrektorka też mówiła, że sprawiam dobre wrażenie :) W środę mam jeszcze jedną rozmowę, ale dosyć daleko ode mnie, więc zobaczę jeszcze jak tam będzie.. To też ma być praca dopiero od września, więc ta zmiana nastąpi dopiero za jakiś czas :)

Oczekująca, Twoje wyniki nie są złe, chociaż prolaktynę warto obniżyć. Też słyszałem, że niepokalanek fajnie działa. Ja kiedyś piłam niepokalanek do zaparzania

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Tindaya Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ja też Ci życzę boćka i to jak najszybciej skoro robi się ciepło! 😘
    Sama chyba musze się wybrać na jakąś konsultacje do psychologa, bo jak chodziłam na terapię jakoś łatwiej było mi przejść przez to wszystko.
    Btw. Ile kosztuje in vitro tak całościowo?

Dzięki 😁
    Ja dziś miałam pierwsze spotkanie z psychologiem, mam nadzieję że to mi trochę pomoże.

Za IVF, stymulacja + jeden transfer w zeszłym roku nam podali że ponad 3 tys euro jeśli dobrze pamiętam (nie mieszkamy w PL).

💃37 lat
    Ponad 2 lata starań
    Polip endometrium ✂️
    Zapalenie endometrium
    10.02 wyniki OK 🌟
    🔜27.05 drożność
  • Tindaya Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:

Hej Ola 👋
    Mam nadzieję że słońce pomoże na samopoczucie i da Ci energię!
    Ja od stycznia mam skoki nastrojów, mówiłam sobie że będzie lepiej ale dół wracał i się w końcu zapisałam na wizytę...

Ooo gratuluję tej prolaktyny. Mówisz że może niepokalanek... Mam w szafce tabletki z wyciągiem, pomyślę czy nie spróbować bo u mnie zawsze podwyższona.

💃37 lat
    Ponad 2 lata starań
    Polip endometrium ✂️
    Zapalenie endometrium
    10.02 wyniki OK 🌟
    🔜27.05 drożność
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Jestem po rozmowie i było całkiem ok :) Dyrektorka też mówiła, że sprawiam dobre wrażenie :) W środę mam jeszcze jedną rozmowę, ale dosyć daleko ode mnie, więc zobaczę jeszcze jak tam będzie.. To też ma być praca dopiero od września, więc ta zmiana nastąpi dopiero za jakiś czas :)

Oczekująca, Twoje wyniki nie są złe, chociaż prolaktynę warto obniżyć. Też słyszałem, że niepokalanek fajnie działa. Ja kiedyś piłam niepokalanek do zaparzania
    Do kiedy ma dać odpowiedź? Jak Ci się tam w ogóle podobało? Dogadałaś się w sprawie warunków? :)

Ahh zanim się zabiorę za niepokalanek to pójdę do gina 🤣

• snieżka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Do kiedy ma dać odpowiedź? Jak Ci się tam w ogóle podobało? Dogadałaś się w sprawie warunków? :)

Ahh zanim się zabiorę za niepokalanek to pójdę do gina 🤣

W przyszłym tygodniu będziemy rozmawiać, koło czwartku. Myślę, że jak na przedszkole warunki są całkiem dobre :)

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    W przyszłym tygodniu będziemy rozmawiać, koło czwartku. Myślę, że jak na przedszkole warunki są całkiem dobre :)
    Super! W takim razie jeśli chciałbyś tam bym to życzę powodzenia 🤞
    Mnie się w końcu wczoraj udało kogoś wybrać, kto nie ma kosmicznych wymagań finansowych i wydaje się mądry. Mam nadzieję, że w końcu Zgredek będzie wolny jeśli to załatwił😆

snieżka lubi tę wiadomość

‹‹ 109 110 111 112 113
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ