X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Super! W takim razie jeśli chciałbyś tam bym to życzę powodzenia 🤞
    Mnie się w końcu wczoraj udało kogoś wybrać, kto nie ma kosmicznych wymagań finansowych i wydaje się mądry. Mam nadzieję, że w końcu Zgredek będzie wolny jeśli to załatwił😆

Dziękuję:)

Super, że Tobie udało się kogoś znaleźć! Trzymam kciuki, żeby tym razem ta osoba się sprawdziła :)

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • Tindaya Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Czy któraś z Was robiła drożność z antybiotykiem?
    Kiedy trzeba zacząć brać, dzień wcześniej, w dzień badania czy dzień po?
    Bo mi lekarka dała na 3 dni a że mi to przepisała w zeszłym roku to nie pamiętam teraz 🙈

💃37 lat
    2,5 roku starań
    Hiperprolaktynemia - pod kontrolą lekarza
    2024:
    Polip endometrium ✂️
    Zapalenie endometrium
    16.01.2025 biopsja kontrolna endo
    10.02.2025 wyniki OK 🌟
    29.04.2025 drożność OK
    🔜 28.05 => pierwsza konsultacja IVF
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tindaya wrote:
    Hej dziewczyny,
    Czy któraś z Was robiła drożność z antybiotykiem?
    Kiedy trzeba zacząć brać, dzień wcześniej, w dzień badania czy dzień po?
    Bo mi lekarka dała na 3 dni a że mi to przepisała w zeszłym roku to nie pamiętam teraz 🙈
    Ja brałam dopiero po i kolejnego dnia.

A planujecie może inseminację ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 15:38

Tindaya lubi tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
  • Tindaya Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Ja brałam dopiero po i kolejnego dnia.

A planujecie może inseminację ?

Dzięki 🙂
    Inseminację nam odradzono w klinice i w sumie nie chcemy przez to przechodzić.
    Ja zrobię tą drożność żeby wiedzieć jaka jest sytuacja i jeśli się nie uda do końca wakacji zajść to bardziej się skłaniamy na IVF.

Masz w tym tygodniu teraz inseminację z tego co widzę.
    Dawaj znać, oczywiście jeśli masz ochotę.
    Trzymam kciuki 😎

Ola8999 lubi tę wiadomość

💃37 lat
    2,5 roku starań
    2024:
    Polip endometrium ✂️
    Zapalenie endometrium
    10.02.2025 wyniki OK 🌟
    29.04.2025 drożność OK
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dam znać. Jutro idę na monitoring i będzie wiadomo co urosło i jaka sytuacja. Mam nadzieje na wtorek.. dziękuję bardzo ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 22:55

Tindaya lubi tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam dobrego u Was Dziewczyny? 😍

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kapa, dziś 12dc byłam na monitoringu i pęcherzyk już pęknął. Nigdy nie miałam tak wczas owulacji, endometrium liche 7mm. Inseminacji nie będzie a bardzo chciałam spróbować. Nie wiem teraz co robić czy próbować za miesiąc czy składać papieru do in vitro. Gin mówi że szkoda czasu, u niej w klinice kasa już się wyczerpała a zaraz wyczerpie się wszędzie.

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    U mnie kapa, dziś 12dc byłam na monitoringu i pęcherzyk już pęknął. Nigdy nie miałam tak wczas owulacji, endometrium liche 7mm. Inseminacji nie będzie a bardzo chciałam spróbować. Nie wiem teraz co robić czy próbować za miesiąc czy składać papieru do in vitro. Gin mówi że szkoda czasu, u niej w klinice kasa już się wyczerpała a zaraz wyczerpie się wszędzie.
    To może Misia nie m co czekać i trzeba się łapać in vitro póki jest na nie dopłata?

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jutro podzwonie po klinikach jakie terminy na kwalifikacje a do tej mojej się zapisze na rezerwę.

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Chyba jutro podzwonie po klinikach jakie terminy na kwalifikacje a do tej mojej się zapisze na rezerwę.
    Pewnie, że tak. Zawsze warto być zorientowanym i wiedzieć na czym się stoi. Jak będziesz mieć konkret to będziesz myśleć co dalej :)

• Nela___96 Nowa

Wysłany: 14 kwietnia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,
    To mój pierwszy post na forum :) Staramy się z partnerem od 1,5 roku, u mnie wyniki dobre, czekam jedynie na zrobienie badania drożności jajowodów, żeby wykluczyć u siebie ostatnią możliwość niepowodzeń. Martwią mnie natomiast wyniki partnera, wklejam poniżej:

Objętość (ml): 2
    Czas upłynnienia (min): 20min
    ph: 7,6
    Aglutynacje (-,+,++,+++):
    Lepkość (+,++,+++): ++
    Agregacje (-,+,++,+++)
    Wygląd: śluz

Żywe plemniki (%): 80%
    Wynik HOS testu (%): 80%

Koncentracja mln / ml : 35,40

Plemniki ruchliwe (PR+PS+NP): liczba: 221, procent %: 56,52, koncentracja mln/ml: 20,01
    Ruch postępowy szybki (PR): liczba: 102, procent %: 26,09, koncentracja mln/ml:9,23
    Ruch postępowy wolny (PS): liczba: 76, procent %: 19,44, koncentracja mln/ml: 6,88
    Ruch niepostępowy (NP): liczba: 43, procent %: 11, koncentracja mln/ml: 3,89
    Nieruchliwe (NR): liczba: 170, procent %: 43,48, koncentracja mln/ml: 15,39

morfologia:
    Plemniki prawidłowe: 1%
    Plemniki nieprawidłowe: 99%
    Wady główki: 97%
    wady wstawki: 29%
    Wady witki: 3%
    krople cytoplazmatyczne: 5%
    Indeks Teratozoospermii: 1,35

Wyniki wykonane kilka dni temu. Dziwi mnie fakt, że wszystkie parametry uległy pogorszeniu (morfologia z 3% na 1) w zestawieniu z wynikami sprzed pół roku, po których wdrożyliśmy suplementację (omega3, d3, cynk, magnez), do diety włączyliśmy codziennie sok pomidorowy, zakwas z buraka, dużo pokarmów bogatych w kwasy omega , ograniczenie alkoholu i używek. Czy ma ktoś pomysł co może być przyczyną tej zmiany na gorsze? :( i jakie badania wykonać teraz?

Z góry dziękuję za wskazówki

• Tindaya Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:

O kurcze przykro mi 😕
    Jeśli środki na refundację się kończą to też bym próbowała się jeszcze załapać...

💃37 lat
    2,5 roku starań
    2024:
    Polip endometrium ✂️
    Zapalenie endometrium
    10.02.2025 wyniki OK 🌟
    29.04.2025 drożność OK
  • Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela___96 wrote:
    Cześć wszystkim,
    To mój pierwszy post na forum :) Staramy się z partnerem od 1,5 roku, u mnie wyniki dobre, czekam jedynie na zrobienie badania drożności jajowodów, żeby wykluczyć u siebie ostatnią możliwość niepowodzeń. Martwią mnie natomiast wyniki partnera, wklejam poniżej:

Objętość (ml): 2
    Czas upłynnienia (min): 20min
    ph: 7,6
    Aglutynacje (-,+,++,+++):
    Lepkość (+,++,+++): ++
    Agregacje (-,+,++,+++)
    Wygląd: śluz

Żywe plemniki (%): 80%
    Wynik HOS testu (%): 80%

Koncentracja mln / ml : 35,40

Plemniki ruchliwe (PR+PS+NP): liczba: 221, procent %: 56,52, koncentracja mln/ml: 20,01
    Ruch postępowy szybki (PR): liczba: 102, procent %: 26,09, koncentracja mln/ml:9,23
    Ruch postępowy wolny (PS): liczba: 76, procent %: 19,44, koncentracja mln/ml: 6,88
    Ruch niepostępowy (NP): liczba: 43, procent %: 11, koncentracja mln/ml: 3,89
    Nieruchliwe (NR): liczba: 170, procent %: 43,48, koncentracja mln/ml: 15,39

morfologia:
    Plemniki prawidłowe: 1%
    Plemniki nieprawidłowe: 99%
    Wady główki: 97%
    wady wstawki: 29%
    Wady witki: 3%
    krople cytoplazmatyczne: 5%
    Indeks Teratozoospermii: 1,35

Wyniki wykonane kilka dni temu. Dziwi mnie fakt, że wszystkie parametry uległy pogorszeniu (morfologia z 3% na 1) w zestawieniu z wynikami sprzed pół roku, po których wdrożyliśmy suplementację (omega3, d3, cynk, magnez), do diety włączyliśmy codziennie sok pomidorowy, zakwas z buraka, dużo pokarmów bogatych w kwasy omega , ograniczenie alkoholu i używek. Czy ma ktoś pomysł co może być przyczyną tej zmiany na gorsze? :( i jakie badania wykonać teraz?

Z góry dziękuję za wskazówki

Hej, u nas sytuacja była podobna . Spadła morfologia z 3 na 1, gdzie mąż przestał całkowicie pić, odżywiał się zdrowo itp. Jedynie poprawiła się ilość. U nas androlog nie widział bardzo problemów, ponieważ liczba plemników była okej.

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne
    Ponowne starania 01.2025 r.
    06.2025 r. Histeroskopia
  • Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tindaya wrote:
    O kurcze przykro mi 😕
    Jeśli środki na refundację się kończą to też bym próbowała się jeszcze załapać...

Mi się też wydaje, że lepiej próbować już z in vitro, bo coraz więcej klinik zapisuje na listy rezerwowe.

Problemy immunologiczne
    06.2025 r. Histeroskopia
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam Dziewczyny, ze zamiast się cieszyć i wyluzować, bo idą święta i będzie chwilę spokoju to myślę już o wizycie u lekarza po świętach. W sensie stresuje mnie to…
    Jak dajecie radę żyć? To takie czekanie od okresu do okresu i nie chce tak. W tym roku chyba kupię nowy rower, bo cały czas żałowałam, bo „może będę w ciąży”… chciałabym po prostu żyć bez ciśnienia i odliczania. Czy tak się da, czy takie życie istnieje? 😆

• Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Powiem Wam Dziewczyny, ze zamiast się cieszyć i wyluzować, bo idą święta i będzie chwilę spokoju to myślę już o wizycie u lekarza po świętach. W sensie stresuje mnie to…
    Jak dajecie radę żyć? To takie czekanie od okresu do okresu i nie chce tak. W tym roku chyba kupię nowy rower, bo cały czas żałowałam, bo „może będę w ciąży”… chciałabym po prostu żyć bez ciśnienia i odliczania. Czy tak się da, czy takie życie istnieje? 😆

Mnie te święta tylko dołują, że kolejne święta bez ciąży 😀 kup rower! Ja też tak mówiłam, że na rowery nie pojadę „bo będę w ciąży” a wcale nie byłam i sobie pojechaliśmy na weekend do Szczawnicy na rowery 😀
    Ale no dołujące jest to życie, od okresu do owulacji i od owulacji do okresu… też nie wiem jak sobie z tym poradzić :(

Problemy immunologiczne
    06.2025 r. Histeroskopia
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Mnie te święta tylko dołują, że kolejne święta bez ciąży 😀 kup rower! Ja też tak mówiłam, że na rowery nie pojadę „bo będę w ciąży” a wcale nie byłam i sobie pojechaliśmy na weekend do Szczawnicy na rowery 😀
    Ale no dołujące jest to życie, od okresu do owulacji i od owulacji do okresu… też nie wiem jak sobie z tym poradzić :(
    Rok temu w Wielkanoc pamiętam dostałam okres i się pobeczalam🤣 tylko to były same początki i myślałam. że pójdzie zaraz. Z czasem się człowiek trochę oswaja z tym wszystkim.
    Chyba właśnie dziś podjęłam decyzję, że pragnę tej szosowki i jeśli „będę w ciąży” to po prostu poczeka na swój czas.
    Skąd jesteś tak w ogóle? Bo my właśnie planujemy rower w Szczawnicy. Czasem mam taki zryw, że jak się napiję drinka to świat się nie zawali i że chciałabym właśnie poczuć luz jaki czułam na początku

• Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Rok temu w Wielkanoc pamiętam dostałam okres i się pobeczalam🤣 tylko to były same początki i myślałam. że pójdzie zaraz. Z czasem się człowiek trochę oswaja z tym wszystkim.
    Chyba właśnie dziś podjęłam decyzję, że pragnę tej szosowki i jeśli „będę w ciąży” to po prostu poczeka na swój czas.
    Skąd jesteś tak w ogóle? Bo my właśnie planujemy rower w Szczawnicy. Czasem mam taki zryw, że jak się napiję drinka to świat się nie zawali i że chciałabym właśnie poczuć luz jaki czułam na początku

Ja Cię namawiam na zakup 😀🥰 a rowerki w tych rejonach to super sprawa.
    Ostatnio też mnie koleżanki namawiały na drinka, ale właśnie w głowie już miałam, że może to źle wpłynie na mój cykl i ostatecznie nie wyszłam nawet z domu… a pamiętam, że przed 1 ciążą też nie piłam i miesiąc przed zajściem był ślub mojej przyjaciółki i myślę „o nie, na jej weselu to się muszę napić” i pyk, zaraz ciąża.
    Ja słońce jestem z Podkarpacia.

Problemy immunologiczne
    06.2025 r. Histeroskopia
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Ja Cię namawiam na zakup 😀🥰 a rowerki w tych rejonach to super sprawa.
    Ostatnio też mnie koleżanki namawiały na drinka, ale właśnie w głowie już miałam, że może to źle wpłynie na mój cykl i ostatecznie nie wyszłam nawet z domu… a pamiętam, że przed 1 ciążą też nie piłam i miesiąc przed zajściem był ślub mojej przyjaciółki i myślę „o nie, na jej weselu to się muszę napić” i pyk, zaraz ciąża.
    Ja słońce jestem z Podkarpacia.
    Właśnie dlatego się napiję za nasze zdrowie i cel😍 ogólnie nie piję w ogóle alkoholu, ale jakoś tak mnie to przytłacza, że się skuszę 😀
    Kurczę, to ja zawsze wychodzę z kimś i nie myślę o tym czy mogę, jedynie jak jestem bardzo blisko okresu to daruję sobie, ale ile na tym tracę i czas mi przelatuje przez palce na tym czekaniu „a może…”
    A jak Twój mąż to wszystko znosi?

• Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Właśnie dlatego się napiję za nasze zdrowie i cel😍 ogólnie nie piję w ogóle alkoholu, ale jakoś tak mnie to przytłacza, że się skuszę 😀
    Kurczę, to ja zawsze wychodzę z kimś i nie myślę o tym czy mogę, jedynie jak jestem bardzo blisko okresu to daruję sobie, ale ile na tym tracę i czas mi przelatuje przez palce na tym czekaniu „a może…”
    A jak Twój mąż to wszystko znosi?

Jak to mąż 😂
    „Kochanie, na spokojnie, trzeba cierpliwosci. Udało sie dwa razy to uda się kolejny” ale jakoś wcale mnie to nie pociesza 😀

Problemy immunologiczne
    06.2025 r. Histeroskopia
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ