Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczekujaca wrote:Super! W takim razie jeśli chciałbyś tam bym to życzę powodzenia 🤞
Mnie się w końcu wczoraj udało kogoś wybrać, kto nie ma kosmicznych wymagań finansowych i wydaje się mądry. Mam nadzieję, że w końcu Zgredek będzie wolny jeśli to załatwił😆
Dziękuję
Super, że Tobie udało się kogoś znaleźć! Trzymam kciuki, żeby tym razem ta osoba się sprawdziła👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
Zobacz wykres
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️ -
Hej dziewczyny,
Czy któraś z Was robiła drożność z antybiotykiem?
Kiedy trzeba zacząć brać, dzień wcześniej, w dzień badania czy dzień po?
Bo mi lekarka dała na 3 dni a że mi to przepisała w zeszłym roku to nie pamiętam teraz 🙈💃37 lat
2,5 roku starań
Hiperprolaktynemia - pod kontrolą lekarza
2024:
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
16.01.2025 biopsja kontrolna endo
10.02.2025 wyniki OK 🌟
29.04.2025 drożność OK
🔜 28.05 => pierwsza konsultacja IVF -
Tindaya wrote:Hej dziewczyny,
Czy któraś z Was robiła drożność z antybiotykiem?
Kiedy trzeba zacząć brać, dzień wcześniej, w dzień badania czy dzień po?
Bo mi lekarka dała na 3 dni a że mi to przepisała w zeszłym roku to nie pamiętam teraz 🙈
A planujecie może inseminację ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 15:38
Tindaya lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28% -
Ola8999 wrote:Ja brałam dopiero po i kolejnego dnia.
A planujecie może inseminację ?
Dzięki 🙂
Inseminację nam odradzono w klinice i w sumie nie chcemy przez to przechodzić.
Ja zrobię tą drożność żeby wiedzieć jaka jest sytuacja i jeśli się nie uda do końca wakacji zajść to bardziej się skłaniamy na IVF.
Masz w tym tygodniu teraz inseminację z tego co widzę.
Dawaj znać, oczywiście jeśli masz ochotę.
Trzymam kciuki 😎Ola8999 lubi tę wiadomość
💃37 lat
2,5 roku starań
2024:
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
10.02.2025 wyniki OK 🌟
29.04.2025 drożność OK
Oczywiście dam znać. Jutro idę na monitoring i będzie wiadomo co urosło i jaka sytuacja. Mam nadzieje na wtorek.. dziękuję bardzo ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 22:55
Tindaya lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
U mnie kapa, dziś 12dc byłam na monitoringu i pęcherzyk już pęknął. Nigdy nie miałam tak wczas owulacji, endometrium liche 7mm. Inseminacji nie będzie a bardzo chciałam spróbować. Nie wiem teraz co robić czy próbować za miesiąc czy składać papieru do in vitro. Gin mówi że szkoda czasu, u niej w klinice kasa już się wyczerpała a zaraz wyczerpie się wszędzie.♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Ola8999 wrote:U mnie kapa, dziś 12dc byłam na monitoringu i pęcherzyk już pęknął. Nigdy nie miałam tak wczas owulacji, endometrium liche 7mm. Inseminacji nie będzie a bardzo chciałam spróbować. Nie wiem teraz co robić czy próbować za miesiąc czy składać papieru do in vitro. Gin mówi że szkoda czasu, u niej w klinice kasa już się wyczerpała a zaraz wyczerpie się wszędzie.
-
Chyba jutro podzwonie po klinikach jakie terminy na kwalifikacje a do tej mojej się zapisze na rezerwę.♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Cześć wszystkim,
To mój pierwszy post na forumStaramy się z partnerem od 1,5 roku, u mnie wyniki dobre, czekam jedynie na zrobienie badania drożności jajowodów, żeby wykluczyć u siebie ostatnią możliwość niepowodzeń. Martwią mnie natomiast wyniki partnera, wklejam poniżej:
Objętość (ml): 2
Czas upłynnienia (min): 20min
ph: 7,6
Aglutynacje (-,+,++,+++):
Lepkość (+,++,+++): ++
Agregacje (-,+,++,+++)
Wygląd: śluz
Żywe plemniki (%): 80%
Wynik HOS testu (%): 80%
Koncentracja mln / ml : 35,40
Plemniki ruchliwe (PR+PS+NP): liczba: 221, procent %: 56,52, koncentracja mln/ml: 20,01
Ruch postępowy szybki (PR): liczba: 102, procent %: 26,09, koncentracja mln/ml:9,23
Ruch postępowy wolny (PS): liczba: 76, procent %: 19,44, koncentracja mln/ml: 6,88
Ruch niepostępowy (NP): liczba: 43, procent %: 11, koncentracja mln/ml: 3,89
Nieruchliwe (NR): liczba: 170, procent %: 43,48, koncentracja mln/ml: 15,39
morfologia:
Plemniki prawidłowe: 1%
Plemniki nieprawidłowe: 99%
Wady główki: 97%
wady wstawki: 29%
Wady witki: 3%
krople cytoplazmatyczne: 5%
Indeks Teratozoospermii: 1,35
Wyniki wykonane kilka dni temu. Dziwi mnie fakt, że wszystkie parametry uległy pogorszeniu (morfologia z 3% na 1) w zestawieniu z wynikami sprzed pół roku, po których wdrożyliśmy suplementację (omega3, d3, cynk, magnez), do diety włączyliśmy codziennie sok pomidorowy, zakwas z buraka, dużo pokarmów bogatych w kwasy omega , ograniczenie alkoholu i używek. Czy ma ktoś pomysł co może być przyczyną tej zmiany na gorsze?i jakie badania wykonać teraz?
Z góry dziękuję za wskazówki -
Ola8999 wrote:U mnie kapa, dziś 12dc byłam na monitoringu i pęcherzyk już pęknął. Nigdy nie miałam tak wczas owulacji, endometrium liche 7mm. Inseminacji nie będzie a bardzo chciałam spróbować. Nie wiem teraz co robić czy próbować za miesiąc czy składać papieru do in vitro. Gin mówi że szkoda czasu, u niej w klinice kasa już się wyczerpała a zaraz wyczerpie się wszędzie.
O kurcze przykro mi 😕
Jeśli środki na refundację się kończą to też bym próbowała się jeszcze załapać...💃37 lat
2,5 roku starań
2024:
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
10.02.2025 wyniki OK 🌟
29.04.2025 drożność OK
Nela___96 wrote:Cześć wszystkim,
To mój pierwszy post na forumStaramy się z partnerem od 1,5 roku, u mnie wyniki dobre, czekam jedynie na zrobienie badania drożności jajowodów, żeby wykluczyć u siebie ostatnią możliwość niepowodzeń. Martwią mnie natomiast wyniki partnera, wklejam poniżej:
Objętość (ml): 2
Czas upłynnienia (min): 20min
ph: 7,6
Aglutynacje (-,+,++,+++):
Lepkość (+,++,+++): ++
Agregacje (-,+,++,+++)
Wygląd: śluz
Żywe plemniki (%): 80%
Wynik HOS testu (%): 80%
Koncentracja mln / ml : 35,40
Plemniki ruchliwe (PR+PS+NP): liczba: 221, procent %: 56,52, koncentracja mln/ml: 20,01
Ruch postępowy szybki (PR): liczba: 102, procent %: 26,09, koncentracja mln/ml:9,23
Ruch postępowy wolny (PS): liczba: 76, procent %: 19,44, koncentracja mln/ml: 6,88
Ruch niepostępowy (NP): liczba: 43, procent %: 11, koncentracja mln/ml: 3,89
Nieruchliwe (NR): liczba: 170, procent %: 43,48, koncentracja mln/ml: 15,39
morfologia:
Plemniki prawidłowe: 1%
Plemniki nieprawidłowe: 99%
Wady główki: 97%
wady wstawki: 29%
Wady witki: 3%
krople cytoplazmatyczne: 5%
Indeks Teratozoospermii: 1,35
Wyniki wykonane kilka dni temu. Dziwi mnie fakt, że wszystkie parametry uległy pogorszeniu (morfologia z 3% na 1) w zestawieniu z wynikami sprzed pół roku, po których wdrożyliśmy suplementację (omega3, d3, cynk, magnez), do diety włączyliśmy codziennie sok pomidorowy, zakwas z buraka, dużo pokarmów bogatych w kwasy omega , ograniczenie alkoholu i używek. Czy ma ktoś pomysł co może być przyczyną tej zmiany na gorsze?i jakie badania wykonać teraz?
Z góry dziękuję za wskazówki
Hej, u nas sytuacja była podobna . Spadła morfologia z 3 na 1, gdzie mąż przestał całkowicie pić, odżywiał się zdrowo itp. Jedynie poprawiła się ilość. U nas androlog nie widział bardzo problemów, ponieważ liczba plemników była okej.
Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Ponowne starania 01.2025 r.
06.2025 r. Histeroskopia -
Tindaya wrote:O kurcze przykro mi 😕
Jeśli środki na refundację się kończą to też bym próbowała się jeszcze załapać...
Mi się też wydaje, że lepiej próbować już z in vitro, bo coraz więcej klinik zapisuje na listy rezerwowe.Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Powiem Wam Dziewczyny, ze zamiast się cieszyć i wyluzować, bo idą święta i będzie chwilę spokoju to myślę już o wizycie u lekarza po świętach. W sensie stresuje mnie to…
Jak dajecie radę żyć? To takie czekanie od okresu do okresu i nie chce tak. W tym roku chyba kupię nowy rower, bo cały czas żałowałam, bo „może będę w ciąży”… chciałabym po prostu żyć bez ciśnienia i odliczania. Czy tak się da, czy takie życie istnieje? 😆 -
Oczekujaca wrote:Powiem Wam Dziewczyny, ze zamiast się cieszyć i wyluzować, bo idą święta i będzie chwilę spokoju to myślę już o wizycie u lekarza po świętach. W sensie stresuje mnie to…
Jak dajecie radę żyć? To takie czekanie od okresu do okresu i nie chce tak. W tym roku chyba kupię nowy rower, bo cały czas żałowałam, bo „może będę w ciąży”… chciałabym po prostu żyć bez ciśnienia i odliczania. Czy tak się da, czy takie życie istnieje? 😆
Mnie te święta tylko dołują, że kolejne święta bez ciąży 😀 kup rower! Ja też tak mówiłam, że na rowery nie pojadę „bo będę w ciąży” a wcale nie byłam i sobie pojechaliśmy na weekend do Szczawnicy na rowery 😀
Ale no dołujące jest to życie, od okresu do owulacji i od owulacji do okresu… też nie wiem jak sobie z tym poradzićDwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Agaa049 wrote:Mnie te święta tylko dołują, że kolejne święta bez ciąży 😀 kup rower! Ja też tak mówiłam, że na rowery nie pojadę „bo będę w ciąży” a wcale nie byłam i sobie pojechaliśmy na weekend do Szczawnicy na rowery 😀
Ale no dołujące jest to życie, od okresu do owulacji i od owulacji do okresu… też nie wiem jak sobie z tym poradzić
Chyba właśnie dziś podjęłam decyzję, że pragnę tej szosowki i jeśli „będę w ciąży” to po prostu poczeka na swój czas.
Skąd jesteś tak w ogóle? Bo my właśnie planujemy rower w Szczawnicy. Czasem mam taki zryw, że jak się napiję drinka to świat się nie zawali i że chciałabym właśnie poczuć luz jaki czułam na początku -
Oczekujaca wrote:Rok temu w Wielkanoc pamiętam dostałam okres i się pobeczalam🤣 tylko to były same początki i myślałam. że pójdzie zaraz. Z czasem się człowiek trochę oswaja z tym wszystkim.
Chyba właśnie dziś podjęłam decyzję, że pragnę tej szosowki i jeśli „będę w ciąży” to po prostu poczeka na swój czas.
Skąd jesteś tak w ogóle? Bo my właśnie planujemy rower w Szczawnicy. Czasem mam taki zryw, że jak się napiję drinka to świat się nie zawali i że chciałabym właśnie poczuć luz jaki czułam na początku
Ja Cię namawiam na zakup 😀🥰 a rowerki w tych rejonach to super sprawa.
Ostatnio też mnie koleżanki namawiały na drinka, ale właśnie w głowie już miałam, że może to źle wpłynie na mój cykl i ostatecznie nie wyszłam nawet z domu… a pamiętam, że przed 1 ciążą też nie piłam i miesiąc przed zajściem był ślub mojej przyjaciółki i myślę „o nie, na jej weselu to się muszę napić” i pyk, zaraz ciąża.
Ja słońce jestem z Podkarpacia.Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Agaa049 wrote:Ja Cię namawiam na zakup 😀🥰 a rowerki w tych rejonach to super sprawa.
Ostatnio też mnie koleżanki namawiały na drinka, ale właśnie w głowie już miałam, że może to źle wpłynie na mój cykl i ostatecznie nie wyszłam nawet z domu… a pamiętam, że przed 1 ciążą też nie piłam i miesiąc przed zajściem był ślub mojej przyjaciółki i myślę „o nie, na jej weselu to się muszę napić” i pyk, zaraz ciąża.
Ja słońce jestem z Podkarpacia.
Kurczę, to ja zawsze wychodzę z kimś i nie myślę o tym czy mogę, jedynie jak jestem bardzo blisko okresu to daruję sobie, ale ile na tym tracę i czas mi przelatuje przez palce na tym czekaniu „a może…”
A jak Twój mąż to wszystko znosi? -
Oczekujaca wrote:Właśnie dlatego się napiję za nasze zdrowie i cel😍 ogólnie nie piję w ogóle alkoholu, ale jakoś tak mnie to przytłacza, że się skuszę 😀
Kurczę, to ja zawsze wychodzę z kimś i nie myślę o tym czy mogę, jedynie jak jestem bardzo blisko okresu to daruję sobie, ale ile na tym tracę i czas mi przelatuje przez palce na tym czekaniu „a może…”
A jak Twój mąż to wszystko znosi?
Jak to mąż 😂
„Kochanie, na spokojnie, trzeba cierpliwosci. Udało sie dwa razy to uda się kolejny” ale jakoś wcale mnie to nie pociesza 😀Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
06.2025 r. Histeroskopia