Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaa049 wrote:Jak to mąż 😂
„Kochanie, na spokojnie, trzeba cierpliwosci. Udało sie dwa razy to uda się kolejny” ale jakoś wcale mnie to nie pociesza 😀 -
Dziewczyny zapisałam się na kwalifikacje invitro na koniec maja. Na początku maja spróbujemy jeszcze podejść do inseminacji. Nadal się z tym czuje dziwnie no i nie wiem czy uznają mi rok leczenia, mam jakieś zaświadczenie od ginekologa na NFZ ale do lekarza od niepłodności chodzę dopiero od lipca. Trudno najwyżej nas przerzuca o miesiąc.
Agaa049, snieżka, Tindaya, Oczekujaca lubią tę wiadomość
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
⏳ kwiecień kolejny cykl stymulowany
➡️ maj IUI ❓
➡️ koniec maja kwalifikacja ivf 🙈 -
Ola8999 wrote:Dziewczyny zapisałam się na kwalifikacje invitro na koniec maja. Na początku maja spróbujemy jeszcze podejść do inseminacji. Nadal się z tym czuje dziwnie no i nie wiem czy uznają mi rok leczenia, mam jakieś zaświadczenie od ginekologa na NFZ ale do lekarza od niepłodności chodzę dopiero od lipca. Trudno najwyżej nas przerzuca o miesiąc.
Super, że udało Ci się znaleźć klinikę, która ma jeszcze fundusze
A ten udokumentowany rok ma dotyczyć samych starań czy już leczenia niepłodności?👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Niby leczenia, ale czytałam ze np opis wizyty że są starania też jest uznawany. Wszystko zależy od lekarza pewnie.♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
⏳ kwiecień kolejny cykl stymulowany
➡️ maj IUI ❓
➡️ koniec maja kwalifikacja ivf 🙈 -
Agaa049 wrote:Kochane, czy korzystałyście może z psychologa w tych staraniach? Jeśli tak, to czy jest jakos lepiej wtedy, lepiej to znosić?
Hej hej, ja się właśnie zdecydowałam i w zeszłym tygodniu miałam pierwsze spotkanie z psychologiem.
Zobaczymy jak pójdzie ale na chwilę obecną jestem zadowolona, mogłam o staraniach porozmawiać z kimś innym niż mój mąż a to już coś dla mnie...
Też na forum sporo dziewczyn pisało dobre rzeczy o wsparciu psychologa.
A podejście że lepiej nie, albo później, bo może będzie ciąża to padło u mnie po roku starań.
Obraziłam się na moje ciało i stwierdziłam że pal licho 😅
Teraz mam gorszy czas bo ciąże wokół u bliskich osób i już po 2.5 roku starań mam tego wszystkiego dość.💃37 lat
Ponad 2 lata starań
Hiperprolaktynemia - pod kontrolą
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
16.01 biopsja kontrolna endo
10.02 wyniki OK 🌟
🔜27.05 drożność -
Ola8999 wrote:Dziewczyny zapisałam się na kwalifikacje invitro na koniec maja. Na początku maja spróbujemy jeszcze podejść do inseminacji. Nadal się z tym czuje dziwnie no i nie wiem czy uznają mi rok leczenia, mam jakieś zaświadczenie od ginekologa na NFZ ale do lekarza od niepłodności chodzę dopiero od lipca. Trudno najwyżej nas przerzuca o miesiąc.
Super 🤞🤞🤞💃37 lat
Ponad 2 lata starań
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
10.02 wyniki OK 🌟
🔜27.05 drożność -
Tindaya wrote:Hej hej, ja się właśnie zdecydowałam i w zeszłym tygodniu miałam pierwsze spotkanie z psychologiem.
Zobaczymy jak pójdzie ale na chwilę obecną jestem zadowolona, mogłam o staraniach porozmawiać z kimś innym niż mój mąż a to już coś dla mnie...
Też na forum sporo dziewczyn pisało dobre rzeczy o wsparciu psychologa.
A podejście że lepiej nie, albo później, bo może będzie ciąża to padło u mnie po roku starań.
Obraziłam się na moje ciało i stwierdziłam że pal licho 😅
Teraz mam gorszy czas bo ciąże wokół u bliskich osób i już po 2.5 roku starań mam tego wszystkiego dość.
To jest bardziej na zasadzie rozmowy o tym staraniach? Bo tak myślę jak psycholog może pomóc. W staraniach nie pomoże, czyli może tylko albo aż wysłucha… chyba trzeba będzie znaleźć kogoś „do pogadania”. Czy to jest u Ciebie psycholog zajmujący się akurat tym tematem?
U mnie właśnie już teraz coraz więcej ciąż, a u nas nici tak właśnie nie ma z kim o tym nawet porozmawiać.
-
Powiem Wam, że sama mam dziś jakąś zalamke. Czarnowidztwo się u mnie uruchomiło na levelu master i rozkminy co będzie dalej jeśli nie zajdę w ciążę. Nawet nigdy nie brałam pod uwagę, że się nie uda. Różne mam myśli… nie chce się nastawiać negatywnie, ale jakiś taki optymizm ostatniego czasu mnie opuścił. Chyba też pora iść do psychologa….
Pogadać możemy zawsze tutaj, bo chyba nikt nie zrozumie nas bardziej niż my same ☹️ -
Też myślałam o psycho ale jakoś nie mam czasu. Mało mnie też tu bo tyle pracy i jeszcze budowa że padam na ryjka.
Mi po tej Mezo trochę przesunęła się ovu, jak miałam 25mm pęcherzyk kazała mi wziąć 2 x ovitrelle i działać w zeszły weekend. W pn byłam na podglądzie, biorę utrogestan i w czwartek testuje choć w ogóle nie wierzę w jakiekolwiek szanse.Ona '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544
4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️🩹 -
Agaa049 wrote:To jest bardziej na zasadzie rozmowy o tym staraniach? Bo tak myślę jak psycholog może pomóc. W staraniach nie pomoże, czyli może tylko albo aż wysłucha… chyba trzeba będzie znaleźć kogoś „do pogadania”. Czy to jest u Ciebie psycholog zajmujący się akurat tym tematem?
U mnie właśnie już teraz coraz więcej ciąż, a u nas nici tak właśnie nie ma z kim o tym nawet porozmawiać.
W sumie zależy jakie masz oczekiwania, w moim przypadku chciałam z kimś obiektywnym porozmawiać, popracować trochę nad radzeniem sobie z tymi ciążami wokół i ogólnie żeby nie popaść w jakąś depresję bo motywacja do projektu żyćko słaba ostatnio.
Ta psycholog nie ma konkretnej specjalizacji w tej dziedzinie ale ma trochę doświadczenia w pracy z osobami z tego typu problemami.
Ja już czasem nie wiem gdzie się schować 😂 prawie wszyscy z dziećmi już w moim otoczeniu.💃37 lat
Ponad 2 lata starań
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
10.02 wyniki OK 🌟
🔜27.05 drożność -
Oczekujaca wrote:Powiem Wam, że sama mam dziś jakąś zalamke. Czarnowidztwo się u mnie uruchomiło na levelu master i rozkminy co będzie dalej jeśli nie zajdę w ciążę. Nawet nigdy nie brałam pod uwagę, że się nie uda. Różne mam myśli… nie chce się nastawiać negatywnie, ale jakiś taki optymizm ostatniego czasu mnie opuścił. Chyba też pora iść do psychologa….
Pogadać możemy zawsze tutaj, bo chyba nikt nie zrozumie nas bardziej niż my same ☹️
🫂🫂🫂
Może gorszy dzień po prostu? Oby przeszły ciemne myśli.
Ile się już staracie?💃37 lat
Ponad 2 lata starań
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
10.02 wyniki OK 🌟
🔜27.05 drożność -
Tindaya wrote:🫂🫂🫂
Może gorszy dzień po prostu? Oby przeszły ciemne myśli.
Ile się już staracie? -
Monkai wrote:Też myślałam o psycho ale jakoś nie mam czasu. Mało mnie też tu bo tyle pracy i jeszcze budowa że padam na ryjka.
Mi po tej Mezo trochę przesunęła się ovu, jak miałam 25mm pęcherzyk kazała mi wziąć 2 x ovitrelle i działać w zeszły weekend. W pn byłam na podglądzie, biorę utrogestan i w czwartek testuje choć w ogóle nie wierzę w jakiekolwiek szanse. -
Oczekujaca wrote:Kolejna sprawa to moja praca, nie chce tam już być po prostu. Przepraszam, że wylewam żale, gorsze problemy pewnie świat widział, ale jakoś mi tak dziś smutno☹️Starania od 11/24
👩❤️👨'89
💊 kwas foliowy, wit. D3
AMH 1,18 ng/m -