Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny proszę was o pomoc! 🫶jak wyglądała wasza implantacja? Zawsze przed okresem miałam bóle podbrzusza, jajników, bóle głowy i ogólnie samopoczucie do 🍑
Teraz jestem 10 dpo, jutro powinnam dostać miesiączke ale nie miałam żadnych objawów poza bólami w dole pleców przy wysiłku… nie boli mnie brzuch nie bolą jajniki, a jednak dziś koło 17 dostałam plamien, które są widoczne tylko na papierze, podpaska 1 miała jedną małą brązową plamkę, a druga zupełnie czysta… czy jest szansa że to implantacja? Czy któraś z was miała podobnie??? Teraz praktycznie papier czysty, lekko zabarwiony na różowo i nie wiem czy się rozkręci, bo miewam plamienia przed okresem, ale zawsze są objawy -
Dziewczyny a ja zglupieje zaraz.
Byłam dziś u dr który twierdzi że można podnieść amh, on jest w klinice tylko 2 razy w tyg, pracuje na codzien w klinice w Czechach i jak mówi ma bardziej niekonwencjonalne metody leczenia. Mezoterapia niestety nie pomogła, amh 0.55 , immunologia zrobiona, szukał przyczyny złej jakości jajeczek. Zrobił USG i mówi że mam zmiany endometrialne mną obu jajnikach i prawdopodobnie to endomenda powoduje niskie amh i słabe jajeczka. W takim przypadku zaleca mini stymulację czyli leki od 2dc, punkcja, po punkcji dalej stymulacja i po ok 5 dnach znowu punkcja. Z drugiej punkcji jest największa szansa na uzyskanie super oocytów. Zwykła stymulacja nawet z hormonem wzrostu jaka chce mi zapodac moja dr tutaj nie pomoże bo co z tego że będę miała kilka🥚 jak nie będą nadawać się do niczego. W poniedziałek idę do mojej dr, przegadam z nią co ona na to i szczerze nie wiem co robić. Jakoś on tak to rozsądnie mówił.
Co myślicie?Ona '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544
4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️🩹 -
Ola8999 wrote:🫂🫂 Aga, a przypomnisz twoja historię, drożność hormony partner wszystko ok ? jakieś badania typowo po poronieniu mieliście ? miałaś monitoringi , stymulacje?
Te dwa poronienia za mną, i wyszła u mnie immunologia. Zarodek może mieć problem z implantacją, a dodatkowo jak już jest ciąża to organizm sam ją zwalcza. Ale jednak dwa razy się udało zajśćteraz w przypadku kolejnej ciąży mam już wdrożyć leki, zastrzyki na utrzymanie.
Z takich badań to hormonów nie robiłam oprócz tarczycowych. Progesteron po owulacji badałam jeszcze w listopadzie to był ok. Monitoringi miałam, to też wszystko ok. U męża badania z września tamtego roku morfologia była 1%, ale przy ilości chyba 250 mln więc lekarze mówili, że nie jest najgorzej, ale suplementowal się. Teraz już nie badaliśmy męża.
Została mi już chyba tylko ta histeroskopia, bo po dwóch zabiegach łyżeczkowania podejrzewam, że mogę mieć zrosty i może to powoduje, że nie może się zarodek zaimplantować.Ola8999 lubi tę wiadomość
Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Ponowne starania 01.2025 r.
06.2025 r. Histeroskopia -
Agaa049 tulę mocno 🫂
Oby ta histeroskopia coś pomogła.
A ja aktualnie czekam na @, która powinna być 9 maja. Wczoraj hormony buzowały i zmieniały mi się humorki co chwila, do tego ból wieczorem w podbrzuszu, a dzisiaj brązowe plamienie. Nigdy tak nie miałam. Próbuję się na nic nie nakręcać i spodziewam się, że to pewnie przez histeroskopię coś się pochrzaniło w organiźmie.Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 zmiana ginekologa
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
· 05/25 glukoza, insulina, fT3 ✔, fT4, ATPO, ATG, wit. D ✘
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
hope♥ wrote:Agaa049 tulę mocno 🫂
Oby ta histeroskopia coś pomogła.
A ja aktualnie czekam na @, która powinna być 9 maja. Wczoraj hormony buzowały i zmieniały mi się humorki co chwila, do tego ból wieczorem w podbrzuszu, a dzisiaj brązowe plamienie. Nigdy tak nie miałam. Próbuję się na nic nie nakręcać i spodziewam się, że to pewnie przez histeroskopię coś się pochrzaniło w organiźmie.hope♥ lubi tę wiadomość
-
Agaa049 wrote:Ja tak tylko się pożalę trochę, bo dostałam dzisiaj @ czyli dalej nic z tego
już nie wiem co robić.
Zapisałam się na tą histeroskopie końcem czerwca, może tam jest winowajcabardzo mi smutno dzisiaj. Tak bardzo już bym chciała być mamą
-
To ja ponarzekam i może to pomoże 😅 bo po badaniu drożności w 6 dniu cyklu, w 11 dniu cyklu przyszła @
Tak wygląda przynajmniej że to skąpa @ i mam nadzieję że jak pomarudzę to przejdzie... Bo jak się to krwawienie przedłuży to znów trzeba będzie do lekarza 😑💃37 lat
2,5 roku starań
Hiperprolaktynemia - pod kontrolą lekarza
2024:
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
16.01.2025 biopsja kontrolna endo
10.02.2025 wyniki OK 🌟
29.04.2025 drożność OK
🔜 28.05 => pierwsza konsultacja IVF -
Tindaya wrote:To ja ponarzekam i może to pomoże 😅 bo po badaniu drożności w 6 dniu cyklu, w 11 dniu cyklu przyszła @
Tak wygląda przynajmniej że to skąpa @ i mam nadzieję że jak pomarudzę to przejdzie... Bo jak się to krwawienie przedłuży to znów trzeba będzie do lekarza 😑Tindaya lubi tę wiadomość
-
Kurcze Tindaya tak szybko okres dziwne. Ja po histeroskopii też miałam krótki cykl ale tak z 22dni.
Aga to jak dochodzi u ciebie do zapłodnienia to faktycznie problem musi być na dalszym etapie. Dobrze że masz dobrane leki.
Dziewczyny udało się endometrium wzrosło do 9mm i miałam dziś inseminację. Zobaczymy za 2tyg jak efekty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 12:21
Bergamotka94, Tindaya, Agaa049, hope♥ lubią tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28% -
Ola, to trzymamy kciuki! ❤️
Ola8999 lubi tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
Kwasy Omega 3 BioCardine
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Magnez, Koenzym Q10
Cel: 🎯 obniżenie insuliny i homocysteiny ⬇️ i podniesienie progesteronu i kwasu foliowego ⬆️
4cs 📌🍀
💫team #rodzew2026 🪄 -
Oczekujaca wrote:Mam nadzieję, że Ci to minie. Chodzenie ciągle do lekarza jest dla mnie straszne, bo w sumie ciągle latam tylko do ginekologa🫣 myślisz, że to nie po drożności? Nie plami sie po tym?
Plamienie miałam dwa dni po badaniu, nie dużo. Ogólnie badanie poszło sprawnie, bez problemów czy incydentów...
Umówiłam właśnie wizytę na piątek do gin jednak w 'razie w' jeśli to nie przejdzie.
Ehh jak nie urok to s*aczka.💃37 lat
2,5 roku starań
2024:
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
10.02.2025 wyniki OK 🌟
29.04.2025 drożność OK
Ola8999 wrote:Kurcze Tindaya tak szybko okres dziwne. Ja po histeroskopii też miałam krótki cykl ale tak z 22dni.
Aga to jak dochodzi u ciebie do zapłodnienia to faktycznie problem musi być na dalszym etapie. Dobrze że masz dobrane leki.
Dziewczyny udało się endometrium wzrosło do 9mm i miałam dziś inseminację. Zobaczymy za 2tyg jak efekty.
Super Ola 😊 kciuki na pokładzie!Ola8999 lubi tę wiadomość
💃37 lat
2,5 roku starań
2024:
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
10.02.2025 wyniki OK 🌟
29.04.2025 drożność OK
Ola8999 wrote:Kurcze Tindaya tak szybko okres dziwne. Ja po histeroskopii też miałam krótki cykl ale tak z 22dni.
Dziewczyny udało się endometrium wzrosło do 9mm i miałam dziś inseminację. Zobaczymy za 2tyg jak efekty.Ola8999 lubi tę wiadomość
-
Tindaya wrote:Plamienie miałam dwa dni po badaniu, nie dużo. Ogólnie badanie poszło sprawnie, bez problemów czy incydentów...
Umówiłam właśnie wizytę na piątek do gin jednak w 'razie w' jeśli to nie przejdzie.
Ehh jak nie urok to s*aczka. -
Nie do mnie ale odpowiem 🤣 ja też miałam zapalenie endo, bez żadnych objawów, wyszło w biopsji i leczyłam antybiotykami. Kontrolnej już nie zrobiłam, tylko histero w szpitalu bo połasiłam się na NFZ i niestety nie zbadali wycinka pod tym kątem. Za wiele wtedy w szpitalu od lekarzy się nie dało wyciągnąć poza tym że ogólnie w histero nic nie było widać ale w wycinku byly polipy więc mogę mieć po prostu skłonność do polipowatego endometrium 🤷 a to może powodować stan zapalny. Więc niby przeleczyłam ale .uj wie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 14:25
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28% -
Ola8999 wrote:Nie do mnie ale odpowiem 🤣 ja też miałam zapalenie endo, bez żadnych objawów, wyszło w biopsji i leczyłam antybiotykami. Kontrolnej już nie zrobiłam, tylko histero w szpitalu bo połasiłam się na NFZ i niestety nie zbadali wycinka pod tym kątem. Za wiele wtedy w szpitalu od lekarzy się nie dało wyciągnąć poza tym że ogólnie w histero nic nie było widać ale w wycinku byly polipy więc mogę mieć po prostu skłonność do polipowatego endometrium 🤷 a to może powodować stan zapalny. Więc niby przeleczyłam ale .uj wie.
Mnie te ceny wszystkiego dobijają, ale może powinnam się cieszyć, że chociaż mam z czego zapłacić 😜Ola8999 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny udało się endometrium wzrosło do 9mm i miałam dziś inseminację. Zobaczymy za 2tyg jak efekty.
Trzymam kciuki!Ola8999 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
Zobacz wykres
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️ -
Niby dwa razy doszło do zaplodnienia, coś trzeci nie może 🙈😀
Trzymamy kciuki za inseminacje! 🥰Ola8999 lubi tę wiadomość
Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
06.2025 r. Histeroskopia -
Ola8999 wrote:Nie do mnie ale odpowiem 🤣 ja też miałam zapalenie endo, bez żadnych objawów, wyszło w biopsji i leczyłam antybiotykami. Kontrolnej już nie zrobiłam, tylko histero w szpitalu bo połasiłam się na NFZ i niestety nie zbadali wycinka pod tym kątem. Za wiele wtedy w szpitalu od lekarzy się nie dało wyciągnąć poza tym że ogólnie w histero nic nie było widać ale w wycinku byly polipy więc mogę mieć po prostu skłonność do polipowatego endometrium 🤷 a to może powodować stan zapalny. Więc niby przeleczyłam ale .uj wie.
Właśnie też się zastanawiałam nad tym stanem zapalnym, czy daje objawy. Ale już zobaczę po histero czy coś wyjdzie. Bo już człowiek się nad wszystkim zastanawia jak się nie udaje.Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
06.2025 r. Histeroskopia