X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 21 maja, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj słaby dzień.wszystko mnie denerwuje i nic mi nie wychodzi :( Mam o wszystko do siebie pretensje.. Jeszcze zrobiłam dzisiaj test ciążowy, chociaż obiecałam sobie, że nie będę ich robić i tylko dobiłam się jeszcze bardziej.
    W poprzednim cyklu udało mi się zdystansować, nie wkręcać sobie objawów i nie robić testu a teraz znów wróciło :/
    Płakać mi się chce z bezsilności. Jestem wyczerpana przez pracę i studia i nawet nie mam czasu odpocząć. Na płacz nawet nie mam czasu, bo jestem ciągle w biegu. Ale zrobiłam sobie chwilę przerwy na spotkanie z koleżanką, mimo że nie jestem w nastroju. Ale ciężko mi się z kimkolwiek spotkać przez permanentny brak czasu, więc nie chciałam już przekładać :(

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 21 maja, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjęłam dzisiaj test z kosza po kilku godzinach, bo chciałam chociaż oszukane dwie kreski zobaczyć. Ale był śnieżnobiały jak zwykle 😥

👩🏻 29 👦🏻 33
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 21 maja, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Wyjęłam dzisiaj test z kosza po kilku godzinach, bo chciałam chociaż oszukane dwie kreski zobaczyć. Ale był śnieżnobiały jak zwykle 😥

Przykro mi bardzo :( wszystkie wiemy co czujesz.

Jeszcze się uda, na pewno. Nam wszystkim. W końcu będziemy mamami 🥰 bardzo mocno trzymam za Nas kciuki

Ola8999, Oczekujaca, snieżka, Iskierka nadziei lubią tę wiadomość

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    Ponowne starania 01.2025 r.
    05.2025 r. Cross match 52%…
    06.2025 r. Histeroskopia - wstępnie ok -> oczekiwanie na wynik histopatologiczny
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Hej zrobiłam wczoraj to samo. Żeby mieć pewność. Trzymaj się 🫂
    Tak w czerwcu mam wizytę w innej klinice.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 19:10

snieżka lubi tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ✅
    Drożność ✅
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
    KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm
    Kariotypy prawidłowe ✅
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    17.06 beta 132,58 prog 33,8
    20.06 beta 544,35 🥰
    23.06 beta 1849,89 🎉
    24.06 jest pęcherzyk 🥳
    30.06 jest zarodek CRL 2,8mm z echem 😍
    8.07 CRL 6mm i bijące ♥️
    14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min 🤞
    preg.png
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 21 maja, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ja dzisiaj tam dzwoniłam i zapisałam narzeczonego na następny czwartek. Nikt jeszcze nie był zapisany na ten dzień, więc na pewno można tam jeszcze szybciej się dostać :)

Oo, a powiesz dlaczego już nie chodzisz do Bazańskiego? :)
    Jakoś tak wyszło. Chodziłam do niego co roku na kontrolę i po akcji kiedy miałam coś w piersi skierował mnie do innego notabene tego, do którego chodzi moja siostra i mama i z nim zostałam. Bazanski był niezwykle profesjonalny tylko jakoś tak mało przystępny dla mnie. Tylko potrzebuje żeby mnie czasem gin pogłaskał po głowie 😂

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 21 maja, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Mnie się zdarzył taki oszukany. Nie wiem co gorsze… przestrzegam przed testami z allegro, bo wyszedł cień i oczywiście okazało się, że cała partia go pokazywała. Wylądowały w koszu, już nie mówiąc o rozczarowaniu jakie czułam.
    Musisz znaleźć w sobie jeszcze trochę siły. Wiem jak to jest, niejednokrotnie sikam na te testy z nadzieją. Tym bardziej Twoja frustracja rośnie, bo nie masz nawet chwili na odpoczynek. Dobrze, że wyszłaś, chociaż przewietrzyłaś głowę. Czasem warto z kimś pobyć. Wciąż wierzę, że w końcu się odwróci ta zła karta 🥰

snieżka lubi tę wiadomość

• snieżka Autorytet

Wysłany: 21 maja, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Jakoś tak wyszło. Chodziłam do niego co roku na kontrolę i po akcji kiedy miałam coś w piersi skierował mnie do innego notabene tego, do którego chodzi moja siostra i mama i z nim zostałam. Bazanski był niezwykle profesjonalny tylko jakoś tak mało przystępny dla mnie. Tylko potrzebuje żeby mnie czasem gin pogłaskał po głowie 😂

Rozumiem :D Nam teraz na tym profesjonalizmie zależy, bo badanie nasienia wyszło naprawdę słabo i mamy nadzieję, że uda się choć trochę coś poprawić

👩🏻 29 👦🏻 33
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 21 maja, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Rozumiem :D Nam teraz na tym profesjonalizmie zależy, bo badanie nasienia wyszło naprawdę słabo i mamy nadzieję, że uda się choć trochę coś poprawić
    Na pewno się uda! Trzeba wierzyć. A nie kwalifikujecie się np. Na in vitro?
    Ja dziś byłam na wizycie, Owulke mam. Nie wiem już co nie gra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 20:50

• Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 21 maja, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Na pewno się uda! Trzeba wierzyć. A nie kwalifikujecie się np. Na in vitro?
    Ja dziś byłam na wizycie, Owulke mam. Nie wiem już co nie gra.

Pytałaś może co z infekcja? Wiesz co, przed chwilą przeczytałam na profilu jednej z lekarek ginekolog, że czarna bielizna też powoduje infekcję, bo znajduje się nikiel w niej. U mnie w większości czarna…

06.2025 r. Histeroskopia - wstępnie ok -> oczekiwanie na wynik histopatologiczny
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 21 maja, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Pytałaś może co z infekcja? Wiesz co, przed chwilą przeczytałam na profilu jednej z lekarek ginekolog, że czarna bielizna też powoduje infekcję, bo znajduje się nikiel w niej. U mnie w większości czarna…
    Tak, oglądał mnie, ale stwierdził, że raczej tam nic się nie dzieje. Oj Kochana ja mam już wszystko obcykane, w ogóle nie chodzę w czarnej bieliźnie, a już tym bardziej w sztucznej. Probsy doustne, dopochwowe do tego kupiłam dziś piankę Gynoxid do mycia, bo po drogeryjnych to mnie wszystko piecze. Piorę wszystko w proszku dezynfekującym. Może psychoza, ale ciężko 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 21:13

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 21 maja, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach zabawnej anegdotki mój gin tłumaczył mi dziś jak współżyć poprawnie 😂

Monkai lubi tę wiadomość

• Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 21 maja, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Tak, oglądał mnie, ale stwierdził, że raczej tam nic się nie dzieje. Oj Kochana ja mam już wszystko obcykane, w ogóle nie chodzę w czarnej bieliźnie, a już tym bardziej w sztucznej. Probsy doustne, dopochwowe do tego kupiłam dziś piankę Gynoxid do mycia, bo po drogeryjnych to mnie wszystko piecze. Piorę wszystko w proszku dezynfekującym. Może psychoza, ale ciężko 😄

O kurde to już nie wiem 😀

• Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 21 maja, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    W ramach zabawnej anegdotki mój gin tłumaczył mi dziś jak współżyć poprawnie 😂

Dawaj, opowiadaj 😂😂

• Monkai Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Powiedzcie mi, czy to trzymanie laptopa na kolanach jest strasznie złe? Nie mogę doprosić mojego męża żeby przestał i chyba kupię mu stoliczek na lapka 😏

Najgorsze, dużo ciepła się wytwarza i grzeją się 🥚🥚

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
  • Monkai Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Zapisałam się na kwalifikacje do ivf do innej kliniki, w tej gdzie miałam mieć niby nie odwołali wizyty ale skoro nie wiadomo kiedy będą wznowione środki to po co iść 😏 zastanawiam się nad drugim iui ale kurcze nie wiem. Chyba szkoda kasy a leki do ivf też nie są darmowe.

Jak będziesz w programie to leki do ivf które kosztują 5 tys zaplacisz 40 zł , jest kolosalna różnica

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Monkai Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.G.A.T.A wrote:
    Hej 🙋🏼‍♀️
    Czy któraś z was stosowała Lamette do stymulacji owulacji?
    Jeżeli tak to brałyście zastrzyk czy nie?
    Ja poprosiłam o jeden miesiąc bez zastrzyku ale nie wiem czy słusznie i czy kolejny cykl pójdzie na straty..
    mam problem z owulacją bo nie mam jej wcale pomimo że udało mi się unormować prolaktyne, więc tutaj chyba utrudnia mi mój PCOS 😭

Ja teraz biorę lamette 3x dziennie. Menopurvtez biorę raz dziennie i jeszcze provera 2 x , po punkcji mam mieć nadal stymulację i jeszcze jedną punkcję po kilku dniach

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Monkai Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ehh a ja z kolei mam tak, że mnie swędzi i piecze, więc pewnie znowu trzeba będzie zrobić wymazy, a pewnie nic z nich nie wyjdzie jak zwykle. Strasznie się stresuję tym wszystkim, naprawdę oszaleć można.

Po ostatniej punkcji też miałam nawracające infekcje i straszna suchość, gin mi kazała wziąć całe opakowanie canditon i potem provertin czy cis takiego - probiotyk przez 10 dni. Pomogło jak na razie choć nawet canditonu całego nie wybrałam bo 🐒przyszla

Oczekujaca lubi tę wiadomość

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Monkai Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Hej ja jestem przed pierwszą wizytą w Klinice I boję się że automatycznie powiedzą " W Pani Sytuacji to tylko in vitro". Ja nie mam nic przeciwko ale wiem że psychicznie nie jestem gotowa😔 Boję się po prostu, że jak coś będzie szło nie tak, to że złamie mnie to psychicznie😔 a w chwili obecnej czuje, że dostanę okres i jest ok. Mam nastawienie ze zaraz znowu będziemy się starać. Jakiś czas temu byłam już na skraju... ale podniosłam się i walczę! Mam w sobie ogrom nadzieji, Choć bardzo się boję co będzie dalej.

Iskierka, ja bym się cieszyła jakby mi tak powiedzieli bo to by znaczyło że wiedzą co mi jest i ivf pomoże. A tak to prawie 10 lat starań i nie wiadomo, czy immuno czy endomenda czy co. Wyniki da jakie są ale na granicach wiec Nic nie mówią lekarzom

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Jak będziesz w programie to leki do ivf które kosztują 5 tys zaplacisz 40 zł , jest kolosalna różnica
    Chyba zależy jakie dostaniesz, niektóre dziewczyny pisały o kwotach kilkuset złotych za część stymulacji.
    Dziś mam jakiś lepszy humor, zamówiłam sobie bransoletke z kamieniem księżycowym, podobno ma dobry wpływ na płodność i równowagę emocjonalną, średnio wierzę w takie rzeczy ale jest ładna więc 🤣

Iskierka nadziei, Monkai lubią tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ✅
    Drożność ✅
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
    KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm
    Kariotypy prawidłowe ✅
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    17.06 beta 132,58 prog 33,8
    20.06 beta 544,35 🥰
    23.06 beta 1849,89 🎉
    24.06 jest pęcherzyk 🥳
    30.06 jest zarodek CRL 2,8mm z echem 😍
    8.07 CRL 6mm i bijące ♥️
    14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min 🤞
    preg.png
  • Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 21 maja, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Iskierka, masz piękny nick i to bardzo dojrzałe co napisałaś ❤️ będę trzymać kciuki żeby się udało naturalnie ❤️
    My staramy się dopiero od 4 miesięcy a ostatnio tak mnie nastraszył lekarz że w tym miesiącu zwątpiłam, do tego jeszcze jestem praktycznie cały miesiąc przeziębiona.
    Odbiera mi to wszystko siły bardzo. Nie jestem chyba psychicznie gotowa jeszcze na stymulację i leki… przeraża mnie ta perspektywa.
    Daj sobie czas jeżeli go potrzebujesz. Nie wiem czym Ciebie nastraszył, ale pewnie chciał dobrze. Ciesz się, że masz lekarza który już coś proponuje . Ja do mojego chodziłam rok przy staraniach. I nawet nie chciał dać mi skierowań na badania gdy poprosiłam. Twierdził " Spokojnie , wszystko jest dobrze, za chwilę będzie Pani w ciąży " Tak minął rok... Teraz zmieniłam gin. Od razu skierowała nas do kliniki. Nie dlatego że chciała Nas nastraszyć. Wie z czym się mierzymy. Wizyta u niej była trudna, nie owijała w bawełnę, mówiła rzeczowo i nakreślała jak różne i trudne zarazem mogą być teraz nasze drogi do upragnionego dziecka. Odetchnij głęboko Kochana. U Ciebie stosunkowo krótki okres starań, sa dziewczyny tutaj na wątkach które naprawdę długo walczą. I nie poddawaj się. W końcu zobaczymy te dwie kreseczki. Życzę Tobie i innym żeby było to czym prędzej.

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ