Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tindaya wrote:Czasami faktycznie zbyt łatwo i szybko wysyłają pary na in vitro... A co do decyzji to rozumiem ten strach bo to jest taka ostateczna chwila prawdy. Może faktycznie wyjść jakiś poważniejszy problem a nawet sam proces nie jest psychicznie łatwy. Mam nadzieję że do etapu decydowania o IVF nawet nie dojdziecie 😉🥰
Ze względu na mój wiek ja już przeszłam ten etap wątpliwości co do IVF i jestem gotowa psychicznie (na ile się da 😅) i na ten proces. Jeśli ma jakiś problem wyjść to już chyba wolę wiedzieć. Bo długo się staramy a nawet cienia cienia nigdy na teście nie widziałam.
Nie chcę się dłużej męczyć, nie mam ani siły ani w sumie czasu... -
snieżka wrote:Wyjęłam dzisiaj test z kosza po kilku godzinach, bo chciałam chociaż oszukane dwie kreski zobaczyć. Ale był śnieżnobiały jak zwykle 😥
Ja nie robię testów, zawsze czekam za @ , negatywne testuy za bardzo mnie dołowały. Dzisiaj mam typowy ból okresowy także i u mnie @ się zbliża. Dużo sił dla Ciebie Kochana!!! Walczymy dalej!😘🫂 -
Monkai wrote:Iskierka, ja bym się cieszyła jakby mi tak powiedzieli bo to by znaczyło że wiedzą co mi jest i ivf pomoże. A tak to prawie 10 lat starań i nie wiadomo, czy immuno czy endomenda czy co. Wyniki da jakie są ale na granicach wiec Nic nie mówią lekarzom
, innym za drugim a inni 10 raz podchodzą i dalej nic. IVF też nie daje gwarancji. A ja to dopiero będę tam przebadają od A do Z bo to co mam teraz to takie podstawy podstaw także ciekawe co po drodze wyniknie. Tak czy inaczej to w końcu krok do przodu. -
Agaa049 wrote:Dawaj, opowiadaj 😂😂
-
Monkai wrote:Po ostatniej punkcji też miałam nawracające infekcje i straszna suchość, gin mi kazała wziąć całe opakowanie canditon i potem provertin czy cis takiego - probiotyk przez 10 dni. Pomogło jak na razie choć nawet canditonu całego nie wybrałam bo 🐒przyszla
-
Ola8999 wrote:Chyba zależy jakie dostaniesz, niektóre dziewczyny pisały o kwotach kilkuset złotych za część stymulacji.
Dziś mam jakiś lepszy humor, zamówiłam sobie bransoletke z kamieniem księżycowym, podobno ma dobry wpływ na płodność i równowagę emocjonalną, średnio wierzę w takie rzeczy ale jest ładna więc 🤣 -
A taka sobie kupiłam
https://allegro.pl/oferta/bransoletka-z-kamienia-ksiezycowego-na-regulowanym-sznurku-17442796505
I jeszcze druga z granatem na pewność siebie żeby za przesyłkę nie płacić 🤣♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ✅
Drożność ✅
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm
Kariotypy prawidłowe ✅
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
17.06 beta 132,58 prog 33,8
20.06 beta 544,35 🥰
23.06 beta 1849,89 🎉
24.06 jest pęcherzyk 🥳
30.06 jest zarodek CRL 2,8mm z echem 😍
8.07 CRL 6mm i bijące ♥️
14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min 🤞
-
Ola8999 wrote:A taka sobie kupiłam
https://allegro.pl/oferta/bransoletka-z-kamienia-ksiezycowego-na-regulowanym-sznurku-17442796505
I jeszcze druga z granatem na pewność siebie żeby za przesyłkę nie płacić 🤣 -
Cześć dziewczyny, miałam krótką przerwę spowodowaną głównie przez zły stan psychiczny.
Dobiły mnie trochę te starania, mój cykl, który zawirował przez histeroskopie, do tego brak chęci do pracy, bezsenność, a do tego nawet eurowizja mnie zdenerwowała 🤣🙈
Ponadto dowiedziałam się, że mam guza na tarczycy i tym bardziej złapał mnie dołek.. jak coś się wyprowadzi na prostą w tych staraniach to zaraz coś innego się pieprzy. 🫤
Mimo to od kilku dni się staramy pomimo wielu przeciwności.
Aktualnie jeszcze czekam aż mi siniaki z rąk wreszcie zejdą po ostatnich kilku pobraniach krwi, co by móc znów pójść pod igłę i sprawdzić np. AMH, którego wartości jeszcze nie znam u siebie.Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto
· histeroskopia zrostów 04/25
· wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
· nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘
👨🏻 29
· badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
» morfologia 2% ⇢ 0%
» ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
» ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
» posiew ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Oczekujaca wrote:Na pewno się uda! Trzeba wierzyć. A nie kwalifikujecie się np. Na in vitro?
Ja dziś byłam na wizycie, Owulke mam. Nie wiem już co nie gra.
Za krótko chyba się staramy na in vitroChociaż podobno w niektórych przypadkach nie musi być udokumentowany rok starań.
A lekarz zaproponował jakis plan działania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 15:21
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
Zobacz wykres
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️ -
hope♥ wrote:Cześć dziewczyny, miałam krótką przerwę spowodowaną głównie przez zły stan psychiczny.
Dobiły mnie trochę te starania, mój cykl, który zawirował przez histeroskopie, do tego brak chęci do pracy, bezsenność, a do tego nawet eurowizja mnie zdenerwowała 🤣🙈
Ponadto dowiedziałam się, że mam guza na tarczycy i tym bardziej złapał mnie dołek.. jak coś się wyprowadzi na prostą w tych staraniach to zaraz coś innego się pieprzy. 🫤
Mimo to od kilku dni się staramy pomimo wielu przeciwności.
Aktualnie jeszcze czekam aż mi siniaki z rąk wreszcie zejdą po ostatnich kilku pobraniach krwi, co by móc znów pójść pod igłę i sprawdzić np. AMH, którego wartości jeszcze nie znam u siebie.
dużo siły Ci życzę! Przykro mi, że znów zdrowie plata Ci figle.
Ja chyba też potrzebuję zrobić sobie chwilę przerwy od forumhope♥ lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
Zobacz wykres
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️ -
snieżka wrote:Za krótko chyba się staramy na in vitro
Chociaż podobno w niektórych przypadkach nie musi być udokumentowany rok starań.
A lekarz zaproponował jakis plan działania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 15:56
-
snieżka wrote:dużo siły Ci życzę! Przykro mi, że znów zdrowie plata Ci figle.
Ja chyba też potrzebuję zrobić sobie chwilę przerwy od forum
Hope, guzek wygląda źle? Dużo kobiet je ma i są to łagodne zmiany do obserwacji. Życzę Ci żeby tak było!🩷 coś w tym jest, że jak nie urok to sraczka.hope♥ lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam za słowa wsparcia 🩷
Przerwa od forum na jakiś czas to dobry pomysł. Uznałam, że będę takowe robić jeśli będę tego potrzebować. Zresztą często tutaj można się łatwo nakręcić, popaść w paranoję, a czasem lepiej dać sobie trochę przestrzeni i odpoczynku. Więc jeśli potrzebujecie przerwy to śmiało je róbcie i korzystajcie wtedy z życia 🩷
Co do guzka to nie jest jakiś ogromny, ale musi to jeszcze zobaczyć mój Endo i ocenić co dalej. Prawdopodobnie czeka mnie biopsja.Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👨🏻 29
» morfologia 2% ⇢ 0%
» posiew ✔
Hope nie martw się , ja miałam kilka guzków na tarczycy i jeden większy na piersi, radiolog mówił coś o biopsji ale ginekolog zalecił tylko kontrole za pół roku i guzek się zmniejszył. Na tarczycy tez się zmniejszyły albo wchłonęły. Teraz chodzę na USG co rok.
Nie wiem czy jesteście pod opieką kliniki niepłodności ale jeśli nie to może warto się umówić na wizyty by mieć plan działania jeśli się staracie koło roku. Śnieżka ty chyba krócej ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 20:24
hope♥ lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ✅
Drożność ✅
Kariotypy prawidłowe ✅
20.06 beta 544,35 🥰
23.06 beta 1849,89 🎉
24.06 jest pęcherzyk 🥳
8.07 CRL 6mm i bijące ♥️
-
Hope cieszę się że tutaj zajrzalaś 🤗 myślałam ostatnio o tobie jak się trzymasz. Przytulam mocno i trzymam kciuki za ciebie ❤️🤞
hope♥ lubi tę wiadomość
Ona '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544
4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️🩹 -
Ola8999 wrote:Hope nie martw się , ja miałam kilka guzków na tarczycy i jeden większy na piersi, radiolog mówił coś o biopsji ale ginekolog zalecił tylko kontrole za pół roku i guzek się zmniejszył. Na tarczycy tez się zmniejszyły albo wchłonęły. Teraz chodzę na USG co rok.
Nie wiem czy jesteście pod opieką kliniki niepłodności ale jeśli nie to może warto się umówić na wizyty by mieć plan działania jeśli się staracie koło roku. Śnieżka ty chyba krócej ?
Chodzimy do kliniki, tylko do kolejnej wizyty muszę zebrać jeszcze trzy badania krwi, żeby mogli nas dalej poprowadzić.Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👨🏻 29
» morfologia 2% ⇢ 0%
» posiew ✔
@Monkai co u ciebie kiedy punkcja?♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ✅
Drożność ✅
Kariotypy prawidłowe ✅
20.06 beta 544,35 🥰
23.06 beta 1849,89 🎉
24.06 jest pęcherzyk 🥳
8.07 CRL 6mm i bijące ♥️
-
Witam😊
Nie czułam się ostatnio najlepiej, miałam okropne kołatania serca, a przy wejściu na pierwsze piętro dyszałam jak mały parowóz. Nie umiałam się powstrzymać i 6 dni przed datą spodziewanej miesiączki zrobiłam test ciążowy i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam ledwo widoczną drogą kreskę. Następnego dnia to samo i po prostu musiałam iść na badanie krwi. Beta 25,70, a progesteron 34,77. Dzisiaj powtórzyłam (3 dni do daty spodziewanej miesiączki) i wynik bety 145,40, a progesteronu 41,02. Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień. W poniedziałek powtórzę badania, ale jest dla mnie światełko w tunelu 🥹♥️Monkai lubi tę wiadomość
-
hope♥ wrote:Dziękuję Wam za słowa wsparcia 🩷
Przerwa od forum na jakiś czas to dobry pomysł. Uznałam, że będę takowe robić jeśli będę tego potrzebować. Zresztą często tutaj można się łatwo nakręcić, popaść w paranoję, a czasem lepiej dać sobie trochę przestrzeni i odpoczynku. Więc jeśli potrzebujecie przerwy to śmiało je róbcie i korzystajcie wtedy z życia 🩷
Co do guzka to nie jest jakiś ogromny, ale musi to jeszcze zobaczyć mój Endo i ocenić co dalej. Prawdopodobnie czeka mnie biopsja.
Ja w ramach korzystania z życia właśnie zabieram się za sprzątanie domu, już nie mogę z tą pogodą! Chciałam wysprzątać balkon żeby w końcu móc tam siedzieć jak człowiek, a pogoda jest taka, że najchętniej bym zarzuciła koc i w nim siedziała 😂