X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Monkai Ekspertka

Wysłany: 21 maja, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.G.A.T.A wrote:
    Hej 🙋🏼‍♀️
    Czy któraś z was stosowała Lamette do stymulacji owulacji?
    Jeżeli tak to brałyście zastrzyk czy nie?
    Ja poprosiłam o jeden miesiąc bez zastrzyku ale nie wiem czy słusznie i czy kolejny cykl pójdzie na straty..
    mam problem z owulacją bo nie mam jej wcale pomimo że udało mi się unormować prolaktyne, więc tutaj chyba utrudnia mi mój PCOS 😭

Ja teraz biorę lamette 3x dziennie. Menopurvtez biorę raz dziennie i jeszcze provera 2 x , po punkcji mam mieć nadal stymulację i jeszcze jedną punkcję po kilku dniach

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
  • Monkai Ekspertka

Wysłany: 21 maja, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ehh a ja z kolei mam tak, że mnie swędzi i piecze, więc pewnie znowu trzeba będzie zrobić wymazy, a pewnie nic z nich nie wyjdzie jak zwykle. Strasznie się stresuję tym wszystkim, naprawdę oszaleć można.

Po ostatniej punkcji też miałam nawracające infekcje i straszna suchość, gin mi kazała wziąć całe opakowanie canditon i potem provertin czy cis takiego - probiotyk przez 10 dni. Pomogło jak na razie choć nawet canditonu całego nie wybrałam bo 🐒przyszla

Oczekujaca lubi tę wiadomość

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Monkai Ekspertka

Wysłany: 21 maja, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Hej ja jestem przed pierwszą wizytą w Klinice I boję się że automatycznie powiedzą " W Pani Sytuacji to tylko in vitro". Ja nie mam nic przeciwko ale wiem że psychicznie nie jestem gotowa😔 Boję się po prostu, że jak coś będzie szło nie tak, to że złamie mnie to psychicznie😔 a w chwili obecnej czuje, że dostanę okres i jest ok. Mam nastawienie ze zaraz znowu będziemy się starać. Jakiś czas temu byłam już na skraju... ale podniosłam się i walczę! Mam w sobie ogrom nadzieji, Choć bardzo się boję co będzie dalej.

Iskierka, ja bym się cieszyła jakby mi tak powiedzieli bo to by znaczyło że wiedzą co mi jest i ivf pomoże. A tak to prawie 10 lat starań i nie wiadomo, czy immuno czy endomenda czy co. Wyniki da jakie są ale na granicach wiec Nic nie mówią lekarzom

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Jak będziesz w programie to leki do ivf które kosztują 5 tys zaplacisz 40 zł , jest kolosalna różnica
    Chyba zależy jakie dostaniesz, niektóre dziewczyny pisały o kwotach kilkuset złotych za część stymulacji.
    Dziś mam jakiś lepszy humor, zamówiłam sobie bransoletke z kamieniem księżycowym, podobno ma dobry wpływ na płodność i równowagę emocjonalną, średnio wierzę w takie rzeczy ale jest ładna więc 🤣

Iskierka nadziei lubi tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
  • Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 21 maja, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Iskierka, masz piękny nick i to bardzo dojrzałe co napisałaś ❤️ będę trzymać kciuki żeby się udało naturalnie ❤️
    My staramy się dopiero od 4 miesięcy a ostatnio tak mnie nastraszył lekarz że w tym miesiącu zwątpiłam, do tego jeszcze jestem praktycznie cały miesiąc przeziębiona.
    Odbiera mi to wszystko siły bardzo. Nie jestem chyba psychicznie gotowa jeszcze na stymulację i leki… przeraża mnie ta perspektywa.
    Daj sobie czas jeżeli go potrzebujesz. Nie wiem czym Ciebie nastraszył, ale pewnie chciał dobrze. Ciesz się, że masz lekarza który już coś proponuje . Ja do mojego chodziłam rok przy staraniach. I nawet nie chciał dać mi skierowań na badania gdy poprosiłam. Twierdził " Spokojnie , wszystko jest dobrze, za chwilę będzie Pani w ciąży " Tak minął rok... Teraz zmieniłam gin. Od razu skierowała nas do kliniki. Nie dlatego że chciała Nas nastraszyć. Wie z czym się mierzymy. Wizyta u niej była trudna, nie owijała w bawełnę, mówiła rzeczowo i nakreślała jak różne i trudne zarazem mogą być teraz nasze drogi do upragnionego dziecka. Odetchnij głęboko Kochana. U Ciebie stosunkowo krótki okres starań, sa dziewczyny tutaj na wątkach które naprawdę długo walczą. I nie poddawaj się. W końcu zobaczymy te dwie kreseczki. Życzę Tobie i innym żeby było to czym prędzej.

Wysłany: 21 maja, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tindaya wrote:
    Czasami faktycznie zbyt łatwo i szybko wysyłają pary na in vitro... A co do decyzji to rozumiem ten strach bo to jest taka ostateczna chwila prawdy. Może faktycznie wyjść jakiś poważniejszy problem a nawet sam proces nie jest psychicznie łatwy. Mam nadzieję że do etapu decydowania o IVF nawet nie dojdziecie 😉🥰

Ze względu na mój wiek ja już przeszłam ten etap wątpliwości co do IVF i jestem gotowa psychicznie (na ile się da 😅) i na ten proces. Jeśli ma jakiś problem wyjść to już chyba wolę wiedzieć. Bo długo się staramy a nawet cienia cienia nigdy na teście nie widziałam.
    Nie chcę się dłużej męczyć, nie mam ani siły ani w sumie czasu...
    Dziękuję Ci bardzo za tą wiadomość. Najtrudniejsze w tym jest to, że mój mąż najlepiej od razu podjął by się całej procedury i nie rozumie dlaczego ja jestem na nie, bo twierdzi że przecież razem walczymy i razem w tym jesteśmy. No alee... no nikt mi nie powie, że tego największego ciężaru nie przyjmuje kobieta, zwłaszcza psulychicznego. Ale zobaczymy co powiedzą w Klinice. Na pewno będę potrzebować więcej czasu po wizycie na podjęcie decyzji co dalej.

Wysłany: 21 maja, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Wyjęłam dzisiaj test z kosza po kilku godzinach, bo chciałam chociaż oszukane dwie kreski zobaczyć. Ale był śnieżnobiały jak zwykle 😥
    Przykro mi bardzo. Nie wiem jak długie masz cykle, ale jesteśmy w podobnym momencie, bo równo robiłyśmy proga i estradiol 7dpo.
    Ja nie robię testów, zawsze czekam za @ , negatywne testuy za bardzo mnie dołowały. Dzisiaj mam typowy ból okresowy także i u mnie @ się zbliża. Dużo sił dla Ciebie Kochana!!! Walczymy dalej!😘🫂

Wysłany: 21 maja, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Iskierka, ja bym się cieszyła jakby mi tak powiedzieli bo to by znaczyło że wiedzą co mi jest i ivf pomoże. A tak to prawie 10 lat starań i nie wiadomo, czy immuno czy endomenda czy co. Wyniki da jakie są ale na granicach wiec Nic nie mówią lekarzom
    Ja też świetnych nie mam , a już przeglądam dziewczyny, które przechodzą przez ivf i jednym udaje się za pierwszym
    , innym za drugim a inni 10 raz podchodzą i dalej nic. IVF też nie daje gwarancji. A ja to dopiero będę tam przebadają od A do Z bo to co mam teraz to takie podstawy podstaw także ciekawe co po drodze wyniknie. Tak czy inaczej to w końcu krok do przodu.

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Dawaj, opowiadaj 😂😂
    W nawiązaniu do tego, że czasy są jakie są, więc najlepiej jest współżyć długo, a minowicie stymulując sutki z długim okresem gry wstępnej aby ilość nasienia i śluzu była odpowiednia i oczywiście najlepiej jest mieć do tego wszystkiego orgazm. Ma to być współżycie, a nie nastawienie na szybką mechaniczną produkcję dziecka. Coś tam jeszcze mówił, ale leżałam tam z lekkim zażenowaniem i rozbawieniem, bo opowiadał to robiąc USG 😅

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Po ostatniej punkcji też miałam nawracające infekcje i straszna suchość, gin mi kazała wziąć całe opakowanie canditon i potem provertin czy cis takiego - probiotyk przez 10 dni. Pomogło jak na razie choć nawet canditonu całego nie wybrałam bo 🐒przyszla
    Super! W takim razie może jeszcze o tym poczytam, choć wiem, że najlepiej tak, ale nie znoszę globulek 🫣

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Chyba zależy jakie dostaniesz, niektóre dziewczyny pisały o kwotach kilkuset złotych za część stymulacji.
    Dziś mam jakiś lepszy humor, zamówiłam sobie bransoletke z kamieniem księżycowym, podobno ma dobry wpływ na płodność i równowagę emocjonalną, średnio wierzę w takie rzeczy ale jest ładna więc 🤣
    Olu podeślij linka! Również nie wierzę w takie rzeczy, ale należy kusić los 😆

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taka sobie kupiłam
    https://allegro.pl/oferta/bransoletka-z-kamienia-ksiezycowego-na-regulowanym-sznurku-17442796505
    I jeszcze druga z granatem na pewność siebie żeby za przesyłkę nie płacić 🤣

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 21 maja, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    A taka sobie kupiłam
    https://allegro.pl/oferta/bransoletka-z-kamienia-ksiezycowego-na-regulowanym-sznurku-17442796505
    I jeszcze druga z granatem na pewność siebie żeby za przesyłkę nie płacić 🤣
    Fajną! Jedynie nie znoszę złota, a już jakiś czas szukam takich bransoletek. Właśnie dokładnie chce wierzyć, że wspomagają płodność 😂😂😂

‹‹ 133 134 135 136 137
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ