Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka Daria wrote:Witam😊
Nie czułam się ostatnio najlepiej, miałam okropne kołatania serca, a przy wejściu na pierwsze piętro dyszałam jak mały parowóz. Nie umiałam się powstrzymać i 6 dni przed datą spodziewanej miesiączki zrobiłam test ciążowy i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam ledwo widoczną drogą kreskę. Następnego dnia to samo i po prostu musiałam iść na badanie krwi. Beta 25,70, a progesteron 34,77. Dzisiaj powtórzyłam (3 dni do daty spodziewanej miesiączki) i wynik bety 145,40, a progesteronu 41,02. Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień. W poniedziałek powtórzę badania, ale jest dla mnie światełko w tunelu 🥹♥️bellA, Monkai lubią tę wiadomość
-
Staraczka Daria wrote:Witam😊
Nie czułam się ostatnio najlepiej, miałam okropne kołatania serca, a przy wejściu na pierwsze piętro dyszałam jak mały parowóz. Nie umiałam się powstrzymać i 6 dni przed datą spodziewanej miesiączki zrobiłam test ciążowy i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam ledwo widoczną drogą kreskę. Następnego dnia to samo i po prostu musiałam iść na badanie krwi. Beta 25,70, a progesteron 34,77. Dzisiaj powtórzyłam (3 dni do daty spodziewanej miesiączki) i wynik bety 145,40, a progesteronu 41,02. Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień. W poniedziałek powtórzę badania, ale jest dla mnie światełko w tunelu 🥹♥️
Nieśmiałe gratulacje ☺️Staraczka Daria lubi tę wiadomość
Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto
· histeroskopia zrostów 04/25
· wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
· nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘
👨🏻 29
· badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
» morfologia 2% ⇢ 0%
» ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
» ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
» posiew ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Oczekujaca wrote:Masz dużo racji Hope! Naczytam się forum połączonego z chatem gpt i potem chodzę nabzdyczona i zła na męża, bo nie robi czegoś tak jak jest napisane tutaj albo w czymś się ze mną nie zgadza.
Ja w ramach korzystania z życia właśnie zabieram się za sprzątanie domu, już nie mogę z tą pogodą! Chciałam wysprzątać balkon żeby w końcu móc tam siedzieć jak człowiek, a pogoda jest taka, że najchętniej bym zarzuciła koc i w nim siedziała 😂
No ja właśnie wczoraj zainstalowałam po wielu latach przerwy Duolingo i od razu dwa kursy na raz robię w wolnym czasie. Stwierdziłam, że będzie to fajne oderwanie od tych całych starań. Przyjemne z pożytecznym 😛Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👨🏻 29
» morfologia 2% ⇢ 0%
» posiew ✔
Hej !
Starajmy się o dziecko od 6 cykli, dziś jestem 7 dpo, wszystkie objawy są jak co miesiąc, czyli wszystko idzie w kierunku @. Chciałam zapytać czy któraś z was miała tak, że miała wszystkie objawy jak co miesiąc, a ostatecznie była w ciąży ?
Dziś jest mi po prostu smutno, strasznie chce mi się płakać…
Przesyłam tyle ciepła ile mam w sobie pozostałym dziewczynom ❤️ -
hope♥ wrote:Cześć dziewczyny, miałam krótką przerwę spowodowaną głównie przez zły stan psychiczny.
Dobiły mnie trochę te starania, mój cykl, który zawirował przez histeroskopie, do tego brak chęci do pracy, bezsenność, a do tego nawet eurowizja mnie zdenerwowała 🤣🙈
Ponadto dowiedziałam się, że mam guza na tarczycy i tym bardziej złapał mnie dołek.. jak coś się wyprowadzi na prostą w tych staraniach to zaraz coś innego się pieprzy. 🫤
Mimo to od kilku dni się staramy pomimo wielu przeciwności.
Aktualnie jeszcze czekam aż mi siniaki z rąk wreszcie zejdą po ostatnich kilku pobraniach krwi, co by móc znów pójść pod igłę i sprawdzić np. AMH, którego wartości jeszcze nie znam u siebie.
Starajcie się Kochana mimo wszystko. Daj chwile złym emocjom i walczymy dalej!!! Ja dzisiaj dostałam 🐒 jak w zegarku. Łącznie trzeci cykl- regularnej malpy bo starań 15...😬😬😬Zero odchyleń. Czuję złość 😠 Także kolejny up date to wyniki kariotypu i pierwsza wizyta w Klinice. Także do boju po swoje Kochana!. PS Naiwnie myślałam, że pozytywny test byłby to piękny prezent na dzień mamy🫣😬😵💫🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 16:23
-
Tulę za 🐒 🫂
Oby wymarzone dwie kreski były u Ciebie w tym nowym cyklu 🤞🏻Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👨🏻 29
» morfologia 2% ⇢ 0%
» posiew ✔
Iskierka nadziei wrote:Czasami taka przerwa jest potrzebna i naprawdę dużo robi. Sama jakiś czas temu taką miałam, ale mimo wszystko dobrze było do Was wrócić.
Starajcie się Kochana mimo wszystko. Daj chwile złym emocjom i walczymy dalej!!! Ja dzisiaj dostałam 🐒 jak w zegarku. Łącznie trzeci cykl- regularnej malpy bo starań 15...😬😬😬Zero odchyleń. Czuję złość 😠 Także kolejny up date to wyniki kariotypu i pierwsza wizyta w Klinice. Także do boju po swoje Kochana!. PS Naiwnie myślałam, że pozytywny test byłby to piękny prezent na dzień mamy🫣😬😵💫🥹♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ✅
Drożność ✅
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm
Kariotypy prawidłowe ✅
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
17.06 beta 132,58 prog 33,8
20.06 beta 544,35 🥰
23.06 beta 1849,89 🎉
24.06 jest pęcherzyk 🥳
30.06 jest zarodek CRL 2,8mm z echem 😍
8.07 CRL 6mm i bijące ♥️
14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min 🤞
-
Ola8999 wrote:Ja tak samo dziś pierwszy dzień nowego cyklu 🍀 A w następnym możliwe że już ivf 🤷 Też chce zrobić kariotypy przed wizytą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 17:10
-
No mam wizytę umówioną i zobaczymy.♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ✅
Drożność ✅
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm
Kariotypy prawidłowe ✅
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
17.06 beta 132,58 prog 33,8
20.06 beta 544,35 🥰
23.06 beta 1849,89 🎉
24.06 jest pęcherzyk 🥳
30.06 jest zarodek CRL 2,8mm z echem 😍
8.07 CRL 6mm i bijące ♥️
14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min 🤞
-
Cześć dziewczyny! 🫶
Od owulacji, która była 5 dni temu, czuję się fatalnie, kręci mi się w głowie, jestem senna i osłabiona. Czuję się otumaniona, jakbym nie wiedziała co się dzieje. Wczoraj miałam okropny gorzki smak w buzi przez cały dzień, ale dziś już jest lepiej. W nocy zaczęły mnie boleć jajniki, a do @ jeszcze tydzień minimum….. czy któraś z was tak miała? Bardzo niepokoją mnie te zawroty głowy i nie wiem czy to normalne, czy lecieć do lekarza.. -
Sandra18070! wrote:Cześć dziewczyny! 🫶
Od owulacji, która była 5 dni temu, czuję się fatalnie, kręci mi się w głowie, jestem senna i osłabiona. Czuję się otumaniona, jakbym nie wiedziała co się dzieje. Wczoraj miałam okropny gorzki smak w buzi przez cały dzień, ale dziś już jest lepiej. W nocy zaczęły mnie boleć jajniki, a do @ jeszcze tydzień minimum….. czy któraś z was tak miała? Bardzo niepokoją mnie te zawroty głowy i nie wiem czy to normalne, czy lecieć do lekarza..
Raz tak miałam, że czułam się inaczej - wymioty, zawroty głowy, metaliczny posmak w buzi i masa innych rzeczy, które przepisałam sobie że z pewnością się udało. Ostatecznie dostałam olbrzymiego bólu po kilku dniach, a test był biały w dniu planowanej miesiączki (staram się nie testować wcześniej).Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👨🏻 29
» morfologia 2% ⇢ 0%
» posiew ✔
Ehhh kolejna osoba z otoczenia w ciąży… dlaczego to tak cholernie boli?
strasznie to dobija
Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
Ponowne starania 01.2025 r.
05.2025 r. Cross match 52%…
06.2025 r. Histeroskopia - wstępnie ok -> oczekiwanie na wynik histopatologiczny -
Oczekujaca wrote:Przykro mi, tule 🫂 życie mocno testuje naszą cierpliwość. Zrób dziś coś dobrego dla siebie, trzeba zacisnąć zęby, oby na krótko 😘
Już mnie to chyba przerasta. Jak tak sobie myślałam, to w 1 i 2 ciąży jak się zdrowo odżywiłam, brałam te suple, olej z wiesiołka to w sumie 2-3 cykle i była ciaza, a teraz jedynie cisza. Oby coś tam histeroskopia pomogła, bo już naprawdę to wszysyko przerastaDwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
Ponowne starania 01.2025 r.
05.2025 r. Cross match 52%…
06.2025 r. Histeroskopia - wstępnie ok -> oczekiwanie na wynik histopatologiczny -
hope♥ wrote:Raz tak miałam, że czułam się inaczej - wymioty, zawroty głowy, metaliczny posmak w buzi i masa innych rzeczy, które przepisałam sobie że z pewnością się udało. Ostatecznie dostałam olbrzymiego bólu po kilku dniach, a test był biały w dniu planowanej miesiączki (staram się nie testować wcześniej).
-
Agaa049 wrote:Już mnie to chyba przerasta. Jak tak sobie myślałam, to w 1 i 2 ciąży jak się zdrowo odżywiłam, brałam te suple, olej z wiesiołka to w sumie 2-3 cykle i była ciaza, a teraz jedynie cisza. Oby coś tam histeroskopia pomogła, bo już naprawdę to wszysyko przerasta
-
Agaa049 wrote:Ehhh kolejna osoba z otoczenia w ciąży… dlaczego to tak cholernie boli?
strasznie to dobija
Jesteśmy w tym razem🫂 Jeszcze każda z Nas będzie się dzielić tą wiadomością 🫂 Przyjdzie czas i na Nasze szczęście! Trzymaj się! Jestem z Tobą!Agaa049 lubi tę wiadomość
-
floraviun wrote:Chyba ten cykl u mnie przepadł…
Czułam dzisiaj lekki ból piersi, miesiączka ma być za troszkę ponad tydzień. Już czuję, że @ się niestety pojawi… Tak mi przykro.
-
Iskierka nadziei wrote:Kochana bardzo dobrze Ciebie rozumiemy🫂🫂🫂
Jesteśmy w tym razem🫂 Jeszcze każda z Nas będzie się dzielić tą wiadomością 🫂 Przyjdzie czas i na Nasze szczęście! Trzymaj się! Jestem z Tobą!