Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope cieszę się że tutaj zajrzalaś 🤗 myślałam ostatnio o tobie jak się trzymasz. Przytulam mocno i trzymam kciuki za ciebie ❤️🤞
hope♥ lubi tę wiadomość
Ona '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544
4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️🩹 -
Ola8999 wrote:Hope nie martw się , ja miałam kilka guzków na tarczycy i jeden większy na piersi, radiolog mówił coś o biopsji ale ginekolog zalecił tylko kontrole za pół roku i guzek się zmniejszył. Na tarczycy tez się zmniejszyły albo wchłonęły. Teraz chodzę na USG co rok.
Nie wiem czy jesteście pod opieką kliniki niepłodności ale jeśli nie to może warto się umówić na wizyty by mieć plan działania jeśli się staracie koło roku. Śnieżka ty chyba krócej ?
Chodzimy do kliniki, tylko do kolejnej wizyty muszę zebrać jeszcze trzy badania krwi, żeby mogli nas dalej poprowadzić.Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 zmiana ginekologa
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
· 05/25 glukoza, insulina, fT3 ✔, fT4, ATPO, ATG, wit. D ✘
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
@Monkai co u ciebie kiedy punkcja?♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28% -
Witam😊
Nie czułam się ostatnio najlepiej, miałam okropne kołatania serca, a przy wejściu na pierwsze piętro dyszałam jak mały parowóz. Nie umiałam się powstrzymać i 6 dni przed datą spodziewanej miesiączki zrobiłam test ciążowy i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam ledwo widoczną drogą kreskę. Następnego dnia to samo i po prostu musiałam iść na badanie krwi. Beta 25,70, a progesteron 34,77. Dzisiaj powtórzyłam (3 dni do daty spodziewanej miesiączki) i wynik bety 145,40, a progesteronu 41,02. Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień. W poniedziałek powtórzę badania, ale jest dla mnie światełko w tunelu 🥹♥️ -
hope♥ wrote:Dziękuję Wam za słowa wsparcia 🩷
Przerwa od forum na jakiś czas to dobry pomysł. Uznałam, że będę takowe robić jeśli będę tego potrzebować. Zresztą często tutaj można się łatwo nakręcić, popaść w paranoję, a czasem lepiej dać sobie trochę przestrzeni i odpoczynku. Więc jeśli potrzebujecie przerwy to śmiało je róbcie i korzystajcie wtedy z życia 🩷
Co do guzka to nie jest jakiś ogromny, ale musi to jeszcze zobaczyć mój Endo i ocenić co dalej. Prawdopodobnie czeka mnie biopsja.
Ja w ramach korzystania z życia właśnie zabieram się za sprzątanie domu, już nie mogę z tą pogodą! Chciałam wysprzątać balkon żeby w końcu móc tam siedzieć jak człowiek, a pogoda jest taka, że najchętniej bym zarzuciła koc i w nim siedziała 😂 -
Staraczka Daria wrote:Witam😊
Nie czułam się ostatnio najlepiej, miałam okropne kołatania serca, a przy wejściu na pierwsze piętro dyszałam jak mały parowóz. Nie umiałam się powstrzymać i 6 dni przed datą spodziewanej miesiączki zrobiłam test ciążowy i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam ledwo widoczną drogą kreskę. Następnego dnia to samo i po prostu musiałam iść na badanie krwi. Beta 25,70, a progesteron 34,77. Dzisiaj powtórzyłam (3 dni do daty spodziewanej miesiączki) i wynik bety 145,40, a progesteronu 41,02. Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień. W poniedziałek powtórzę badania, ale jest dla mnie światełko w tunelu 🥹♥️ -