X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 23 maja, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka Daria wrote:
    Witam😊
    Nie czułam się ostatnio najlepiej, miałam okropne kołatania serca, a przy wejściu na pierwsze piętro dyszałam jak mały parowóz. Nie umiałam się powstrzymać i 6 dni przed datą spodziewanej miesiączki zrobiłam test ciążowy i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam ledwo widoczną drogą kreskę. Następnego dnia to samo i po prostu musiałam iść na badanie krwi. Beta 25,70, a progesteron 34,77. Dzisiaj powtórzyłam (3 dni do daty spodziewanej miesiączki) i wynik bety 145,40, a progesteronu 41,02. Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień. W poniedziałek powtórzę badania, ale jest dla mnie światełko w tunelu 🥹♥️
    Oczywiście zapewne wszystkie gratulujemy, nie zrozum mnie oczywiście źle, ale zakładanie konta tylko po to żeby napisać na grupie dziewczyn, które starają się jakiś czas, że się zaszło w ciążę jest dla mnie trochę nie tak.

bellA, Monkai lubią tę wiadomość

• hope♥ Autorytet

Wysłany: 23 maja, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka Daria wrote:
    Witam😊
    Nie czułam się ostatnio najlepiej, miałam okropne kołatania serca, a przy wejściu na pierwsze piętro dyszałam jak mały parowóz. Nie umiałam się powstrzymać i 6 dni przed datą spodziewanej miesiączki zrobiłam test ciążowy i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam ledwo widoczną drogą kreskę. Następnego dnia to samo i po prostu musiałam iść na badanie krwi. Beta 25,70, a progesteron 34,77. Dzisiaj powtórzyłam (3 dni do daty spodziewanej miesiączki) i wynik bety 145,40, a progesteronu 41,02. Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień. W poniedziałek powtórzę badania, ale jest dla mnie światełko w tunelu 🥹♥️

Nieśmiałe gratulacje ☺️

Staraczka Daria lubi tę wiadomość

Starania od 07/24 | 15cs 🫶🏻
    Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto
    · histeroskopia zrostów 04/25
    · wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
    · nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘

👨🏻 29
    · badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
    ‎ » morfologia 2% ⇢ 0%
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
    ‎ » ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
    » posiew ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • hope♥ Autorytet

Wysłany: 23 maja, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Masz dużo racji Hope! Naczytam się forum połączonego z chatem gpt i potem chodzę nabzdyczona i zła na męża, bo nie robi czegoś tak jak jest napisane tutaj albo w czymś się ze mną nie zgadza.
    Ja w ramach korzystania z życia właśnie zabieram się za sprzątanie domu, już nie mogę z tą pogodą! Chciałam wysprzątać balkon żeby w końcu móc tam siedzieć jak człowiek, a pogoda jest taka, że najchętniej bym zarzuciła koc i w nim siedziała 😂

No ja właśnie wczoraj zainstalowałam po wielu latach przerwy Duolingo i od razu dwa kursy na raz robię w wolnym czasie. Stwierdziłam, że będzie to fajne oderwanie od tych całych starań. Przyjemne z pożytecznym 😛

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌

👨🏻 29
    ‎ » morfologia 2% ⇢ 0%
    » posiew ✔

• Alicja ❤️ Debiutantka

Wysłany: 23 maja, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Starajmy się o dziecko od 6 cykli, dziś jestem 7 dpo, wszystkie objawy są jak co miesiąc, czyli wszystko idzie w kierunku @. Chciałam zapytać czy któraś z was miała tak, że miała wszystkie objawy jak co miesiąc, a ostatecznie była w ciąży ?
    Dziś jest mi po prostu smutno, strasznie chce mi się płakać…
    Przesyłam tyle ciepła ile mam w sobie pozostałym dziewczynom ❤️

• Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 23 maja, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Cześć dziewczyny, miałam krótką przerwę spowodowaną głównie przez zły stan psychiczny.
    Dobiły mnie trochę te starania, mój cykl, który zawirował przez histeroskopie, do tego brak chęci do pracy, bezsenność, a do tego nawet eurowizja mnie zdenerwowała 🤣🙈
    Ponadto dowiedziałam się, że mam guza na tarczycy i tym bardziej złapał mnie dołek.. jak coś się wyprowadzi na prostą w tych staraniach to zaraz coś innego się pieprzy. 🫤
    Mimo to od kilku dni się staramy pomimo wielu przeciwności.
    Aktualnie jeszcze czekam aż mi siniaki z rąk wreszcie zejdą po ostatnich kilku pobraniach krwi, co by móc znów pójść pod igłę i sprawdzić np. AMH, którego wartości jeszcze nie znam u siebie.
    Czasami taka przerwa jest potrzebna i naprawdę dużo robi. Sama jakiś czas temu taką miałam, ale mimo wszystko dobrze było do Was wrócić.
    Starajcie się Kochana mimo wszystko. Daj chwile złym emocjom i walczymy dalej!!! Ja dzisiaj dostałam 🐒 jak w zegarku. Łącznie trzeci cykl- regularnej malpy bo starań 15...😬😬😬Zero odchyleń. Czuję złość 😠 Także kolejny up date to wyniki kariotypu i pierwsza wizyta w Klinice. Także do boju po swoje Kochana!. PS Naiwnie myślałam, że pozytywny test byłby to piękny prezent na dzień mamy🫣😬😵‍💫🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 16:23

• hope♥ Autorytet

Wysłany: 23 maja, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę za 🐒 🫂
    Oby wymarzone dwie kreski były u Ciebie w tym nowym cyklu 🤞🏻

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌

👨🏻 29
    ‎ » morfologia 2% ⇢ 0%
    » posiew ✔

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Czasami taka przerwa jest potrzebna i naprawdę dużo robi. Sama jakiś czas temu taką miałam, ale mimo wszystko dobrze było do Was wrócić.
    Starajcie się Kochana mimo wszystko. Daj chwile złym emocjom i walczymy dalej!!! Ja dzisiaj dostałam 🐒 jak w zegarku. Łącznie trzeci cykl- regularnej malpy bo starań 15...😬😬😬Zero odchyleń. Czuję złość 😠 Także kolejny up date to wyniki kariotypu i pierwsza wizyta w Klinice. Także do boju po swoje Kochana!. PS Naiwnie myślałam, że pozytywny test byłby to piękny prezent na dzień mamy🫣😬😵‍💫🥹
    Ja tak samo dziś pierwszy dzień nowego cyklu 🍀 A w następnym możliwe że już ivf 🤷 Też chce zrobić kariotypy przed wizytą.

♀️'89 ♂️'87
    starania od 06.2023
    AMH 1.2 🤔 drożność ✅ biopsja endo ➡️ 💊 histeroskopia ✅ IUI ❌ KIR BX ✅ Kariotypy ✅
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
    30.06 5+3 CRL 2,8mm zarodek z echem
    8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
    14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min
    24.07 9+0 CRL 2,6cm 🤞
    29.07 9+5 CRL 3,1cm
    11.08 ⏳
    18.08 prenatalne ⏳🤞

preg.png

Wysłany: 23 maja, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Ja tak samo dziś pierwszy dzień nowego cyklu 🍀 A w następnym możliwe że już ivf 🤷 Też chce zrobić kariotypy przed wizytą.
    Udało Ci się dostać z dofinansowania?? Ciekawi mnie jaki jest koszt przy dofinansowaniu już samego transferu. ( Pomijając już wszelakie bania itp,) Trzymam mocno 🤞🤞🤞! W końcu kiedyś ten kolejny musi być tym naszym ostatnim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 17:10

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam wizytę umówioną i zobaczymy.

♀️'89 ♂️'87
    starania od 06.2023
    AMH 1.2 🤔 drożność ✅ biopsja endo ➡️ 💊 histeroskopia ✅ IUI ❌ KIR BX ✅ Kariotypy ✅
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
    30.06 5+3 CRL 2,8mm zarodek z echem
    8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
    14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min
    24.07 9+0 CRL 2,6cm 🤞
    29.07 9+5 CRL 3,1cm
    11.08 ⏳
    18.08 prenatalne ⏳🤞

preg.png
  • Sandra18070! Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! 🫶
    Od owulacji, która była 5 dni temu, czuję się fatalnie, kręci mi się w głowie, jestem senna i osłabiona. Czuję się otumaniona, jakbym nie wiedziała co się dzieje. Wczoraj miałam okropny gorzki smak w buzi przez cały dzień, ale dziś już jest lepiej. W nocy zaczęły mnie boleć jajniki, a do @ jeszcze tydzień minimum….. czy któraś z was tak miała? Bardzo niepokoją mnie te zawroty głowy i nie wiem czy to normalne, czy lecieć do lekarza..

• hope♥ Autorytet

Wysłany: 24 maja, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra18070! wrote:
    Cześć dziewczyny! 🫶
    Od owulacji, która była 5 dni temu, czuję się fatalnie, kręci mi się w głowie, jestem senna i osłabiona. Czuję się otumaniona, jakbym nie wiedziała co się dzieje. Wczoraj miałam okropny gorzki smak w buzi przez cały dzień, ale dziś już jest lepiej. W nocy zaczęły mnie boleć jajniki, a do @ jeszcze tydzień minimum….. czy któraś z was tak miała? Bardzo niepokoją mnie te zawroty głowy i nie wiem czy to normalne, czy lecieć do lekarza..

Raz tak miałam, że czułam się inaczej - wymioty, zawroty głowy, metaliczny posmak w buzi i masa innych rzeczy, które przepisałam sobie że z pewnością się udało. Ostatecznie dostałam olbrzymiego bólu po kilku dniach, a test był biały w dniu planowanej miesiączki (staram się nie testować wcześniej).

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌

👨🏻 29
    ‎ » morfologia 2% ⇢ 0%
    » posiew ✔

• Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 24 maja, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh kolejna osoba z otoczenia w ciąży… dlaczego to tak cholernie boli? :( strasznie to dobija :(

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    Ponowne starania 01.2025 r.
    05.2025 r. Cross match 52% -> diagnostyka
    06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    🔜 ponowny cross match w innym laboratorium
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 24 maja, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Ehhh kolejna osoba z otoczenia w ciąży… dlaczego to tak cholernie boli? :( strasznie to dobija :(
    Przykro mi, tule 🫂 życie mocno testuje naszą cierpliwość. Zrób dziś coś dobrego dla siebie, trzeba zacisnąć zęby, oby na krótko 😘

• Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 24 maja, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Przykro mi, tule 🫂 życie mocno testuje naszą cierpliwość. Zrób dziś coś dobrego dla siebie, trzeba zacisnąć zęby, oby na krótko 😘

Już mnie to chyba przerasta. Jak tak sobie myślałam, to w 1 i 2 ciąży jak się zdrowo odżywiłam, brałam te suple, olej z wiesiołka to w sumie 2-3 cykle i była ciaza, a teraz jedynie cisza. Oby coś tam histeroskopia pomogła, bo już naprawdę to wszysyko przerasta :(

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    Ponowne starania 01.2025 r.
    05.2025 r. Cross match 52% -> diagnostyka
    06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    🔜 ponowny cross match w innym laboratorium
  • Sandra18070! Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Raz tak miałam, że czułam się inaczej - wymioty, zawroty głowy, metaliczny posmak w buzi i masa innych rzeczy, które przepisałam sobie że z pewnością się udało. Ostatecznie dostałam olbrzymiego bólu po kilku dniach, a test był biały w dniu planowanej miesiączki (staram się nie testować wcześniej).
    Ja tego w ogóle nie łączę z ciążą, tylko raczej z jakimiś problemami zdrowotnymi i przez to się stresuje, ale dziś już jest dużo lepiej więc może to jakieś przeziębienie

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 24 maja, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Już mnie to chyba przerasta. Jak tak sobie myślałam, to w 1 i 2 ciąży jak się zdrowo odżywiłam, brałam te suple, olej z wiesiołka to w sumie 2-3 cykle i była ciaza, a teraz jedynie cisza. Oby coś tam histeroskopia pomogła, bo już naprawdę to wszysyko przerasta :(
    Wiem Aga. Też myślałam, że to pójdzie szybciej, a teraz się poważnie martwię czy w ogóle. Jeszcze te badania mojego męża, on ma luzik, a ja się tym stresuje.

Wysłany: 24 maja, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Kochana bardzo dobrze Ciebie rozumiemy🫂🫂🫂
    Jesteśmy w tym razem🫂 Jeszcze każda z Nas będzie się dzielić tą wiadomością 🫂 Przyjdzie czas i na Nasze szczęście! Trzymaj się! Jestem z Tobą!

Agaa049 lubi tę wiadomość

• floraviun Debiutantka

Wysłany: 24 maja, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ten cykl u mnie przepadł… :( Czułam dzisiaj lekki ból piersi, miesiączka ma być za troszkę ponad tydzień. Już czuję, że @ się niestety pojawi… Tak mi przykro.

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 24 maja, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    floraviun wrote:
    Chyba ten cykl u mnie przepadł… :( Czułam dzisiaj lekki ból piersi, miesiączka ma być za troszkę ponad tydzień. Już czuję, że @ się niestety pojawi… Tak mi przykro.
    Może nie, nie dobijaj się. Póki nie ma okresu jest szansa na wszystko. Trzymam kciuki!

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 24 maja, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Kochana bardzo dobrze Ciebie rozumiemy🫂🫂🫂
    Jesteśmy w tym razem🫂 Jeszcze każda z Nas będzie się dzielić tą wiadomością 🫂 Przyjdzie czas i na Nasze szczęście! Trzymaj się! Jestem z Tobą!
    Jak Ty mądrze prawisz. Będziesz świetną mamą! 🥰

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ