X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 24 maja, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Już mnie to chyba przerasta. Jak tak sobie myślałam, to w 1 i 2 ciąży jak się zdrowo odżywiłam, brałam te suple, olej z wiesiołka to w sumie 2-3 cykle i była ciaza, a teraz jedynie cisza. Oby coś tam histeroskopia pomogła, bo już naprawdę to wszysyko przerasta :(
    Wiem Aga. Też myślałam, że to pójdzie szybciej, a teraz się poważnie martwię czy w ogóle. Jeszcze te badania mojego męża, on ma luzik, a ja się tym stresuje.

• Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 24 maja, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Ehhh kolejna osoba z otoczenia w ciąży… dlaczego to tak cholernie boli? :( strasznie to dobija :(
    Kochana bardzo dobrze Ciebie rozumiemy🫂🫂🫂
    Jesteśmy w tym razem🫂 Jeszcze każda z Nas będzie się dzielić tą wiadomością 🫂 Przyjdzie czas i na Nasze szczęście! Trzymaj się! Jestem z Tobą!

Agaa049 lubi tę wiadomość

• floraviun Debiutantka

Wysłany: 24 maja, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ten cykl u mnie przepadł… :( Czułam dzisiaj lekki ból piersi, miesiączka ma być za troszkę ponad tydzień. Już czuję, że @ się niestety pojawi… Tak mi przykro.

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 24 maja, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    floraviun wrote:
    Chyba ten cykl u mnie przepadł… :( Czułam dzisiaj lekki ból piersi, miesiączka ma być za troszkę ponad tydzień. Już czuję, że @ się niestety pojawi… Tak mi przykro.
    Może nie, nie dobijaj się. Póki nie ma okresu jest szansa na wszystko. Trzymam kciuki!

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 24 maja, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Kochana bardzo dobrze Ciebie rozumiemy🫂🫂🫂
    Jesteśmy w tym razem🫂 Jeszcze każda z Nas będzie się dzielić tą wiadomością 🫂 Przyjdzie czas i na Nasze szczęście! Trzymaj się! Jestem z Tobą!
    Jak Ty mądrze prawisz. Będziesz świetną mamą! 🥰

• hope♥ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że wszystkie będziemy cudownymi mamami. 😍 Tym bardziej z tak bardzo uprawnionych ciąż, bo nasza miłość i determinacja są ogromne.

Oczekujaca, Iskierka nadziei, Monkai lubią tę wiadomość

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30
    · 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 zmiana ginekologa
    · 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
    · 05/25 glukoza, insulina, fT3 ✔, fT4, ATPO, ATG, wit. D ✘

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Wiem Aga. Też myślałam, że to pójdzie szybciej, a teraz się poważnie martwię czy w ogóle. Jeszcze te badania mojego męża, on ma luzik, a ja się tym stresuje.

To normalne, że się stresujesz. Ja też u swojego się stresowałam. A w końcu jakie badania wybraliście?

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne
    Ponowne starania 01.2025 r.
    06.2025 r. Histeroskopia
  • Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Ja myślę, że wszystkie będziemy cudownymi mamami. 😍 Tym bardziej z tak bardzo uprawnionych ciąż, bo nasza miłość i determinacja są ogromne.

Mi się też tak wydaje. Chyba z każdym miesiącem nabieramy jeszcze więcej miłości i cierpliwości i dzięki temu nasze dzieci będą miały wspaniałych rodziców 🥰

Iskierka nadziei, hope♥ lubią tę wiadomość

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne
    Ponowne starania 01.2025 r.
    06.2025 r. Histeroskopia
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    To normalne, że się stresujesz. Ja też u swojego się stresowałam. A w końcu jakie badania wybraliście?
    Po rozmowie z ginem ma zrobić zwykły seminogram i posiew koniecznie czy to nie jest tak, że mnie zaraża i stąd moje objawy ciągle. On w ogóle nie bierze pod uwagę, że coś może wyjść nie tak i traktuje to jako nieco zabawną formalność, a ja uprawiam czarnowidztwo na levelu master i sama się zamęczam 😖

Wysłany: Dzisiaj, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Mi się też tak wydaje. Chyba z każdym miesiącem nabieramy jeszcze więcej miłości i cierpliwości i dzięki temu nasze dzieci będą miały wspaniałych rodziców 🥰
    Też tak uważam. To jakie mamy zapasy miłości w sobie uzbierane przez te nieudane miesiące starań zrobią Nas najwspanialszymi rodzicami jakimi możemy być. Miłej niedzieli dziewczyny i dużo sił dla Nas na ten jutrzejszy dzień! Oby przyniósł Nam nadzieję że kolejny Dzień Mamy będzie też już tym Naszym dniem!

hope♥ lubi tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Też tak uważam. To jakie mamy zapasy miłości w sobie uzbierane przez te nieudane miesiące starań zrobią Nas najwspanialszymi rodzicami jakimi możemy być. Miłej niedzieli dziewczyny i dużo sił dla Nas na ten jutrzejszy dzień! Oby przyniósł Nam nadzieję że kolejny Dzień Mamy będzie też już tym Naszym dniem!
    Ja mam życzę żeby może nawet na Dzień Taty się załapać! 🫣
    Dobrego dnia, my dziś jedziemy do rodziców, więc chociaż zajmę czymś mysli

hope♥ lubi tę wiadomość

Wysłany: Dzisiaj, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ja mam życzę żeby może nawet na Dzień Taty się załapać! 🫣
    Dobrego dnia, my dziś jedziemy do rodziców, więc chociaż zajmę czymś mysli
    Byłoby przepięknie🥰

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Byłoby przepięknie🥰
    Ja nie wiem czego to wina i czy nie uderzy jeszcze we mnie ze zdwojoną siłą, ale w ogóle nie zaczyna się pms. Nie wiem czy to nie zasługa Dostinexu i Duphastonu, ale jakie to miłe nie męczyć się z objawami dwa tygodnie….

• Monkai Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    @Monkai co u ciebie kiedy punkcja?

Pewnie gdzieś za tydzień półtora i potem po kilku dniach kolejna jak dobrze pójdzue. Jutro mam pierwszy podgląd więc zobaczymy jak rosną.

Czuję się zupełnie inaczej niż przy takiej standardowej stymulacji, nie mam brzucha jak balon, nie czuje napięcia, czuje się całkiem normalnie. Przez to mam wątpliwości czy tam cokolwiek rosnie 🤔

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
‹‹ 135 136 137 138 139
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ