WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 18 maja, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Oo, to bardzo pocieszające :D Ja też w piątek badałam te hormony i wyszło tak:
    progesteron 17,60 ng/ml
    estradiol 258 pg/ml

Bałam się, że ten estradiol może być delikatnie za wysoki, ale skoro u Ciebie wyższy był uznany za dobry, to już się nie martwię :D Ogólnie trochę się zdziwiłam, że ten estradiol tak urósł, bo w 2dc był na poziomie 17
    A ja mam pytanie może głupie... kiedy bada się to endometrium???? Tzn w jakim dniu cyklu??? Nigdy nie miałam badane na usg 🫣 Tak działał moj stary gin😬. Mam nadzieję że teraz przebadają mnie wzdłuż i w szerz chociaż jakoś zaczynam się stresować wizytą w Klinice. Wiem że jadę w dobre ręce, ale będzie trzeba rozkładać nogi przed nowym gin
    ... A tak się cieszyłam jak już trafiłam na nową panią ginekolog.

• Mardotka Ekspertka

Wysłany: 18 maja, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Oo, to bardzo pocieszające :D Ja też w piątek badałam te hormony i wyszło tak:
    progesteron 17,60 ng/ml
    estradiol 258 pg/ml

Bałam się, że ten estradiol może być delikatnie za wysoki, ale skoro u Ciebie wyższy był uznany za dobry, to już się nie martwię :D Ogólnie trochę się zdziwiłam, że ten estradiol tak urósł, bo w 2dc był na poziomie 17
    Mi dr powiedziała że estradiol może gwałtownie wzrastać 2 razy w ciągu cyklu , podczas owulacji i potem w fazie lutealnej , wysoki poziom powoduje pogrubienie endometrium :)

👩34 👨39
    9 cs o pierwszego maluszka
    Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
    TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • Mardotka Ekspertka

Wysłany: 18 maja, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    A ja mam pytanie może głupie... kiedy bada się to endometrium???? Tzn w jakim dniu cyklu??? Nigdy nie miałam badane na usg 🫣 Tak działał moj stary gin😬. Mam nadzieję że teraz przebadają mnie wzdłuż i w szerz chociaż jakoś zaczynam się stresować wizytą w Klinice. Wiem że jadę w dobre ręce, ale będzie trzeba rozkładać nogi przed nowym gin
    ... A tak się cieszyłam jak już trafiłam na nową panią ginekolog.
    Mi za każdym razem ginekolog mówi ile wynosi i czy jest ok na daną fazę cyklu ale chyba najlepiej badać po owulacji :)

👩34 👨39
    9 cs o pierwszego maluszka
    Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
    TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 18 maja, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    Mi za każdym razem ginekolog mówi ile wynosi i czy jest ok na daną fazę cyklu ale chyba najlepiej badać po owulacji :)
    Booosze.... do kogo ja chodziłam😬😬😬 Miałam dość sporo monitoringów ani razu nie wspomniał o endometrium😬

‹‹ 130 131 132 133 134
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ