Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskierka na pewno wygracie 💪 szatynka i reszta też💓
Ja boje się zrobić test, ale mam krótkie cykle - zazwyczaj około 24 dnia przychodzi @, zdarzało się i wcześniej. A dziś mija 28 dzień i nie ma...
Jestem od miesiąca zagranicą, odpuściłam testy owulacyjne i dbanie jakoś wyjątkowo o zdrowie.
Mam jednak obawy, że może mniej się stresowałam i dlatego @ nie przyszła wcześniej, wydaje mi się że czuje skurcze lekkie przepowiadające @ i znowu to tylko nadzieja, bo poza tym nic nie czuję "dziwnego"...Starania od 11/24
👩❤️👨'89
💊 kwas foliowy, wit. D3
AMH 1,18 ng/m -
Cześć, mam takie pytanie do Was, może któraś pomoże
straciliśmy syna w 26 tygodniu ciąży w styczniu, w czerwcu planujemy podejść do transferu, ale wczoraj na usg wyszły mi 3 kamienie w nerce o wielkości 6,5mm, 4,5mm i 2 mm. Pytanie, czy mogę podejść do transferu, czy najpierw pozbyć się kamieni i dopiero starać się o dziecko?
-
niebianka wrote:Oczekująca, dobrze rozumiem... Pisałam wczoraj że nie mam @ chociaż powinna być kilka dni temu i co? Dziś brązowa krew, mało na razie, ale to już raczej nie ma nadziei... 💔
-
Oczekujaca wrote:Tylko Wy mnie chyba zrozumiecie. Wracam do domu i beczę. W ogóle sobie nie mogę poradzić z tym wszystkim.
-
Iskierka nadziei wrote:Kochana też to kiedyś przechodziłam. Wiesz co mi pomogło??? Po prostu przychodziłam i płakałam. Nie robiłam nic. Kładłam się pod koc i płakałam. Nie wpuszczałam nikogo do domu. To był mój czas na ujscie emocji. Gdy mąż wracał z pracy widział co się dzieje po prostu mocno mnie przytulał aż się "uspokoiłam " bądź usnelam. Jedyne co zdołałam powiedzieć to tylko tyle że NIE DAJE RADY. On cierpiał razem ze mną. Nie było to raz czy dwa... byłam już w takim momencie gdzie chciałam zasięgnąć pomocy psychologa, pójść na terapię. Szczerze... podejrzewałam że popadam w depresję. Było naprawdę źle. Ale były dni gdzie dostawałam sił i mówiłam sobie że teraz trzeba wziąć się w garść. Walczyć o swoje. Nie odpuszczać. A potem znowu wracał ten stan... wstawałam i mówiłam do lustra. DASZ RADĘ KOCHANA! ZOBACZYSZ ZE W KONCU SIE UDA. NIE TERAZ , ALE SIE UDA. I znowu kiedy były lepsze dni, przyszedł wynik, kolejna załamka. Bardzo niskie AMH. I to mnie dobiło. Znowu potrzebowałam czasu. I wiesz co??? Dałam radę. Dużo musiałam przepracować w swojej glowie ale przyjęłam postawę bojową by Iść po swoje pełna piersią! Powtarzałam sobie ze musze być silna nawet nie tylko dla siebie ale dla męża. Nie chcę żeby widział mnie w takim stanie. Bo widziałam z czasem jak Jego to boli. Był bezsilny. Nie mógł mi pomóc. A przecież I On pragnie dziecka. Dlatego Kochana jak potrzebujesz może zasięgnij pomocy z zewnątrz??? Albo wyplacz emocje jak ja a potem weź d....e w troki i do boju!!!! Dzisiaj spotkałam koleżankę w zaawansowanej ciąży ale w końcu ( może brzydko to zabrzmi) która starała się latami... dosłownie. I to mnie utwierdziło jak ważne jest nie poddawać się tylko walczyć o swoje. Będzie to trudny czas. Ale jej radość dzisiaj była nie do opisania. I dzisiaj nie poczułam tego bólu a wręcz przeciwnie. Cieszyłam się razem z nią i Wiem że my tu wszystkie będziemy też kiedyś pełne szczęścia!!!!
-
Oczekujaca wrote:Dziękuję. Naprawdę dziękuję za te słowa. Zaraz się ogarnę i dzwonię do lekarza ustalić monitoring, ale nie chce mu beczeć do słuchawki, że mi smutno, bo znajoma jest w ciąży, a ja nie. Po prostu tak mnie to dziś dobiło, że już się ulało. Ostatnio miałam takie nastawienie, że przecież w końcu się uda i trzeba być cierpliwym… czuje się po prostu wybrakowana, bo przecież raz zaskoczyło to czemu kolejny nie. Mam nadzieję, ze po tym płaczu przyjdzie ukojenie i będzie mi lżej. Dobrze, że jesteście 🥰
Płacz potrafi być naprawdę oczyszczający. Więc płacz ile potrzebujesz 💜 I nie jesteś wybrakowana! Nie jesteś niczemu winna! To problem taki jak każda inna choroba, problem zdrowotny. Więc nie powinniśmy się wstydzić naszego problemu ani emocji z nim związanymi.
Trzymaj się 💜
Mi ostatnio jest trudno jak w przedszkolu przygotowujemy prezenty na dzień mamy i śpiewamy piosenki z tej okazjiBoli mnie bardzo, że ja nie jestem mamą
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
Zobacz wykres
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️ -
snieżka wrote:Płacz potrafi być naprawdę oczyszczający. Więc płacz ile potrzebujesz 💜 I nie jesteś wybrakowana! Nie jesteś niczemu winna! To problem taki jak każda inna choroba, problem zdrowotny. Więc nie powinniśmy się wstydzić naszego problemu ani emocji z nim związanymi.
Trzymaj się 💜
Mi ostatnio jest trudno jak w przedszkolu przygotowujemy prezenty na dzień mamy i śpiewamy piosenki z tej okazjiBoli mnie bardzo, że ja nie jestem mamą
Ehh mój mąż powiedział mi to samo, że mam się zbierać w garść i dzwonić do ginekologa, bo płacz do niczego nie przybliża i nic nie zmieni. Jedyne co teraz czuje to łeb mi pęka przez to 😩 umówiłam się na monitoring w sobotę i cóż, będziemy działać kiedy będzie kazał.
Ojeeeej, w tym przedszkolu to Ci serdecznie współczuję, bo domyślam się co czujesz i podziwiam, bo jesteś bardzo silna, że wytrzymujesz🩷snieżka lubi tę wiadomość
-
Oczekujaca wrote:Ehh mój mąż powiedział mi to samo, że mam się zbierać w garść i dzwonić do ginekologa, bo płacz do niczego nie przybliża i nic nie zmieni. Jedyne co teraz czuje to łeb mi pęka przez to 😩 umówiłam się na monitoring w sobotę i cóż, będziemy działać kiedy będzie kazał.
Ojeeeej, w tym przedszkolu to Ci serdecznie współczuję, bo domyślam się co czujesz i podziwiam, bo jesteś bardzo silna, że wytrzymujesz🩷 -
Iskierka nadziei wrote:Ehhh Kochane.. Jestem z Wami🫂🫂🫂 u mnie za to dzisiaj sledź w śmietanie i sprzątanie pełna parą więc🐒 albo raczej 🦧 zbliża się z hukiem😠🤐😡🥲
-
Oczekujaca wrote:Jejku też ostatnio przed okresem jadłam śledzie i to z czekoladą. Teraz na samą myśl mnie mdli 😅 wiesz, może jeszcze nie przyjdzie, w każdym razie trzymam kciuki!!!
-
Dziewczyny właśnie przeczytałam że w klinice do której miałaś iść na kwalifikacje in vitro skończyły się środki 🤣 to już druga 🤣♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ✅
Drożność ✅
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm
Kariotypy prawidłowe ✅
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
17.06 beta 132,58 prog 33,8
20.06 beta 544,35 🥰
23.06 beta 1849,89 🎉
24.06 jest pęcherzyk 🥳
30.06 jest zarodek CRL 2,8mm z echem 😍
8.07 CRL 6mm i bijące ♥️
14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min 🤞
-
Iskierka nadziei wrote:Dziewczyny mam wyniki 8 dpo
Estradiol 208 norma 60,4-232
Progesteron 18,60 norma 4,11-14,4
Co myślicie???
Stosunek 89.40
Nie wiem kompletnie jak interpretować -
Iskierka nadziei ja byłam dziś z wynikami z 7 dpo w klinice Bocian.. prog 26 , estradiol 481. Dowiedziałam się że taki wysoki estradiol w drugiej fazie cyklu to dobry znak
Iskierka nadziei, snieżka lubią tę wiadomość
👩34 👨39
12 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Estradiol na pewno ma wpływ na grubość endometrium bo ja dostałam jak właśnie miałam za cienkie. Ja mierzyłam dwa razy 7dp i miałam niskie wyniki poniżej 100.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 00:19
Mardotka, Iskierka nadziei lubią tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ✅
Drożność ✅
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm