Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczekujaca wrote:Za pierwszym razem pomogło po jednej wizycie jak mną strzelił i to rozmasował. Problem u mnie już chwilę trwa, co jakis czas się odnawia i muszę łazić. No i mam nie dźwigać, staram się wyręczać innymi, ale czasem się po prostu nie da. Przeciążenie, do tego myślę, że u mnie to się nasila na tle nerwowym.
Podziwiam Twojego narzeczonego, że jest w stanie wytrzymać i to znieść, zwłaszcza jeśli to ma takie natężenie. Może po prostu uderzyć do ortopedy? Da się pewnie zorganizować wizytę na NFZ. Z kręgosłupem nie ma żartów, ale wiem tez, że chłopu czasem nie przegadasz.
Cieszę się, że chociaż w przypadku niepłodności robi wszystko co trzeba: badania, wizyty u androloga, suplementy, dieta. Wynika to z tego, że oboje strasznie marzymy, by zostać rodzicami i to jest dla nas najważniejsze. A jeśli chodzi o inne sprawy, to próbuje stawiać na swoim👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
Zobacz wykres
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️ -
Cześć, ostatnio mam bardzo dziwne cykle, zazwyczaj były regularne co do dnia dostawałam miesiączki a 3 razy spóźniła mi się 5 dni. Staramy się o dziecko wiec nie wspomnę już jakie miałam myśli w głowie i ile testów zrobionych niestety nic z
tego....
11.04 dostałam miesiaczki, o tydzień wcześniej niż powinnam dostać. Po dwóch tygodniach w piątek 23.04 powinnam mieć owulacje. Tego dnia dostałam brązowego plamienia, z początku było delikatne później się rozkręciło, pojawiła się krew jasno czerwona i tak trwało to 6 dni jakby kolejna miesiaczka nie wiem, pod koniec też pojawiło się brązowe plamienie. Byłam na wizycie u ginekologa wszystko dobrze, takie krwawienie nic strasznego nie przejmować się. No okej.
W piątek 9.05 powinnam dostać @ a tu cisza. Od paru dni strasznie boli mnie głowa aż mnie mdli, meczy zgaga, pełność w brzuchu i straaaszne zmęczenie mogłabym spać cały czas.. no i dużo śluzu białego, wczoraj podczas prysznica wyleciała taka duża galaretka przezroczysta...
-
Cześć dziewczyny. Dołączam do grona starszek 2025r.
Wraciłam tu po 8 latach 😊
Aktualnie 5cs.
Ten cykl z clo.
Nie wiem jak zmienić/umieścić informacje w stopce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 15:11
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
snieżka wrote:Miałam ciężki weekend, bo jestem przeziębiona a do tego cały weekend miałam studia. W sobotę to było aż od 8 do 21 😥 Czuję się wyczerpana i nie mam w ogóle czasu na odpoczynek
A Panikę chyba Ty przywołałaś, bo widzę, że wróciła -
szatynka wrote:Cześć dziewczyny. Dołączam do grona starszek 2025r.
Wraciłam tu po 8 latach 😊
Aktualnie 5cs.
Ten cykl z clo.
Nie wiem jak zmienić/umieścić informacje w stopce. -
Witamy nowe osoby 🩷
Ja wyszłam właśnie z pracy i jadę do domu. Dzisiaj półfinały Eurowizji i dzisiaj też Polska walczy o wejście do finału.
Nie wiem jak Wy ale ja będę oglądać, bo jestem fanką Eurowizji 🙈😅😎Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto
· histeroskopia zrostów 04/25
· wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
· nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘
👨🏻 29
· badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
» morfologia 2% ⇢ 0%
» ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
» ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
» posiew ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
hope♥ wrote:Witamy nowe osoby 🩷
Ja wyszłam właśnie z pracy i jadę do domu. Dzisiaj półfinały Eurowizji i dzisiaj też Polska walczy o wejście do finału.
Nie wiem jak Wy ale ja będę oglądać, bo jestem fanką Eurowizji 🙈😅😎
Oczekująca, ja jeszcze jestem, jutro wyjeżdżam ✈️
hope♥ lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ✅
Drożność ✅
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm
Kariotypy prawidłowe ✅
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
17.06 beta 132,58 prog 33,8
20.06 beta 544,35 🥰
23.06 beta 1849,89 🎉
24.06 jest pęcherzyk 🥳
30.06 jest zarodek CRL 2,8mm z echem 😍
8.07 CRL 6mm i bijące ♥️
14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min 🤞
-
O 21 powinno się zacząć. 🩷 Steczkowska występuje jako druga chybaStarania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👨🏻 29
» morfologia 2% ⇢ 0%
» posiew ✔
Kurde to mogę nie zdążyć ale na yt powinno być na żywo z możliwością przewijania 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 17:20
hope♥ lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ✅
Drożność ✅
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm
Kariotypy prawidłowe ✅
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
17.06 beta 132,58 prog 33,8
20.06 beta 544,35 🥰
23.06 beta 1849,89 🎉
24.06 jest pęcherzyk 🥳
30.06 jest zarodek CRL 2,8mm z echem 😍
8.07 CRL 6mm i bijące ♥️
14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min 🤞
-
Tak, na oficjalnym kanale ESC będzie live 😍Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👨🏻 29
» morfologia 2% ⇢ 0%
» posiew ✔
Ale tu cisza dziś. Ja szykuje się na babski wypad do Trójmiasta z mamą i siostrą 😊 wracamy 18 a 19 mam przewidziana @ i stymulacja od 2dc. Zastanawiam się czy może przyjsc wcześniej i czy wziąć leki czy jednak nie brać.
Poszliśmy jednak w mini stymulację, tabsy i z zastrzyków tylko menopur, cieszę się że obejdzie się bez dziesiatek zastrzyków.
Panika jak można cię zapomnieć ❤️
Na plecy fizjo jest super, tylko niestety trzeba chodzić i się ruszać.Ona '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544
4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️🩹 -
Iskierka nadziei wrote:Witaj Kochana. A może powiesz coś po krótce o sobie i swojej historii?? Przyjmujemy Ciebie z otwartymi ramionami, obyś była z Nami jak najkrócej 😊!
Mam dwóch synów z pierwszego małżeństwa ( w czerwcu chłopcy będą mieć 8 i 10 lat). Obie ciążę z drugiego cyklu starań naturalnych.
Nigdy nie sądziłam, że moje życie tak się odmieni. No cóż, ponad 5 lat temu odeszłam od męża (alkohol, zdrady, przemoc itd.). Nie sądziłam, że jeszcze kogoś poznam. Z resztą po tym co przeszłam nie bardzo chciałam kolejnego związku.
Długo byłam sama aż do momentu gdy poznałam pewnego chłopaka. Obecnie prawie 2 lata razem. Moi synowie go uwielbiają. Mają świetny kontakt z sobą. W tym roku podjęliśmy decyzję o wspólnym dziecku. On nie ma dzieci.
Niestety mam niskie AMH 0.89 plus wiek, lekarz zasegurował in vitro. Miałam cykle bezowulacyjne. Dopiero po histeroskopi podczas której usunięto mi 3 polipy endometrialne z trzonu macicy pojawiła się owulacja. Niestety nie udało się zajść w ciążę. Ostatnio miałam przesuwany okres ponieważ partner pracuje za granicą. Lekarz przepisał mi antykoncepcję którą brałam przez 21 dni. W ten sposób udało się przesunąć miesiączkę o 13 dni. Tak że dni płodne w tym cyklu przypadły na powrót partnera na tydzień czasu do Polski.
Od 3 dc do 7dc brałam clo jedną tabletkę dziennie. 13 maja (10 dc) miałam monitoring. Na lewym jajniku pęcherzyk 21mm na prawym 20mm. W ten sam dzień zastrzyk z ovitrelle. Wczoraj test owulacyjny pozytywny. Wspolzycie dzień przed, w dniu i dzień po zastrzyku. W ten piątek (13dc) mam monitoring czy była owulacja.
Od paru dni czuję ból obu jajników i ciągnięcie w obu pachwinach. Dziś jak chodzę to dość mocno odczuwam ból.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 12:39
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Monkai wrote:Ale tu cisza dziś. Ja szykuje się na babski wypad do Trójmiasta z mamą i siostrą 😊 wracamy 18 a 19 mam przewidziana @ i stymulacja od 2dc. Zastanawiam się czy może przyjsc wcześniej i czy wziąć leki czy jednak nie brać.
Poszliśmy jednak w mini stymulację, tabsy i z zastrzyków tylko menopur, cieszę się że obejdzie się bez dziesiatek zastrzyków.
Panika jak można cię zapomnieć ❤️
Na plecy fizjo jest super, tylko niestety trzeba chodzić i się ruszać.
Mój narzeczony właśnie od ruchu cierpi na różne bóle 😅 regularnie biega i po bieganiu właśnie często boli go albo noga albo plecy jak ostatnio. Teraz ten ból zmalał i nie jest już taki silny.👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
Zobacz wykres
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️ -
szatynka wrote:Mam dwóch synów z pierwszego małżeństwa ( w czerwcu chłopcy będą mieć 8 i 10 lat). Obie ciążę z drugiego cyklu starań naturalnych.
Nigdy nie sądziłam, że moje życie tak się odmieni. No cóż, ponad 5 lat temu odeszłam od męża (alkohol, zdrady, przemoc itd.). Nie sądziłam, że jeszcze kogoś poznam. Z resztą po tym co przeszłam nie bardzo chciałam kolejnego związku.
Długo byłam sama aż do momentu gdy poznałam pewnego chłopaka. Obecnie prawie 2 lata razem. Moi synowie go uwielbiają. Mają świetny kontakt z sobą. W tym roku podjęliśmy decyzję o wspólnym dziecku. On nie ma dzieci.
Niestety mam niskie AMH 0.89 plus wiek, lekarz zasegurował in vitro. Miałam cykle bezowulacyjne. Dopiero po histeroskopi podczas której usunięto mi 3 polipy endometrialne z trzonu macicy pojawiła się owulacja. Niestety nie udało się zajść w ciążę. Ostatnio miałam przesuwany okres ponieważ partner pracuje za granicą. Lekarz przepisał mi antykoncepcję którą brałam przez 21 dni. W ten sposób udało się przesunąć miesiączkę o 13 dni. Tak że dni płodne w tym cyklu przypadły na powrót partnera na tydzień czasu do Polski.
Od 3 dc do 7dc brałam clo jedną tabletkę dziennie. 13 maja (10 dc) miałam monitoring. Na lewym jajniku pęcherzyk 21mm na prawym 20mm. W ten sam dzień zastrzyk z ovitrelle. Wczoraj test owulacyjny pozytywny. Wspolzycie dzień przed, w dniu i dzień po zastrzyku. W ten piątek (13dc) mam monitoring czy była owulacja.
Od paru dni czuję ból obu jajników i ciągnięcie w obu pachwinach. Dziś jak chodzę to dość mocno odczuwam ból. -
Iskierka nadziei wrote:Oby to był Twój szczęśliwy cykl🤞🤞🤞 nie wiem ile masz lat ja mam 32 i AMH 0,62 . Jesteśmy po roku starań w sumie już 13 miesięcy i 10 czerwca pierwsza wizyta w Klinice. Nigdy nie byłam stymulowana. Mój gin twierdził że wszystko jest ok ( ale nie znał mojego AMH, zrobiłam to badanie na własną rękę) zmieniłam gina i odrazu zostałam pokierowana do kliniki. Zawsze myślałam że jestem okazem zdrowia, zero nałogów i tu nagle taki wynik. Ale walczymy dalej😊 Wszystkiego dobrego dla Ciebie!!🙃
Nie dziekuję aby nie zapeszyć 😉
Ja mam 44 lata 🫣 a mój partner 35. Wyglądowo tej różnicy nie widać. Jak na ten wiek wyglądam młodo 😊
My dopiero 5 cs ale ten już ze stymulacją. Z racji mojego wieku chcę jak najszybciej zajść w ciążę dlatego są wspomagacze. Ginekolog widząc moje AMH plus wiek zaproponował in vitro ... ale wspomniał też o możliwości stymulacji. Zgodził się.
Także to pierwszy cykl z clo i ovitrelle.
Jajniki na stymulację ładnie zareagowały po jednym pęcherzyku dominującym na każdym z jajników. Lekarz z uśmiechem stwierdził że jest szansa na bliźniaki. Akurat pare dni temu partner mówił mi że chciałby dwójkę... no to ma szansę za pierwszym strzałem 😊
Dobrze by było aby choć jedno było.
Jutro o 16.15 mam monitoring i się okaże czy któryś pękł. A potem czekamy do 30 maja na testowanie o ile @ nie przyjdzie wcześniej.
Jeśli w tym cyklu nie uda się to będę chciała sprawdzić drożność jajowodów o czym już wspomniałam lekarzowi.
Póki co partner nie wykonywał żadnych badań.
Trzymam kciuki za Ciebie 🤞🤞i pozostałe dziewczyny 🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 18:12
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
I czy warto coś jeszcze zbadać 7-8 dni po??? Ale wiecie co???? Mam typowe objawy ciążowe 🤣🤣🤣😂 w piątek musiała być owu 13 dc( w środę pecherzyk 18mm,trzy dni od wtorku bardzo dużo płodnego śluzu a w sobotę 14 dnia już biały) I tak.... Od poniedziałku bardzo ciągnie podbrzusze a momentami bóle jak na okres. Refluks- co zjem mi się cofa, mam uczucie zgagi i senność i uczucie pragnienia, bardzo dużo pije.. I bardzo bolą mnie cycki. I wiecie co??? Gdyby to były początki starań kupiła bym test i zatestowała 🤣 Ale nie po tylu nieudanych próbach 🤣🙄 a Tak zmierzając do sedna to odstawiłam zioła ojca sroki, które bardzo dobrze wpływały na ilość śluzu bo było go bardzo duuużo no i nie odczuwałam pms w ogóle a bólu w piersiach to już w ogóle. Cykle Też się nie rozregulowały. Także nie wiem czy do nich nie wrócę . Zawsze piłam na noc swoją magiczną herbatkę i teraz po prostu mi jej zwyczajnie brakuje😊
-
szatynka wrote:Nie dziekuję aby nie zapeszyć 😉
Ja mam 44 lata 🫣 a mój partner 35. Wyglądowo tej różnicy nie widać. Jak na ten wiek wyglądam młodo 😊
My dopiero 5 cs ale ten już ze stymulacją. Z racji mojego wieku chcę jak najszybciej zajść w ciążę dlatego są wspomagacze. Ginekolog widząc moje AMH plus wiek zaproponował in vitro ... ale wspomniał też o możliwości stymulacji. Zgodził się.
Także to pierwszy cykl z clo i ovitrelle.
Jajniki na stymulację ładnie zareagowały po jednym pęcherzyku dominującym na każdym z jajników. Lekarz z uśmiechem stwierdził że jest szansa na bliźniaki. Akurat pare dni temu partner mówił mi że chciałby dwójkę... no to ma szansę za pierwszym strzałem 😊
Dobrze by było aby choć jedno było.
Jutro o 16.15 mam monitoring i się okaże czy któryś pękł. A potem czekamy do 30 maja na testowanie o ile @ nie przyjdzie wcześniej.
Trzymam kciuki za Ciebie 🤞🤞
Super że masz taką odpowiedź jajników może akurat będą dwujajowe chłopiec i dziewczynka😄😃😀. Tak czytam Twojego posta i jak jestem w tym momencie gdzie piszesz że udawało Ci się już w 2 cyklu to mam takie wtf Kochana jak to zrobiłaś???🤣 Dawaj znać po monitoringu co u Ciebie , ale by było jakby dwa pękły 🤭 -
Iskierka nadziei wrote:Ja ostatnio jeden dominujący a na drugim jajniku 3 ( juz nie pamiętam na którym był domiujacy) Mam swoje owulacje i jestem ciekawa co mi zaproponują właśnie i chętnie bym spróbowała stymulacji ale to już decyzja lekarza w Klinice. Ciesze się na tą wizytę bo będzie to krok do przodu. Nie chciała bym tylko usłyszeć od razu o in vitro. Nie mówię że dzieci z in vitro są gorsze czy inne ale po prostu musiała bym się na to przygotować... A w między czasie starać się naturalnie. Rozmawialiśmy też z mężem o możliwości zamrożenia jajeczek. Przygotowujemy się na każdą ewentualność.
Super że masz taką odpowiedź jajników może akurat będą dwujajowe chłopiec i dziewczynka😄😃😀. Tak czytam Twojego posta i jak jestem w tym momencie gdzie piszesz że udawało Ci się już w 2 cyklu to mam takie wtf Kochana jak to zrobiłaś???🤣 Dawaj znać po monitoringu co u Ciebie , ale by było jakby dwa pękły 🤭
Wtedy byłam młoda 😉 bez nałogów i większych problemów zdrowotnych. Cykle regularne. Zero wspomagaczy. Jedynie testy owulacyjne robiłam aby wiedzieć kiedy najlepiej współżyć. A po seksie nogi do góry 😉 i udało się dwie ciąże, każdy w 2cs. Obie przebiegały zdrowo. Chłopcy urodzeni o czasie. Pierwszy siłami natury a drugi przez cesarkę.
Teraz niestety wiek robi swoje. Miałam też prawie 5 lata temu usuwaną endometriozę w bliźnie po cesarakim cięciu. A w tym roku histeroskopia i usunięte 3 polipy endometrionalne.
Było by super aby chociaż jeden pękł i doszło do zapłodnienia. Wizja bliźniaków mnie przeraża 🫣
Jeśli chodzi o in vitro to nie będę chciała do niego przystąpić. Jeśli ten cykl stymulowany nie wypali to zbadam drożność jajowodów a potem jeszcze 2 stymulacje. Jeśli się nie uda wtedy partner się przebada. I najwyżej znów przystąpimy do stymulowania kolejnych 3 cykli. A potem będzie trzeba odpuścić i pogodzić się że nie będziemy mieli wspólnego dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 18:43
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:Wtedy byłam młoda 😉 bez nałogów i większych problemów zdrowotnych. Cykle regularne. Zero wspomagaczy. Jedynie testy owulacyjne robiłam aby wiedzieć kiedy najlepiej współżyć. A po seksie nogi do góry 😉 i udało się dwie ciąże, każdy w 2cs. Obie przebiegały zdrowo. Chłopcy urodzeni o czasie. Pierwszy siłami natury a drugi przez cesarkę.
Teraz niestety wiek robi swoje. Miałam też prawie 5 lata temu usuwaną endometriozę w bliźnie po cesarakim cięciu. A w tym roku histeroskopia i usunięte 3 polipy endometrionalne.