X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 12 maja, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Za pierwszym razem pomogło po jednej wizycie jak mną strzelił i to rozmasował. Problem u mnie już chwilę trwa, co jakis czas się odnawia i muszę łazić. No i mam nie dźwigać, staram się wyręczać innymi, ale czasem się po prostu nie da. Przeciążenie, do tego myślę, że u mnie to się nasila na tle nerwowym.
    Podziwiam Twojego narzeczonego, że jest w stanie wytrzymać i to znieść, zwłaszcza jeśli to ma takie natężenie. Może po prostu uderzyć do ortopedy? Da się pewnie zorganizować wizytę na NFZ. Z kręgosłupem nie ma żartów, ale wiem tez, że chłopu czasem nie przegadasz.
    Na NFZ tym bardziej nie pójdzie, bo uważa, że tam są tylko konowały. On nawet nie jest nigdzie zapisany do lekarza poz u nas w mieście, więc nawet nie miałby jak załatwić skierowania. On jest strasznie uparty i nie da się go przekonać. Jeest przekonany, że wie najlepiej i że samo zaraz mu przejdzie.
    Cieszę się, że chociaż w przypadku niepłodności robi wszystko co trzeba: badania, wizyty u androloga, suplementy, dieta. Wynika to z tego, że oboje strasznie marzymy, by zostać rodzicami i to jest dla nas najważniejsze. A jeśli chodzi o inne sprawy, to próbuje stawiać na swoim :/

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • Gosia98765 Znajoma

Wysłany: 12 maja, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ostatnio mam bardzo dziwne cykle, zazwyczaj były regularne co do dnia dostawałam miesiączki a 3 razy spóźniła mi się 5 dni. Staramy się o dziecko wiec nie wspomnę już jakie miałam myśli w głowie i ile testów zrobionych niestety nic z
    tego....
    11.04 dostałam miesiaczki, o tydzień wcześniej niż powinnam dostać. Po dwóch tygodniach w piątek 23.04 powinnam mieć owulacje. Tego dnia dostałam brązowego plamienia, z początku było delikatne później się rozkręciło, pojawiła się krew jasno czerwona i tak trwało to 6 dni jakby kolejna miesiaczka nie wiem, pod koniec też pojawiło się brązowe plamienie. Byłam na wizycie u ginekologa wszystko dobrze, takie krwawienie nic strasznego nie przejmować się. No okej.
    W piątek 9.05 powinnam dostać @ a tu cisza. Od paru dni strasznie boli mnie głowa aż mnie mdli, meczy zgaga, pełność w brzuchu i straaaszne zmęczenie mogłabym spać cały czas.. no i dużo śluzu białego, wczoraj podczas prysznica wyleciała taka duża galaretka przezroczysta...

• szatynka Autorytet

Wysłany: 12 maja, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dołączam do grona starszek 2025r.
    Wraciłam tu po 8 latach 😊

Aktualnie 5cs.
    Ten cykl z clo.

Nie wiem jak zmienić/umieścić informacje w stopce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 15:11

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Miałam ciężki weekend, bo jestem przeziębiona a do tego cały weekend miałam studia. W sobotę to było aż od 8 do 21 😥 Czuję się wyczerpana i nie mam w ogóle czasu na odpoczynek :(

A Panikę chyba Ty przywołałaś, bo widzę, że wróciła :D
    Czasami tak bywa, że po prostu nie da się odpuścić obowiązków i człowiek zamiast odpocząć w weekend zaczyna poniedziałek zmęczeniem. Ja co mogę to odpuszczam. Teraz dzięki zmianie pracy mój organizm wraca do zdrowia, ale Też postawiłam w 100 % na siebie. Szanuje siebie, swoje zdrowie i czas. I jak jest tylko możliwe, szybciutko kładę się do łóżka. Tak jest i tym razem już leżę 😅🤭 ale widze jak to pozytywnie wpłynęło na mnie, nawet każda kolejną nieudaną próbę łatwiej przechodzę bo mam więcej sił do kolejnych starań 🙃🙃 życzę Ci zdrówka oby kolejny weekend był dla Ciebie lzejszy i żebyś miała więcej czasu dla siebie.na odpoczynek. A Panikę może po trochu i tak.. a może i 🤰🫃🫄 dla Nas wszystkich uda się przywołać 😄😅😂 A WIĘC PRZYCHODZCIE CZYM PRĘDZEJ 😁😁😁

Wysłany: 12 maja, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Cześć dziewczyny. Dołączam do grona starszek 2025r.
    Wraciłam tu po 8 latach 😊

Aktualnie 5cs.
    Ten cykl z clo.

Nie wiem jak zmienić/umieścić informacje w stopce.
    Witaj Kochana. A może powiesz coś po krótce o sobie i swojej historii?? Przyjmujemy Ciebie z otwartymi ramionami, obyś była z Nami jak najkrócej 😊!

• hope♥ Autorytet

Wysłany: 13 maja, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe osoby 🩷

Ja wyszłam właśnie z pracy i jadę do domu. Dzisiaj półfinały Eurowizji i dzisiaj też Polska walczy o wejście do finału.
    Nie wiem jak Wy ale ja będę oglądać, bo jestem fanką Eurowizji 🙈😅😎

Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
    Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto
    · histeroskopia zrostów 04/25
    · wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
    · nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘

👨🏻 29
    · badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
    ‎ » morfologia 2% ⇢ 0%
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
    ‎ » ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
    » posiew ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Witamy nowe osoby 🩷

Ja wyszłam właśnie z pracy i jadę do domu. Dzisiaj półfinały Eurowizji i dzisiaj też Polska walczy o wejście do finału.
    Nie wiem jak Wy ale ja będę oglądać, bo jestem fanką Eurowizji 🙈😅😎
    O! O której się zaczyna ? 21? Też kocham Eurowizję ♥️ idę na jogę na 20 ale potem mogę oglądać.
    Oczekująca, ja jeszcze jestem, jutro wyjeżdżam ✈️

hope♥ lubi tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ✅
    Drożność ✅
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
    KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm
    Kariotypy prawidłowe ✅
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    17.06 beta 132,58 prog 33,8
    20.06 beta 544,35 🥰
    23.06 beta 1849,89 🎉
    24.06 jest pęcherzyk 🥳
    30.06 jest zarodek CRL 2,8mm z echem 😍
    8.07 CRL 6mm i bijące ♥️
    14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min 🤞
    preg.png
  • hope♥ Autorytet

Wysłany: 13 maja, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 21 powinno się zacząć. 🩷 Steczkowska występuje jako druga chyba

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌

👨🏻 29
    ‎ » morfologia 2% ⇢ 0%
    » posiew ✔

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to mogę nie zdążyć ale na yt powinno być na żywo z możliwością przewijania 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 17:20

hope♥ lubi tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ✅
    Drożność ✅
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
    KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm
    Kariotypy prawidłowe ✅
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    17.06 beta 132,58 prog 33,8
    20.06 beta 544,35 🥰
    23.06 beta 1849,89 🎉
    24.06 jest pęcherzyk 🥳
    30.06 jest zarodek CRL 2,8mm z echem 😍
    8.07 CRL 6mm i bijące ♥️
    14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min 🤞
    preg.png
  • hope♥ Autorytet

Wysłany: 13 maja, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, na oficjalnym kanale ESC będzie live 😍

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌

👨🏻 29
    ‎ » morfologia 2% ⇢ 0%
    » posiew ✔

• Monkai Autorytet

Wysłany: 14 maja, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza dziś. Ja szykuje się na babski wypad do Trójmiasta z mamą i siostrą 😊 wracamy 18 a 19 mam przewidziana @ i stymulacja od 2dc. Zastanawiam się czy może przyjsc wcześniej i czy wziąć leki czy jednak nie brać.
    Poszliśmy jednak w mini stymulację, tabsy i z zastrzyków tylko menopur, cieszę się że obejdzie się bez dziesiatek zastrzyków.

Panika jak można cię zapomnieć ❤️

Na plecy fizjo jest super, tylko niestety trzeba chodzić i się ruszać.

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Witaj Kochana. A może powiesz coś po krótce o sobie i swojej historii?? Przyjmujemy Ciebie z otwartymi ramionami, obyś była z Nami jak najkrócej 😊!

Mam dwóch synów z pierwszego małżeństwa ( w czerwcu chłopcy będą mieć 8 i 10 lat). Obie ciążę z drugiego cyklu starań naturalnych.

Nigdy nie sądziłam, że moje życie tak się odmieni. No cóż, ponad 5 lat temu odeszłam od męża (alkohol, zdrady, przemoc itd.). Nie sądziłam, że jeszcze kogoś poznam. Z resztą po tym co przeszłam nie bardzo chciałam kolejnego związku.
    Długo byłam sama aż do momentu gdy poznałam pewnego chłopaka. Obecnie prawie 2 lata razem. Moi synowie go uwielbiają. Mają świetny kontakt z sobą. W tym roku podjęliśmy decyzję o wspólnym dziecku. On nie ma dzieci.
    Niestety mam niskie AMH 0.89 plus wiek, lekarz zasegurował in vitro. Miałam cykle bezowulacyjne. Dopiero po histeroskopi podczas której usunięto mi 3 polipy endometrialne z trzonu macicy pojawiła się owulacja. Niestety nie udało się zajść w ciążę. Ostatnio miałam przesuwany okres ponieważ partner pracuje za granicą. Lekarz przepisał mi antykoncepcję którą brałam przez 21 dni. W ten sposób udało się przesunąć miesiączkę o 13 dni. Tak że dni płodne w tym cyklu przypadły na powrót partnera na tydzień czasu do Polski.
    Od 3 dc do 7dc brałam clo jedną tabletkę dziennie. 13 maja (10 dc) miałam monitoring. Na lewym jajniku pęcherzyk 21mm na prawym 20mm. W ten sam dzień zastrzyk z ovitrelle. Wczoraj test owulacyjny pozytywny. Wspolzycie dzień przed, w dniu i dzień po zastrzyku. W ten piątek (13dc) mam monitoring czy była owulacja.
    Od paru dni czuję ból obu jajników i ciągnięcie w obu pachwinach. Dziś jak chodzę to dość mocno odczuwam ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 12:39

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Ale tu cisza dziś. Ja szykuje się na babski wypad do Trójmiasta z mamą i siostrą 😊 wracamy 18 a 19 mam przewidziana @ i stymulacja od 2dc. Zastanawiam się czy może przyjsc wcześniej i czy wziąć leki czy jednak nie brać.
    Poszliśmy jednak w mini stymulację, tabsy i z zastrzyków tylko menopur, cieszę się że obejdzie się bez dziesiatek zastrzyków.

Panika jak można cię zapomnieć ❤️

Na plecy fizjo jest super, tylko niestety trzeba chodzić i się ruszać.

Mój narzeczony właśnie od ruchu cierpi na różne bóle 😅 regularnie biega i po bieganiu właśnie często boli go albo noga albo plecy jak ostatnio. Teraz ten ból zmalał i nie jest już taki silny.

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️

Wysłany: 15 maja, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Mam dwóch synów z pierwszego małżeństwa ( w czerwcu chłopcy będą mieć 8 i 10 lat). Obie ciążę z drugiego cyklu starań naturalnych.

Nigdy nie sądziłam, że moje życie tak się odmieni. No cóż, ponad 5 lat temu odeszłam od męża (alkohol, zdrady, przemoc itd.). Nie sądziłam, że jeszcze kogoś poznam. Z resztą po tym co przeszłam nie bardzo chciałam kolejnego związku.
    Długo byłam sama aż do momentu gdy poznałam pewnego chłopaka. Obecnie prawie 2 lata razem. Moi synowie go uwielbiają. Mają świetny kontakt z sobą. W tym roku podjęliśmy decyzję o wspólnym dziecku. On nie ma dzieci.
    Niestety mam niskie AMH 0.89 plus wiek, lekarz zasegurował in vitro. Miałam cykle bezowulacyjne. Dopiero po histeroskopi podczas której usunięto mi 3 polipy endometrialne z trzonu macicy pojawiła się owulacja. Niestety nie udało się zajść w ciążę. Ostatnio miałam przesuwany okres ponieważ partner pracuje za granicą. Lekarz przepisał mi antykoncepcję którą brałam przez 21 dni. W ten sposób udało się przesunąć miesiączkę o 13 dni. Tak że dni płodne w tym cyklu przypadły na powrót partnera na tydzień czasu do Polski.
    Od 3 dc do 7dc brałam clo jedną tabletkę dziennie. 13 maja (10 dc) miałam monitoring. Na lewym jajniku pęcherzyk 21mm na prawym 20mm. W ten sam dzień zastrzyk z ovitrelle. Wczoraj test owulacyjny pozytywny. Wspolzycie dzień przed, w dniu i dzień po zastrzyku. W ten piątek (13dc) mam monitoring czy była owulacja.
    Od paru dni czuję ból obu jajników i ciągnięcie w obu pachwinach. Dziś jak chodzę to dość mocno odczuwam ból.
    Oby to był Twój szczęśliwy cykl🤞🤞🤞 nie wiem ile masz lat ja mam 32 i AMH 0,62 . Jesteśmy po roku starań w sumie już 13 miesięcy i 10 czerwca pierwsza wizyta w Klinice. Nigdy nie byłam stymulowana. Mój gin twierdził że wszystko jest ok ( ale nie znał mojego AMH, zrobiłam to badanie na własną rękę) zmieniłam gina i odrazu zostałam pokierowana do kliniki. Zawsze myślałam że jestem okazem zdrowia, zero nałogów i tu nagle taki wynik. Ale walczymy dalej😊 Wszystkiego dobrego dla Ciebie!!🙃

Wysłany: 15 maja, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jutro idę pierwszy raz zbadać progesteron i estradiol będę 7-8 dni po. W sumie pierwszy raz zrobię bo pomyślałam że może warto mieć choć jeden taki wyni przed klinika. Wiecie może jakie wartości świadczą o dobrej owulacji???

• szatynka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Oby to był Twój szczęśliwy cykl🤞🤞🤞 nie wiem ile masz lat ja mam 32 i AMH 0,62 . Jesteśmy po roku starań w sumie już 13 miesięcy i 10 czerwca pierwsza wizyta w Klinice. Nigdy nie byłam stymulowana. Mój gin twierdził że wszystko jest ok ( ale nie znał mojego AMH, zrobiłam to badanie na własną rękę) zmieniłam gina i odrazu zostałam pokierowana do kliniki. Zawsze myślałam że jestem okazem zdrowia, zero nałogów i tu nagle taki wynik. Ale walczymy dalej😊 Wszystkiego dobrego dla Ciebie!!🙃

Nie dziekuję aby nie zapeszyć 😉

Ja mam 44 lata 🫣 a mój partner 35. Wyglądowo tej różnicy nie widać. Jak na ten wiek wyglądam młodo 😊

My dopiero 5 cs ale ten już ze stymulacją. Z racji mojego wieku chcę jak najszybciej zajść w ciążę dlatego są wspomagacze. Ginekolog widząc moje AMH plus wiek zaproponował in vitro ... ale wspomniał też o możliwości stymulacji. Zgodził się.
    Także to pierwszy cykl z clo i ovitrelle.
    Jajniki na stymulację ładnie zareagowały po jednym pęcherzyku dominującym na każdym z jajników. Lekarz z uśmiechem stwierdził że jest szansa na bliźniaki. Akurat pare dni temu partner mówił mi że chciałby dwójkę... no to ma szansę za pierwszym strzałem 😊
    Dobrze by było aby choć jedno było.
    Jutro o 16.15 mam monitoring i się okaże czy któryś pękł. A potem czekamy do 30 maja na testowanie o ile @ nie przyjdzie wcześniej.

Jeśli w tym cyklu nie uda się to będę chciała sprawdzić drożność jajowodów o czym już wspomniałam lekarzowi.
    Póki co partner nie wykonywał żadnych badań.

Trzymam kciuki za Ciebie 🤞🤞i pozostałe dziewczyny 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 18:12

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙

Wysłany: 15 maja, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy warto coś jeszcze zbadać 7-8 dni po??? Ale wiecie co???? Mam typowe objawy ciążowe 🤣🤣🤣😂 w piątek musiała być owu 13 dc( w środę pecherzyk 18mm,trzy dni od wtorku bardzo dużo płodnego śluzu a w sobotę 14 dnia już biały) I tak.... Od poniedziałku bardzo ciągnie podbrzusze a momentami bóle jak na okres. Refluks- co zjem mi się cofa, mam uczucie zgagi i senność i uczucie pragnienia, bardzo dużo pije.. I bardzo bolą mnie cycki. I wiecie co??? Gdyby to były początki starań kupiła bym test i zatestowała 🤣 Ale nie po tylu nieudanych próbach 🤣🙄 a Tak zmierzając do sedna to odstawiłam zioła ojca sroki, które bardzo dobrze wpływały na ilość śluzu bo było go bardzo duuużo no i nie odczuwałam pms w ogóle a bólu w piersiach to już w ogóle. Cykle Też się nie rozregulowały. Także nie wiem czy do nich nie wrócę . Zawsze piłam na noc swoją magiczną herbatkę i teraz po prostu mi jej zwyczajnie brakuje😊

Wysłany: 15 maja, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Nie dziekuję aby nie zapeszyć 😉

Ja mam 44 lata 🫣 a mój partner 35. Wyglądowo tej różnicy nie widać. Jak na ten wiek wyglądam młodo 😊

My dopiero 5 cs ale ten już ze stymulacją. Z racji mojego wieku chcę jak najszybciej zajść w ciążę dlatego są wspomagacze. Ginekolog widząc moje AMH plus wiek zaproponował in vitro ... ale wspomniał też o możliwości stymulacji. Zgodził się.
    Także to pierwszy cykl z clo i ovitrelle.
    Jajniki na stymulację ładnie zareagowały po jednym pęcherzyku dominującym na każdym z jajników. Lekarz z uśmiechem stwierdził że jest szansa na bliźniaki. Akurat pare dni temu partner mówił mi że chciałby dwójkę... no to ma szansę za pierwszym strzałem 😊
    Dobrze by było aby choć jedno było.
    Jutro o 16.15 mam monitoring i się okaże czy któryś pękł. A potem czekamy do 30 maja na testowanie o ile @ nie przyjdzie wcześniej.

Trzymam kciuki za Ciebie 🤞🤞
    Ja ostatnio jeden dominujący a na drugim jajniku 3 ( juz nie pamiętam na którym był domiujacy) Mam swoje owulacje i jestem ciekawa co mi zaproponują właśnie i chętnie bym spróbowała stymulacji ale to już decyzja lekarza w Klinice. Ciesze się na tą wizytę bo będzie to krok do przodu. Nie chciała bym tylko usłyszeć od razu o in vitro. Nie mówię że dzieci z in vitro są gorsze czy inne ale po prostu musiała bym się na to przygotować... A w między czasie starać się naturalnie. Rozmawialiśmy też z mężem o możliwości zamrożenia jajeczek. Przygotowujemy się na każdą ewentualność.
    Super że masz taką odpowiedź jajników może akurat będą dwujajowe chłopiec i dziewczynka😄😃😀. Tak czytam Twojego posta i jak jestem w tym momencie gdzie piszesz że udawało Ci się już w 2 cyklu to mam takie wtf Kochana jak to zrobiłaś???🤣 Dawaj znać po monitoringu co u Ciebie , ale by było jakby dwa pękły 🤭

• szatynka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Ja ostatnio jeden dominujący a na drugim jajniku 3 ( juz nie pamiętam na którym był domiujacy) Mam swoje owulacje i jestem ciekawa co mi zaproponują właśnie i chętnie bym spróbowała stymulacji ale to już decyzja lekarza w Klinice. Ciesze się na tą wizytę bo będzie to krok do przodu. Nie chciała bym tylko usłyszeć od razu o in vitro. Nie mówię że dzieci z in vitro są gorsze czy inne ale po prostu musiała bym się na to przygotować... A w między czasie starać się naturalnie. Rozmawialiśmy też z mężem o możliwości zamrożenia jajeczek. Przygotowujemy się na każdą ewentualność.
    Super że masz taką odpowiedź jajników może akurat będą dwujajowe chłopiec i dziewczynka😄😃😀. Tak czytam Twojego posta i jak jestem w tym momencie gdzie piszesz że udawało Ci się już w 2 cyklu to mam takie wtf Kochana jak to zrobiłaś???🤣 Dawaj znać po monitoringu co u Ciebie , ale by było jakby dwa pękły 🤭

Wtedy byłam młoda 😉 bez nałogów i większych problemów zdrowotnych. Cykle regularne. Zero wspomagaczy. Jedynie testy owulacyjne robiłam aby wiedzieć kiedy najlepiej współżyć. A po seksie nogi do góry 😉 i udało się dwie ciąże, każdy w 2cs. Obie przebiegały zdrowo. Chłopcy urodzeni o czasie. Pierwszy siłami natury a drugi przez cesarkę.

Teraz niestety wiek robi swoje. Miałam też prawie 5 lata temu usuwaną endometriozę w bliźnie po cesarakim cięciu. A w tym roku histeroskopia i usunięte 3 polipy endometrionalne.

Było by super aby chociaż jeden pękł i doszło do zapłodnienia. Wizja bliźniaków mnie przeraża 🫣

Jeśli chodzi o in vitro to nie będę chciała do niego przystąpić. Jeśli ten cykl stymulowany nie wypali to zbadam drożność jajowodów a potem jeszcze 2 stymulacje. Jeśli się nie uda wtedy partner się przebada. I najwyżej znów przystąpimy do stymulowania kolejnych 3 cykli. A potem będzie trzeba odpuścić i pogodzić się że nie będziemy mieli wspólnego dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 18:43

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙

Wysłany: 15 maja, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Wtedy byłam młoda 😉 bez nałogów i większych problemów zdrowotnych. Cykle regularne. Zero wspomagaczy. Jedynie testy owulacyjne robiłam aby wiedzieć kiedy najlepiej współżyć. A po seksie nogi do góry 😉 i udało się dwie ciąże, każdy w 2cs. Obie przebiegały zdrowo. Chłopcy urodzeni o czasie. Pierwszy siłami natury a drugi przez cesarkę.

Teraz niestety wiek robi swoje. Miałam też prawie 5 lata temu usuwaną endometriozę w bliźnie po cesarakim cięciu. A w tym roku histeroskopia i usunięte 3 polipy endometrionalne.
    Ja też myślałam że jestem młoda, nie mam żadnych nałogów no wzór zdrowia. Od lekarzy właśnie to słyszałam że jeszcze 3 albo 4 urodzę, że nie mam sie co martwić. 🫢A tutaj jest walka o 1. Będzie to dłuższa droga ale wierzę że ją wygramy 😊 Ty też masz już kawałek historii za sobą ale wierzę że się uda Tobie i całej reszcie staraczek z forum. Pamiętaj, że jesteśmy tutaj na dobre i na złe. Bo nie ważne czy staramy się o pierwsze czy o kolejne. Walczymy wszystkie tak samo!! 😊

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ