Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka Daria wrote:Witam🥰 Jestem tutaj nowa i chciałabym podzielić się moją historią. Mam 27 lat i od roku wraz z narzeczonym (30l.) staramy się o Dzidziusia. Moje badania są względnie okey (nieznacznie podwyższona prolaktyna i progesteron), cykle owulacyjne regularne. Natomiast narzeczony miał przez długi czas problemy z hormonami, przez leki, które zażywał wcześniej. Na chwilę obecną hormony są jako tako w normie (wahają się, bo powtarza je regularnie), natomiast parametry nasienia(chodzi o liczbę plemników o prawidłowej budowie) są kiepskie - na poziomie 2-4%, za to inne parametry nie są najgorsze. Jestem już bardzo podłamana faktem, że mimo starań i przeogromnej chęci posiadania Maleństwa, dalej nic. Szczególnie dobija mnie fakt, że wszyscy inni dookoła, albo zachodzą w ciążę, albo właśnie witają na świecie swoje Dzieciątka. Bardzo wpływa mi to na psychikę. Dodam, że jesteśmy pod stałą opieką lekarzy, ale mam wrażenie, że trochę bagatelizują nasz problem. Pod koniec maja mamy pierwszą wizytę w klinice leczenia niepłodności. Oraz zastanawiamy się nad zabiegiem inseminacji. W zeszłym cyklu, tak jak zawsze, nie nastawiając się na nic zrobiłam test ciążowy 3 dni przed data spodziewanej miesiączki i ku mojemu zdziwieniu test wyszedł wyraźnie pozytywny...niestety beta nie rosła -ciąża biochemiczna... krwawienie przyszło około tygodnia później. Narzeczony w międzyczasie robił badania, spadły. Dzisiaj jestem w trakcie owulacji, ale czuje w sobie ogromne napięcie i strach. To tyle o mnie. Chciałam się przywitać.
Życzę wszystkim Staraczkom pięknego dnia ♥️
Cześć DariaMyślę, że wizyta w klinice trochę was ukierunkuje i da konkretny plan działania. Przykro mi, że musiałaś doświadczyć biochema, ale z drugiej strony to oznacza, że jest możliwe u Was zapłodnienie. Nawet mimo gorszych wyników narzeczonego. Trzymam kciuki, żeby za chwilę powtórzyła się ciąża i była w pełni zdrowa ❤️
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
Zobacz wykres
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️ -
Iskierka nadziei wrote:Cześć dziewczyny. Jak minął weekend? Zastanawiam się co dzieje się z naszą PANIKĄ. Mam nadzieję że wroci do nas z dobrymi wieściami. Ja w piątek miałam robiona krew na kariotypy ( mój mąż robił kiedyś do androloga i mamy nadzieję że te wyniki mu wystarcza) Umówiliśmy się do kliniki do dr którego poleciła nowa gin. Pierwsza wizyta przypada na 10 czerwca. Pewnie będzie to po prostu wywiad i konsultacja naszych dotychczasowych wyników. Chciałam iść w dniu około owu ale niestety dr ma tydzień urlopu i pierwsza wizyta będzie u mnie 19dnia cyklu. Jesteśmy bardzo dobrze nastawieni. Mamy poczucie że w końcu coś ruszy do przodu i nie ważne co usłyszymy po prostu będziemy wiedzieć co robimy dalej. Jest to bardzo uspokajace dla duszy. Ale strach przed wynikiem kariotypów już we mnie jest🙄
Miałam ciężki weekend, bo jestem przeziębiona a do tego cały weekend miałam studia. W sobotę to było aż od 8 do 21 😥 Czuję się wyczerpana i nie mam w ogóle czasu na odpoczynek
A Panikę chyba Ty przywołałaś, bo widzę, że wróciłaIskierka nadziei lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
Panika wrote:Hej dziewczyny!
Boże jak mnie dawno tutaj nie było…
Mega ciężki okres w moim życiu 😪
Jakoś pcham ten wózek do przodu.Mam żal do siebie o wiele rzeczy…nie wiem czy ktoś mnie jeszcze w ogóle pamięta z tego wątku,
ale cały czas do was zaglądam.Może nie jestem mega na bierząco z tym wszystkim co u Was słychać, ale podczytuję Was i jakoś nie miałam nastroju, żeby się odezwać.
Generalnie wszystkie moje plany legły w gruzach…ale mam nadzieję, że powoli wychodzę na prostą i zaczniemy wszystko od nowa!
Pozdrawiam Was moje wojowniczki i życzę dużo siły i wytrwałości, bo mi ostatnio tego bardzo brakuje ❤️
Przykro mi, że musiałaś przejść przez ten trudny czas. Super, że wychodzisz na prostą - jesteś bardzo silna!
Miło nam, że do nas wróciłaś. Pamiętaj, że nam możesz zwierzyć się ze wszystkiego i chętnie będziemy Cię wspierać ❤️👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
Oczekujaca wrote:Panika, ja też Cię pamiętam i życzę duuuuzo dobrego! Wychodzę z założenia, że życie nie nauczy jak nie kopnie w dupę, więc ruszaj do przodu i trzymam kciuki🩷
Staraczka Daria, siema siema, dużo siły dla Ciebie i na pewnie wszystko się posunie do przodu i dotrzesz do upragnionego celu!😊
Ola8999 jesteś już na wczasach? Co słychać? 😀
Iskierka nadziei - nic dodać nic ująć, bardzo mądrze prawisz! 🩷
Powiem Wam Dziewczyny, że mnie forum lekko nakręca, w sensie mam poczucie, że robię za mało w porównaniu. Czekam na monitoring, a w sumie na razie aż skończy się okres, bo już nie mogę wytrzymać😅 ale mój mąż jest taki spokojny i opanowany, a ja o wszystko bym biła pianę i przeżywała. Dziś dzień był miły, wracam do ćwiczeń, bo mówiąc szczerze ostatnimi czasy trochę mnie ulało. Niby to 1-2kg, a czuję się jakby doszło 10. Obrzydło mi ostatnimi czasy wszystko, dawniej się nie oszczędzałam, ćwiczyłam regularnie i pyłki, a teraz dmucham i chucham i co z tego? Nic. Do tego co tydzień fizjo, bo boli mnie połowa pleców i w sumie górna część ciała. Pomaga na chwilę i potem to samo😭 mam nie dźwigać, ale nie da się, ja nawet w pracy nie mam jak tego nie robić. Tylko z drugiej strony to błędne koło….
Mam nadzieję, że u Was coś lepiej🫣
Mój narzeczony ostatnio ma tak straszne bóle pleców, że na początku leżał przez 3h ma podłodze i nie mógł się ruszać z bólu. Dosłownie nawet głową nie mógł ruszyć. Oczywiście nie pozwolił mi zadzwonić po pogotowie i sam później też nie chciał iść do lekarza. Do fizjoterapeuty też mówi, że nie pójdzie, bo nie będzie za niego płacić..
Wkurza mnie strasznie jego upartość👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
snieżka wrote:A te wizyty u fizjoterapeuty coś pomagają? Wiadomo jaka jest przyczyna tego bólu?
Mój narzeczony ostatnio ma tak straszne bóle pleców, że na początku leżał przez 3h ma podłodze i nie mógł się ruszać z bólu. Dosłownie nawet głową nie mógł ruszyć. Oczywiście nie pozwolił mi zadzwonić po pogotowie i sam później też nie chciał iść do lekarza. Do fizjoterapeuty też mówi, że nie pójdzie, bo nie będzie za niego płacić..
Wkurza mnie strasznie jego upartość
Podziwiam Twojego narzeczonego, że jest w stanie wytrzymać i to znieść, zwłaszcza jeśli to ma takie natężenie. Może po prostu uderzyć do ortopedy? Da się pewnie zorganizować wizytę na NFZ. Z kręgosłupem nie ma żartów, ale wiem tez, że chłopu czasem nie przegadasz. -
Oczekujaca wrote:Za pierwszym razem pomogło po jednej wizycie jak mną strzelił i to rozmasował. Problem u mnie już chwilę trwa, co jakis czas się odnawia i muszę łazić. No i mam nie dźwigać, staram się wyręczać innymi, ale czasem się po prostu nie da. Przeciążenie, do tego myślę, że u mnie to się nasila na tle nerwowym.
Podziwiam Twojego narzeczonego, że jest w stanie wytrzymać i to znieść, zwłaszcza jeśli to ma takie natężenie. Może po prostu uderzyć do ortopedy? Da się pewnie zorganizować wizytę na NFZ. Z kręgosłupem nie ma żartów, ale wiem tez, że chłopu czasem nie przegadasz.
Cieszę się, że chociaż w przypadku niepłodności robi wszystko co trzeba: badania, wizyty u androloga, suplementy, dieta. Wynika to z tego, że oboje strasznie marzymy, by zostać rodzicami i to jest dla nas najważniejsze. A jeśli chodzi o inne sprawy, to próbuje stawiać na swoim👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
Cześć, ostatnio mam bardzo dziwne cykle, zazwyczaj były regularne co do dnia dostawałam miesiączki a 3 razy spóźniła mi się 5 dni. Staramy się o dziecko wiec nie wspomnę już jakie miałam myśli w głowie i ile testów zrobionych niestety nic z
tego....
11.04 dostałam miesiaczki, o tydzień wcześniej niż powinnam dostać. Po dwóch tygodniach w piątek 23.04 powinnam mieć owulacje. Tego dnia dostałam brązowego plamienia, z początku było delikatne później się rozkręciło, pojawiła się krew jasno czerwona i tak trwało to 6 dni jakby kolejna miesiaczka nie wiem, pod koniec też pojawiło się brązowe plamienie. Byłam na wizycie u ginekologa wszystko dobrze, takie krwawienie nic strasznego nie przejmować się. No okej.
W piątek 9.05 powinnam dostać @ a tu cisza. Od paru dni strasznie boli mnie głowa aż mnie mdli, meczy zgaga, pełność w brzuchu i straaaszne zmęczenie mogłabym spać cały czas.. no i dużo śluzu białego, wczoraj podczas prysznica wyleciała taka duża galaretka przezroczysta...
-
Cześć dziewczyny. Dołączam do grona starszek 2025r.
Wraciłam tu po 8 latach 😊
Aktualnie 5cs.
Ten cykl z clo.
Nie wiem jak zmienić/umieścić informacje w stopce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 15:11
-
snieżka wrote:Miałam ciężki weekend, bo jestem przeziębiona a do tego cały weekend miałam studia. W sobotę to było aż od 8 do 21 😥 Czuję się wyczerpana i nie mam w ogóle czasu na odpoczynek
A Panikę chyba Ty przywołałaś, bo widzę, że wróciła -
szatynka wrote:Cześć dziewczyny. Dołączam do grona starszek 2025r.
Wraciłam tu po 8 latach 😊
Aktualnie 5cs.
Ten cykl z clo.
Nie wiem jak zmienić/umieścić informacje w stopce. -
Witamy nowe osoby 🩷
Ja wyszłam właśnie z pracy i jadę do domu. Dzisiaj półfinały Eurowizji i dzisiaj też Polska walczy o wejście do finału.
Nie wiem jak Wy ale ja będę oglądać, bo jestem fanką Eurowizji 🙈😅😎Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 zmiana ginekologa
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
· 05/25 glukoza, insulina, fT3 ✔, fT4, ATPO, ATG, wit. D ✘
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
hope♥ wrote:Witamy nowe osoby 🩷
Ja wyszłam właśnie z pracy i jadę do domu. Dzisiaj półfinały Eurowizji i dzisiaj też Polska walczy o wejście do finału.
Nie wiem jak Wy ale ja będę oglądać, bo jestem fanką Eurowizji 🙈😅😎
Oczekująca, ja jeszcze jestem, jutro wyjeżdżam ✈️
hope♥ lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
🍀 7.05 IUI ⏳🤞🤞
Koncentracja 46mln ruch A+B 28%
➡️ koniec maja klinika ivf ❓ 🙈 -
O 21 powinno się zacząć. 🩷 Steczkowska występuje jako druga chybaStaramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
🧔🏻 29
» morfologia 2% ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
Kurde to mogę nie zdążyć ale na yt powinno być na żywo z możliwością przewijania 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 17:20
hope♥ lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
🍀 7.05 IUI ⏳🤞🤞
Koncentracja 46mln ruch A+B 28%
➡️ koniec maja klinika ivf ❓ 🙈 -
Tak, na oficjalnym kanale ESC będzie live 😍Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
🧔🏻 29
» morfologia 2% ✘
Ale tu cisza dziś. Ja szykuje się na babski wypad do Trójmiasta z mamą i siostrą 😊 wracamy 18 a 19 mam przewidziana @ i stymulacja od 2dc. Zastanawiam się czy może przyjsc wcześniej i czy wziąć leki czy jednak nie brać.
Poszliśmy jednak w mini stymulację, tabsy i z zastrzyków tylko menopur, cieszę się że obejdzie się bez dziesiatek zastrzyków.
Panika jak można cię zapomnieć ❤️
Na plecy fizjo jest super, tylko niestety trzeba chodzić i się ruszać.Ona '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544
4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️🩹 -