Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola8999 wrote:Estradiol na pewno ma wpływ na grubość endometrium bo ja dostałam jak właśnie miałam za cienkie. Ja mierzyłam dwa razy 7dp i miałam niskie wyniki poniżej 100.
Iskierka nadziei lubi tę wiadomość
👩34 👨39
12 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Iskierka nadziei wrote:Dziękuję Wam dziewczyny. Właśnie sama mam 10.06 pierwszą wizytę w klinice I dość mało mam tych badań i mówię co mi szkodzi. . Pojadę i zrobię, a może kaza powtórzyć.. no zobaczymy.
Jak wczoraj szukałam to też pisali żeby stosunek estradiolu do prog wynosił najlepiej 1.
@Mardotka ciekawe jak z interpretacja mojego bo moj jest bliżej górnej granicy zakresu ref. W fazie lutealnej a Twój do mojego jest naprawdę duży- jaki Ty miałaś zakres norm???? Ale mimo wszystko sie cieszę że wyniki bardziej na tak jak na nie😊 a wiecie... Mam niskie AMH 0,62 I nie chciała bym być odrazu poinformowana że tylko IN VITRO. Także czekamy za wizytą😊 -
Zakres norm był taki jak u Ciebie
zmartwilam się tym wysokim poziomem ale doktor z kliniki mnie uspokoiła że nie ma się czym martwić , nawet stwierdziła że możliwe że coś tu się zadziało 😁
Bardzo dobrze że idziesz do kliniki przy Twoim AMH , lepiej działać szybko i porozmawiać ze specjalistą , trzymam kciuki za wizytę 😊Iskierka nadziei, snieżka lubią tę wiadomość
👩34 👨39
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
Mardotka wrote:Zakres norm był taki jak u Ciebie
zmartwilam się tym wysokim poziomem ale doktor z kliniki mnie uspokoiła że nie ma się czym martwić , nawet stwierdziła że możliwe że coś tu się zadziało 😁
Bardzo dobrze że idziesz do kliniki przy Twoim AMH , lepiej działać szybko i porozmawiać ze specjalistą , trzymam kciuki za wizytę 😊Mardotka, snieżka lubią tę wiadomość
-
Oby ta wizyta dała Ci dużo nadziei 🙂 Wydaje mi się że czytałam na którymś wątku Twoja historię , dobrze pamiętam że masz 32 lata i nigdy wcześniej żaden lekarz nie sugerował Ci zbadania AMH ?👩34 👨39
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
Mardotka wrote:Oby ta wizyta dała Ci dużo nadziei 🙂 Wydaje mi się że czytałam na którymś wątku Twoja historię , dobrze pamiętam że masz 32 lata i nigdy wcześniej żaden lekarz nie sugerował Ci zbadania AMH ?
-
A kto dzisiaj ogląda Eurowizję??? Ja mocno kibicuje Steczkowskiej jest nadzieja w tym roku, choć osobiście jakbym usłyszała w radiu piosenkę to bym przełączyła stację 🫣🤭 Ale w sumie... która piosenkę z Eurowizji po się w radiu słucha 😅 Mimo wszystko murem za Polska!!! A na kolację wpadają krewetki z lampka czerwonego wina🍷🙃
-
Iskierka nadziei wrote:A kto dzisiaj ogląda Eurowizję??? Ja mocno kibicuje Steczkowskiej jest nadzieja w tym roku, choć osobiście jakbym usłyszała w radiu piosenkę to bym przełączyła stację 🫣🤭 Ale w sumie... która piosenkę z Eurowizji po się w radiu słucha 😅 Mimo wszystko murem za Polska!!! A na kolację wpadają krewetki z lampka czerwonego wina🍷🙃
To będziemy trzymać kciuki wspólnie! 😁Iskierka nadziei lubi tę wiadomość
🙍♀️ 26
🙍♂️ 28
Styczeń - 2 cs
24.01.2025 ⏸️ 🥹
13.02 pierwsza wizyta 🤍 -
Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z badaniem nasienia. Tam się dzwoni po prostu i umawia? Robić ten podstawowy czy komputerowy? Może to głupio zabrzmi, ale czy mogę wejść do tego pokoju z mężem żeby było szybciej?😄 dziś mi już lekarz zasugerował, że musimy to zrobić, więc chcę mu wszystko wytłumaczyć zanim wyśle 😅
Owulke raczej mam, w środę mam sprawdzić czy pęcherzyk peknal, więc trzeba grzebać dalej. Myślałam, że mój mąż będzie miał obiekcje, ale w sumie powiedział, że zrobi i tyle. Teraz tylko oby wyniki były chociaż w miarę 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 21:05
-
Oczekujaca wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z badaniem nasienia. Tam się dzwoni po prostu i umawia? Robić ten podstawowy czy komputerowy? Może to głupio zabrzmi, ale czy mogę wejść do tego pokoju z mężem żeby było szybciej?😄 dziś mi już lekarz zasugerował, że musimy to zrobić, więc chcę mu wszystko wytłumaczyć zanim wyśle 😅
Owulke raczej mam, w środę mam sprawdzić czy pęcherzyk peknal, więc trzeba grzebać dalej. Myślałam, że mój mąż będzie miał obiekcje, ale w sumie powiedział, że zrobi i tyle. Teraz tylko oby wyniki były chociaż w miarę 🫣
Dzwonisz, umawiasz się i możecie wejść tam razem. Myślę, że podstawowy na początek wystarczy najważniejsza jest morfologia,ruch plemników i budowa. Jeśli macie blisko to można nawet dowieźć nasienie z domu, jak dobrze pamiętam do 40 minut👩1997
➡️niedoczynność tarczycy
➡️Pcos
➡️hipoglikemia reaktywna
➡️Starania naturalne od 05.2023
➡️Starania z pomocą medyczną od 05.2025
✅05. 2025 CLO
⏸26.05.2025
😭29.05 CB💔
✅06.2025 CLO+fostimon+ ovitrelle⚪
✅07.2025 CLO+menopur🤞
🧔1997
✅Morfologia 15% -
Kupię pilnie prolutex ! Dziewczyny proszę jeśli ktoś ma na sprzedaż kupię ! Bardzo pilna sprawa dlatego zastrzegam sobie pierwokup ♥️🥹 proszę jeśli ma ktoś na sprzedaż o dodanie do przyjaciółek i wiadomość priv
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 22:02
-
Świeżynka97 wrote:Dzwonisz, umawiasz się i możecie wejść tam razem. Myślę, że podstawowy na początek wystarczy najważniejsza jest morfologia,ruch plemników i budowa. Jeśli macie blisko to można nawet dowieźć nasienie z domu, jak dobrze pamiętam do 40 minut
Ja bym jeszcze dorzuciła fragmentację. Z tego co obserwuję na insta różne konta, to nie raz seminogram potrafi być ok, a we fragmentacji może coś wyjść. Ale to już od Was zależynam zalecali też od razu fragmentację sprawdzić
Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
Ponowne starania 01.2025 r.
05.2025 r. Cross match 52%…
06.2025 r. Histeroskopia - wstępnie ok -> oczekiwanie na wynik histopatologiczny -
Mardotka wrote:Iskierka nadziei ja byłam dziś z wynikami z 7 dpo w klinice Bocian.. prog 26 , estradiol 481. Dowiedziałam się że taki wysoki estradiol w drugiej fazie cyklu to dobry znak
Ja też w piątek badałam te hormony i wyszło tak:
progesteron 17,60 ng/ml
estradiol 258 pg/ml
Bałam się, że ten estradiol może być delikatnie za wysoki, ale skoro u Ciebie wyższy był uznany za dobry, to już się nie martwięOgólnie trochę się zdziwiłam, że ten estradiol tak urósł, bo w 2dc był na poziomie 17
Mardotka lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
Zobacz wykres
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️ -
snieżka wrote:Oo, to bardzo pocieszające
progesteron 17,60 ng/ml
estradiol 258 pg/ml
Bałam się, że ten estradiol może być delikatnie za wysoki, ale skoro u Ciebie wyższy był uznany za dobry, to już się nie martwięOgólnie trochę się zdziwiłam, że ten estradiol tak urósł, bo w 2dc był na poziomie 17
... A tak się cieszyłam jak już trafiłam na nową panią ginekolog. -
snieżka wrote:Oo, to bardzo pocieszające
progesteron 17,60 ng/ml
estradiol 258 pg/ml
👩34 👨39
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
Iskierka nadziei wrote:A ja mam pytanie może głupie... kiedy bada się to endometrium???? Tzn w jakim dniu cyklu??? Nigdy nie miałam badane na usg 🫣 Tak działał moj stary gin😬. Mam nadzieję że teraz przebadają mnie wzdłuż i w szerz chociaż jakoś zaczynam się stresować wizytą w Klinice. Wiem że jadę w dobre ręce, ale będzie trzeba rozkładać nogi przed nowym gin
... A tak się cieszyłam jak już trafiłam na nową panią ginekolog.👩34 👨39
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień