X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Mardotka Ekspertka

Wysłany: 17 maja, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Estradiol na pewno ma wpływ na grubość endometrium bo ja dostałam jak właśnie miałam za cienkie. Ja mierzyłam dwa razy 7dp i miałam niskie wyniki poniżej 100.
    To by się zgadzało , moje endometrium przy tym estradiolu miało 12.8 mm

Iskierka nadziei lubi tę wiadomość

👩34 👨39
    13 cs o pierwszego maluszka
    Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
    TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 17 maja, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny. Właśnie sama mam 10.06 pierwszą wizytę w klinice I dość mało mam tych badań i mówię co mi szkodzi. . Pojadę i zrobię, a może kaza powtórzyć.. no zobaczymy.

Wysłany: 17 maja, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Dziękuję Wam dziewczyny. Właśnie sama mam 10.06 pierwszą wizytę w klinice I dość mało mam tych badań i mówię co mi szkodzi. . Pojadę i zrobię, a może kaza powtórzyć.. no zobaczymy.
    Jak wczoraj szukałam to też pisali żeby stosunek estradiolu do prog wynosił najlepiej 1.
    @Mardotka ciekawe jak z interpretacja mojego bo moj jest bliżej górnej granicy zakresu ref. W fazie lutealnej a Twój do mojego jest naprawdę duży- jaki Ty miałaś zakres norm???? Ale mimo wszystko sie cieszę że wyniki bardziej na tak jak na nie😊 a wiecie... Mam niskie AMH 0,62 I nie chciała bym być odrazu poinformowana że tylko IN VITRO. Także czekamy za wizytą😊

• Mardotka Ekspertka

Wysłany: 17 maja, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakres norm był taki jak u Ciebie :) zmartwilam się tym wysokim poziomem ale doktor z kliniki mnie uspokoiła że nie ma się czym martwić , nawet stwierdziła że możliwe że coś tu się zadziało 😁
    Bardzo dobrze że idziesz do kliniki przy Twoim AMH , lepiej działać szybko i porozmawiać ze specjalistą , trzymam kciuki za wizytę 😊

Iskierka nadziei, snieżka lubią tę wiadomość

👩34 👨39

TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊

Wysłany: 17 maja, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    Zakres norm był taki jak u Ciebie :) zmartwilam się tym wysokim poziomem ale doktor z kliniki mnie uspokoiła że nie ma się czym martwić , nawet stwierdziła że możliwe że coś tu się zadziało 😁
    Bardzo dobrze że idziesz do kliniki przy Twoim AMH , lepiej działać szybko i porozmawiać ze specjalistą , trzymam kciuki za wizytę 😊
    Zmieniłam swojego gin i jestem pozytywnie nastawiona, nowa gin od razu skierowała nas do kliniki, sama walczyła z niepłodnością, ma 37 lat i jadę do lekarza I kliniki gdzie sama się leczyła także pokładam duże nadzieje że coś ruszy do przodu😊

Mardotka, snieżka lubią tę wiadomość

• Mardotka Ekspertka

Wysłany: 17 maja, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ta wizyta dała Ci dużo nadziei 🙂 Wydaje mi się że czytałam na którymś wątku Twoja historię , dobrze pamiętam że masz 32 lata i nigdy wcześniej żaden lekarz nie sugerował Ci zbadania AMH ?

👩34 👨39

TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊

Wysłany: 17 maja, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    Oby ta wizyta dała Ci dużo nadziei 🙂 Wydaje mi się że czytałam na którymś wątku Twoja historię , dobrze pamiętam że masz 32 lata i nigdy wcześniej żaden lekarz nie sugerował Ci zbadania AMH ?
    Tak dokładnie... kazał czekać i się starać i tylko monitoring owulacji mi robił😬 a jego reakcja jak poprosiłam o skierowanie na jakieś badania była poniżej pasa. Zaczęłam robić badania na własną rękę. Dałam sobie czasu ale nie załapało i w między czasie poszukałam nowej gin. Co dalej??? Zobaczymy

Wysłany: 17 maja, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto dzisiaj ogląda Eurowizję??? Ja mocno kibicuje Steczkowskiej jest nadzieja w tym roku, choć osobiście jakbym usłyszała w radiu piosenkę to bym przełączyła stację 🫣🤭 Ale w sumie... która piosenkę z Eurowizji po się w radiu słucha 😅 Mimo wszystko murem za Polska!!! A na kolację wpadają krewetki z lampka czerwonego wina🍷🙃

• Jelonekk;) Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    A kto dzisiaj ogląda Eurowizję??? Ja mocno kibicuje Steczkowskiej jest nadzieja w tym roku, choć osobiście jakbym usłyszała w radiu piosenkę to bym przełączyła stację 🫣🤭 Ale w sumie... która piosenkę z Eurowizji po się w radiu słucha 😅 Mimo wszystko murem za Polska!!! A na kolację wpadają krewetki z lampka czerwonego wina🍷🙃

To będziemy trzymać kciuki wspólnie! 😁

Iskierka nadziei lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 26
    🙍‍♂️ 28

Styczeń - 2 cs
    24.01.2025 ⏸️ 🥹
    13.02 pierwsza wizyta 🤍
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 17 maja, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z badaniem nasienia. Tam się dzwoni po prostu i umawia? Robić ten podstawowy czy komputerowy? Może to głupio zabrzmi, ale czy mogę wejść do tego pokoju z mężem żeby było szybciej?😄 dziś mi już lekarz zasugerował, że musimy to zrobić, więc chcę mu wszystko wytłumaczyć zanim wyśle 😅
    Owulke raczej mam, w środę mam sprawdzić czy pęcherzyk peknal, więc trzeba grzebać dalej. Myślałam, że mój mąż będzie miał obiekcje, ale w sumie powiedział, że zrobi i tyle. Teraz tylko oby wyniki były chociaż w miarę 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 21:05

Starania od 02.2024
    klinika leczenia niepłodności od 07.2025
    Ona 33l.
    Biochem 06.2024
    Hormony w normie, owulacje obecne, AMH 2,58
    Przewlekłe zapalenie endometrium - w trakcie leczenia
    Drożność jajowodów - czekam
    Pai hetero, MTHFR hetero
    MUCH czysty

On 34l.
    Seminogram w normie, jedynie morfologia 2%
    HBA 64%, stes oksydacyjny 1,6,MAR 0%
    Chromatyna - czekamy
  • Świeżynka97 Ekspertka

Wysłany: 17 maja, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z badaniem nasienia. Tam się dzwoni po prostu i umawia? Robić ten podstawowy czy komputerowy? Może to głupio zabrzmi, ale czy mogę wejść do tego pokoju z mężem żeby było szybciej?😄 dziś mi już lekarz zasugerował, że musimy to zrobić, więc chcę mu wszystko wytłumaczyć zanim wyśle 😅
    Owulke raczej mam, w środę mam sprawdzić czy pęcherzyk peknal, więc trzeba grzebać dalej. Myślałam, że mój mąż będzie miał obiekcje, ale w sumie powiedział, że zrobi i tyle. Teraz tylko oby wyniki były chociaż w miarę 🫣

Dzwonisz, umawiasz się i możecie wejść tam razem. Myślę, że podstawowy na początek wystarczy najważniejsza jest morfologia,ruch plemników i budowa. Jeśli macie blisko to można nawet dowieźć nasienie z domu, jak dobrze pamiętam do 40 minut

👩1997
    ➡️Pcos + IO
    ➡️hipoglikemia reaktywna

👉Starania naturalne od 05.2023
    👉W klinice od 05.2025
    ✅05. 2025 CB 💔
    ✅06.2025 ✖️
    ✅07.2025 CLO+menopur⏸
    ➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
    ➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
    ➡️04.08.2025 Beta 248 mlU/ml,Progesteron 39,90 ng/ml
    ➡️22.08.2025 jest 7.6mm małego cudu z bijącym 💓

preg.png
  • 4nita Nowa

Wysłany: 17 maja, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupię pilnie prolutex ! Dziewczyny proszę jeśli ktoś ma na sprzedaż kupię ! Bardzo pilna sprawa dlatego zastrzegam sobie pierwokup ♥️🥹 proszę jeśli ma ktoś na sprzedaż o dodanie do przyjaciółek i wiadomość priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 22:02

• 4nita Nowa

Wysłany: 17 maja, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilnie kupię prolutex ważna sprawa dlatego zastrzegam pierwokup ! ♥️🥹 proszę jeśli ma ktoś na sprzedaż o dodanie do przyjaciółek i wiadomość priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 22:02

• Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 18 maja, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżynka97 wrote:
    Dzwonisz, umawiasz się i możecie wejść tam razem. Myślę, że podstawowy na początek wystarczy najważniejsza jest morfologia,ruch plemników i budowa. Jeśli macie blisko to można nawet dowieźć nasienie z domu, jak dobrze pamiętam do 40 minut

Ja bym jeszcze dorzuciła fragmentację. Z tego co obserwuję na insta różne konta, to nie raz seminogram potrafi być ok, a we fragmentacji może coś wyjść. Ale to już od Was zależy ;) nam zalecali też od razu fragmentację sprawdzić

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    Ponowne starania 01.2025 r.
    05.2025 r. Cross match 52% APC -> 09.2025 ponowne badanie Prokocim
    06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    Włączone leczenie: Encorton, accofil
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 18 maja, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    Iskierka nadziei ja byłam dziś z wynikami z 7 dpo w klinice Bocian.. prog 26 , estradiol 481. Dowiedziałam się że taki wysoki estradiol w drugiej fazie cyklu to dobry znak :)
    Oo, to bardzo pocieszające :D Ja też w piątek badałam te hormony i wyszło tak:
    progesteron 17,60 ng/ml
    estradiol 258 pg/ml

Bałam się, że ten estradiol może być delikatnie za wysoki, ale skoro u Ciebie wyższy był uznany za dobry, to już się nie martwię :D Ogólnie trochę się zdziwiłam, że ten estradiol tak urósł, bo w 2dc był na poziomie 17

Mardotka lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️

Wysłany: 18 maja, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    progesteron 17,60 ng/ml
    estradiol 258 pg/ml

Bałam się, że ten estradiol może być delikatnie za wysoki, ale skoro u Ciebie wyższy był uznany za dobry, to już się nie martwię :D Ogólnie trochę się zdziwiłam, że ten estradiol tak urósł, bo w 2dc był na poziomie 17
    A ja mam pytanie może głupie... kiedy bada się to endometrium???? Tzn w jakim dniu cyklu??? Nigdy nie miałam badane na usg 🫣 Tak działał moj stary gin😬. Mam nadzieję że teraz przebadają mnie wzdłuż i w szerz chociaż jakoś zaczynam się stresować wizytą w Klinice. Wiem że jadę w dobre ręce, ale będzie trzeba rozkładać nogi przed nowym gin
    ... A tak się cieszyłam jak już trafiłam na nową panią ginekolog.

• Mardotka Ekspertka

Wysłany: 18 maja, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    progesteron 17,60 ng/ml
    estradiol 258 pg/ml

Mi dr powiedziała że estradiol może gwałtownie wzrastać 2 razy w ciągu cyklu , podczas owulacji i potem w fazie lutealnej , wysoki poziom powoduje pogrubienie endometrium :)

👩34 👨39

TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊
  • Mardotka Ekspertka

Wysłany: 18 maja, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    A ja mam pytanie może głupie... kiedy bada się to endometrium???? Tzn w jakim dniu cyklu??? Nigdy nie miałam badane na usg 🫣 Tak działał moj stary gin😬. Mam nadzieję że teraz przebadają mnie wzdłuż i w szerz chociaż jakoś zaczynam się stresować wizytą w Klinice. Wiem że jadę w dobre ręce, ale będzie trzeba rozkładać nogi przed nowym gin
    ... A tak się cieszyłam jak już trafiłam na nową panią ginekolog.
    Mi za każdym razem ginekolog mówi ile wynosi i czy jest ok na daną fazę cyklu ale chyba najlepiej badać po owulacji :)

👩34 👨39

TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊

Wysłany: 18 maja, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    Mi za każdym razem ginekolog mówi ile wynosi i czy jest ok na daną fazę cyklu ale chyba najlepiej badać po owulacji :)
    Booosze.... do kogo ja chodziłam😬😬😬 Miałam dość sporo monitoringów ani razu nie wspomniał o endometrium😬

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 19 maja, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, czy to trzymanie laptopa na kolanach jest strasznie złe? Nie mogę doprosić mojego męża żeby przestał i chyba kupię mu stoliczek na lapka 😏

Starania od 02.2024
    klinika leczenia niepłodności od 07.2025
    Ona 33l.
    Biochem 06.2024
    Hormony w normie, owulacje obecne, AMH 2,58
    Przewlekłe zapalenie endometrium - w trakcie leczenia
    Drożność jajowodów - czekam
    Pai hetero, MTHFR hetero
    MUCH czysty

On 34l.
    Seminogram w normie, jedynie morfologia 2%
    HBA 64%, stes oksydacyjny 1,6,MAR 0%
    Chromatyna - czekamy
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ