X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Mardotka Ekspertka

Wysłany: 17 maja, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Estradiol na pewno ma wpływ na grubość endometrium bo ja dostałam jak właśnie miałam za cienkie. Ja mierzyłam dwa razy 7dp i miałam niskie wyniki poniżej 100.
    To by się zgadzało , moje endometrium przy tym estradiolu miało 12.8 mm

Iskierka nadziei lubi tę wiadomość

👩34 👨39
    12 cs o pierwszego maluszka
    Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
    TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 17 maja, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny. Właśnie sama mam 10.06 pierwszą wizytę w klinice I dość mało mam tych badań i mówię co mi szkodzi. . Pojadę i zrobię, a może kaza powtórzyć.. no zobaczymy.

Wysłany: 17 maja, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Dziękuję Wam dziewczyny. Właśnie sama mam 10.06 pierwszą wizytę w klinice I dość mało mam tych badań i mówię co mi szkodzi. . Pojadę i zrobię, a może kaza powtórzyć.. no zobaczymy.
    Jak wczoraj szukałam to też pisali żeby stosunek estradiolu do prog wynosił najlepiej 1.
    @Mardotka ciekawe jak z interpretacja mojego bo moj jest bliżej górnej granicy zakresu ref. W fazie lutealnej a Twój do mojego jest naprawdę duży- jaki Ty miałaś zakres norm???? Ale mimo wszystko sie cieszę że wyniki bardziej na tak jak na nie😊 a wiecie... Mam niskie AMH 0,62 I nie chciała bym być odrazu poinformowana że tylko IN VITRO. Także czekamy za wizytą😊

• Mardotka Ekspertka

Wysłany: 17 maja, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakres norm był taki jak u Ciebie :) zmartwilam się tym wysokim poziomem ale doktor z kliniki mnie uspokoiła że nie ma się czym martwić , nawet stwierdziła że możliwe że coś tu się zadziało 😁
    Bardzo dobrze że idziesz do kliniki przy Twoim AMH , lepiej działać szybko i porozmawiać ze specjalistą , trzymam kciuki za wizytę 😊

Iskierka nadziei, snieżka lubią tę wiadomość

👩34 👨39

TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊

Wysłany: 17 maja, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    Zakres norm był taki jak u Ciebie :) zmartwilam się tym wysokim poziomem ale doktor z kliniki mnie uspokoiła że nie ma się czym martwić , nawet stwierdziła że możliwe że coś tu się zadziało 😁
    Bardzo dobrze że idziesz do kliniki przy Twoim AMH , lepiej działać szybko i porozmawiać ze specjalistą , trzymam kciuki za wizytę 😊
    Zmieniłam swojego gin i jestem pozytywnie nastawiona, nowa gin od razu skierowała nas do kliniki, sama walczyła z niepłodnością, ma 37 lat i jadę do lekarza I kliniki gdzie sama się leczyła także pokładam duże nadzieje że coś ruszy do przodu😊

Mardotka, snieżka lubią tę wiadomość

• Mardotka Ekspertka

Wysłany: 17 maja, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ta wizyta dała Ci dużo nadziei 🙂 Wydaje mi się że czytałam na którymś wątku Twoja historię , dobrze pamiętam że masz 32 lata i nigdy wcześniej żaden lekarz nie sugerował Ci zbadania AMH ?

👩34 👨39

TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊

Wysłany: 17 maja, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    Oby ta wizyta dała Ci dużo nadziei 🙂 Wydaje mi się że czytałam na którymś wątku Twoja historię , dobrze pamiętam że masz 32 lata i nigdy wcześniej żaden lekarz nie sugerował Ci zbadania AMH ?
    Tak dokładnie... kazał czekać i się starać i tylko monitoring owulacji mi robił😬 a jego reakcja jak poprosiłam o skierowanie na jakieś badania była poniżej pasa. Zaczęłam robić badania na własną rękę. Dałam sobie czasu ale nie załapało i w między czasie poszukałam nowej gin. Co dalej??? Zobaczymy

Wysłany: 17 maja, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto dzisiaj ogląda Eurowizję??? Ja mocno kibicuje Steczkowskiej jest nadzieja w tym roku, choć osobiście jakbym usłyszała w radiu piosenkę to bym przełączyła stację 🫣🤭 Ale w sumie... która piosenkę z Eurowizji po się w radiu słucha 😅 Mimo wszystko murem za Polska!!! A na kolację wpadają krewetki z lampka czerwonego wina🍷🙃

• Jelonekk;) Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    A kto dzisiaj ogląda Eurowizję??? Ja mocno kibicuje Steczkowskiej jest nadzieja w tym roku, choć osobiście jakbym usłyszała w radiu piosenkę to bym przełączyła stację 🫣🤭 Ale w sumie... która piosenkę z Eurowizji po się w radiu słucha 😅 Mimo wszystko murem za Polska!!! A na kolację wpadają krewetki z lampka czerwonego wina🍷🙃

To będziemy trzymać kciuki wspólnie! 😁

Iskierka nadziei lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 26
    🙍‍♂️ 28

Styczeń - 2 cs
    24.01.2025 ⏸️ 🥹
    13.02 pierwsza wizyta 🤍
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 17 maja, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z badaniem nasienia. Tam się dzwoni po prostu i umawia? Robić ten podstawowy czy komputerowy? Może to głupio zabrzmi, ale czy mogę wejść do tego pokoju z mężem żeby było szybciej?😄 dziś mi już lekarz zasugerował, że musimy to zrobić, więc chcę mu wszystko wytłumaczyć zanim wyśle 😅
    Owulke raczej mam, w środę mam sprawdzić czy pęcherzyk peknal, więc trzeba grzebać dalej. Myślałam, że mój mąż będzie miał obiekcje, ale w sumie powiedział, że zrobi i tyle. Teraz tylko oby wyniki były chociaż w miarę 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 21:05

• Świeżynka97 Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z badaniem nasienia. Tam się dzwoni po prostu i umawia? Robić ten podstawowy czy komputerowy? Może to głupio zabrzmi, ale czy mogę wejść do tego pokoju z mężem żeby było szybciej?😄 dziś mi już lekarz zasugerował, że musimy to zrobić, więc chcę mu wszystko wytłumaczyć zanim wyśle 😅
    Owulke raczej mam, w środę mam sprawdzić czy pęcherzyk peknal, więc trzeba grzebać dalej. Myślałam, że mój mąż będzie miał obiekcje, ale w sumie powiedział, że zrobi i tyle. Teraz tylko oby wyniki były chociaż w miarę 🫣

Dzwonisz, umawiasz się i możecie wejść tam razem. Myślę, że podstawowy na początek wystarczy najważniejsza jest morfologia,ruch plemników i budowa. Jeśli macie blisko to można nawet dowieźć nasienie z domu, jak dobrze pamiętam do 40 minut

👩1997
    ➡️niedoczynność tarczycy
    ➡️Pcos
    ➡️hipoglikemia reaktywna

➡️Starania naturalne od 05.2023
    ➡️Starania z pomocą medyczną od 05.2025
    ✅05. 2025 CLO
    ⏸26.05.2025
    😭29.05 CB💔
    ✅06.2025 CLO+fostimon+ ovitrelle⚪
    ✅07.2025 CLO+menopur🤞

🧔1997
    ✅Morfologia 15%
  • 4nita Nowa

Wysłany: 17 maja, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupię pilnie prolutex ! Dziewczyny proszę jeśli ktoś ma na sprzedaż kupię ! Bardzo pilna sprawa dlatego zastrzegam sobie pierwokup ♥️🥹 proszę jeśli ma ktoś na sprzedaż o dodanie do przyjaciółek i wiadomość priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 22:02

• 4nita Nowa

Wysłany: 17 maja, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilnie kupię prolutex ważna sprawa dlatego zastrzegam pierwokup ! ♥️🥹 proszę jeśli ma ktoś na sprzedaż o dodanie do przyjaciółek i wiadomość priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 22:02

• Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 18 maja, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżynka97 wrote:
    Dzwonisz, umawiasz się i możecie wejść tam razem. Myślę, że podstawowy na początek wystarczy najważniejsza jest morfologia,ruch plemników i budowa. Jeśli macie blisko to można nawet dowieźć nasienie z domu, jak dobrze pamiętam do 40 minut

Ja bym jeszcze dorzuciła fragmentację. Z tego co obserwuję na insta różne konta, to nie raz seminogram potrafi być ok, a we fragmentacji może coś wyjść. Ale to już od Was zależy ;) nam zalecali też od razu fragmentację sprawdzić

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    Ponowne starania 01.2025 r.
    05.2025 r. Cross match 52%…
    06.2025 r. Histeroskopia - wstępnie ok -> oczekiwanie na wynik histopatologiczny
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 18 maja, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    Iskierka nadziei ja byłam dziś z wynikami z 7 dpo w klinice Bocian.. prog 26 , estradiol 481. Dowiedziałam się że taki wysoki estradiol w drugiej fazie cyklu to dobry znak :)
    Oo, to bardzo pocieszające :D Ja też w piątek badałam te hormony i wyszło tak:
    progesteron 17,60 ng/ml
    estradiol 258 pg/ml

Bałam się, że ten estradiol może być delikatnie za wysoki, ale skoro u Ciebie wyższy był uznany za dobry, to już się nie martwię :D Ogólnie trochę się zdziwiłam, że ten estradiol tak urósł, bo w 2dc był na poziomie 17

Mardotka lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️

Wysłany: 18 maja, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    progesteron 17,60 ng/ml
    estradiol 258 pg/ml

Bałam się, że ten estradiol może być delikatnie za wysoki, ale skoro u Ciebie wyższy był uznany za dobry, to już się nie martwię :D Ogólnie trochę się zdziwiłam, że ten estradiol tak urósł, bo w 2dc był na poziomie 17
    A ja mam pytanie może głupie... kiedy bada się to endometrium???? Tzn w jakim dniu cyklu??? Nigdy nie miałam badane na usg 🫣 Tak działał moj stary gin😬. Mam nadzieję że teraz przebadają mnie wzdłuż i w szerz chociaż jakoś zaczynam się stresować wizytą w Klinice. Wiem że jadę w dobre ręce, ale będzie trzeba rozkładać nogi przed nowym gin
    ... A tak się cieszyłam jak już trafiłam na nową panią ginekolog.

• Mardotka Ekspertka

Wysłany: 18 maja, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    progesteron 17,60 ng/ml
    estradiol 258 pg/ml

Mi dr powiedziała że estradiol może gwałtownie wzrastać 2 razy w ciągu cyklu , podczas owulacji i potem w fazie lutealnej , wysoki poziom powoduje pogrubienie endometrium :)

👩34 👨39

TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊
  • Mardotka Ekspertka

Wysłany: 18 maja, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    A ja mam pytanie może głupie... kiedy bada się to endometrium???? Tzn w jakim dniu cyklu??? Nigdy nie miałam badane na usg 🫣 Tak działał moj stary gin😬. Mam nadzieję że teraz przebadają mnie wzdłuż i w szerz chociaż jakoś zaczynam się stresować wizytą w Klinice. Wiem że jadę w dobre ręce, ale będzie trzeba rozkładać nogi przed nowym gin
    ... A tak się cieszyłam jak już trafiłam na nową panią ginekolog.
    Mi za każdym razem ginekolog mówi ile wynosi i czy jest ok na daną fazę cyklu ale chyba najlepiej badać po owulacji :)

👩34 👨39

TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊

Wysłany: 18 maja, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    Mi za każdym razem ginekolog mówi ile wynosi i czy jest ok na daną fazę cyklu ale chyba najlepiej badać po owulacji :)
    Booosze.... do kogo ja chodziłam😬😬😬 Miałam dość sporo monitoringów ani razu nie wspomniał o endometrium😬

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 19 maja, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, czy to trzymanie laptopa na kolanach jest strasznie złe? Nie mogę doprosić mojego męża żeby przestał i chyba kupię mu stoliczek na lapka 😏

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ