Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczekujaca wrote:Tak myślałam. Mnie niezbyt pasuje jak jest za dużo czarnuszki na bułce, a co dopiero to poć. Łyżka mam rozumieć wystarczy? 😀
Przypomniałaś mi właśnie o wiesiołka w tym cyklu, zaraz go biorę 😀
Widzisz, ja zaszłam w ciążę magicznie bawiąc się świetnie na wyjeździe gdzie mi przez myśl nawet nie przeszło, że mogę być w ciąży. Brakuje mi tej lekkości, którą miałam na początku, teraz tylko tworzę sobie presję 🫣
Ja piłam łyżeczkę, mąż nie wiem czy łyżeczka czy łyżka, ale szybko popić i ja popijałam sokiem pomarańczowym 😀
Trochę się odbija później 🤣
O widzisz, to jednak to słynne „żeby głowa odpuściła” może i działa. Ja tak w kwietniu teraz totalnie nie myślałam o tym, nawet nie wiedziałam, który dzień cyklu mam, ale jednak też nie pyklo… a wtedy już świadomie się staraliście?Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
Ponowne starania 01.2025 r.
05.2025 r. Cross match 52%…
06.2025 r. Histeroskopia - wstępnie ok -> oczekiwanie na wynik histopatologiczny -
Cześć!
Mam ogromną prośbę do Pań, którym udało się pokonać niepłodność i obecnie są w ciąży lub były w niej w ciągu ostatniego roku ☺️
Jestem studentką dietetyki, piszę pracę magisterską, której celem jest wskazanie ewentualnych różnic w poziomie wiedzy oraz identyfikacja obszarów wymagających zwiększonej edukacji w zakresie suplementacji w okresie przedkoncepcyjnym i ciążowym, w dwóch grupach kobiet: tych które nie miały problemu z niepłodnością i tych które niestety się z nią mierzyły .
Obecnie jestem również w ciąży ( po długiej walce z niepłodnością), aktualnie 33 tc, rozwiązanie w czerwcu i koniecznie chciałabym do tego czasu skończyć pisanie pracy 😅 ale żeby to zrobić muszę przeprowadzić badania, a do tego potrzebuję jeszcze około 10 ankiet, wypełnionych głównie przez bohaterki, które walkę z niepłodnością wygrały i obecnie są w ciąży lub były w niej w ciągu ostatniego roku 🥰
Będę bardzo wdzięczna jeśli znajdą się tu kobietki które zechcą mi w tym pomóc i wypełnią ankietę 🙏 nie zajmie to dużo czasu, maksymalnie 5-6 minut ☺️ będę bardzo wdzięczna za pomoc ❤️
Poniżej zostawiam link:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=JKjnj0H2e0ijvNzbetXfXy43DtFe1YVFjjT4QbRN9sNUNDUyRVg1NlhOTjZINjBYN1lMMFk1Q01HNy4u -
Agaa049 wrote:Ja piłam łyżeczkę, mąż nie wiem czy łyżeczka czy łyżka, ale szybko popić i ja popijałam sokiem pomarańczowym 😀
Trochę się odbija później 🤣
O widzisz, to jednak to słynne „żeby głowa odpuściła” może i działa. Ja tak w kwietniu teraz totalnie nie myślałam o tym, nawet nie wiedziałam, który dzień cyklu mam, ale jednak też nie pyklo… a wtedy już świadomie się staraliście?
Taaaak świadomie, ale byłam nastawiona, że z rok to potrwa. Teraz to już jestem pewna, że to potrwa😅 -
Oczekujaca wrote:Aaaa to alko to my praktycznie nie pijemy, czasem se kupię jakieś piwko 0% jak jest ciepło, a mój Stary to od zawsze nic. Jak się nie ma kompana to nie kusi 😆 dziś właśnie mu tłumaczyłam różnice pomiędzy folianami, bo mam mthfr, a zwykłym kwasem foliowym to widzę, że niezbyt czai, ale jak podam to zje 😂 w tym sęk, że w sumie żremy całkiem okej, nie pijemy, nie palimy i w sumie jesteśmy w miarę aktywni fizycznie, a i tak lipa. Jeszcze dziś tak mnie boli brzuch, że już nie pamiętam kiedy ostatnio się męczyłam 😒
O widzisz moja Siostro Krwi, mnie też wczoraj bolało strasznie. Chyba za szybko pochwaliłam pierwszy dzień okresu po histero 😅😅🙈 I nie dość, że bolało to jeszcze strasznie dużo krwi ze mnie zeszło. 🫤
Oby dzisiaj było lepiej bo mam pracę od 8 do 21:30 🙏🏻 I Tobie Siostro życzę również bardziej łaskawego okresu 🩷Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto
· histeroskopia zrostów 04/25
· wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
· nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘
👨🏻 29
· badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
» morfologia 2% ⇢ 0%
» ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
» ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
» posiew ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
hope♥ wrote:O widzisz moja Siostro Krwi, mnie też wczoraj bolało strasznie. Chyba za szybko pochwaliłam pierwszy dzień okresu po histero 😅😅🙈 I nie dość, że bolało to jeszcze strasznie dużo krwi ze mnie zeszło. 🫤
Oby dzisiaj było lepiej bo mam pracę od 8 do 21:30 🙏🏻 I Tobie Siostro życzę również bardziej łaskawego okresu 🩷 -
Lidia19 wrote:Cześć!
Mam ogromną prośbę do Pań, którym udało się pokonać niepłodność i obecnie są w ciąży lub były w niej w ciągu ostatniego roku ☺️
Jestem studentką dietetyki, piszę pracę magisterską, której celem jest wskazanie ewentualnych różnic w poziomie wiedzy oraz identyfikacja obszarów wymagających zwiększonej edukacji w zakresie suplementacji w okresie przedkoncepcyjnym i ciążowym, w dwóch grupach kobiet: tych które nie miały problemu z niepłodnością i tych które niestety się z nią mierzyły .
Obecnie jestem również w ciąży ( po długiej walce z niepłodnością), aktualnie 33 tc, rozwiązanie w czerwcu i koniecznie chciałabym do tego czasu skończyć pisanie pracy 😅 ale żeby to zrobić muszę przeprowadzić badania, a do tego potrzebuję jeszcze około 10 ankiet, wypełnionych głównie przez bohaterki, które walkę z niepłodnością wygrały i obecnie są w ciąży lub były w niej w ciągu ostatniego roku 🥰
Będę bardzo wdzięczna jeśli znajdą się tu kobietki które zechcą mi w tym pomóc i wypełnią ankietę 🙏 nie zajmie to dużo czasu, maksymalnie 5-6 minut ☺️ będę bardzo wdzięczna za pomoc ❤️
Poniżej zostawiam link:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=JKjnj0H2e0ijvNzbetXfXy43DtFe1YVFjjT4QbRN9sNUNDUyRVg1NlhOTjZINjBYN1lMMFk1Q01HNy4u
Tutaj są raczej dziewczyny, którym nie udało się jeszcze pokonać niepłodności👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
Zobacz wykres
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️ -
Agaa049 wrote:U mnie to właśnie odzywianie, suple pomogły dwa razy, coś teraz nie może 🙈😀 też jestem zła, że robię co mogę, a efektów nie ma …
ale jakoś tak np do picia alko nie mogę się przekonać, wolę nie pić niż pić 😀
Ja nie znoszę alkoholu 😅 nie smakuje mi w ogóle a poza tym zawsze czułam się po nim bardzo źle przez refluks i problemy z żołądkiem. Nawet piwa 0% nie lubię i nie toleruje 😅
👩🏻 29 👦🏻 33
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
Oczekujaca wrote:Aaaa to alko to my praktycznie nie pijemy, czasem se kupię jakieś piwko 0% jak jest ciepło, a mój Stary to od zawsze nic. Jak się nie ma kompana to nie kusi 😆 dziś właśnie mu tłumaczyłam różnice pomiędzy folianami, bo mam mthfr, a zwykłym kwasem foliowym to widzę, że niezbyt czai, ale jak podam to zje 😂 w tym sęk, że w sumie żremy całkiem okej, nie pijemy, nie palimy i w sumie jesteśmy w miarę aktywni fizycznie, a i tak lipa. Jeszcze dziś tak mnie boli brzuch, że już nie pamiętam kiedy ostatnio się męczyłam 😒
To chyba najbardziej boli jak się o siebie dbać i nie ma efektów. Co prawda mój narzeczony kiedyś pił naprawdę dużo piwa, ale ponad pół roku temu całkowicie zrezygnował. Nigdy też oboje nie paliliśmy, zdrowo jemy (on raz na jakiś czas pozwala sobie na kebaba).
Z kolei przyjaciel narzeczonego ma straszny styl życia, ciągle pije mocne alkohole i dziecko wyszło za pierwszym razem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 10:14
👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
Agaa049 wrote:Na początku tylko bardzo naciskałam na olej z czarnuszki u męża. On tam brał jakieś swoje suple dodatkowo. I w sumie się udało. Od tamtego roku w listopadzie już brał cynk, selen, complex b, witaminę c i na razie się nie udaje. Odstawiliśmy około miesiąc temu oboje większość supli, jemu mówię już tylko o czarnuszce. A ja biorę też podstawy: d, magnez, kwas foliowy i piję omegę. Wcześniej brałam olej z wiesiołka i mam wrażenie, że dwa razy pomógł, ale teraz też coś nie może się udać z jego pomocą.
Mój bierze suple zalecone przez androloga, ale ostatnio zorientowałam się, że zawierają one strasznie niską dawkę Q10 - tylko 20mg 😦 I od tego miesiąca dołożyłam mu 200 mg👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
Oczekujaca wrote:W takim razie życzę Ci łaskawego dnia bez tableteczki😍 ja mam na szczęście dziś wolne, ale w nocy wstawałam po tabsy tak mnie bolał brzuch, że byłam bliska płaczu. Dawno już tak nie miałam, przerąbane jest być babką😒
Biedna 🫂
Ja właśnie wczoraj tak miałam, że mnie o 3 rano ból straszny wybudził i już nie mogłam zasnąć.
Dzisiaj o dziwo daje radę bez tabletki póki co. Czekam aż się skończy okres i trzeba brać się do roboty 😎🤞🏻Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto
· histeroskopia zrostów 04/25
· wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
· nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘
👨🏻 29
· badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
» morfologia 2% ⇢ 0%
» ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
» ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
» posiew ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Monkai wrote:Ja to nie mogę pić inozytolu. Kupuje ogestan bo ma dużo inozytolu, pięknie pachnie grejpfrutem ale jest tak gorzki że mi się cofa 🙈 poza tym milion supli 💊
Ale winko popijamy 🍷 jakoś tak przyjemniej jest. Jak miałam stymulację i punkcję to nawet łyka się nie napilam ale teraz jeszcze korzystam 😜
Ja biorę taki inozytol i nie ma on żadnego smaku. Jest on też dobry jakościowo, bo poleciła mi go dietetyczka.
allegro.pl/oferta/proton-labs-mio-inozytol-czysty-99-pure-myo-inositol-200-g-witamina-b8-16199963899?offerId=16199963899&inventoryUnitId=Cb_OAGLlIFdQPv47lucn4Q&adGroupId=MGUxYzJmZmYtNTQ0Ny00YTFkLWJiMTMtZjY4MDk3OWI1OWQ0AA&campaignId=M2MzNTI5MmMtMjQ3Zi00NjFkLWJjNWUtZjA0MGM4ZjdlNmVkAA&clientId=MTAxNjkyMDE1AA&sig=23d089e8dadd63fb8965e9556fe9e2a1&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=ps&utm_source=google&utm_medium=ads&gad_source=1&gad_campaignid=22267443555&gbraid=0AAAAABOYwhTVQoRw6OJhp34u13gMJM4Xg&gclid=CjwKCAjwz_bABhAGEiwAm-P8YakfPUFCnW-QZO8odbMiZPrXYTcyqEkFPnhSe2KJ2Y-mWnDFe_kWWBoCQPkQAvD_BwEMonkai lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
hope♥ wrote:Biedna 🫂
Ja właśnie wczoraj tak miałam, że mnie o 3 rano ból straszny wybudził i już nie mogłam zasnąć.
Dzisiaj o dziwo daje radę bez tabletki póki co. Czekam aż się skończy okres i trzeba brać się do roboty 😎🤞🏻 -
snieżka wrote:To chyba najbardziej boli jak się o siebie dbać i nie ma efektów. Co prawda mój narzeczony kiedyś pił naprawdę dużo piwa, ale ponad pół roku temu całkowicie zrezygnował. Nigdy też oboje nie paliliśmy, zdrowo jemy (on raz na jakiś czas pozwala sobie na kebaba).
Z kolei przyjaciel narzeczonego ma straszny styl życia, ciągle pije mocne alkohole i dziecko wyszło za pierwszym razem..
Czasem każdy zje jakiś syfik, akurat jestem zdania, że nie można sobie wszystkiego odmawiać.
Tak w ogóle co bierze Twój narzeczony i jakich firm suple? Szukam jeszcze na wszelki cynku i selenu dla swojego -
Hej hej dziewczyny, już zaraz weekend 😎
@Ola8999 jak samopoczucie? Którego dnia planujesz testować?
Ja dziś byłam wyjaśniać to krwawienie kilkudniowe od 11 dc (kilka dni po HSG). Lekarka zrobiła USG, wyszło że mam pęcherzyk 24 mm i zaraz powinna być owulacja więc to nie był okres. Coś się tam musiało innego zadziać bo 11 dc to powinien być dzień owulacji.
Dostałam też cyklogest bo endometrium słabe.
Chyba pomimo przygód w tym cyklu będziemy próbować.snieżka lubi tę wiadomość
💃37 lat
2,5 roku starań
Hiperprolaktynemia - pod kontrolą lekarza
2024:
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
16.01.2025 biopsja kontrolna endo
10.02.2025 wyniki OK 🌟
29.04.2025 drożność OK
🔜 28.05 => pierwsza konsultacja IVF -
Tindaya wrote:Hej hej dziewczyny, już zaraz weekend 😎
@Ola8999 jak samopoczucie? Którego dnia planujesz testować?
Ja dziś byłam wyjaśniać to krwawienie kilkudniowe od 11 dc (kilka dni po HSG). Lekarka zrobiła USG, wyszło że mam pęcherzyk 24 mm i zaraz powinna być owulacja więc to nie był okres. Coś się tam musiało innego zadziać bo 11 dc to powinien być dzień owulacji.
Dostałam też cyklogest bo endometrium słabe.
Chyba pomimo przygód w tym cyklu będziemy próbować.Tindaya lubi tę wiadomość
-
Oczekujaca wrote:Wiesz co, to chyba zawsze tak jest. Nie wiem jak ludzie to robią, że bez spiny za pierwszym razem puk pyk o dzieciak😄
Czasem każdy zje jakiś syfik, akurat jestem zdania, że nie można sobie wszystkiego odmawiać.
Tak w ogóle co bierze Twój narzeczony i jakich firm suple? Szukam jeszcze na wszelki cynku i selenu dla swojego
Bierze 2 mieszanki supelmentów - prosperm i Sermatrop Alfa + ubiquinol z now foods od kilku dni. Do tego jeszcze lek pentohexal na poprawę krążenia w jądrze.👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
Tindaya pewnie, nie ma co tracić miesiąca. Trzymam kciuki.
Czuje się dobrze, wczoraj i przedwczoraj tak mnie ciągnęło w brzuchu. W poniedziałek idę na USG czy pękł pęcherzyk. W środę lecimy na urlop a jak wrócę to we wtorek rano 20go pewnie test. Więc będzie prawie 2 tyg 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 19:39
Tindaya lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ✅
Drożność ✅
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm
Kariotypy prawidłowe ✅
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
17.06 beta 132,58 prog 33,8
20.06 beta 544,35 🥰
23.06 beta 1849,89 🎉
24.06 jest pęcherzyk 🥳
30.06 jest zarodek CRL 2,8mm z echem 😍
8.07 CRL 6mm i bijące ♥️
14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min 🤞
-
O to super 🙂 Miłego urlopowania w takim razie, niech tam jakiś kropek się zadomowi w międzyczasie!
Ola8999 lubi tę wiadomość
💃37 lat
2,5 roku starań
Hiperprolaktynemia - pod kontrolą lekarza
2024:
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
16.01.2025 biopsja kontrolna endo
10.02.2025 wyniki OK 🌟
29.04.2025 drożność OK
🔜 28.05 => pierwsza konsultacja IVF -
snieżka wrote:Ja biorę taki inozytol i nie ma on żadnego smaku. Jest on też dobry jakościowo, bo poleciła mi go dietetyczka.
allegro.pl/oferta/proton-labs-mio-inozytol-czysty-99-pure-myo-inositol-200-g-witamina-b8-16199963899?offerId=16199963899&inventoryUnitId=Cb_OAGLlIFdQPv47lucn4Q&adGroupId=MGUxYzJmZmYtNTQ0Ny00YTFkLWJiMTMtZjY4MDk3OWI1OWQ0AA&campaignId=M2MzNTI5MmMtMjQ3Zi00NjFkLWJjNWUtZjA0MGM4ZjdlNmVkAA&clientId=MTAxNjkyMDE1AA&sig=23d089e8dadd63fb8965e9556fe9e2a1&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=ps&utm_source=google&utm_medium=ads&gad_source=1&gad_campaignid=22267443555&gbraid=0AAAAABOYwhTVQoRw6OJhp34u13gMJM4Xg&gclid=CjwKCAjwz_bABhAGEiwAm-P8YakfPUFCnW-QZO8odbMiZPrXYTcyqEkFPnhSe2KJ2Y-mWnDFe_kWWBoCQPkQAvD_BwE
Ooo wypróbuję, bo ogestanu już poprostu nie mogę, pije bo muszę a mnie cofa 🙈Ona '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544
4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️🩹 -
Cześć dziewczyny, czy którejś z Was lekarz kazał badać progesteron w 3/4 dpo? Moja p doktor kazała mi właśnie tak zbadać i jak będzie poniżej 20ng/ml to mam włączyć Cyclogest. W 4 dpo wyszedł mi 6,62 NG/ml, ale przeciez każdy mówi, że proga się bada 7/8 dpo i u mnie do 7 dpo on jeszcze urosnie. Teraz pytanie czy tak wcześnie jest możliwe, żeby ten wynik był tak wysoki? Mi się wydaje, że nie, ale nie chciałabym stracić przez to cyklu lub co gorsza doprowadzić do jakiejś tragedii. Ale po prostu nie chcialabym go brać bez potrzeby...sama nie wiem co lepszeStarania o pierwsze👶
✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji
✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❌
✅Drugi cykl stymulowany--> ❌
✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❌
✅ Czwarty cykl stymulowany (listopad 2024)--> jest z tego ciąża, ale niestety kończy się poronieniem zaraz po wizycie serduszkowej 💔
✅ Maj 2025 --> wznowienie starań