X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    I jeszcze te kłucia w lewym boku, nie wiem czy to jajnik czy nie, ale takie niekomfortowe co jakiś czas przez całe dwa dni, nawet dość intensywne, dziś już spokój. Czekam jutro czy @ przyjdzie czy nie.

A będziesz testować jak dzisiaj @ nie przyjdzie?

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
    🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka
  • Monnie Znajoma

Wysłany: 12 stycznia, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie zwracam uwagi na śluz, bo przez nadżerkę to co ze mnie wycieka ma się nijak do ogólnie przyjętych norm, co chwilę mam infekcję, a do szyjki nie sięgnę palcami.
    Od następnego cyklu będę tylko mierzyć temperaturę, ale to bardziej z ciekawości, niż z nadzieją, że to pomoże.

👩🏼32 👨🏻30 🐕‍🦺 4
    Starania od XII 2023

Ona:
    AMH VIII 2023 - 3,94 🙏

Niedoczynność tarczycy TSH 2,05 2.12.2024 (z 4,65 we wrześniu 2023)

Euthyrox 50/75 mg
    HSG - marzec 2025 r.

On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy.
  • Panika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę testować, ponieważ melduję nadejście @
    😭😭😭 i znowu to rozczarowanie… a jestem taka zła!
    Pik 12 dc a okres 25 dc martwi mnie tylko długość tej drugiej fazy 😟 Przez ostatnie 2 lata sporo się skrócił mój cykl.

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl zupełnie inny niż kiedykolwiek
    Niby człowiek wiedział, ale jednak się łudził
    I po co? Znowu trzeba sobie poradzić ze złymi emocjami 😢

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:

Tulę mocno 💜 Pomyśl o tym tak, za jak masz krótsze cykle, to szybciej możesz zaczynać starania. I pamiętaj, że nie ma złych emocji, mogę być trudne, ale one wszystkie są potrzebne. Być może chcą nam coś pokazać, a jak na to zwrócimy uwagę to będzie nam lżej

Monnie, psaj91 lubią tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Pik 12 dc a okres 25 dc martwi mnie tylko długość tej drugiej fazy 😟 Przez ostatnie 2 lata sporo się skrócił mój cykl.

Przytulam mocno 🫂 wiem jakie to frustrujące.
    Ale 12-13 dni fazy lutealnej to zupełnie normalna i wystarczająca ilość, dlaczego Cię to martwi? 😟

👸poziomy witamin, hormony, wymazy, drożność - wszystko 🆗
    🫅seminogram, posiewy, HBA, fragmentacja DNA 🆗

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    U mnie temperatura skacze ciągle raz w dół raz w górę. Mam nadzieję, że nie przegapię przez to owulacji. W tym cyklu będę miała pierwsze podejście do testów owulacyjnych. A po śluzie ciężko mi jeszcze ocenić kiedy jest owulacją, bo ostatnio śluz płodny zaobserwowałam w 26 dniu cyklu, a trwał on 32 dni (przy czym cykle zawsze mam 35 dniowe). Owulacja chyba nie powinna być tak późno, jak myślicie?

Kurczę gdybyś owulację miała w 26 dc, a okres już 6 dni później byłoby to mega dziwne i alarmujące. Faza lutealna powinna mieć min. 10-11, a najlepiej powyżej 12 dni, bo inaczej może nie być szansy na zagnieżdżenie 🤔

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • Ola8999 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    No ja właśnie nie wiem czy do in vitro bym się przekonała, ciężki temat 🫣
    Ja obejrzałam ten serial na HBO o invitro i jakoś tak przestało być czarna magia. Do tego mam dwie koleżanki po in vitro, pogadałam z nimi i obie mówią, że to wszystko strasznie brzmi ale było w porządku, do przeżycia. Niestety obu się nie udało, jedna w końcu zaciążyła naturalnie ♥️ druga walczy dalej 🔥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 09:06

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    AMH 1.2
    Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47mln)
    5 cykli stymulowanych ❌
    Drożność ☑️
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
    ➡️ 14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną
    ➡️ IUI ❓
  • Ola8999 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Ale…zawsze mam z tyłu głowy, dziopa co to takie badanie w porównaniu z porodem 😂

Haha mam to samo. Mnie też hsg bolało, a biopsja endo już nie, ale w sumie nie wiem co tam gdzie wprowadzają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 09:08

Panika lubi tę wiadomość

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    AMH 1.2
    5 cykli stymulowanych ❌
    Drożność ☑️
    ➡️ IUI ❓
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejSi wrote:
    Kurczę gdybyś owulację miała w 26 dc, a okres już 6 dni później byłoby to mega dziwne i alarmujące. Faza lutealna powinna mieć min. 10-11, a najlepiej powyżej 12 dni, bo inaczej może nie być szansy na zagnieżdżenie 🤔

W tym cyklu zobaczę co pokażą mi testy owulacyjne, może ten śluz mnie zmylił.

👩🏻 29 👦🏻 33

• Ola8999 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Trzymaj się 🫂
    Ja też mam takie krótkie cykle 24-26, na duphastonie sobie wydłużam. I też co rok to krótsze 😐
    U mnie @ na całego . Jutro chce zbadać hormony i krzywe. W czwartek histero 😱 a za tydzień monitoring.
    Robiłam badania krwi ostatnio i wyszedł duży cholesterol i proby wątrobowe ALT i AST, macie jakieś złote rady jak to obniżyć? Wiem, ze zdrowa dieta tak ogólnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 09:06

Panika lubi tę wiadomość

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    AMH 1.2
    5 cykli stymulowanych ❌
    Drożność ☑️
    ➡️ IUI ❓
  • Oczekujaca Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Tule mocno! 🫂 nie wiem co innego mogę powiedzieć, bo domyślam się, że dziś jesteś rozżalona😔 jest jeszcze trochę opcji, postaraj się nie dołować dzisiaj i bądź dla siebie dobra 😘

Panika lubi tę wiadomość

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Trzymaj się 🫂
    Ja też mam takie krótkie cykle 24-26, na duphastonie sobie wydłużam. I też co rok to krótsze 😐
    Jemu, za to ja mam cykle 32-35 dni i to czasem jest już koszmar jak trzeba czekac do terminu miesiączki 😒

Monnie, psaj91 lubią tę wiadomość

• Iskierka nadziei Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Ja również borykam się z krótkimi cyklami do 26 dni. Dzisiaj mam 27 i czekam za @. Niby jest zawsze ta nadzieja ale podświadomie człowiek próbuje się nie nakręcać po tylu próbach. U mnie jakoś tydzień temu zaczęłam mieć bóle jak na okres. Raz bolało raz przestawało. Jednego wieczoru dostałam ból jakby kolkowy z lewej strony a w tym miesiącu miałam potwierdzona owu z lewego jajnika. Wczoraj znowu wieczorem bol jak na okres i nadal nic. Piersi bolą mnie już też od tygodnia. I tak czytam to jak pisze i już mam w głowie że tak bardzo by się chciało tego cudu że w każdym cyklu człowiek doszuka się objawów ciążowych. Czekamy...

Panika , psaj91 lubią tę wiadomość

• snieżka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Jemu, za to ja mam cykle 32-35 dni i to czasem jest już koszmar jak trzeba czekac do terminu miesiączki 😒

Znam to bardzo dobrze. Kiedyś się cieszyłam, że mam długie cykle, bo okres był rzadziej 😅 Ale podczas starań to już nie jest fajne :/

psaj91 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

• a_aandzela Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Kurcze ,a myślałam,że u Ciebie zaskoczy ;( no nic,nie martw się ,miałam to samo tydzień temu ;)
    A co do długości cyklu - ja mam 25 dni i przy staraniach mnie to cieszy,bo jednak wiesz szybko można znowu działać ;)

Panika lubi tę wiadomość

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    ➡️luty - badania nasienia,
  • Iskierka nadziei Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Iskierka nadziei wrote:
    Łączę się z Tobą w bólu, daj sobie ten dzień na przeżycie tych złych emocji, jutro nowy dzień i trzeba zbierać siły na kolejne ❤❤❤. Nowy cykl to nowa nadzieja! I przyjdzie TEN NASZ CZAS! Trzymaj się Kochana i tulę mocno😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 09:16

Panika lubi tę wiadomość

• hope♥ Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:

Tulę mocno ♥ Następny cykl będzie Twój ♥

Panika lubi tę wiadomość

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 29
    · 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona), selen (on), cynk (on), wit. B12 (on), wit. E (on)
  • Panika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, jesteście kochane.Tylko wiecie jak to jest, bardzo zależy mi aby starania były naturalne, ale tego czasu za dużo też nie mamy.

Martwi mnie 2 faza cyklu z tego powodu, że okres mam 25 dnia cyklu, ale 24 i 23 już był śluz zabarwiony krwią, czyli już się coś rozkręcało (plamienie)
    12 dnia był PIK LH, ale też nie wiadomo czy owulacja wystąpiła tego 12 (nie miałam monitorowanego cyklu) czy później i tak naprawdę nie ma za dużego odstępu między owulacją a plamieniem.

Wiem, że niby to fajnie jak są któtsze cykle, ale jeżeli ta druga faza jest za krótka, to także zaburza min. zapłodnienie czy implantację

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 09:30

Ola8999 lubi tę wiadomość

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, jesteście kochane.Tylko wiecie jak to jest, bardzo zależy mi aby starania były naturalne, ale tego czasu za dużo też nie mamy.

Martwi mnie 2 faza cyklu z tego powodu, że okres mam 25 dnia cyklu, ale 24 i 23 już był śluz zabarwiony krwią, czyli już się coś rozkręcało (plamienie)
    12 dnia był PIK LH, ale też nie wiadomo czy owulacja wystąpiła tego 12 (nie miałam monitorowanego cyklu) czy później i tak naprawdę nie ma za dużego odstępu między owulacją a plamieniem.

Wiem, że niby to fajnie jak są któtsze cykle, ale jeżeli ta druga faza jest za krótka, to także zaburza min. zapłodnienie czy implantację

A badałaś kiedyś progesteron 7dpo? Wiem, że czasami dziewczyny badają 7-9-11 dpo, żeby sprawdzić jak spada. Jesli przed okresem pojawiają się plamienia to może w Twoim przypadku warto byłoby włączyć jakiś dodatkowy progesteron po owulacji dla wsparcia fazy lutealnej? 🤔

Wiem, że dzisiaj pewnie ciężko Ci o tym wszystkim myśleć, bo ten pierwszy dzień małpiszona jest zawsze najgorszy. Ale warto mieć jakiś plan na kolejne cykle, to chyba daje lepszego kopa do dalszego dziaoania🥰

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ