Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Panika wrote:I jeszcze te kłucia w lewym boku, nie wiem czy to jajnik czy nie, ale takie niekomfortowe co jakiś czas przez całe dwa dni, nawet dość intensywne, dziś już spokój. Czekam jutro czy @ przyjdzie czy nie.
A będziesz testować jak dzisiaj @ nie przyjdzie?👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
Ja w ogóle nie zwracam uwagi na śluz, bo przez nadżerkę to co ze mnie wycieka ma się nijak do ogólnie przyjętych norm, co chwilę mam infekcję, a do szyjki nie sięgnę palcami.
Od następnego cyklu będę tylko mierzyć temperaturę, ale to bardziej z ciekawości, niż z nadzieją, że to pomoże.👩🏼32 👨🏻30 🐕🦺 4
Starania od XII 2023
Ona:
AMH VIII 2023 - 3,94 🙏
Niedoczynność tarczycy TSH 2,05 2.12.2024 (z 4,65 we wrześniu 2023)
Euthyrox 50/75 mg
HSG - marzec 2025 r.
On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy. -
Nie będę testować, ponieważ melduję nadejście @
😭😭😭 i znowu to rozczarowanie… a jestem taka zła!
Pik 12 dc a okres 25 dc martwi mnie tylko długość tej drugiej fazy 😟 Przez ostatnie 2 lata sporo się skrócił mój cykl.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Cykl zupełnie inny niż kiedykolwiek
Niby człowiek wiedział, ale jednak się łudził
I po co? Znowu trzeba sobie poradzić ze złymi emocjami 😢2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Cykl zupełnie inny niż kiedykolwiek
I po co? Znowu trzeba sobie poradzić ze złymi emocjami 😢
Tulę mocno 💜 Pomyśl o tym tak, za jak masz krótsze cykle, to szybciej możesz zaczynać starania. I pamiętaj, że nie ma złych emocji, mogę być trudne, ale one wszystkie są potrzebne. Być może chcą nam coś pokazać, a jak na to zwrócimy uwagę to będzie nam lżejMonnie, psaj91 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
Panika wrote:Nie będę testować, ponieważ melduję nadejście @
Pik 12 dc a okres 25 dc martwi mnie tylko długość tej drugiej fazy 😟 Przez ostatnie 2 lata sporo się skrócił mój cykl.
Przytulam mocno 🫂 wiem jakie to frustrujące.
Ale 12-13 dni fazy lutealnej to zupełnie normalna i wystarczająca ilość, dlaczego Cię to martwi? 😟👸poziomy witamin, hormony, wymazy, drożność - wszystko 🆗
🫅seminogram, posiewy, HBA, fragmentacja DNA 🆗
starania od 2024 👩❤️👨 -
snieżka wrote:U mnie temperatura skacze ciągle raz w dół raz w górę. Mam nadzieję, że nie przegapię przez to owulacji. W tym cyklu będę miała pierwsze podejście do testów owulacyjnych. A po śluzie ciężko mi jeszcze ocenić kiedy jest owulacją, bo ostatnio śluz płodny zaobserwowałam w 26 dniu cyklu, a trwał on 32 dni (przy czym cykle zawsze mam 35 dniowe). Owulacja chyba nie powinna być tak późno, jak myślicie?
Kurczę gdybyś owulację miała w 26 dc, a okres już 6 dni później byłoby to mega dziwne i alarmujące. Faza lutealna powinna mieć min. 10-11, a najlepiej powyżej 12 dni, bo inaczej może nie być szansy na zagnieżdżenie 🤔👸poziomy witamin, hormony, wymazy, drożność - wszystko 🆗
starania od 2024 👩❤️👨 -
Panika wrote:No ja właśnie nie wiem czy do in vitro bym się przekonała, ciężki temat 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 09:06
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
AMH 1.2
Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47mln)
5 cykli stymulowanych ❌
Drożność ☑️
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
➡️ 14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną
➡️ IUI ❓ -
Panika wrote:Ale…zawsze mam z tyłu głowy, dziopa co to takie badanie w porównaniu z porodem 😂
Haha mam to samo. Mnie też hsg bolało, a biopsja endo już nie, ale w sumie nie wiem co tam gdzie wprowadzają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 09:08
Panika lubi tę wiadomość
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
AMH 1.2
5 cykli stymulowanych ❌
Drożność ☑️
➡️ IUI ❓ -
KejSi wrote:Kurczę gdybyś owulację miała w 26 dc, a okres już 6 dni później byłoby to mega dziwne i alarmujące. Faza lutealna powinna mieć min. 10-11, a najlepiej powyżej 12 dni, bo inaczej może nie być szansy na zagnieżdżenie 🤔
W tym cyklu zobaczę co pokażą mi testy owulacyjne, może ten śluz mnie zmylił.👩🏻 29 👦🏻 33
Pik 12 dc a okres 25 dc martwi mnie tylko długość tej drugiej fazy 😟 Przez ostatnie 2 lata sporo się skrócił mój cykl.
Ja też mam takie krótkie cykle 24-26, na duphastonie sobie wydłużam. I też co rok to krótsze 😐
U mnie @ na całego . Jutro chce zbadać hormony i krzywe. W czwartek histero 😱 a za tydzień monitoring.
Robiłam badania krwi ostatnio i wyszedł duży cholesterol i proby wątrobowe ALT i AST, macie jakieś złote rady jak to obniżyć? Wiem, ze zdrowa dieta tak ogólnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 09:06
Panika lubi tę wiadomość
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
AMH 1.2
5 cykli stymulowanych ❌
Drożność ☑️
➡️ IUI ❓ -
I po co? Znowu trzeba sobie poradzić ze złymi emocjami 😢Panika lubi tę wiadomość
-
Ola8999 wrote:Trzymaj się 🫂
Ja też mam takie krótkie cykle 24-26, na duphastonie sobie wydłużam. I też co rok to krótsze 😐Monnie, psaj91 lubią tę wiadomość
-
Pik 12 dc a okres 25 dc martwi mnie tylko długość tej drugiej fazy 😟 Przez ostatnie 2 lata sporo się skrócił mój cykl.Panika , psaj91 lubią tę wiadomość
-
Oczekujaca wrote:Jemu, za to ja mam cykle 32-35 dni i to czasem jest już koszmar jak trzeba czekac do terminu miesiączki 😒
Znam to bardzo dobrze. Kiedyś się cieszyłam, że mam długie cykle, bo okres był rzadziej 😅 Ale podczas starań to już nie jest fajnepsaj91 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
I po co? Znowu trzeba sobie poradzić ze złymi emocjami 😢
A co do długości cyklu - ja mam 25 dni i przy staraniach mnie to cieszy,bo jednak wiesz szybko można znowu działać
Panika lubi tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️luty - badania nasienia, -
Pik 12 dc a okres 25 dc martwi mnie tylko długość tej drugiej fazy 😟 Przez ostatnie 2 lata sporo się skrócił mój cykl.Iskierka nadziei wrote:Łączę się z Tobą w bólu, daj sobie ten dzień na przeżycie tych złych emocji, jutro nowy dzień i trzeba zbierać siły na kolejne ❤❤❤. Nowy cykl to nowa nadzieja! I przyjdzie TEN NASZ CZAS! Trzymaj się Kochana i tulę mocno😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 09:16
Panika lubi tę wiadomość
-
Tulę mocno ♥ Następny cykl będzie Twój ♥Panika lubi tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona), selen (on), cynk (on), wit. B12 (on), wit. E (on) -
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, jesteście kochane.Tylko wiecie jak to jest, bardzo zależy mi aby starania były naturalne, ale tego czasu za dużo też nie mamy.
Martwi mnie 2 faza cyklu z tego powodu, że okres mam 25 dnia cyklu, ale 24 i 23 już był śluz zabarwiony krwią, czyli już się coś rozkręcało (plamienie)
12 dnia był PIK LH, ale też nie wiadomo czy owulacja wystąpiła tego 12 (nie miałam monitorowanego cyklu) czy później i tak naprawdę nie ma za dużego odstępu między owulacją a plamieniem.
Wiem, że niby to fajnie jak są któtsze cykle, ale jeżeli ta druga faza jest za krótka, to także zaburza min. zapłodnienie czy implantacjęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 09:30
Ola8999 lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, jesteście kochane.Tylko wiecie jak to jest, bardzo zależy mi aby starania były naturalne, ale tego czasu za dużo też nie mamy.
Martwi mnie 2 faza cyklu z tego powodu, że okres mam 25 dnia cyklu, ale 24 i 23 już był śluz zabarwiony krwią, czyli już się coś rozkręcało (plamienie)
12 dnia był PIK LH, ale też nie wiadomo czy owulacja wystąpiła tego 12 (nie miałam monitorowanego cyklu) czy później i tak naprawdę nie ma za dużego odstępu między owulacją a plamieniem.
Wiem, że niby to fajnie jak są któtsze cykle, ale jeżeli ta druga faza jest za krótka, to także zaburza min. zapłodnienie czy implantację
A badałaś kiedyś progesteron 7dpo? Wiem, że czasami dziewczyny badają 7-9-11 dpo, żeby sprawdzić jak spada. Jesli przed okresem pojawiają się plamienia to może w Twoim przypadku warto byłoby włączyć jakiś dodatkowy progesteron po owulacji dla wsparcia fazy lutealnej? 🤔
Wiem, że dzisiaj pewnie ciężko Ci o tym wszystkim myśleć, bo ten pierwszy dzień małpiszona jest zawsze najgorszy. Ale warto mieć jakiś plan na kolejne cykle, to chyba daje lepszego kopa do dalszego dziaoania🥰👸poziomy witamin, hormony, wymazy, drożność - wszystko 🆗
starania od 2024 👩❤️👨