Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
KejSi wrote:Tak naprawdę te badania są takie wrażliwe, że jednego dnia pewnie wyszłoby Ci 40% normy a drugiego 55😅
Mówią, że Wynik ma być wystarczający a nie idealny 🤩
a jak się czujesz po włączeniu letroxu? odczułaś zmianę?
Prawda. Tak samo TSH lubi sobie skakać 😅 ale cieszę się bardzo, że biore ten lek chociażby teraz żeby w ogóle coś uregulować.
Ogólnie jakiejś dużej zmiany to nie, ale odnoszę wrażenie że rano jestem bardziej zmęczona jak wyspana 🙈 -
KejSi wrote:Zdecydowanie, moim zdaniem to był pik 🙂👍🏻
Odgrzebałam wiadomości do męża.
12dc. testowałam rano, ale wydaje mi się, że nie z porannego moczu, bo właśnie słyszałam, że nie można. I znalazłam zdjęcie z 13 dc. (Zerknijcie jeszcze raz) i 13dc. też rano test.
https://zapodaj.net/plik-AafV4FbsmZ2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Odgrzebałam wiadomości do męża.
12dc. testowałam rano, ale wydaje mi się, że nie z porannego moczu, bo właśnie słyszałam, że nie można. I znalazłam zdjęcie z 13 dc. (Zerknijcie jeszcze raz) i 13dc. też rano test.
https://zapodaj.net/plik-AafV4FbsmZPanika lubi tę wiadomość
-
Panika wrote:Odgrzebałam wiadomości do męża.
https://zapodaj.net/plik-AafV4FbsmZ
Pik ewidentnie był 12 dc 🙂 co w sumie potwierdza Twoja miesiączka 12-13 dpo, że owulacja raczej wystąpiła. Ale w przyszłym cyklu może spróbuj zbadać progesteron 7 czy 8 dpo i będziesz miała pełny obraz👸poziomy witamin, hormony, wymazy, drożność - wszystko 🆗
🫅seminogram, posiewy, HBA, fragmentacja DNA 🆗
starania od 2024 👩❤️👨 -
Ola8999 wrote:Trzymaj się 🫂
Ja też mam takie krótkie cykle 24-26, na duphastonie sobie wydłużam. I też co rok to krótsze 😐
U mnie @ na całego . Jutro chce zbadać hormony i krzywe. W czwartek histero 😱 a za tydzień monitoring.
Robiłam badania krwi ostatnio i wyszedł duży cholesterol i proby wątrobowe ALT i AST, macie jakieś złote rady jak to obniżyć? Wiem, ze zdrowa dieta tak ogólnie.
Cholesterol wiem, że może być wyższy też od stresu. Tutaj trzeba zrobić pełny lipidogram i dopiero mocno zainteresować się tematem jak HDL będzie niski, a LDL ponad normę. Z naturalnych można spróbować Bergamil, dalej pozostają preparaty z monakoliną K, w ostateczności statyny (ale przy staraniach i w ciąży ich się nie stosuje).
Co do ALT i AST - tu dodałabym do zrobienia badanie GGTP i polecam Esseliv 600 - u mojego męża pięknie zbił wynik. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 11:06
Ola8999 lubi tę wiadomość
👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
Panika wrote:Mnie jakoś przeraża fakt, że to wszystko dzieje się tak mechanicznie, nienaturalnie.
Wiadomo, nie mam nic przeciwko ludziom którzy się tego podejmują, ale osobiście nie wiem czy bym się zdecydowała, musiałabym bardzo dojrzeć do takich decyzji…ale to też chodzi o wiarę, bo jestem wierząca i dla mnie temat IUI jest już ciężki a co dopiero INVITRO
Mój Mąż jest tego zdania, że jak będzie to jedyna opcja posiadania (naszego) dziecka to idzie w to w ciemno. Oczywiście jeżeli to będzie refundowane, bo na prywatę nas napewno nie będzie stać.
To są dokładnie moje myśli. Nurtuje mnie jeszcze, że po 20 latach "prawa" do zarodka przejmuje Państwo...👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
Pelasia30 wrote:Radość nie do opisania 🥹 byłam okropnie zła, że przez tyle czasu żaden z lekarzy nie zlecił mi tego badania. Naprawdę przestaje im ufać 🙈 jeśli chodzi o suplementy to też biorę, pije nawet inozytol, ale to mi nie pomagało przy powrocie owulki dopiero jak zaczęłam brać letrox. Jeszcze mam lekko podwyższona prolaktynę to przepisał mi dostinex.
U mnie też jest malutki problem u męża bo ma tylko 17% ruchu postępowego. Ale plemników za to dużo bo aż 276mln 😅
276mln?! Zazdroszczę 😂 U nas ruchu jest 24% z całych 40mln 😂👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
ON:
Hormony ✔️
psaj91 wrote:276mln?! Zazdroszczę 😂 U nas ruchu jest 24% z całych 40mln 😂
Dziewczyny my mamy szybki 6%
Cieszcie się takim wynikiem2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
psaj91 wrote:To są dokładnie moje myśli. Nurtuje mnie jeszcze, że po 20 latach "prawa" do zarodka przejmuje Państwo...
Rozwiń swoją myśl, bo ja nie słyszałam o tym nic2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Dziewuszynki moje kochane powiem Wam, że dziś nie nadążam za wątkami! Dajemy czadu 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 11:19
psaj91 lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Pelasia30 wrote:A długo bierzesz euthyrox? Ja właśnie będę za jakieś 2 tygodnie badać znowu TSH bo endokrynolog powiedziała mi, że najlepiej żeby wynik wynosił 1 max 1,5. A ja miałam zawsze powyżej 2,5. Ginekolodzy twierdzili że jest w normie i nic nie trzeba przepisywać. Niby w normie, ale do starań o dziecko jednak za wysokie 🫣
Musiałam zmienić dawkę letroxu bo po miesiącu spadło mi aż na 0.36 😂
Ja miałam podobnie. Mnie nie chcieli leczyć z TSH 4,2 (norma 4,3), bo jeszcze w normie, a przytyłam 20kg, nie mogłam schudnąć i nawet nie miałam śluzu płodnego. W końcu trafiłam na dobrą endo i dostałam dawkę najpierw 75 i spadło aż do 0,3. Teraz mam 25 i niedługo robię świeże badania. Po leczeniu śluz magicznie się pojawił, nawet syfki z pleców znikły 😉 Ale schudnąć dalej nie mogę i jestem wciąż bez życia, więc dalej czeka mnie też reumatolog.
Dziewczyny pamiętajcie jak badacie TSH żeby odstawić na kilka dni przed preparaty z biotyną, bo mogą zaburzyć wynik😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 11:24
hope♥ lubi tę wiadomość
👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
ON:
Hormony ✔️
Czesc dziewczyny, mozna dolaczyc?
Dopiero zaczniemy sie starac od przyszlego miesiaca, bo jestem juz po owulacji, mam juz jedno dziecko ale 7 letnie, podpowiecie mi jakie badania zrobic przed? Zanim w ogole zaczniemy?
Pomyslalam o toksoplazmozie bo w 1 ciazy nie przechodzilam, takze nie wiem co dalej, jestem totalnie zielona.
Bylam na watkach z ciazy ale po tylu latach zapomnialam hasla dlatego mam nowe konto 🤦🏽♀️
Wszystkim starajacym sie zycze dwoch kresek 🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 11:23
Panika lubi tę wiadomość
-
Panika wrote:Dziewczyny my mamy szybki 6%
Cieszcie się takim wynikiem
Łeeee, szybkiego to my mamy 8 😂 Ale całego postępowego 24 😂👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
ON:
Hormony ✔️
Panika wrote:Rozwiń swoją myśl, bo ja nie słyszałam o tym nic
Zgodnie z obowiązującym prawem, po zamrożeniu zarodka po 20 latach komórki te mogą trafić do adopcji bez naszej zgody. Para, która zamroziła komórki, nie jest już ich dysponentem i nie ma wpływu na to, co się z nimi stanie.Panika lubi tę wiadomość
👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
ON:
Hormony ✔️
Ja melduję, że właśnie dojechała do mnie @ 😞 A trafiliśmy perfekcyjne w dzień przed owulacją, ehhh... No nic, od jutra zaczynam swoją przygodę z Aromekiem - może coś na tym ruszy.👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
ON:
Hormony ✔️
psaj91 wrote:Ja melduję, że właśnie dojechała do mnie @ 😞 A trafiliśmy perfekcyjne w dzień przed owulacją, ehhh... No nic, od jutra zaczynam swoją przygodę z Aromekiem - może coś na tym ruszy.
Życzę Ci, żeby aromek pomógł 🥰 Będziesz miała monitoringi? 😊
Mi Aromek strasznie przyspieszał owulację i raz nie zdążyłam pójść na monitoring a już było po😁psaj91 lubi tę wiadomość
👸poziomy witamin, hormony, wymazy, drożność - wszystko 🆗
🫅seminogram, posiewy, HBA, fragmentacja DNA 🆗
starania od 2024 👩❤️👨