Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Panika wrote:Odgrzebałam wiadomości do męża.
12dc. testowałam rano, ale wydaje mi się, że nie z porannego moczu, bo właśnie słyszałam, że nie można. I znalazłam zdjęcie z 13 dc. (Zerknijcie jeszcze raz) i 13dc. też rano test.
https://zapodaj.net/plik-AafV4FbsmZ
Z tego co widzę mamy bardzo podobne cykle i podobne dni piku. Umie cykl trwa 23-24dni czasami 25. Dziś mam 24dc wiec okres przyjdzie pewnie jutro tj. 25dc lub jeszcze dzisiaj .. zobaczymy.. temperatura mi lekko spada wiec na nic nie liczę👩 28 | 🧔32
👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc -
Nie nadążam dzisiaj za Wami 🤣
psaj91 wrote:Dziewczyny pamiętajcie jak badacie TSH żeby odstawić na kilka dni przed preparaty z biotyną, bo mogą zaburzyć wynik😊
Dobrze wiedzieć, bo akurat korzystam z preparatów z biotyną i może dlatego wyszło mi 2,87.psaj91 lubi tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona), selen (on), cynk (on), wit. B12 (on), wit. E (on) -
psaj91 wrote:Zgodnie z obowiązującym prawem, po zamrożeniu zarodka po 20 latach komórki te mogą trafić do adopcji bez naszej zgody. Para, która zamroziła komórki, nie jest już ich dysponentem i nie ma wpływu na to, co się z nimi stanie.
Nie miałam pojęcia, ale nie chciałabym żeby ktoś obracał moimi komórkami rozrodczymi 😳2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Pelasia30 wrote:My nie mamy takiego wyniku że coś szybkie 🧐 tylko że ruch postępowy 17% a całkowity 39%. Oba poniżej normy
Hmm... My na wyniku mamy ruch szybki, ruch wolny i ruch calkowity (suma szybkiego i wolnego) 🤔
Co do starań to zaraz pyknie rok. Oprócz lekko zaniżonych parametrów nasienia, to wszystko ok 😕 Mąż ma trochę niski testosteron wolny, ale wciąż w normie, więc póki co tylko suple. Jest facet po przejściach zdrowotnych, więc nie chcę go póki co faszerować.👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
KejSi wrote:Życzę Ci, żeby aromek pomógł 🥰 Będziesz miała monitoringi? 😊
Mi Aromek strasznie przyspieszał owulację i raz nie zdążyłam pójść na monitoring a już było po😁
Dziękuję 🥰 Tak, kazała mi przyjść w 10, najpóźniej w 12 dc żeby ocenić. ALE. Akurat będzie na urlopie, więc albo pójdę w 5 albo w 16 😂
Nie bałaś się, że będzie więcej jajek i mogą być np. trojaczki? 😁👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
Panika wrote:Nie miałam pojęcia, ale nie chciałabym żeby ktoś obracał moimi komórkami rozrodczymi 😳
Też dopiero wczoraj o tym doczytałam jak złapała mnie wieczorna deprecha i zaczęłam czytać o invitro, itd...👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
ON:
Hormony ✔️
psaj91 wrote:Dziękuję 🥰 Tak, kazała mi przyjść w 10, najpóźniej w 12 dc żeby ocenić. ALE. Akurat będzie na urlopie, więc albo pójdę w 5 albo w 16 😂
Nie bałaś się, że będzie więcej jajek i mogą być np. trojaczki? 😁
O kurczę, to faktycznie nie za wielkie masz pole manewru🤭 i kiedy masz w planach pójść?
Nie myślałam o tym. Nawet mówiłam, że mogą być trojaczki, pokocham jak swoje😂 a tak serio to letrozol jest bezpieczniejszy niż Clostilbegyt i rzadko się to zdarza na minimalnej dawce, żeby przestymulować. I faktycznie tak było, na wszystkich stymulacjach miałam 1 max. 2 jajka😅👸poziomy witamin, hormony, wymazy, drożność - wszystko 🆗
🫅seminogram, posiewy, HBA, fragmentacja DNA 🆗
starania od 2024 👩❤️👨 -
psaj91 wrote:Ja melduję, że właśnie dojechała do mnie @ 😞 A trafiliśmy perfekcyjne w dzień przed owulacją, ehhh... No nic, od jutra zaczynam swoją przygodę z Aromekiem - może coś na tym ruszy.
Nie martw się, ja dziś też małpuje 🐒
I naprawdę staram się zbierać siły na kolejny cykl.
Właśnie pokazywałam mężowi, jak piękny zapisany miałam cykl na aplikacji, a dziś musiałam zaznaczyć nieproszonego gościa i cała karuzela zaczyna się od nowa. 🫣 ile tak można…Amira, psaj91, BarbaraAnna lubią tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
KejSi wrote:@Panika ja bym zaczęła od tego badania, bo może w Twoim przypadku to jedynie niedomaga lutealna i jeśli wsparliby Cię dodatkowym progesteronem to udało by się raz dwa 😌
Nawet jeśli byłaby to wina progesteronu to nie zapominamy o tym, że ruch mojego męża jest kiepski, na dzidziusia 6% szybkiego
A+B 17% … 28 mln plemników szału nie ma2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
KejSi wrote:O kurczę, to faktycznie nie za wielkie masz pole manewru🤭 i kiedy masz w planach pójść?
Nie myślałam o tym. Nawet mówiłam, że mogą być trojaczki, pokocham jak swoje😂 a tak serio to letrozol jest bezpieczniejszy niż Clostilbegyt i rzadko się to zdarza na minimalnej dawce, żeby przestymulować. I faktycznie tak było, na wszystkich stymulacjach miałam 1 max. 2 jajka😅
To mnie pocieszyłaś!! Dzięki😘
Szczerze? Myślę o tym od tygodnia i stwierdzam, że nie jestem wystarczająco kompetentna w tym temacie i jutro do niej zadzwonie i niech sama podejmie decyzję 😂😂👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
ON:
Hormony ✔️
Panika wrote:Nawet jeśli byłaby to wina progesteronu to nie zapominamy o tym, że ruch mojego męża jest kiepski, na dzidziusia 6% szybkiego
A+B 17% … 28 mln plemników szału nie ma
Naprawdę wystarczy tylko ten jeden! U nas też ruch w sumie tylko 21%, 7% szybkiego, ilościowo też bez szału, ale to nadal jest kilka milionów dobrych plemniczków i tak trzeba na to patrzeć 😘 nie z takimi parametrami dziewczyny tu zachodziły, widziałam tu na forum ciążę z nasieniem o morfologii 0%, także naprawdę nie zakładaj że jest źle tylko patrz optymistycznie jak dużo jest tych super prawidłowych!psaj91, Panika lubią tę wiadomość
👸poziomy witamin, hormony, wymazy, drożność - wszystko 🆗
starania od 2024 👩❤️👨 -
Ja właśnie strasznie się zasmuciłam jak lekarz powiedział, że słaba ruchliwość jest i że może tylko in vitro pomoże.. ale tyle się naczytałam, różne fora, strony i serio dziewczyny z gorszymi wynikami zachodziły w ciążę. Wkurza mnie to, że zwrócił uwagę na ruchliwość a np. w koncentracji ma 51mln a w ejakulacie aż 276mln.
Na ruchliwość duży wpływ ma też stres, a wiadomo, że dla facetów takie badanie jest stresujące, dla mojego męża było bardzo. Do tego kiepska dieta, aktywność fizyczna itp.
Rozmawiałam z moją mamą na ten temat i tak doszłysmy do wniosku, że kto by pomyślał żeby kiedyś kilkadziesiąt lat temu faceci robili takie badania 🙈 a dzieci w tamtych czasach było znacznie więcej jak teraz. Wiem, że wtedy też nie było tyle chemii w żarciu co jest teraz. -
KejSi wrote:Naprawdę wystarczy tylko ten jeden! U nas też ruch w sumie tylko 21%, 7% szybkiego, ilościowo też bez szału, ale to nadal jest kilka milionów dobrych plemniczków i tak trzeba na to patrzeć 😘 nie z takimi parametrami dziewczyny tu zachodziły, widziałam tu na forum ciążę z nasieniem o morfologii 0%, także naprawdę nie zakładaj że jest źle tylko patrz optymistycznie jak dużo jest tych super prawidłowych!
Ok rozumiem
Ale jeżeli ktoś ma morfologię 0 a ruch ma duży to chyba jest w dużo lepszej sytuacji.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Pelasia30 wrote:Ja właśnie strasznie się zasmuciłam jak lekarz powiedział, że słaba ruchliwość jest i że może tylko in vitro pomoże.. ale tyle się naczytałam, różne fora, strony i serio dziewczyny z gorszymi wynikami zachodziły w ciążę. Wkurza mnie to, że zwrócił uwagę na ruchliwość a np. w koncentracji ma 51mln a w ejakulacie aż 276mln.
Na ruchliwość duży wpływ ma też stres, a wiadomo, że dla facetów takie badanie jest stresujące, dla mojego męża było bardzo. Do tego kiepska dieta, aktywność fizyczna itp.
Rozmawiałam z moją mamą na ten temat i tak doszłysmy do wniosku, że kto by pomyślał żeby kiedyś kilkadziesiąt lat temu faceci robili takie badania 🙈 a dzieci w tamtych czasach było znacznie więcej jak teraz. Wiem, że wtedy też nie było tyle chemii w żarciu co jest teraz.
Dokładnie! Mój jak zobaczył "pokoik" do badania, to z góry powiedział, że nic z tego nie będzie. Pytanie też jak w laboratorium się przykładają do badania. Jak pierwszy raz zawoziliśmy, to kobieta w rejestracji miała tak ślamazarne ruchy, że pomimo, że dowiezliśmy próbkę w 10 min., to ona sobie stała na stole kolejne 30, zamiast od razu ją oddać do laba, a potem zająć się papierami. Wkurzyłam się ba maca wtedy, bo nie dość, że nie jest badanie w 100% miarodajne, to jeszcze 250zł piechotą nie chodzi. Kolejne robiliśmy już gdzie indziej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 14:06
👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
ON:
Hormony ✔️
Ja żeby się oderwać na chwilę i o tym wszystkim nie myśleć to poszłam w tą piękną pogodę na spacer ze swoim partnerem ❄️☃️🌨️ Wam też polecamStaramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona), selen (on), cynk (on), wit. B12 (on), wit. E (on) -
Panika wrote:Ok rozumiem
Ale jeżeli ktoś ma morfologię 0 a ruch ma duży to chyba jest w dużo lepszej sytuacji.
Niekoniecznie. Według wyniki morfologia 0% oznacza, że jest 0% plemników o prawidłowej budowie zdolnych do zaplodnienia. A jednak w tamtym przypadku jakiś się znalazł 🙂psaj91 lubi tę wiadomość
👸poziomy witamin, hormony, wymazy, drożność - wszystko 🆗
starania od 2024 👩❤️👨 -
Wiecie co mnie jeszcze zastanawia?
Większość swojego czasu używałam tamponów.
Jak tylko zaczęliśmy się starać o dziecko stwierdziłam, że wrócę do używania podpasek, żeby też mieć większy wgląd do tego jaki mam ten okres.
Troszkę wydaje mi się to niepokojące, że nie raz (na przykład tak jak dziś) mam pierwszy dzień okresu, wszystko pięknie ładnie, boli jak cholerka dziś podbrzusze i nawet głowa, ale… większość mojej krwi menstruacyjnej wydostaje się przy oddawaniu moczu niż na podpaskę. Potrafię pół dnia przechodzić z prawie nienaruszoną, bo większość krwi wydostaje się dopiero przy skorzystaniu z toalety. Czy nie wydaje Wam się to dziwne dziewczyny? Poradźcie coś.
Nie wiem czy ja sobie szukam niepotrzebnie problemów, ale to nie pierwszy taki cykl.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Pelasia30 wrote:Ja właśnie strasznie się zasmuciłam jak lekarz powiedział, że słaba ruchliwość jest i że może tylko in vitro pomoże.. ale tyle się naczytałam, różne fora, strony i serio dziewczyny z gorszymi wynikami zachodziły w ciążę. Wkurza mnie to, że zwrócił uwagę na ruchliwość a np. w koncentracji ma 51mln a w ejakulacie aż 276mln.
Rozmawiałam z moją mamą na ten temat i tak doszłysmy do wniosku, że kto by pomyślał żeby kiedyś kilkadziesiąt lat temu faceci robili takie badania 🙈 a dzieci w tamtych czasach było znacznie więcej jak teraz. Wiem, że wtedy też nie było tyle chemii w żarciu co jest teraz.
A jeszcze biorąc pod uwagę, że te kilkadziesiąt lat temu dużo więcej osób paliło fajki, piło alkohol i ta świadomość była dużo mniejsza to w ogole ciekawe jakie te parametry były. A tak jak mówisz dzieci było więcej niż teraz😁👸poziomy witamin, hormony, wymazy, drożność - wszystko 🆗
starania od 2024 👩❤️👨