X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Szczypka Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Jestem juz po. Pęcherzyk 25mm. Gin powiedział ze nie jest w stanie stwierdzic czy to pozostałość po ostatnim cyklu czy jest to ten cykl bo pęcherzyk dość duzy jak na 12 dzien. Moje testy ovu też na wczorajszy moment słabo bo cień ledwo widoczny.Mam bardzo nieprzyjemne odzcucia po dzisiejszej wizycie bo tak... najpierw porozmawialiśmy i rozmawialiśmy że chciałabym wdrożyć jakiś dalszy plan działań i spytałam o badania i się zaczęło... widziałam jakieś zmieszanie u niego. Mówi że to nie potrzebne że te wyniki nam na ten moment nic Nie dają, że to dopiero po roku do półtora staran itd. Mówi że widzi że jest to już powoli panika. To mówię że już trochę tak bo za chwilę rok staran a tu ciąży brak. I wciąż słyszę że wszystko ok a ciąży jak było tak nie ma i że też już mamy z mężem swoje lata. A on że on to wszystko rozumie. I że nie widzi naprawdę powodu aby wykonywać te wszystkie badania. Na ten moment umówiliśmy się na kolejny cykl na monitoring owulacji, tej nie jest w stanie mi potwierdzić bo nie będzie go przez kolejne dwa tygodnie. Dał mi też skierowanie na drożność jak to powiedział dla MOJEGO SPOKOJU. A kolejnym krokiem będą badania pod kątem endometriozy bo widzi jakaś zmianę za macica ale też nie chce tego robić wcześniej jak po półtora roku starań. Poczułam się jak wariatka dzisiaj 😔😔😔 Mam chęć odpuścić na pół roku z wszystkim.😪😔😪😔 Pójdę jeszcze na jeden monitoring i ewentualnie zrobię ta drożność ale nie wiem kiedy się na nią zbiorę. Jestem bliska płaczu i jak będę w domu to zamknę się w pokoju i wszystko 😢😥😢😢😥😭😥😭😥😭😱😢

A Twój partner robił badania nasienia?

Jeśli nie to i bez tego możesz go trochę posuplementować koenzymem q10, nac, witamina D3, kwasy omega3, B complex, dieta ograniczająca cukier, picie wody i unikanie ksenoestrogenów. Na pewno nie zaszkodzi, a może dużo pomoc ♥️

• Panika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Jestem juz po. Pęcherzyk 25mm. Gin powiedział ze nie jest w stanie stwierdzic czy to pozostałość po ostatnim cyklu czy jest to ten cykl bo pęcherzyk dość duzy jak na 12 dzien. Moje testy ovu też na wczorajszy moment słabo bo cień ledwo widoczny.Mam bardzo nieprzyjemne odzcucia po dzisiejszej wizycie bo tak... najpierw porozmawialiśmy i rozmawialiśmy że chciałabym wdrożyć jakiś dalszy plan działań i spytałam o badania i się zaczęło... widziałam jakieś zmieszanie u niego. Mówi że to nie potrzebne że te wyniki nam na ten moment nic Nie dają, że to dopiero po roku do półtora staran itd. Mówi że widzi że jest to już powoli panika. To mówię że już trochę tak bo za chwilę rok staran a tu ciąży brak. I wciąż słyszę że wszystko ok a ciąży jak było tak nie ma i że też już mamy z mężem swoje lata. A on że on to wszystko rozumie. I że nie widzi naprawdę powodu aby wykonywać te wszystkie badania. Na ten moment umówiliśmy się na kolejny cykl na monitoring owulacji, tej nie jest w stanie mi potwierdzić bo nie będzie go przez kolejne dwa tygodnie. Dał mi też skierowanie na drożność jak to powiedział dla MOJEGO SPOKOJU. A kolejnym krokiem będą badania pod kątem endometriozy bo widzi jakaś zmianę za macica ale też nie chce tego robić wcześniej jak po półtora roku starań. Poczułam się jak wariatka dzisiaj 😔😔😔 Mam chęć odpuścić na pół roku z wszystkim.😪😔😪😔 Pójdę jeszcze na jeden monitoring i ewentualnie zrobię ta drożność ale nie wiem kiedy się na nią zbiorę. Jestem bliska płaczu i jak będę w domu to zamknę się w pokoju i wszystko 😢😥😢😢😥😭😥😭😥😭😱😢

Słuchaj iskierka.nadzieji
    Dziwi mnie to, że twierdzi lekarz o pozostałościach z tamtego cyklu?! Jak?! Nie rozumiem, przecież taki pęcherzyk jak nie pęka to robi się z niego torbiel i on do kolejnego cyklu się wchłania 🤔
    Ja w 10 dc miałam pęcherzyk 22 mm i to z tego cyklu.
    Może po prostu masz szybciej owulacje.
    Może zamiast się załamywać, zmień lekarza!
    My po 8 miesiącach starań zaczęliśmy badania i nikt na nas krzywo nie patrzył. Normalny lekarz wiedzi, że wiek po 30-tce na 1 dziecko to trochę późno.
    Ja bym na twoim miejscu umówiła się za parę dni i zobaczyła czy on pękł. Na spokojnie 🤗
    I nie załamuj się!

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Szczypka Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    @Szczypka, to moja historia, endometrioza, torbiele, długie leczenie i jestem czysta choć to mało prawdopodobne a lekarze już mi chcieli wycinać to i owo.
    Nie łam się, jestem dobrej myśli 🤞❄️

Kochana daj znać jaka była historia Twojego leczenia.

Dzisiaj jadę na wizytę i mam mocnego stresa co usłyszę, bo cała ta kuracja w tym cyklu nie pomogła, mimo moich pokładanych nadziei. W dodatku mój M dostał teraz antybiotyk na 3 tygodnie co całkiem osłabi żołnierzy...

• Iskierka nadziei Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczypka wrote:
    A Twój partner robił badania nasienia?

Jeśli nie to i bez tego możesz go trochę posuplementować koenzymem q10, nac, witamina D3, kwasy omega3, B complex, dieta ograniczająca cukier, picie wody i unikanie ksenoestrogenów. Na pewno nie zaszkodzi, a może dużo pomoc ♥️
    TAK zaczął się badać w tym miesiącu. Gin spojrzał też na jego wyniki bo na poprzedniej wizycie też pytał i powiedział że nie są to złe wyniki I że ta ciąża powinna być w najbliższym czasie. Też bierze suplementy i mocno wziął się za swoją dietę. Jestem rozwalona tą wizytą. Zawsze byłam pozytywnie.nastawiona ale dzisiaj...😥😭😢 Gin zawsze był przyjaźnie nastawiony, podnoszący na duchu, empatyczny, nie wiem CO TO DZISIAJ BYŁO 😭😢😥😢😳😲

Wysłany: 24 stycznia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Słuchaj iskierka.nadzieji
    Dziwi mnie to, że twierdzi lekarz o pozostałościach z tamtego cyklu?! Jak?! Nie rozumiem, przecież taki pęcherzyk jak nie pęka to robi się z niego torbiel i on do kolejnego cyklu się wchłania 🤔
    Ja w 10 dc miałam pęcherzyk 22 mm i to z tego cyklu.
    Może po prostu masz szybciej owulacje.
    Może zamiast się załamywać, zmień lekarza!
    My po 8 miesiącach starań zaczęliśmy badania i nikt na nas krzywo nie patrzył. Normalny lekarz wiedzi, że wiek po 30-tce na 1 dziecko to trochę późno.
    Ja bym na twoim miejscu umówiła się za parę dni i zobaczyła czy on pękł. Na spokojnie 🤗
    I nie załamuj się!
    NIE WIEM O CO MU CHODZIŁO. CO TO BYŁO 😩😥😱😢😭 NIGDY TAKI NIE BYŁ 😥😱😥😭😢 CHYBA NAPRAWDE ODPUSZCZE sobie dalsze badania i przez pół roku niech się dzieje.

• hope♥ Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei tak jak mówi Panika - zmień lekarza, sprawdź u innego co Ci powie. Ja np. mam takiego lekarza, który nie chce mi badań robić, jeszcze twierdzi że TSH mam w normie, a się okazało że mam za wysokie, o monitoringu owulacji to mogę sobie u niego pomarzyć, już nie mówiąc o tym że on się nie chce ze mną widzieć... Dlatego mam 30 stycznia wizyte u innego lekarza i pokładam w nim ogromne nadzieje, Zresztą już na wstępie wizyty mają mi robić badania, których do tej pory nie miałam więc się cieszę, że coś się ruszy.

Szczypka, snieżka, Monnie lubią tę wiadomość

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30
    · 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 zmiana ginekologa
    · 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna ✘ (przez tabletki)

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • Szczypka Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    NIE WIEM O CO MU CHODZIŁO. CO TO BYŁO 😩😥😱😢😭 NIGDY TAKI NIE BYŁ 😥😱😥😭😢 CHYBA NAPRAWDE ODPUSZCZE sobie dalsze badania i przez pół roku niech się dzieje.

Ewentualnie spróbuj się skonsultować z kimś innym, głowa do góry ♥️
    Jeśli kolejny lekarz nie będzie widział większych problemów to może przewietrzcie głowę i wyskoczcie gdzieś na chwilę zmienić środowisko? A jeśli nie macie możliwości wyjazdu to chociaż jakieś kino/ kabaret/ kręgle, żeby głową odpoczęła? 😀

Wysłany: 24 stycznia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOCHANE DZIEKUJE WAM WSZYSTKIM ZA WSPARCIE!!!

hope♥, Szczypka, bellA, Panika , BarbaraAnna, Monkai, Monnie lubią tę wiadomość

• Gienia40 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:

Co to jest w ogóle za tekst o wieku? Po trzydzieści lat macie! Takie teksty w gabinecie gin? Ludzie majac trzydzieści lat są w wielu krajach far away od planowania dzieci! W tym wieku to jest jeszcze czas na doktoraty, specjalizacje, podróżowanie etc . Nie zyjemy w 19. Wieku. Ja mam 42 lata i moja gin się nawet nie zająknęła. Poinformowała, że większe ryzyko, że da mi skierowania bna badania inwazyjne w ciąży jesli zajde i zechce. Czasem sobie żartujemy że ciężko będzie za rowerkiem biegać ale odmawianie badań? Takie dołowanie pacjentki? Gdzie Ty masz gin, w jakim mieście? Możesz zmienić?

Jestem szczerze zszokowana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 10:48

Szczypka, BarbaraAnna, Monkai, Monnie lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 stycznia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 wrote:
    Co to jest w ogóle za tekst o wieku? Po trzydzieści lat macie! Takie teksty w gabinecie gin? Ludzie majac trzydzieści lat są w wielu krajach far away od planowania dzieci! W tym wieku to jest jeszcze czas na doktoraty, specjalizacje, podróżowanie etc . Nie zyjemy w 19. Wieku. Ja mam 42 lata i moja gin się nawet nie zająknęła. Poinformowała, że większe ryzyko, że da mi skierowania bna badania inwazyjne w ciąży jesli zajde i zechce. Czasem sobie żartujemy że ciężko będzie za rowerkiem biegać ale odmawianie badań? Takie dołowanie pacjentki? Gdzie Ty masz gin, w jakim mieście? Możesz zmienić?

Jestem szczerze zszokowana!
    Małe miasteczko, ciężko będzie ze zmianą bo szczerze to był jeden z polecanych który ponoć jest aż nadgorliwy.. . On ma dziwna wiarę w sobie że ta ciąża powinna zaraz być. Ale co mi po jego wierze jak mi jej brak kiedy za chwilę będzie rok??? Chyba muszę odpocząć od ywgo wszystkiego, tak jak piszecie zacząć żyć, wyjechać, nie skupiać się na planowaniu, odpuścić. Co się wydarzy to będzie. A Potem uderzyć w kogoś innego faktycznie z czystą głową

• snieżka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:

Rozumiem kochana, że Ci ciężko. Też pewnie by mnie przytłoczyła taka wizyta. Chociaż trochę dziwi mnie jego podejście, bo zakłada, że jesteś całkowicie zdrowa a z drugiej strony widzi jakąś zmianę za macicą. Zrób za jakiś czas tę drożność, będziesz chociaż miała poczucie, że coś robisz, a badanie może przynieść również cenne informacje.

Jak potrzebujesz płakać, to wyrzuć te emocje, płacz tyle ile potrzebujesz a będzie Ci choć trochę lżej. Tulę mocno 💜

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Małe miasteczko, ciężko będzie ze zmianą bo szczerze to był jeden z polecanych który ponoć jest aż nadgorliwy.. . On ma dziwna wiarę w sobie że ta ciąża powinna zaraz być. Ale co mi po jego wierze jak mi jej brak kiedy za chwilę będzie rok??? Chyba muszę odpocząć od ywgo wszystkiego, tak jak piszecie zacząć żyć, wyjechać, nie skupiać się na planowaniu, odpuścić. Co się wydarzy to będzie. A Potem uderzyć w kogoś innego faktycznie z czystą głową
    Kurczę, czytam to i trochę jestem zaskoczona. Staracie się rok, w jakim wieku jesteście przypomnij mi?
    Osobiście nie uważam żeby wiek 30+ był takim, który wszystko przekreśla. Mało kto teraz w ogóle zaczyna przed 30stka. Ja też słyszałam od każdego giną, u którego byłam, że rok to tak na luzie. Ostatnio tylko inny powiedział mi, że można coś próbować robić po pół roku, ale takich naprawdę rzetelnych starań, a nie że czasem coś czasem nie. Zacznij od tego czy w ogóle masz owulację i może poszukać ginekologa w innej miejscowości? Z drugiej strony nie ma co panikowac(pewnie zaraz zostanę za to zganiona, ale trudno). Jedź gdzieś jak masz opcję, wyjdź na chwilę z forum i nie nakręcaj się. Może to brzmi głupio, ale będzie co ma być. Stres i panikowanie nie jest dobrym doradcą. Wszystkiego dobrego 😘

• snieżka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    TAK zaczął się badać w tym miesiącu. Gin spojrzał też na jego wyniki bo na poprzedniej wizycie też pytał i powiedział że nie są to złe wyniki I że ta ciąża powinna być w najbliższym czasie. Też bierze suplementy i mocno wziął się za swoją dietę. Jestem rozwalona tą wizytą. Zawsze byłam pozytywnie.nastawiona ale dzisiaj...😥😭😢 Gin zawsze był przyjaźnie nastawiony, podnoszący na duchu, empatyczny, nie wiem CO TO DZISIAJ BYŁO 😭😢😥😢😳😲

A może warto zasięgnąć opinii innego lekarza? Ja myślę, że w tej sytuacji bym tak zrobiła. W najgorszym wypadku powie to samo, a może okazać się, że dużo lepiej Cię pokieruje

👩🏻 29 👦🏻 33
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • BarbaraAnna Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już jesteśmy w temacie wizyt u ginekologów to ja byłam dziś… zostawiłam łącznie 700 zł. Pani doktor mnie uspokoiła że 30stka to jeszcze młody wiek i mam absolutnie nie robić sobie presji z powodu wieku. Co do badań i wyników:
    Tsh 2,9
    Ft4 18,70
    FT3 4,6
    Niestety przy lekkim spadku TSH wzrosło trochę FT4 więc obecnie będę brała Euthyrox 50 5x w tyg i 75 2x w tyg. Mam nadzieję że spadnie i wyniki się unormują.
    Dodatkowo zrobiła mi monitoring owulacji bo dziś 14 dzien cyklu ale owulacje przewiduje dopiero na ok 28-29 stycznia (będę robiła testy owulacyjne) i w związku z tym zleciła badanie progesteronu mniej więcej za 1,5 tygodnia. Za miesiąc znowu do kontroli TSH. Jajniki i macica na USG ok, macica w tyłozgięciu, jajnik prawy pęcherzyki <10 mm, w lewym 10 mm. Endometrium jednorodne 5,8 mm.

Co o tym myślicie?

Ona 30, On 31
    Starania od 01/2025
    Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
    Suplementacja Pregna Start
    TSH 2,9
    FT3 4,6
    FT4 18,70
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:

Ta jego wiara, że zaraz będzie dziecko to trochę wróżenie z fusów... On jest lekarzem i powinien zapewnić Ci wsparcie medyczne a nie bawić się w księdza czy jasnowidza 😡

👩🏻 29 👦🏻 33
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:

Ta jego wiara, że zaraz będzie dziecko to trochę wróżenie z fusów... On jest lekarzem i powinien zapewnić Ci wsparcie medyczne a nie bawić się w księdza czy jasnowidza 😡

👩🏻 29 👦🏻 33
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • Panika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:

Nie wiem czy wystarczy Ci odpuścić, jak realnie możesz mieć problemy w organizmie. Żadne odpuszczenie Ci w tym wypadku nie pomoże.
    Też odpuściłam na pół roku, serduszkowanie było byle kiedy, nie z przymusu i na luzie, nic nie kontrolowałam, ale i tak nic nie wyszło,bo to jest problem w nas 🙂

Ja bym na twoim miejscu nie odpuszczała, tylko na spokojnie sobie porobiła na razie podstawowe badania i na spokojnie stopniowo coś ruszać do przodu. Nie ma się co nakręcać na hura hop 🙂

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌

Wysłany: 24 stycznia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Iskierka nadziei tak jak mówi Panika - zmień lekarza, sprawdź u innego co Ci powie. Ja np. mam takiego lekarza, który nie chce mi badań robić, jeszcze twierdzi że TSH mam w normie, a się okazało że mam za wysokie, o monitoringu owulacji to mogę sobie u niego pomarzyć, już nie mówiąc o tym że on się nie chce ze mną widzieć... Dlatego mam 30 stycznia wizyte u innego lekarza i pokładam w nim ogromne nadzieje, Zresztą już na wstępie wizyty mają mi robić badania, których do tej pory nie miałam więc się cieszę, że coś się ruszy.
    Tak też będę musiała zrobić, rozejrzec się, rozpytać, ale na chwilę obecną mam dość muszę wyczyścić głowę

Wysłany: 24 stycznia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Rozumiem kochana, że Ci ciężko. Też pewnie by mnie przytłoczyła taka wizyta. Chociaż trochę dziwi mnie jego podejście, bo zakłada, że jesteś całkowicie zdrowa a z drugiej strony widzi jakąś zmianę za macicą. Zrób za jakiś czas tę drożność, będziesz chociaż miała poczucie, że coś robisz, a badanie może przynieść również cenne informacje.

Jak potrzebujesz płakać, to wyrzuć te emocje, płacz tyle ile potrzebujesz a będzie Ci choć trochę lżej. Tulę mocno 💜
    No właśnie. Niby ok ale coś tam widzi, a jak chce badań to jakby miał problem, uparty żeby jeszcze poczekać. Ale za czym??? Jestem bardzo zła

• snieżka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    No właśnie. Niby ok ale coś tam widzi, a jak chce badań to jakby miał problem, uparty żeby jeszcze poczekać. Ale za czym??? Jestem bardzo zła

Dlatego jak będziesz gotowa, to najlepiej wybierz się do innego lekarza.

👩🏻 29 👦🏻 33
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ