X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Sniezka ogromnie Ci wspolczuje z tym organizmem.. leki... stres... te wymioty.. tu teraz okres bog wie czemu. Masakra😬😬😬 naprawde jak Ty dajesz rade z tym wszystkim.. ja bym się załamała chyba. A Ty twarda baba jestes💪❤️

Chyba trochę się już przyzwyczaiłam, że całe życie mam pod górkę :( Chciałabym, żeby w końcu los mnie zaskoczył i sprawił mi coś dobrego dla odmiany

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Monkai Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    IMG-20250123-070750.jpg
    Mało się tu udzielałam a chyba będę musiała spadać do innego jak powstanie 😂[/QUOTE

Pięknie ❤️❤️❤️❤️

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
  • Monkai Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 wrote:
    Witajcie. Ja też zaczynam walczyć! Ale u mnie to walka ciezka: po czterdziestce, wystawiona przez ostatniego partnera. W Polsce nie mogę nic:( a i nie mam siły ani czasu brnac w nowy związek.
    Zbieram siły na inseminacje lub ivf za granicą. Tylko najciężej sobie w głowie to poukładać, że tak wyszło, a nie, że się jest przegrywem.

Trzymam za was kciuki: jesteście w większości takie młode, macie wspierających partnerów. W końcu się wam uda, zobaczycie! :)

Też jestem po 40 i też z drugim partnerem działamy, choć był czas że po rozstaniu myślałam że już nigdy nie będę mamą bo nie będzie z kim. Głowa do góry i uwierz że miłość na ciebie czeka nie tylko partnera ale upragnionego dzieciaczka. Swoją drogą to serio w Pl nie można samemu zrobić IVF? Chyba można...

Gienia40 lubi tę wiadomość

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Monkai Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 wrote:
    W Polsce samotna kobieta nie może ani inseminacji, ani in vitro. Nawet płatnego, nierefundowanego :/ dozwolone jest tylko dla par hetero:) i to nie żart. Tak wynika z ustawy. Żaden lekarz samotnej kobiecie in vitro ani inseminacji zrobić nie może. Bo musi być oświadczenie partnera, że uzna dziecko. A jak nie ma partnera plci męskiej, to nie ma tematu.
    Jest sporo kobiet samotnych (i par lesbijskich) , które latają na inseminacje za granicę. Tyle , że to drooogie, czasochłonne, logistycznie trudniejsze niż wzięcie dnia urlopu i pójście do kliniki w Wawie czy innym mieście. Póki nie zaczęłam zgłębiać tematu, to nawet nie miałam pojęcia.

Spróbuj w ostravie, blisko Pl a ceny takie same

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Monkai Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaJedynaka wrote:
    Hej potrzebuje pomocy, bo zaczynam wariować. Staramy się prawie 1,5 roku. Ostatnią miesiączkę miałam 24-28.12.2024... 30.12(dc7) ♥️ 6.01(14dc+owu) ♥️ 10.01(18dc) ♥️... Od kilku dni boli mnie głowa nawet kilka razy dziennie, mam nabrzmiałe piersi,bolą mnie jajniki od kilku dniu raz jeden raz drugi i po kilku minutach przechodzi. Ból pleców też jest odczuwalny. Biało żółty śluz, ogl mam wrażenie mokrosci... Wczoraj powinna przyjść 🐒 ale jej nie ma więc dziś zrobiłam test ok 9:00 niestety negatywny. Jak myślicie jest jeszcze szansa ? Miała może któraś z Was podobnie i była w ciąży ?

Mam nadzieję że to❤️ ale staraj się nie myśleć i czekać inaczej psycha siada. Wiem to po sobie, ile ja już miałam objawów ciąży ... Trzymam kciuki 🤞

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Gienia40 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Spróbuj w ostravie, blisko Pl a ceny takie same
    Dzięki. W Ostravie też trzeba się stawić z partnerem :/ albo przynajmniej jakimś mężczyzna, co się poda za partnera.

W Polsce - no way z obecnym prawem.

Działam! Już nie wierzę, że kogoś znajdę, kogoś, kto chce mieć dzieci .

Mam obstawione 2 kliniki, w dwóch różnych krajach. W kolejnym cyklu robię hormony, usg i jeśli wszystko ok, to wybieram jedna z nich, wybieram dawce i probuje, najpierw z inseminacja bez wspomagania. Póki jeszcze amh w miarę i póki jeszcze w papierach 42 lata ;)

Buziaki!

hope♥, a_aandzela, snieżka, Monkai, Monnie lubią tę wiadomość

• hope♥ Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 wrote:
    Dzięki. W Ostravie też trzeba się stawić z partnerem :/ albo przynajmniej jakimś mężczyzna, co się poda za partnera.

Mam obstawione 2 kliniki, w dwóch różnych krajach. W kolejnym cyklu robię hormony, usg i jeśli wszystko ok, to wybieram jedna z nich, wybieram dawce i probuje, najpierw z inseminacja bez wspomagania. Póki jeszcze amh w miarę i póki jeszcze w papierach 42 lata ;)

Buziaki!

A w jakich krajach będziesz robić, jeśli można wiedzieć? Pytam z ciekawości :)

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30
    · 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 zmiana ginekologa
    · 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna ✘ (przez tabletki)

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • Monkai Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Szczypka, to moja historia, endometrioza, torbiele, długie leczenie i jestem czysta choć to mało prawdopodobne a lekarze już mi chcieli wycinać to i owo.
    Nie łam się, jestem dobrej myśli 🤞❄️

@Panika ciesz się że będziesz gotowa na przyjęcie maluszka 🤩 my też się budujemy i też nie wiem czy nie będziemy sobie urządzać nocnych harcy po domu ale z drugiej strony daje mi to siłę.

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Monkai Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 wrote:

Buziaki!

Dzisiaj zatem, ja 42 za miesiąc 🤗

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Gienia40 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    A w jakich krajach będziesz robić, jeśli można wiedzieć? Pytam z ciekawości :)
    Łotwa lub Hiszpania:)

Wiem, że można też w Danii, Niemczech i Holandii i UK ..większość kobiet spermoturystyke (malo romantycznie...) podobno uprawia na Łotwę, bo polska klinika Bocian ma tam filie i można być pod opieką polskiego lekarza.
    W klinice w Hiszpanii (tej, z którą rozmawialam) dawce wybiera lekarz i nie wiem, czy nie wolałabym tak ;) aniżeli sama wybierać.

W Hiszpanii i na Łotwie jest pełna anonimowość dawcy, nawet po osiągnięciu pełnoletnich przez dziecko info nt ojca jest niedostępna.

hope♥, bellA, Monnie lubią tę wiadomość

• Panika Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    @Szczypka, to moja historia, endometrioza, torbiele, długie leczenie i jestem czysta choć to mało prawdopodobne a lekarze już mi chcieli wycinać to i owo.
    Nie łam się, jestem dobrej myśli 🤞❄️

@Panika ciesz się że będziesz gotowa na przyjęcie maluszka 🤩 my też się budujemy i też nie wiem czy nie będziemy sobie urządzać nocnych harcy po domu ale z drugiej strony daje mi to siłę.

O…zanim ja będę gotowa to ładnych parę lat minie,niestety jesteśmy dopiero na początku tej trudnej drogi, a jak wiadomo budowa pochłania mnóstwo kasy, a my niestety nie mamy na wszystko kasy i budowa raczej będzie odłożona w czasie 🙂
    Ale, ważne że walczymy o swoje!

Super, to życzę powodzenia w budowie i za dwie krechy na teście, może w końcu coś do przodu pójdzie 🙂

Monkai lubi tę wiadomość

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • hope♥ Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 wrote:

Wiem, że można też w Danii, Niemczech i Holandii i UK ..większość kobiet spermoturystyke (malo romantycznie...) podobno uprawia na Łotwę, bo polska klinika Bocian ma tam filie i można być pod opieką polskiego lekarza.
    W klinice w Hiszpanii (tej, z którą rozmawialam) dawce wybiera lekarz i nie wiem, czy nie wolałabym tak ;) aniżeli sama wybierać.

W Hiszpanii i na Łotwie jest pełna anonimowość dawcy, nawet po osiągnięciu pełnoletnich przez dziecko info nt ojca jest niedostępna.

O, to całkiem ciekawie to wygląda. Oby się wszystko udało, tego Ci życzę ❤️

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30
    · 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 zmiana ginekologa
    · 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna ✘ (przez tabletki)

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • bellA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    O…zanim ja będę gotowa to ładnych parę lat minie,niestety jesteśmy dopiero na początku tej trudnej drogi, a jak wiadomo budowa pochłania mnóstwo kasy, a my niestety nie mamy na wszystko kasy i budowa raczej będzie odłożona w czasie 🙂
    Ale, ważne że walczymy o swoje!

Super, to życzę powodzenia w budowie i za dwie krechy na teście, może w końcu coś do przodu pójdzie 🙂

Tez sie budujemy.. w sumie jesteśmy na końcowym etapie bo już wykończenie. W kwietniu przeprowadzka.. na szczęście bo nie sądziliśmy że tak szybko zajdziemy w ciaze 😅 mówiliśmy " eeee zdążymy się przeprowadzić zanim zajdziemy itd " a tu proszę.. życie zaskakuje🙈 stresik jest.. ale będę miała na spokojnie jeszcze troszke czasu na przyszykowanie się na przyjście maluszka.

Panika lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne⏳️
    🩺09.05.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 wrote:

Również życzę wszystkiego dobrego i wytrwałości 💪💪🙂🙂

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺09.05.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • psaj91 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 wrote:

Z ciekawości - dlaczego wolisz żeby to lekarz wybrał dawcę? Wybacz, ale mam wyobrażenie jak z filmów - że w takim przypadku czytasz informacje o dawcy, kolor włosów, obciążenia genetyczne, widzisz zdjęcie z dzieciństwa i na tej podstawie sobie wybierasz 😂

Starania od 04/24

👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem

🧑🏻‍🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony

03/25 - II kreski 🥰
    4+3 tc - jest pęcherzyk 🫧
    5+6 tc - mamy ❤️
    6+6 tc - 1,02 cm 😍
    8+3 tc - 1,97 cm; widoczny ruch, rączki i nóżki 😍
    9+5 tc - 🩺
    12+6 - I prenatalne
    13+6 - 🩺
  • bellA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Chyba trochę się już przyzwyczaiłam, że całe życie mam pod górkę :( Chciałabym, żeby w końcu los mnie zaskoczył i sprawił mi coś dobrego dla odmiany

Wkoncu zaskoczy💪❤️ trochę cierpliwosci❤️💪

a_aandzela, snieżka lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺09.05.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • Gienia40 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Z ciekawości - dlaczego wolisz żeby to lekarz wybrał dawcę? Wybacz, ale mam wyobrażenie jak z filmów - że w takim przypadku czytasz informacje o dawcy, kolor włosów, obciążenia genetyczne, widzisz zdjęcie z dzieciństwa i na tej podstawie sobie wybierasz 😂

😃😃a bo jakoś tak się z tym czuje, jakbym ser na stronie Frisco wybierala;) choć, w sumie, partnera też się wybiera a nie na chybił trafil;)

Procedura jest oczywiście mniej romantyczna niż poznania partnera, motylki w brzuchu i czekanie "czy on zadzwoni";) dostajesz listę, kilka danych typ zrost, kolor oczu , włosów, coś tam jeszcze. Wersja premium - płacisz kilkaset EUR więcej i widzisz zdjęcie z dzieciństwa (jeśli jest), wykształcenie etc. Niestety, nie ma info nt wieku. Co mnie martwi. Bo wg niektórych badań, zbyt duża różnica wieku może być czynnikiem powodującym autyzm.

Cos jakby prenetalny tinder. Tylko bez fejkowych kont 🤣🤣🤣

psaj91, Monkai, Monnie lubią tę wiadomość

• Iskierka nadziei Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny melduję się i ja
    Robie testy owu horiena, wczoraj 11 dc i cień cienia kreski testowej. Dzisiaj monitoring owulacji zobaczymy czy coś rośnie. Cykle z ostatniego roku między 24-27 dni. Ostatnie dwie owulacje potwierdzone. Ale Ci najgorsze mojego M rozłożyła grypa🤒😓. Także cykl raczej stracony jeszcze przed staraniem😪 Zobaczymy co lekarz Dzisiaj powie. Przynajmniej zdobędę kolejne skierowanie na badania i do przodu...!😁😓 ŚMIECH TROCHĘ PRZEZ ŁZY

• zorilla94 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Mamy tu kogoś z Krakowa? Czy możecie polecić mi ginekologa u którego mogłabym zrobić monitoring owulacji? Nie robiłam jeszcze a przydałby się ktoś kompetentny ;) myślę że najwyższa pora sprawdzić co tam się dzieje :D

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    8 cs o pierwsze 👶🏼

Ona:

Badania z 10/2024:
    4dc:
    TSH 1.02
    FT4 18.2 pmol/l
    Prolaktyna 520 mu/l ❌
    Estradiol 170.7 pmol/l
    FSH 6.47 lU/l
    LH 11.80 lU/l ❌
    Testosteron wolny 2.10 pg/ml
    DHEAS 269 ug/dl
    Androstendion 1.71 ng/ml ❌
    AMH 3.08
    SHBG 42.8 nmol/l
    17-OH-Prog 0.910 ng/ml
    Witamina D 30.8 ng/ml
    Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml

03/2025
    Progesteron 7dpo - 13.4 ng/ml

👨On:

Badanie nasienia 02/2025
    Ilość 698.84 mln/proba
    Koncentracja 142.62 mln/ml
    Ruch postępowy (a+b) 56.66%
    Ruch postępowy szybki 31.53 %
    Upłynnienie <60min
    Lepkość prawidłowa
    Ph 7.7
    Morfologia 1% ❌
  • Iskierka nadziei Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po. Pęcherzyk 25mm. Gin powiedział ze nie jest w stanie stwierdzic czy to pozostałość po ostatnim cyklu czy jest to ten cykl bo pęcherzyk dość duzy jak na 12 dzien. Moje testy ovu też na wczorajszy moment słabo bo cień ledwo widoczny.Mam bardzo nieprzyjemne odzcucia po dzisiejszej wizycie bo tak... najpierw porozmawialiśmy i rozmawialiśmy że chciałabym wdrożyć jakiś dalszy plan działań i spytałam o badania i się zaczęło... widziałam jakieś zmieszanie u niego. Mówi że to nie potrzebne że te wyniki nam na ten moment nic Nie dają, że to dopiero po roku do półtora staran itd. Mówi że widzi że jest to już powoli panika. To mówię że już trochę tak bo za chwilę rok staran a tu ciąży brak. I wciąż słyszę że wszystko ok a ciąży jak było tak nie ma i że też już mamy z mężem swoje lata. A on że on to wszystko rozumie. I że nie widzi naprawdę powodu aby wykonywać te wszystkie badania. Na ten moment umówiliśmy się na kolejny cykl na monitoring owulacji, tej nie jest w stanie mi potwierdzić bo nie będzie go przez kolejne dwa tygodnie. Dał mi też skierowanie na drożność jak to powiedział dla MOJEGO SPOKOJU. A kolejnym krokiem będą badania pod kątem endometriozy bo widzi jakaś zmianę za macica ale też nie chce tego robić wcześniej jak po półtora roku starań. Poczułam się jak wariatka dzisiaj 😔😔😔 Mam chęć odpuścić na pół roku z wszystkim.😪😔😪😔 Pójdę jeszcze na jeden monitoring i ewentualnie zrobię ta drożność ale nie wiem kiedy się na nią zbiorę. Jestem bliska płaczu i jak będę w domu to zamknę się w pokoju i wszystko 😢😥😢😢😥😭😥😭😥😭😱😢

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ