Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
snieżka wrote:Na pewno, już 3 razy zmieniałam dzisiaj podpaskę
No to napewno coś hormony świrują.
Myślę, że mogło ci się coś pomieszać w tym miesiącu, ale wiesz jak to jest, jak jednorazowy wybryk to nic pewnie się nie dzieje, gorzej jak będzie się powtarzaćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 12:09
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:No to napewno coś hormony świrują.
Myślę, że mogło ci się coś pomieszać w tym miesiącu, ale wiesz jak to jest, jak jednorazowy wybryk to nic pewnie się nie dzieje, gorzej jak będzie się powtarzać
Wykupię pakiet w laboratorium, który zawiera badanie na Estradiol, Progesteron, Prolaktynę, FSH i LH. Można to badać w 2 dc, prawda?Panika lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
🌿Niepokalanek Mnisi, Koper Włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
Diancia99 wrote:
Mało się tu udzielałam a chyba będę musiała spadać do innego jak powstanie 😂
Coś się kroi! 😍
Gratulacje, leć na betę! 😍😍😍Diancia99, Monkai lubią tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
bellA wrote:No no... nie bede sama 😅😅😅🫣 Gratulacje. 💪💪😍
BellA a ty już zapomniałaś o nas 😒
Nie ładnie!!!!2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Dziewczyny, ja udzielam się na wątku styczniowym, ale może któraś z was będzie w stanie podpowiedzieć coś na temat dzisiejszych wyników, które robiłam w 4dc.
Nie za bardzo się na tym znam, trochę poczytałam w internecie, ale wiadomo, że wy często jesteście skarbnica wiedzy.
U nas już 9 nieudanych cykli za nami, no i nie ukrywam że już się martwię.
https://ibb.co/BL71sNN
https://ibb.co/7rSr5QL
Tsh i prolaktyna, to wiem że dużo za wysoko.
Stosunek LH do fsh wychodzi 0,91, więc to raczej ok, ale sam wynik 7 chyba nie najlepszy.
Co do reszty nie mam pojęcia, niby w normie ale jak to jest w kontekście starań to nie wiem.
Za tydzień mam wizytę u ginekologa i mam nadzieję, ze doda mi to wiatru w skrzydła;)
Pozdrawiam was wszystkie i gratuluje kreseczek!!
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
10 cs
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30 ❌
Witamina b12- 502 pg/ml
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH/FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH ⌛️
Drożność ⌛️
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Panika wrote:BellA a ty już zapomniałaś o nas 😒
Nie ładnie!!!!
Jestem z wami codziennie. Jestem na bieżąco. 💪
Tylko jestem cicho jak myszka😅😅
Poza tym codziennie mdlosci.. mnie tak męczą.. I zmeczenie ze glowa mala.. 😐😐 -
bellA wrote:Ale jestem z wami.. czytam wszystko
. I trzymam za was kciuki za zafasolkowanie❤️❤️💪
To odzywaj się a nie tylko czytaj 😀
Mówisz,że dzidzia już daje popalić?
Ale fajnie, no takie są uroki bycia w ciąży 😍
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:To odzywaj się a nie tylko czytaj 😀
Mówisz,że dzidzia już daje popalić?
Ale fajnie, no takie są uroki bycia w ciąży 😍
No napewno przez hormony🤢 nie wiem ale od kilku dni mnie tak mdli ze co nie zjem to gorzej🤢 porażka.. a spac mi się tak chce.. jakbym w sen zimowy zaraz miala zapasc🤣🤣🤣🤣 masakra..
Jasne. Będę się odzywać.💪❤️ -
Sniezka ogromnie Ci wspolczuje z tym organizmem.. leki... stres... te wymioty.. tu teraz okres bog wie czemu. Masakra😬😬😬 naprawde jak Ty dajesz rade z tym wszystkim.. ja bym się załamała chyba. A Ty twarda baba jestes💪❤️
snieżka lubi tę wiadomość
-
Diancia99 wrote:
Mało się tu udzielałam a chyba będę musiała spadać do innego jak powstanie 😂BarbaraAnna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, trochę się nie odzywałam ale ja też „działam” dalej, okres w poprzednim cyklu przyszedł jak w zegarku i jeszcze dostałam grypę i tydzień leżałam w łóżku… masakra. Robiłam wczoraj badania krwi i TSH 2,9 czyli i tak lepiej niż ostatnio (było 3,9) więc spada. Jutro idę do ginekologa-endokrynologa na „pełen przegląd” i pogadać o zajściu w ciążę, ciekawa jestem co mi powie.
Panika , Monnie lubią tę wiadomość
Ona 30, On 31
Starania od 01/2025
Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
Suplementacja Pregna Start
TSH 2,9
FT3 4,6
FT4 18,70 -
bellA wrote:No napewno przez hormony🤢 nie wiem ale od kilku dni mnie tak mdli ze co nie zjem to gorzej🤢 porażka.. a spac mi się tak chce.. jakbym w sen zimowy zaraz miala zapasc🤣🤣🤣🤣 masakra..
Jasne. Będę się odzywać.💪❤️
Moja koleżanka jest w ciąży, ale jej się tylko odbijało w pierwszym trymestrze i tak samo jak ty spała na siedząco 🤣2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
BarbaraAnna wrote:Dziewczyny, trochę się nie odzywałam ale ja też „działam” dalej, okres w poprzednim cyklu przyszedł jak w zegarku i jeszcze dostałam grypę i tydzień leżałam w łóżku… masakra. Robiłam wczoraj badania krwi i TSH 2,9 czyli i tak lepiej niż ostatnio (było 3,9) więc spada. Jutro idę do ginekologa-endokrynologa na „pełen przegląd” i pogadać o zajściu w ciążę, ciekawa jestem co mi powie.
Dobrze,że spada
Daj znać co i jak 🙂BarbaraAnna lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Cześć dziewczyny, czy można dołączyć?
My staramy się od maja 2024. Ja zawsze o siebie mówię że jestem mega farciarą i zawsze spadałam na 4 łapy,
aż do teraz, te przedłużające się starania to bardzo ciężki czas dla mnie i dla mojego kochanego męża, chociaż on lepiej to znosi: prawdę mówiąc myślałam że 3-4 miesiące i będziemy mieć bobaska w drodzeTindaya, BarbaraAnna, snieżka lubią tę wiadomość
Hashimoto
Niedoczynność
Starania od 5.2024 -
Sienia555 wrote:Cześć dziewczyny, czy można dołączyć?
My staramy się od maja 2024. Ja zawsze o siebie mówię że jestem mega farciarą i zawsze spadałam na 4 łapy,
aż do teraz, te przedłużające się starania to bardzo ciężki czas dla mnie i dla mojego kochanego męża, chociaż on lepiej to znosi: prawdę mówiąc myślałam że 3-4 miesiące i będziemy mieć bobaska w drodzeBarbaraAnna lubi tę wiadomość
-
snieżka wrote:Wykupię pakiet w laboratorium, który zawiera badanie na Estradiol, Progesteron, Prolaktynę, FSH i LH. Można to badać w 2 dc, prawda?
Z tego co wiem, to najlepiej wbić się między 3-5 dc😊Monnie lubi tę wiadomość
👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️