X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • hope♥ Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Dziewczyny, dziś okres przyszedł a w środę wizyta w klinice... Co miesiąc mam nadzie że jednak nie przyjdzie.. tyle lat czekania

Tulę mocno 🫂

Ja od jutra działam powoli z całkiem niezłym nastawieniem, tym bardziej że jestem po webinarze dziewczyn z Akademii Płodności. No i zbliża się wizyta u lekarza, w której też wiele pokładam nadziei :)

Nefretam, BeMommy lubią tę wiadomość

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 29
    · 11/24 morfologia, TSH, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 konsultacja u innego ginekologa

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6 forte, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona)
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Ciesz się dziewczyno i raduj! Maluszek od razu nie musi mieć swojego pokoju najważniejsze że będzie miał dużo miłości ❤️❤️🥰

Dzięki. Pewnie ze tak. Jakoś musimy to poukładać sobie wszystko 😊😊🤗

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Tulę mocno 🫂

Ja od jutra działam powoli z całkiem niezłym nastawieniem, tym bardziej że jestem po webinarze dziewczyn z Akademii Płodności. No i zbliża się wizyta u lekarza, w której też wiele pokładam nadziei :)

I co tam ciekawego mówiły na tym webinarze? Jakieś rady dla nas? 😁

👩🏻 33 🧑🏻‍🦱38
    Starania od 04/2024

ONA:
    AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
    Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️

ON:
    Hormony ✔️
    Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️
  • Tindaya Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ja jestem po wizycie u endokrynologa i jestem trochę rozczarowana. Myślałam, że dostanę już coś na zbicie prolaktyny, ale kazała mi najpierw zrobić badanie. Mam zbadać prolaktynę pod obciążeniem metoklopramidem, żeby sprawdzić czy może to być gruczolak na przysadce. Zestresowało mnie to, bo zapłaciłam 300 zł za 5 minut wizyty.. a po badaniach trzeba wydać kolejne 300 zł, by dostać receptę na leki 😥 Jestem załamana, bo nie mam tych pieniędzy i coraz większe pieniądze pożyczam z karty kredytowej 😓 a z drugiej strony to jest bardzo ważna sprawa, bo przez tę prolaktynę nie mam owulacji, umieram z bólu piersi i uderzeń gorąca. Jeszcze ten ból jakoś bym zniosła, ale brak owulacji mnie załamuje 😖

A zrobiła w ogóle jakiś wywiad? Coś mówiła o lekach które bierzesz?
    Tak jak pisały dziewczyny, warto spróbować z neurologiem albo ginekologiem. Może z odrobiną szczęścia uda się coś załatwić na NFZ...
    5 minut, masakra 😑

💃37 lat
    Ponad 2 lata starań
    16.01 biopsja kontrolna endo
    🔜10.02 wyniki
  • hope♥ Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    I co tam ciekawego mówiły na tym webinarze? Jakieś rady dla nas? 😁

Osobiście 98% tego co mówiły to ja wiedziałam, ale dużo też czytały i pokazywały historii kiedy np było kiepskie amh a udało się zająć w ciążę naturalnie, gdzie nawet przez invitro lekarze skreślili szansę. Co prawda były dwa poronienia, ale później była ciąża trojacza. 😍

Mówiły też np o tym jak często współżyć i kiedy. Mówiły również (o takich wydaje mi się oczywistościach) jak powinna wyglądać abstynencja u partnera, że im mniejsza tym lepiej, szczególnie w kontekście osób z małą ilością plemników.

No i głównie mowa o kontekście diety względem płodności i poprawy wyników wszelakich parametrów, na co zwracać uwagę w zimę jeśli chodzi o jedzenie.

Oczywiście pozwoliłam sobie zakupić najnowszego zimowego ebooka dla zapracowanych z przepisami dla par.

psaj91 lubi tę wiadomość

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 29
    · 11/24 morfologia, TSH, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 konsultacja u innego ginekologa

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6 forte, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona)
  • Marysia-91 Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć . Czy któraś z was miała zdiagnozowaną niepłodność idiopatyczną i przechodziła przez in vitro ? Ja mam zaplanowaną Marzec ale stresuje się bo gdzieś wyczytałam że są marne szanse że się uda 😔
    Staramy się od 3 lat . 9 dni temu miałam podany zastrzyk Zivafert i na dzisiejszym teście jest cieńka druga kreseczka , ale nie chcę sobie robić nadziei bo podobno do 10 dni testy mogą zakłamywać

• Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Dziewczyny ten cykl to jest jakiś chyba żart

Po poronieniu cykle mam rozklekotane że masakra są długie a wcześniej miałam książkowe 28/30

Dziś jest 15 dni po owu i 34 dzień cyklu
    Owulacja 18 dnia cyklu i 8 dni po owu wystąpił u nie wieczorami śluz z jak białkojajka i pod barwieniem różowym jakim jaśniutkim

Dziś jak pisałam wyżej 15 dni po owu a zamiast gęstego itp mam wodnisty przezroczysty
    I rano takie uczucia jak na miesiączke

Od paru dni odczuwam takie przelewanie w brzuchu burczenie

Do lekarza dopiero za tydzień gdyż przyjmuje na NFZ tylko we wtorki a dziś nie mogę pojechać nie mam z kim zostawić syna

Czy któraś tak miała ( może w szczęśliwym cyklu ) a może po prostu się nie udało

Stosunek był 11 , 13,15,18 dzień cyklu oraz zdążyło się 30 dnia cyklu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 11:51

BeMommy lubi tę wiadomość

• bellA Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina33 wrote:
    Hejka

Dziewczyny ten cykl to jest jakiś chyba żart

Po poronieniu cykle mam rozklekotane że masakra są długie a wcześniej miałam książkowe 28/30

Dziś jest 15 dni po owu i 34 dzień cyklu
    Owulacja 18 dnia cyklu i 8 dni po owu wystąpił u nie wieczorami śluz z jak białkojajka i pod barwieniem różowym jakim jaśniutkim

Dziś jak pisałam wyżej 15 dni po owu a zamiast gęstego itp mam wodnisty przezroczysty
    I rano takie uczucia jak na miesiączke

Od paru dni odczuwam takie przelewanie w brzuchu burczenie

Do lekarza dopiero za tydzień gdyż przyjmuje na NFZ tylko we wtorki a dziś nie mogę pojechać nie mam z kim zostawić syna

Czy któraś tak miała ( może w szczęśliwym cyklu ) a może po prostu się nie udało

Stosunek był 11 , 13,15,18 dzień cyklu oraz zdążyło się 30 dnia cyklu

Z tym przelewaniem- bulgotanie takie , to też tak mialam jak okazało się że jestem w ciąży.. co do śluzu to był serowaty.. bialy..🫣 kazda z nas jest inna.. I może mieć inne objawy w szczesliwym cyklu..

Zrób test i będzie wiadomo o co chodzi ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 13:27

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Z tym przelewaniem- bulgotanie takie , to też tak mialam jak okazało się że jestem w ciąży.. co do śluzu to był serowaty.. bialy..🫣 kazda z nas jest inna.. I może mieć inne objawy w szczesliwym cyklu..

Zrób test i będzie wiadomo o co chodzi ^^

Do tego teraz doszły takie kucia w jajnik
    Raz prawy raz lewy

• PaulinaNnn Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulgotanie to i ja mam od kilku dni 😅 jutro testuje bo spodziewany dzień miesiączki 😂 chociaż mam chęć dziś jak tak czytam 😅 ale strach jest.
    Jajniki też mnie kują na przemian… ale nie jakoś dosyć mocno. Piersi bolą ale przy dotyku, śluz biały lepki.
    Nie mam pojęcia 🤷🏻‍♀️

• Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    Bulgotanie to i ja mam od kilku dni 😅 jutro testuje bo spodziewany dzień miesiączki 😂 chociaż mam chęć dziś jak tak czytam 😅 ale strach jest.
    Jajniki też mnie kują na przemian… ale nie jakoś dosyć mocno. Piersi bolą ale przy dotyku, śluz biały lepki.
    Nie mam pojęcia 🤷🏻‍♀️

Czyli nie tylko ja

No właśnie ja nieładnie czuje jak by był wodnisty ale jak dotykam to też jak by się lepił

Też się boje testować że znów zobaczę nie powodzenie

Chodź z synem robiłam dwa testy no wiem intuicja
    Jeden po 2 tygodniach a drugi hmm jak stosunek był 4 lutego to dwie kreski mi mocne wyszły 7 marca to mówiąc później

• PaulinaNnn Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatestuj ;)
    Może być to szczęśliwy cykl ;)

• Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamten cykl trwał 45 i się boje co wyjdzie

• snieżka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tindaya wrote:
    A zrobiła w ogóle jakiś wywiad? Coś mówiła o lekach które bierzesz?
    Tak jak pisały dziewczyny, warto spróbować z neurologiem albo ginekologiem. Może z odrobiną szczęścia uda się coś załatwić na NFZ...
    5 minut, masakra 😑

Zrobiła krótki wywiad, przejrzała wyniki badań, powiedziałam jej jakie leki biorę, ale w sumie nic o nich nie mówiła :/ Pójdę z wynikami badań do ginekologa na NFZ, bo mam mieć wizytę w następny czwartek. Mam tylko nadzieję, że będzie miała jakąś doświadczenie na temat zbijania prolaktyny.

Tindaya lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
    🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka
  • Nefretam Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Tulę mocno 🫂

O też słuchałam wczoraj!

hope♥ lubi tę wiadomość

AMH 0,24
    👩34
    🧔38
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    Nie mam pojęcia 🤷🏻‍♀️

Trzymam kciuki za II kreski ^^
    Ja testowałam 3 dni przed spodziewana miesiączka bo czulam podświadomie ze jest cos na rzeczy.. i wyszla juz różowa druga kreseczka :D .. także powodzenia 🫣🫣

PaulinaNnn lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina33 wrote:
    Czyli nie tylko ja

No właśnie ja nieładnie czuje jak by był wodnisty ale jak dotykam to też jak by się lepił

Też się boje testować że znów zobaczę nie powodzenie

Chodź z synem robiłam dwa testy no wiem intuicja
    Jeden po 2 tygodniach a drugi hmm jak stosunek był 4 lutego to dwie kreski mi mocne wyszły 7 marca to mówiąc później

Kazda się boi.. ze sie rozczaruje. 🫣 ale lepiej wiedziec . :D ja nie zwlekałam.. nie czekalam do miesiączki.. mowie co ma być to będzie:D

Antonina33 lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Kazda się boi.. ze sie rozczaruje. 🫣 ale lepiej wiedziec . :D ja nie zwlekałam.. nie czekalam do miesiączki.. mowie co ma być to będzie:D

Poszłam do łazienki i przy badaniu szyjki i wytarciu się zauważyłam znów śluz przezroczysty z pozbawieniem różu bladego

Czyli kij z tego ?

• Panika Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z hashimoto
    Jakie badanie wykonać, żeby być pewnym, że nie ma się tej choroby?
    Czy jeżeli mam tsh w normie to mogę wykluczyć tę chorobę?

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina33 wrote:
    Poszłam do łazienki i przy badaniu szyjki i wytarciu się zauważyłam znów śluz przezroczysty z pozbawieniem różu bladego

Czyli kij z tego ?

Albo sie rozkręca miesiączka.. albo albo..
    Poczekaj a jak @ nie przyjdzie to zatestuj. Zawsze jest jakaś szansa.

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ