Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja dziś zwracam honor Horienom. Byłam dziś na monitoringu i okazuje się, że pomimo stymulacji letrozolem w 2-6 dc, dziś pęcherzyk jest dopiero 14mm. I właśnie przed chwilą test z Horiena zaczął w końcu pokazywać bladą kreskę. W 5 dc na monitoringu były dwa pęcherzyki 10mm na lewym jajniku, dziś na lewym jeden 14mm, a na prawym 11mm. Ginka też zdziwiona. Czyli przez 11 dni urósł tylko o 4mm?! W konsekwencji padła decyzja o podaniu ovitrelle w środę 😕
Panika lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
4+3 tc - jest pęcherzyk 🫧
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
8+3 tc - 1,97 cm; widoczny ruch, rączki i nóżki 😍
9+5 tc - 🩺
12+6 - I prenatalne
13+6 - 🩺 -
Ja korzystam i korzystałam przed ciaza z Flo.. I polecam. Mi wyliczało dni plodne idealnie.. I dzięki tej app w sumie zaszliśmy.
🤣
Bez kontrolowania temperatury.. dla mnie to abstrakcja ja mierzyć. W 4 ciążach nigdy ja nie mierzyłam i nigdy to nie było wyznacznikiem ze sie zaszło itdnie badam śluzu tak samo.. tylko szyjkę jak już.. ale jak wiadomo kazda jest inna..
Powiedzialam swojemu tego dnia mam owulacje wzgledem flo... kochalismy się.. I bach🤣 nawet jak jest dzien w ta czy dzien w ta różnica to nie da się nie trafić w te dni.^^ tak było u mnie..34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne⏳️
🩺09.05.25 - wizyta ⏳️
-
bellA wrote:Ja korzystam i korzystałam przed ciaza z Flo.. I polecam. Mi wyliczało dni plodne idealnie.. I dzięki tej app w sumie zaszliśmy.
🤣
Bez kontrolowania temperatury.. dla mnie to abstrakcja ja mierzyć. W 4 ciążach nigdy ja nie mierzyłam i nigdy to nie było wyznacznikiem ze sie zaszło itdnie badam śluzu tak samo.. tylko szyjkę jak już.. ale jak wiadomo kazda jest inna..
Powiedzialam swojemu tego dnia mam owulacje wzgledem flo... kochalismy się.. I bach🤣 nawet jak jest dzien w ta czy dzien w ta różnica to nie da się nie trafić w te dni.^^ tak było u mnie..
A tak w sumie, jeżeli mogę zapytać.
BellA czy Ty miałaś jakieś problemy z zajściem w ciążę? Że swojej strony albo partnera?2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
psaj91 wrote:Dziewczyny, ja dziś zwracam honor Horienom. Byłam dziś na monitoringu i okazuje się, że pomimo stymulacji letrozolem w 2-6 dc, dziś pęcherzyk jest dopiero 14mm. I właśnie przed chwilą test z Horiena zaczął w końcu pokazywać bladą kreskę. W 5 dc na monitoringu były dwa pęcherzyki 10mm na lewym jajniku, dziś na lewym jeden 14mm, a na prawym 11mm. Ginka też zdziwiona. Czyli przez 11 dni urósł tylko o 4mm?! W konsekwencji padła decyzja o podaniu ovitrelle w środę 😕
O a jednak.
W sumie faktycznie bardzo powoli rośnie, powinien 1-2 mm dziennie rosnąć2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Ola8999 wrote:Ja tak miałam 1.0 a skoczyło na 1.2 w gyncentrum
To też nie za wiele 😄2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Ja jestem po wizycie u endokrynologa i jestem trochę rozczarowana. Myślałam, że dostanę już coś na zbicie prolaktyny, ale kazała mi najpierw zrobić badanie. Mam zbadać prolaktynę pod obciążeniem metoklopramidem, żeby sprawdzić czy może to być gruczolak na przysadce. Zestresowało mnie to, bo zapłaciłam 300 zł za 5 minut wizyty.. a po badaniach trzeba wydać kolejne 300 zł, by dostać receptę na leki 😥 Jestem załamana, bo nie mam tych pieniędzy i coraz większe pieniądze pożyczam z karty kredytowej 😓 a z drugiej strony to jest bardzo ważna sprawa, bo przez tę prolaktynę nie mam owulacji, umieram z bólu piersi i uderzeń gorąca. Jeszcze ten ból jakoś bym zniosła, ale brak owulacji mnie załamuje 😖👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Panika wrote:O a jednak.
W sumie faktycznie bardzo powoli rośnie, powinien 1-2 mm dziennie rosnąć
No właśnie ginka też była w szoku. Chyba, że tamte się nie rozwinęły i to jest jakiś nowy. W każdym razie zgłupiałam. Plus z tego taki, że jest jeszcze szansa w tym cyklu😁Oczekujaca lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
9+5 tc - 🩺
12+6 - I prenatalne
13+6 - 🩺 -
Panika wrote:A tak w sumie, jeżeli mogę zapytać.
BellA czy Ty miałaś jakieś problemy z zajściem w ciążę? Że swojej strony albo partnera?
Szczerze mówiąc nigdy problemów nie mieliśmy.. raczej się dziwiliśmy że mimo naszego wieku ,niezbyt aktywnego trybu życia.. siedzącej pracy.. niezdrowej czasami diety..brak suplementacji będziemy mieć problemy.. nastawiałam się na co będzie to będzie.. I szczerze nie spodziewalam się że tak szybko zajdziemy.. plakalam az bo to był dla Mnie szok.. mój się cieszył a ja wyłam że 2 dni bo bylam w takim szoku ( nieprzygotowana że to ze tak szybko się to stanie )
Jedynie badania mieliśmy ale tylko te podstawowe.. nigdy zadnych problemów zdrowotnych , tyle co nam wiadomo:D ani problemów z zajściem. Dlatego wam ogromnie wspolczuje i naprawde czasem to nie wiem jakie badania wykonujecie na co i niektóre badania to ja nawet nie wiem że istnieja😮 i czego dotyczą😮
Kazda z nas jest inna.. I naprawdę za każdą z was trzymam kciuki ❤️
To moja 4 ciąża ( jedna zakończona poronieniem) i naprawdę nigdy nie mierzyłam temperatury nie badałam śluzu.. itd no poprostu zostawilam to naturze.. stres odstawiłam na Bok. Poprostu sie kochalismy w wyliczone dni plodne wedle aplikacji Flo... I naprawdę szybko poszło. Moze jesteśmy z tych co są (bardzo płodni.) Tak sie dobralismy... nie wiem jak to tlumaczyc.. ale no cieszymy się.. gdzie wiem jak niektóre pragną tego.. a tyle problemów do przejścia..do upragnionych dwóch kresek. Ale kazda napewno w swoim czasie je zobaczy❤️💪💪
Też myslalam ze sie pierw wprowadzimy do domku.. ugościmy.. parapetówkę zrobimy.. opijemy to itd i dopiero jakos zaskoczy.. ale no natura robi swoje😃
BTW.
Zazwyczaj w ciaze zachodziłam maksymalnie do 6 cykli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 20:09
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺09.05.25 - wizyta ⏳️
-
snieżka wrote:Ja jestem po wizycie u endokrynologa i jestem trochę rozczarowana. Myślałam, że dostanę już coś na zbicie prolaktyny, ale kazała mi najpierw zrobić badanie. Mam zbadać prolaktynę pod obciążeniem metoklopramidem, żeby sprawdzić czy może to być gruczolak na przysadce. Zestresowało mnie to, bo zapłaciłam 300 zł za 5 minut wizyty.. a po badaniach trzeba wydać kolejne 300 zł, by dostać receptę na leki 😥 Jestem załamana, bo nie mam tych pieniędzy i coraz większe pieniądze pożyczam z karty kredytowej 😓 a z drugiej strony to jest bardzo ważna sprawa, bo przez tę prolaktynę nie mam owulacji, umieram z bólu piersi i uderzeń gorąca. Jeszcze ten ból jakoś bym zniosła, ale brak owulacji mnie załamuje 😖
Kurcze, a może jakoś do neurologa się dostaniesz? I wtedy skierowanie na rezonans głowy? Z tym, że to też trochę czasu pochłonie. Ja również lecę już na oszczędnościach, więc łączę się w bólu 😕Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
9+5 tc - 🩺
12+6 - I prenatalne
13+6 - 🩺 -
Jeszcze jakby tego było malo to obydwoje palimy. Tzn palilismy bo juz nie palimy ze wzgledu na ciaze. I jeszcze moj Mąż pracuje w delegacji. Także on raz jest raz go nie ma.. przez kilka dni także też myslalam ze będzie ciężko.😮34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺09.05.25 - wizyta ⏳️
-
snieżka wrote:Ja jestem po wizycie u endokrynologa i jestem trochę rozczarowana. Myślałam, że dostanę już coś na zbicie prolaktyny, ale kazała mi najpierw zrobić badanie. Mam zbadać prolaktynę pod obciążeniem metoklopramidem, żeby sprawdzić czy może to być gruczolak na przysadce. Zestresowało mnie to, bo zapłaciłam 300 zł za 5 minut wizyty.. a po badaniach trzeba wydać kolejne 300 zł, by dostać receptę na leki 😥 Jestem załamana, bo nie mam tych pieniędzy i coraz większe pieniądze pożyczam z karty kredytowej 😓 a z drugiej strony to jest bardzo ważna sprawa, bo przez tę prolaktynę nie mam owulacji, umieram z bólu piersi i uderzeń gorąca. Jeszcze ten ból jakoś bym zniosła, ale brak owulacji mnie załamuje 😖
Ale słuchaj, potrzebujesz zrobić półproste rezonans głowy? Bo mi się zdarzyło go robić i dostałam skierowanie pilne do neurologa i dostałam się do niego chyba w miesiąc, a potem sam rezonans był chyba te za 1,5 miesiąca. Może tak trzeba uderzyć? Co prawda usłyszałam od niego, że jestem za młoda i jak czegoś szukam to na pewno znajdę, ale skierowanie dostałam żebym nie miała do niego pretensji jakby jednak coś wyszło. W sumie cel osiągnięty i serio jak na Kraków nie trwało to długoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 20:21
-
psaj91 wrote:Kurcze, a może jakoś do neurologa się dostaniesz? I wtedy skierowanie na rezonans głowy? Z tym, że to też trochę czasu pochłonie. Ja również lecę już na oszczędnościach, więc łączę się w bólu 😕
to badanie plolaktyny pod obciążeniem jest niby po to, żeby wykluczyć gruczolaka.. a myślicie, że ginekolog wiedziałby jakie leki i w jakiej dawce przepisać na zmniejszenie tej prolaktyny jak już będę po badaniu? Bo w lutym mam mieć wizytę na NFZ.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 20:22
👩🏻 29 👦🏻 33
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Oczekujaca wrote:Pa. Jakiej aplikacji używacie do kontroli cyklu? Aktualnie mam już trzy i każda pokazuje coś innego 😂
Ja mam mój kalendarzyk i zegarkową amazefit i mniej więcej to samo, czasem dzień dwa różnicyOna '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544
4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️🩹 -
snieżka wrote:to badanie plolaktyny pod obciążeniem jest niby po to, żeby wykluczyć gruczolaka.. a myślicie, że ginekolog wiedziałby jakie leki i w jakiej dawce przepisać na zmniejszenie tej prolaktyny jak już będę po badaniu? Bo w lutym mam mieć wizytę na NFZ.
Ale rezonans też może wykluczyć, w końcu przysadka jest w głowie. Gruczolaka i tak usuwa neurochirurg, więc może warto uderzyć w neurologa na NFZ.
P.S. Jak słyszę, że ktoś jest za młody żeby chorować, to nóż w kieszeni mi się otwiera.Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
9+5 tc - 🩺
12+6 - I prenatalne
13+6 - 🩺 -
bellA wrote:W tygodniu normalna zdrowa dieta.. a w niedziele chill taki ze jakeigps fastFooda trzeba zjesc chociaz nie zawsze. A teraz ja Cierpie🤢😅ale.. dobre bylo.
Też tak mam, w tygodniu trzymam miske jestem na cateringu a w weekend sobie folguje i niestety to nie robi dobrze na brzuszek 🤣🤣🤣
Dziewczyny, dziś okres przyszedł a w środę wizyta w klinice... Co miesiąc mam nadzie że jednak nie przyjdzie.. tyle lat czekaniaOna '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
AMH 0,544
bellA wrote:Szczerze mówiąc nigdy problemów nie mieliśmy.. raczej się dziwiliśmy że mimo naszego wieku ,niezbyt aktywnego trybu życia.. siedzącej pracy.. niezdrowej czasami diety..brak suplementacji będziemy mieć problemy.. nastawiałam się na co będzie to będzie.. I szczerze nie spodziewalam się że tak szybko zajdziemy.. plakalam az bo to był dla Mnie szok.. mój się cieszył a ja wyłam że 2 dni bo bylam w takim szoku ( nieprzygotowana że to ze tak szybko się to stanie )
Jedynie badania mieliśmy ale tylko te podstawowe.. nigdy zadnych problemów zdrowotnych , tyle co nam wiadomo:D ani problemów z zajściem. Dlatego wam ogromnie wspolczuje i naprawde czasem to nie wiem jakie badania wykonujecie na co i niektóre badania to ja nawet nie wiem że istnieja😮 i czego dotyczą😮
Kazda z nas jest inna.. I naprawdę za każdą z was trzymam kciuki ❤️
To moja 4 ciąża ( jedna zakończona poronieniem) i naprawdę nigdy nie mierzyłam temperatury nie badałam śluzu.. itd no poprostu zostawilam to naturze.. stres odstawiłam na Bok. Poprostu sie kochalismy w wyliczone dni plodne wedle aplikacji Flo... I naprawdę szybko poszło. Moze jesteśmy z tych co są (bardzo płodni.) Tak sie dobralismy... nie wiem jak to tlumaczyc.. ale no cieszymy się.. gdzie wiem jak niektóre pragną tego.. a tyle problemów do przejścia..do upragnionych dwóch kresek. Ale kazda napewno w swoim czasie je zobaczy❤️💪💪
Też myslalam ze sie pierw wprowadzimy do domku.. ugościmy.. parapetówkę zrobimy.. opijemy to itd i dopiero jakos zaskoczy.. ale no natura robi swoje😃
BTW.
Zazwyczaj w ciaze zachodziłam maksymalnie do 6 cykli.
Ciesz się dziewczyno i raduj! Maluszek od razu nie musi mieć swojego pokoju najważniejsze że będzie miał dużo miłości ❤️❤️🥰bellA lubi tę wiadomość
Ona '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
AMH 0,544
psaj91 wrote:Ale rezonans też może wykluczyć, w końcu przysadka jest w głowie. Gruczolaka i tak usuwa neurochirurg, więc może warto uderzyć w neurologa na NFZ.
P.S. Jak słyszę, że ktoś jest za młody żeby chorować, to nóż w kieszeni mi się otwiera.
Badanie z krwi szybciej zrobię, a jeśli wynik nie wykluczy gruczolaka, to wtedy będę musiała zrobić rezonans.👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
snieżka wrote:Badanie z krwi szybciej zrobię, a jeśli wynik nie wykluczy gruczolaka, to wtedy będę musiała zrobić rezonans.
Wiem, że szybciej, ale mówię tu o kwestii ograniczenia kosztów. Ja dostałam skierowanie do reumatologa, ale prywatnie badania są tak drogie, że wybrałam czekanie 2 miesiące na NFZ.Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
9+5 tc - 🩺
12+6 - I prenatalne
13+6 - 🩺 -
psaj91 wrote:Wiem, że szybciej, ale mówię tu o kwestii ograniczenia kosztów. Ja dostałam skierowanie do reumatologa, ale prywatnie badania są tak drogie, że wybrałam czekanie 2 miesiące na NFZ.
Bardzo dziękuję za pomysłyBadanie z krwi nie jest jakoś bardzo drogie, bardziej martwię się o wizytę u lekarza, który przepisze lek, ale chyba spróbuję pójść do ginekologa na NFZ.
👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️