Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
snieżka wrote:Ja dzisiaj muszę przeznaczyć trochę czasu na naukę do egzaminu, poza tym będzie joga, ćwiczenia rozluźniające, medytacja - postanowiłam mocno się wziąć za swoj dobrostan psychofizyczny Jestem teraz z narzeczonym u jego rodziców i potem będziemy wracać do naszego miasta i w tym czasie będę robić szalik na szydełku, jednak podejrzewam, że nie zdążę skończyć go jeszcze przed końcem tej zimy 😅
Hope, a Ty masz dzisiaj wolne? Co planujesz robić?
Super ❤️
Ja mam dzisiaj wreszcie wolne więc odpoczywam. Zapewne zamontuje dzisiaj film na YouTube a później pójdę ze swoim na spacer dłuższy ☺️Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 morfologia, TSH, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6 forte, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona) -
bellA wrote:Ja to często unosze sie duma i czekam aż przyjdzie.. 🤣🤣 a i twierdzę że zwiazek bez klotni jest troszke nudny tu się człowiek pokłóci za chwile się w lozku pogodzi. 🤣🤣🤣 smakuje inaczej polecam🤣🤣
Ale żebyście sobie nie myślały że codziennie sie klocimy nie , na szczęście tez nie zdarza się to jakoś nagminnie.
Wiesz co…ja za dużo w życiu przeszłam, żeby się po prostu kłócić dla dobrego seksu.
Jeżeli chce dobry seks to po prostu sobie go stwarzam, dla mnie to jest troszkę dziecinne zachowanie, takie kłócenie się tylko po to 🙃
I nie poczuj się urażona, że jakoś tu w Ciebie uderzam. Po prostu mówię ogólnie jakie są moje spostrzeżenia.
Ja sobie cenię spokój w życiu, jesteśmy dorośli. Nie musimy krzyczeć na siebie bez podstaw.Oczywiscie, żebyście nie myślały, że nasze życie jest takie cukierkowe-to owszem kłócimy się nie raz, ale staramy się szybko zażegnać kryzys ☺️snieżka lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
snieżka wrote:A w jaki sposób został wykryty u Ciebie guz? Staram się nie stresować, ale to jest bardzo trudne. Zwłaszcza, że ostatnio na lekarzy i badania wydaję więcej niż zarabiam i kręcę się w błędnym kole. Końca na razie nie widać, a endokrynolog aż 300 zł bierze za wizytę Mam nadzieję, że faktycznie jakoś mi pomoże. Przy okazji zabiorę ze sobą zdjęcie USG z tarczycy, bo wyszła tam bardzo mała tarczyca (na jeszcze wcześniejszym USG taka nie była). Na NFZ lekarz powiedział, że mała tarczyca nigdy nie jest problemem, a jak byłam, prywatnie to lekarz stwierdził, że nie powinnam się martwić, bo niemożliwe, że mam taki rozmiar tarczycy, że na pewno to błąd w USG. Teraz idę do zupełnie innej lekarki, to mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej.
Po dwóch krzywych prolaktyny (badanie krwi) wyszło że u mnie się faktycznie utrzymuje wysoki poziom i endo powiedział że radzi zrobić rezonans magnetyczny z kontrastem żeby potwierdzić że to guz.
Ja do endo chodzę prywatnie i też duuużo na to poszło, na szczęście ten rezonans zrobili mi z ubezpieczenia bo pokazałam lekarzowi rodzinnemu wyniki badań i zalecenie endo.
Tak, weź te wyniki badań żeby lekarz miał jak najwięcej danych, wizyta będzie bardziej produktywna 🙂
Mój endo też pytał czy miałam jakieś badania krwi robione niedawno żeby przejrzeć więc też myślę dobrze wziąć jeśli masz. Nie tylko hormony, mój patrzył też na inne rzeczy, witaminy itp.
Mam nadzieję że to tylko krótkotrwały skok prolaktyny u Ciebie, trzymam kciuki 🤞snieżka lubi tę wiadomość
💃37 lat
Ponad 2 lata starań
16.01 biopsja kontrolna endo
🔜10.02 wyniki -
Tindaya wrote:Po dwóch krzywych prolaktyny (badanie krwi) wyszło że u mnie się faktycznie utrzymuje wysoki poziom i endo powiedział że radzi zrobić rezonans magnetyczny z kontrastem żeby potwierdzić że to guz.
Ja do endo chodzę prywatnie i też duuużo na to poszło, na szczęście ten rezonans zrobili mi z ubezpieczenia bo pokazałam lekarzowi rodzinnemu wyniki badań i zalecenie endo.
Tak, weź te wyniki badań żeby lekarz miał jak najwięcej danych, wizyta będzie bardziej produktywna 🙂
Mój endo też pytał czy miałam jakieś badania krwi robione niedawno żeby przejrzeć więc też myślę dobrze wziąć jeśli masz. Nie tylko hormony, mój patrzył też na inne rzeczy, witaminy itp.
Mam nadzieję że to tylko krótkotrwały skok prolaktyny u Ciebie, trzymam kciuki 🤞
Dziękuję
A lekarz rodzinny może skierować na rezonans z kontrastem?👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml ❌️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex -
snieżka wrote:Dziękuję
A lekarz rodzinny może skierować na rezonans z kontrastem?
Tutaj była dodatkowa akcja z rodzinnym bo faktycznie ona nie mogła rezonansu przepisać więc poszła z moimi wynikami do neurologa w gabinecie obok i tamta mi to przepisała (a na oczy mnie nawet nie widziała 😅).
Dodam też że nie mieszkam w Polsce chociaż sporo rzeczy działa tu podobnie.
Drugi rezonans przepisała mi moja gin, też na ubezpieczenie bo jej pokazałam zalecenie od endo.
Więc ja kombinowałam trochę bo te koszty byłyby duże.
Ale możliwe że u Ciebie pójdzie to w inną stronę i rezonans nie będzie potrzebny. Wysoka prolaktyna nie oznacza od razu guza przysadki.
Daj znać po wizycie jak poszło, oczywiście jeśli będziesz chciała się podzielić 😉💃37 lat
Ponad 2 lata starań
16.01 biopsja kontrolna endo
🔜10.02 wyniki -
Nefretam wrote:Dziewczyny,
Byłam w czwartek u ginekologa, wypisała skierowanie na podstawowe hormony na NFZ i dodatkowo kazała zrobić AMH - zrobiłam, przyszły wyniki wczoraj wieczorem - 0,24
Przeryczalam pół nocy i nawet nie bardzo wiem co mogę dalej robic
AMH robiłaś w laboratorium, które wysyła próbki dalej do badania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 13:12
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Tindaya wrote:Tutaj była dodatkowa akcja z rodzinnym bo faktycznie ona nie mogła rezonansu przepisać więc poszła z moimi wynikami do neurologa w gabinecie obok i tamta mi to przepisała (a na oczy mnie nawet nie widziała 😅).
Dodam też że nie mieszkam w Polsce chociaż sporo rzeczy działa tu podobnie.
Drugi rezonans przepisała mi moja gin, też na ubezpieczenie bo jej pokazałam zalecenie od endo.
Więc ja kombinowałam trochę bo te koszty byłyby duże.
Ale możliwe że u Ciebie pójdzie to w inną stronę i rezonans nie będzie potrzebny. Wysoka prolaktyna nie oznacza od razu guza przysadki.
Daj znać po wizycie jak poszło, oczywiście jeśli będziesz chciała się podzielić 😉
W Polsce niestety ginekolog nie może skierować na rezonans przysadki, ale może nie będzie potrzebne mi to badanie. Jest duża szansa, że przez leki tak mi podskoczyła prolaktyna. Zobaczę jutro co powie mi endokrynolog i dam znaćTindaya lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml ❌️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex -
Nefretam wrote:W Alabie. W punkcie pobrań
Jeśli dobrze kojarzę, to oni wysyłają próbkę gdzieś dalej do badania przez co wynik może nie być do końca wiarygodny. Poprawcie mnie dziewczyny, jeśli to nieprawda 😅👩🏻 29 👦🏻 33
Tindaya wrote:Dzień dobry! U nas leniwa niedziela, zrobiłam pancakes na śniadanie, pogoda ładna więc humory dopisują 😁☀️
U mnie właśnie dopiero teraz wyszło słoneczko ☀️ Od razu przyjemniej się zrobiło.
Nefretam w jakim wieku jesteś? Nie wiem czy widziałaś film, a raczej podcast, o niskim AMH u "Kasia | Więcej Niż Hormony". Warto obejrzeć, bo czasem człowiek się podłamuje, a tu jednak da się wiele zdziałać. ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 14:19
Nefretam, a_aandzela lubią tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 morfologia, TSH, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6 forte, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona) -
hope♥ wrote:
Nefretam w jakim wieku jesteś? Nie wiem czy widziałaś film, a raczej podcast, o niskim AMH u "Kasia | Więcej Niż Hormony". Warto obejrzeć, bo czasem człowiek się podłamuje, a tu jednak da się wiele zdziałać. ❤️
Mam 34 lata, w czerwcu 35.
Już przeszukałam cały Instagram, dużo więcej informacji o AMH znalazłam u dietetyczek nie ginekologów .
Ale faktycznie czuję się odrobinę spokojniejsza.
Zaraz poszukam tego podcastu.
Dziękuję ❤️hope♥, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
hope♥ wrote:Super ❤️
Ja mam dzisiaj wreszcie wolne więc odpoczywam. Zapewne zamontuje dzisiaj film na YouTube a później pójdę ze swoim na spacer dłuższy ☺️
A chciałabyś może podzielić się filmami? Jestem ich bardzo ciekawa👩🏻 29 👦🏻 33
snieżka wrote:Jeśli dobrze kojarzę, to oni wysyłają próbkę gdzieś dalej do badania przez co wynik może nie być do końca wiarygodny. Poprawcie mnie dziewczyny, jeśli to nieprawda 😅
Potwierdzam !Nefretam, snieżka lubią tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️luty - badania nasienia, -
Panika wrote:Wiesz co…ja za dużo w życiu przeszłam, żeby się po prostu kłócić dla dobrego seksu.
Jeżeli chce dobry seks to po prostu sobie go stwarzam, dla mnie to jest troszkę dziecinne zachowanie, takie kłócenie się tylko po to 🙃
I nie poczuj się urażona, że jakoś tu w Ciebie uderzam. Po prostu mówię ogólnie jakie są moje spostrzeżenia.
Ja sobie cenię spokój w życiu, jesteśmy dorośli. Nie musimy krzyczeć na siebie bez podstaw.Oczywiscie, żebyście nie myślały, że nasze życie jest takie cukierkowe-to owszem kłócimy się nie raz, ale staramy się szybko zażegnać kryzys ☺️
Pisalam to wszystko pol żartem pol serio.. ale jak widać odebraliście mnie zbyt powaznie. No cóż.. tak jak pisałam wyżej tez nie klocimy się codziennie.. a jesli sie klocimy to nie dla dobrego seksu tylko poprostu tak wynika z danej sytuacji.. ale zbyt powaznie wzielas to Panika do siebie co napisalam prowadzimy spokojne życie.. ale nie do przesady nie ma tzw " rzygam tęczą "😅 bo bym w takim zwiazku nie wytrzymała..Oczekujaca lubi tę wiadomość
-
Takatam wrote:Dziewczyny
Poradźcie do kogo mamy się zglosoc z mężem, 7cs
Ja byłam robić badania u ginekologa. (Cytologia, i badania z krwi)
Czy powinniśmy umówić się wspólnie na wizytę do ginekologa?
Czy moza powinien sam iść do lekarza jakiego?
Czy może rodzinny go skierować na takie badania?
Nie wiem od czego zacząć gdzie mamy się udać w pierwszej kolejności. W moim mieście nie ma typowo kliniki niepłodności, wiec chciałabym się gdzie indziej zdiagnozować z mężem ale nie wiem od czego zacząć
Ani rodzinny ani zwykły gin nie da ci skierowania na inne badania niż hormony amh czy zrobić ci sono hsg itp itd. U mężczyzn pierwsze ci się bada to nasienie i to chyba tylko w klinice niepłodności. Zobacz jaka masz najbliżej jedna akcji 2 tak żebyś miała wybór. Często się zdarza że nie ma w danym mieście klinik i niestety dziewczyny jeżdżą często nawet po kilkaset km.2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej -
Nefretam wrote:W Alabie. W punkcie pobrań
To powtórz w takim laboratorium, które bada próbkę na miejscu. Jestem w takiej samej sytuacji, robiłam t lab, które wysyła badania dalej i wyszło mi niskie AMH, lekarz kazał powtórzyć, bo wyniki mogą być sfałszowane ☺️Nefretam lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
U mnie dziś pracowicie - sprzątanie najpierw u siebie, potem u rodziny. Ale moja koleżanka doprowadza mnie do szewskiej pasji, bo ostatnie dni o niczym innym nie nadaje jak o tym, jak to ona się czuje w ciąży. Innych tematów już po prostu nie ma.👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
bellA wrote:Pisalam to wszystko pol żartem pol serio.. ale jak widać odebraliście mnie zbyt powaznie. No cóż.. tak jak pisałam wyżej tez nie klocimy się codziennie.. a jesli sie klocimy to nie dla dobrego seksu tylko poprostu tak wynika z danej sytuacji.. ale zbyt powaznie wzielas to Panika do siebie co napisalam prowadzimy spokojne życie.. ale nie do przesady nie ma tzw " rzygam tęczą "😅 bo bym w takim zwiazku nie wytrzymała..
Prawda jest taka, że nie ma związków idealnych i każdy coś ma. Jak to mawiają: co chatka to zagadka😄bellA lubi tę wiadomość