Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
bellA wrote:Pisalam to wszystko pol żartem pol serio.. ale jak widać odebraliście mnie zbyt powaznie. No cóż.. tak jak pisałam wyżej tez nie klocimy się codziennie.. a jesli sie klocimy to nie dla dobrego seksu tylko poprostu tak wynika z danej sytuacji.. ale zbyt powaznie wzielas to Panika do siebie co napisalam prowadzimy spokojne życie.. ale nie do przesady nie ma tzw " rzygam tęczą "😅 bo bym w takim zwiazku nie wytrzymała..
Ok rozumiemy, w sumie ile ludzi tyle wersji i niech każdy sobie żyje jak chce i tyle, byle by był zadowolony 😀
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Oczekujaca wrote:Ja to dokładnie tak potraktowałam, zdecydowanie bardziej jako żart😆 tak samo jak swoje słowa wczoraj 😉
Prawda jest taka, że nie ma związków idealnych i każdy coś ma. Jak to mawiają: co chatka to zagadka😄
Dokladnie. 😅 bo to tak żartobliwie pisalam no tzw pol żartem pol serio ale każdy niech żyje jak chce. Ważne żeby szczesliwie😎😎💪 -
Ja sobie pozwoliłam dziś zjesc kebaba.. mialam taka ochote.. ze glowa mala . Zjadlam i wcale lepiej się nie czuje😅 czlowiek bardziej oczami chyba Je.. a potem cierpi🤢
Teraz film jakis i do spania niebawem. 😎 a co u Was ? Co porabiacie ? -
Ja też byłam dziś na niezdrowym jedzeniu 🤣
I mam wyrzuty! Boże jutro ostry trening 🙈2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Kiedy radzicie zrobić pierwszy test ciążowy? Przy pierwszym transferze nie testowałam ani razu, teraz czuję że chyba nie wytrzymam. Transfer zarodka 4.1.1 odbył się 24.01Ona: 92'
On: 90'
4lata starań
Niepłodność idiopatyczna
I procedura
29.08.2022 transfer zarodka 4.1.1
5dpt beta 6.8, prog. 144
11dpt beta 69.8 prog. 128
18dpt beta 908 prog. 99.8
23.09 25dpt beta 2654 i jest bijące ❤️; prog. 97,6
01.10 beta 7771, prog 109
04.10 (7+3) USG ❤️ i 1.3 cm człowieka
31.10 (11+2) CRL 4.56 cm, FHR 161
08.11 (12+4) prenatalne, CRL 5.67 cm, FHR 158, bardzo niskie ryzyko
28.11 2022 146 g i 12,9 cm człowieka ❤️
18.04.2023 Hubert 2160g 👶
2 x❄️❄️ -
daria_92 wrote:Kiedy radzicie zrobić pierwszy test ciążowy? Przy pierwszym transferze nie testowałam ani razu, teraz czuję że chyba nie wytrzymam. Transfer zarodka 4.1.1 odbył się 24.01
Jak w poprzedniej ciąży miałaś 5 dpt betę 6,8 to myślę, że nie wcześniej niż po tygodniu. Najczulsze testy są od 10 IU/L.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 23:06
daria_92 lubi tę wiadomość
👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
Panika wrote:Ja też byłam dziś na niezdrowym jedzeniu 🤣
I mam wyrzuty! Boże jutro ostry trening 🙈
W tygodniu normalna zdrowa dieta.. a w niedziele chill taki ze jakeigps fastFooda trzeba zjesc chociaz nie zawsze. A teraz ja Cierpie🤢😅ale.. dobre bylo. -
Panika wrote:To powtórz w takim laboratorium, które bada próbkę na miejscu. Jestem w takiej samej sytuacji, robiłam t lab, które wysyła badania dalej i wyszło mi niskie AMH, lekarz kazał powtórzyć, bo wyniki mogą być sfałszowane ☺️♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
AMH 1.2
Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47mln)
5 cykli stymulowanych ❌
Drożność ☑️
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
➡️ 14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną
➡️ IUI ❓ -
Oczekujaca wrote:Pa. Jakiej aplikacji używacie do kontroli cyklu? Aktualnie mam już trzy i każda pokazuje coś innego 😂👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️luty - badania nasienia, -
Oczekujaca wrote:Też mam owu i mój kalendarzyk. Nie ma jakiś ogromnych rozbieżności, ale jednak te 2-3 dni różnicy w owulacji, a to dość istotne 😆
👩⚖️30 lat
🧪morfologia ✅
AMH 0.81❌
🧔♂️33 lata
a_aandzela wrote:Wiesz co ,mi się zsynchronizowały jak zaczęłam dodawać testy owulacyjne
Jak to jest z Waszego doświadczenia, po jakim czasie faktycznie owulka się zaczyna? -
Mnie dzisiaj ovu ochrzanił, że ośmieliłam się w weekend zmierzyć temperaturę godzinę później niż w dni powszednie (bo chce pospać chociaż trochę dłużej) i że to daje za duże odchylenia, mimo że koryguje temperaturę o 0,1 zgodnie z metodą którą znalazłam gdzieś tu na forum.
Następnym razem zostawię po prostu godzinę pomiaru, nie będę zmieniać.
Jesli chodzi o termin ovulacji, to w ovu mam 30.01, a w P.C. 31.01., przy czym w ovu to mój drugi cykl na dobrą sprawę, w do P.C. Wrzucałam zdjęcia testów owulacyjnych wykonywanych w okolicach 16 dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 15:14
👩🏼32 👨🏻30 🐕🦺 4
Starania od XII 2023
Ona:
AMH VIII 2023 - 3,94 🙏
Niedoczynność tarczycy TSH 2,05 2.12.2024 (z 4,65 we wrześniu 2023)
Euthyrox 50/75 mg
SonoHSG???
On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy. -
Monnie wrote:Mnie dzisiaj ovu ochrzanił, że ośmieliłam się w weekend zmierzyć temperaturę godzinę później niż w dni powszednie (bo chce pospać chociaż trochę dłużej) i że to daje za duże odchylenia, mimo że koryguje temperaturę o 0,1 zgodnie z metodą którą znalazłam gdzieś tu na forum.
Następnym razem zostawię po prostu godzinę pomiaru, nie będę zmieniać.
Jesli chodzi o termin ovulacji, to w ovu mam 30.01, a w P.C. 31.01., przy czym w ovu to mój drugi cykl na dobrą sprawę, w do P.C. Wrzucałam zdjęcia testów owulacyjnych wykonywanych w okolicach 16 dc. -
To też dziwnie, chociaż pozytywny TO oznacza owulkę między 24 a 48 h od wykonania, więc chyba apka nie kłamie👩🏼32 👨🏻30 🐕🦺 4
Starania od XII 2023
Ona:
AMH VIII 2023 - 3,94 🙏
Niedoczynność tarczycy TSH 2,05 2.12.2024 (z 4,65 we wrześniu 2023)
Euthyrox 50/75 mg
SonoHSG???
On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy. -
Oczekujaca wrote:Teraz właśnie widzę, że owulacja mi się przesunęła na dzisiaj w ovu, w innej na jutro jest planowana 😉
Jak to jest z Waszego doświadczenia, po jakim czasie faktycznie owulka się zaczyna?👩⚖️30 lat
🧪morfologia ✅
AMH 0.81❌
🧔♂️33 lata
a_aandzela wrote:Wiesz co,chyba nie ma sensu bazować na doświadczeniu innych,bo jednak te nasze organizmy niestety nie działają jak w zegarku żeby mieć pewność to monitoring cyklu jedynie