Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczekujaca wrote:Ahh chyba coś wisi w powietrzu, bo ja też jestem jakaś drażliwa. Posprzeczałam się z moją małżowiną, więc chyba mogę zapomnieć o ciąży w tym cyklu 😅
Właśnie otwarłam wino, więc Wasze zdrowie 🥂
Hahah🤣🤣 ja też się posprzeczałam.. I czarne chmury są nad nami🤣Monkai lubi tę wiadomość
-
Oczekujaca wrote:Powiem Ci, że chłopy to są jakieś inne. Upośledzone emocjonalnie albo ja mam taki egzemplarz w domu😄
Ja czasem się zastanawiam co ja mam..🤣🤣🤣 ciezko stwierdzić..
Ale coz.. ciche dni będą.. ja w ciazy to mam humory ale on? Nie wiem o co kaman🤣 moze okres ma.. -
Dziewczyny
Poradźcie do kogo mamy się zglosoc z mężem, 7cs
Ja byłam robić badania u ginekologa. (Cytologia, i badania z krwi)
Czy powinniśmy umówić się wspólnie na wizytę do ginekologa?
Czy moza powinien sam iść do lekarza jakiego?
Czy może rodzinny go skierować na takie badania?
Nie wiem od czego zacząć gdzie mamy się udać w pierwszej kolejności. W moim mieście nie ma typowo kliniki niepłodności, wiec chciałabym się gdzie indziej zdiagnozować z mężem ale nie wiem od czego zacząć -
bellA wrote:Ja czasem się zastanawiam co ja mam..🤣🤣🤣 ciezko stwierdzić..
Ale coz.. ciche dni będą.. ja w ciazy to mam humory ale on? Nie wiem o co kaman🤣 moze okres ma.. -
Oczekujaca wrote:Ja nie wiem czy będą ciche dni, bo idzie jutro do pracy, ale póki co nie mam ochoty nawet patrzeć w jego stronę, a kłócimy się niezwykle rzadko 😉 może po prostu ja jestem rozdrażniona i nie potrafię wprost powiedzieć co mnie irytuje. Może jakoś się synchronizuje i mają okres w tym samym momencie 😆
My się też klocimy rzadko raczej nie jesteśmy konfliktowi ale dziś nas dopadło:D on foch.. w salonie siedzi.. ja w sypialni i zero kontaktu 🤣
Mozliwe że mają okres w tym samym czasie.. kurde. Przekichane🤣🤣 -
Takatam wrote:Dziewczyny
Nie wiem od czego zacząć gdzie mamy się udać w pierwszej kolejności. W moim mieście nie ma typowo kliniki niepłodności, wiec chciałabym się gdzie indziej zdiagnozować z mężem ale nie wiem od czego zacząć
Przykro mi nie pomogę.. bo procz podstawowych badan ktore juz wykonalas na tym u mnie sie konczylo.. ale zawsze możecie dopytać wspolnie u Ginekologa co robić.. zresztą sa tu dziewczyny mega ogarniete.. takze cos podpowiedzą napewno🙂 -
bellA wrote:My się też klocimy rzadko raczej nie jesteśmy konfliktowi ale dziś nas dopadło:D on foch.. w salonie siedzi.. ja w sypialni i zero kontaktu 🤣
Mozliwe że mają okres w tym samym czasie.. kurde. Przekichane🤣🤣
Gdyby tak mężczyźni mieli choć raz okres i PMS…. Może wszystko by w końcu zrozumieli 😂😂 -
Oczekujaca wrote:My siedzimy obok siebie, ale zaraz chyba ja pójdę do sypialni 🤣 zawsze się śmiałam jak mieszkaliśmy w kawalerce, że możemy co najwyżej wtedy usiąść na dwóch krańcach łóżka, a teraz mam możliwość wyjść do innego pokoju 😂
Gdyby tak mężczyźni mieli choć raz okres i PMS…. Może wszystko by w końcu zrozumieli 😂😂
No dobrze ze jest ta możliwość isc do innego pokoju bo ja bym nie mogła tak siedziec obok siebie jak jesteśmy po klotni🤣 wole sama wyciszyć się w osobnym pokoju..🤣
No gdyby chociaz raz doświadczyli tego co my.. to może być nas zrozumieli.. ale wychodzi na to że nigdy się to nie wydarzy🤣 -
bellA wrote:No dobrze ze jest ta możliwość isc do innego pokoju bo ja bym nie mogła tak siedziec obok siebie jak jesteśmy po klotni🤣 wole sama wyciszyć się w osobnym pokoju..🤣
No gdyby chociaz raz doświadczyli tego co my.. to może być nas zrozumieli.. ale wychodzi na to że nigdy się to nie wydarzy🤣 -
Oczekujaca wrote:Co prawda to prawda. Gdyby chociaż raz wiedzieli jak to jest być kobietą kiedy uderza hormon to myślę, że wiele by zrozumieli 😆
Wiedzieli by że wtedy trzeba być do rany przyloz.. ze trzeba milczeć.. 🤣 ze milczenie to złotem jest..🤣 itd itd. Kurde to byłby idealny mezczyzna wtedy🤣🤣 -
Panika wrote:Co tam u Was dziewczyny?
Jak samopoczucie w sobotni wieczór?
Ja dzis jakoś jesteś podenerwowana, zestresowana…nie wiem co ja dziś jestem taka, nie mogę sobie znaleźć miejsca.
W porównaniu do innych nie pokłóciłam się ze swoim, ale to pewnie dlatego że cały dzień w pracy byłam i dopiero wróciłam 😅 jestem wykończona 😫
A jakie macie plany na jutro dziewczyny?Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 morfologia, TSH, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6 forte, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona) -
bellA wrote:Hahah🤣🤣 ja też się posprzeczałam.. I czarne chmury są nad nami🤣
Ja z moim mało kiedy się kłócę 🙈
Może dlatego,że nie lubię chować urazy i raczej wychodzę z założenia, że lepiej porozmawiać spokojnie niż się kłócić, szkoda życiasnieżka lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Takatam wrote:Dziewczyny
Nie wiem od czego zacząć gdzie mamy się udać w pierwszej kolejności. W moim mieście nie ma typowo kliniki niepłodności, wiec chciałabym się gdzie indziej zdiagnozować z mężem ale nie wiem od czego zacząć
Myślę,że nie ma co męża ciągnąć do ginekologa, bo to nie jest lekarz dla mężczyzn.
Ty zostań u ginekologa i porób sobie badania hormonalne, tarczycowe, cukier, insulina takie podstawowe-lekarz powinien Cię pokierować
A męża wyślij albo do urologa, albo andrologasnieżka lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Ja z moim mało kiedy się kłócę 🙈
Może dlatego,że nie lubię chować urazy i raczej wychodzę z założenia, że lepiej porozmawiać spokojnie niż się kłócić, szkoda życia
Ja to często unosze sie duma i czekam aż przyjdzie.. 🤣🤣 a i twierdzę że zwiazek bez klotni jest troszke nudny tu się człowiek pokłóci za chwile się w lozku pogodzi. 🤣🤣🤣 smakuje inaczej polecam🤣🤣
Ale żebyście sobie nie myślały że codziennie sie klocimy nie , na szczęście tez nie zdarza się to jakoś nagminnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 03:32
-
bellA wrote:Wiedzieli by że wtedy trzeba być do rany przyloz.. ze trzeba milczeć.. 🤣 ze milczenie to złotem jest..🤣 itd itd. Kurde to byłby idealny mezczyzna wtedy🤣🤣
Ja bym nie chciała takiego mężczyzny 😂 Nie znoszę jak mój milczy i dusi w sobie emocje. Uważam, że złotem jest rozmowa i nie warto z nią zwlekać. Warto mówić, co się czuje i myśli, zanim te emocje urosną do tego stopnia, że zaczną wybuchać 😅👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml ❌️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex -
hope♥ wrote:W porównaniu do innych nie pokłóciłam się ze swoim, ale to pewnie dlatego że cały dzień w pracy byłam i dopiero wróciłam 😅 jestem wykończona 😫
A jakie macie plany na jutro dziewczyny?
Ja dzisiaj muszę przeznaczyć trochę czasu na naukę do egzaminu, poza tym będzie joga, ćwiczenia rozluźniające, medytacja - postanowiłam mocno się wziąć za swoj dobrostan psychofizyczny Jestem teraz z narzeczonym u jego rodziców i potem będziemy wracać do naszego miasta i w tym czasie będę robić szalik na szydełku, jednak podejrzewam, że nie zdążę skończyć go jeszcze przed końcem tej zimy 😅
Hope, a Ty masz dzisiaj wolne? Co planujesz robić?hope♥ lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml ❌️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex