X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • BeMommy Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    ja niby zaczęłam starania w zeszłym miesiącu, ale tak naprawdę tylko raz doszło do zbiliżenia, bo mam problemy z żołądkiem (wykryte sibo, imo, częste wymioty, biegunki) i musiałam włączyć antybiotyk na dwa tygodnie.
    Mam nadzieję, że będę mogła kontynować starania w tym cyklu, ale jeszcze czekam na wyniki niektórych badań i nie wiem czy nie będzie potrzeby włączenia znów jakichś silnych leków :( Strasznie mnie to dołuje, bo o dziecku marzę od dawna, tylko problemy zdrowotne i silne leki zmuszały mnie do odłożenia planów ciążowych :( W dodatku od ok. 7 lat leczę się psychiatrycznie i musiałam odstawić niektóre leki by w razie czego nie zaszkodzić dziecku i czuję się dużo gorzej.. Strasznie dołuje mnie to, że to sam początek starań a ja się czuję, jakby to już trwało latami (pragnienie dziecka tyle już trwa). Ciężko mi skupić się na czymkolwiek. Czuję ogromne pragnienie dziecka i jednocześnie ogromny lęk, że się nie uda.
    Czy Wam dziewczyny udaje się z jakimś większym luzem do tego podejść?
    Cześć napisz prosżę do mnie w wiadomości prywatnej

• BeMommy Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Wydaje mi się że możesz wykluczyć Hashimoto. Przy prawidłowych wynikach Tsh. Sama je robilam i jest wszystko w normie.
    Cześć czy mogę prosić o kontakt w wiadomości prywatnej

• bellA Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Hej hej wracam do Was po kilkudniowej nieobecności. Tulę mocno tym, którym się nie udało🫂 A za resztę trzymam 🤞🤞🤞 Odzywam się po🤒🤒🤒 Ale wiecie co? Wiem że mam cykl stracony bo i ja i mój M przechodziliśmy jakieś choróbsko i przez to ❤️ było tylko raz 12 dc i po prostu wiem że nic z tego nie będzie i mam jakiś dziwny spokój w sobie , a mogła bym powiedzieć ulgę??? Chyba na dobre mi wyszło bo długo tak pozytywnie się nie czułam 😁 😁😁
    Pozdrawiam Was i już śledzę wszystko na bieżąco.

Dokladnie.. Czasem ten jeden jedyny raz w cyklu moze byc wystarczający 😅

Iskierka nadziei lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Iskierka nadziei Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Iskiereczko kochana czasem ten 1 raz wystarczy 😀
    NIE NIE U NAS🤣🤣🤣 Prędzej mi 🌵🌵🌵🌵 na dłoni wyrośnie😆

• Iskierka nadziei Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Dokladnie.. Czasem ten jeden jedyny raz w cyklu moze byc wystarczający 😅
    To będę miała już dwa 🌵🌵 na dłoni 😅

• BeMommy Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy mogłabym prosić o kontakt z którąś z Was na wiadomości prywatnej? Pozdrawiam serdecznie Klaudia! :)

• bellA Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    To będę miała już dwa 🌵🌵 na dłoni 😅

Ojjjj nigdy nie mow nigdy😅😅😅

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Czyli to że mam tsh w normie to nie znaczy,że nie mam hashimoto? Tak?

Tak, dokładnie. Na początku choroby TSH, FT3 i FT4 mogą być w normie, za to przeciwciała już wywalone w kosmos.

👩🏻 33 🧑🏻‍🦱38
    Starania od 04/2024

ONA:
    AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
    Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️

ON:
    Hormony ✔️
    Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️
  • Monnie Znajoma

Wysłany: 29 stycznia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Wracając do pomiarów tempki to chyba jednak nie będę jej korygowac po późniejszym i wcześniejszym wstawaniu. Ovufriend wyznaczył mi owulację na…wczoraj, pomimo negatywnego testu owulacyjnego i monitoringu owulacji u ginekologa
    Od kilku nocy znowu budzę się nad ranem i mierze temperaturę o 5:00, a nie 6:00. Wygląda na to, że metoda termiczna w moim przypadku kompletnie się nie sprawdza.

Z dobrych informacji - mam idealny pęcherzyk (18 mm w 13 dc) i odpowiednie endometrium.

No i dostałam skierowanie na hsg, które planuję zrobić w ostatnim tygodniu marca, po zrobieniu wszystkich badan z krwi. Dostałam pełen zestaw łącznie z AMH.

👩🏼32 👨🏻30 🐕‍🦺 4
    Starania od XII 2023

Ona:
    AMH VIII 2023 - 3,94 🙏

Niedoczynność tarczycy TSH 2,05 2.12.2024 (z 4,65 we wrześniu 2023)

Euthyrox 50/75 mg
    HSG - marzec 2025 r.

On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy.
  • Panika Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam badać progesteron i tarczycę
    I zrobiłam sobie kontrolnie badania na insulinę i cukier, czy nic się tam niepokojącego nie dzieje, bo po wyleczeniu IO wolę sobie co jakiś czas to kontrolować.

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • PaulinaNnn Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rano biel na teście z allegro testeo firmy. Czytałam różne opinie. Więc później kupię pink z Rossmann. O ile dziś nie przejdzie 🐒
    Teraz czuję się słabo mam zawroty głowy i uderzenia gorąca… dziwny objaw 😅 ale myślę że już 14dpo by coś wykazał nawet ten z allegro 😂

• Panika Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    U mnie rano biel na teście z allegro testeo firmy. Czytałam różne opinie. Więc później kupię pink z Rossmann. O ile dziś nie przejdzie 🐒
    Teraz czuję się słabo mam zawroty głowy i uderzenia gorąca… dziwny objaw 😅 ale myślę że już 14dpo by coś wykazał nawet ten z allegro 😂

A dziś masz termin
    @? 🙂

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny idę dziś na brwi permanentne i się cykam 😀 jak to wyjdzie! Jaki będzie efekt końcowy!

Oczekujaca lubi tę wiadomość

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • PaulinaNnn Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    A dziś masz termin
    @? 🙂

Tak dziś termin i jeszcze niema tej 🐒
    Myślę jakby miało coś być to by było.
    Niby jakiś cień cienia ale to naprawdę cień był.
    Później wyczytałam w opiniach na allegro że pokazuje cień cienia albo w ogóle nie wykrywa ciąży i różne opinie. Owulacja raczej się nie przesunęła bo były testy owulacyjne i pik był. Więc jeszcze ma czas przyjść ale samopoczucie słabe było teraz trochę lepiej.
    Serio to jest męczące jak nie staraliśmy się to nie zawracałam na to uwagi w ogóle 😂 a teraz to jest porażka 😅

• bellA Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Dziewczyny idę dziś na brwi permanentne i się cykam 😀 jak to wyjdzie! Jaki będzie efekt końcowy!

Będzie łaaaaadnie😎😎😎🤣😍
    Zobaczysz. Powodzenia

Monnie lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    Tak dziś termin i jeszcze niema tej 🐒
    Myślę jakby miało coś być to by było.
    Niby jakiś cień cienia ale to naprawdę cień był.
    Później wyczytałam w opiniach na allegro że pokazuje cień cienia albo w ogóle nie wykrywa ciąży i różne opinie. Owulacja raczej się nie przesunęła bo były testy owulacyjne i pik był. Więc jeszcze ma czas przyjść ale samopoczucie słabe było teraz trochę lepiej.
    Serio to jest męczące jak nie staraliśmy się to nie zawracałam na to uwagi w ogóle 😂 a teraz to jest porażka 😅

Doszukujesz się jakichkolwiek objawow zwiastujacych ciaze :D kazda z nas tak ma.. im bardziej czegos czlowiek pragnie tym bardziej się aż schizuje i doszukuje objawow 🤣 ale kurde.. jak cień cienia jest.. to może to być wadliwy test .. albo takie poprostu one są.. pedz do Rossmann i zrob test pink czy tam inny.. I zobacz.. bo juz powinno być coś widac.🫣

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Szu_szu Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, już jakiś czas wahałam się czy dołączyć do tego forum, bo z jednej strony nie chcę się nakręcać, analizować każdego objawu jako ciąży, nie chcę żeby starania były sensem mojego jestestwa, ale z drugiej czytając Wasze posty czuję te wsparcie wzajemne i chyba też tego potrzebuję.
    Kilka słów o mnie:
    Staramy się od ok. 1,5 roku, ja 30, mąż 31.
    Ja mam niedoczynność tarczycy i IO. U męża wyszła kiepska morfologia spermy. Dziś była pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, zaproponowano nam inseminację. Czuję dużo kłębiących się emocji, bo to ważna decyzja.

Monnie lubi tę wiadomość

👩🏻👦🏻🐶🐱🐱
  • Panika Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Będzie łaaaaadnie😎😎😎🤣😍
    Zobaczysz. Powodzenia

Ciągle mam jakieś wątpliwości 😀
    Ale jak mówisz,że się opłaca.
    A ile takie coś się trzyma na brwiach?

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Nefretam Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu wrote:
    Cześć, już jakiś czas wahałam się czy dołączyć do tego forum, bo z jednej strony nie chcę się nakręcać, analizować każdego objawu jako ciąży, nie chcę żeby starania były sensem mojego jestestwa, ale z drugiej czytając Wasze posty czuję te wsparcie wzajemne i chyba też tego potrzebuję.
    Kilka słów o mnie:
    Staramy się od ok. 1,5 roku, ja 30, mąż 31.
    Ja mam niedoczynność tarczycy i IO. U męża wyszła kiepska morfologia spermy. Dziś była pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, zaproponowano nam inseminację. Czuję dużo kłębiących się emocji, bo to ważna decyzja.

Hej :)

A masz ustabilizowana tarczycę? Jesteś pod opieką dietetyka? Masz naturalne owulację?

Mąż próbował suplementacja podnieść parametry?

AMH 0,24
    👩34
    🧔38
  • Szu_szu Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Hej :)

A masz ustabilizowana tarczycę? Jesteś pod opieką dietetyka? Masz naturalne owulację?

Mąż próbował suplementacja podnieść parametry?

Tak, ta tarczyca to od wielu lat i jestem pod opieką. Owulacje też są w porządku.
    Mąż przyjmował Nucleox i faktycznie parametry się pojawiły jeśli chodzi o ruchomość, natomiast morfologia spadła z 3% prawidłowych do 0 :( . Jest w trakcie rzucania palenia.
    Ginekolog mówiła, że można jeszcze próbować naturalnie, że przy braku palenia widzi szansę na poprawę tych parametrów.

👩🏻👦🏻🐶🐱🐱
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ