Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
snieżka wrote:Cześć dziewczyny,
ja niby zaczęłam starania w zeszłym miesiącu, ale tak naprawdę tylko raz doszło do zbiliżenia, bo mam problemy z żołądkiem (wykryte sibo, imo, częste wymioty, biegunki) i musiałam włączyć antybiotyk na dwa tygodnie.
Mam nadzieję, że będę mogła kontynować starania w tym cyklu, ale jeszcze czekam na wyniki niektórych badań i nie wiem czy nie będzie potrzeby włączenia znów jakichś silnych leków Strasznie mnie to dołuje, bo o dziecku marzę od dawna, tylko problemy zdrowotne i silne leki zmuszały mnie do odłożenia planów ciążowych W dodatku od ok. 7 lat leczę się psychiatrycznie i musiałam odstawić niektóre leki by w razie czego nie zaszkodzić dziecku i czuję się dużo gorzej.. Strasznie dołuje mnie to, że to sam początek starań a ja się czuję, jakby to już trwało latami (pragnienie dziecka tyle już trwa). Ciężko mi skupić się na czymkolwiek. Czuję ogromne pragnienie dziecka i jednocześnie ogromny lęk, że się nie uda.
Czy Wam dziewczyny udaje się z jakimś większym luzem do tego podejść? -
Iskierka nadziei wrote:Hej hej wracam do Was po kilkudniowej nieobecności. Tulę mocno tym, którym się nie udało🫂 A za resztę trzymam 🤞🤞🤞 Odzywam się po🤒🤒🤒 Ale wiecie co? Wiem że mam cykl stracony bo i ja i mój M przechodziliśmy jakieś choróbsko i przez to ❤️ było tylko raz 12 dc i po prostu wiem że nic z tego nie będzie i mam jakiś dziwny spokój w sobie , a mogła bym powiedzieć ulgę??? Chyba na dobre mi wyszło bo długo tak pozytywnie się nie czułam 😁 😁😁
Pozdrawiam Was i już śledzę wszystko na bieżąco.
Dokladnie.. Czasem ten jeden jedyny raz w cyklu moze byc wystarczający 😅Iskierka nadziei lubi tę wiadomość
-
Panika wrote:Czyli to że mam tsh w normie to nie znaczy,że nie mam hashimoto? Tak?
Tak, dokładnie. Na początku choroby TSH, FT3 i FT4 mogą być w normie, za to przeciwciała już wywalone w kosmos.👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
Hejka,
Wracając do pomiarów tempki to chyba jednak nie będę jej korygowac po późniejszym i wcześniejszym wstawaniu. Ovufriend wyznaczył mi owulację na…wczoraj, pomimo negatywnego testu owulacyjnego i monitoringu owulacji u ginekologa
Od kilku nocy znowu budzę się nad ranem i mierze temperaturę o 5:00, a nie 6:00. Wygląda na to, że metoda termiczna w moim przypadku kompletnie się nie sprawdza.
Z dobrych informacji - mam idealny pęcherzyk (18 mm w 13 dc) i odpowiednie endometrium.
No i dostałam skierowanie na hsg, które planuję zrobić w ostatnim tygodniu marca, po zrobieniu wszystkich badan z krwi. Dostałam pełen zestaw łącznie z AMH.👩🏼32 👨🏻30 🐕🦺 4
Starania od XII 2023
Ona:
AMH VIII 2023 - 3,94 🙏
Niedoczynność tarczycy TSH 2,05 2.12.2024 (z 4,65 we wrześniu 2023)
Euthyrox 50/75 mg
HSG - marzec 2025 r.
On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy. -
Ja dziś byłam badać progesteron i tarczycę
I zrobiłam sobie kontrolnie badania na insulinę i cukier, czy nic się tam niepokojącego nie dzieje, bo po wyleczeniu IO wolę sobie co jakiś czas to kontrolować.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
U mnie rano biel na teście z allegro testeo firmy. Czytałam różne opinie. Więc później kupię pink z Rossmann. O ile dziś nie przejdzie 🐒
Teraz czuję się słabo mam zawroty głowy i uderzenia gorąca… dziwny objaw 😅 ale myślę że już 14dpo by coś wykazał nawet ten z allegro 😂 -
PaulinaNnn wrote:U mnie rano biel na teście z allegro testeo firmy. Czytałam różne opinie. Więc później kupię pink z Rossmann. O ile dziś nie przejdzie 🐒
Teraz czuję się słabo mam zawroty głowy i uderzenia gorąca… dziwny objaw 😅 ale myślę że już 14dpo by coś wykazał nawet ten z allegro 😂
A dziś masz termin
@? 🙂2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Dziewczyny idę dziś na brwi permanentne i się cykam 😀 jak to wyjdzie! Jaki będzie efekt końcowy!
Oczekujaca lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:A dziś masz termin
@? 🙂
Tak dziś termin i jeszcze niema tej 🐒
Myślę jakby miało coś być to by było.
Niby jakiś cień cienia ale to naprawdę cień był.
Później wyczytałam w opiniach na allegro że pokazuje cień cienia albo w ogóle nie wykrywa ciąży i różne opinie. Owulacja raczej się nie przesunęła bo były testy owulacyjne i pik był. Więc jeszcze ma czas przyjść ale samopoczucie słabe było teraz trochę lepiej.
Serio to jest męczące jak nie staraliśmy się to nie zawracałam na to uwagi w ogóle 😂 a teraz to jest porażka 😅
-
PaulinaNnn wrote:Tak dziś termin i jeszcze niema tej 🐒
Myślę jakby miało coś być to by było.
Niby jakiś cień cienia ale to naprawdę cień był.
Później wyczytałam w opiniach na allegro że pokazuje cień cienia albo w ogóle nie wykrywa ciąży i różne opinie. Owulacja raczej się nie przesunęła bo były testy owulacyjne i pik był. Więc jeszcze ma czas przyjść ale samopoczucie słabe było teraz trochę lepiej.
Serio to jest męczące jak nie staraliśmy się to nie zawracałam na to uwagi w ogóle 😂 a teraz to jest porażka 😅
Doszukujesz się jakichkolwiek objawow zwiastujacych ciaze kazda z nas tak ma.. im bardziej czegos czlowiek pragnie tym bardziej się aż schizuje i doszukuje objawow 🤣 ale kurde.. jak cień cienia jest.. to może to być wadliwy test .. albo takie poprostu one są.. pedz do Rossmann i zrob test pink czy tam inny.. I zobacz.. bo juz powinno być coś widac.🫣
-
Cześć, już jakiś czas wahałam się czy dołączyć do tego forum, bo z jednej strony nie chcę się nakręcać, analizować każdego objawu jako ciąży, nie chcę żeby starania były sensem mojego jestestwa, ale z drugiej czytając Wasze posty czuję te wsparcie wzajemne i chyba też tego potrzebuję.
Kilka słów o mnie:
Staramy się od ok. 1,5 roku, ja 30, mąż 31.
Ja mam niedoczynność tarczycy i IO. U męża wyszła kiepska morfologia spermy. Dziś była pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, zaproponowano nam inseminację. Czuję dużo kłębiących się emocji, bo to ważna decyzja.Monnie lubi tę wiadomość
👩🏻👦🏻🐶🐱🐱 -
bellA wrote:Będzie łaaaaadnie😎😎😎🤣😍
Zobaczysz. Powodzenia
Ciągle mam jakieś wątpliwości 😀
Ale jak mówisz,że się opłaca.
A ile takie coś się trzyma na brwiach?2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Szu_szu wrote:Cześć, już jakiś czas wahałam się czy dołączyć do tego forum, bo z jednej strony nie chcę się nakręcać, analizować każdego objawu jako ciąży, nie chcę żeby starania były sensem mojego jestestwa, ale z drugiej czytając Wasze posty czuję te wsparcie wzajemne i chyba też tego potrzebuję.
Kilka słów o mnie:
Staramy się od ok. 1,5 roku, ja 30, mąż 31.
Ja mam niedoczynność tarczycy i IO. U męża wyszła kiepska morfologia spermy. Dziś była pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, zaproponowano nam inseminację. Czuję dużo kłębiących się emocji, bo to ważna decyzja.
Hej
A masz ustabilizowana tarczycę? Jesteś pod opieką dietetyka? Masz naturalne owulację?
Mąż próbował suplementacja podnieść parametry?AMH 0,24
👩34
🧔38 -
Nefretam wrote:Hej
A masz ustabilizowana tarczycę? Jesteś pod opieką dietetyka? Masz naturalne owulację?
Mąż próbował suplementacja podnieść parametry?
Tak, ta tarczyca to od wielu lat i jestem pod opieką. Owulacje też są w porządku.
Mąż przyjmował Nucleox i faktycznie parametry się pojawiły jeśli chodzi o ruchomość, natomiast morfologia spadła z 3% prawidłowych do 0 . Jest w trakcie rzucania palenia.
Ginekolog mówiła, że można jeszcze próbować naturalnie, że przy braku palenia widzi szansę na poprawę tych parametrów.👩🏻👦🏻🐶🐱🐱