Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Szu_szu wrote:Cześć, już jakiś czas wahałam się czy dołączyć do tego forum, bo z jednej strony nie chcę się nakręcać, analizować każdego objawu jako ciąży, nie chcę żeby starania były sensem mojego jestestwa, ale z drugiej czytając Wasze posty czuję te wsparcie wzajemne i chyba też tego potrzebuję.
Kilka słów o mnie:
Staramy się od ok. 1,5 roku, ja 30, mąż 31.
Ja mam niedoczynność tarczycy i IO. U męża wyszła kiepska morfologia spermy. Dziś była pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, zaproponowano nam inseminację. Czuję dużo kłębiących się emocji, bo to ważna decyzja.
Hej, ja miałam tak samo jak Ty, też się bałam, że jak się tu zarejestruję, to będę się nakręcać razem z innymi dziewczynami i w sumie póki co to moje podejście nie zmieniło się jakoś diametralnie - obserwuję cykl, dbam o siebie, poczytam Was, czasem coś napiszę, jak mam ochotę, to zrobię test ciążowy, jak nie, to mam to w d…
Tylko mi jest o tyle łatwiej, że chodzę na terapię i jak czuje, że dostaję na dekiel to mogę o tym porozmawiać z psychologiem.Szu_szu lubi tę wiadomość
👩🏼32 👨🏻30 🐕🦺 4
Starania od XII 2023
Ona:
AMH VIII 2023 - 3,94 🙏
Niedoczynność tarczycy TSH 2,05 2.12.2024 (z 4,65 we wrześniu 2023)
Euthyrox 50/75 mg
HSG - marzec 2025 r.
On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy. -
Monnie wrote:Hej, ja miałam tak samo jak Ty, też się bałam, że jak się tu zarejestruję, to będę się nakręcać razem z innymi dziewczynami i w sumie póki co to moje podejście nie zmieniło się jakoś diametralnie - obserwuję cykl, dbam o siebie, poczytam Was, czasem coś napiszę, jak mam ochotę, to zrobię test ciążowy, jak nie, to mam to w d…
Tylko mi jest o tyle łatwiej, że chodzę na terapię i jak czuje, że dostaję na dekiel to mogę o tym porozmawiać z psychologiem.
Dziekuję za tą wiadomość ❤️ terapia to jednak dobra rzecz jest👩🏻👦🏻🐶🐱🐱 -
Ja właśnie trzymam w ręce ovitrelle 😂 Dłużej patrzę na tę igłę niż będzie trwał zastrzyk 😂😂👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
bellA wrote:Do półtora roku.. zależy jaka cera i dużo od słońca bo jak wiadomo od słońca sie pigment wyplawia🫣
Ale na spokojnie do 1.5 roku. 😎
Jestem po, jeden ogień na brwiach 😀
Boli i szczypie jak cholera…teraz tylko czekać jak efekt strupków minie, potem dopigmentowanie i kolejny efekt strupków i spokój 😀
Nie nakręcam się na ten cykl z tego powodu,że mąż ma leniwe plemniki i to bardzo, więc jak jeden dopłynie to jak wygrana w lotka!
Poza tym nawet bardziej chodziło mi o to, czy ten progesteron 19ng to może jest za duży i to objaw jakiejś choroby.
Anty-TPO i ft3-4 są w normie
Insulina ok
Cukier na czczo 5,35 norma 5,5 także ok
No tylko się cieszyć,oby jeszcze coś drgnęło u mężusia z plemnikami to byłoby super.
Ale wiecie co jestem wkurzona!
Bo od wczoraj dzwonie do ginekologa,bo kazał mi się pokazać za tydzień na monitoring i nie odbiera w ogóle! Gdzieś pojechał i mnie zrobił w balona!
Dobrze,że na jutro udało mi się umówić…tylko nie wiem czy 8 dni po owulacji, będzie można określić kiedy była prawdopodobnie owu…jak myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 20:53
Monnie lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Dziewczyny idę dziś na brwi permanentne i się cykam 😀 jak to wyjdzie! Jaki będzie efekt końcowy!
Będziesz zachwycona jak juz się wygoją i nie wystrasz się że na początku się wygląda jak angry birds2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544 -
Panika ja już bym test robiła
A brwi poprawiam tak co 2-3 lata nawet i są super
Szu Szu witaj i dajesz z nami.
Swoją drogą czy którejś się udała inseminacja? Ja miałam 7 i nic, nie jestem przekonana do tej metody.
My dziś po wizycie, od razu kwalifikacja do IVF i to z rządowego programu, a wiało po oczach wydatkami ...
Dziś 3dc więc badań nie robiła, umowione jestesmy za tydzień na usg. Dziś tylko AMH (boje się że będzie poniżej 1). Jutro z rana idę na anty TPO, antyTG i prolaktynę. W piatek seminogram, chromatyna , hba i mar.
Przepisała dla mnie: koenzym q10 2x200, Resveratrol, biosteron + to co brałam, kwas foliowy, inozytol i kompleks witamin.
dla niego: pregna start on, resveratrol i Lkarnitynę.
Szykujemy się do transferu FET w kolejnym cyklu jeśli wszystko dobrze pójdzie.
Z jednej strony jestem bardzo podekscytowana a z drugiej troche sobie popłakałam jak wsiadłam w auto.
Emocji sporo czas szybko leci, musze się przyzwyczaić do sytuacji.Kasia z., psaj91, Monnie lubią tę wiadomość
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
AMH 0,544 -
Monkai wrote:Panika ja już bym test robiła
Swoją drogą czy którejś się udała inseminacja? Ja miałam 7 i nic, nie jestem przekonana do tej metody.
My dziś po wizycie, od razu kwalifikacja do IVF i to z rządowego programu, a wiało po oczach wydatkami ...
Dziś 3dc więc badań nie robiła, umowione jestesmy za tydzień na usg. Dziś tylko AMH (boje się że będzie poniżej 1). Jutro z rana idę na anty TPO, antyTG i prolaktynę. W piatek seminogram, chromatyna , hba i mar.
Przepisała dla mnie: koenzym q10 2x200, Resveratrol, biosteron + to co brałam, kwas foliowy, inozytol i kompleks witamin.
Z jednej strony jestem bardzo podekscytowana a z drugiej troche sobie popłakałam jak wsiadłam w auto.
Emocji sporo czas szybko leci, musze się przyzwyczaić do sytuacji. -
Emocji sporo czas szybko leci, musze się przyzwyczaić do sytuacji.
Po co testowanie?
I tak musiałam dziś zrobić jak szłam na brwi,czy czasem nie pójdę sama,to było tylko tak żeby się upewnić,bo 7dpo to chyba cudów nie ma żeby coś wyszło 🤣 W sumie i tak już sobie nie zamierzam robić za dużych nadziei, jak w tamtym cyklu, bo tylko psychicznie to odchorowałam.
A proga badałam,bo plamienia przed okresem mam.
No to szykuj się psychicznie i walcz a my tu za Ciebie trzymamy kciuki 😍Monkai lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Jestem po, jeden ogień na brwiach 😀
Boli i szczypie jak cholera…teraz tylko czekać jak efekt strupków minie, potem dopigmentowanie i kolejny efekt strupków i spokój 😀
Nie nakręcam się na ten cykl z tego powodu,że mąż ma leniwe plemniki i to bardzo, więc jak jeden dopłynie to jak wygrana w lotka!
Poza tym nawet bardziej chodziło mi o to, czy ten progesteron 19ng to może jest za duży i to objaw jakiejś choroby.
Anty-TPO i ft3-4 są w normie
Insulina ok
Cukier na czczo 5,35 norma 5,5 także ok
No tylko się cieszyć,oby jeszcze coś drgnęło u mężusia z plemnikami to byłoby super.
Ale wiecie co jestem wkurzona!
Bo od wczoraj dzwonie do ginekologa,bo kazał mi się pokazać za tydzień na monitoring i nie odbiera w ogóle! Gdzieś pojechał i mnie zrobił w balona!
Dobrze,że na jutro udało mi się umówić…tylko nie wiem czy 8 dni po owulacji, będzie można określić kiedy była prawdopodobnie owu…jak myślicie?
No ogień na brwiach solidny💪😅 ale kwestia kilku dni i zejdzie..😎 trzymam kciuki za ten cykl ...a może?!😎😎💪😊 kto wie . -
Zawsze trochę kaski zostanie w kieszeni 🤗 Co do inseminacji, to gdzieś czytałam, że niestety, ale te udane to jakieś skrajne procenty... Bodajże coś pomiędzy 10-15% szansy, że się uda. Czyli tym, którym się udało to naprawdę farciarze. W dodatku, w tym kraju, to pewnie trzeba udać się na nią prywatnie (wszyscy wiemy jak działa NFZ) i wydawaj sobie tak co miesiąc 700zł...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 23:14
Monkai, Girl lubią tę wiadomość
👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
bellA wrote:No ogień na brwiach solidny💪😅 ale kwestia kilku dni i zejdzie..😎 trzymam kciuki za ten cykl ...a może?!😎😎💪😊 kto wie .
A Ty maleńka który tc już masz?😍2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Trzymam kciuki za dobre AMH 💪
A dziś ciągle mi wyskakuje, że urodziła się pierwsza dziewczynka z rządowego programu, obu jak najwięcej takich dzieciaczków przybywało☺️
Też wczytywałam się w te statystyki inseminacji i nie brzmią jakoś optymistycznie, chociaż przecież statystyka ciąży z naturalnego starania (czyli 25%) też nie brzmi szałowo, a ludzie nie wyginęli 😅 zobaczymy, daję sobie tę szansę, tabsy kupione, od jutra łykam zapisany Aromek i jedziemy z tematemMonkai lubi tę wiadomość
👩🏻👦🏻🐶🐱🐱 -
bellA wrote:8 tydzien..🫣 I dolegliwości ciagle doskwierają...
Mdli mnie doslownie po wszystkim .. brzuch wzdęty jakbym juz w 5 miesiącu byla 😐
A mówiliśmy że to piekny stan będzie ta ciąża...mhm🤣🤣 🤢
Ciesz się a nie narzekaj 🙂
I co ty robisz o 2 w nocy na forum!
Ty masz spać ile się da 🙂2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
No mnie ta 🐒 jakoś robi w bambuko 😅 lekko mówiąc 😂 wczoraj 14dpo( według kalendarza ) spodziewany dzień miesiączki. Ból pleców jak na okres wieczorem się pojawił mówię oho już jest idę około 18:00 patrzę a tu lekko różowa krew z przezroczystym śluzem (przy podcieraniu)później trochę na podpasce ale to już kolor taki brązowy lekko. Od tamtej pory nic… 😅 no tak to ja jeszcze nigdy nie miałam, bo jak zalewa to z grubej rury 😃 no nic czekam na rozwój sytuacji
Antonina33 lubi tę wiadomość
-
AMH 0,544... no liczyłam na ciut więcej 😐
czekam na anty TPO, TG i prolaktyne
bellA ciesz się i odpoczywaj 😍
Szu Szu obyś była w tych %%% kciuki zaciśnietę, raportuj co i jak i kiedy☺️
Panika smaruj brwi ta maścią co dostałaś, pieczenie szybko zejdzie, będzie super zobaczysz 😃😍bellA lubi tę wiadomość
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
AMH 0,544 -
PaulinaNnn może faktycznie coś jest na rzeczy, ja dziś nie dostaniesz to idź na betę jak masz możliwość 😊
Monkai jesteś pewna że AMH badane było na miejscu a nie przewożone gdzieś dalej?
W ogóle muszę Wam powiedzieć, że ta apka to robi mnie w konia…wczoraj jeszcze pokazywała owulke w 11 dc. a dziś jestem już w 19 dc. i nagle owulke sobie zmieniła na 12 dc. A jakby tak było to progesteron badałam 6dpo a nie 72 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Dziewczyny,
mam dziś załamke lekką, a nie mam z kim pogadać, bo to w sumie trochę głupota… zwolniła się dziś moja koleżanka, z którą pracowałam 8 lat i jest mi strasznie przykro, zwłaszcza, że nie wiem czy jej obowiązki nie spadną na mnie, a nie wiem czy tego chce
Mam dziś wielki ból dupy, że nie udało się zajść w ciążę i zostaje sama(a u mnie w pracy nie dzieje się najlepiej). Wiem, że los jest przewrotny, a pewnie nie ma na to nadziei żeby ten cykl jako cudowne zrządzenie losu okazał się szczęśliwy…… -
Hej dziewczyny. Jak to jest z tą stymulacją aromkiem przy pcos? Normalnie mam długie cykle.. 32/33/35/37 dni.
Ostatnio 35 zazwyczaj… aplikacja pokazuje mi owulacje w 21 dc. Czy przy stymulacji aromkiem itd owulacja występuje jak przy „normalnych” cyklach 28? 14dc?
Zastanawiam się czy nie za późno zaczęłam się testować…
Robiłam testy owulacyjne od 13 dnia, ale 4 dni pod rząd rano.. później zaczęłam robić wieczorem. Ale nie wiem czy już nie było za późno.. Ale widzę, że od wczoraj (20dc) kreska robi się trochę bardziej widoczna i dopiero teraz mam śluz jak na owulację. Czy któraś dziewczyna z pcos przy długich cyklach miała owulację 21dc,22,23,24? -
Cześć dziewczyny. Długo się zastanawiałam, czy napisać na forum i w końcu zdecydowałam, że tak (w końcu "kto pyta ten nie błądzi"). Mam problem i już przeszukałam i przeczytałam chyba nie wszystkie dostępne na ten temat fora, a nadal nie znalazłam odpowiedzi...
Staram się z partnerem już długo o dziecko i niestety do tej pory nieskutecznie. Moje cykle są regularne, co 27 dni, owulację mam około 12 dnia. W obecnym cyklu również tak było (owulację sprawdzałam testami, poza tym "czułam" ją, była zmiana śluzu itp..).
W 18 DC byłam kontrolnie na wizycie u ginekologa (u tego byłam akurat pierwszy raz, wcześniej chodziłam gdzie indziej) i lekarz oznajmił mi, że w prawym jajniku widzi piękny pecherzyk i jestem przed owulacją. Bardzo mni to zdziwiło, bo jak pisałam wcześniej, owulacje już miałam, poza tym to 18 DC, czyli 9 dni do miesiączki.
Po wizycie kupiłam jednak kolejne testy owulacyjne, codziennie je wykonuje, ale wg nie są pozytywne. Najpierw była na nich słaba kreska, a od wczoraj nie ma nawet cienia tej drugiej kreski, zatem nie ma możliwości że jestem przed owulacją.
Z moich objawów to oczywiście ból piersi, brzucha jak na miesiączkę, kłucia w jajniku. Objawy przypominają bardziej nadchodzącą miesiączkę a nie owulację, co potwierdziły też testy.
Zatem co widział lekarz na USG?
Wyczytałam, że zaraz po zapłodnieniu, prz D zagnieżdżeniem lekarz na USG nie jest w stanie odróżnić zapłodnionej komórki od pęcherzyka owulacyjnego..
Powiedzcie mi proszę, co myślicie na ten temat? Ja już chyba zaraz oszaleje... Oczywiście im dom iecej o tym piszę, to tym więcej wmawiam sobie objawów ciążowych, a to nie pomaga
Pozdrawiam wszystkich ❤️
9 cs (3 cykl z castagnus, 1 cykl z conceive), nie poddaję się