Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
bardzo się cieszę że takie forum istnieje, bo jest tu ogromne wsparcie
My staramy się ponad rok i w ostatnim USG wyszły polipy macicy (ponownie). Przed rozpoczęciem starań je usuwałam, ale wróciły dodatkowo za wysoka prolaktyna, ale to udało się unormować.
Mam nadzieje, że usuwanie pomoże 😀
Macie jakieś doświadczenia z polipami? Czy naturalnie da się to leczyć? W internecie wskazują że jedyną opcją to usunięcie, ale nie wiem co zrobić, żeby to znowu nie wróciło
Trzymam kciuki za wszystkie staraczkisnieżka lubi tę wiadomość
-
Kasia z. wrote:Cześć dziewczyny!
My staramy się ponad rok i w ostatnim USG wyszły polipy macicy (ponownie). Przed rozpoczęciem starań je usuwałam, ale wróciły dodatkowo za wysoka prolaktyna, ale to udało się unormować.
Macie jakieś doświadczenia z polipami? Czy naturalnie da się to leczyć? W internecie wskazują że jedyną opcją to usunięcie, ale nie wiem co zrobić, żeby to znowu nie wróciło
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki
Cześć, miło że do nas dołączasz Powiedz proszę jak udało Ci się zbić prolaktyne? lekami?
O leczeniu polipów niestety nic nie wiem, ale dziewczyny może będę mogły jakoś pomóc, bo mają dużą wiedzęKasia z. lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
Szu_szu wrote:Tak, ta tarczyca to od wielu lat i jestem pod opieką. Owulacje też są w porządku.
Mąż przyjmował Nucleox i faktycznie parametry się pojawiły jeśli chodzi o ruchomość, natomiast morfologia spadła z 3% prawidłowych do 0 . Jest w trakcie rzucania palenia.
Ginekolog mówiła, że można jeszcze próbować naturalnie, że przy braku palenia widzi szansę na poprawę tych parametrów.
No palenie bardzo niszczy plemniki.
Food Medicine wydała ebooka o poprawianiu męskich parametrów, nie mam, ale jest tam.chyba sporo wiedzy
https://foodmedicine.bio/produkt/meska-plodnosc-jak-poprawic-plodnosc-u-mezczyzny-ebook/Szu_szu lubi tę wiadomość
AMH 0,24
👩34
🧔38 -
snieżka wrote:Cześć, miło że do nas dołączasz Powiedz proszę jak udało Ci się zbić prolaktyne? lekami?
O leczeniu polipów niestety nic nie wiem, ale dziewczyny może będę mogły jakoś pomóc, bo mają dużą wiedzę
Cześć dziękuję za ciepłe przyjęcie! tak - przyjmuję dostinex raz w tygodniu, ale dopiero po ok. 6 miesiącach mam wynik w normie. -
Kasia z. wrote:Cześć dziewczyny!
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki
Miło Cię poznać😀
Co do polipów miałam usuwanego i miałam szczęście, że już nie odrósł, ale chyba nie ma innej opcji niż usuwanie ich.Kasia z. lubi tę wiadomość
-
Kasia z. wrote:Cześć dziękuję za ciepłe przyjęcie! tak - przyjmuję dostinex raz w tygodniu, ale dopiero po ok. 6 miesiącach mam wynik w normie.
a jak wysoki wynik miałaś na początku? Znasz przyczynę podwyższonej prolaktyny?👩🏻 29 👦🏻 33
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
Kasia z. wrote:1229,00 mlU/l norma to max 496. Niestety nie znam przyczyny.
Mam jeszcze hashimoto, ale TSH od dawna utrzymuje poniżej 2.0.
a miałaś wykluczonego gruczolaka na przysadce?
Ja u siebie podejrzewam, że przez leki mam mocno podwyższoną prolaktynę.👩🏻 29 👦🏻 33
snieżka wrote:a miałaś wykluczonego gruczolaka na przysadce?
Ja u siebie podejrzewam, że przez leki mam mocno podwyższoną prolaktynę. -
Antonina33 wrote:Miała ktoraś plamienia / krwawienie interpelacja
?
Pytam gdyż może to u mnie jest
Miesiączkę zawsze jest że skrzepami obfita czuć że leci po prostu
A tu wodnista wydzielina podbarwiona różem
Lekarz dopiero za tydzień
W okolicy nie mam innego -
Ssilvia wrote:Myślę że z 3 dni po potencjalnym zagnieżdżeniu możesz spróbować zrobić najczulszy test
To tak może być że zamiast miesiączki to jest coś takiego ?
Przepraszam że mówię w taki sposób ale mnie to strasznie przeraziło -
Antonina33 wrote:Powinnam dostać teraz miesiączki
Przepraszam że mówię w taki sposób ale mnie to strasznie przeraziło
Dokładnie, zagnieżdżenie się zarodka potrafi nawet być pomylone z comiesięcznym krwawieniem bo pojawia się w podobny czasie, dlatego niektóre osoby mogą późno zdać sobie sprawę z ciąży.
Myślę że przyszły dzień - dwa pokażą czy nie przerodzi się w menstruacje. -
Kasia z. wrote:Nie miałam badań pod tym kątem. Tylko ten dostinex i prolaktyna zaczęła spadać. Na razie jest w normie. Innych badań nie robiłam
A mi właśnie lekarz nie chciał przepisać leku, tylko kazał najpierw robić kolejne badania👩🏻 29 👦🏻 33
Dziewczyny progesteron 19,30 ng/ml
W 18 dniu cyklu-7 dni po owulacji
A zakres referencyjny dla fazy lutealnej wynosi
1,2-15,9 co to może oznaczać?a_aandzela lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Dziewczyny progesteron 19,30 ng/ml
W 18 dniu cyklu-7 dni po owulacji
A zakres referencyjny dla fazy lutealnej wynosi
1,2-15,9 co to może oznaczać?
Bardzo ładny progesteron. W moim laboratorium normy są do 20 ng/ml.
Wysoki progesteron często towarzyszy stymulacji owulacji, świadczy o prawidłowej owulacji i wydolnym ciałku żółtym. Nie można na jego podstawie podejrzewać ciąży, ale na pewno będzie pomocny jeżeli dojdzie do zapłodnienia.
Panika , Monnie lubią tę wiadomość
-
Panika wrote:Ciągle mam jakieś wątpliwości 😀
Ale jak mówisz,że się opłaca.
A ile takie coś się trzyma na brwiach?
Do półtora roku.. zależy jaka cera i dużo od słońca bo jak wiadomo od słońca sie pigment wyplawia🫣
Ale na spokojnie do 1.5 roku. 😎 -
Antonina33 wrote:Powinnam dostać teraz miesiączki
Przepraszam że mówię w taki sposób ale mnie to strasznie przeraziło
Mozliwe. Obserwuj siebie.. I nie wpadaj w panikę. ^^
@ nie przyjdzie to testuj .. I bedzie wszystko jasne.