X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Monnie Koleżanka

Wysłany: 17 lutego, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was też dostała „prezent” od Ovu w postaci bezpłatnej wizyty w Inviccie? Ja wypełniłam formularz i zadzwoniła do mnie babeczka godzinę później. Zapisałam się na kwiecień, jak dobrze pójdzie będę już po HSG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 18:23

👩🏼32 👨🏻30 🐕‍🦺 4
    Starania od XII 2023

Ona:
    II 2025
    Niedoczynność tarczycy:
    ✅TSH 1,15 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
    ✅ Estradiol 35,00 pg/ml
    ✅ FSH 7,56 U/l
    ✅ LH 7,71 IU/l
    ✅ PRL 391,0 µIU/ml
    ⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
    ✅ Androstendion 1,15 ng/ml
    ✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
    ✅ AMH 4,30 ng/ml

HSG - 27.03.25
    Invicta Bydgoszcz - 6.04.25

On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy.
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ajj przykro mi! Coś stresującego się ostatnio działo, że znów pojawiły się objawy?
    Jeśli masz możliwość to idź na zwolnienie i odpocznij, może się wszystko wyciszy.

Miałam bardzo trudną sesję ostatnio na terapii, ale też mam bardzo dużą presję na dziecko, wiem że to nie jest zdrowe, ale nie umiem o tym nie myśleć.. Mam zmienione leki i 2 tygodnie zwolnienia mam nadzieję, że coś się poprawi :(

👩🏻 29 👦🏻 33
    🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
    🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnie wrote:
    Któraś z Was też dostała „prezent” od Ovu w postaci bezpłatnej wizyty w Inviccie? Ja wypełniłam formularz i zadzwoniła do mnie babeczka godzinę później. Zapisałam się na kwiecień, jak dobrze pójdzie będę już po HSG.

Ja dostałam, ale nie korzystam, bo u nas jeszcze za wcześnie na taką wizytę. Ciekawe czy ten prezent będzie też ważny za jakiś czas

👩🏻 29 👦🏻 33
    🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Miałam bardzo trudną sesję ostatnio na terapii, ale też mam bardzo dużą presję na dziecko, wiem że to nie jest zdrowe, ale nie umiem o tym nie myśleć.. Mam zmienione leki i 2 tygodnie zwolnienia mam nadzieję, że coś się poprawi :(
    Ciężko sobie w glowie poukładać, dobrze wiem o jakiej presji mówisz, bo sama sobie ją tworzę 😓 jakby to wszystko nie mogło być proste…
    W takim razie wypoczywaj i dochodź do siebie! 🩷

snieżka lubi tę wiadomość

• snieżka Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ciężko sobie w glowie poukładać, dobrze wiem o jakiej presji mówisz, bo sama sobie ją tworzę 😓 jakby to wszystko nie mogło być proste…
    W takim razie wypoczywaj i dochodź do siebie! 🩷

Dziękuję 💜

👩🏻 29 👦🏻 33

• Agaa049 Znajoma

Wysłany: 17 lutego, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Kochana, chyba nie da się nie myśleć :( towarzyszy to nam 24/7 niestety…

• hope♥ Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Kochana, chyba nie da się nie myśleć :( towarzyszy to nam 24/7 niestety…

Dokładnie!

Trzymaj się snieżka, oby było lepiej🩷

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 29
    · 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
    · 04/25 wycięcie polipa

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • Iskierka nadziei Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ja dzisiaj mam tragiczny dzień. Znów wróciły do mnie silne lęki i wymioty :( jakby tego było mało, to okazało się, że moje dorywcze miejsce pracy nie chce ze mną współpracować, bo często mnie nie ma :/ Przybiło mnie to.. Idę dzisiaj do psychiatry może dostanę jakieś nowe leki i chyba będę potrzebowała zwolnienia do drugiej pracy chociaż na 2 tygodnie, żeby trochę dojść do siebie. Bo jest ciężko :(
    Kochana najważniejsze jest Twoje zdrowie psychiczne . U mnie ostatnio tyle się dzieje zawodowo, że całkowicie starania poszły na bok. Nie mam na to ani sił ani czasu. Ja jestem w trakcie odchodzenia z pracy i wiem że to najlepsze co mogłam dla siebie zrobić. Bardzo mnie to odciąży psychicznie. Byłam już na skraju wytrzymałości ( praca mnie tak przytłaczała, ze stwierdziłam ze czas pomyslec już o dzieciach, ale los chcial jak chciał i do tej pory sie nie udalo. I tak tkwilam z miesiaca na miesiąc. Kazda kolejna nieudana próba kończyła się ogromnym dołkiem psychicznym i tak minął rok.)i postanowiłam zadbać o.siebie, o swój komfort psychiczny. I to że teraz nie mam sił ani czasu na starania dobrze mi zrobiło bo nie łudzę się myślami A MOŻE SIE UDA TYM.RAZEM. Nadal bardzo chce zostać mamą, ale pogodziłam się że nie będzie to teraz. Teraz dbam o siebie, o swój organizm,zeby za jakis czas znowu wrócić do starań i to ze zdwojoną siłą!!!Bardzo mi przykro z powodu Twoich leków i wymiotów. Odpuść tą pracę jak nie dajesz rady czy też tego nie czujesz. Postaw w 100% tylko na siebie. To od nas wszystko zależy. Stan psychiczny przekłada się w 100 % na nasze życie, nasze relacje w związku, relacje z innymi ludźmi, no dosłownie na wszystko. Podstawą jest Twoje zdrowie i nie ważne jak w koło patrzą na to inni, nie innych masz uszczęśliwiać a samą siebie. Tulę Ciebie mocno Kochana🫂 Wierzę, że znajdziesz i Ty swój spokój i że każdej z Nas los w końcu da to czego pragniemy!

Agaa049, snieżka, bellA lubią tę wiadomość

• Agaa049 Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Kochana najważniejsze jest Twoje zdrowie psychiczne . U mnie ostatnio tyle się dzieje zawodowo, że całkowicie starania poszły na bok. Nie mam na to ani sił ani czasu. Ja jestem w trakcie odchodzenia z pracy i wiem że to najlepsze co mogłam dla siebie zrobić. Bardzo mnie to odciąży psychicznie. Byłam już na skraju wytrzymałości ( praca mnie tak przytłaczała, ze stwierdziłam ze czas pomyslec już o dzieciach, ale los chcial jak chciał i do tej pory sie nie udalo. I tak tkwilam z miesiaca na miesiąc. Kazda kolejna nieudana próba kończyła się ogromnym dołkiem psychicznym i tak minął rok.)i postanowiłam zadbać o.siebie, o swój komfort psychiczny. I to że teraz nie mam sił ani czasu na starania dobrze mi zrobiło bo nie łudzę się myślami A MOŻE SIE UDA TYM.RAZEM. Nadal bardzo chce zostać mamą, ale pogodziłam się że nie będzie to teraz. Teraz dbam o siebie, o swój organizm,zeby za jakis czas znowu wrócić do starań i to ze zdwojoną siłą!!!Bardzo mi przykro z powodu Twoich leków i wymiotów. Odpuść tą pracę jak nie dajesz rady czy też tego nie czujesz. Postaw w 100% tylko na siebie. To od nas wszystko zależy. Stan psychiczny przekłada się w 100 % na nasze życie, nasze relacje w związku, relacje z innymi ludźmi, no dosłownie na wszystko. Podstawą jest Twoje zdrowie i nie ważne jak w koło patrzą na to inni, nie innych masz uszczęśliwiać a samą siebie. Tulę Ciebie mocno Kochana🫂 Wierzę, że znajdziesz i Ty swój spokój i że każdej z Nas los w końcu da to czego pragniemy!

To 100% prawda. Jeśli tylko źle się czujesz w pracy, trzeba się zwolnić i nie męczyć się psychicznie. Ja to niestety zrozumiałam dopiero po drugim poronieniu, ale wtedy to wypowiedzenie było od razu na stole.

• snieżka Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    To 100% prawda. Jeśli tylko źle się czujesz w pracy, trzeba się zwolnić i nie męczyć się psychicznie. Ja to niestety zrozumiałam dopiero po drugim poronieniu, ale wtedy to wypowiedzenie było od razu na stole.

Tylko ja nie czuję się źle w pracy, frustrują i stresują mnie niskie zarobki, ale poza tym jest w miarę ok. Przykro mi, że w dorywczej pracy wypowiedzieli mi umowę, bo bardzo lubiłam tę pracę, ale z drugiej strony rozumiem ich, bo prowadziłam terapię pedagogiczne i dzieciom brakowało regularności przez moje nieobecności.

Często mam lęki przed pójściem do pracy, ale to jest taki irracjonalny lęk.

👩🏻 29 👦🏻 33

• snieżka Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorilla94 wrote:
    Pewnie masz rację że to fabryczna, już się uspokoiłam i nie schizuje nad tym :) jutro rano powtórzę test, jak będzie negatyw to poczekam grzecznie na małpę. I zaczniemy od nowa 😅

I jak dzisiejszy test z porannego moczu?

👩🏻 29 👦🏻 33

• lilka2025 Nowa

Wysłany: 18 lutego, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczoraj wieczorem zrobilam test i pokazała się słaba kreska a dzisiaj rano potworzyłam test i nie było już nic, co to może oznaczać?

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka2025 wrote:
    Hej dziewczyny, wczoraj wieczorem zrobilam test i pokazała się słaba kreska a dzisiaj rano potworzyłam test i nie było już nic, co to może oznaczać?
    Wszystko. Powinnaś iść na betę żeby jednoznacznie określić czy beta ruszyła do góry🙂

Monnie lubi tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pracy to jestem nieco załamana, bo szukam kogoś, a ludzie robią straszliwą laskę. Ostatnio przyszłam specjalnie w swój wolny dzień żeby zdążyć z nimi pogadać i na 5 przyszła jedna. Wyobraźcie sobie jaka byłam zła, nienawidzę jak ktoś nie szanuje czyjegoś czasu. Oczywiście bez żadnej informacji. Przestaje wierzyć w to, że ludzie tak płaczą, że nie ma pracy…. To oni się zachowują jak się zachowują i jedyne co maja to wielkie wymagania. Wciąż mam nadzieję, że to kwestia paru miesięcy, ale jakoś je trzeba przetrwać….

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    I jak dzisiejszy test z porannego moczu?
    Jak test??
    I jak się czujesz dziś Śnieżka??

• snieżka Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Co do pracy to jestem nieco załamana, bo szukam kogoś, a ludzie robią straszliwą laskę. Ostatnio przyszłam specjalnie w swój wolny dzień żeby zdążyć z nimi pogadać i na 5 przyszła jedna. Wyobraźcie sobie jaka byłam zła, nienawidzę jak ktoś nie szanuje czyjegoś czasu. Oczywiście bez żadnej informacji. Przestaje wierzyć w to, że ludzie tak płaczą, że nie ma pracy…. To oni się zachowują jak się zachowują i jedyne co maja to wielkie wymagania. Wciąż mam nadzieję, że to kwestia paru miesięcy, ale jakoś je trzeba przetrwać….

Widzę, że wiele ludzi ma takie podejście. U mnie w pracy też poszukiwany jest pracownik i ostatnio jedna dziewczyna dwa razy umawiała się na rozmowę, nie przyszła ani razu, nie odwołała, tylko kilka godzin później dała znać, że zapomniała odwołać 🙄

Ciężko jest dzisiaj, cały czas czuję duży lęk :(

👩🏻 29 👦🏻 33

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Widzę, że wiele ludzi ma takie podejście. U mnie w pracy też poszukiwany jest pracownik i ostatnio jedna dziewczyna dwa razy umawiała się na rozmowę, nie przyszła ani razu, nie odwołała, tylko kilka godzin później dała znać, że zapomniała odwołać 🙄

Ciężko jest dzisiaj, cały czas czuję duży lęk :(
    Też mam dzisiaj tragiczny dzień. Mam ochotę po prostu usiąść i się rozpłakać. To wszystko jest strasznie trudne 😣

• Monnie Koleżanka

Wysłany: 18 lutego, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do narzekania na dzisiejszy dzień 🤡

TSH 1,15 µIU/ml, ale nie u mnie nie może być idealnie, bo wg zakresu referencyjnego w Synevo mam przekroczony testosteron - 0,64 ng/ml. Podobno dla kobiet norma sięga nawet 0,82, ale dla tego laboratorium maksymalnie 0,48. Nic nie rozumiem.

Mam też termin na HSG - 27.03.

👩🏼32 👨🏻30 🐕‍🦺 4
    Starania od XII 2023

Ona:
    II 2025
    Niedoczynność tarczycy:
    ✅TSH 1,15 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
    ✅ Estradiol 35,00 pg/ml
    ✅ FSH 7,56 U/l
    ✅ LH 7,71 IU/l
    ✅ PRL 391,0 µIU/ml
    ⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
    ✅ Androstendion 1,15 ng/ml
    ✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
    ✅ AMH 4,30 ng/ml

HSG - 27.03.25
    Invicta Bydgoszcz - 6.04.25

On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy.
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnie wrote:
    Dołączam do narzekania na dzisiejszy dzień 🤡

TSH 1,15 µIU/ml, ale nie u mnie nie może być idealnie, bo wg zakresu referencyjnego w Synevo mam przekroczony testosteron - 0,64 ng/ml. Podobno dla kobiet norma sięga nawet 0,82, ale dla tego laboratorium maksymalnie 0,48. Nic nie rozumiem.

Mam też termin na HSG - 27.03.
    Słuchaj, nie martwiłabym się aż tak bardzo. Różne laboratoria maja różne normy, a domyślam się, że badania musi interpretować lekarz w całości, a nie wybiórczo.
    Tyle dobrego powiem w tym ciulastym dniu 🙃

Monnie lubi tę wiadomość

• Szczypka Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie odzywałam się chwilę :) idę do specjalisty od endo w przyszłym tygodniu,a a tymczasem zrobiłam porządnie badanie w allergen na pasożyty przy okazji ostatniej pełni oraz kilka dni przed zaczęłam dietę bez cukru i od 3 dni wcześniej rano na czczo 3 tabletki boldaloin i wiecie co? Wykryto lamblie. Już któryś raz badałam kał w różnych labach, w tamtym roku tylko dziecku wyszła glista, to i wszyscy się przeleczyliśmy. Teraz zdecydowałam się zainwestować w to parazytologiczne laboratorium po tych moich wszystkich przejściach i taka niespodzianka.
    Na 7 dni mam metronidazol, zobaczymy jak to będzie po nim plus od jutra zaczynam akcje sprzątanie.
    Poza moim przedszkolakiem u którego w przedszkolu z higiena może być różnie, sądziłam, że dbamy o czystość dość starannie.

Tak rozważam czy ta słaba wchłanialność progesteronu piszesz te miesiące nie wynikała z tego robala plus ta moja niska ferrytyna, niskie leukocyty, podwyższone eozynofile... Gin po takich wynikach i po długich staraniach mogła zaproponować to odrobaczanie profilaktycznie wcześnie, wiedząc, że jest ciężko wykryć np. te lamblie. A tak mam 1.5 roku stracone... Bo przecież dopóki nie ma pozytywa to nie dadzą leków.

Czytałam o przypadkach gdzie po długich staraniach wyleczenie lamblii to był przełom i się udawało. Zobaczymy...

U nas ta gin skupiła się na torbielach endometrialnych, gdy inni lekarze twierdzili, że aż tak nie powinny przeszkadzać i są kobiety, które z nimi zachodzą bez problemu.

Powiem Wam szczerze, że nie wiem co o tym wszystkim myśleć 😅

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ