Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Któraś z Was też dostała „prezent” od Ovu w postaci bezpłatnej wizyty w Inviccie? Ja wypełniłam formularz i zadzwoniła do mnie babeczka godzinę później. Zapisałam się na kwiecień, jak dobrze pójdzie będę już po HSG.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 18:23
👩🏼32 👨🏻30 🐕🦺 4
Starania od XII 2023
Ona:
II 2025
Niedoczynność tarczycy:
✅TSH 1,15 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
✅ Estradiol 35,00 pg/ml
✅ FSH 7,56 U/l
✅ LH 7,71 IU/l
✅ PRL 391,0 µIU/ml
⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
✅ Androstendion 1,15 ng/ml
✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
✅ AMH 4,30 ng/ml
HSG - 27.03.25
Invicta Bydgoszcz - 6.04.25
On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy. -
Oczekujaca wrote:Ajj przykro mi! Coś stresującego się ostatnio działo, że znów pojawiły się objawy?
Jeśli masz możliwość to idź na zwolnienie i odpocznij, może się wszystko wyciszy.
Miałam bardzo trudną sesję ostatnio na terapii, ale też mam bardzo dużą presję na dziecko, wiem że to nie jest zdrowe, ale nie umiem o tym nie myśleć.. Mam zmienione leki i 2 tygodnie zwolnienia mam nadzieję, że coś się poprawi👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski -
Monnie wrote:Któraś z Was też dostała „prezent” od Ovu w postaci bezpłatnej wizyty w Inviccie? Ja wypełniłam formularz i zadzwoniła do mnie babeczka godzinę później. Zapisałam się na kwiecień, jak dobrze pójdzie będę już po HSG.
Ja dostałam, ale nie korzystam, bo u nas jeszcze za wcześnie na taką wizytę. Ciekawe czy ten prezent będzie też ważny za jakiś czas👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
snieżka wrote:Miałam bardzo trudną sesję ostatnio na terapii, ale też mam bardzo dużą presję na dziecko, wiem że to nie jest zdrowe, ale nie umiem o tym nie myśleć.. Mam zmienione leki i 2 tygodnie zwolnienia mam nadzieję, że coś się poprawi
W takim razie wypoczywaj i dochodź do siebie! 🩷snieżka lubi tę wiadomość
-
Oczekujaca wrote:Ciężko sobie w glowie poukładać, dobrze wiem o jakiej presji mówisz, bo sama sobie ją tworzę 😓 jakby to wszystko nie mogło być proste…
W takim razie wypoczywaj i dochodź do siebie! 🩷
Dziękuję 💜👩🏻 29 👦🏻 33
snieżka wrote:Miałam bardzo trudną sesję ostatnio na terapii, ale też mam bardzo dużą presję na dziecko, wiem że to nie jest zdrowe, ale nie umiem o tym nie myśleć.. Mam zmienione leki i 2 tygodnie zwolnienia mam nadzieję, że coś się poprawi
Kochana, chyba nie da się nie myślećtowarzyszy to nam 24/7 niestety…
-
Agaa049 wrote:Kochana, chyba nie da się nie myśleć
towarzyszy to nam 24/7 niestety…
Dokładnie!
Trzymaj się snieżka, oby było lepiej🩷snieżka lubi tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
snieżka wrote:Ja dzisiaj mam tragiczny dzień. Znów wróciły do mnie silne lęki i wymioty
jakby tego było mało, to okazało się, że moje dorywcze miejsce pracy nie chce ze mną współpracować, bo często mnie nie ma
Przybiło mnie to.. Idę dzisiaj do psychiatry może dostanę jakieś nowe leki i chyba będę potrzebowała zwolnienia do drugiej pracy chociaż na 2 tygodnie, żeby trochę dojść do siebie. Bo jest ciężko
Agaa049, snieżka, bellA lubią tę wiadomość
-
Iskierka nadziei wrote:Kochana najważniejsze jest Twoje zdrowie psychiczne . U mnie ostatnio tyle się dzieje zawodowo, że całkowicie starania poszły na bok. Nie mam na to ani sił ani czasu. Ja jestem w trakcie odchodzenia z pracy i wiem że to najlepsze co mogłam dla siebie zrobić. Bardzo mnie to odciąży psychicznie. Byłam już na skraju wytrzymałości ( praca mnie tak przytłaczała, ze stwierdziłam ze czas pomyslec już o dzieciach, ale los chcial jak chciał i do tej pory sie nie udalo. I tak tkwilam z miesiaca na miesiąc. Kazda kolejna nieudana próba kończyła się ogromnym dołkiem psychicznym i tak minął rok.)i postanowiłam zadbać o.siebie, o swój komfort psychiczny. I to że teraz nie mam sił ani czasu na starania dobrze mi zrobiło bo nie łudzę się myślami A MOŻE SIE UDA TYM.RAZEM. Nadal bardzo chce zostać mamą, ale pogodziłam się że nie będzie to teraz. Teraz dbam o siebie, o swój organizm,zeby za jakis czas znowu wrócić do starań i to ze zdwojoną siłą!!!Bardzo mi przykro z powodu Twoich leków i wymiotów. Odpuść tą pracę jak nie dajesz rady czy też tego nie czujesz. Postaw w 100% tylko na siebie. To od nas wszystko zależy. Stan psychiczny przekłada się w 100 % na nasze życie, nasze relacje w związku, relacje z innymi ludźmi, no dosłownie na wszystko. Podstawą jest Twoje zdrowie i nie ważne jak w koło patrzą na to inni, nie innych masz uszczęśliwiać a samą siebie. Tulę Ciebie mocno Kochana🫂 Wierzę, że znajdziesz i Ty swój spokój i że każdej z Nas los w końcu da to czego pragniemy!
To 100% prawda. Jeśli tylko źle się czujesz w pracy, trzeba się zwolnić i nie męczyć się psychicznie. Ja to niestety zrozumiałam dopiero po drugim poronieniu, ale wtedy to wypowiedzenie było od razu na stole. -
Agaa049 wrote:To 100% prawda. Jeśli tylko źle się czujesz w pracy, trzeba się zwolnić i nie męczyć się psychicznie. Ja to niestety zrozumiałam dopiero po drugim poronieniu, ale wtedy to wypowiedzenie było od razu na stole.
Tylko ja nie czuję się źle w pracy, frustrują i stresują mnie niskie zarobki, ale poza tym jest w miarę ok. Przykro mi, że w dorywczej pracy wypowiedzieli mi umowę, bo bardzo lubiłam tę pracę, ale z drugiej strony rozumiem ich, bo prowadziłam terapię pedagogiczne i dzieciom brakowało regularności przez moje nieobecności.
Często mam lęki przed pójściem do pracy, ale to jest taki irracjonalny lęk.👩🏻 29 👦🏻 33
zorilla94 wrote:Pewnie masz rację że to fabryczna, już się uspokoiłam i nie schizuje nad tym
jutro rano powtórzę test, jak będzie negatyw to poczekam grzecznie na małpę. I zaczniemy od nowa 😅
I jak dzisiejszy test z porannego moczu?👩🏻 29 👦🏻 33
lilka2025 wrote:Hej dziewczyny, wczoraj wieczorem zrobilam test i pokazała się słaba kreska a dzisiaj rano potworzyłam test i nie było już nic, co to może oznaczać?
Monnie lubi tę wiadomość
-
Co do pracy to jestem nieco załamana, bo szukam kogoś, a ludzie robią straszliwą laskę. Ostatnio przyszłam specjalnie w swój wolny dzień żeby zdążyć z nimi pogadać i na 5 przyszła jedna. Wyobraźcie sobie jaka byłam zła, nienawidzę jak ktoś nie szanuje czyjegoś czasu. Oczywiście bez żadnej informacji. Przestaje wierzyć w to, że ludzie tak płaczą, że nie ma pracy…. To oni się zachowują jak się zachowują i jedyne co maja to wielkie wymagania. Wciąż mam nadzieję, że to kwestia paru miesięcy, ale jakoś je trzeba przetrwać….
-
Oczekujaca wrote:Co do pracy to jestem nieco załamana, bo szukam kogoś, a ludzie robią straszliwą laskę. Ostatnio przyszłam specjalnie w swój wolny dzień żeby zdążyć z nimi pogadać i na 5 przyszła jedna. Wyobraźcie sobie jaka byłam zła, nienawidzę jak ktoś nie szanuje czyjegoś czasu. Oczywiście bez żadnej informacji. Przestaje wierzyć w to, że ludzie tak płaczą, że nie ma pracy…. To oni się zachowują jak się zachowują i jedyne co maja to wielkie wymagania. Wciąż mam nadzieję, że to kwestia paru miesięcy, ale jakoś je trzeba przetrwać….
Widzę, że wiele ludzi ma takie podejście. U mnie w pracy też poszukiwany jest pracownik i ostatnio jedna dziewczyna dwa razy umawiała się na rozmowę, nie przyszła ani razu, nie odwołała, tylko kilka godzin później dała znać, że zapomniała odwołać 🙄
Ciężko jest dzisiaj, cały czas czuję duży lęk👩🏻 29 👦🏻 33
snieżka wrote:Widzę, że wiele ludzi ma takie podejście. U mnie w pracy też poszukiwany jest pracownik i ostatnio jedna dziewczyna dwa razy umawiała się na rozmowę, nie przyszła ani razu, nie odwołała, tylko kilka godzin później dała znać, że zapomniała odwołać 🙄
Ciężko jest dzisiaj, cały czas czuję duży lęk -
Dołączam do narzekania na dzisiejszy dzień 🤡
TSH 1,15 µIU/ml, ale nie u mnie nie może być idealnie, bo wg zakresu referencyjnego w Synevo mam przekroczony testosteron - 0,64 ng/ml. Podobno dla kobiet norma sięga nawet 0,82, ale dla tego laboratorium maksymalnie 0,48. Nic nie rozumiem.
Mam też termin na HSG - 27.03.👩🏼32 👨🏻30 🐕🦺 4
Starania od XII 2023
Ona:
II 2025
Niedoczynność tarczycy:
✅TSH 1,15 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
✅ Estradiol 35,00 pg/ml
✅ FSH 7,56 U/l
✅ LH 7,71 IU/l
✅ PRL 391,0 µIU/ml
⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
✅ Androstendion 1,15 ng/ml
✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
✅ AMH 4,30 ng/ml
HSG - 27.03.25
Invicta Bydgoszcz - 6.04.25
On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy. -
Monnie wrote:Dołączam do narzekania na dzisiejszy dzień 🤡
TSH 1,15 µIU/ml, ale nie u mnie nie może być idealnie, bo wg zakresu referencyjnego w Synevo mam przekroczony testosteron - 0,64 ng/ml. Podobno dla kobiet norma sięga nawet 0,82, ale dla tego laboratorium maksymalnie 0,48. Nic nie rozumiem.
Mam też termin na HSG - 27.03.
Tyle dobrego powiem w tym ciulastym dniu 🙃Monnie lubi tę wiadomość
-
Hej, nie odzywałam się chwilę
idę do specjalisty od endo w przyszłym tygodniu,a a tymczasem zrobiłam porządnie badanie w allergen na pasożyty przy okazji ostatniej pełni oraz kilka dni przed zaczęłam dietę bez cukru i od 3 dni wcześniej rano na czczo 3 tabletki boldaloin i wiecie co? Wykryto lamblie. Już któryś raz badałam kał w różnych labach, w tamtym roku tylko dziecku wyszła glista, to i wszyscy się przeleczyliśmy. Teraz zdecydowałam się zainwestować w to parazytologiczne laboratorium po tych moich wszystkich przejściach i taka niespodzianka.
Na 7 dni mam metronidazol, zobaczymy jak to będzie po nim plus od jutra zaczynam akcje sprzątanie.
Poza moim przedszkolakiem u którego w przedszkolu z higiena może być różnie, sądziłam, że dbamy o czystość dość starannie.
Tak rozważam czy ta słaba wchłanialność progesteronu piszesz te miesiące nie wynikała z tego robala plus ta moja niska ferrytyna, niskie leukocyty, podwyższone eozynofile... Gin po takich wynikach i po długich staraniach mogła zaproponować to odrobaczanie profilaktycznie wcześnie, wiedząc, że jest ciężko wykryć np. te lamblie. A tak mam 1.5 roku stracone... Bo przecież dopóki nie ma pozytywa to nie dadzą leków.
Czytałam o przypadkach gdzie po długich staraniach wyleczenie lamblii to był przełom i się udawało. Zobaczymy...
U nas ta gin skupiła się na torbielach endometrialnych, gdy inni lekarze twierdzili, że aż tak nie powinny przeszkadzać i są kobiety, które z nimi zachodzą bez problemu.
Powiem Wam szczerze, że nie wiem co o tym wszystkim myśleć 😅