Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
PaulinaNnn wrote:U mnie tydzień do okresu albo do testowania 😅
Ale jakoś spokojna jestem nic się nie dzieje żadnych jakiś dziwnych objawów 😅
Czasami coś tam jajniki zabolą ale delikatnie i w sumie w tamtych cyklach też tak było i nic 😅
Co nie ukrywam że to czekanie jest najgorsze. A jak u Ciebie ?
Część czasem się tu udzielam ale czytam dużo
Ja też za tydzień będę testować
Dziś mam 8 dni pni po owu jajniki szaleją czasem mozcien zakują
6 miesiącu starańPaulinaNnn lubi tę wiadomość
-
Antonina33 wrote:Część czasem się tu udzielam ale czytam dużo
6 miesiącu starań
No u mnie jeszcze dużo śluzu. Ale w poprzednich cyklach też tak miałam więc nie nakręcam się.
Tak jajniki gdzieś tam zakują ale tak bez tragedii u mnie. Da się żyć. 😅 najlepszym objawem będzie brak okresu 😂 moze walentynkowe uniesienia coś dadzą 😅💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
Beta- 33.60 mlU/ml -> 111.00 mlU/ml-> 326.00 mlU/ml-> 834.00 mlU/ml
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
PaulinaNnn wrote:To będziemy razem testowały
No u mnie jeszcze dużo śluzu. Ale w poprzednich cyklach też tak miałam więc nie nakręcam się.
Tak jajniki gdzieś tam zakują ale tak bez tragedii u mnie. Da się żyć. 😅 najlepszym objawem będzie brak okresu 😂 moze walentynkowe uniesienia coś dadzą 😅
O właśnie 🤣 u nas jest syn 17 miesięczny z października także fajnie by było jak by się udało 2 lata równe -
PaulinaNnn wrote:U mnie tydzień do okresu albo do testowania 😅
Ale jakoś spokojna jestem nic się nie dzieje żadnych jakiś dziwnych objawów 😅
Czasami coś tam jajniki zabolą ale delikatnie i w sumie w tamtych cyklach też tak było i nic 😅
Co nie ukrywam że to czekanie jest najgorsze. A jak u Ciebie ?
U mnie psychicznej trochę lepiej. Dużo czasu na L4 poświęcam na jogę, medytacje i czuję że to mi pomaga się uspokoić. Dużo też gotuję zdrowych i kalorycznych posiłków, żeby zadbać o żołądek i trochę przytyć. Psychiatra mnie nastraszyła, że wyglądam strasznie i że pewnie niedługo zatrzyma mi się miesiączka, bo ważę 46 kg 🙄 Wiem, że to mało i bardzo chcę przytyć, ale z drugiej strony zawsze ważyłam mało. Przez ostatnie lata było to ok. 47-48 kg, jedząc naprawdę dużo. Od dziecka byłam strasznie szczupła chyba po ojcu, bo on też mało waży a dużo je. Prawdą jest to, że w ciągu pół roku schudłam 10 kg, ale to dlatego że w zeszłym roku dużo przytyłam w krótkim czasie, co było dla mnie bardzo dziwne, bo pierwszy raz w życiu tak miałam. Miałam wtedy ureaplasme i reaktywne zapalenie stawów i myślę, że może od tego miałam wyższą wagę..
Nie zmieniłam jednak leków od psychiatry, bo naczytałam się , że nowy lek nie jest zalecany dla kobiet w ciąży, więc wolę zostać przy starym, który jest bezpieczny. Wierzę, że muszę sobie poukładać kilka rzeczy w głowie i to przyniesie efekt. A przyjmowanie niebezpiecznego leku tylko by powodowało u mnie jeszcze większy lęk. Lekarz mówił, że niby miał pacjentkę na tym leku i urodziła zdrowe dziecko, ale nie chcę aż tak ryzykować.
Zrobiłam coś dla siebie ostatnio i jestem z siebie dumnaKocham teatr i występowanie na scenie i zapisałam się na warsztaty teatralne i dzisiaj mam pierwsze zajęcia 😄 A w poniedziałek wybieram się na krąg kobiet
Czajnik lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
snieżka wrote:U mnie psychicznej trochę lepiej. Dużo czasu na L4 poświęcam na jogę, medytacje i czuję że to mi pomaga się uspokoić. Dużo też gotuję zdrowych i kalorycznych posiłków, żeby zadbać o żołądek i trochę przytyć. Psychiatra mnie nastraszyła, że wyglądam strasznie i że pewnie niedługo zatrzyma mi się miesiączka, bo ważę 46 kg 🙄 Wiem, że to mało i bardzo chcę przytyć, ale z drugiej strony zawsze ważyłam mało. Przez ostatnie lata było to ok. 47-48 kg, jedząc naprawdę dużo. Od dziecka byłam strasznie szczupła chyba po ojcu, bo on też mało waży a dużo je. Prawdą jest to, że w ciągu pół roku schudłam 10 kg, ale to dlatego że w zeszłym roku dużo przytyłam w krótkim czasie, co było dla mnie bardzo dziwne, bo pierwszy raz w życiu tak miałam. Miałam wtedy ureaplasme i reaktywne zapalenie stawów i myślę, że może od tego miałam wyższą wagę..
Nie zmieniłam jednak leków od psychiatry, bo naczytałam się , że nowy lek nie jest zalecany dla kobiet w ciąży, więc wolę zostać przy starym, który jest bezpieczny. Wierzę, że muszę sobie poukładać kilka rzeczy w głowie i to przyniesie efekt. A przyjmowanie niebezpiecznego leku tylko by powodowało u mnie jeszcze większy lęk. Lekarz mówił, że niby miał pacjentkę na tym leku i urodziła zdrowe dziecko, ale nie chcę aż tak ryzykować.
Zrobiłam coś dla siebie ostatnio i jestem z siebie dumnaKocham teatr i występowanie na scenie i zapisałam się na warsztaty teatralne i dzisiaj mam pierwsze zajęcia 😄 A w poniedziałek wybieram się na krąg kobiet
Z tą wagą to na spokojnie ja ważyłam przed ciazą z synem 46 kilo i z chorą tarczyca
W ciąży przytyłam 12 kilo zleciało że mnie w tydzień i wróciłam do swojej wagi
Młody urodził się zdrowy jak rybka i prawie 4 kilosnieżka lubi tę wiadomość
-
Jej to naprawdę malutko ważysz. Tak najważniejsze zachować spokój chociaż łatwo powiedzieć… super że zrobiłaś coś dla siebie
zawsze to głowa czymś innym zajęta
Właśnie ja nie badam szyjki. No i jest gęsty wygląda jak płodny. Ale miałam tak wcześniej więc nie biorę tego do siebie. 😅 postanowiłam się nie nakręcać jakoś mega i narazie mi to wychodzi haha
Wiecie co ? Myślałam że te starania są duuuuuzo łatwiejsze 😂 ale jak kiedyś mówiłam jakby się nie chciało to by się było w ciąży a jak się chce to jest trudniej.
Pracuje głównie z kobietami, rozmawiamy i jest tyle problemów… to po 8 latach to po 5… są też wyjątki co i w 3 cyklu.
Aż głowa paruje💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
Beta- 33.60 mlU/ml -> 111.00 mlU/ml-> 326.00 mlU/ml-> 834.00 mlU/ml
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
PaulinaNnn wrote:Jej to naprawdę malutko ważysz. Tak najważniejsze zachować spokój chociaż łatwo powiedzieć… super że zrobiłaś coś dla siebie
zawsze to głowa czymś innym zajęta
Właśnie ja nie badam szyjki. No i jest gęsty wygląda jak płodny. Ale miałam tak wcześniej więc nie biorę tego do siebie. 😅 postanowiłam się nie nakręcać jakoś mega i narazie mi to wychodzi haha
Wiecie co ? Myślałam że te starania są duuuuuzo łatwiejsze 😂 ale jak kiedyś mówiłam jakby się nie chciało to by się było w ciąży a jak się chce to jest trudniej.
Pracuje głównie z kobietami, rozmawiamy i jest tyle problemów… to po 8 latach to po 5… są też wyjątki co i w 3 cyklu.
Aż głowa paruje
Poprzedni cykl był tragedia jak dostałam @to padłam na podłogę w kuchni i zaczęłam płakać tak mnie to przerosło
Hmm może dlatego że syn wyszedł po 1 razie dosłownie bo mąż pracował i nie było jak ( i myślałam że to na pewno znajdę w ciążę po 1 razie a tu bach. Prezent na 8 marca był w postaci dwóch grubych kresek
Teściową jak mi opowiadała to też nie mogli
Ma 4 dzieci
Dziewczynka Chłopak różnica roku później chłopak różnica 7 lat a mąż mój po 10
-
Mika1992 wrote:Hej
my mamy za sobą pierwszy nieudany cykl. Przejęłam się, ale oboje byliśmy wtedy przeziębieni mocno, więc przestałam się już dziwić. Przygotowujemy się od listopada/grudnia - zdrowa dieta, suple, badania itp. Mąż wczoraj zaproponował, że przebada nasienie. Zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Jak było u Was?
My jesteśmy dopiero po 3 miesiącach starań i mój narzeczony na początku marca wybiera się na badanie nasienia. W dużej mierze to ze względu na to, że ok. 15 lat temu miał usunięte jedno jądro z powodu jakiegoś zapalenia. Chcemy sprawdzić jak to jedno jądro radzi sobie z produkcją plemników.
Myślę też, że jak wcześniej zrobi sie badanie nasienia to też szybciej można zacząć działać jak coś wyjdzie nie tak. A jak wyjdzie wszystko ok, to można odetchnąć z ulgą. Chociaż niestety koszty są spore.Mika1992 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Nadzieja32 wrote:Cześć dziewczyny
dołączam do Staraczek 2025
zaczęliśmy od stycznia tego roku, choć słowo zaczęliśmy to zbyt wiele, bo złapałam zapalenie i zbliżeń było niewiele z racji objawów i leczenia. Teraz czekam na okres, który jak na złość nie chce przyjść, mimo że pobolewa jak na okres od kilku dni, a to juz 32 dzień 🙈
W grudniu odstawiłam anty, brałam je 13 lat, bo w wieku 18 zdiagnozowano mi PCOS. Obecnie w usg jajniki, macica I endometrium wyglądają ok, jeszcze po anty. W wieku 23 lat usunięto mi potworniaka, na szczęście jajnik został zachowany praktycznie całystarania mieliśmy zacząć w zeszłym roku, ale los nas wyśmiał 😅 zdiagnozowano mi przeciek w sercu i musiałam mieć zabieg zamknięcia go, na szczęście mało inwazyjnie i szybko doszłam do siebie. Dodatkowo mam tężyczkę utajoną i muszę brać duże dawki magnezu. A no i znam się dobrze z jelitem drażliwym 🙈 U mojego męża zrobiliśmy badania nasienia, żeby mieć pewność czy u Niego wszystko ok i na szczęście z tej strony wszystko wyszło dobrze.
Ja łudzę się, że może moje cykle jakoś się będą trzymać i uda nam się zajść naturalnie, ale przed anty potrafiłam nie mieć okresu 3 miesiące lub mieć przez miesiąc ciągiem. Ginekolog z racji wywiadu nieregularnych cykli wypisał mi Clostilbegyt, żeby brać od 3 do 7 dnia cyklu, z tym że dopiero od kolejnego cyklu. I tak się zastanawiam czy to dobry pomysł, żeby tak szybko stymulować cykl.
Cześć, witamy ciepło
My też chcieliśmy zacząć starania wcześniej, ale niestety miałam problemy zdrowotne i musiałam przyjmować silne leki przeciwzapalneDo starań przystąpiliśmy w grudniu. Ja też podobno mam zespół jelita drażliwego, do tego SIBO, IMO i dysbioze jelitową 🫣 Jestem pod opieką dietetyką i próbuję doprowadzić do porządku swoje jelita.
Niestety nie umiem odpowiedzieć na pytanie dotyczące stymulacji cyklu, bo nie mam w tym doświadczenia. Ale jak się wahasz, to może wa4to zasięgnąć opinii u innego ginekologa?👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
Antonina33 wrote:Część czasem się tu udzielam ale czytam dużo
6 miesiącu starań
Ja też dzisiaj mam 8 dpo :Do W 6 dniu kuł mnie jajnik z którego była owulacja, ale staram się nie nakręcać👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
PaulinaNnn wrote:To będziemy razem testowały
Tak jajniki gdzieś tam zakują ale tak bez tragedii u mnie. Da się żyć. 😅 najlepszym objawem będzie brak okresu 😂 moze walentynkowe uniesienia coś dadzą 😅
O tak, u mnie też w tym cyklu jest dużo śluzu, nawet pojawia się taki wodnisty. Ale już kiedyś taki miałam, więc to nic nie musi oznaczać👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
Antonina33 wrote:Z tą wagą to na spokojnie ja ważyłam przed ciazą z synem 46 kilo i z chorą tarczyca
W ciąży przytyłam 12 kilo zleciało że mnie w tydzień i wróciłam do swojej wagi
Młody urodził się zdrowy jak rybka i prawie 4 kilo
Miło to czytać 💜 a ile masz wzrostu? Ja 162 cm, więc jestem dosyć niska i ta niedowaga nie jest chyba taka duża. Nie wiem dlaczego lekarze oskarżają mnie o anoreksje (były takie sytuacje)👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
snieżka wrote:Miło to czytać 💜 a ile masz wzrostu? Ja 162 cm, więc jestem dosyć niska i ta niedowaga nie jest chyba taka duża. Nie wiem dlaczego lekarze oskarżają mnie o anoreksje (były takie sytuacje)
Mam 168
Znam ten ból
Jak założę getry ogólnie coś dopasowanego to wyglądam jak kij od szczotki bo mały ( zadek) i dość małe piersi
Wyniki okej i w dodatku też każdy mówi jak przyszłam mieszkać do męża a mieszamy na wsi to że mnie nie karmi bo szczupla 🤣🤣snieżka, Monkai lubią tę wiadomość
-
snieżka wrote:Cześć, witamy ciepło
My też chcieliśmy zacząć starania wcześniej, ale niestety miałam problemy zdrowotne i musiałam przyjmować silne leki przeciwzapalneDo starań przystąpiliśmy w grudniu. Ja też podobno mam zespół jelita drażliwego, do tego SIBO, IMO i dysbioze jelitową 🫣 Jestem pod opieką dietetyką i próbuję doprowadzić do porządku swoje jelita.
Niestety nie umiem odpowiedzieć na pytanie dotyczące stymulacji cyklu, bo nie mam w tym doświadczenia. Ale jak się wahasz, to może wa4to zasięgnąć opinii u innego ginekologa?
Jeśli teraz testy znowu potwierdza owulkę i będą objawy to chyba się wstrzymam z braniem i będę próbować bez stymulacji na razie.
Ale! Tylko napisałam na forum i okres, na który tak czekałam, przyszedł 😁😁👩31 🧔♂️37
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
24.03 beta 279, progesteron 27,7
27.03 beta 1478, progesteron 22,28
29.03 beta 3649, progesteron 25,13
31.03 beta 7414
2.04 beta 15353
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 kolejna wizyta
21.05 badania prenatalne
27.05 wizyta -
Nadzieja32 wrote:Jeśli teraz testy znowu potwierdza owulkę i będą objawy to chyba się wstrzymam z braniem i będę próbować bez stymulacji na razie.
Ale! Tylko napisałam na forum i okres, na który tak czekałam, przyszedł 😁😁
Tylko testy nie potwierdzają owulacji, a wyłącznie wzrost hormonu lh. Warto wybrać się na monitoring do ginekologa, żeby sprawdzić czy faktycznie występuje owulacja.
Powodzenia w nowym cyklu! 🍀Nadzieja32 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
snieżka wrote:Tylko testy nie potwierdzają owulacji, a wyłącznie wzrost hormonu lh. Warto wybrać się na monitoring do ginekologa, żeby sprawdzić czy faktycznie występuje owulacja.
Powodzenia w nowym cyklu! 🍀
Tak, tak, skróciłam myśl. Wiem, że nie potwierdzają. Ale w tym cyklu, który był był pozytywny test owu i na drugi dzień kilka godzin bardzo bolał mnie lewy jajnik, dlatego zakładam, że owulacja była. Na razie to będzie dopiero 2 pełny, naturalny cykl, więc jeszcze dam nam czas i jeśli przez 3 kolejne miesiące nic się nie uda lub rozreguluje się cykl to na pewno będę szła do gina i zobaczymy czy zleci badani czy monitoring czy cosnieżka lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️37
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
24.03 beta 279, progesteron 27,7
27.03 beta 1478, progesteron 22,28
29.03 beta 3649, progesteron 25,13
31.03 beta 7414
2.04 beta 15353
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 kolejna wizyta
21.05 badania prenatalne
27.05 wizyta -
Do mnie przyszła @ dziś i od jutra 💉💉💉
Dziewczyny, nie panikujcie po miesiącu czy 3. Czasami trzeba więcej czasu a to wcale nie oznacza że się nie uda. Nie panikujcie tylko czyszczę się życiem. Jak po roku czy 2 się nie uda to dopiero panikujcie... Trzymam za wszystkie kciuki, a tymczasem zaczynam chodować jajca 🥚🥚🥚Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 21:18
Ona '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544
4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️🩹 -
Ja też czekam na @ ... Powinna być jutro, lub w poniedziałek. Ale jestem po poronieniu, które nastąpiło 28 grudnia. Okres wrócił 26 stycznia ale to było plamienie brązowe a nie okres 😐 owulację miałam 8 lutego , staraliśmy się ale bez żadnego efektu bo betę robiłam 12 dni po owu i była 2,49 a dzień później 2,23... Więc teraz tylko czekać na nowy okres i nowy cykl 🥺