X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    U mnie tydzień do okresu albo do testowania 😅
    Ale jakoś spokojna jestem nic się nie dzieje żadnych jakiś dziwnych objawów 😅
    Czasami coś tam jajniki zabolą ale delikatnie i w sumie w tamtych cyklach też tak było i nic 😅
    Co nie ukrywam że to czekanie jest najgorsze. A jak u Ciebie ?

Część czasem się tu udzielam ale czytam dużo

Ja też za tydzień będę testować
    Dziś mam 8 dni pni po owu jajniki szaleją czasem mozcien zakują
    6 miesiącu starań

PaulinaNnn lubi tę wiadomość

• PaulinaNnn Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina33 wrote:

6 miesiącu starań
    To będziemy razem testowały ;)
    No u mnie jeszcze dużo śluzu. Ale w poprzednich cyklach też tak miałam więc nie nakręcam się.
    Tak jajniki gdzieś tam zakują ale tak bez tragedii u mnie. Da się żyć. 😅 najlepszym objawem będzie brak okresu 😂 moze walentynkowe uniesienia coś dadzą 😅

💃🏻31
    🤵‍♂️33

4cs - na luzie, spontanicznie
    2cs - testy owulacyjne, suplementy

„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
  • Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    No u mnie jeszcze dużo śluzu. Ale w poprzednich cyklach też tak miałam więc nie nakręcam się.
    Tak jajniki gdzieś tam zakują ale tak bez tragedii u mnie. Da się żyć. 😅 najlepszym objawem będzie brak okresu 😂 moze walentynkowe uniesienia coś dadzą 😅

O właśnie 🤣 u nas jest syn 17 miesięczny z października także fajnie by było jak by się udało 2 lata równe

• Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śluzu to przy badaniu szyjki to biały gęsty

• snieżka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    U mnie tydzień do okresu albo do testowania 😅
    Ale jakoś spokojna jestem nic się nie dzieje żadnych jakiś dziwnych objawów 😅
    Czasami coś tam jajniki zabolą ale delikatnie i w sumie w tamtych cyklach też tak było i nic 😅
    Co nie ukrywam że to czekanie jest najgorsze. A jak u Ciebie ?

U mnie psychicznej trochę lepiej. Dużo czasu na L4 poświęcam na jogę, medytacje i czuję że to mi pomaga się uspokoić. Dużo też gotuję zdrowych i kalorycznych posiłków, żeby zadbać o żołądek i trochę przytyć. Psychiatra mnie nastraszyła, że wyglądam strasznie i że pewnie niedługo zatrzyma mi się miesiączka, bo ważę 46 kg 🙄 Wiem, że to mało i bardzo chcę przytyć, ale z drugiej strony zawsze ważyłam mało. Przez ostatnie lata było to ok. 47-48 kg, jedząc naprawdę dużo. Od dziecka byłam strasznie szczupła chyba po ojcu, bo on też mało waży a dużo je. Prawdą jest to, że w ciągu pół roku schudłam 10 kg, ale to dlatego że w zeszłym roku dużo przytyłam w krótkim czasie, co było dla mnie bardzo dziwne, bo pierwszy raz w życiu tak miałam. Miałam wtedy ureaplasme i reaktywne zapalenie stawów i myślę, że może od tego miałam wyższą wagę..

Nie zmieniłam jednak leków od psychiatry, bo naczytałam się , że nowy lek nie jest zalecany dla kobiet w ciąży, więc wolę zostać przy starym, który jest bezpieczny. Wierzę, że muszę sobie poukładać kilka rzeczy w głowie i to przyniesie efekt. A przyjmowanie niebezpiecznego leku tylko by powodowało u mnie jeszcze większy lęk. Lekarz mówił, że niby miał pacjentkę na tym leku i urodziła zdrowe dziecko, ale nie chcę aż tak ryzykować.

Zrobiłam coś dla siebie ostatnio i jestem z siebie dumna :D Kocham teatr i występowanie na scenie i zapisałam się na warsztaty teatralne i dzisiaj mam pierwsze zajęcia 😄 A w poniedziałek wybieram się na krąg kobiet :)

Czajnik lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
    🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski
  • Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    U mnie psychicznej trochę lepiej. Dużo czasu na L4 poświęcam na jogę, medytacje i czuję że to mi pomaga się uspokoić. Dużo też gotuję zdrowych i kalorycznych posiłków, żeby zadbać o żołądek i trochę przytyć. Psychiatra mnie nastraszyła, że wyglądam strasznie i że pewnie niedługo zatrzyma mi się miesiączka, bo ważę 46 kg 🙄 Wiem, że to mało i bardzo chcę przytyć, ale z drugiej strony zawsze ważyłam mało. Przez ostatnie lata było to ok. 47-48 kg, jedząc naprawdę dużo. Od dziecka byłam strasznie szczupła chyba po ojcu, bo on też mało waży a dużo je. Prawdą jest to, że w ciągu pół roku schudłam 10 kg, ale to dlatego że w zeszłym roku dużo przytyłam w krótkim czasie, co było dla mnie bardzo dziwne, bo pierwszy raz w życiu tak miałam. Miałam wtedy ureaplasme i reaktywne zapalenie stawów i myślę, że może od tego miałam wyższą wagę..

Nie zmieniłam jednak leków od psychiatry, bo naczytałam się , że nowy lek nie jest zalecany dla kobiet w ciąży, więc wolę zostać przy starym, który jest bezpieczny. Wierzę, że muszę sobie poukładać kilka rzeczy w głowie i to przyniesie efekt. A przyjmowanie niebezpiecznego leku tylko by powodowało u mnie jeszcze większy lęk. Lekarz mówił, że niby miał pacjentkę na tym leku i urodziła zdrowe dziecko, ale nie chcę aż tak ryzykować.

Zrobiłam coś dla siebie ostatnio i jestem z siebie dumna :D Kocham teatr i występowanie na scenie i zapisałam się na warsztaty teatralne i dzisiaj mam pierwsze zajęcia 😄 A w poniedziałek wybieram się na krąg kobiet :)

Z tą wagą to na spokojnie ja ważyłam przed ciazą z synem 46 kilo i z chorą tarczyca
    W ciąży przytyłam 12 kilo zleciało że mnie w tydzień i wróciłam do swojej wagi

Młody urodził się zdrowy jak rybka i prawie 4 kilo

snieżka lubi tę wiadomość

• PaulinaNnn Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej to naprawdę malutko ważysz. Tak najważniejsze zachować spokój chociaż łatwo powiedzieć… super że zrobiłaś coś dla siebie ;) zawsze to głowa czymś innym zajęta ;)

Właśnie ja nie badam szyjki. No i jest gęsty wygląda jak płodny. Ale miałam tak wcześniej więc nie biorę tego do siebie. 😅 postanowiłam się nie nakręcać jakoś mega i narazie mi to wychodzi haha
    Wiecie co ? Myślałam że te starania są duuuuuzo łatwiejsze 😂 ale jak kiedyś mówiłam jakby się nie chciało to by się było w ciąży a jak się chce to jest trudniej.

Pracuje głównie z kobietami, rozmawiamy i jest tyle problemów… to po 8 latach to po 5… są też wyjątki co i w 3 cyklu.
    Aż głowa paruje

💃🏻31
    🤵‍♂️33

4cs - na luzie, spontanicznie
    2cs - testy owulacyjne, suplementy

„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
  • Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    Jej to naprawdę malutko ważysz. Tak najważniejsze zachować spokój chociaż łatwo powiedzieć… super że zrobiłaś coś dla siebie ;) zawsze to głowa czymś innym zajęta ;)

Właśnie ja nie badam szyjki. No i jest gęsty wygląda jak płodny. Ale miałam tak wcześniej więc nie biorę tego do siebie. 😅 postanowiłam się nie nakręcać jakoś mega i narazie mi to wychodzi haha
    Wiecie co ? Myślałam że te starania są duuuuuzo łatwiejsze 😂 ale jak kiedyś mówiłam jakby się nie chciało to by się było w ciąży a jak się chce to jest trudniej.

Pracuje głównie z kobietami, rozmawiamy i jest tyle problemów… to po 8 latach to po 5… są też wyjątki co i w 3 cyklu.
    Aż głowa paruje

Poprzedni cykl był tragedia jak dostałam @to padłam na podłogę w kuchni i zaczęłam płakać tak mnie to przerosło
    Hmm może dlatego że syn wyszedł po 1 razie dosłownie bo mąż pracował i nie było jak ( i myślałam że to na pewno znajdę w ciążę po 1 razie a tu bach. Prezent na 8 marca był w postaci dwóch grubych kresek

Teściową jak mi opowiadała to też nie mogli

Ma 4 dzieci
    Dziewczynka Chłopak różnica roku później chłopak różnica 7 lat a mąż mój po 10

• snieżka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Hej :) my mamy za sobą pierwszy nieudany cykl. Przejęłam się, ale oboje byliśmy wtedy przeziębieni mocno, więc przestałam się już dziwić. Przygotowujemy się od listopada/grudnia - zdrowa dieta, suple, badania itp. Mąż wczoraj zaproponował, że przebada nasienie. Zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Jak było u Was?

My jesteśmy dopiero po 3 miesiącach starań i mój narzeczony na początku marca wybiera się na badanie nasienia. W dużej mierze to ze względu na to, że ok. 15 lat temu miał usunięte jedno jądro z powodu jakiegoś zapalenia. Chcemy sprawdzić jak to jedno jądro radzi sobie z produkcją plemników.

Myślę też, że jak wcześniej zrobi sie badanie nasienia to też szybciej można zacząć działać jak coś wyjdzie nie tak. A jak wyjdzie wszystko ok, to można odetchnąć z ulgą. Chociaż niestety koszty są spore.

Mika1992 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Cześć dziewczyny :) dołączam do Staraczek 2025 :) zaczęliśmy od stycznia tego roku, choć słowo zaczęliśmy to zbyt wiele, bo złapałam zapalenie i zbliżeń było niewiele z racji objawów i leczenia. Teraz czekam na okres, który jak na złość nie chce przyjść, mimo że pobolewa jak na okres od kilku dni, a to juz 32 dzień 🙈
    W grudniu odstawiłam anty, brałam je 13 lat, bo w wieku 18 zdiagnozowano mi PCOS. Obecnie w usg jajniki, macica I endometrium wyglądają ok, jeszcze po anty. W wieku 23 lat usunięto mi potworniaka, na szczęście jajnik został zachowany praktycznie cały :) starania mieliśmy zacząć w zeszłym roku, ale los nas wyśmiał 😅 zdiagnozowano mi przeciek w sercu i musiałam mieć zabieg zamknięcia go, na szczęście mało inwazyjnie i szybko doszłam do siebie. Dodatkowo mam tężyczkę utajoną i muszę brać duże dawki magnezu. A no i znam się dobrze z jelitem drażliwym 🙈 U mojego męża zrobiliśmy badania nasienia, żeby mieć pewność czy u Niego wszystko ok i na szczęście z tej strony wszystko wyszło dobrze.
    Ja łudzę się, że może moje cykle jakoś się będą trzymać i uda nam się zajść naturalnie, ale przed anty potrafiłam nie mieć okresu 3 miesiące lub mieć przez miesiąc ciągiem. Ginekolog z racji wywiadu nieregularnych cykli wypisał mi Clostilbegyt, żeby brać od 3 do 7 dnia cyklu, z tym że dopiero od kolejnego cyklu. I tak się zastanawiam czy to dobry pomysł, żeby tak szybko stymulować cykl.

Cześć, witamy ciepło :)
    My też chcieliśmy zacząć starania wcześniej, ale niestety miałam problemy zdrowotne i musiałam przyjmować silne leki przeciwzapalne :/ Do starań przystąpiliśmy w grudniu. Ja też podobno mam zespół jelita drażliwego, do tego SIBO, IMO i dysbioze jelitową 🫣 Jestem pod opieką dietetyką i próbuję doprowadzić do porządku swoje jelita.
    Niestety nie umiem odpowiedzieć na pytanie dotyczące stymulacji cyklu, bo nie mam w tym doświadczenia. Ale jak się wahasz, to może wa4to zasięgnąć opinii u innego ginekologa?

👩🏻 29 👦🏻 33

• snieżka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina33 wrote:

6 miesiącu starań

Ja też dzisiaj mam 8 dpo :Do W 6 dniu kuł mnie jajnik z którego była owulacja, ale staram się nie nakręcać :)

👩🏻 29 👦🏻 33

• snieżka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:

O tak, u mnie też w tym cyklu jest dużo śluzu, nawet pojawia się taki wodnisty. Ale już kiedyś taki miałam, więc to nic nie musi oznaczać

👩🏻 29 👦🏻 33

• snieżka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina33 wrote:
    Z tą wagą to na spokojnie ja ważyłam przed ciazą z synem 46 kilo i z chorą tarczyca
    W ciąży przytyłam 12 kilo zleciało że mnie w tydzień i wróciłam do swojej wagi

Młody urodził się zdrowy jak rybka i prawie 4 kilo

Miło to czytać 💜 a ile masz wzrostu? Ja 162 cm, więc jestem dosyć niska i ta niedowaga nie jest chyba taka duża. Nie wiem dlaczego lekarze oskarżają mnie o anoreksje (były takie sytuacje)

👩🏻 29 👦🏻 33

• Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Miło to czytać 💜 a ile masz wzrostu? Ja 162 cm, więc jestem dosyć niska i ta niedowaga nie jest chyba taka duża. Nie wiem dlaczego lekarze oskarżają mnie o anoreksje (były takie sytuacje)

Mam 168
    Znam ten ból
    Jak założę getry ogólnie coś dopasowanego to wyglądam jak kij od szczotki bo mały ( zadek) i dość małe piersi

Wyniki okej i w dodatku też każdy mówi jak przyszłam mieszkać do męża a mieszamy na wsi to że mnie nie karmi bo szczupla 🤣🤣

snieżka, Monkai lubią tę wiadomość

• Nadzieja32 Debiutantka

Wysłany: 21 lutego, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Cześć, witamy ciepło :)
    My też chcieliśmy zacząć starania wcześniej, ale niestety miałam problemy zdrowotne i musiałam przyjmować silne leki przeciwzapalne :/ Do starań przystąpiliśmy w grudniu. Ja też podobno mam zespół jelita drażliwego, do tego SIBO, IMO i dysbioze jelitową 🫣 Jestem pod opieką dietetyką i próbuję doprowadzić do porządku swoje jelita.
    Niestety nie umiem odpowiedzieć na pytanie dotyczące stymulacji cyklu, bo nie mam w tym doświadczenia. Ale jak się wahasz, to może wa4to zasięgnąć opinii u innego ginekologa?

Jeśli teraz testy znowu potwierdza owulkę i będą objawy to chyba się wstrzymam z braniem i będę próbować bez stymulacji na razie.
    Ale! Tylko napisałam na forum i okres, na który tak czekałam, przyszedł 😁😁

👩31 🧔‍♂️37
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka, nieregularne cykle
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Jeśli teraz testy znowu potwierdza owulkę i będą objawy to chyba się wstrzymam z braniem i będę próbować bez stymulacji na razie.
    Ale! Tylko napisałam na forum i okres, na który tak czekałam, przyszedł 😁😁

Tylko testy nie potwierdzają owulacji, a wyłącznie wzrost hormonu lh. Warto wybrać się na monitoring do ginekologa, żeby sprawdzić czy faktycznie występuje owulacja.
    Powodzenia w nowym cyklu! 🍀

Nadzieja32 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

• Nadzieja32 Debiutantka

Wysłany: 21 lutego, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Tylko testy nie potwierdzają owulacji, a wyłącznie wzrost hormonu lh. Warto wybrać się na monitoring do ginekologa, żeby sprawdzić czy faktycznie występuje owulacja.
    Powodzenia w nowym cyklu! 🍀

Tak, tak, skróciłam myśl. Wiem, że nie potwierdzają. Ale w tym cyklu, który był był pozytywny test owu i na drugi dzień kilka godzin bardzo bolał mnie lewy jajnik, dlatego zakładam, że owulacja była. Na razie to będzie dopiero 2 pełny, naturalny cykl, więc jeszcze dam nam czas i jeśli przez 3 kolejne miesiące nic się nie uda lub rozreguluje się cykl to na pewno będę szła do gina i zobaczymy czy zleci badani czy monitoring czy co :)

snieżka lubi tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️37
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka, nieregularne cykle
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja obecnie mam 22 dc ,czekam na @
    Starania były,ale chyba znów nic nie wyszło..No cóż chyba tylko cierpliwość mnie uratuje.

Starania od 06.24
  • Monkai Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyszła @ dziś i od jutra 💉💉💉

Dziewczyny, nie panikujcie po miesiącu czy 3. Czasami trzeba więcej czasu a to wcale nie oznacza że się nie uda. Nie panikujcie tylko czyszczę się życiem. Jak po roku czy 2 się nie uda to dopiero panikujcie... Trzymam za wszystkie kciuki, a tymczasem zaczynam chodować jajca 🥚🥚🥚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 21:18

2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
  • Karolciaaaa Nowa

Wysłany: 22 lutego, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na @ ... Powinna być jutro, lub w poniedziałek. Ale jestem po poronieniu, które nastąpiło 28 grudnia. Okres wrócił 26 stycznia ale to było plamienie brązowe a nie okres 😐 owulację miałam 8 lutego , staraliśmy się ale bez żadnego efektu bo betę robiłam 12 dni po owu i była 2,49 a dzień później 2,23... Więc teraz tylko czekać na nowy okres i nowy cykl 🥺

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ