X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, i ja do was dołączę :) staramy się już długi czas, ale w walentynki dowiedziałam się,że mam brak owulacji i podejrzenie pcos.. w przyszłym cyklu symulacja Lametta, bo mam słabe endometrium do tego, oby to coś pomogło i zadziałało 🙏 do tego też mam do zrobienia kilka badań więc marzec będzie intensywny, oby efektywny 😎
    A z codzienności, od wczoraj jestem z córką w szpitalu, najpierw rsv, dzisiaj na teście wyszła grypa B i jeszcze zapalenie płuc.. takie combo, że nic tylko usiąść i płakać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 22:53

• Powder Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f wrote:
    Hej, i ja do was dołączę :) staramy się już długi czas, ale w walentynki dowiedziałam się,że mam brak owulacji i podejrzenie pcos.. w przyszłym cyklu symulacja Lametta, bo mam słabe endometrium do tego, oby to coś pomogło i zadziałało 🙏 do tego też mam do zrobienia kilka badań więc marzec będzie intensywny, oby efektywny 😎
    A z codzienności, od wczoraj jestem z córką w szpitalu, najpierw rsv, dzisiaj na teście wyszła grypa B i jeszcze zapalenie płuc.. takie combo, że nic tylko usiąść i płakać.

🫂🫂 wysyłam dużo siły! 🩷

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
    🔬Świadome staranie: 02.2025

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
  • Monkai Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorilla94 wrote:
    Cześć dziewczyny! Co u Was?
    Ja mam dzisiaj słaby dzień….właśnie sąsiadom z którymi dzielę ścianę urodziło się dziecko, w dodatku ma na imię Wojtuś tak jak ja chciałam nazwać kiedyś swojego synka :(
    Ciężko mi. Zazdroszczę im ale w tym pozytywnym sensie, zazdroszczę że już mają tego małego Wojtusia a ja niewiadomo czy kiedykolwiek będę miała :(

Kochana jesteś młodziutka, masz dopiero 30 lat , nie ma co się załamywać tylko cieszyć się życiem. Na pewno los się do ciebie uśmiechnie jak nie tak to inaczej ale wierz i ciesz się życiem, nie można się załamywać.
    Ja mam 42 lata za 2 dni. Zaczęłam starania jak miałam 32. Żyje, podróżuje, pracuje, wiadomo często myślę i śni mi się po nocach że w ciąży jestem ale nigdy nie pomyślałam co jak nie będę. Nie dopuszczam tej myśli i wierzę że się uda ❤️

2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
  • Monkai Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Totalnie rozumiem z wkręcaniem objawów. Ja mam tak mocny staraczkowy brain, że jeszcze mam cień nadziei, że dzisiejsze plamienie to późna implantacja czy coś, a nie zapowiedź okresu 😅

Ja to nawet miałam nie raz poranne mdłości 🙈💚🤢

Powder lubi tę wiadomość

2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
  • Powder Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Ja to nawet miałam nie raz poranne mdłości 🙈💚🤢

Oj tak, wszystko sobie potrafimy wykreować. 🙈 ja dzisiaj mimo 2 negatywnych testów w 10dpo i 13dpo, jak zobaczyłam, że lekko mi podskoczyła tempka dzisiaj w dniu potencjalnego okresu, to poczułam to ukłucie nadziei, że A MOŻE? Ale już nawet nie testuję póki co, czekam cierpliwie na okres, który coś się nie może namyślić. Złośliwie oczywiście!

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
  • Agaa049 Znajoma

Wysłany: 25 lutego, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Oj tak, wszystko sobie potrafimy wykreować. 🙈 ja dzisiaj mimo 2 negatywnych testów w 10dpo i 13dpo, jak zobaczyłam, że lekko mi podskoczyła tempka dzisiaj w dniu potencjalnego okresu, to poczułam to ukłucie nadziei, że A MOŻE? Ale już nawet nie testuję póki co, czekam cierpliwie na okres, który coś się nie może namyślić. Złośliwie oczywiście!

Zawsze jak starania to musi się spóźnić, nie może przyjść w terminie i tylko nadzieję sobie człowiek robi :(

Powder lubi tę wiadomość

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Zawsze tak jest, jak ma przyjść o czasie to się spóźnia i robi zbędne nadzieję

Powder lubi tę wiadomość

• Powder Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie! Człowiek już gotowy na kolejny cykl starań, a tu taka wegetacja niepotrzebna. 😩

Przy okazji mam pytanie o testy. Bardziej niezawodne są strumieniowe, paskowe, czy kasetkowe? Czy nie widzicie różnic i to tylko kwestia wygody?

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    No dokładnie! Człowiek już gotowy na kolejny cykl starań, a tu taka wegetacja niepotrzebna. 😩

Przy okazji mam pytanie o testy. Bardziej niezawodne są strumieniowe, paskowe, czy kasetkowe? Czy nie widzicie różnic i to tylko kwestia wygody?
    Ja kasetowych nie stosuje, bo bardzo często na nich jakieś cienie mi wychodziły albo fabryczna kreska. U mnie się sprawdzają sikańce, szybko i wygodnie 😁

Powder lubi tę wiadomość

• Monnie Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę odpuściłam mentalnie, czekam na pogłębiona diagnostykę, w dodatku przynależała mi się jakaś waginoza więc nie wiem czy w ogóle będziemy się starać w tym cyklu.

👩🏼32 👨🏻30 🐕‍🦺 4
    Starania od XII 2023

Ona:
    II 2025
    Niedoczynność tarczycy:
    ✅TSH 1,15 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
    ✅ Estradiol 35,00 pg/ml
    ✅ FSH 7,56 U/l
    ✅ LH 7,71 IU/l
    ✅ PRL 391,0 µIU/ml
    ⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
    ✅ Androstendion 1,15 ng/ml
    ✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
    ✅ AMH 4,30 ng/ml

HSG - 27.03.25
    Invicta Bydgoszcz - 6.04.25

On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy.
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnie wrote:
    Ja trochę odpuściłam mentalnie, czekam na pogłębiona diagnostykę, w dodatku przynależała mi się jakaś waginoza więc nie wiem czy w ogóle będziemy się starać w tym cyklu.
    Nie poddawaj się 💪 a nóż widelec się uda. Masz wsparcie u partnera?
    U mnie jeszcze ok. 10 dni do nowego cyklu. W tym byłam na monitoringu to miałam 6 jajeczek jednej wielkości, żaden dominujący więc owulacji brak. Od nowego zaczynam stymulację Lametta i monitoring ok. 10-12 DC. Oby coś się ruszyło po lekach 🤞

• Powder Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie, może głupie, jako niewprawiona świadoma staraczka. Kiedy mówicie o monitoringu owulacji, to macie na myśli zapisanie się na usg około terminu potencjalnego owu, czy coś innego?

Dodatkowo mam pytanie o dobrego ginekologa lub ginekologa-endokrynologa najlepiej w Warszawie. Takiego, który racjonalnie poprowadzi, a nie zarzuci toną badań na siłę od razu.
    Jakie badania robiłyście na początek?

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
  • Kokosik Ekspertka

Wysłany: 26 lutego, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorilla94 wrote:
    Cześć dziewczyny! Co u Was?
    Ja mam dzisiaj słaby dzień….właśnie sąsiadom z którymi dzielę ścianę urodziło się dziecko, w dodatku ma na imię Wojtuś tak jak ja chciałam nazwać kiedyś swojego synka :(
    Ciężko mi. Zazdroszczę im ale w tym pozytywnym sensie, zazdroszczę że już mają tego małego Wojtusia a ja niewiadomo czy kiedykolwiek będę miała :(

A ja Cię bardzo rozumiem, bo też jestem sentymentalna.
    W dniu wyjścia ze szpitala po poronieniu poszłam po wodę do sklepu i przede mną stała młoda mama z dzidziusiem w wózku. Jakie te dziecko było śliczne, duże oczka patrzyły cały czas na mnie. Nie mogłam powstrzymać łez, stałam tak wryta przez kilka minut.
    Ale już chcę zostawić to za sobą i zaczynam zupełnie inne myślenie. No i odpuszczanie
    Dzisiaj idę na monitoring owu - i tak, @powder chodzi o potwierdzenie na USG u gina
    Jestem też ciekawa jak wygląda moje endometrium
    I trochę się boję, bo złapałam pięknego pika w sobotę. Jak mi gin powie, że nie było owulki to już moje odpuszczanie tu nie wygra tylko załamka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 09:43

Powder lubi tę wiadomość

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
    01.2025 walczymy od nowa 🍀
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    A ja Cię bardzo rozumiem, bo też jestem sentymentalna.
    W dniu wyjścia ze szpitala po poronieniu poszłam po wodę do sklepu i przede mną stała młoda mama z dzidziusiem w wózku. Jakie te dziecko było śliczne, duże oczka patrzyły cały czas na mnie. Nie mogłam powstrzymać łez, stałam tak wryta przez kilka minut.
    Ale już chcę zostawić to za sobą i zaczynam zupełnie inne myślenie. No i odpuszczanie
    Dzisiaj idę na monitoring owu - i tak, @powder chodzi o potwierdzenie na USG u gina
    Jestem też ciekawa jak wygląda moje endometrium
    I trochę się boję, bo złapałam pięknego pika w sobotę. Jak mi gin powie, że nie było owulki to już moje odpuszczanie tu nie wygra tylko załamka

Trzymam kciuki za dzisiejszy monitoring <3

U mnie dzisiaj pojawiła się @. Nie znoszę tego źle, pracuję nad tym, żeby zaufać wszechświatowi i trzymam się nadziei, że w końcu zostanę mamą. Tak sobie też myślę, że od grudnia chociaż mogę się starać o dziecko i przybliżać się do spełnienia największego marzenia. Bo wcześniej całe 12 miesięcy myślałam tylko o tym, że tak strasznie chciałabym mieć dziecko, ale nie mogę się starać, bo byłam w ciężkim stanie fizycznym, nie byłam pewna czy kiedykolwiek będę mogła poruszać się bez bólu, żyć bez silnych leków przeciwbólowych.. Teraz zaczynam doceniać rzeczy, których wtedy nie byłam w stanie zrobić, czyli wyjść na spacer bez bólu, podejmować aktywność fizyczną i przede wszystkim starać się o dziecko, bo jeszcze rok temu wątpiłam czy kiedykolwiek będzie to możliwe. Lekarze też nie dawali mi pewności, że kiedykolwiek silny ból stawów zniknie. A stało się tak, że zniknął całkowicie, co znaczy, że jestem coraz bliżej przytulenia swojego dzieciątka 🥹

Kokosik, Powder lubią tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
    🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski
  • 🐻 Nowa

Wysłany: 26 lutego, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpoczął się w lutym mój 4 cykl w staraniach o dziecko - zaczęłam pić jeszcze w zeszłym cyklu zioła ojca Sroki nr 3, nie wiem czy pomagają, ale dziewczyny pisały o nich w pozytywach. Do tego do dnia owulacji olejek w wiesiołka no i kwas foliowy.
    Być może faktycznie coś w nich jest, ponieważ w dzisiaj w 13 dniu cyklu testy owulacyjne pokazują nadchodzącą owulację, pojawiła się ciemna druga kreska ♥️ zwykle był to dopiero 17-19 dzień, przy długich cyklach tj. 36 dni.
    Mam dobre przeczucia co do tego cyklu ♥️ trzymajcie kciuki.
    Jednak w głowie gdzieś tam jest myśl, że może to kolejny miesiąc bez ciąży, więc już w poniedziałek mąż jest zapisany na badanie nasienia, chcemy rozpocząć też diagnostykę.
    Czytając wasze wpisy zawsze czuję, że nie jestem w tym sama, dziękuję, że się tu odzywacie!
    Trzymajcie się ☺️

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóżcie dziewczyny, bo oszaleje. Miałam monitoring w 18dc i w 24dc. Cykle ok 37-40dniowe. Na pierwszej wizycie lekarz (inny, na NFZ) nie widział żadnego jajeczka. Na drugiej wizycie już prywatnie lekarz widział ok 6 pęcherzyków. Podejrzewa, że mogę mieć pcos i brak owulacji (od przyszłego cyklu stymulacja). Aleee od wczoraj,mam dziwne bóle podbrzusza, kłucie w prawym jajniku i straszny ból głowy. Na okres to się nie zapowiada, bo nigdy takich objawów nie miałam, ciąża? Nic mi tu do siebie nie pasuje.
    Dodam, że dzisiaj mam 30dc. Robiłam też testy owulacyjne od ok 16-24dc i wydaje mi się, że w tym 23-24 miałam pik, ale to przecież na USG by wyszło... Czy testy owulacyjne oszukują przy pcos? I mogą pokazać pik mimo braku owulacji?

https://zapodaj.net/plik-nmH9oWkwZa
    https://zapodaj.net/plik-oX2rtnEa9J
    To są zdjęcia z 18-19dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 22:17

• Panika Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, nie zapomniałam o Was, tylko mam cięższy czas w swoim życiu i nie mam kiedy nawet wchodzić na forum, ale myślę o Was ❤️

Życzę Wam dziś smacznego pączusia!

Monkai lubi tę wiadomość

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Hej laseczki, nie zapomniałam o Was, tylko mam cięższy czas w swoim życiu i nie mam kiedy nawet wchodzić na forum, ale myślę o Was ❤️

Hej Panika, miło że zajrzałaś do nas :) Myślałam ostatnio o Tobie, bo długo Cię nie było. Jak sobie radzisz w tym trudniejszym czasie? Masz wsparcie?

Panika lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
    🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:

Cześć, też pamiętam o tobie. :) mam nadzieję że wszystko ci się poukłada.

Panika lubi tę wiadomość

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Z pomocą medyczną od 07.2024
    AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
    Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
    💊 Unidox
    14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną, wyniki ❓🙏
    ➡️ IUI ❓

Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy mogę się was poradzić, bo mam problem i zagwostke 🤔 teoretycznie nie mam owulacji, miałam monitoring w 18 i 24dc, a cykle mam ok 40dniowe. Mimo to z mężem działaliśmy normalnie. Od 3 dni bardzo boli mnie krzyż, podbrzusze, jajniki i piersi. Dzisiaj mam 32 DC, do okresu jakieś 8 dni więc na okres to za szybko, na owulacje znowu za późno. Zrobiłam rano z ciekawości test i wyszła tłusta krecha praktycznie od razu, nie wiem co mam o tym myśleć .

https://zapodaj.net/plik-25HUavBzRS

‹‹ 92 93 94 95 96
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ