Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczekujaca wrote:Cześć Wam Dziewczyny! Strasznie tu cicho🫣
Co tam dobrego u Was? Opowiadajcie jak nastroje😄
Zrobiłam sobie przerwę, ostatnie dni całkiem z wyciszeniam i wolnym w robocie. Było cudownie 😂
Dawno już nie miałam dnia żeby cały dzień przeleżeć z mężem i oglądać serial odcinek po odcinku i strasznie mi tego brakowało😅 w tym cyklu wrzuciłam całkowicie na luz, bez testów ovu, bez spiny… głupio to może zabrzmi, ale będzie co będzie i szkoda się wkurzać i płakać skoro to i tak niczego nie przyspieszy i nie zmieni. Byłabym straszliwie szczęśliwa jakby się udało, ale nie nastawiam się, obiecałam sobie nie robić testów przed terminem. Póki co mam dobre nastawienie i nie chcę się przedwcześnie rozczarować 😀
To świetnie, że udało Ci się przyjąć takie nastawienie. Na pewno będzie to bardzo pomocne, zwłaszcza dla głowy.
Ja wróciłam dzisiaj do pracy po 2 tygodniowym zwolnieniu i dzieci w pracy strasznie mnie wymęczyły 😫 Najchętniej padłabym na łóżku, ale dzisiaj jeszcze mam wizytę u reumatologaDzisiaj będę też umawiać partnera na badanie nasienia, które chce zrobić w przyszły wtorek
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Oczekujaca wrote:Myślę, że 8dpo spokojnie możesz wyrywać i nic się nie stanie. Jak się ma stać to się stanie 😄
Ja mam traumę, usuwałam ósemkę raz i to ostatni. Uszkodził mi nerw i nie odzyskałam do końca czucia🙄 na początku była tragedia, teraz się już przyzwyczaiłam.👩🏻 29 👦🏻 33
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Oczekujaca wrote:Na początku był płacz, teraz się nauczyłam już z tym funkcjonować🙂👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
🐻 wrote:Rozpoczął się w lutym mój 4 cykl w staraniach o dziecko - zaczęłam pić jeszcze w zeszłym cyklu zioła ojca Sroki nr 3, nie wiem czy pomagają, ale dziewczyny pisały o nich w pozytywach. Do tego do dnia owulacji olejek w wiesiołka no i kwas foliowy.
Być może faktycznie coś w nich jest, ponieważ w dzisiaj w 13 dniu cyklu testy owulacyjne pokazują nadchodzącą owulację, pojawiła się ciemna druga kreska ♥️ zwykle był to dopiero 17-19 dzień, przy długich cyklach tj. 36 dni.
Mam dobre przeczucia co do tego cyklu ♥️ trzymajcie kciuki.
Jednak w głowie gdzieś tam jest myśl, że może to kolejny miesiąc bez ciąży, więc już w poniedziałek mąż jest zapisany na badanie nasienia, chcemy rozpocząć też diagnostykę.
Czytając wasze wpisy zawsze czuję, że nie jestem w tym sama, dziękuję, że się tu odzywacie!
Trzymajcie się ☺️
Ja bardzo trzymam za Ciebie kciuki!
Zaczęłam przyjmować Pregne Start którą poleciła mi moja ginekolożka i nie wiem jak, ale ja też mam dobre przeczucia co do tego cyklu i że u mnie też się udaOna 30
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
Kwasy Omega 3 BioCardine
Prenacaps Multi 1
Wit. D
Magnez
Koenzym Q10
TSH - 1,7✅
‼️Prolaktyna w 4 dniu cyklu - 41 - wywalona w kosmos 😵💫
‼️ Homocysteina 11 - za duża 😵💫
FSH:LH 0,85 ✅
Estradiol w 4 dniu cyklu - 39 pg/ml ✅
Starania od 03/2025 na poważnie -
Oczekujaca wrote:A gdzie tam! Jeśli nie wyrywałaś nigdy ósemki to pewnie nie wiesz, ale tam jest cała lista skutków ubocznych, na które się musisz zgodzić….
Wyrywałam 2 razy, ale już dawno temu, chociaż nie pamiętam, żebym coś takiego podpisywała 🤔👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
Bergamotka94 wrote:Ja bardzo trzymam za Ciebie kciuki!
Zaczęłam przyjmować Pregne Start którą poleciła mi moja ginekolożka i nie wiem jak, ale ja też mam dobre przeczucia co do tego cyklu i że u mnie też się uda
Dziękuję! ♥️
Aktualnie jestem 3dpo i jestem we fatalnym stanie - piersi jak kamienie, bolące przy lekkim dotyku, ból głowy, że po pracy tylko leżałam w ciemnym pokoju bez ruchu, a do tego skurcze w podbrzuszu.
W kolejnym cyklu wybieram się na badania prolaktyny, tsh, progesteron, bo już zdążyłam przeczytać, że mogą być to objawy zaburzeń hormonalnych. A wy tak macie/miałyście? Ja pierwszy raz tak intensywne. -
🐻 wrote:Dziękuję! ♥️
Aktualnie jestem 3dpo i jestem we fatalnym stanie - piersi jak kamienie, bolące przy lekkim dotyku, ból głowy, że po pracy tylko leżałam w ciemnym pokoju bez ruchu, a do tego skurcze w podbrzuszu.
W kolejnym cyklu wybieram się na badania prolaktyny, tsh, progesteron, bo już zdążyłam przeczytać, że mogą być to objawy zaburzeń hormonalnych. A wy tak macie/miałyście? Ja pierwszy raz tak intensywne.
Ja przy podwyższonej prolaktynie miałam silny ból piersi, chociaż po owulacji ogólnie często pojawia się ból piersi👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
🐻 wrote:Dziękuję! ♥️
W kolejnym cyklu wybieram się na badania prolaktyny, tsh, progesteron, bo już zdążyłam przeczytać, że mogą być to objawy zaburzeń hormonalnych. A wy tak macie/miałyście? Ja pierwszy raz tak intensywne.
Ja przy zaburzeniach hormonalnych tylko klasyczne objawy niedoczynności - zmęczenie, sucha skóra, wypadające włosy, uczucie zimna. A po owulacji, tak mniej więcej tydzień przed miesiączką zawsze bolą mnie piersi, ale nigdy aż tak jak piszesz.Ona 30
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
Kwasy Omega 3 BioCardine
Prenacaps Multi 1
Wit. D
Magnez
Koenzym Q10
TSH - 1,7✅
‼️Prolaktyna w 4 dniu cyklu - 41 - wywalona w kosmos 😵💫
‼️ Homocysteina 11 - za duża 😵💫
FSH:LH 0,85 ✅
Estradiol w 4 dniu cyklu - 39 pg/ml ✅
Starania od 03/2025 na poważnie -
snieżka wrote:Ja przy podwyższonej prolaktynie miałam silny ból piersi, chociaż po owulacji ogólnie często pojawia się ból piersi
Czy w sytuacji wyższej prolaktyny miałaś przepisane leki od ginekologa, aby wyregulować ją?
Piersi zawsze mnie bolą przed miesiączka, ale nigdy od kolejnego dnia po owulacji.
A do miesiączki jeszcze około 11 dni. -
Oczekujaca wrote:To zły wynik? Przepraszam, ale kompletnie się w tym nie orientuję😔
Życzę Ci dużo siły! Wszystko dzielnie znosisz, możesz być z siebie dumna😘
5 było dojrzewają w sumie 4 , z tych emocji źle napisałam. Niby jak na mój wiek i niskie amh to dobry ale po cichu liczyłam na więcej 😔 boje się że nic nie będzie się nadawało do transferu 😞Ola8999 lubi tę wiadomość
Ona '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544
4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️🩹 -
🐻 wrote:Czy w sytuacji wyższej prolaktyny miałaś przepisane leki od ginekologa, aby wyregulować ją?
Piersi zawsze mnie bolą przed miesiączka, ale nigdy od kolejnego dnia po owulacji.
A do miesiączki jeszcze około 11 dni.
Nie miałam przepisanych leków, bo miałam wysoką prolaktynę od leków, które przyjmowałam i wystarczyło je odstawić.👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
Monkai wrote:5 było dojrzewają w sumie 4 , z tych emocji źle napisałam. Niby jak na mój wiek i niskie amh to dobry ale po cichu liczyłam na więcej 😔 boje się że nic nie będzie się nadawało do transferu 😞👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
Monkai wrote:5 było dojrzewają w sumie 4 , z tych emocji źle napisałam. Niby jak na mój wiek i niskie amh to dobry ale po cichu liczyłam na więcej 😔 boje się że nic nie będzie się nadawało do transferu 😞
Monkai lubi tę wiadomość
-
Monkai trzymam kciuki za ciebie !!
Ja dostałam okres prawie tydzień za wcześnie i pokrzyżowało mi to plany (nie wiem czy to po histeroskopii się tak poprzestawiało czy co, testy owulacyjne nic nie pokazywały, ginekolog który pobierał mi wymazy tydzień po histeroskopii zrobił USG i niby coś tam widział ale nie mial pewności, możliwe że owulacja przyszła zaraz po histero a przed testami).
Miałam się zgłosić do mojej gin na przepisanie leków do stymulacji pod iui ale w tym tyg jest na urlopie wiec nic z tego. Ratuje się ziołami sroki nac i q10 w tej lepszej wersji, a w poniedziałek monitoring i zobaczymy czy coś z tego wyrosło 🫣 no i podejmiemy decyzję co z tym iui. Szczerze to chyba wolałabym lecieć naturalnie jeszcze ten miesiąc bo się naczytałam jakie cuda ta histeroskopia daje. Ale może mi się zmienić.
Przyszły mi wyniki wymazów biocenozy i much - wszystko ok, czekam jeszcze na wynik cytologii i tej histeroskopii nieszczęsnej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 23:12
Monkai lubi tę wiadomość
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
➡️ IV IUI -
Witajcie jestem tu nowa
Taką mam cichą nadzieję że się udało , bo nie czuję się na @ . A właśnie o wiele lepiej.
Mam cykl przeważnie 28dni.
Zbliżenie 15dc, po 22 z
Niby ow powinnam mieć 14dc, ale męża nie było 😂
Betę robiłam :
21dc - 0 (6dni po ❤️)
25dc - 0 (10dni po ❤️)
Jest szansa że będzie coś 🤰
Sikacze negatywne -
Hej ! Jestem tu nowa! 🙋🏼♀️
W marcu 2024 stwierdziliśmy że zaczniemy starać się o dzidziusia.
Nadszedł kwiecień i co?? Brak miesiączki
Uradowana robię test, a ten.. negatywny. Nadszedł maj miesiączka wciąż nie przyszła.. więc poszłam do ginekologa, doktorka przepisała mi duphaston na 3 mce - miesiączka jak w zegarku. Po 3 miesiącach wciąż ten sam problem.. brak okresu i to ponad 70 dni😳 i brak ciąży.. zmieniłam lekarza(moja lekarka poważnie zachorowała), nowa pani doktor wysłała mnie na badania.. Diagnoza? PCOS.. załamałam się, przeszłam na luteinę podjęzykowa. była mowa że wciąż mamy się starać, jeżeli się nie uda to po 3 miesiącach mam przyjść i wywołamy owulację.
Przez te 3 miesiące zauważyłam u siebie że mam mlekotok(mam problem z prolaktyna bo kiedy nie biorę dostinexu ona mi wzrasta) w te pędy poleciałam na PRL. Wynik.. 60 załamałam się jak usłyszałam że nie wywołamy owulacji bo trzeba zbić prolaktyne a to że ona taka jest to UWAGA! Taka moja natura 🙃
Po tych słowach uznałam że muszę zmienić lekarkę na taką która mi pomoże i nie wyskoczy z tekstem że taka moja natura..
znalazłam
Też przepisała mi dostinex ale mam brać dopóki nie zajdę w ciążę. Ok.. po całym opakowaniu prolaktyna spadła na 2,2 (wynik robiłam tydzień temu)
Nie wiem co robić
Mamy starać się do czerwca a jak się nie uda to wywołamy owulację.
Dostaje już szału, nie czuję że mam te dni płodne i zaczynam się bać czy teraz jak prolaktyna mi spadła to one się pojawią..
co robić? Doradźcie mi
Poszłybyście do lekarza czy czekały do czerwca?? 😭😭😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 17:40
-
A.G.A.T.A wrote:Hej ! Jestem tu nowa! 🙋🏼♀️
W marcu 2024 stwierdziliśmy że zaczniemy starać się o dzidziusia.
Nadszedł kwiecień i co?? Brak miesiączki
Uradowana robię test, a ten.. negatywny. Nadszedł maj miesiączka wciąż nie przyszła.. więc poszłam do ginekologa, doktorka przepisała mi duphaston na 3 mce - miesiączka jak w zegarku. Po 3 miesiącach wciąż ten sam problem.. brak okresu i to ponad 70 dni😳 i brak ciąży.. zmieniłam lekarza(moja lekarka poważnie zachorowała), nowa pani doktor wysłała mnie na badania.. Diagnoza? PCOS.. załamałam się, przeszłam na luteinę podjęzykowa. była mowa że wciąż mamy się starać, jeżeli się nie uda to po 3 miesiącach mam przyjść i wywołamy owulację.
Przez te 3 miesiące zauważyłam u siebie że mam mlekotok(mam problem z prolaktyna bo kiedy nie biorę dostinexu ona mi wzrasta) w te pędy poleciałam na PRL. Wynik.. 60 załamałam się jak usłyszałam że nie wywołamy owulacji bo trzeba zbić prolaktyne a to że ona taka jest to UWAGA! Taka moja natura 🙃
Po tych słowach uznałam że muszę zmienić lekarkę na taką która mi pomoże i nie wyskoczy z tekstem że taka moja natura..
znalazłam
Też przepisała mi dostinex ale mam brać dopóki nie zajdę w ciążę. Ok.. po całym opakowaniu prolaktyna spadła na 2,2 (wynik robiłam tydzień temu)
Nie wiem co robić
Mamy starać się do czerwca a jak się nie uda to wywołamy owulację.
Dostaje już szału, nie czuję że mam te dni płodne i zaczynam się bać czy teraz jak prolaktyna mi spadła to one się pojawią..
co robić? Doradźcie mi
Poszłybyście do lekarza czy czekały do czerwca?? 😭😭😭
Hej, ta prolaktyna jest teraz w normie czy jest później normy? Nie pamiętam jakie są normy.
Mi od razu wróciła owulacja po tym jak spadła mi prolaktyna. Najlepiej idź znów do ginekologa chwilę po spodziewanej owulacji i zobacz na USG czy wróciła👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️