Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczekujaca wrote:Cześć Wam Dziewczyny! Strasznie tu cicho🫣
Co tam dobrego u Was? Opowiadajcie jak nastroje😄
Zrobiłam sobie przerwę, ostatnie dni całkiem z wyciszeniam i wolnym w robocie. Było cudownie 😂
Dawno już nie miałam dnia żeby cały dzień przeleżeć z mężem i oglądać serial odcinek po odcinku i strasznie mi tego brakowało😅 w tym cyklu wrzuciłam całkowicie na luz, bez testów ovu, bez spiny… głupio to może zabrzmi, ale będzie co będzie i szkoda się wkurzać i płakać skoro to i tak niczego nie przyspieszy i nie zmieni. Byłabym straszliwie szczęśliwa jakby się udało, ale nie nastawiam się, obiecałam sobie nie robić testów przed terminem. Póki co mam dobre nastawienie i nie chcę się przedwcześnie rozczarować 😀
To świetnie, że udało Ci się przyjąć takie nastawienie. Na pewno będzie to bardzo pomocne, zwłaszcza dla głowy.
Ja wróciłam dzisiaj do pracy po 2 tygodniowym zwolnieniu i dzieci w pracy strasznie mnie wymęczyły 😫 Najchętniej padłabym na łóżku, ale dzisiaj jeszcze mam wizytę u reumatologaDzisiaj będę też umawiać partnera na badanie nasienia, które chce zrobić w przyszły wtorek
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski -
Oczekujaca wrote:Myślę, że 8dpo spokojnie możesz wyrywać i nic się nie stanie. Jak się ma stać to się stanie 😄
Ja mam traumę, usuwałam ósemkę raz i to ostatni. Uszkodził mi nerw i nie odzyskałam do końca czucia🙄 na początku była tragedia, teraz się już przyzwyczaiłam.👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
Oczekujaca wrote:Na początku był płacz, teraz się nauczyłam już z tym funkcjonować🙂👩🏻 29 👦🏻 33
🐻 wrote:Rozpoczął się w lutym mój 4 cykl w staraniach o dziecko - zaczęłam pić jeszcze w zeszłym cyklu zioła ojca Sroki nr 3, nie wiem czy pomagają, ale dziewczyny pisały o nich w pozytywach. Do tego do dnia owulacji olejek w wiesiołka no i kwas foliowy.
Być może faktycznie coś w nich jest, ponieważ w dzisiaj w 13 dniu cyklu testy owulacyjne pokazują nadchodzącą owulację, pojawiła się ciemna druga kreska ♥️ zwykle był to dopiero 17-19 dzień, przy długich cyklach tj. 36 dni.
Mam dobre przeczucia co do tego cyklu ♥️ trzymajcie kciuki.
Jednak w głowie gdzieś tam jest myśl, że może to kolejny miesiąc bez ciąży, więc już w poniedziałek mąż jest zapisany na badanie nasienia, chcemy rozpocząć też diagnostykę.
Czytając wasze wpisy zawsze czuję, że nie jestem w tym sama, dziękuję, że się tu odzywacie!
Trzymajcie się ☺️
Ja bardzo trzymam za Ciebie kciuki!
Zaczęłam przyjmować Pregne Start którą poleciła mi moja ginekolożka i nie wiem jak, ale ja też mam dobre przeczucia co do tego cyklu i że u mnie też się udaOna 30
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50
Pregna Start
Kwasy Omega
TSH - 2,09
Progesteron w 7/8 dpo - 10,5 ng/ml
Starania od 03/2025 na poważnie
Waga: 59,0 kg -
Oczekujaca wrote:A gdzie tam! Jeśli nie wyrywałaś nigdy ósemki to pewnie nie wiesz, ale tam jest cała lista skutków ubocznych, na które się musisz zgodzić….
Wyrywałam 2 razy, ale już dawno temu, chociaż nie pamiętam, żebym coś takiego podpisywała 🤔👩🏻 29 👦🏻 33
Bergamotka94 wrote:Ja bardzo trzymam za Ciebie kciuki!
Zaczęłam przyjmować Pregne Start którą poleciła mi moja ginekolożka i nie wiem jak, ale ja też mam dobre przeczucia co do tego cyklu i że u mnie też się uda
Dziękuję! ♥️
Aktualnie jestem 3dpo i jestem we fatalnym stanie - piersi jak kamienie, bolące przy lekkim dotyku, ból głowy, że po pracy tylko leżałam w ciemnym pokoju bez ruchu, a do tego skurcze w podbrzuszu.
W kolejnym cyklu wybieram się na badania prolaktyny, tsh, progesteron, bo już zdążyłam przeczytać, że mogą być to objawy zaburzeń hormonalnych. A wy tak macie/miałyście? Ja pierwszy raz tak intensywne. -
🐻 wrote:Dziękuję! ♥️
Aktualnie jestem 3dpo i jestem we fatalnym stanie - piersi jak kamienie, bolące przy lekkim dotyku, ból głowy, że po pracy tylko leżałam w ciemnym pokoju bez ruchu, a do tego skurcze w podbrzuszu.
W kolejnym cyklu wybieram się na badania prolaktyny, tsh, progesteron, bo już zdążyłam przeczytać, że mogą być to objawy zaburzeń hormonalnych. A wy tak macie/miałyście? Ja pierwszy raz tak intensywne.
Ja przy podwyższonej prolaktynie miałam silny ból piersi, chociaż po owulacji ogólnie często pojawia się ból piersi👩🏻 29 👦🏻 33
🐻 wrote:Dziękuję! ♥️
W kolejnym cyklu wybieram się na badania prolaktyny, tsh, progesteron, bo już zdążyłam przeczytać, że mogą być to objawy zaburzeń hormonalnych. A wy tak macie/miałyście? Ja pierwszy raz tak intensywne.
Ja przy zaburzeniach hormonalnych tylko klasyczne objawy niedoczynności - zmęczenie, sucha skóra, wypadające włosy, uczucie zimna. A po owulacji, tak mniej więcej tydzień przed miesiączką zawsze bolą mnie piersi, ale nigdy aż tak jak piszesz.Ona 30
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50
Pregna Start
Kwasy Omega
TSH - 2,09
Progesteron w 7/8 dpo - 10,5 ng/ml
Starania od 03/2025 na poważnie
Waga: 59,0 kg -