X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • A.G.A.T.A Debiutantka

Wysłany: 4 marca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Hej, ta prolaktyna jest teraz w normie czy jest później normy? Nie pamiętam jakie są normy.
    Mi od razu wróciła owulacja po tym jak spadła mi prolaktyna. Najlepiej idź znów do ginekologa chwilę po spodziewanej owulacji i zobacz na USG czy wróciła

Norma to 5-26 więc mam poniżej normy..
    pójdę w 2 fazie cyklu na usg i zobaczymy
    Może w końcu się uda..

• Monkai Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cetrocide, menopurze i bemfoli na raz prawy jajnik cis ruszył ale marne szanse że cokolwiek dojrzeje przed punkcja. Teraz w lewym mam 4 pęcherzyki 13,24,16 i 17mm. Dziś i jutro kolejna dawka 3x💉
    Najpierw punkcja miała być w czwartek teraz raczej piątek/sobota. Myślałam że podchodzę na lajcie, ale chyba przez to że tych 🥚 tak mało to się stresuje mega, żeby coś wcześniej nie pękło, żeby było dojrzale i gotowe do zapłodnienia, żeby się dobrze dzieliło... Ciąża i wojna śni mi sie po nocach...

Witam nowe koleżanki i trzymam 🤞 za ❤️
    A g.a.t.a nie wiem ile masz lat, jeśli jesteś młoda to pcos spokojnie możesz podleczyć dietą, ale to wymaga czasu niestety i rygoru. Jeśli jesteś po 35 to na twoim miejscu od razu bym poszła do kliniki leczenia niepłodności bo szkoda czasu.

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
  • A.G.A.T.A Debiutantka

Wysłany: 5 marca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Po cetrocide, menopurze i bemfoli na raz prawy jajnik cis ruszył ale marne szanse że cokolwiek dojrzeje przed punkcja. Teraz w lewym mam 4 pęcherzyki 13,24,16 i 17mm. Dziś i jutro kolejna dawka 3x💉
    Najpierw punkcja miała być w czwartek teraz raczej piątek/sobota. Myślałam że podchodzę na lajcie, ale chyba przez to że tych 🥚 tak mało to się stresuje mega, żeby coś wcześniej nie pękło, żeby było dojrzale i gotowe do zapłodnienia, żeby się dobrze dzieliło... Ciąża i wojna śni mi sie po nocach...

Witam nowe koleżanki i trzymam 🤞 za ❤️
    A g.a.t.a nie wiem ile masz lat, jeśli jesteś młoda to pcos spokojnie możesz podleczyć dietą, ale to wymaga czasu niestety i rygoru. Jeśli jesteś po 35 to na twoim miejscu od razu bym poszła do kliniki leczenia niepłodności bo szkoda czasu.

W tym roku kończę 26
    Myślałam nad dietą ale już głupieję co można czego nie można. I brak u mnie silnej woli 😅
    Całe szczęście nie mam dużo pęcherzyków bo tylko na jednym jajniku kilka, drugi jest czysty.
    Liczę na to że po unormowaniu prolaktyny w końcu się uda i wróci owulacja

• Monkai Autorytet

Wysłany: 6 marca, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.G.A.T.A wrote:
    W tym roku kończę 26
    Myślałam nad dietą ale już głupieję co można czego nie można. I brak u mnie silnej woli 😅
    Całe szczęście nie mam dużo pęcherzyków bo tylko na jednym jajniku kilka, drugi jest czysty.
    Liczę na to że po unormowaniu prolaktyny w końcu się uda i wróci owulacja

Kochana jesteś młodziutka to możesz wszystko 😜 dieta nie zaszkodzi a i formę poprawi.

Ja w sobotę punkcja więc proszę o kciuki 🤞 boje się że z tych 4🥚 nic nie zostanie 😞

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 6 marca, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Kochana jesteś młodziutka to możesz wszystko 😜 dieta nie zaszkodzi a i formę poprawi.

Ja w sobotę punkcja więc proszę o kciuki 🤞 boje się że z tych 4🥚 nic nie zostanie 😞
    Trzymam mocno kciuki! 😘 kiedy będzie coś wiadomo?
    Kurczę, u mnie wczoraj jakieś dziwne plamienie, ale nie wmawiam sobie implantacji ani innych cudów, bo zapewne dostanę okres za tydzień 🙄

Starania od 02.2024
    klinika leczenia niepłodności od 07.2025
    Ona 33l.
    Biochem 06.2024
    Hormony w normie, owulacje obecne, AMH 2,58
    Przewlekłe zapalenie endometrium - w trakcie leczenia
    Drożność jajowodów - czekam
    Pai hetero, MTHFR hetero
    MUCH czysty

On 34l.
    Seminogram w normie, jedynie morfologia 2%
    HBA 64%, stes oksydacyjny 1,6,MAR 0%
    Chromatyna - 22%
  • Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 6 marca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:

Będziemy mocno trzymać! 😍

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    Ponowne starania 01.2025 r.
    05.2025 r. Cross match 52% APC -> 09.2025 ponowne badanie Prokocim
    06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    Włączone leczenie: Encorton, accofil
  • Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 6 marca, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Kurczę, u mnie wczoraj jakieś dziwne plamienie, ale nie wmawiam sobie implantacji ani innych cudów, bo zapewne dostanę okres za tydzień 🙄

Oby to jednak było plamienie implementacyjne i okres nie przyszedł 🥰

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    Ponowne starania 01.2025 r.
    05.2025 r. Cross match 52% APC -> 09.2025 ponowne badanie Prokocim
    06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    Włączone leczenie: Encorton, accofil
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 6 marca, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Oby to jednak było plamienie implementacyjne i okres nie przyszedł 🥰
    Wiadomo, że wczoraj już przejrzałam internet, bo to takie dziwne plamienie, ale dziś już ochłonęłam o doszłam do wniosku, że trzeba poczekać, bo pewnie okres przyjdzie równiutko jak zwykle o czasie i tyle z moich „podniet” 😔

Starania od 02.2024
    Ona 33l.
    Biochem 06.2024
    Pai hetero, MTHFR hetero
    MUCH czysty

On 34l.
    Chromatyna - 22%
  • patrycja.kalwajtys Nowa

Wysłany: 6 marca, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mam na sprzedaż opakowanie Pregna START i 3 opakowania testów owulacyjnych Domowe Laboratorium. Wszystkie opakowania są kompletne i zawierają ulotki.
    Długa data ważności!

• Monkai Autorytet

Wysłany: 6 marca, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:

Pewnie dopiero w niedzielę, od razu w sobotę po punkcji je zapłodnią i będą dzwonić codziennie z informacją co i jak

snieżka lubi tę wiadomość

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    AMH 0,544
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 7 marca, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Pewnie dopiero w niedzielę, od razu w sobotę po punkcji je zapłodnią i będą dzwonić codziennie z informacją co i jak
    To czekamy na dobre informacje! 🥰

Monkai lubi tę wiadomość

Starania od 02.2024
    Ona 33l.
    Biochem 06.2024
    Pai hetero, MTHFR hetero
    MUCH czysty

On 34l.
    Chromatyna - 22%
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 7 marca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje chyba kopa w tyłek! Czy Wam też cały czas zmienia się termin owulacji w apce? Mnie skacze codziennie🙄 ale do brzegu, jestem jakiś tydzień przed okresem i zaczyna mi się włączać jednak świr. Pewnie nie ma się na co nastawiać, a nie mogę się już doczekać żeby wiedzieć. Bolą mnie dziwnie cycki, ale w sumie przed okresem też to mam, więc to o niczym nie świadczy plus plamienie parę dni temu, bol podbrzusza i straszliwe zmęczenie… Tak bardzo bym chciała żeby się udało, że nie mogę zapanować nad stresem, a przecież to i tak nic nie zmieni… moja nowa współpracownica okazała się strasznym rozczarowaniem i zostaje z wszystkim całkowicie sama. Mam dziś zalamke😔😔 nie chce wcześniej robić testów, bo został mi jeden w domu i obiecałam sobie, że użyje go tylko jak nie dostanę okresu. Chciałabym wytrwać 😝 zrobiłam wszystko co mogłam, a i tak już przeżywam jakoś wewnętrznie kolejną porażkę i bardzo mi dziś smutno 😔

Starania od 02.2024
    Ona 33l.
    Biochem 06.2024
    Pai hetero, MTHFR hetero
    MUCH czysty

On 34l.
    Chromatyna - 22%
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Potrzebuje chyba kopa w tyłek! Czy Wam też cały czas zmienia się termin owulacji w apce? Mnie skacze codziennie🙄 ale do brzegu, jestem jakiś tydzień przed okresem i zaczyna mi się włączać jednak świr. Pewnie nie ma się na co nastawiać, a nie mogę się już doczekać żeby wiedzieć. Bolą mnie dziwnie cycki, ale w sumie przed okresem też to mam, więc to o niczym nie świadczy plus plamienie parę dni temu, bol podbrzusza i straszliwe zmęczenie… Tak bardzo bym chciała żeby się udało, że nie mogę zapanować nad stresem, a przecież to i tak nic nie zmieni… moja nowa współpracownica okazała się strasznym rozczarowaniem i zostaje z wszystkim całkowicie sama. Mam dziś zalamke😔😔 nie chce wcześniej robić testów, bo został mi jeden w domu i obiecałam sobie, że użyje go tylko jak nie dostanę okresu. Chciałabym wytrwać 😝 zrobiłam wszystko co mogłam, a i tak już przeżywam jakoś wewnętrznie kolejną porażkę i bardzo mi dziś smutno 😔

Ten czas przed okresem chyba jest najtrudniejszy, wtedy najtrudniej opanować myśli, bo umysł co chwilę podsyła nam różne objawy, które interpretujemy w różny sposób 🫣
    Pozwól sobie wyrazić smutek, a później może zrób dla siebie coś miłego i przyjemnego. Tulę mocno i trzymam kciuki, żeby 🐒 już nie przyszła

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Mocno trzymam kciuki!🤞🤞

Monkai lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 7 marca, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ten czas przed okresem chyba jest najtrudniejszy, wtedy najtrudniej opanować myśli, bo umysł co chwilę podsyła nam różne objawy, które interpretujemy w różny sposób 🫣
    Pozwól sobie wyrazić smutek, a później może zrób dla siebie coś miłego i przyjemnego. Tulę mocno i trzymam kciuki, żeby 🐒 już nie przyszła
    Taaaak, to czekanie jest najgorsze, bo jak dostajesz okres to wszystko jasne i nie ma złudzeń, a teraz ciężko mi się skupić na czymś innym. Jutro będę spędzać czas z siostrzenicą to chociaż zajmę myśli, ale potem znów pojawi się smutek, że nie mam swojego dziecka😔
    Nie chcę sobie wmawiać chorób i sama nakręcać, daję sobie miesiąc jeszcze i pójdę może zrobić podstawowe badania. Dziś chce mi się jedynie płakać 😔 mało realne wydaje mi się żebym miała takiego farta

Starania od 02.2024
    Ona 33l.
    Biochem 06.2024
    Pai hetero, MTHFR hetero
    MUCH czysty

On 34l.
    Chromatyna - 22%
  • Monnie Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko, chciałam was zapytać jak u Was wyglądają wyniki progesteronu 7dpo?

Ja kolejny raz mam powyżej zakresu referencyjnego, dziś mi wyszło 22,90 ng/ml, wg Synevo powinnam mieć maksymalnie 14,5 ng/ml, żaden lekarz mi nie zwrócił na to uwagi nigdy, niektóre tu na forum przy nieco wyzszym wyniku już podejrzewają ciążę, a ja nigdy w niej nie byłam -.-

👩🏼33 👨🏻31 🐕‍🦺 5
    Starania od XII 2023

Ona:
    VI 2025
    Niedoczynność tarczycy:
    ⁉️TSH 2,17 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
    II 2025
    ✅ Estradiol 35,00 pg/ml
    ✅ FSH 7,56 U/l
    ✅ LH 7,71 IU/l
    ✅ PRL 391,0 µIU/ml
    ⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
    ✅ Androstendion 1,15 ng/ml
    ✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
    ✅ AMH 4,30 ng/ml
    ✅ Progesteron 7dpo 22,95 ng/ml

✅ jajowody obustronnie drożne
    ❌ polip endometrium 😭

Zoloft 50mg, Niepokalanek mnisi, Prenacare start.

On - analiza nasienia III 2025:
    Koncentracja 87,3 mln/ml
    Ruch progresywny 42%, całkowity 45,3%
    Morfologia 6%.
  • Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny długo mnie tutaj nie było. Ale baaardzo dużo u mnie się dzieje. Starania trochę poszły na bok. Ale mam coś dziwnego. Nie wiem czy iść z tym do ginekologa czy czekać. 5 dni przed @ miałam ogromny ból brzucha myślałam że dostanę szybciej, ból był na tyle intensywny że musiałam wziąć tabletki przeciwbolowe. @ dostalam 26dc z tym że trwała tylko dwa dni dzisiaj to już tylko brązowe resztki ledwo ledwo. Mój okres zawsze trwał 6 a czasami nawet 7 dni. Czy to możliwe że stres związany z pracą tak bardzo może rozregulować hormony??? Boję się że coś niedobrego dzieje się w moim organizmie. Nawet na wadze zgubiłam. Mało sypiam i czuje ogromne przemęczenie. Wolała bym uniknąć lekarza. Chyba poczekam do kolejnej @ a jak pojawią się bóle lub inne objawy to wtedy udam się na wizytę. Tak to wróżenie z fusów. Ale nigdy tak okres mi się nie skrócił. Mój organizm jest chyba totalnie rozjechany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 20:39

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Hej dziewczyny długo mnie tutaj nie było. Ale baaardzo dużo u mnie się dzieje. Starania trochę poszły na bok. Ale mam coś dziwnego. Nie wiem czy iść z tym do ginekologa czy czekać. 5 dni przed @ miałam ogromny ból brzucha myślałam że dostanę szybciej, ból był na tyle intensywny że musiałam wziąć tabletki przeciwbolowe. @ dostalam 26dc z tym że trwała tylko dwa dni dzisiaj to już tylko brązowe resztki ledwo ledwo. Mój okres zawsze trwał 6 a czasami nawet 7 dni. Czy to możliwe że stres związany z pracą tak bardzo może rozregulować hormony??? Boję się że coś niedobrego dzieje się w moim organizmie. Nawet na wadze zgubiłam. Mało sypiam i czuje ogromne przemęczenie. Wolała bym uniknąć lekarza. Chyba poczekam do kolejnej @ a jak pojawią się bóle lub inne objawy to wtedy udam się na wizytę. Tak to wróżenie z fusów. Ale nigdy tak okres mi się nie skrócił. Mój organizm jest chyba totalnie rozjechany.
    Myślę, że jest taka opcja, że wszystko się pomieszało, bo żyjesz w pędzie i stresie. Poczekaj kolejny cykl jak mówisz i jeśli nadal będzie Cię coś niepokoić to umów się do gina :)

Iskierka nadziei lubi tę wiadomość

Starania od 02.2024
    Ona 33l.
    Biochem 06.2024
    Pai hetero, MTHFR hetero
    MUCH czysty

On 34l.
    Chromatyna - 22%
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnie wrote:
    Siemanko, chciałam was zapytać jak u Was wyglądają wyniki progesteronu 7dpo?

Ja kolejny raz mam powyżej zakresu referencyjnego, dziś mi wyszło 22,90 ng/ml, wg Synevo powinnam mieć maksymalnie 14,5 ng/ml, żaden lekarz mi nie zwrócił na to uwagi nigdy, niektóre tu na forum przy nieco wyzszym wyniku już podejrzewają ciążę, a ja nigdy w niej nie byłam -.-
    Nigdy nie robiłam proga po owulacji, ale to nie jest tak, że jeśli wynik jest powyżej 15 to znaczy, że owulacja była spoko?

Starania od 02.2024
    Ona 33l.
    Biochem 06.2024
    Pai hetero, MTHFR hetero
    MUCH czysty

On 34l.
    Chromatyna - 22%
  • zorilla94 Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie również cykl jedyny w swym rodzaju. 16dc i plamienie różowe… delikatne, widoczne tylko na papierze… ja nie wiem co się dzieje, nigdy tak nie miałam :/

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    9 cykl starań, 1 cykl stymulowany - udało się 🍀

Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
    11.06 ⏸️
    12.06 beta 882 mln/ml
    prog 59.80 ng/ml
    16.06 beta 4073 mln/ml
    20.06 beta 17047 mln/ml
    26.06 mamy dwa 💕
    10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
    18.07 Krwiak 🩸2.89 cm szczęścia 🩷🩷
    8.08 prenatalne - zdrowe Misie dwa 🥹 6.4 cm i 6.7 cm 🩵🩷
    21.08 8.86 cm i 8.97 cm - mamy parkę 🩷🩵

preg.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ