X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorilla94 wrote:
    Hej, u mnie również cykl jedyny w swym rodzaju. 16dc i plamienie różowe… delikatne, widoczne tylko na papierze… ja nie wiem co się dzieje, nigdy tak nie miałam :/
    A to nie plamienie owulacyjne? Nie jesteś gdzieś w środku cyklu?

• Iskierka nadziei Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Myślę, że jest taka opcja, że wszystko się pomieszało, bo żyjesz w pędzie i stresie. Poczekaj kolejny cykl jak mówisz i jeśli nadal będzie Cię coś niepokoić to umów się do gina :)
    Myślałam jeszcze czy nie zbadać hormonów i udać się do endo... Ale poczekam... czekają mnie kolejne dwa nie mniej intensywne miesiące 😬 mam intensywny czas baaardzo i szczerze nie pomyślała bym że może tej czas tak na mnie wpłynąć ale organizm mówi co innego1😬

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Myślałam jeszcze czy nie zbadać hormonów i udać się do endo... Ale poczekam... czekają mnie kolejne dwa nie mniej intensywne miesiące 😬 mam intensywny czas baaardzo i szczerze nie pomyślała bym że może tej czas tak na mnie wpłynąć ale organizm mówi co innego1😬
    Jeśli to pojawiło się teraz to zapewne ma to przełożenie na życie teraz ;) poczekaj, czasem wypadnie jakiś dziwaczny cykl. Dużo soli dla Ciebie! 🥰

Iskierka nadziei lubi tę wiadomość

• zorilla94 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    A to nie plamienie owulacyjne? Nie jesteś gdzieś w środku cyklu?

Wiesz co, nigdy nie miałam plamienia owulacyjnego, apki pokazują mi owulacje zawsze 13 lub 14 dc, czyli już teoretycznie po, wtedy też czułam jajniki. Dzisiaj to nic nie czuję ale to plamienie mnie zaskoczyło

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    8 cs o pierwsze 👶🏼

Ona:

Badania z 10/2024:
    4dc:
    TSH 1.02
    FT4 18.2 pmol/l
    Prolaktyna 520 mu/l ❌
    Estradiol 170.7 pmol/l
    FSH 6.47 lU/l
    LH 11.80 lU/l ❌
    Testosteron wolny 2.10 pg/ml
    DHEAS 269 ug/dl
    Androstendion 1.71 ng/ml ❌
    AMH 3.08
    SHBG 42.8 nmol/l
    17-OH-Prog 0.910 ng/ml
    Witamina D 30.8 ng/ml
    Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml

03/2025
    Progesteron 7dpo - 13.4 ng/ml

👨On:

Badanie nasienia 02/2025
    Ilość 698.84 mln/proba
    Koncentracja 142.62 mln/ml
    Ruch postępowy (a+b) 56.66%
    Ruch postępowy szybki 31.53 %
    Upłynnienie <60min
    Lepkość prawidłowa
    Ph 7.7
    Morfologia 1% ❌
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorilla94 wrote:
    Wiesz co, nigdy nie miałam plamienia owulacyjnego, apki pokazują mi owulacje zawsze 13 lub 14 dc, czyli już teoretycznie po, wtedy też czułam jajniki. Dzisiaj to nic nie czuję ale to plamienie mnie zaskoczyło
    Apka mi zmieniła już chyba 4 razy dzien owulacji, a takie plamienie mi się zdarza często. To rozumiem jej lekkie brudzenie, a nie krew jako tak?

• zorilla94 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Apka mi zmieniła już chyba 4 razy dzien owulacji, a takie plamienie mi się zdarza często. To rozumiem jej lekkie brudzenie, a nie krew jako tak?
    Dokładnie, malutko tego

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    8 cs o pierwsze 👶🏼

Ona:

Badania z 10/2024:
    4dc:
    TSH 1.02
    FT4 18.2 pmol/l
    Prolaktyna 520 mu/l ❌
    Estradiol 170.7 pmol/l
    FSH 6.47 lU/l
    LH 11.80 lU/l ❌
    Testosteron wolny 2.10 pg/ml
    DHEAS 269 ug/dl
    Androstendion 1.71 ng/ml ❌
    AMH 3.08
    SHBG 42.8 nmol/l
    17-OH-Prog 0.910 ng/ml
    Witamina D 30.8 ng/ml
    Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml

03/2025
    Progesteron 7dpo - 13.4 ng/ml

👨On:

Badanie nasienia 02/2025
    Ilość 698.84 mln/proba
    Koncentracja 142.62 mln/ml
    Ruch postępowy (a+b) 56.66%
    Ruch postępowy szybki 31.53 %
    Upłynnienie <60min
    Lepkość prawidłowa
    Ph 7.7
    Morfologia 1% ❌
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorilla94 wrote:
    Dokładnie, malutko tego
    To chyba nie ma co panikować :) mnie się czasem bardziej uleje, a każde USG jest okej i nic tam nie ma. Może to zmiana sugerująca udany cykl! Tego Ci życzę :))

zorilla94 lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 marca, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Jeśli to pojawiło się teraz to zapewne ma to przełożenie na życie teraz ;) poczekaj, czasem wypadnie jakiś dziwaczny cykl. Dużo soli dla Ciebie! 🥰
    Masz rację poczekam. Bo mimo tego pędu mi się to naprawdę podoba i jestem tym podekscytowana jednocześnie. Poczekam do kolejnej @. Niech organizm sam się dostosuje😊

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to plamienia, tydzień do okresu i to takie dziwne, bo niby brązowe różnych odcieni, w teraz wieszany ze śluzem. Różne dziwactwa miały już miejsce u mnie w ciągu cyklu, ale odkąd się staram jakoś bardziej na to zwracam uwagę 😂

Wysłany: 7 marca, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ja mam za to plamienia, tydzień do okresu i to takie dziwne, bo niby brązowe różnych odcieni, w teraz wieszany ze śluzem. Różne dziwactwa miały już miejsce u mnie w ciągu cyklu, ale odkąd się staram jakoś bardziej na to zwracam uwagę 😂
    Ja nigdy plamien nie miałam także nawet nie wiem jak mogą wyglądać i ile trwać.🤷‍♀️ Ale co organizm to inaczej... I w ogóle to u mnie nic nie występuje ani bóle przed owu ani inne objawy.. jedyne co to pms i zawsze mam nabrzmiałe piersi przed @ co nawet lubię bo natura zbytnio mnie nie obdarzyła a orzed @ sa całkiem fajne 😂😁🤣 . A jak się czujecie z tą wiosną dziewczyny? U mnie duuuzo wózeczków wyjechało i wiecie co? U mnie NIC🙄😬 Jeszcze 3 miesiące temu wróciła bym do domu i zaczęła płakać a tutaj totalnie 0 emocji😬 ale naprawdę pragnę zostać mamą tylko wiem że to nie mój czas 🤷‍♂️

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 7 marca, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Ja nigdy plamien nie miałam także nawet nie wiem jak mogą wyglądać i ile trwać.🤷‍♀️ Ale co organizm to inaczej... I w ogóle to u mnie nic nie występuje ani bóle przed owu ani inne objawy.. jedyne co to pms i zawsze mam nabrzmiałe piersi przed @ co nawet lubię bo natura zbytnio mnie nie obdarzyła a orzed @ sa całkiem fajne 😂😁🤣 . A jak się czujecie z tą wiosną dziewczyny? U mnie duuuzo wózeczków wyjechało i wiecie co? U mnie NIC🙄😬 Jeszcze 3 miesiące temu wróciła bym do domu i zaczęła płakać a tutaj totalnie 0 emocji😬 ale naprawdę pragnę zostać mamą tylko wiem że to nie mój czas 🤷‍♂️
    Na owulke trochę za późno, więc nie wiem o co chodzi😄 też mam już nabrzmiałe piersi i męczy mnie to niemiłosiernie, a też mam dość małe 😆
    Mam całe osiedla młodych rodzin i ciągle są wózeczki, ale staram się nie zniechęcać. Licze, że na nasze 10-cio lecie lecie związku uda się nam zobaczyć chociaż dwie kreski 🫣

• Monkai Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekująca musisz wyluzować bo zwariujesz. Chcę ci się płakać to się wyplacz, raz a porządnie, czasem potrzeba takiego oczyszczenia, a potem głową do góry. Ja też ostatnio mam zalamke w pracy i też wszystko na mojej głowie i dwoje się i troje, i też czasem popłakuje. To normalne, to emocje, hormony a jeszcze myśl o dzidziusia sprawia że chyba jesteśmy bardziej wrażliwe 🥹 ściskam mocno i tule 🫂

Iskierka dla pewności idź do lekarza, może to plamienie było implantacyjne 🥰

Ja jutro pobudka o 6 i o 7 w klinice na punkcji moich 4 🥚 🥹

Monnie lubi tę wiadomość

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
  • bellA Autorytet

Wysłany: 8 marca, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane staraczki.. podczytuje was codziennie.. jestem z kazda całym serduszkiem i mocno trzymam kciuki za was.. !! Krótko u was bylam.. ale z niektórymi się już zzylam i będę tu z wami na pewno🤞
    U mnie prawdopodobnie 🩷 jesli moge sie pochwalić. Drogie Ciocie zycze zdrówka i mniej stresu.. bo to co stres z nami robi w glowie i ciałami...to jest jakaś masakra..

Monkai - mocno ściskam by się wszyatko udalo tak jak tego pragniesz..

Co do Okresu 2 dniowego i taki mialam...cykl przed tym udanym🤗

Ola8999, Monkai, snieżka lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne⏳️
    🩺09.05.25 - wizyta ⏳️

preg.png

Wysłany: 8 marca, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Oczekująca musisz wyluzować bo zwariujesz. Chcę ci się płakać to się wyplacz, raz a porządnie, czasem potrzeba takiego oczyszczenia, a potem głową do góry. Ja też ostatnio mam zalamke w pracy i też wszystko na mojej głowie i dwoje się i troje, i też czasem popłakuje. To normalne, to emocje, hormony a jeszcze myśl o dzidziusia sprawia że chyba jesteśmy bardziej wrażliwe 🥹 ściskam mocno i tule 🫂

To był napewno okres, był zbyt mocny i skrzepki w nim były, także na pewno okres.
    Monkai powodzenia !✊️

Wysłany: 8 marca, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Kochane staraczki.. podczytuje was codziennie.. jestem z kazda całym serduszkiem i mocno trzymam kciuki za was.. !! Krótko u was bylam.. ale z niektórymi się już zzylam i będę tu z wami na pewno🤞
    U mnie prawdopodobnie 🩷 jesli moge sie pochwalić. Drogie Ciocie zycze zdrówka i mniej stresu.. bo to co stres z nami robi w glowie i ciałami...to jest jakaś masakra..

O kurcze... to coś pozytywnego do mojej głowy na dzień dobry wpada😉 Zobaczymy jak będzie z kolejna @ Rośnijcie zdrowo😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 06:18

bellA lubi tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 8 marca, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:

Hejo! Jak się czujesz? Co słychać? :)

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 8 marca, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:

Wiem wiem, dziś mam wolne to zajmę czymś myśli, bo nie będę siedzieć sama. Będzie co będzie, już może je mam co rozkmimiac. Dziękuję 😘

Dawaj znaka jak po wizycie w klinice!

Wszystkiego najlepszego dla Was Kobietki! 🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷

snieżka, Monnie lubią tę wiadomość

• 🐻 Znajoma

Wysłany: 8 marca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 8dpo.
    Zrobiłam rano test i stała się magia - zobaczyłam bladą linię, ale nie na tyle blada, że musiałabym obracać test w każdą stronę.
    Przeraziłam się chyba bardziej nic ucieszyłam.
    Jak najszybciej sprawdziłam dzisiejsze laboratoria i pojechałam na betę.
    Teraz czekam do około 19:00 na wynik. Czy to naprawdę może się dziać? 🥺♥️

snieżka, Monkai, bellA lubią tę wiadomość

4cs

01.2025r. cb

08.03. ⏸️ 8dpo
    08.03. - beta 3,11
    15.03. - beta 378,00
    22.03. - beta 6819,00

25.03. - pierwsza wizyta
    08.04. - mamy serduszko

02.05. - kolejną wizytą
    13.05. - prenatalne

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 8 marca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐻 wrote:
    Dzisiaj 8dpo.
    Zrobiłam rano test i stała się magia - zobaczyłam bladą linię, ale nie na tyle blada, że musiałabym obracać test w każdą stronę.
    Przeraziłam się chyba bardziej nic ucieszyłam.
    Jak najszybciej sprawdziłam dzisiejsze laboratoria i pojechałam na betę.
    Teraz czekam do około 19:00 na wynik. Czy to naprawdę może się dziać? 🥺♥️

To super! Gratulacje <3 Daj znać jak będziesz miała wynik :)

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 8 marca, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet! <3 Niech marzec będzie dla nas szczęśliwy!

Monnie, bellA lubią tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ