Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaa049 wrote:Tak to właśnie u nas jest, że ciągle przed @ nadzieja, że tym razem się udało, a pozniej przychodzi rozczarowanie…
Ale oby już jak najmniej tych rozczarowań 🥰 ja już też czekam na @, niby działania były, ale jest u nas ostatnio dość stresująco w pracy i też niby się nie nastawiam, że będzie ciąża, ale jednak gdzieś w środku nadzieję mam
Trzymam kciuki żebyś jednak nie dostala okresu 🥰 -
Oczekujaca wrote:U mnie też w pracy stress, w życiu stres i co się dziwić, że nie wychodzi🫣 czekam cierpliwie na okres i trzeba zaczynać od nowa walkę o mojego jedynaka 😂
Trzymam kciuki żebyś jednak nie dostala okresu 🥰
Ciężko się nie stresować, jeszcze jak się myśli o tym wszystkim cały czasAle ten stres to będzie teraz, później jak zajdziemy w ciążę, przed wizytami, przed badaniami itp jak się go pozbyć?
-
Agaa049 wrote:Ciężko się nie stresować, jeszcze jak się myśli o tym wszystkim cały czas
Ale ten stres to będzie teraz, później jak zajdziemy w ciążę, przed wizytami, przed badaniami itp jak się go pozbyć?
-
Oczekujaca wrote:Nie wiem!🤣 zwłaszcza, że ja się wszystkim całe życie stresuję i nawet jak jest okej to sobie coś znajdę 😀 czymże byłoby życie bez wiecznego lęku 😂
To ja mam podobnie 😅 życie bez tego lęku pewnie jest prostsze. Chciałabym kiedyś tego doświadczyć 🥺 Tobie też tego życzę! 🫂Oczekujaca lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
snieżka wrote:To ja mam podobnie 😅 życie bez tego lęku pewnie jest prostsze. Chciałabym kiedyś tego doświadczyć 🥺 Tobie też tego życzę! 🫂
-
Oczekujaca wrote:Dziękuję, choć czasem myślę, że to nie jest możliwe. Mój mąż mi zawsze mówi, że przejmuje się przesadnie każdą pierdola i wszystko mnie stresuje, ale nie da się nad tym zapanować 😄
Ja też tak mam, chociaż czasami już zaczynam sobie tłumaczyć, że to na co nie mam wpływu to się nie przejmuje -
Oczekujaca wrote:Ahh no właśnie ja mam chyba problem w tym, że mnie stresuje, że nie mogę czegoś zaplanować i nie mam na to wpływu 😅
Mam dokładnie tak samo!👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
snieżka wrote:Mam dokładnie tak samo!
-
Hejka❤️ dawno mnie nie było na forum, przez chwile odpuściliśmy starania a teraz wchodzimy na całego.. mam lamette do stymulacji, od 3 dc do 7dc i dziewczyny kiedy najlepiej 💕, stary pracuje za granica będzie wracał ale koedy co i jak ja nic nie wiem i okropnie się boje..
-
Oczekujaca wrote:Jak słyszę rzeczy typu „wyluzuj” to mnie skręca. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko rodziny. Wszystko inne mam, moje życie jest dobre i czasem czuje żal do losu, że mogłabym zapewnić wszystko, a się nie może udać. Kontroli puścić nie mogę, nawet jeśli mam jednego dnia myśl, że będzie co będzie to kolejnego znowu to samo, bo nie jest tak jak planowałam i to mi w sumie wszystko obrzydza. Ciężkie to emocje do poskromienia 😄
To pod tym względem tak. Jeśli chodzi o ciążę to nie można wyluzować jak to myślą co niektórzy. Ciężkie to nasze staraczkowe życie -
Wypłakałam się dziś i dalej chce mi się ryczeć 😭 z 4 🥚 jest tylko 1 zarodek. Nic więcej nie nadawało się do zapłodnienia. Wiek juz robi swoje, a pani doktor nawet zapytała czy nie myśleliśmy nad komórkami dawczyni 😭 rozwaliłem się totalnie. Transfer w kolejnym cyklu jedynej śnieżynki 😔❄️Ona '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544
4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️🩹 -
Monkai wrote:Wypłakałam się dziś i dalej chce mi się ryczeć 😭 z 4 🥚 jest tylko 1 zarodek. Nic więcej nie nadawało się do zapłodnienia. Wiek juz robi swoje, a pani doktor nawet zapytała czy nie myśleliśmy nad komórkami dawczyni 😭 rozwaliłem się totalnie. Transfer w kolejnym cyklu jedynej śnieżynki 😔❄️
Ile masz lat tak w ogóle? -
Oczekujaca wrote:Nie wiem kiedy to minęło, że jesteś już w 12 tygodniu 🫣 cieszę się, że wszystko w porządku, oby było tak dalej. Wszystko na pewno będzie okej 🩷
U mnie dziś już plamienie, więc kolejny miesiąc w dupę i jak nie jestem zwolenniczką wymyślania sobie chorób i dziwnych badań w tym cyklu idę na hormony i podstawowe badania, bo jednak to takie plamienie zwiastujące okres, ale mam jeszcze parę dni, a on się zwyczajnie nie może rozkręcić 🙂 potem może monitoring cyklu żebym spała spokojnie
No oczywiscie ze tak.. Twoje zdrowie psychiczne najwazniejsze .
To już 13+4 🫢 trochę przekłamuje ten mój pasek...muszę to poprawić.. 😅 nie wiem.kiedy to zleciało.. dopiero 5tydzień byl... az sie boje🫢
Zycze zdrówka I II kreseczek🤞❤️❤️
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne⏳️
🩺09.05.25 - wizyta ⏳️
-
Oczekujaca wrote:Nie wiem co mam Ci powiedzieć, bo nie ma słów, które Ci pomogą, ale trzymam kciuki za powodzenie! 🩷
Ile masz lat tak w ogóle?
42 😭 ale wyglądam na 30 jak ostatnio usłyszałam
Zawsze miałam niskie amh. W 2018 miałam tylko 7 jajeczek z czego 2 się zapłodniły. Nie marzyłam o 4 się chociaż o 2 😞Ona '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544
4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️🩹 -
Monkai przykro mi ale pamiętaj że wystarczy jedno ♥️
Ja dziś byłam na monitoringu, mam jeden pęcherzyk, za 2-3 dni owulacja. Cykl naturalny, nawet ovitrelle i duphastonu nie dostałam. Zaplanowaliśmy iui na kwiecień, dostałam receptę na lamette i skierowanie na badania wirusowe.
Jutro odbieram wyniki histeroskopii , jak nie będzie oznaczenia CD138 (szpital stwierdził że nie robią) to zostawiamy ten temat o ile nic niepokojącego nie będzie wyniku. Tak samo podwyższona prolaktyna mam się nie przejmować bo mam naturalne owulację i okres 🤷
Mam wynik. W hist pat polipy endometrialne. I teraz nie wiem czy to znaczy że są wycięte czy zostały czy co.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 10:23
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
➡️ IV IUI -
Hej hej dziewczyny. Zrobiłam sobie badania tsh ft3 ft4 fsh lh estradiol prolaktyna testosteron anty TPO i anty TG. Moje fsh wynosi 19,30 a lh 9.83 więc stosunek lh do fsh wynosi 0,5 😔 okropnie mnie to zmartwiło. Mam bardzo złe przeczucia o możliwość zajscia w ciążę 😥 badania robione w 3 dc. Czy myślicie ze da się coś z tym zrobić? Miała któraś z was tak wysokie fsh???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 17:10