X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 10 marca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Tak to właśnie u nas jest, że ciągle przed @ nadzieja, że tym razem się udało, a pozniej przychodzi rozczarowanie…
    Ale oby już jak najmniej tych rozczarowań 🥰 ja już też czekam na @, niby działania były, ale jest u nas ostatnio dość stresująco w pracy i też niby się nie nastawiam, że będzie ciąża, ale jednak gdzieś w środku nadzieję mam :(
    U mnie też w pracy stress, w życiu stres i co się dziwić, że nie wychodzi🫣 czekam cierpliwie na okres i trzeba zaczynać od nowa walkę o mojego jedynaka 😂
    Trzymam kciuki żebyś jednak nie dostala okresu 🥰

• Agaa049 Koleżanka

Wysłany: 10 marca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    U mnie też w pracy stress, w życiu stres i co się dziwić, że nie wychodzi🫣 czekam cierpliwie na okres i trzeba zaczynać od nowa walkę o mojego jedynaka 😂
    Trzymam kciuki żebyś jednak nie dostala okresu 🥰

Ciężko się nie stresować, jeszcze jak się myśli o tym wszystkim cały czas :D Ale ten stres to będzie teraz, później jak zajdziemy w ciążę, przed wizytami, przed badaniami itp jak się go pozbyć? :D

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 10 marca, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Ciężko się nie stresować, jeszcze jak się myśli o tym wszystkim cały czas :D Ale ten stres to będzie teraz, później jak zajdziemy w ciążę, przed wizytami, przed badaniami itp jak się go pozbyć? :D
    Nie wiem!🤣 zwłaszcza, że ja się wszystkim całe życie stresuję i nawet jak jest okej to sobie coś znajdę 😀 czymże byłoby życie bez wiecznego lęku 😂

• snieżka Autorytet

Wysłany: 10 marca, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Nie wiem!🤣 zwłaszcza, że ja się wszystkim całe życie stresuję i nawet jak jest okej to sobie coś znajdę 😀 czymże byłoby życie bez wiecznego lęku 😂

To ja mam podobnie 😅 życie bez tego lęku pewnie jest prostsze. Chciałabym kiedyś tego doświadczyć 🥺 Tobie też tego życzę! 🫂

Oczekujaca lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 10 marca, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    To ja mam podobnie 😅 życie bez tego lęku pewnie jest prostsze. Chciałabym kiedyś tego doświadczyć 🥺 Tobie też tego życzę! 🫂
    Dziękuję, choć czasem myślę, że to nie jest możliwe. Mój mąż mi zawsze mówi, że przejmuje się przesadnie każdą pierdola i wszystko mnie stresuje, ale nie da się nad tym zapanować 😄

• Agaa049 Koleżanka

Wysłany: 10 marca, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Dziękuję, choć czasem myślę, że to nie jest możliwe. Mój mąż mi zawsze mówi, że przejmuje się przesadnie każdą pierdola i wszystko mnie stresuje, ale nie da się nad tym zapanować 😄

Ja też tak mam, chociaż czasami już zaczynam sobie tłumaczyć, że to na co nie mam wpływu to się nie przejmuje :D

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 10 marca, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Ja też tak mam, chociaż czasami już zaczynam sobie tłumaczyć, że to na co nie mam wpływu to się nie przejmuje :D
    Ahh no właśnie ja mam chyba problem w tym, że mnie stresuje, że nie mogę czegoś zaplanować i nie mam na to wpływu 😅

• snieżka Autorytet

Wysłany: 10 marca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ahh no właśnie ja mam chyba problem w tym, że mnie stresuje, że nie mogę czegoś zaplanować i nie mam na to wpływu 😅

Mam dokładnie tak samo!

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 10 marca, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Mam dokładnie tak samo!
    Jak słyszę rzeczy typu „wyluzuj” to mnie skręca. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko rodziny. Wszystko inne mam, moje życie jest dobre i czasem czuje żal do losu, że mogłabym zapewnić wszystko, a się nie może udać. Kontroli puścić nie mogę, nawet jeśli mam jednego dnia myśl, że będzie co będzie to kolejnego znowu to samo, bo nie jest tak jak planowałam i to mi w sumie wszystko obrzydza. Ciężkie to emocje do poskromienia 😄

• Milo113 Koleżanka

Wysłany: 10 marca, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka❤️ dawno mnie nie było na forum, przez chwile odpuściliśmy starania a teraz wchodzimy na całego.. mam lamette do stymulacji, od 3 dc do 7dc i dziewczyny kiedy najlepiej 💕, stary pracuje za granica będzie wracał ale koedy co i jak ja nic nie wiem i okropnie się boje..

• Agaa049 Koleżanka

Wysłany: 10 marca, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Jak słyszę rzeczy typu „wyluzuj” to mnie skręca. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko rodziny. Wszystko inne mam, moje życie jest dobre i czasem czuje żal do losu, że mogłabym zapewnić wszystko, a się nie może udać. Kontroli puścić nie mogę, nawet jeśli mam jednego dnia myśl, że będzie co będzie to kolejnego znowu to samo, bo nie jest tak jak planowałam i to mi w sumie wszystko obrzydza. Ciężkie to emocje do poskromienia 😄

To pod tym względem tak. Jeśli chodzi o ciążę to nie można wyluzować jak to myślą co niektórzy. Ciężkie to nasze staraczkowe życie :(

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 10 marca, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    To pod tym względem tak. Jeśli chodzi o ciążę to nie można wyluzować jak to myślą co niektórzy. Ciężkie to nasze staraczkowe życie :(
    Chciałabym żeby się po prostu udało i żebym nie musiała przeżywać tych męk kiedy znowu się nie udaje 🙄

• Agaa049 Koleżanka

Wysłany: 10 marca, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Chciałabym żeby się po prostu udało i żebym nie musiała przeżywać tych męk kiedy znowu się nie udaje 🙄

Oby tak było jak mówisz 🥰😍
    U mnie właśnie zaczęło się plamienie, także jutro pewnie @ :(

• Monkai Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypłakałam się dziś i dalej chce mi się ryczeć 😭 z 4 🥚 jest tylko 1 zarodek. Nic więcej nie nadawało się do zapłodnienia. Wiek juz robi swoje, a pani doktor nawet zapytała czy nie myśleliśmy nad komórkami dawczyni 😭 rozwaliłem się totalnie. Transfer w kolejnym cyklu jedynej śnieżynki 😔❄️

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 10 marca, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Oby tak było jak mówisz 🥰😍
    U mnie właśnie zaczęło się plamienie, także jutro pewnie @ :(
    Ja też pewnie jutro już dołączę w pełnej krasie jako krwawa Siostra 🫣🩷

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 10 marca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Wypłakałam się dziś i dalej chce mi się ryczeć 😭 z 4 🥚 jest tylko 1 zarodek. Nic więcej nie nadawało się do zapłodnienia. Wiek juz robi swoje, a pani doktor nawet zapytała czy nie myśleliśmy nad komórkami dawczyni 😭 rozwaliłem się totalnie. Transfer w kolejnym cyklu jedynej śnieżynki 😔❄️
    Nie wiem co mam Ci powiedzieć, bo nie ma słów, które Ci pomogą, ale trzymam kciuki za powodzenie! 🩷
    Ile masz lat tak w ogóle?

• bellA Autorytet

Wysłany: 10 marca, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Nie wiem kiedy to minęło, że jesteś już w 12 tygodniu 🫣 cieszę się, że wszystko w porządku, oby było tak dalej. Wszystko na pewno będzie okej 🩷
    U mnie dziś już plamienie, więc kolejny miesiąc w dupę i jak nie jestem zwolenniczką wymyślania sobie chorób i dziwnych badań w tym cyklu idę na hormony i podstawowe badania, bo jednak to takie plamienie zwiastujące okres, ale mam jeszcze parę dni, a on się zwyczajnie nie może rozkręcić 🙂 potem może monitoring cyklu żebym spała spokojnie :)

No oczywiscie ze tak.. Twoje zdrowie psychiczne najwazniejsze .

To już 13+4 🫢 trochę przekłamuje ten mój pasek...muszę to poprawić.. 😅 nie wiem.kiedy to zleciało.. dopiero 5tydzień byl... az sie boje🫢

Zycze zdrówka I II kreseczek🤞❤️❤️

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne⏳️
    🩺09.05.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • Monkai Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Nie wiem co mam Ci powiedzieć, bo nie ma słów, które Ci pomogą, ale trzymam kciuki za powodzenie! 🩷
    Ile masz lat tak w ogóle?

42 😭 ale wyglądam na 30 jak ostatnio usłyszałam
    Zawsze miałam niskie amh. W 2018 miałam tylko 7 jajeczek z czego 2 się zapłodniły. Nie marzyłam o 4 się chociaż o 2 😞

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai przykro mi ale pamiętaj że wystarczy jedno ♥️

Ja dziś byłam na monitoringu, mam jeden pęcherzyk, za 2-3 dni owulacja. Cykl naturalny, nawet ovitrelle i duphastonu nie dostałam. Zaplanowaliśmy iui na kwiecień, dostałam receptę na lamette i skierowanie na badania wirusowe.
    Jutro odbieram wyniki histeroskopii , jak nie będzie oznaczenia CD138 (szpital stwierdził że nie robią) to zostawiamy ten temat o ile nic niepokojącego nie będzie wyniku. Tak samo podwyższona prolaktyna mam się nie przejmować bo mam naturalne owulację i okres 🤷

Mam wynik. W hist pat polipy endometrialne. I teraz nie wiem czy to znaczy że są wycięte czy zostały czy co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 10:23

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    ➡️ IV IUI
  • Iskierka nadziei Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny. Zrobiłam sobie badania tsh ft3 ft4 fsh lh estradiol prolaktyna testosteron anty TPO i anty TG. Moje fsh wynosi 19,30 a lh 9.83 więc stosunek lh do fsh wynosi 0,5 😔 okropnie mnie to zmartwiło. Mam bardzo złe przeczucia o możliwość zajscia w ciążę 😥 badania robione w 3 dc. Czy myślicie ze da się coś z tym zrobić? Miała któraś z was tak wysokie fsh???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 17:10

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ