Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dodam, że pierwszy raz robiłam fsh i wiem że trzeba powtórzyć ale mimo wszystko wynik jest bardzo niepokojący 😭😭😭 endo mam dopiero pod koniec kwietnia bo chce jeszcze raz powtórzyć badanie do giną też się narazie nie wybieram chce najpierw iść do endokrynologa. Boję się strasznie iść i usłyszeć w gabinecie że nie będę mieć dzieci😭 Było tak dobrze w mojej głowie, już miałam wszystko poukładane, że trzeba czasu i to przejdziemy i się uda i nagle ten wynik zrujnował wszystko😭
-
Monkai wrote:Wypłakałam się dziś i dalej chce mi się ryczeć 😭 z 4 🥚 jest tylko 1 zarodek. Nic więcej nie nadawało się do zapłodnienia. Wiek juz robi swoje, a pani doktor nawet zapytała czy nie myśleliśmy nad komórkami dawczyni 😭 rozwaliłem się totalnie. Transfer w kolejnym cyklu jedynej śnieżynki 😔❄️
Przykro mi, ale trzymam nadal mocno kciuki, by ten 1 zarodek okazał się silny 💜🤞Monkai lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Iskierka nadziei wrote:Dodam, że pierwszy raz robiłam fsh i wiem że trzeba powtórzyć ale mimo wszystko wynik jest bardzo niepokojący 😭😭😭 endo mam dopiero pod koniec kwietnia bo chce jeszcze raz powtórzyć badanie do giną też się narazie nie wybieram chce najpierw iść do endokrynologa. Boję się strasznie iść i usłyszeć w gabinecie że nie będę mieć dzieci😭 Było tak dobrze w mojej głowie, już miałam wszystko poukładane, że trzeba czasu i to przejdziemy i się uda i nagle ten wynik zrujnował wszystko😭
Rozumiem, że się boisz, ale jestem pewna, że można poprawić te wyniki. Warto wybrać się niedługo do endokrynologa, żeby powiedział co możesz zrobić i czy faktycznie ten wynik jest zły.👩🏻 29 👦🏻 33
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
A ja czekam teraz na poczekalni, bo mój narzeczony bada nasienie i trochę się stresuję
Mam nadzieję, że wynik będzie dobry, mimo tego, że ma tylko jedno jądro
👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
W dodatku zapowiada się wcześniejsza owulacja, a my nie zdążyliśmy podziałać
Zwykle mam po 20dc, a dzisiaj (14dc) zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pik i pojawił się też śluz płodny.. Dopiero jutro będziemy mogli działać i mam nadzieję, że to nie za późno 😫 Nie chcę zmarnować tego cyklu
👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
snieżka wrote:Rozumiem, że się boisz, ale jestem pewna, że można poprawić te wyniki. Warto wybrać się niedługo do endokrynologa, żeby powiedział co możesz zrobić i czy faktycznie ten wynik jest zły.
-
snieżka wrote:W dodatku zapowiada się wcześniejsza owulacja, a my nie zdążyliśmy podziałać
Zwykle mam po 20dc, a dzisiaj (14dc) zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pik i pojawił się też śluz płodny.. Dopiero jutro będziemy mogli działać i mam nadzieję, że to nie za późno 😫 Nie chcę zmarnować tego cyklu
-
Mamy wyniki. Jest naprawdę, źle. Jestem załamana. Myślicie, że da się z tym coś jeszcze zrobić?
[/QUOTE]
👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
snieżka wrote:
Kochana moim zdaniem się da. Na pewno wizyta u androloga.
Nie znam dokładnie wyników koleżanki męża, ale z tego co kiedyś opowiadała to nie było już na czym robić badań… teraz jest aktualnie w ciąży. Suplementacja przede wszystkim: selen, cynk, kwas foliowy (tylko aktywną formą), witamina b12, witamina d, witamina e, witamina C, olej z czarnuszki, soki pomidorowe. Dodatkowo unikanie gorących kąpieli, nienoszenie telefonu w kieszeni. Trzeba czasu na pewno, ale moim zdaniem powinno pomóc.snieżka lubi tę wiadomość
-
snieżka wrote:
Hej, na pewno da się poprawić te wyniki. Na pewno konsultacja u androgola, jakiś dobry suplement i sok pomidorowy, olej z czarnuszki…. My właśnie walczymy z morfologią, mąż też musi schudnąć przynajmniej 10kg. Myślę że ilość mamy dobra tylko dlatego że bierze od 8 msc suplement FertilMan, ale musimy popracować nad jakością.
snieżka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
8 cs o pierwsze 👶🏼
Ona:
Badania z 10/2024:
4dc:
TSH 1.02
FT4 18.2 pmol/l
Prolaktyna 520 mu/l ❌
Estradiol 170.7 pmol/l
FSH 6.47 lU/l
LH 11.80 lU/l ❌
Testosteron wolny 2.10 pg/ml
DHEAS 269 ug/dl
Androstendion 1.71 ng/ml ❌
AMH 3.08
SHBG 42.8 nmol/l
17-OH-Prog 0.910 ng/ml
Witamina D 30.8 ng/ml
Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml
03/2025
Progesteron 7dpo - 13.4 ng/ml
👨On:
Badanie nasienia 02/2025
Ilość 698.84 mln/proba
Koncentracja 142.62 mln/ml
Ruch postępowy (a+b) 56.66%
Ruch postępowy szybki 31.53 %
Upłynnienie <60min
Lepkość prawidłowa
Ph 7.7
Morfologia 1% ❌ -
Na pewno da się poprawić, a te badania to też moim zdaniem trochę loteria. Suplementy na pewno nie zaszkodza 🍀
Iskierka poczekaj do wizyty, ja wiem że lubimy się nakręcać, szukamy po internetach interpretacji badań a lekarze nieraz mówia co innego. Ja sama się ostatnio nakręcalam prolaktyna, niskim progiem, dzisiaj jakimiś polipami z histeroskopii które ciul wie czy dalej mam czy wycięli. Jak się szuka to się zawsze cos znajdzie ale czy naprawdę to wszystko ma taki przeważający wpływ ❓
Ja to zaczynam myśleć że zajście w ciążę to naprawdę loteria, zwłaszcza po 30.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 23:28
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
➡️ IV IUI -
Ola8999 wrote:Na pewno da się poprawić, a te badania to też moim zdaniem trochę loteria. Suplementy na pewno nie zaszkodza 🍀
Iskierka poczekaj do wizyty, ja wiem że lubimy się nakręcać, szukamy po internetach interpretacji badań a lekarze nieraz mówia co innego. Ja sama się ostatnio nakręcalam prolaktyna, niskim progiem, dzisiaj jakimiś polipami z histeroskopii które ciul wie czy dalej mam czy wycięli. Jak się szuka to się zawsze cos znajdzie ale czy naprawdę to wszystko ma taki przeważający wpływ ❓
Ja to zaczynam myśleć że zajście w ciążę to naprawdę loteria, zwłaszcza po 30.Ola8999 lubi tę wiadomość
-
@śnieżka próbowaliście działać dietą? Jak nią się nie uda, to wdrożcie suple, ale napewno pogadajcie z andrologiem, żeby was uspokoił!
Odebrałam wczoraj wyniki posiewu - ujemny, ale wykryto nadkażenie florą saprofityczną . Myślicie, że to może mieć wpływ na wynik biocenozy? Umówiłam dzisiaj teleporadę w tej sprawie, żeby się dowiedzieć, czy to wymaga leczenia.
Byłam wczoraj u psychiatry, poza lekami na problemy ze snem dostałam Zoloft, żeby trochę nabrać dystansu do starań i przeprowadzki. Zasugerował też, żeby w czasie ewentualnej ciąży przerwać terapię, co mnie trochę zaskoczyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 08:19
👩🏼33 👨🏻31 🐕🦺 5
Starania od XII 2023
Ona:
II 2025
Niedoczynność tarczycy:
✅TSH 1,15 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
✅ Estradiol 35,00 pg/ml
✅ FSH 7,56 U/l
✅ LH 7,71 IU/l
✅ PRL 391,0 µIU/ml
⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
✅ Androstendion 1,15 ng/ml
✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
✅ AMH 4,30 ng/ml
✅ Progesteron 7dpo 22,95 ng/ml
HSG - V 2025
Invicta Bydgoszcz - 9.04.25
Zoloft 50mg, Niepokalanek mnisi, Prenacare start.
On - analiza nasienia III 2025:
Koncentracja 87,3 mln/ml
Ruch progresywny 42%, całkowity 45,3%
Morfologia 6%. -
Powiedzcie mi, jak liczycie 1dc mając plamienia przed okresem? Miałam iść zrobić hormony, ale w sumie plamię od niedzieli delikatnie i dopiero wczoraj coś więcej, więc to bym normalnie policzyła jako okres. Chyba w tym miesiącu zrezygnuję z badań żeby mi tam głupota nie powychodziły, czy jednak licząc od niedzieli nawet cykl na wyrost mogę jutro iść zrobić badania? W ogóle mam wrażenie, że zioła o. Sroki rozwalają mi cykl, więc je ponownie odstawiłam.
Mój gin powiedział mi kiedyś, że do roku to naprawdę nie powinno być stresu, że dawniej kobiety nawet nie brały kwasu foliowego, a rodziły zdrowe dzieci i że przesada jest zła w każdą stronę. Zasugerował, że zdrowe odżywianie jest bardzo ważne i nie wywalanie sobie presji i że wszechobecny syf w jedzeniu i w ogóle w niczym nie pomaga. Niby ma rację, ale wiecie same jak jest 😄 -
Oczekujaca wrote:Powiedzcie mi, jak liczycie 1dc mając plamienia przed okresem? Miałam iść zrobić hormony, ale w sumie plamię od niedzieli delikatnie i dopiero wczoraj coś więcej, więc to bym normalnie policzyła jako okres. Chyba w tym miesiącu zrezygnuję z badań żeby mi tam głupota nie powychodziły, czy jednak licząc od niedzieli nawet cykl na wyrost mogę jutro iść zrobić badania? W ogóle mam wrażenie, że zioła o. Sroki rozwalają mi cykl, więc je ponownie odstawiłam.
Mój gin powiedział mi kiedyś, że do roku to naprawdę nie powinno być stresu, że dawniej kobiety nawet nie brały kwasu foliowego, a rodziły zdrowe dzieci i że przesada jest zła w każdą stronę. Zasugerował, że zdrowe odżywianie jest bardzo ważne i nie wywalanie sobie presji i że wszechobecny syf w jedzeniu i w ogóle w niczym nie pomaga. Niby ma rację, ale wiecie same jak jest 😄
Ja ostatnio gdzieś wyczytałam, że 1dc to wtedy kiedy jest krwawienie, a nie plamienia -
Oczekujaca wrote:Powiedzcie mi, jak liczycie 1dc mając plamienia przed okresem? Miałam iść zrobić hormony, ale w sumie plamię od niedzieli delikatnie i dopiero wczoraj coś więcej, więc to bym normalnie policzyła jako okres. Chyba w tym miesiącu zrezygnuję z badań żeby mi tam głupota nie powychodziły, czy jednak licząc od niedzieli nawet cykl na wyrost mogę jutro iść zrobić badania? W ogóle mam wrażenie, że zioła o. Sroki rozwalają mi cykl, więc je ponownie odstawiłam.
Mój gin powiedział mi kiedyś, że do roku to naprawdę nie powinno być stresu, że dawniej kobiety nawet nie brały kwasu foliowego, a rodziły zdrowe dzieci i że przesada jest zła w każdą stronę. Zasugerował, że zdrowe odżywianie jest bardzo ważne i nie wywalanie sobie presji i że wszechobecny syf w jedzeniu i w ogóle w niczym nie pomaga. Niby ma rację, ale wiecie same jak jest 😄
No wlasnie lekarze tak gadają że dawniej dawniej a wtedy właśnie nie jedliśmy tyle syfu ! Mój też tak gadał i przez rok się starałam bez żadnych badań teraz bym już wcześniej poszła do specjalisty, to też zależy od wieku ja już miałam 34l na początku starań.♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
➡️ IV IUI -
Ola8999 wrote:Myślę że jutro badania będą ok to będzie 3-5dc.
No wlasnie lekarze tak gadają że dawniej dawniej a wtedy właśnie nie jedliśmy tyle syfu ! Mój też tak gadał i przez rok się starałam bez żadnych badań teraz bym już wcześniej poszła do specjalisty, to też zależy od wieku ja już miałam 34l na początku starań.
Z tym jedzeniem i syfem wszędzie to oczywiście, że racja i chciałabym nie musieć się niczym martwić, chodzić po łące i zrywać mlecze, ale to nie takie proste wszystko 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 11:27
-
Monnie wrote:@śnieżka próbowaliście działać dietą? Jak nią się nie uda, to wdrożcie suple, ale napewno pogadajcie z andrologiem, żeby was uspokoił!
Odebrałam wczoraj wyniki posiewu - ujemny, ale wykryto nadkażenie florą saprofityczną . Myślicie, że to może mieć wpływ na wynik biocenozy? Umówiłam dzisiaj teleporadę w tej sprawie, żeby się dowiedzieć, czy to wymaga leczenia.
Byłam wczoraj u psychiatry, poza lekami na problemy ze snem dostałam Zoloft, żeby trochę nabrać dystansu do starań i przeprowadzki. Zasugerował też, żeby w czasie ewentualnej ciąży przerwać terapię, co mnie trochę zaskoczyło.
Właściwie jemy zdrowo, chociaż z drugiej strony to narzeczony dosyć często je chipsy wieczorami. Nie pije alkoholu w ogóle od 3 miesięcy i też od tego czasu jest aktywny fizycznie. Biega minimum 4 razy w tygodniu długie dystanse. Chociaż pracę ma siedzącą.
Jesteśmy już umówieni do andrologaMonnie, Ola8999 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️