X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 12 marca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Śnieżka, na pewno będzie okej. Wiadomo, W pierwsza zawsze jest panika, ale nie takie rzeczy chyba widziało to forum i wiele się da zrobić🥰

Mam nadzieję, ale to 0% przy morfologii bardzo martwi :(

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 12 marca, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Wiem, że pewnie jesteś tym wstrząśnięta po wczoraj, ale jest teraz taki postęp, że większość rzeczy można wyleczyć czy zaleczyć. Trzeba cierpliwości. Wszystkiego dobrego dla Was 🩷

Monnie, snieżka lubią tę wiadomość

• snieżka Autorytet

Wysłany: 12 marca, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Wiem, że pewnie jesteś tym wstrząśnięta po wczoraj, ale jest teraz taki postęp, że większość rzeczy można wyleczyć czy zaleczyć. Trzeba cierpliwości. Wszystkiego dobrego dla Was 🩷

dziękuję <3 Właściwie to wlączył mi się jakiś mechanizm obronny i nie odczuwam żadnych emocji, bo poczułam, że to już dla mnie za dużo

👩🏻 29 👦🏻 33
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Guma balonowa Debiutantka

Wysłany: 12 marca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie, ogólnie wczoraj na teście zauważyłam cień cienia (mogę dodać zdjęcie tylko jak)🙈 albo już jestem tak zafiksowana,bo może ja to tylko widzę, zrobiłam go dlatego że wczoraj zaczął mnie znowu boleć jajnik lewy jakbym miała dostać @ . Cykle mam regularnie, 28/29 dniowe. Owulacja wypadała na dzień 3.03, natomiast przytulanie było 3 dni wcześniej i od 27,02 -05.03 miałam ból jajnika lewego jakby pms to było, jestem 6 dni przed okresem. Nie mierze temperatury ani za bardzo nie kontroluje tego. Ponowiłam test dziś jednak już tego cienia nie ma.

Przepraszam za tak chaotyczna wiadomość, ale sama nie ogarniam 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 15:03

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 12 marca, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    dziękuję <3 Właściwie to wlączył mi się jakiś mechanizm obronny i nie odczuwam żadnych emocji, bo poczułam, że to już dla mnie za dużo
    Znasz może jakieś techniki relaksacyjne? Z racji Twojego zawodu może podpowiesz gdzie szukać czegoś fajnego, bo ostatnio mam zalew stresu

• Kralinka Debiutantka

Wysłany: 12 marca, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ! Słuchajcie natrafiłam dziś na coś tak nie halo na Instagramie że postanowiłam się podzielić . Nie wiem czy znacie Kasię z więcej niż hormony. W jednym z najnowszych postów wrzuciła 5 rzeczy nie wartych czasu i pieniędzy dla starających się … wymieniła między innymi - monitoring cyklu 🤦‍♀️ https://www.instagram.com/wiecejnizhormony

Noz mi sie w kieszeni otwiera jak mysle jakimi treściami edukuje osoby w Internecie. Według mnie takimi radami zamyka oczy wielu osobom starającym się i opóźnia ich drogę i obraża też nas starające się często latami które przeszły masę monitoringów cykli. Ja np w ten sposób dowiedziałam się o problemie z owulacja którego lekarze wcześniej nie stwierdzali . Słabe … chciałam się tylko wyżalić .

psaj91 lubi tę wiadomość

• snieżka Autorytet

Wysłany: 12 marca, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Znasz może jakieś techniki relaksacyjne? Z racji Twojego zawodu może podpowiesz gdzie szukać czegoś fajnego, bo ostatnio mam zalew stresu

Myślę, że warto zacząć od ćwiczeń oddechowych, bo można je wykonywać w każdej sytuacji. Ja codziennie oddcyham techniką box breathing (zalecana jest szczególnie do minimalizacji lęku), która polega na tym, że bierzemy oddech np. przez 4 sekundy, potem wstrzymujemy 4 sekundy, wydech 4 sekundy i wstrzymujemy na 4 sekundy. Potem powtarzamy to w kółko. Może być mniej lub więcej sekund, tak żeby było dla nas optymalnie. Ważne jest, żeby wdech, przytrzymanie i wydech trwały tyle samo. Ja nie lubię liczyć przy tego typu ćwiczeniach i korzystam z aplikacji breath coach. Tam wybieram program "box breathing", ustawiam sobie 4 sekundy na każdy oddech i oddycham wsłuchując się w dźwięki, które wskazują mi kiedy jest wdech, wstrzymanie, wydech, wstrzymanie. Na yt też powinny być filmiki do tej techniki.

Warto też spróbować techniki, która uaktywnia nerw błędny, co sprawia, że układ nerwowy dostaje informację "tu gdzie jestem jest bezpiecznie". Ćwiczenie wygląda tak:
    Usiądź wygodnie i utrzymując głowę na wprost, nieruchomo, popatrz najpierw w prawą stronę, przesuwając oczy tak daleko, jak to możliwe. Po kilkunastu lub kilkudziesięciu sekundach pojawi się potrzeba przełknięcia śliny, ziewnięcia czy westchnienia, co jest oznaką, że autonomiczny układ nerwowy się rozluźnia. Skieruj teraz spojrzenie na wprost, po czym popatrz w lewą stronę w taki sam sposób jak wcześniej.

Możesz też spróbować relaksacji prowadzonej, polegającej na napinaniu i rozluźnianiu mięśni https://www.youtube.com/watch?v=nohxTFjVTHU

Ja dodatkowo ćwiczę jogę i medytuję korzystając z filmików na platformie portal yogi. Jest on płatny 60 zł miesięcznie, ale jest bardzo dużo sesji jogi, pilatesu i medytacji.
    Trochę relaksuje mnie też leżenie na macie do akupresury.

Mam nadzieję, że wybierzesz coś dla siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 18:05

Monnie, Oczekujaca lubią tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 12 marca, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kralinka wrote:
    Hej Dziewczyny ! Słuchajcie natrafiłam dziś na coś tak nie halo na Instagramie że postanowiłam się podzielić . Nie wiem czy znacie Kasię z więcej niż hormony. W jednym z najnowszych postów wrzuciła 5 rzeczy nie wartych czasu i pieniędzy dla starających się … wymieniła między innymi - monitoring cyklu 🤦‍♀️ https://www.instagram.com/wiecejnizhormony

Noz mi sie w kieszeni otwiera jak mysle jakimi treściami edukuje osoby w Internecie. Według mnie takimi radami zamyka oczy wielu osobom starającym się i opóźnia ich drogę i obraża też nas starające się często latami które przeszły masę monitoringów cykli. Ja np w ten sposób dowiedziałam się o problemie z owulacja którego lekarze wcześniej nie stwierdzali . Słabe … chciałam się tylko wyżalić .

O kurcze, ja słucham czasem Kasi i zawsze mi się wydawało, że gada z sensem. Tego akurat nie słyszałam, ale wczoraj na YT słuchałam o sposobach wykrycia owulacji i mówiła, że możemy udać się do ginekologa na usg kilka dni po spodziewanej owulacji, żeby sprawdzić czy ona się odbyła.. Więc dziwne, że teraz sobie przeczy 🤨

👩🏻 29 👦🏻 33
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • Agaa049 Koleżanka

Wysłany: 12 marca, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Na instagramie jest profil akademii płodności, tam są przypadki gdzie z 0% da się coś zrobić :) także nic nie jest stracone, tylko trzeba czasu :( 😘

snieżka lubi tę wiadomość

• snieżka Autorytet

Wysłany: 12 marca, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Na instagramie jest profil akademii płodności, tam są przypadki gdzie z 0% da się coś zrobić :) także nic nie jest stracone, tylko trzeba czasu :( 😘

dziękuję, na pewno tam zajrzę :)

👩🏻 29 👦🏻 33
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • Monnie Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kralinka wrote:

Dla mnie to taki post dla zasięgów, musi nabić sobie kabzę przed porodem… oczywiście napisała w opisie, że jeśli mamy PRAWDZIWE wskazania to ten post nas nie dotyczy 😂 w innym poście pisze, że nie ma czegoś takiego jak niepłodność idiopatyczna i lekarze to diagnozują bo im się nie chce…. Niesamowicie krzywdzące.

👩🏼33 👨🏻31 🐕‍🦺 5
    Starania od XII 2023

Ona:
    II 2025
    Niedoczynność tarczycy:
    ✅TSH 1,15 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
    ✅ Estradiol 35,00 pg/ml
    ✅ FSH 7,56 U/l
    ✅ LH 7,71 IU/l
    ✅ PRL 391,0 µIU/ml
    ⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
    ✅ Androstendion 1,15 ng/ml
    ✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
    ✅ AMH 4,30 ng/ml
    ✅ Progesteron 7dpo 22,95 ng/ml

HSG - V 2025
    Invicta Bydgoszcz - 9.04.25

Zoloft 50mg, Niepokalanek mnisi, Prenacare start.

On - analiza nasienia III 2025:
    Koncentracja 87,3 mln/ml
    Ruch progresywny 42%, całkowity 45,3%
    Morfologia 6%.
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 12 marca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Myślę, że warto zacząć od ćwiczeń oddechowych, bo można je wykonywać w każdej sytuacji. Ja codziennie oddcyham techniką box breathing (zalecana jest szczególnie do minimalizacji lęku), która polega na tym, że bierzemy oddech np. przez 4 sekundy, potem wstrzymujemy 4 sekundy, wydech 4 sekundy i wstrzymujemy na 4 sekundy. Potem powtarzamy to w kółko. Może być mniej lub więcej sekund, tak żeby było dla nas optymalnie. Ważne jest, żeby wdech, przytrzymanie i wydech trwały tyle samo. Ja nie lubię liczyć przy tego typu ćwiczeniach i korzystam z aplikacji breath coach. Tam wybieram program "box breathing", ustawiam sobie 4 sekundy na każdy oddech i oddycham wsłuchując się w dźwięki, które wskazują mi kiedy jest wdech, wstrzymanie, wydech, wstrzymanie. Na yt też powinny być filmiki do tej techniki.

Warto też spróbować techniki, która uaktywnia nerw błędny, co sprawia, że układ nerwowy dostaje informację "tu gdzie jestem jest bezpiecznie". Ćwiczenie wygląda tak:
    Usiądź wygodnie i utrzymując głowę na wprost, nieruchomo, popatrz najpierw w prawą stronę, przesuwając oczy tak daleko, jak to możliwe. Po kilkunastu lub kilkudziesięciu sekundach pojawi się potrzeba przełknięcia śliny, ziewnięcia czy westchnienia, co jest oznaką, że autonomiczny układ nerwowy się rozluźnia. Skieruj teraz spojrzenie na wprost, po czym popatrz w lewą stronę w taki sam sposób jak wcześniej.

Możesz też spróbować relaksacji prowadzonej, polegającej na napinaniu i rozluźnianiu mięśni https://www.youtube.com/watch?v=nohxTFjVTHU

Ja dodatkowo ćwiczę jogę i medytuję korzystając z filmików na platformie portal yogi. Jest on płatny 60 zł miesięcznie, ale jest bardzo dużo sesji jogi, pilatesu i medytacji.
    Trochę relaksuje mnie też leżenie na macie do akupresury.

Mam nadzieję, że wybierzesz coś dla siebie :)
    Jejkuuuu bardzo Cię dziękuję! 🩷🩷🩷

• Monkai Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wojownik nie przetrzymał :( dzwonili z labo że nie ma blastki :(

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Bardzo mi przykro 💔 czy wiesz już co dalej ?

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    ⏳ kwiecień kolejny cykl stymulowany
    ➡️ maj IUI ❓
    ➡️ koniec maja kwalifikacja ivf 🙈
  • Monnie Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:

Tulę mocno 💔💔💔

👩🏼33 👨🏻31 🐕‍🦺 5
    Starania od XII 2023

Ona:
    II 2025
    Niedoczynność tarczycy:
    ✅TSH 1,15 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
    ✅ Estradiol 35,00 pg/ml
    ✅ FSH 7,56 U/l
    ✅ LH 7,71 IU/l
    ✅ PRL 391,0 µIU/ml
    ⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
    ✅ Androstendion 1,15 ng/ml
    ✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
    ✅ AMH 4,30 ng/ml
    ✅ Progesteron 7dpo 22,95 ng/ml

HSG - V 2025
    Invicta Bydgoszcz - 9.04.25

Zoloft 50mg, Niepokalanek mnisi, Prenacare start.

On - analiza nasienia III 2025:
    Koncentracja 87,3 mln/ml
    Ruch progresywny 42%, całkowity 45,3%
    Morfologia 6%.
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:

Bardzo mi przykro kochana ☹️ Nawet sobie nie wyobrażam jak musisz się czuć :(
    Będziecie podejmować kolejną próbę?

👩🏻 29 👦🏻 33
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 13 marca, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Przykro mi 😥 tulę mocno🫂🫂🫂

• Iskierka nadziei Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    Przykro mi, Tulę 🫂

• Siaśka9 Debiutantka

Wysłany: 13 marca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem nowa jeśli chodzi o pomiar temperatury, to mój pierwszy cykl z pomiarem. Co myślicie o moim wykresie? Czy wzrost temperatury nie jest zbyt mały względem temperatur przed owulacja? Doradzcie coś ☺️

8a03c1a3fa36217fe0453ad5d545e464.png
  • Monkai Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy, już odpłatnie bo 2 tyg temu skończyłam 42l, postanowione. Dr sugerowała dawczynię, ale jeszcze chcemy spróbować. Może Mezo jajników wcześniej? Wizyta za tydzień dopiero 😔

Ola8999, Monnie lubią tę wiadomość

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ