X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa95 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cherivalkyrie wrote:
    Melduję, że u mnie rozkręca się @.
    Co do planowania, spontanicznie pojawił się u nas pomysł wzięcia ślubu w wakacje, po kilku długich latach życia w narzeczeństwie, więc mam nadzieję, że to mi zajmie głowę i odciągnie od rozmyślań i szukania każdego najmniejszego objawu.
    Z testów owulacyjnych nie korzystałam, może spróbuję w tym cyklu.
    Któraś z Was pisała o zaskoczeniu się ciążą, jak w filmie, mocno to teraz ze mną rezonuje i moim celem jest wyłączenie głowy i skupienie się na tym, co tu i teraz ☺️

Trzymam kciuki za udaną organizację ślubu, na szczęście ten stres już za mną 😁 też chciałabym tak wyłączyć głowę i po prostu nagle zaskoczyc się ciążą, ale niestety jestem tego typu człowiekiem który sam zatruwa sobie życie nadmiernym analizowaniem wszystkiego 🥲🤡

cherivalkyrie lubi tę wiadomość

👩🏼‍❤️‍👨🏻 ’95 & ’94
    🐱 ’19

Ona: PCOS
    💊Omega
    💊Ovarin: inizytol, kwas foliowy, Wit. D, Wit B6 i B12, chrom, selen, kwas pantotenowy
    💊Niepokalanek
    💊Wit. D
    🔜 zioła ojca Sroki
  • OrkiszowaSowa Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cherivalkyrie wrote:
    Melduję, że u mnie rozkręca się @.
    Co do planowania, spontanicznie pojawił się u nas pomysł wzięcia ślubu w wakacje, po kilku długich latach życia w narzeczeństwie, więc mam nadzieję, że to mi zajmie głowę i odciągnie od rozmyślań i szukania każdego najmniejszego objawu.
    Z testów owulacyjnych nie korzystałam, może spróbuję w tym cyklu.
    Któraś z Was pisała o zaskoczeniu się ciążą, jak w filmie, mocno to teraz ze mną rezonuje i moim celem jest wyłączenie głowy i skupienie się na tym, co tu i teraz ☺️

Ehh, te pieprzone 🐒 mogłyby już się nie pokazywać. Ja z kolei wg dwóch aplikacji powinnam mieć owulację jutro a tu nawet najbledszego cienia nie ma na testach więc pewnie znowu coś się pochrzaniło 😕
    Planowanie ślubu i cała ta papierologia (przy ślubie kościelnym) potrafi mocno zdominować życie, więc z pewnością uda Ci się zapomnieć o temacie ciążowych starań. Trzymam kciuki, żeby ciążowe mdłości dopiero Ci o tym przypomniały 😁🤞

cherivalkyrie lubi tę wiadomość

Syn - maj 2024
    Pierwsza miesiączka po porodzie: styczeń 2025
    Starania o drugiego malucha rozpoczęte! 💪
    Wciąż kp 🤱🏻
  • KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koja07 wrote:
    Hej byłaś gdzieś w klinice czy u jakiegoś lekarza już ?
    Ja o pierwszą córeczkę starałam się równy rok ale z pomocą lekarza i hormonów
    Hej hej 😊
    Narazie byłam u mojej Pani gin komplet badań w początkowych dniach cyklu za mną, teraz czekam aż mój pójdzie na badania i 5 maja mam konsultacje co i jak z tymi badaniami później mówiła mi że sprawdzimy drożność jajowodów no i czekamy co dalej 😁

• Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OrkiszowaSowa wrote:
    Ehh, te pieprzone 🐒 mogłyby już się nie pokazywać. Ja z kolei wg dwóch aplikacji powinnam mieć owulację jutro a tu nawet najbledszego cienia nie ma na testach więc pewnie znowu coś się pochrzaniło 😕
    Planowanie ślubu i cała ta papierologia (przy ślubie kościelnym) potrafi mocno zdominować życie, więc z pewnością uda Ci się zapomnieć o temacie ciążowych starań. Trzymam kciuki, żeby ciążowe mdłości dopiero Ci o tym przypomniały 😁🤞
    My chyba mamy owulacje podobnie terminowo i u mnie ta sama sytuacja. Miesiąc temu o tym czasie miałam już ładną kreseczkę a teraz taka bladziocha. Nie chce się fiksować, ale wiadomo trochę to demotywuje, że kolejny problem.

Wysłany: 23 kwietnia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola9896 wrote:
    My chyba mamy owulacje podobnie terminowo i u mnie ta sama sytuacja. Miesiąc temu o tym czasie miałam już ładną kreseczkę a teraz taka bladziocha. Nie chce się fiksować, ale wiadomo trochę to demotywuje, że kolejny problem.

Grunt, że masz bladziochę 😎 - może jutro będzie już mocna krecha, bo ponoć tego typu zmiany są bardzo gwałtowne, z dnia na dzień. Ja sprawdzam sobie LH codziennie od zakończenia miesiączki i kiepsko to wygląda. 16 dc a tu dalej bialutko 😓Na jednym z forum ovu dziewczyny rekomendowały testowanie o 22-23, czyli zupełnie inaczej niż zaleca producent. Wczoraj z ciekawości sprawdziłam i dalej nic, więc pozostaje czekać. Kurcze, szkoda bo pokładałam spore nadzieje w tych ziołach ojca Sroki.. 😅

Syn - maj 2024
    Wciąż kp 🤱🏻
  • Jedno_zyczenie Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Chyba przycupnę (oby na chwilę), może da mi to trochę wytchnienia jak będę miała z kim pogadać 😊

Staramy się jakoś od ponad roku o 2 dziecko, póki co bezskutecznie... o córkę staraliśmy się 1 cykl... od razu zaskoczyło, ale wtedy miałam zupełnie inny mindset, teraz czuję jakąś głupią presję, bo mała coraz starsza i różnica będzie większa, a i my młodsi nie będziemy i z każdym kolejnym rokiem może być trudniej 🥲

Ale nie poddajemy się i walczymy 💪🏼 oby się udało #rodzęw2026

Aktualnie czekam na owulację, według apki 25.04, czyli w moje urodziny, czy może być lepszy dzień? 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

OrkiszowaSowa lubi tę wiadomość

👩🏻31 🧔🏻‍♂️32

👧🏻Córka - luty 2022
    Starania o drugie dzieciątko 🌸

TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
    Ferrytyna 14 ➡️ 35 i idę po więcej 💪🏼
    Prolaktyna 9.7
    LH 5.4
    FSH 5.7
    Progesteron 7DPO 19.8
    AMH 1.88

Nasienie styczeń 2025:
    Koncentracja 136,5mln/ml (całkowita liczba 573.3 mln)
    Ruch postępowy A+B 50%
    Morfologia 1% 🆘️

💊 Suple:
    Selen, Cynk, Jod, D3, Omega3, Q10, B-complex, NAC, Olej z wiesiołka
  • Kada97 Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby wszystkim nam poszczęścił ten 2026!
    U mnie prawdopodobnie problemy z owulacja.
    Trzy monitoringi w tym tylko jedna owulacja.
    Kolejny i już ostatni wypada mi w maju. Jeśli tam też nic się nie podzieje zaczynamy ze stymulacją. A jak tam u was? Monitorujecie czy tylko testy owu?

• oliwia79 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaKasz wrote:
    Hej hej 😊
    Narazie byłam u mojej Pani gin komplet badań w początkowych dniach cyklu za mną, teraz czekam aż mój pójdzie na badania i 5 maja mam konsultacje co i jak z tymi badaniami później mówiła mi że sprawdzimy drożność jajowodów no i czekamy co dalej 😁

A ile sie juz staracie ?

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada97 wrote:
    Kolejny i już ostatni wypada mi w maju. Jeśli tam też nic się nie podzieje zaczynamy ze stymulacją. A jak tam u was? Monitorujecie czy tylko testy owu?

hej ja tez mam problemy z owulacja. na 4 monitoringi tylko jedna potwierdzona owulacja, reszta to niepęknięte pecherzyki lub pęcherzyk się lutenizowal przed pęknięciem. U ciebie jaki problem?

Ginekolog nie chce mi zalecić stymulacji zanim nie zrobie drożności jajowodów

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OrkiszowaSowa wrote:

dziewczyny nie przejmujcie się negatywnymi testami owulacyjnymi, bo często owulacja jest mimo negatywnego wyniku.

Ja w jednem z cyklów postanowiłam zrobić sobie codziennie w dniach płodnych testy owulacyjne i zawsze były negatywne, w miedzy czasie miałam monitoring i piękna owulacja, z ciałkiem żółtym i płynem w zatoce lugola. Zrobiłam tez badanie LH z krwi i wynosiło 20 IU/mL, - testy są negatywne jak LH nie przekracza 30 IU/mL. W moim przypadku wystarczyło juz 20 IU/mL aby pękł pęcherzyk. Może to tez wynikać z tego ze mam mocno niskie LH na początku cyklu, bo tylko 4 IU/mL. Wiec i tak się ładnie podniosło ale nie na tyle żeby ukazać się w teście owulacyjnym.

Jedno_zyczenie, OrkiszowaSowa, Bergamotka94, KlaKasz lubią tę wiadomość

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• Jedno_zyczenie Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada97 wrote:

Ja robię testy owulacyjne, mierzę temperaturę i robię badanie progesteronu 7dpo. Szkoda mi trochę kasy na tyle wizyt u gina (nie wspomnę już o problemach z terminami), ale być może nie będzie innego wyjścia 😬

👩🏻31 🧔🏻‍♂️32

👧🏻Córka - luty 2022
    Starania o drugie dzieciątko 🌸

TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
    Ferrytyna 14 ➡️ 35 i idę po więcej 💪🏼
    Prolaktyna 9.7
    LH 5.4
    FSH 5.7
    Progesteron 7DPO 19.8
    AMH 1.88

Nasienie styczeń 2025:
    Koncentracja 136,5mln/ml (całkowita liczba 573.3 mln)
    Ruch postępowy A+B 50%
    Morfologia 1% 🆘️

💊 Suple:
    Selen, Cynk, Jod, D3, Omega3, Q10, B-complex, NAC, Olej z wiesiołka

Wysłany: 23 kwietnia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno_zyczenie wrote:
    Hej dziewczyny,

Chyba przycupnę (oby na chwilę), może da mi to trochę wytchnienia jak będę miała z kim pogadać 😊

Staramy się jakoś od ponad roku o 2 dziecko, póki co bezskutecznie... o córkę staraliśmy się 1 cykl... od razu zaskoczyło, ale wtedy miałam zupełnie inny mindset, teraz czuję jakąś głupią presję, bo mała coraz starsza i różnica będzie większa, a i my młodsi nie będziemy i z każdym kolejnym rokiem może być trudniej 🥲

Ale nie poddajemy się i walczymy 💪🏼 oby się udało #rodzęw2026

Aktualnie czekam na owulację, według apki 25.04, czyli w moje urodziny, czy może być lepszy dzień? 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Hejka! 🤗 Widzę, że jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji (starania o rodzeństwo) plus widzę, że podobnie jak ja i Ola9896 spodziewasz się owulacji mniej więcej w tym samym terminie więc nie pozostaje nic innego jak zjednoczyć telepatycznie siły i ściągnąć na nas te dwie kreski na owulakach przed końcem kwietnia. 💪🙌 Jak tam Twoje cykle - w miarę regularne?

Jedno_zyczenie lubi tę wiadomość

Syn - maj 2024
    Wciąż kp 🤱🏻
  • Kada97 Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    hej ja tez mam problemy z owulacja. na 4 monitoringi tylko jedna potwierdzona owulacja, reszta to niepęknięte pecherzyki lub pęcherzyk się lutenizowal przed pęknięciem. U ciebie jaki problem?

Ginekolog nie chce mi zalecić stymulacji zanim nie zrobie drożności jajowodów

Widzę, że mamy podobnie. Również walczę z wysoką prolaktyna. Biorę bromocorn od stycznia i już po miesiącu ładnie spadła . U mnie ładnie rosną pęcherzyki ale nie pękają w tym cyklu pęcherzyk po prostu znikł.. Drożności jeszcze nie miałam ale z tego co wiem lekarz zleca ja po ok 3 nie udanych stymulacjach.

Wysłany: 23 kwietnia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    dziewczyny nie przejmujcie się negatywnymi testami owulacyjnymi, bo często owulacja jest mimo negatywnego wyniku.

Ja w jednem z cyklów postanowiłam zrobić sobie codziennie w dniach płodnych testy owulacyjne i zawsze były negatywne, w miedzy czasie miałam monitoring i piękna owulacja, z ciałkiem żółtym i płynem w zatoce lugola. Zrobiłam tez badanie LH z krwi i wynosiło 20 IU/mL, - testy są negatywne jak LH nie przekracza 30 IU/mL. W moim przypadku wystarczyło juz 20 IU/mL aby pękł pęcherzyk. Może to tez wynikać z tego ze mam mocno niskie LH na początku cyklu, bo tylko 4 IU/mL. Wiec i tak się ładnie podniosło ale nie na tyle żeby ukazać się w teście owulacyjnym.

Dzięki Ssilvia za podzielenie się swoją historią i słowa otuchy.🩷 Nawet nie wiesz jak wiele dobrego czynią 🤗 Czy to badanie LH z krwi należy robić w jakimś konkretnym momencie (pora dnia, cykl)?

Syn - maj 2024
    Wciąż kp 🤱🏻
  • Kada97 Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno_zyczenie wrote:
    Ja robię testy owulacyjne, mierzę temperaturę i robię badanie progesteronu 7dpo. Szkoda mi trochę kasy na tyle wizyt u gina (nie wspomnę już o problemach z terminami), ale być może nie będzie innego wyjścia 😬

Ja korzystam z wizyt u prywatnego lekarza ale całość wizyty na szczęście pokrywa medicover bo inaczej chyba bym zbankrutowała. W miesiącu robią się ogromne koszty niestety.. 😓

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OrkiszowaSowa wrote:
    Dzięki Ssilvia za podzielenie się swoją historią i słowa otuchy.🩷 Nawet nie wiesz jak wiele dobrego czynią 🤗 Czy to badanie LH z krwi należy robić w jakimś konkretnym momencie (pora dnia, cykl)?

LH to hormon, który ma największy wzrost, tzw pik w w połowie cyklu i właśnie to on doprowadza do pęknięcia pęcherzyka. To właśnie jego wykrywają testy owulacyjne lub badanie krwi w momencie spodziewanej owulacji.

Na początku cyklu niski poziom estrogenu działa hamująco na przysadkę, co utrzymuje umiarkowany poziom FSH i LH – FSH stymuluje wzrost pęcherzyków, które zaczynają produkować estrogen. Gdy jeden pęcherzyk staje się dominujący i poziom estrogenu znacząco wzrasta, organizm zmienia reakcję – estrogen zaczyna działać pobudzająco na przysadkę. To prowadzi do gwałtownego wyrzutu LH (tzw. LH surge), który wywołuje owulację.

jako ze mam problemy z owulacja - a przynajmniej tak mi się wydaje, teraz ginekolog zalecił mi zrobić badanie LH, FSH, Estradiol i progesteron 3 razy w cyklu, w 4 dc, w 15 dc i w 20 dc. Zobaczymy co to pokaże, chce zobaczyć jak współpracują ze soba te hormony

OrkiszowaSowa lubi tę wiadomość

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada97 wrote:
    Widzę, że mamy podobnie. Również walczę z wysoką prolaktyna. Biorę bromocorn od stycznia i już po miesiącu ładnie spadła . U mnie ładnie rosną pęcherzyki ale nie pękają w tym cyklu pęcherzyk po prostu znikł.. Drożności jeszcze nie miałam ale z tego co wiem lekarz zleca ja po ok 3 nie udanych stymulacjach.

ja bralam diostinex tez na prolaktyna przez jeden miesiąc ( w miedzy czasie zaczęłam leczenie T4 na lekka niedoczynność tarczycy). To lek który ma bardzo długofalowe działanie, brałam 1/4 tabletki raz na tydzień - z 25 μg/l w miesiąc zbiło mi na 9 μg/l i odstawiłam. Teraz po 2 miesiącach zrobiłam z ciekawości badanie czy nie wzrosło i dalej utrzymuje się na poziomie 9 μg/l. Słyszałam ze jak u kogoś słabo spada prolaktyna po bromcoonie to zalecają właśnie diostinex.

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada97 wrote:

ciekawe, ja jeszcze nigdy nie miałam stymulacji, staram się około 7 miesięcy i mam 32 lata. byłam ostatnio u nowego ginekologa i bardzo chciałam spróbować stymulacje i zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka. Ale on mi powiedział ze jak staram się tyle miesięcy i przynajmniej raz na kilka miesięcy mam owulacje prawidłowa, a maz ma dobre wyniki to problem może być nie z owulacja, tylko tak jakby natury " mechanicznej". Po prostu komórka nie dostaje się do macicy, bo nie przechodzi przez jajowód.

Wiec nie dal mi stymulacji, w kolejnym cyklu juz zapisałam się na HSG i potem mam przyjść jeszcze raz z badaniami. Nie wiem czy dobrze czy zle, szkoda ze musze czekać ten cykl, kolejny i dopiero w 3 może zaczniemy stymulacje, ale chyba nie mam wyboru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 20:11

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• Kada97 Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    ciekawe, ja jeszcze nigdy nie miałam stymulacji, staram się około 7 miesięcy i mam 32 lata. byłam ostatnio u nowego ginekologa i bardzo chciałam spróbować stymulacje i zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka. Ale on mi powiedział ze jak staram się tyle miesięcy i przynajmniej raz na kilka miesięcy mam owulacje prawidłowa, a maz ma dobre wyniki to problem może być nie z owulacja, tylko tak jakby natury " mechanicznej". Po prostu komórka nie dostaje się do macicy, bo nie przechodzi przez jajowód.

Wiec nie dal mi stymulacji, w kolejnym cyklu juz zapisałam się na HSG i potem mam przyjść jeszcze raz z badaniami. Nie wiem czy dobrze czy zle, szkoda ze musze czekać ten cykl, kolejny i dopiero w 3 może zaczniemy stymulacje, ale chyba nie mam wyboru.

Zdrowa para stara się nie raz rok albo więcej. Jedna owulacja na kilka cykli to jednak trochę za mało niestety. Co lekarza to niestety inaczej. Tak jak mówię u mnie lekarz zleca drożność dopiero po trzech nie udanych stymulacjach.

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada97 wrote:
    Zdrowa para stara się nie raz rok albo więcej. Jedna owulacja na kilka cykli to jednak trochę za mało niestety. Co lekarza to niestety inaczej. Tak jak mówię u mnie lekarz zleca drożność dopiero po trzech nie udanych stymulacjach.

prawda juz przerabiałam kilku lekarzy, ten niby specjalizuje się w płodności.
    jak długo ty się starasz?

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ