X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 29 września, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kończę urlop. To mój 21 dc za tydzień miesiączka. Nie liczę na pozytyw. W tym cyklu piłam ziółka ojca sroki, ale tylko przez pierwszy tydzień bo później pojechałam na urlop i dodatkowo po owulacji zaczęłam pić Acard bo dużo czytałam że pomaga w zagniezdzeniu zobaczymy czy coś się zmieni :) ale chodzenie po lekarzach odpuscilam sobie całkowicie przez te intensywne 4 lata starań z pomocą medyczna już mi się odechciało, muszę odetchnąć :)

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Dostinex,
    Pregna Start,
    Ovarin,
    Ascofer,
    Acard,
    Zioła Ojca Sroki 3
  • Gosia98765 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek dostałam @, trwała aż do niedzieli 🤦‍♀️

• stokroteczka25 Ekspertka

Wysłany: 29 września, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:
    Ja biorę dziś 3 dzień luteinę jeszcze 7 i mam nadzieję że okres przyjdzie raz dwa i zaczniemy nowy cykl
    Ile zazwyczaj czekałyście po luteinie na okres?

Ja od soboty nie biore juz luteiny, na razie okresu nie ma i objawow, ze mialby sie zblizac tez brak. Juz 41dc, nigdy tak nie mialam i zastanawiam sie czemu tak mi sie rozjechał cykl

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

⏳️ październik 2025 - stymulacja (aromek + ovitrelle)

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Paula-1407 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Ja od soboty nie biore juz luteiny, na razie okresu nie ma i objawow, ze mialby sie zblizac tez brak. Juz 41dc, nigdy tak nie mialam i zastanawiam sie czemu tak mi sie rozjechał cykl
    Noo ja mam brać do 6 października ehh mam nadzieję że szybko po niej dostanę u mnie 43 DC
    Też się dziwię czemu cykl tak rozjechany pierwszy raz wywołuje okres...

Poważne starania od 08/25
    Czekamy na ⏸️🩵🩷

Wysłany: 30 września, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiqj robilam sobie badanie AMH - mam wynik 3,03. Czy to jest dobry wynik?

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊
  • Nutka15 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało zapisać do ginekologa za tydzień w środę. Bardzo możliwe, że będzie to w okolicy owulacji, więc fajnie, bo tak mi kazał lekarz przyjść. Miałam już w tym cyklu nie iść, bo nie wierzyłam, że uda się zapisać, ale zadzwoniłam i miejsce było. Powiem Wam, że tyle znajomych mi kobiet jest w ciąży, że jest mi tak przykro. A najbardziej, jak wiem, że starsze dzieci mają z rocznika mojego syna...😞

Wysłany: 30 września, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Mi się udało zapisać do ginekologa za tydzień w środę. Bardzo możliwe, że będzie to w okolicy owulacji, więc fajnie, bo tak mi kazał lekarz przyjść. Miałam już w tym cyklu nie iść, bo nie wierzyłam, że uda się zapisać, ale zadzwoniłam i miejsce było. Powiem Wam, że tyle znajomych mi kobiet jest w ciąży, że jest mi tak przykro. A najbardziej, jak wiem, że starsze dzieci mają z rocznika mojego syna...😞

Mam to samo ,dookoła tyle bliskich kobiet mi w ciąży..
    Ale nie martw się my też dalej jesteśmy #teamrodzew2026♥️

Czekamy na ⏸️🩵🩷

Wysłany: 30 września, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:

Niektórzy już uważają to za wysoki ,a inni że wysoki wskazuje na dobrą rezerwę jajnikową.
    Ja też chcę zrobić na dniach ale nie wiem czy dzień cyklu ma znaczenie?

Czekamy na ⏸️🩵🩷
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 30 września, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja @ trwała krótko aż dziwne zwykle trwa dłużej

• novelle Znajoma

Wysłany: 30 września, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was z ostatniego uuu, prawie miesiąca.
    Gratulacje - ściskam wszystkie kreski i bety!

U mnie nietypowa sprawa, jest 7 dpo, owulacja sie obsunęła z powodów stresu związanego z kredytem hipotecznym.
    Ale po czułam bol na lewym jajniku typowy dla owulki i wieczorem podziałalismy.
    Jak zawsze bez nastawień, ale dziś miałam dziwny śluz brązowy, a termin okresu dopiero 4/5 października. Dziwne, bo ja plamien nie mam NIGDY. Miałam tylko, kiedy byłam na implancie antykoncepcyjnym, to inna historia.
    Dodatkowo, zaczął mnie bolec dol brzucha od paru h, jakby nizej niż jajnik.
    Dziwna sprawa, jeszcze testować nie bede, być może to implantacja, ale bez nastawienia.
    Mam dola, bo za 1,5 miesiąca koncze 35 lat i ten czas w kontekście starań mnie przeraża

> 34 lata
    > AMH. 2,09
    > niedoczynność TSH 1,98 (było 4,8) Letrox 75 i 100
    > Hashimoto ATPO 82, ATG 64, zbite z 2500 (!)
    > WIT D 52,6
    > Ferrytyna 44,6
    > Wit B12 591
    Badania 3 dz.cyklu:
    > FSH 6,06
    > LH 3,36
    > Estradiol 38,40
    > Prolaktyna 18,66
    > DHEA-S 497
    > Testosteron 41,59

Suple:
    inozytol, Omega 3, NAC, Niepokalanek, Laktoferyna/Żelazo, Methylo Folian, Ashwagandha, Thyroid Energy
  • novelle Znajoma

Wysłany: 30 września, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Mysle, ze do Twojego wieku to idealny :)

stokroteczka25 lubi tę wiadomość

> 34 lata
    > AMH. 2,09
    > WIT D 52,6
    > Ferrytyna 44,6
    > Wit B12 591
    Badania 3 dz.cyklu:
    > FSH 6,06
    > LH 3,36
    > Estradiol 38,40
    > Prolaktyna 18,66
    > DHEA-S 497
    > Testosteron 41,59

Suple:
    inozytol, Omega 3, NAC, Niepokalanek, Laktoferyna/Żelazo, Methylo Folian, Ashwagandha, Thyroid Energy

Wysłany: 30 września, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:
    Niektórzy już uważają to za wysoki ,a inni że wysoki wskazuje na dobrą rezerwę jajnikową.
    Ja też chcę zrobić na dniach ale nie wiem czy dzień cyklu ma znaczenie?

Nie ma znaczenia 🙂

Paula-1407 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊
  • Pani Bocianowa Koleżanka

Wysłany: 30 września, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;)
    Ja jestem w 21dc. i 8 dni po owu.
    Wczoraj lekko pobolewał mnie brzuch, a raczej czułam dziwne kłucie, bolały mnie piersi ale tylko po bokach, dziś to samo. Pewnie świruję i nic z tego nie będzie, choć nie ukrywam, że nadzieję mam zawsze do pierwszej kropli krwi 😄
    Jak myślicie kiedy zacząć testowanie? Bo pewnie do dnia planowanej miesiączki (6 października) nie wytrzymam :p
    Nie pamiętam jak było w moich dwóch poprzednich ciążach, jak jakaś czarna dziura która wymazała się z pamięci 😑🤣

• novelle Znajoma

Wysłany: 30 września, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Hejka ;)
    Ja jestem w 21dc. i 8 dni po owu.
    Wczoraj lekko pobolewał mnie brzuch, a raczej czułam dziwne kłucie, bolały mnie piersi ale tylko po bokach, dziś to samo. Pewnie świruję i nic z tego nie będzie, choć nie ukrywam, że nadzieję mam zawsze do pierwszej kropli krwi 😄
    Jak myślicie kiedy zacząć testowanie? Bo pewnie do dnia planowanej miesiączki (6 października) nie wytrzymam :p
    Nie pamiętam jak było w moich dwóch poprzednich ciążach, jak jakaś czarna dziura która wymazała się z pamięci 😑🤣

Mam praktycznie tak samo, planuję przytestowac w piątek, to będzie wtedy 10 dpo, bo jade na weekend do przyjaciółki i może napijemy sie wina.
    Ale z drugiej strony, tak na zimno myśląc, przy moim opóźnionej owulacji i "jakby cos" miało się wydarzyć jednak, to może nie okazać, ze to za wcześnie z tym testowaniem.
    Wtedy przydałoby sie czekać do 6/7 października, jeśli oczywiście nic nie nie pojawi okres do tej pory.

> 34 lata
    > AMH. 2,09
    > WIT D 52,6
    > Ferrytyna 44,6
    > Wit B12 591
    Badania 3 dz.cyklu:
    > FSH 6,06
    > LH 3,36
    > Estradiol 38,40
    > Prolaktyna 18,66
    > DHEA-S 497
    > Testosteron 41,59

Suple:

Wysłany: 30 września, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Nie ma znaczenia 🙂
    Poleciłam się chata gpt o Twój wynik Amy i napisał że w twoim wieku wynik jest praktycznie idealny

Czekamy na ⏸️🩵🩷
  • Pani Bocianowa Koleżanka

Wysłany: 30 września, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    novelle wrote:
    Mam praktycznie tak samo, planuję przytestowac w piątek, to będzie wtedy 10 dpo, bo jade na weekend do przyjaciółki i może napijemy sie wina.
    Ale z drugiej strony, tak na zimno myśląc, przy moim opóźnionej owulacji i "jakby cos" miało się wydarzyć jednak, to może nie okazać, ze to za wcześnie z tym testowaniem.
    Wtedy przydałoby sie czekać do 6/7 października, jeśli oczywiście nic nie nie pojawi okres do tej pory.

To jedziemy na tym samym wózku 😁 jutro mam 9-10 dpo i zastanawiam się właśnie czy nie spróbować 🙄

Wysłany: 30 września, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:
    Poleciłam się chata gpt o Twój wynik Amy i napisał że w twoim wieku wynik jest praktycznie idealny

Dzięki, ulzylo mi troche bo balam sie tego badania.

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊

Wysłany: 30 września, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    To jedziemy na tym samym wózku 😁 jutro mam 9-10 dpo i zastanawiam się właśnie czy nie spróbować 🙄

Jest szansa , ze moze juz cos bedzie widać, czekamy 😀

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊
  • novelle Znajoma

Wysłany: 30 września, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

Jakbym byla na Twoim miejscu, pewnie testowałabym.

Ale ja sama akurat jakoś nie wiem, w tym cyklu mam takie poczucie ze sobie po prostu poczekam,
    mimo, ze zazwyczaj jak pewnie wiekszosc z nas, juz kusi na 6-7 dzień po sprawdzić. Mimo, ze są jakieś tam objawy.
    Ale nie chce nie zawieść po raz kolejny a bałabym się, ze doszukiwałbym się cienia, gdzie go nie ma.
    Wolę albo biel albo kreski, ale klarowne.
    Chyba jednak poczekam do soboty do 4-go rana, żeby to byl juz 11 dzień, no albo do poniedziałku zaczekam, jeśli nic nie nie wydarzy i starczy mi cierpliwości :D

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

> 34 lata
    > AMH. 2,09
    > WIT D 52,6
    > Ferrytyna 44,6
    > Wit B12 591
    Badania 3 dz.cyklu:
    > FSH 6,06
    > LH 3,36
    > Estradiol 38,40
    > Prolaktyna 18,66
    > DHEA-S 497
    > Testosteron 41,59

Suple:
  • Witynja Przyjaciółka

Wysłany: 1 października, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    O to macie podobnie jak ja - dziś 10dpo 😅
    Myślę czy nie testować ale poczekam chyba do soboty 😬

Pani Bocianowa, novelle lubią tę wiadomość

🧍‍♀️29 🧍‍♂️31

Starania o 1 👶 od listopada 2024

PCOS fenotyp C
    Cykle 27/29 dni, owulacje występują

💊Inozytol, Tenfertil Ona

On - zaczynamy diagnostykę
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ