X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • stokroteczka25 Ekspertka

Wysłany: 1 października, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a Ty jak sie czujesz po braniu luteiny, duzo jeszvze dni Ci zostało?

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

⏳️ październik 2025 - stymulacja (aromek + ovitrelle)

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D

Wysłany: 1 października, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    To tak jak u mnie. Mam wszystkie badania ok, mąż nie robił jeszcze badania nasienia, ale mimo to się suplementuje, zmienił nawyki typu że nie trzyma już laptopa na kolanach itd, a dalej nic. U nas to 7cs. Coś czuję, że jak zaczniemy jeździć po klinikach to będzie taka sama gadka jak u Was... Tym bardziej, że mamy już dziecko z 1cs... Ja już jestem zniechęcona tym wszystkim... Ja już nawet nie myślę, że mogę zajść bez wspomagaczy w tą ciążę. Jest mi po prostu przykro, czemu akurat mnie to spotkało. Do końca roku próbujemy naturalnie bez wsparcia medycznego, a po nowym roku chyba się udamy do jakiejś kliniki... Nigdy nie myślałam, że niepłodność wtórna nas dotknie... Byliśmy pewni, że max 3 miesiące i będzie ciąża...

Tule Cie mocno 🫂 ja podobnie zrobilam juz duzo badan i u mnie wszystko ok. Mąż w przyszlym miesiacu wybiera sie na badanie nasienia, ale od dłuższego czasu zdrowiej zyje i bierze suplementy. Jak zaczynaliśmy sie starać wiosną to bylam pewna, ze jesienią juz bede w ciazy tym bardziej ze w pierwsza ciaze zaszłam szybko. Mam teraz nowego ginekologa i zaczynamy stymulację cyklu, ale po pol roku staran jestem strasznie zmęczona psychicznie, czasem wątpię, ze nam sie uda i żałuję, ze tyle zwlekaliśmy z decyzją o drugim dziecku

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊
  • Paula-1407 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Paula a Ty jak sie czujesz po braniu luteiny, duzo jeszvze dni Ci zostało?
    Ja jeszcze 4 dni , ogólnie nic się nie zmieniło w samopoczuciu może lekko bardziej bolą piersi i to wszystko ,kurde mam nadzieję że przyjdzie ten okres po luteinie 😔

stokroteczka25 lubi tę wiadomość

Poważne starania od 08/25
    Czekamy na ⏸️🩵🩷
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 1 października, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 14 dc odstawiłam antykoncepcję w czerwcu ostatnio okres na 38 dc i sporadyczne pobolewanie jajnikow. Ostatni miesiąc bez owulacji

• Julia20 Znajoma

Wysłany: 1 października, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Kiedy najlepiej zacząć robić testy owulacyjne? Cykle ok 35 dniowe, dziś 6 dc

Wysłany: 1 października, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia20 wrote:
    Dziewczyny
    Kiedy najlepiej zacząć robić testy owulacyjne? Cykle ok 35 dniowe, dziś 6 dc

Ja zaczynałam okolo 10dc, przy cyklach 32 dniowych, ale poprostu obserwowałam swoj organizm. Owulacja byla dopiero 17-20dc, wiec trzeba miec sporo testów, szczególnie jak 2 razy dziennie testujesz

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊
  • novelle Znajoma

Wysłany: 1 października, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Nie wiem czy każdy ginekolog, ale raczej nie. Są też różne metody. Ja miałam pianką. Na fotelu ginekologicznym mialam wprowadzoną piankę i na usg lekarka sprawdzała jak się rozchodzi.

Okej, czyli teoretycznie nic strasznego. Ale badanie same w sobie nie jest czysta przyjemnością, podejrzewam

> 34 lata
    > AMH. 2,09
    > niedoczynność TSH 1,98 (było 4,8) Letrox 75 i 100
    > Hashimoto ATPO 82, ATG 64, zbite z 2500 (!)
    > WIT D 52,6
    > Ferrytyna 44,6
    > Wit B12 591
    Badania 3 dz.cyklu:
    > FSH 6,06
    > LH 3,36
    > Estradiol 38,40
    > Prolaktyna 18,66
    > DHEA-S 497
    > Testosteron 41,59

Suple:
    inozytol, Omega 3, NAC, Niepokalanek, Laktoferyna/Żelazo, Methylo Folian, Ashwagandha, Thyroid Energy
  • novelle Znajoma

Wysłany: 1 października, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Też zrobiłam dziś :p biel aż oślepiła. Ale chyba nic z tego w tym cyklu nie będzie, jakoś mi to podpowiada intuicja 😕 oby u Ciebie było inaczej :)

O kurczę, przykro mi.
    Może jeszcze jednak? Jest parę dni.
    U mnie ekstremalne wzdęcia, a nigdy nie mam z tym problemów i to jest dla mnie nietypowe, nawet bardzo.
    Brzuch jak na 4 miesiąc, mega niekomfortowe.
    Albo cos jest na rzeczy, albo wcześniejszy okres, chyba ze to skumulowane stresy.
    Bylam dziś na spacerze godzinnym, dobry dla resetu głowy, ale myślałam, ze może pomoże na brzuch, chociaż codziennie i tak robię ok. 7-8 km

> 34 lata
    > AMH. 2,09
    > WIT D 52,6
    > Ferrytyna 44,6
    > Wit B12 591
    Badania 3 dz.cyklu:
    > FSH 6,06
    > LH 3,36
    > Estradiol 38,40
    > Prolaktyna 18,66
    > DHEA-S 497
    > Testosteron 41,59

Suple:
    inozytol, Omega 3, NAC, Niepokalanek, Laktoferyna/Żelazo, Methylo Folian, Ashwagandha, Thyroid Energy
  • novelle Znajoma

Wysłany: 1 października, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiek wrote:
    Hej dziewczyny ☺️ dwa tygodnie temu zrobiłam pierwszy w życiu pozytywny test ♥️♥️ od tego czasu zrobiłam siedem kolejnych 😅, a w poniedziałek wizyta u ginekologa. Bardzo się denerwuję czy wszystko jest w porządku. Staramy się z mężem od roku. Od sierpnia z duphatsonem i letrozole.

Gratki! Czyli juz bylas na becie? Który to dzień/tydzien?

> 34 lata
    > AMH. 2,09
    > WIT D 52,6
    > Ferrytyna 44,6
    > Wit B12 591
    Badania 3 dz.cyklu:
    > FSH 6,06
    > LH 3,36
    > Estradiol 38,40
    > Prolaktyna 18,66
    > DHEA-S 497
    > Testosteron 41,59

Suple:
  • VerSass Debiutantka

Wysłany: 2 października, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam również. Mam pytanie do kobiet z długimi cyklami. Czy faktycznie clo/Aromek czy lametta skracają cykl? Moje cykle wynoszą 41-50 dni.

• PA Autorytet

Wysłany: 2 października, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    novelle wrote:
    Okej, czyli teoretycznie nic strasznego. Ale badanie same w sobie nie jest czysta przyjemnością, podejrzewam
    Dla mnie było znośne. Tylko w pewnym momencie takie rozpieranie jakbyś chciała kupę, siku I nie wiadomo co jeszcze na raz.
    Słyszałam, że ta druga metoda z lipidolem jest gorsza. Tylko to już by musiał się wypowiedzieć ktoś kto miał robione tą metodą.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 inseminacja?
  • Paula-1407 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki miałam dziś piękny sen o matko 🥹 jak się obudziłam to chciałam żeby jeszcze trwał 🥹
    Śniło mi się że robiłam test ciążowy i za pierwszym razem wyszły piękne grube dwie kreski no marzę o takim🥹

Ale narazie muszę powrócić do rzeczywistości i jeszcze 3 dni brania luteiny na małpkę

Poważne starania od 08/25
    Czekamy na ⏸️🩵🩷
  • Pani Bocianowa Koleżanka

Wysłany: 2 października, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Novelle - jak u Ciebie wzdęcia, tak u mnie ból piersi, ale tylko po bokach jakby od strony pach? 🤔 nigdy przed okresem ani gdzieś tam w trakcie cyklu nie miałam bólu piersi, więc dziwne to jest dla mnie. Dziś się obudziłam to ledwo mogę tam się dotknąć.

Paula - to na pewno sen proroczy, afirmuj go codziennie 😁

Paula-1407 lubi tę wiadomość

• lilka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Dla mnie było znośne. Tylko w pewnym momencie takie rozpieranie jakbyś chciała kupę, siku I nie wiadomo co jeszcze na raz.
    Słyszałam, że ta druga metoda z lipidolem jest gorsza. Tylko to już by musiał się wypowiedzieć ktoś kto miał robione tą metodą.

Ja miałam pod rtg z lipiodolem, nie było to przyjemne, pomimo kroplówki z ketanolem ból był bardzo odczuwalny, a miałam drożne jajowody.

💊inofem, Vit D3, Omega 3, Q10,Tardyferon, Neurovit, Metformax, Dostinex

Żelazo 29 µg/dl
    DHEA-SO4 213,8 µg/dl
    homocysteina 8,41 µmol/l
    anty-TPO < 3,00 IU/ml
    SHBG 73,5 nmol/l
    TSH 1,216 µIU/ml
    Vit D3 58,60 ng/ml
    anty-TG < 3,00 IU/ml
    androstendion 3,38 ng/ml

Badania z 3 d.c ⬇️
    testosteron 34,45 ng/dl
    estradiol 21,2 pg/ml
    FSH 4,72 mIU/ml
    LH 6,89 mIU/ml
    prolaktyna 30,91 ng/ml

Wysłany: 2 października, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:
    Dziewczyny jaki miałam dziś piękny sen o matko 🥹 jak się obudziłam to chciałam żeby jeszcze trwał 🥹
    Śniło mi się że robiłam test ciążowy i za pierwszym razem wyszły piękne grube dwie kreski no marzę o takim🥹

Ale narazie muszę powrócić do rzeczywistości i jeszcze 3 dni brania luteiny na małpkę

Oby to byl proroczy sen 😍 🍀🤞

Paula-1407, Witynja lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊
  • novelle Znajoma

Wysłany: 2 października, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Wlasnie slyszalam o tej drugiej metodzie chyba, bo mocno sie przestraszyłam, jak przeczytałam tu na forum kiedyś i dlatego samo badanie mnie przerażało. Ale jak piszesz, no jest sie czego jednak obawiać, ale jak będzie trzeba, to nie ma ze boli

> 34 lata
    > AMH. 2,09
    > WIT D 52,6
    > Ferrytyna 44,6
    > Wit B12 591
    Badania 3 dz.cyklu:
    > FSH 6,06
    > LH 3,36
    > Estradiol 38,40
    > Prolaktyna 18,66
    > DHEA-S 497
    > Testosteron 41,59

Suple:
  • novelle Znajoma

Wysłany: 2 października, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka2025 wrote:
    Ja miałam pod rtg z lipiodolem, nie było to przyjemne, pomimo kroplówki z ketanolem ból był bardzo odczuwalny, a miałam drożne jajowody.
    o matko...
    dzięki za ta odpowiedz, dobrze wiedzieć jak to wyglada

> 34 lata
    > AMH. 2,09
    > WIT D 52,6
    > Ferrytyna 44,6
    > Wit B12 591
    Badania 3 dz.cyklu:
    > FSH 6,06
    > LH 3,36
    > Estradiol 38,40
    > Prolaktyna 18,66
    > DHEA-S 497
    > Testosteron 41,59

Suple:
  • novelle Znajoma

Wysłany: 2 października, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Novelle - jak u Ciebie wzdęcia, tak u mnie ból piersi, ale tylko po bokach jakby od strony pach? 🤔 nigdy przed okresem ani gdzieś tam w trakcie cyklu nie miałam bólu piersi, więc dziwne to jest dla mnie. Dziś się obudziłam to ledwo mogę tam się dotknąć.

Paula - to na pewno sen proroczy, afirmuj go codziennie 😁
    o kurcze, czyli może jednak cos jest na rzeczy! testujesz jutro czy w sobotę?

Hm, u mnie nadal wzdęcia, troche mniejsze, ale nadal dokuczaja.
    Dodatkowo nastrój dno, wkurzona caly dzień i w pracy, plus zalatwialam bank, wiec może to jest powód.
    No i u mnie właśnie doszedł bol piersi, bardziej tkliwości po bokach - właśnie jak Ty :D
    I najdziwniejsze: znów, godzinę temu patrze, a ja mam takie kremowe, brązowawe plamienie. Nie było cały dzień, nie jest to takie brązowe z krwi okresowej, tylko śluz.
    Nie wiem sama co myśleć, test walnę w sobotę.

> 34 lata
    > AMH. 2,09
    > WIT D 52,6
    > Ferrytyna 44,6
    > Wit B12 591
    Badania 3 dz.cyklu:
    > FSH 6,06
    > LH 3,36
    > Estradiol 38,40
    > Prolaktyna 18,66
    > DHEA-S 497
    > Testosteron 41,59

Suple:

Wysłany: 2 października, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    novelle wrote:
    o kurcze, czyli może jednak cos jest na rzeczy! testujesz jutro czy w sobotę?

Hm, u mnie nadal wzdęcia, troche mniejsze, ale nadal dokuczaja.
    Dodatkowo nastrój dno, wkurzona caly dzień i w pracy, plus zalatwialam bank, wiec może to jest powód.
    No i u mnie właśnie doszedł bol piersi, bardziej tkliwości po bokach - właśnie jak Ty :D
    I najdziwniejsze: znów, godzinę temu patrze, a ja mam takie kremowe, brązowawe plamienie. Nie było cały dzień, nie jest to takie brązowe z krwi okresowej, tylko śluz.
    Nie wiem sama co myśleć, test walnę w sobotę.

Moze to bylo plamienie implantacyjne? 🙂 trzymam kciuki za testowanie

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊

Wysłany: 2 października, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nareszcie pojawił sie sluz podbarwiony krwią, wiec chyba wreszcie okres bedzie sie rozkręcał. Nigdy moj cykl nie trwał 45 dni, nie wiem co sie wydarzylo, mam nadzieje ze to pierwszy i ostatni raz

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ