STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula-1407 wrote:No właśnie też mnie zastanawia skąd te kreski na każdym teście ,termin do gina mam na 14 października dopiero
Moze to byl biochem?👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
⏳️ październik 2025 - stymulacja (aromek + ovitrelle)
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
stokroteczka25 wrote:Moze to byl biochem?
Też tak myślałam, ale tyle czasu po owu?
Dopiero by wyszedł? Może wadliwe testy?
Chowlra wie. -
stokroteczka25 wrote:Moze to byl biochem?
Tak podejrzewam dlatego czekam dalej na miesiączkę ,muszę wytrzymać do 14 na wizytę u gina ,mam nadzieję że. W końcu przyjdzie nigdy tak długiego cyklu nie miałam... A zawsze jak się badałam to wszystko było w porządku.
Nie mam Pcos ,ani innych chorób ,nie wiem o.co chodzi
Odkąd zaczęliśmy się starać to mam takie cykle pokręcone już drugi miesiąc w tamtym miesiącu była tak skąpa miesiączka ale długa a w tym jeszcze nie przyszłaPoważne starania od 08/25
Czekamy na ⏸️🩵🩷 -
CzekającNaNumer2 wrote:Też tak myślałam, ale tyle czasu po owu?
Dopiero by wyszedł? Może wadliwe testy?
Chowlra wie.Poważne starania od 08/25
Czekamy na ⏸️🩵🩷 -
Paula-1407 wrote:No też właśnie dziwne zastanawiam się też czy to może nie były te kreski fabryczne tylko po prostu wyszły wcześniej
No ja tak miałam w jednym teście. -
Paula-1407 wrote:Nie ma ciąży beta 1.2
Szukałam informacji co u Ciebie i tutaj znalazłam.. bardzo mi przykro 🫂Paula-1407 lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
🔸 starania od czerwca 2025 (5cs)
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 3,87 (lipiec) ➡️ 2,12 (sierpień) ✅ (euthyrox 25)
Ft3: 3,26 ✅
Ft4: 1,13 ✅
Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
Prolaktyna: 22,32 ❓
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
• Suplementacja: Fertistim
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Cześć
We wtorek miałam zastrzyk otrivelle, udało mi się złapać wizytę u innej ginekolog na usg. Jakby nie ma płynu w zatoce ale są pozostałości po pęknięciu i tyle co wiem.. nic mi nie wyjaśniła a usg mega kiepskiej jakości 😪to oznacza , że mógł pęknąć ale nie doszło do owulacji?? -
Agagax77 wrote:Cześć
We wtorek miałam zastrzyk otrivelle, udało mi się złapać wizytę u innej ginekolog na usg. Jakby nie ma płynu w zatoce ale są pozostałości po pęknięciu i tyle co wiem.. nic mi nie wyjaśniła a usg mega kiepskiej jakości 😪to oznacza , że mógł pęknąć ale nie doszło do owulacji??
A jest ciałko żółte ? -
Cześć dziewczyny. Z powrotem dołączam do wątku. Właśnie dostałam okres. Dla przypomnienia miesiąc temu miałam laparoskopowe usunięcie ciąży z jajowodu 😭 W tym cyklu planujemy wznowić starania. Chciałam Was prosić o radę. Lekarz od razu przepisał estrofem i lamette. Tak jak poprzednio brałam. I zastanawiam się czy brać od razu te leki czy spróbować normalnie w tym cyklu. Co byście zrobiły na moim miejscu? Nie mam dużo czasu na zastanowienie bo estrofem już dziś powinnam brać. I mam taki mętlik w głowie 😞
Amelia96 lubi tę wiadomość
-
Anett9300 wrote:Cześć dziewczyny. Z powrotem dołączam do wątku. Właśnie dostałam okres. Dla przypomnienia miesiąc temu miałam laparoskopowe usunięcie ciąży z jajowodu 😭 W tym cyklu planujemy wznowić starania. Chciałam Was prosić o radę. Lekarz od razu przepisał estrofem i lamette. Tak jak poprzednio brałam. I zastanawiam się czy brać od razu te leki czy spróbować normalnie w tym cyklu. Co byście zrobiły na moim miejscu? Nie mam dużo czasu na zastanowienie bo estrofem już dziś powinnam brać. I mam taki mętlik w głowie 😞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 14:53
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3 -
Amelia96 wrote:Jeśli wtedy co zaszłas brałas ten zestaw leków to ja bym wzięła
No właśnie nie. Wtedy co zaszłam w ciążę nie brałam. W ciążę zaszłam akurat jak zaczęłam kurację antybiotykiem na zapalenie endometrium 🙄 wiec co był w ogóle szok dla nas -
Anett9300 wrote:Cześć dziewczyny. Z powrotem dołączam do wątku. Właśnie dostałam okres. Dla przypomnienia miesiąc temu miałam laparoskopowe usunięcie ciąży z jajowodu 😭 W tym cyklu planujemy wznowić starania. Chciałam Was prosić o radę. Lekarz od razu przepisał estrofem i lamette. Tak jak poprzednio brałam. I zastanawiam się czy brać od razu te leki czy spróbować normalnie w tym cyklu. Co byście zrobiły na moim miejscu? Nie mam dużo czasu na zastanowienie bo estrofem już dziś powinnam brać. I mam taki mętlik w głowie 😞
A czemu nie chcesz brac tych leków?
Ja bym zaufała lekarzowi i wziela te leki, sama czekam na okres i zaczynam stymulację cyklu 🙂👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
⏳️ październik 2025 - stymulacja (aromek + ovitrelle)
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
stokroteczka25 wrote:A czemu nie chcesz brac tych leków?
Ja bym zaufała lekarzowi i wziela te leki, sama czekam na okres i zaczynam stymulację cyklu 🙂
Właśnie nie wiem co mi się zaś w głowę podziało. Brałam je chyba 3 cykle przed zabiegiem a teraz jak mam wziąć to się zaczęłam zastanawiać czy to konieczne. Czy nie lepie może naturalnie bez tych leków skoro mam normalnie owulację. Mam straszne rozkminy po tej cp 🙄 -
Cześć dziewczyny. Ja dostałam ta nieszczęsna @ parę dni temu. Pierwsze 2 dni leciałam na podpaskach i tamponach razem. Ogromne skrzepy. Już tak ostatnio miałam. Może to jest znak, że coś jest nie tak? Bo ogólnie miesiączki są reguralne, ogarnęłam wszystkie wyniki badań, które mogłyby powodować jakieś trudności i dalej nic 😞 Miałam w tym cyklu przyjść przed owulacja z wynikami badań na wizytę, ale miałam taką masakrę w pracy, że nawet nie miałam kiedy zadzwonic i się umówić, a rejestracja do 14... Miał mi sprawdzić, czy torbiel zniknęła i zrobić monitoring. Odkładam to na kolejny cykl, bo do mojego ginekologa musze dzwonić się zapisać z 2 tygodnie wcześniej... Jakoś jestem już zniechęcona i chyba odpuściłam... Wczoraj powiedziałam mężowi, że już mam dosyć tych starań. W tym cyklu nie badam owulacji, tylko współżycie co 2 dni. Tak powstał nasz syn w 1cs. A teraz odkąd się staramy, to ja cisnę, żeby było jak najczęściej w okolicy owu i może to też jest niedobre dla nas. Ciągle myślę co z pracą. Mam jej tak dosyć i mój mąż mówi, żebym dała wypowiedzenie, bo twierdzi, że przez mój stres i zmęczenie fizyczne nie wychodzi... W tym tygodniu zrobiłam ponad 60h, a ja nie siedzę w biurze, tylko mam pracę bardziej fizyczna... Padam na twarz 😬
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 16:59
-
Nutka15 wrote:Cześć dziewczyny. Ja dostałam ta nieszczęsna @ parę dni temu. Pierwsze 2 dni leciałam na podpaskach i tamponach razem. Ogromne skrzepy. Już tak ostatnio miałam. Może to jest znak, że coś jest nie tak? Bo ogólnie miesiączki są reguralne, ogarnęłam wszystkie wyniki badań, które mogłyby powodować jakieś trudności i dalej nic 😞 Miałam w tym cyklu przyjść przed owulacja z wynikami badań na wizytę, ale miałam taką masakrę w pracy, że nawet nie miałam kiedy zadzwonic i się umówić, a rejestracja do 14... Miał mi sprawdzić, czy torbiel zniknęła i zrobić monitoring. Odkładam to na kolejny cykl, bo do mojego ginekologa musze dzwonić się zapisać z 2 tygodnie wcześniej... Jakoś jestem już zniechęcona i chyba odpuściłam... Wczoraj powiedziałam mężowi, że już mam dosyć tych starań. W tym cyklu nie badam owulacji, tylko współżycie co 2 dni. Tak powstał nasz syn w 1cs. A teraz odkąd się staramy, to ja cisnę, żeby było jak najczęściej w okolicy owu i może to też jest niedobre dla nas. Ciągle myślę co z pracą. Mam jej tak dosyć i mój mąż mówi, żebym dała wypowiedzenie, bo twierdzi, że przez mój stres i zmęczenie fizyczne nie wychodzi... W tym tygodniu zrobiłam ponad 60h, a ja nie siedzę w biurze, tylko mam pracę bardziej fizyczna... Padam na twarz 😬
Ja bym sobie dała spokój z pracą nawet jak mąż cię namawia ,napewno widzi ile to wysiłku i zmęczonej twojej psychiki wymaga ,a to też jest ważne w staraniach
Może trzeba w końcu pojsc na luzPoważne starania od 08/25
Czekamy na ⏸️🩵🩷 -
Hej jak tam poniedziałek Wam mija dziewczyny? ☺️
Ja 20.09 zaczęłam cykl, chciałabym żeby w tym się udało ale nie wiem czy jest sens się nastawiać bo poprzedni tydzień był mocno stresujący w pracy.27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 09.2025 -
Atomówka wrote:Hej jak tam poniedziałek Wam mija dziewczyny? ☺️
Ja 20.09 zaczęłam cykl, chciałabym żeby w tym się udało ale nie wiem czy jest sens się nastawiać bo poprzedni tydzień był mocno stresujący w pracy.
Będziemy podanie testować, bo ja zaczęłam 21.09.
Dziś pierwszy dzień w pracy po urlopie, jest ciężko.
Jeszcze jestem chora.Atomówka lubi tę wiadomość
-
Atomówka wrote:Hej jak tam poniedziałek Wam mija dziewczyny? ☺️
Ja 20.09 zaczęłam cykl, chciałabym żeby w tym się udało ale nie wiem czy jest sens się nastawiać bo poprzedni tydzień był mocno stresujący w pracy.
Ja biorę dziś 3 dzień luteinę jeszcze 7 i mam nadzieję że okres przyjdzie raz dwa i zaczniemy nowy cykl
Ile zazwyczaj czekałyście po luteinie na okres?Poważne starania od 08/25
Czekamy na ⏸️🩵🩷 -
Paula-1407 wrote:Ja biorę dziś 3 dzień luteinę jeszcze 7 i mam nadzieję że okres przyjdzie raz dwa i zaczniemy nowy cykl
Ile zazwyczaj czekałyście po luteinie na okres?
Ja raz brałam luteinę bo coś mi się z cyklem podzialo i po odstawieniu dostałam chyba po 5 dniach dopiero. Także różnie chyba