STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
PA wrote:Na pierwszej stronie wątku miesięcznego: Ciepło, herbatka i test ciążowy... masz rozpiskę badań które warto zrobić sprawdź sobie. A co do prolaktyny to możesz sobie sprawdzić czy nie masz odmiany makro. Ona nie jest wtedy taka aktywna i nie zawsze musi być zbijana.
Dzięki:) zapisałam sie właśnie na progesteron i amh, pójdę jutro zrobic -
stokroteczka25 wrote:Niby tak, ale mnie 2 prywatnych ginekologów olało. Jeden chcial zebym przez 3 miesiace chodzila na monitoringi zeby obserwować jak organizm funkcjonuje, wiec tylko zależało mu na kasie, ale bez konkretnego planu dzialania
-
Ja mam dzisiaj owulację. Miałam krótszą zmianę w pracy, a że mąż chory w domu, to jak wróciłam było co nieco 🤭 no i teraz zaś odliczanie do testu. Zastanawiam się, czy brać dupka, jak ostatnio miałam bardzo ładny progesteron. Ale boje się, że jak nie wezmę, to zaś faza lutealna będzie 10 dni i znowu nic z tego nie będzie... a z drugiej strony po dupku miałam mega mocny okres 🙈 ehhh, muszę to przemyśleć, ale jak mam jeszcze opakowanie, to chyba wezmę. Ostatnio mi pięknie wydłużył fazę lutealną do 14 dni.
-
Nutka15 wrote:Ja mam dzisiaj owulację. Miałam krótszą zmianę w pracy, a że mąż chory w domu, to jak wróciłam było co nieco 🤭 no i teraz zaś odliczanie do testu. Zastanawiam się, czy brać dupka, jak ostatnio miałam bardzo ładny progesteron. Ale boje się, że jak nie wezmę, to zaś faza lutealna będzie 10 dni i znowu nic z tego nie będzie... a z drugiej strony po dupku miałam mega mocny okres 🙈 ehhh, muszę to przemyśleć, ale jak mam jeszcze opakowanie, to chyba wezmę. Ostatnio mi pięknie wydłużył fazę lutealną do 14 dni.
Może warto go jednak też wziąć teraz ,a przez ile dni go bierzesz po owulacji bo ja też będę musiała brać po monitoringu. Ale nie wiem przez ile dniPoważne starania od 08/25
Czekamy na ⏸️🩵🩷 -
Paula-1407 wrote:Może warto go jednak też wziąć teraz ,a przez ile dni go bierzesz po owulacji bo ja też będę musiała brać po monitoringu. Ale nie wiem przez ile dni
Ja szczerze powiem, że załatwiłam sobie receptę i biorę na własną rękę. Dla pewności od 3 dnia po owulacji, ty jak będziesz miała monitoring, to możesz zacząć brać jak lekarz ci powie, że pęcherzyk pęknął. Ja w sumie też mam monitoring teraz, ale do lekarza mogłam się zapisać dopiero na wtorek, żeby sprawdzić czy pękł pęcherzyk. A czuję że owu mam dzisiaj, on też tak mówił, że raczej tak będzie. Już dobrze znam swój organizm. Biorę do 12dpo i wtedy robię test, jak negatywny, to odstawiam. Po 2 czy 3 dniach dostałam okres.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 21:30
-
Nutka15 wrote:Ja szczerze powiem, że załatwiłam sobie receptę i biorę na własną rękę. Dla pewności od 3 dnia po owulacji, ty jak będziesz miała monitoring, to możesz zacząć brać jak lekarz ci powie, że pęcherzyk pęknął. Ja w sumie też mam monitoring teraz, ale do lekarza mogłam się zapisać dopiero na wtorek, żeby sprawdzić czy pękł pęcherzyk. A czuję że owu mam dzisiaj, on też tak mówił, że raczej tak będzie. Już dobrze znam swój organizm. Biorę do 12dpo i wtedy robię test, jak negatywny, to odstawiam. Po 2 czy 3 dniach dostałam okres.
Ja mam brać też do 12-13 dpo -
Paula-1407 wrote:I to bierzecie 2 razy dziennie czy 3 ?
Mam progesteron besins 100 mg
Mam ten sam, biorę 3. 1 rano 2 wieczórPaula-1407 lubi tę wiadomość
-
Paula-1407 wrote:Ooo super dzięki za odpowiedź 🩷
A ,Czy on jest widoczny w badaniu progesteronu?
Jest, ja biorę luteinę 3x dziennie globulki i 2x2 dziennie pod język i ona też wychodzi we krwi, duphaston z tego co wiem nie wychodzi bo to progesteron syntetyczny💊inofem, Vit D3, Omega 3, Q10,Tardyferon, Neurovit, Metformax, Dostinex
Żelazo 29 µg/dl
DHEA-SO4 213,8 µg/dl
homocysteina 8,41 µmol/l
anty-TPO < 3,00 IU/ml
SHBG 73,5 nmol/l
TSH 1,216 µIU/ml
Vit D3 58,60 ng/ml
anty-TG < 3,00 IU/ml
androstendion 3,38 ng/ml
Badania z 3 d.c ⬇️
testosteron 34,45 ng/dl
estradiol 21,2 pg/ml
FSH 4,72 mIU/ml
LH 6,89 mIU/ml
prolaktyna 30,91 ng/ml -
Paula-1407 wrote:Ooo super dzięki za odpowiedź 🩷
A ,Czy on jest widoczny w badaniu progesteronu? -
Zrobiłam wczoraj test 6dpo i 7 po Ovitrelle kreska prawie niewidoczna dziś powtórzyłam by zobaczyć czy już zeszło całkowicie a w mojej opinii kreska mocniejsza.
-
Eliora wrote:ibb.co/YF4MLqR2] Z wczoraj
ibb.co/YF4MLqR2] Z dzisiaj
Jakiś kuzyn cienia sie przebija, kwestia tylko czy to nie pozostałości po zastrzyku.
Powtarzaj jutro test zeby zobaczyć czy kreseczka ciemnieje 🍀🤞👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
⏳️ październik 2025 - stymulacja (aromek)
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
stokroteczka25 wrote:Jakiś kuzyn cienia sie przebija, kwestia tylko czy to nie pozostałości po zastrzyku.
Powtarzaj jutro test zeby zobaczyć czy kreseczka ciemnieje 🍀🤞
Tak tak ja dlatego zrobiłam dziś bo chciałam zobaczyć biel, by wiedzieć że się zastrzyk wypłukał a tu patrzę a ona jest mocniejsza jak ta wczoraj, tzn mi się tak wydaje 🤣 -
Eliora wrote:ibb.co/YF4MLqR2] Z wczoraj
ibb.co/YF4MLqR2] Z dzisiaj
Hej. Wstawiłaś dwa te same zdjęcia 😅 Nie widzę drugiej kreski na tym pierwszym, ale myślę że 6 i 7 dpo to dużo za wcześnie. Do ewentualnego zagnieżdżenia dochodzi między 6-12 dpo, przy czym zarodek musi mieć czas żeby się zagnieździć i jeszcze dodatkowy czas żeby wyprodukować betę, a kolejny czas bety żeby dostać się do krwi 😁
Ja już twardo postanowiłam, będę robić testy tylko jeśli spóźni mi się okres, bo to testowanie i samonakręcanie, a potem płacz przy białym teście za mocno wchodzi mi na psychę 😝 -
Pani Bocianowa wrote:Hej. Wstawiłaś dwa te same zdjęcia 😅 Nie widzę drugiej kreski na tym pierwszym, ale myślę że 6 i 7 dpo to dużo za wcześnie. Do ewentualnego zagnieżdżenia dochodzi między 6-12 dpo, przy czym zarodek musi mieć czas żeby się zagnieździć i jeszcze dodatkowy czas żeby wyprodukować betę, a kolejny czas bety żeby dostać się do krwi 😁
Ja już twardo postanowiłam, będę robić testy tylko jeśli spóźni mi się okres, bo to testowanie i samonakręcanie, a potem płacz przy białym teście za mocno wchodzi mi na psychę 😝
Tutaj jest z dzisiaj, wstawiłam z wczoraj i.ibb.co/DPqdVffd/IMG-8253.jpg[/img][/url]
pl.imgbb.com/]imgbb[/url] -
Eliora wrote:Jezu faktycznie.
Tutaj jest z dzisiaj, wstawiłam z wczoraj i.ibb.co/DPqdVffd/IMG-8253.jpg[/img][/url]
pl.imgbb.com/]imgbb[/url]
Coś tam jest, ale właśnie, czy to nie zastrzyk. Nie pozostaje Ci nic innego, jak zrobić test jutro, a najlepiej za 2 dni 😊 czekamy na wieści dobre wieści ❤️