STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutka15 wrote:Coś tam jest, ale właśnie, czy to nie zastrzyk. Nie pozostaje Ci nic innego, jak zrobić test jutro, a najlepiej za 2 dni 😊 czekamy na wieści dobre wieści ❤️
Mi bardziej chodzi o porównanie że wczoraj prawie nic nie było a dziś jednak jest. -
Eliora wrote:Mi bardziej chodzi o porównanie że wczoraj prawie nic nie było a dziś jednak jest.
Oby to nie były pozostałości po zastrzyku 🥹🩷
Życzę ci tego!
Trzymam kciuki i czekamy na dobre wieści
U mnie okres wrócił do normalności z tego co widzę i już nie mogę się doczekać monitoringu ,oby były jakieś pęcherzyki 🥹Poważne starania od 08/25
Czekamy na ⏸️🩵🩷 -
Paula-1407 wrote:Oby to nie były pozostałości po zastrzyku 🥹🩷
Życzę ci tego!
Trzymam kciuki i czekamy na dobre wieści
U mnie okres wrócił do normalności z tego co widzę i już nie mogę się doczekać monitoringu ,oby były jakieś pęcherzyki 🥹
Nareszcie, dobrze ze miesiaczka wrocila 🎉
To jedziemy na tym samym wózku bo ja tez czekamy na monitoring.
U mnie 9dc dzis i zaczelam robilam robic testy owu. Nawiasem, dzieki dziewczyny za polecenie testów z amozakn easy home, super one sie wybarwiajaEliora, Paula-1407 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
⏳️ październik 2025 - stymulacja (aromek)
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
stokroteczka25 wrote:Nareszcie, dobrze ze miesiaczka wrocila 🎉
U mnie 9dc dzis i zaczelam robilam robic testy owu. Nawiasem, dzieki dziewczyny za polecenie testów z amozakn easy home, super one sie wybarwiaja
Słyszałam że ciążowe też są spoko z tego -
Eliora wrote:Słyszałam że ciążowe też są spoko z tego
Kupilam pakiet owu plus ciążowe wiec bedzie testowanie na pewno w tym miesiacu bo mam zapas 😅👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
Suple 💊
stokroteczka25 wrote:Nareszcie, dobrze ze miesiaczka wrocila 🎉
U mnie 9dc dzis i zaczelam robilam robic testy owu. Nawiasem, dzieki dziewczyny za polecenie testów z amozakn easy home, super one sie wybarwiaja
Właśnie miałam pytać jak te testy ,chyba je dziś zamówięPoważne starania od 08/25
Czekamy na ⏸️🩵🩷 -
stokroteczka25 wrote:Kupilam pakiet owu plus ciążowe wiec bedzie testowanie na pewno w tym miesiacu bo mam zapas 😅
Mi wychodzi testowanie pod koniec miesiąca jak dobrze pójdzie ,tylko martwi mnie ta torbiel na lewym jajniku ,jak owu znowu z niego będzie ... Myślicie że to przeszkadza?Poważne starania od 08/25
Czekamy na ⏸️🩵🩷 -
Paula-1407 wrote:Mi wychodzi testowanie pod koniec miesiąca jak dobrze pójdzie ,tylko martwi mnie ta torbiel na lewym jajniku ,jak owu znowu z niego będzie ... Myślicie że to przeszkadza?
A ty masz torbiel z niepęknietego pęcherzyka, czy jakaś inna ? -
Paula-1407 wrote:Tak z niepeknietego pęcherzyka 4x3
Kurde i stymulacje będziesz mieć?
Ja słyszałam że jak jest torbiel to nie wolno stymulować -
Eliora wrote:Kurde i stymulacje będziesz mieć?
Ja słyszałam że jak jest torbiel to nie wolno stymulować👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 inseminacja? -
PA wrote:Ja miałam niepękniety pęcherzyk, torbiel się nie zrobiła jeszcze, ale gdybym zaczęła stymulację to mialamym torbiel. Lekarka zaleciła cykl przerwy i antykoncepcję, żeby ładnie się wchłonął.
No mi mówiła że jakbyśmy nie robili stymulacji następnej to nie trzeba monitoringu po, ale że będziemy to jednak trzeba, tzn nie wiem czy będziemy. Ale chyba nie pójdę bo mam mieć w środę, a już będę testować wtedy. -
Hej dziewczyny!
Potrzebuję Waszej opinii.
Ostatnia miesiączka: 26–30 września, cykle mam ok. 34 dni.
Od kilku dni robię testy owulacyjne i obserwuję śluz.
9–10.10 pojawił się śluz jak białko jajka i pobolewanie w prawym jajniku.
Testy LH z dnia na dzień coraz ciemniejsze, ale nigdy nie osiągnęły typowo „pozytywnego” wyniku. Od wczoraj robię 2 dziennie, dziś zrobiłam test o 10, a tu kreska o wiele bardziej blada niż wczoraj...
Teraz śluz już się zmniejszył i bóle zniknęły.
Czy to możliwe, że owulacja wystąpiła, mimo że test nigdy nie był w 100% pozytywny, albo że tej owulacji nie będzie? Już nie wiem co myśleć.
Teraz robiłam test i jest jeszcze bardziej blady....
Czy to możliwe że przy tak długich cyklach owulacja była 14 DC, zastanawia mnie to bo miałam 3 dni śluz jak płodny i ból jajnika -
Julia20 wrote:Hej dziewczyny!
Testy LH z dnia na dzień coraz ciemniejsze, ale nigdy nie osiągnęły typowo „pozytywnego” wyniku. Od wczoraj robię 2 dziennie, dziś zrobiłam test o 10, a tu kreska o wiele bardziej blada niż wczoraj...
Czy to możliwe, że owulacja wystąpiła, mimo że test nigdy nie był w 100% pozytywny, albo że tej owulacji nie będzie? Już nie wiem co myśleć.
Czy to możliwe że przy tak długich cyklach owulacja była 14 DC, zastanawia mnie to bo miałam 3 dni śluz jak płodny i ból jajnika
Jak najbardziej mogłaś mieć owulkę mimo że test nigdy nie był „książkowo” pozytywny 🙂 U wielu dziewczyn pik LH trwa bardzo krótko – czasem tylko parę godzin – i łatwo go przegapić, zwłaszcza jeśli testujesz raz dziennie.
Jesli chcesz miec pewność możesz zbadać progesteron 7dpo👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
Suple 💊
Julia20 wrote:Hej dziewczyny!
Czy to możliwe że przy tak długich cyklach owulacja była 14 DC, zastanawia mnie to bo miałam 3 dni śluz jak płodny i ból jajnika
Wszystko jest możliwe, wpływ na owulację ma wiele czynników. -
Eliora wrote:Kurde i stymulacje będziesz mieć?
Ja słyszałam że jak jest torbiel to nie wolno stymulować
A ten zostawię cykl naturzePoważne starania od 08/25
Czekamy na ⏸️🩵🩷 -
Eliora wrote:No mi mówiła że jakbyśmy nie robili stymulacji następnej to nie trzeba monitoringu po, ale że będziemy to jednak trzeba, tzn nie wiem czy będziemy. Ale chyba nie pójdę bo mam mieć w środę, a już będę testować wtedy.👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 inseminacja? -
Powiem Wam, że nienawidzę tego czasu od owulacji do testu 🙈 niby się człowiek łuzi, że może się uda, a tu pewnie zaś będzie rozczarowanie... zmieniliśmy taktykę w tym cyklu i było co 2 dni, a nie codziennie, jak dotychczas. Może ten mój mąż ma jednak słabe to nasienie i to będzie dla nas lepsze 🤷 W sumie tak nam powstał syn w 1cs, było tylko współżycie co 2 dni, bez żadnych wyliczeń kiedy owu. Ogólnie u nas w okolicy bardzo ciężko znaleźć miejsce, w którym próbkę nasienia można oddać na miejscu. Zależy mi na tym, bo nie widzę sensu oddawać w domu i to zawozić, jak teraz jest tak zimno na dworze, a to niby w 37st trzeba trzymać i dowieźć w ciągu 30minut🙈 potem wyjdzie coś źle i będziemy się zastanawiać, czy to rzeczywiście coś jest nie tak, czy to przez to, że było przewożone... Znalazłam jedno miejsce w mieście 40km od nas i jak dostanę okres to od razu tam dzwonimy, żeby męża zapisać. Jestem bardzo ciekawa co wyjdzie... Z jednej strony chciałabym znać jakąś przyczynę niepowodzeń, a z drugiej strony, wiem, jak będzie mężowi przykro... Jeszcze w przyszłym cyklu zrobię AMH...
-
Nutka15 wrote:Powiem Wam, że nienawidzę tego czasu od owulacji do testu 🙈 niby się człowiek łuzi, że może się uda, a tu pewnie zaś będzie rozczarowanie... zmieniliśmy taktykę w tym cyklu i było co 2 dni, a nie codziennie, jak dotychczas. Może ten mój mąż ma jednak słabe to nasienie i to będzie dla nas lepsze 🤷 W sumie tak nam powstał syn w 1cs, było tylko współżycie co 2 dni, bez żadnych wyliczeń kiedy owu. Ogólnie u nas w okolicy bardzo ciężko znaleźć miejsce, w którym próbkę nasienia można oddać na miejscu. Zależy mi na tym, bo nie widzę sensu oddawać w domu i to zawozić, jak teraz jest tak zimno na dworze, a to niby w 37st trzeba trzymać i dowieźć w ciągu 30minut🙈 potem wyjdzie coś źle i będziemy się zastanawiać, czy to rzeczywiście coś jest nie tak, czy to przez to, że było przewożone... Znalazłam jedno miejsce w mieście 40km od nas i jak dostanę okres to od razu tam dzwonimy, żeby męża zapisać. Jestem bardzo ciekawa co wyjdzie... Z jednej strony chciałabym znać jakąś przyczynę niepowodzeń, a z drugiej strony, wiem, jak będzie mężowi przykro... Jeszcze w przyszłym cyklu zrobię AMH...
Oj, dokładnie Cię rozumiem. Ten czas po owulacji to najgorszy etap całego cyklu 😅 człowiek niby stara się o tym nie myśleć, ale i tak co chwilę się łapie na analizowaniu każdego „objawu” 🙈
U nas też mąż się wybiera na badanie, choć średnio mu się uśmiecha 😅 ale powiedziałam mu, że my, kobiety, robimy tyle badań, monitoringów, USG i różnych pobrań, że jedno badanie nasienia to naprawdę niewiele 😉 Trzeba działać razem
Trzymam mocno kciuki, żebyście w ogóle nie musieli do tych badań dochodzić, tylko żeby już teraz się udało 🤞✨👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D