X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Coś tam jest, ale właśnie, czy to nie zastrzyk. Nie pozostaje Ci nic innego, jak zrobić test jutro, a najlepiej za 2 dni 😊 czekamy na wieści dobre wieści ❤️

Mi bardziej chodzi o porównanie że wczoraj prawie nic nie było a dziś jednak jest.

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    Starania o 2 dziecko od 08.2025
    Stymulacja: Lametta + Ovitrelle/Pregnyl
    CS1 – owulacja potwierdzona, brak ciąży
    CS2 – stymulacja w trakcie
  • Nutka15 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    Mi bardziej chodzi o porównanie że wczoraj prawie nic nie było a dziś jednak jest.

To może coś się święci 😊 oby 🤞

• Paula-1407 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:

Oby to nie były pozostałości po zastrzyku 🥹🩷
    Życzę ci tego!
    Trzymam kciuki i czekamy na dobre wieści
    U mnie okres wrócił do normalności z tego co widzę i już nie mogę się doczekać monitoringu ,oby były jakieś pęcherzyki 🥹

Poważne starania od 08/25
    Czekamy na ⏸️🩵🩷
  • stokroteczka25 Ekspertka

Wysłany: 11 października, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:
    Oby to nie były pozostałości po zastrzyku 🥹🩷
    Życzę ci tego!
    Trzymam kciuki i czekamy na dobre wieści
    U mnie okres wrócił do normalności z tego co widzę i już nie mogę się doczekać monitoringu ,oby były jakieś pęcherzyki 🥹

Nareszcie, dobrze ze miesiaczka wrocila 🎉
    To jedziemy na tym samym wózku bo ja tez czekamy na monitoring.
    U mnie 9dc dzis i zaczelam robilam robic testy owu. Nawiasem, dzieki dziewczyny za polecenie testów z amozakn easy home, super one sie wybarwiaja

Eliora, Paula-1407 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

⏳️ październik 2025 - stymulacja (aromek)

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    U mnie 9dc dzis i zaczelam robilam robic testy owu. Nawiasem, dzieki dziewczyny za polecenie testów z amozakn easy home, super one sie wybarwiaja

Słyszałam że ciążowe też są spoko z tego

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat

Wysłany: 11 października, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    Słyszałam że ciążowe też są spoko z tego

Kupilam pakiet owu plus ciążowe wiec bedzie testowanie na pewno w tym miesiacu bo mam zapas 😅

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊

Wysłany: 11 października, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:

Właśnie miałam pytać jak te testy ,chyba je dziś zamówię

Czekamy na ⏸️🩵🩷

Wysłany: 11 października, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Kupilam pakiet owu plus ciążowe wiec bedzie testowanie na pewno w tym miesiacu bo mam zapas 😅

Mi wychodzi testowanie pod koniec miesiąca jak dobrze pójdzie ,tylko martwi mnie ta torbiel na lewym jajniku ,jak owu znowu z niego będzie ... Myślicie że to przeszkadza?

Czekamy na ⏸️🩵🩷
  • Nutka15 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:
    Mi wychodzi testowanie pod koniec miesiąca jak dobrze pójdzie ,tylko martwi mnie ta torbiel na lewym jajniku ,jak owu znowu z niego będzie ... Myślicie że to przeszkadza?

A ty masz torbiel z niepęknietego pęcherzyka, czy jakaś inna ?

Wysłany: 11 października, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    A ty masz torbiel z niepęknietego pęcherzyka, czy jakaś inna ?
    Tak z niepeknietego pęcherzyka 4x3

Czekamy na ⏸️🩵🩷
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:
    Tak z niepeknietego pęcherzyka 4x3

Kurde i stymulacje będziesz mieć?
    Ja słyszałam że jak jest torbiel to nie wolno stymulować

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
  • PA Autorytet

Wysłany: 11 października, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    Ja miałam niepękniety pęcherzyk, torbiel się nie zrobiła jeszcze, ale gdybym zaczęła stymulację to mialamym torbiel. Lekarka zaleciła cykl przerwy i antykoncepcję, żeby ładnie się wchłonął.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 inseminacja?
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Ja miałam niepękniety pęcherzyk, torbiel się nie zrobiła jeszcze, ale gdybym zaczęła stymulację to mialamym torbiel. Lekarka zaleciła cykl przerwy i antykoncepcję, żeby ładnie się wchłonął.

No mi mówiła że jakbyśmy nie robili stymulacji następnej to nie trzeba monitoringu po, ale że będziemy to jednak trzeba, tzn nie wiem czy będziemy. Ale chyba nie pójdę bo mam mieć w środę, a już będę testować wtedy.

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
  • Julia20 Znajoma

Wysłany: 11 października, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Potrzebuję Waszej opinii.
    Ostatnia miesiączka: 26–30 września, cykle mam ok. 34 dni.
    Od kilku dni robię testy owulacyjne i obserwuję śluz.

9–10.10 pojawił się śluz jak białko jajka i pobolewanie w prawym jajniku.
    Testy LH z dnia na dzień coraz ciemniejsze, ale nigdy nie osiągnęły typowo „pozytywnego” wyniku. Od wczoraj robię 2 dziennie, dziś zrobiłam test o 10, a tu kreska o wiele bardziej blada niż wczoraj...
    Teraz śluz już się zmniejszył i bóle zniknęły.

Czy to możliwe, że owulacja wystąpiła, mimo że test nigdy nie był w 100% pozytywny, albo że tej owulacji nie będzie? Już nie wiem co myśleć.

Teraz robiłam test i jest jeszcze bardziej blady....
    Czy to możliwe że przy tak długich cyklach owulacja była 14 DC, zastanawia mnie to bo miałam 3 dni śluz jak płodny i ból jajnika

Wysłany: 11 października, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia20 wrote:
    Hej dziewczyny!

Testy LH z dnia na dzień coraz ciemniejsze, ale nigdy nie osiągnęły typowo „pozytywnego” wyniku. Od wczoraj robię 2 dziennie, dziś zrobiłam test o 10, a tu kreska o wiele bardziej blada niż wczoraj...

Czy to możliwe, że owulacja wystąpiła, mimo że test nigdy nie był w 100% pozytywny, albo że tej owulacji nie będzie? Już nie wiem co myśleć.

Czy to możliwe że przy tak długich cyklach owulacja była 14 DC, zastanawia mnie to bo miałam 3 dni śluz jak płodny i ból jajnika

Jak najbardziej mogłaś mieć owulkę mimo że test nigdy nie był „książkowo” pozytywny 🙂 U wielu dziewczyn pik LH trwa bardzo krótko – czasem tylko parę godzin – i łatwo go przegapić, zwłaszcza jeśli testujesz raz dziennie.

Jesli chcesz miec pewność możesz zbadać progesteron 7dpo

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia20 wrote:
    Hej dziewczyny!

Wszystko jest możliwe, wpływ na owulację ma wiele czynników.

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat

Wysłany: 11 października, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    To chyba zrezygnuje w tym cyklu z stymulacji ,chyba że jak pójdę na USG 16 października to będzie wchłonięty torbiel to wtedy zaryzykuję bo już go nie będzie.
    A ten zostawię cykl naturze

Czekamy na ⏸️🩵🩷
  • PA Autorytet

Wysłany: 11 października, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    No mi mówiła że jakbyśmy nie robili stymulacji następnej to nie trzeba monitoringu po, ale że będziemy to jednak trzeba, tzn nie wiem czy będziemy. Ale chyba nie pójdę bo mam mieć w środę, a już będę testować wtedy.
    Mi się wydaje, że to też od lekarza zależy. W poprzedniej klinice nie miałam monitoringu czy pęcherzyk pękł.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 inseminacja?
  • Nutka15 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że nienawidzę tego czasu od owulacji do testu 🙈 niby się człowiek łuzi, że może się uda, a tu pewnie zaś będzie rozczarowanie... zmieniliśmy taktykę w tym cyklu i było co 2 dni, a nie codziennie, jak dotychczas. Może ten mój mąż ma jednak słabe to nasienie i to będzie dla nas lepsze 🤷 W sumie tak nam powstał syn w 1cs, było tylko współżycie co 2 dni, bez żadnych wyliczeń kiedy owu. Ogólnie u nas w okolicy bardzo ciężko znaleźć miejsce, w którym próbkę nasienia można oddać na miejscu. Zależy mi na tym, bo nie widzę sensu oddawać w domu i to zawozić, jak teraz jest tak zimno na dworze, a to niby w 37st trzeba trzymać i dowieźć w ciągu 30minut🙈 potem wyjdzie coś źle i będziemy się zastanawiać, czy to rzeczywiście coś jest nie tak, czy to przez to, że było przewożone... Znalazłam jedno miejsce w mieście 40km od nas i jak dostanę okres to od razu tam dzwonimy, żeby męża zapisać. Jestem bardzo ciekawa co wyjdzie... Z jednej strony chciałabym znać jakąś przyczynę niepowodzeń, a z drugiej strony, wiem, jak będzie mężowi przykro... Jeszcze w przyszłym cyklu zrobię AMH...

Wysłany: 12 października, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Powiem Wam, że nienawidzę tego czasu od owulacji do testu 🙈 niby się człowiek łuzi, że może się uda, a tu pewnie zaś będzie rozczarowanie... zmieniliśmy taktykę w tym cyklu i było co 2 dni, a nie codziennie, jak dotychczas. Może ten mój mąż ma jednak słabe to nasienie i to będzie dla nas lepsze 🤷 W sumie tak nam powstał syn w 1cs, było tylko współżycie co 2 dni, bez żadnych wyliczeń kiedy owu. Ogólnie u nas w okolicy bardzo ciężko znaleźć miejsce, w którym próbkę nasienia można oddać na miejscu. Zależy mi na tym, bo nie widzę sensu oddawać w domu i to zawozić, jak teraz jest tak zimno na dworze, a to niby w 37st trzeba trzymać i dowieźć w ciągu 30minut🙈 potem wyjdzie coś źle i będziemy się zastanawiać, czy to rzeczywiście coś jest nie tak, czy to przez to, że było przewożone... Znalazłam jedno miejsce w mieście 40km od nas i jak dostanę okres to od razu tam dzwonimy, żeby męża zapisać. Jestem bardzo ciekawa co wyjdzie... Z jednej strony chciałabym znać jakąś przyczynę niepowodzeń, a z drugiej strony, wiem, jak będzie mężowi przykro... Jeszcze w przyszłym cyklu zrobię AMH...

Oj, dokładnie Cię rozumiem. Ten czas po owulacji to najgorszy etap całego cyklu 😅 człowiek niby stara się o tym nie myśleć, ale i tak co chwilę się łapie na analizowaniu każdego „objawu” 🙈

U nas też mąż się wybiera na badanie, choć średnio mu się uśmiecha 😅 ale powiedziałam mu, że my, kobiety, robimy tyle badań, monitoringów, USG i różnych pobrań, że jedno badanie nasienia to naprawdę niewiele 😉 Trzeba działać razem

Trzymam mocno kciuki, żebyście w ogóle nie musieli do tych badań dochodzić, tylko żeby już teraz się udało 🤞✨

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊
‹‹ 114 115 116 117 118
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ