X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 17 października, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    No to juz niedługo testowanie, trzymam kciuki w takim razie 🤞🍀
    Chyba wątpię żeby się udało

• Paula-1407 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Chyba wątpię żeby się udało
    Nie ma co się tak źle nastawiać myśl pozytywnie 🩷⏸️⏸️

stokroteczka25, Eliora lubią tę wiadomość

Poważne starania od 08/25
    Czekamy na ⏸️🩵🩷
  • Eliora Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam z takimi mdłościami. W pierwszej ciąży tego nie miałam.
    Kolejna sprawa, nie wiem co z pracą.
    Dowiedzieli się w czwartek. Ja od tego czasu głowię się kto przejmie moje stanowisko.

Muszę kogoś znaleźć na moje miejsce tzn muszę nie muszę. Ale to ja wrócę za 2 lata to ewentualnego syfu. Dałam dziewczynom dwie propozycje, pielęgniarka która u nas dorabia by przeszła na 1/2 u nas i papierologie ogarnęła. Aptekę i grafiki druga, która obecnie zajmuje się apteką. . Nie bo to pielęgniarka. Mówię ok to inspektor ochrony radiologicznej jest elektroradiologiem. Nie bo ktoś musi być codziennie. Kurde ludzie pracują zdalnie w tych czasach. Raz w tygodniu on jest. Mówię im klapiecie tylko jęzorami a nic od siebie. Pytam o propozycję od was cisza. Po co mi te nerwy, stress. Mam ochotę wziąć od pon L4 od rodzinnego. Miałam pracować do końca października lub listopada.
    Co uważacie?
    Nic od siebie a tylko wymagają. A jeszcze obrażone bo nic im nie powiedziałam i zostaną bez koordynatora.
    Po 2 nie mogę wyjść nigdzie poza moje biuro bo teren nadzorowany. Badań nie mogę robić. Jest sezon grypowy, w szpitalu syfu co nie miara.
    Jeszcze wpadł mi do głowy pomysł by nie chodzić codziennie, a na 12h, w tym tyg wezmę dwie, w kolejnym jedna i tyle.

preg.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    🌸 Córka – 4 lata 💗
    Starania o 2 dziecko od 08.2025
    Stymulacja: Lametta + Ovitrelle / Pregnyl
    CS1 – owulacja potwierdzona, brak ciąży
    CS2 – ⏸️ 10 dpo (14.10) – beta hCG 10.75
         12 dpo (16.10) – beta hCG 63.65 ✨

Psalm 62,6
    „Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
    bo od Niego pochodzi moja nadzieja.”
  • stokroteczka25 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    Ja się obudziłam z takimi mdłościami. W pierwszej ciąży tego nie miałam.
    Kolejna sprawa, nie wiem co z pracą.
    Dowiedzieli się w czwartek. Ja od tego czasu głowię się kto przejmie moje stanowisko.

Muszę kogoś znaleźć na moje miejsce tzn muszę nie muszę. Ale to ja wrócę za 2 lata to ewentualnego syfu. Dałam dziewczynom dwie propozycje, pielęgniarka która u nas dorabia by przeszła na 1/2 u nas i papierologie ogarnęła. Aptekę i grafiki druga, która obecnie zajmuje się apteką. . Nie bo to pielęgniarka. Mówię ok to inspektor ochrony radiologicznej jest elektroradiologiem. Nie bo ktoś musi być codziennie. Kurde ludzie pracują zdalnie w tych czasach. Raz w tygodniu on jest. Mówię im klapiecie tylko jęzorami a nic od siebie. Pytam o propozycję od was cisza. Po co mi te nerwy, stress. Mam ochotę wziąć od pon L4 od rodzinnego. Miałam pracować do końca października lub listopada.
    Co uważacie?
    Nic od siebie a tylko wymagają. A jeszcze obrażone bo nic im nie powiedziałam i zostaną bez koordynatora.
    Po 2 nie mogę wyjść nigdzie poza moje biuro bo teren nadzorowany. Badań nie mogę robić. Jest sezon grypowy, w szpitalu syfu co nie miara.
    Jeszcze wpadł mi do głowy pomysł by nie chodzić codziennie, a na 12h, w tym tyg wezmę dwie, w kolejnym jedna i tyle.

Ich postawa jest totalnie nie na miejscu. Zamiast się cieszyć i pogratulować Ci ciąży, to mają pretensje i robią problemy – jakbyś zrobiła im na złość, a nie dzieliła się wspaniałą wiadomością. To juz pezegiecie, ze nie mozesz wyjsc na badania. Praca to praca – zawsze się jakoś ułoży, znajdą rozwiązanie, a teraz powinnaś myśleć przede wszystkim o sobie i maleństwie. Nikt Ci nie podziękuje za to, że chodziłaś zmęczona i zestresowana. Teraz Twoim zadaniem jest spokój, odpoczynek i zadbanie o siebie. Weź L4, jeśli czujesz, że tego potrzebujesz – zdrowie jest najważniejsze :)

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

⏳️ październik 2025 - stymulacja (aromek + ovitrelle)

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
‹‹ 120 121 122 123 124
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ