X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • catmole1 Debiutantka

Wysłany: 19 czerwca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    No może Ci się uda go z czasem przekonać. Mój też dopiero po jakimś czasie się zdecydował 😉 ale badania wyszły ok. I moje i jego są dobre a mimo to się nie udaje. Jak słyszę te historie koleżanek które przypadkowo zaszły w ciążę to mnie aż trzęsie. Człowiek się tyle czasu stara leki bierze dba o siebie i dupa a niektóre tylko majty ściągną i już w ciąży 🙄

Ja mam “znajomą” z dzieciństwa (taka trochę patuska 😅), którą właśnie jest w 7 (!!) ciąży. Także mocno mnie zagotowało, jak zobaczyłam zdjęcie z brzuchem. I pomyślałam, że jaką tu jest sprawiedliwość, że ona każde dziecko z innym chłopem i jest jaka jest, a my z mężem się kochamy i chcemy bobo, a tu lipa 🤨🤨

👩🏼29 | 👨🏼 31

odstawienie tabletek anty 11.2023
    starania od 03.2024 😓

👩🏼:
    WZJG od 2017r.
    TSH ☑️
    Glukoza ☑️
    Insulina ⬆️
    Prolaktyna ☑️
    Progesteron ⬇️
    Owulacja potwierdzona na USG
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    catmole1 wrote:
    Ja mam “znajomą” z dzieciństwa (taka trochę patuska 😅), którą właśnie jest w 7 (!!) ciąży. Także mocno mnie zagotowało, jak zobaczyłam zdjęcie z brzuchem. I pomyślałam, że jaką tu jest sprawiedliwość, że ona każde dziecko z innym chłopem i jest jaka jest, a my z mężem się kochamy i chcemy bobo, a tu lipa 🤨🤨

No zazwyczaj takie bez problemu zachodzą w ciążę. Nie umiem sobie tego wytłumaczyć. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie niestety. 😞

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaroOline wrote:
    Ja dalej czekam na France ale mam nadzieję że się nie pojawi temperatura dziś w środku 37.2 tylko 2 dni do okresu testuje dopiero jak się nie pojawi @ w sobotę bo nie chce się rozczarowywać... wszyscy mają mnie dość jestem nerwowa na wszystkich fucze 🙈🤣 dziś piersi bolą jak dotkne ale same sutki ... jestem ciekawa . Gdzieś czytałam że lutki nie odstawiać tylko zrobić betę jak podejrzewasz ciążę

Tak. Zrobiłam betę przed odstawieniem i niestety negatywna więc odstawiłam i czekam i czekam. Nie mam żadnych objawów nadchodzącego okresu a chcę mieć już to za sobą. Trzymam mocno kciuki żeby @ się nie pojawiła! 😍

• Ounai Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny? Można dołączyć?

Pyz_a, oliwia79 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Pyz_a Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Wiem, że było już kilka razy tutaj gdzieś pisane, ale nie mam weny na szukanie dlatego prośba o polecenie supli dla mnie i męża, którymi można się trochę wspomóc. Wiem że to początek naszych starań, więc nie chce podnosić alarmu i robić szczegółowych badań, spróbujemy jeszcze bez tego.
    W postach miesiecznych, na pierwszej stronie w pierwszym poście masz dokładnie rozpisane badanie i suplementacje. Np w tym "Dmuchawce latawce..."

Ja właśnie siedzę na balkonie, dokładnie rok temu w tym miejscu czytałam książki o ciąży przygotowując się na nią, "bo przecież zaraz w niej będę ". Powoli tracę już nadzieję. Nie zamierzam się poddawać ale po prostu przestaje wierzyć.

Jakis czas temu w aplikacji ovufrien dostałam powiadomienie, ze mogę skorzystać z darmowej wizyty w klinice Invicta..zapisałam się i w poniedziałek mam viedo poradę. Ostatnio byłam u 2 nowych ginekologów i każdy kieruje już tylko na invitro, na które mój mąż na razie nie jest chętny...uważa że mamy jeszcze czas próbować naturalnie :(

Któraś z was byłam może u nich na wizycie w ramach ovufriend? Przestaje trochę wierzyć w tych lekarzy...

👱‍♀️ 30 (nied. tarczycy)👱‍♂️ 35
    Starania od 03.2024
    👱‍♀️
    05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
    03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
    02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
    01/25 HSG ✔
    10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
    08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔

💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
    👱‍♂️
    03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
    13%)✔
    💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki
  • Milunia Znajoma

Wysłany: 19 czerwca, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyz_a wrote:
    W postach miesiecznych, na pierwszej stronie w pierwszym poście masz dokładnie rozpisane badanie i suplementacje. Np w tym "Dmuchawce latawce..."

Ja właśnie siedzę na balkonie, dokładnie rok temu w tym miejscu czytałam książki o ciąży przygotowując się na nią, "bo przecież zaraz w niej będę ". Powoli tracę już nadzieję. Nie zamierzam się poddawać ale po prostu przestaje wierzyć.

Jakis czas temu w aplikacji ovufrien dostałam powiadomienie, ze mogę skorzystać z darmowej wizyty w klinice Invicta..zapisałam się i w poniedziałek mam viedo poradę. Ostatnio byłam u 2 nowych ginekologów i każdy kieruje już tylko na invitro, na które mój mąż na razie nie jest chętny...uważa że mamy jeszcze czas próbować naturalnie :(

Któraś z was byłam może u nich na wizycie w ramach ovufriend? Przestaje trochę wierzyć w tych lekarzy...

Dzięki za podpowiedź, zaraz poczytam. W kwestii kliniki nic nie wiem, ale daj znać po poradzie.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja historia w skrocie. 11 lat temu trafilam na owu. Po 11 miesiacach staran zaszlam w ciaze z synem. Po 5 latach wrocilam. Nastawilam sie na dlugie starania, a ciaza pojawila sie od razu, w pierwszym cyklu. Minelo 5 lat a my znowu mamy poczucie ze rodzina nie jeat pelna. Odstawilismy antykoncepcje, jutro zaczynam urlop wychowawczy (2 miesiace na wakacje bo nie mamy opieki do dzieci). Cudownie byloby juz nie wrocic. Bylam u endokrynologa, dala zielone swiatlo choc wyniki badan ogolnie do poprawy.

Bergamotka94 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jednak franca przyszla rozkreca sie , daje sobie czas do wrzesnia/pazdziernika jesli dalej beda bezskuteczne cykle pojde do lekarza .

• Milunia Znajoma

Wysłany: 19 czerwca, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    U mnie jednak franca przyszla rozkreca sie , daje sobie czas do wrzesnia/pazdziernika jesli dalej beda bezskuteczne cykle pojde do lekarza .

Ja dałam sobie jeszcze 3 cykle. Może jestem zbyt wymagająca od siebie. Suple zamówione i jedziemy dalej z tym koksem. Mógłby ktoś już zacząć tą dobrą passę.

oliwia79 lubi tę wiadomość

• Milunia Znajoma

Wysłany: 19 czerwca, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Moja historia w skrocie. 11 lat temu trafilam na owu. Po 11 miesiacach staran zaszlam w ciaze z synem. Po 5 latach wrocilam. Nastawilam sie na dlugie starania, a ciaza pojawila sie od razu, w pierwszym cyklu. Minelo 5 lat a my znowu mamy poczucie ze rodzina nie jeat pelna. Odstawilismy antykoncepcje, jutro zaczynam urlop wychowawczy (2 miesiace na wakacje bo nie mamy opieki do dzieci). Cudownie byloby juz nie wrocic. Bylam u endokrynologa, dala zielone swiatlo choc wyniki badan ogolnie do poprawy.

Witamy i czekamy na dalsze informacje. 11 miesięcy to dość sporo, udało się samemu ogarnąć temat czy z pomocą lekarza?

• oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Ja dałam sobie jeszcze 3 cykle. Może jestem zbyt wymagająca od siebie. Suple zamówione i jedziemy dalej z tym koksem. Mógłby ktoś już zacząć tą dobrą passę.

Noo u mnie to tez tak wyjda jeszcze 3 cykle plus poprzednie to juz bedzie pol roku wiec zobaczymy …
    Czlowiek sie zdrowo odzywia cwiczy suplementuje a tu wiecznie pod gorke😅

• Okami Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też czujecie taki ból podczas owulacji? Trochę taki hmm nie umiem go opisać, ale coś tam się dzieje u czuje ból, taki trochę czasem jak na okres, ale leciutki, jakieś skurcze, ciągnięcia - ktoś ostatnio napisał że ból to nie powód do radości a często jakieś problemy i teraz się zastanawiam.

29 👱‍♀️ 29 💁‍♂️

żelazo 14,3 ⬆️
    TSH 2,461 (może być lepiej)✔️
    FT3 2,57
    FT4 0,95
    FSH 5,16 ✔️
    LH 4,02 ✔️
    Estradiol 34,00 ✔️
    Testosteron 31,34 ✔️
    Proklatyna 30,68 ng/ml | 650.42 μIU/mL❌
    Witamina B12 389,0 ⬆️
    Kwas foliowy 14,06 ✔️
    Ferrytyna 44,41 ⬆️
    Witamina D3 metabolit 25(OH) 25,30 ⬆️

Długość cyklu: 26
    Suplementacja: Pregnastart
    Od czerwca: wit D3+K2, B12, Żelazo, Selen, Magnez, wit C 1000, olej z wiesiołka, niepokalanek

On: Pregnastart on, Magnez

▶️ 03.2025r.
  • oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    Dziewczyny czy wy też czujecie taki ból podczas owulacji? Trochę taki hmm nie umiem go opisać, ale coś tam się dzieje u czuje ból, taki trochę czasem jak na okres, ale leciutki, jakieś skurcze, ciągnięcia - ktoś ostatnio napisał że ból to nie powód do radości a często jakieś problemy i teraz się zastanawiam.

Ja sie tez tak czuje .

• Ounai Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Witamy i czekamy na dalsze informacje. 11 miesięcy to dość sporo, udało się samemu ogarnąć temat czy z pomocą lekarza?
    Wydaje mi się, że dwie rzeczy pomogły. Po pierwsze odatawiłam wszystkie pomiary, nakręcanie się itd. Mieliśmy pójść do naprotechnologa w kolejnym cyklu więc psychicznie odpuściłam. Dodatkowo, żeby sobie nic nie zarzucic przez caly cykl kochaliśmy się równo co 2 dzień. Z kolei dp drugich starań podeszłam zupełnie na luzie i chyba dlatego tak szybko poszlo.

Okami, ja mam od pierwszego porodu talie bóle owulacyjne, że bez leków nie jestel w stanie kroku postawić tak mnie paralizuje. Ja co do minuty bez testow owulacyjnych moge powiedziec kiedy mam owulacje. Do tego tyje 2kg i cala puchne.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o cos wiecej to mam 40 lat. Widze ze juz nie mam tyle sil co kiedys. Odkad corka przyszla na swiat mialam poczucie ze fajnie by bylo jednak miec wieksza rodzine, ale maz byl nieprzekonany. Teraz z kolei maz bardzo chce a ja sie boje. Bardzo zle znioslam druga ciaze. Boje sie ze nie bede miec sil wstawac w nocy, ze teraz juz mam jakas taka zyciowa wolnosc, a tu znowu wroce do takiego troche uwiazania. Boje sie tez, bo starsze dziecko juz mowo ze nie chce za bardzo rodzenstwa. Za to mlodsza marzy i dzidziusiu. A z drugiej strony chce. Wiem na pewno ze jesli sie uda to bedzie moja ostatnia ciaza.
    Czas mamy dosc intwnsywny. Konczymy budowe domu, za tydzien lecimy na wakacje. Mam nadzieje ze wrociky w 5, bo idealnie wskocza mi na wyjazd dni plodne a walacje to wiadomo, zawsze wiekszy luz ;)

Mam nadzieje ze sie nie obrazicie, wiem ze wiekszosc stara sie o pierwsze dziecko, ale z tymi kolejnymi decyzje przynajmniej mi podejmuje sie trudno. Pierwsze po prostu chcielismy miec. Drugie tez chcialam ale juz woliedzialam co mnie czeka i ciagle to nie byl ten czas. A trzecie, to naprawde trudna decyzja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 00:45

age.png

age.png
  • Lianaa Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🥹
    No niestety, wszystkie moje objawy zwiastowały chyba 🐒 bo dziś dostałam 🩸.
    Niepotrzebnie się nakręcałam, strasznie mi przykro.

📝Agata
    ⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
    ⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
    •Zaczynamy na luzie…🍓🍋‍🟩🍋
    •Wstępna cytologia oraz USG: OK
    •USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33
    •Czasami cykl lubi poświrować
    •Refluks, Nadciśnienie, Wahania Glikemii
    💊Pueria Uno
    💊Witamina D3
    💊Inozytol
    💊Omega3+ADEK

Czekamy…✊
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Cześć dziewczyny 🥹

Przykro mi kochana 😔 Wiem jak Ci przykro. Co miesiąc mam to samo 😞 Ale teraz ruszy nowy cykl i nowe szanse. Będzie dobrze. W końcu się nam uda 😊

• oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Cześć dziewczyny 🥹

Jestesmy w tym razem

• Witynja Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    Ja czuję lekkie skurcze, ciągnięcie podczas owulacji. I moja ginekolog mówiła że niektóre kobiety tak mają po prostu

• Reja13 Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Cześć dziewczyny 🥹

Przybijam piątkę, bo u mnie też dziś 🐒 mieliśmy jechać na termy, a tu tabletka przeciwbólowa i kocyk, jutro skoczymy do miasteczka do parku i na lody, a wieczorem rozpalimy rodzinnego grilla. Niby kolejna owulacja w weekend 4-6 lipca i marzy mi się wyjazd autem do Berlina z mężem, bo mam to miasto na liście od lat 🚗 ale tak ciężko go wyrwać na jakiś wyjazd odkąd wykańczamy dom 🏡 nasze głowy muszą odpocząć

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy:
    witamina D3, Q10, Omega-3, kelp, kwas foliowy

🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni

TSH - 2,72 🆘
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
‹‹ 44 45 46 47 48
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ