STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Panna_M wrote:heeeej, oczywiście
jak bardzo nieregularne masz cykle? I to, że bezowulacyjne jest też potwierdzone?
Ostatnie 3 cykle to 52, 33, 46... kiedyś miałam sporo objawów owulacji, zazwyczaj w tych cyklach 33-35 dni. Teraz rzadko kiedy takie obserwuje, na wizytach kontrolnych u ginekologa zazwyczaj dowiaduje sie ze cykl byl bezowulacyjny. Monitoringu jako takiego nie miałam, moja ginekolog powiedziała zebyśmy spróbowali przez pół roku, jesli nic sie nie zadzieje to będziemy działać z monitoringiem i rozszerzonymi badaniami -
Aaagaa wrote:Ostatnie 3 cykle to 52, 33, 46... kiedyś miałam sporo objawów owulacji, zazwyczaj w tych cyklach 33-35 dni. Teraz rzadko kiedy takie obserwuje, na wizytach kontrolnych u ginekologa zazwyczaj dowiaduje sie ze cykl byl bezowulacyjny. Monitoringu jako takiego nie miałam, moja ginekolog powiedziała zebyśmy spróbowali przez pół roku, jesli nic sie nie zadzieje to będziemy działać z monitoringiem i rozszerzonymi badaniami👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
PA wrote:Dobrze, że masz ginekolog która po pół roku chce Cię wysłać na badania. Mój mi powiedział, że mam się 2 lata starać i tylko pytał czy partner badał nasienia. Na szczęście trafiłam do szpitala gdzie mnie zbadali i postawili diagnozę
O tym żeby starać sie rok i dopiero badać to słyszałam, ale dwa lata to już przesada. To dobrze, że zrobili Ci szybciej badania. W stopce widzę, że masz też problem z prolaktyną. Jak wysoka Ci wyszła? -
Aaagaa wrote:O tym żeby starać sie rok i dopiero badać to słyszałam, ale dwa lata to już przesada. To dobrze, że zrobili Ci szybciej badania. W stopce widzę, że masz też problem z prolaktyną. Jak wysoka Ci wyszła?
A prolaktynę miałam 592 ale to jest jakaś odmiana, której się nie leczy👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
Hej wszystkim! Nie sądziłam, że dotrę kiedyś w te czeluście internetu
Zrobiłam dzisiaj rano test, oczywiście negatywny i świat mi się dzisiaj trochę rozleciał na kawałki. Byłam pewna, że się w końcu udało. Za nami 7 cyklów naturalnych. Owulacja jest, ale niestety... Ginekolog zapewnia mnie, że musimy dobić do roku starań, żeby w ogóle zacząć się martwić. A ja nie wiem, czy mam siły.
Mam nadzieję, że Wam się uda, ale w serduchu dalej mam nadzieję, że i mi się uda.oliwia79 lubi tę wiadomość
-
Hermionka wrote:Hej wszystkim! Nie sądziłam, że dotrę kiedyś w te czeluście internetu
Zrobiłam dzisiaj rano test, oczywiście negatywny i świat mi się dzisiaj trochę rozleciał na kawałki. Byłam pewna, że się w końcu udało. Za nami 7 cyklów naturalnych. Owulacja jest, ale niestety... Ginekolog zapewnia mnie, że musimy dobić do roku starań, żeby w ogóle zacząć się martwić. A ja nie wiem, czy mam siły.
Mam nadzieję, że Wam się uda, ale w serduchu dalej mam nadzieję, że i mi się uda.
Trzymaj się ❤️ oby nastepny cykl był tym szczęśliwszym -
Hermionka wrote:Hej wszystkim! Nie sądziłam, że dotrę kiedyś w te czeluście internetu
Mam nadzieję, że Wam się uda, ale w serduchu dalej mam nadzieję, że i mi się uda.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Mam nadzieję, że Wam się uda, ale w serduchu dalej mam nadzieję, że i mi się uda.
Kochana mam dokładnie to samo 😔 już powoli tracę nadzieję. Z każdym cyklem jest coraz gorzej. Też już 7 cykli nam pękło 😔 -
nick nieaktualnyJa jestem załamana, mój mąż ma pracę tylko do końca lipca, to wiedzieliśmy, ale ja mam stałą pracę więc bym dostawała świadczenia, a on myślę, że znajdzie coś - a teraz ja się właśnie dowiedziałam, że najprawdopodobniej w lipcu lub w sierpniu dostanę wypowiedzenie. To jest coś okropnego, czekaliśmy 3 lata aż dostanę na czas nieokreślony, żebyśmy się zaczęli starać, bo przecież uda mi się za 1 razem ... a teraz znów musimy przełożyć starania.😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 13:53
-
Hej dziewczyny, wracam po długim weekendzie z mendą @ 😐
Zaczynamy nowy cykl, jedyne co mnie cieszy, że małpa przyszła jak w zegarku wg kalendarzyka bez żadnych opóźnień 🤭
W piątek narzeczony idzie na badania nasienia, a ja od jutro zaczynam kolejną stymulację Lamettą i zapisuję się na monitoring.
Oby ten cykl był dla nas szczęśliwy i dla Was też 🙏🩷Ounai, oliwia79, Reja13, catmole1 lubią tę wiadomość
👩🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
🧔♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅
11/2024 początek starania 👶
11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰
05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉 -
Nattkaa9888 wrote:Hej dziewczyny, wracam po długim weekendzie z mendą @ 😐
Zaczynamy nowy cykl, jedyne co mnie cieszy, że małpa przyszła jak w zegarku wg kalendarzyka bez żadnych opóźnień 🤭
W piątek narzeczony idzie na badania nasienia, a ja od jutro zaczynam kolejną stymulację Lamettą i zapisuję się na monitoring.
Oby ten cykl był dla nas szczęśliwy i dla Was też 🙏🩷
Powodzenia w nowym cyklu! 😊 Ja dalej czekam na @. Już 43 dzień 🙄 -
Okami wrote:Ja jestem załamana, mój mąż ma pracę tylko do końca lipca, to wiedzieliśmy, ale ja mam stałą pracę więc bym dostawała świadczenia, a on myślę, że znajdzie coś - a teraz ja się właśnie dowiedziałam, że najprawdopodobniej w lipcu lub w sierpniu dostanę wypowiedzenie. To jest coś okropnego, czekaliśmy 3 lata aż dostanę na czas nieokreślony, żebyśmy się zaczęli starać, bo przecież uda mi się za 1 razem ... a teraz znów musimy przełożyć starania.😔
A czemu dostaniesz wypowiedzenie? No właśnie tak to kurczę czasem bywa. Człowiek sobie planuje a tu lipa. Też miałam już plany i też myślałam że się uda za pierwszym razem bo przecież w poprzednie ciąże (jedna straciłam) zaszłam od razu a tu już pół roku minęło. Ja bym nie czekała chyba. Zależy ile się staracie też. Szkoda czasu. A może samo się wszystko jakoś poukłada z czasem 😊 -
Okami wrote:Ja jestem załamana, mój mąż ma pracę tylko do końca lipca, to wiedzieliśmy, ale ja mam stałą pracę więc bym dostawała świadczenia, a on myślę, że znajdzie coś - a teraz ja się właśnie dowiedziałam, że najprawdopodobniej w lipcu lub w sierpniu dostanę wypowiedzenie. To jest coś okropnego, czekaliśmy 3 lata aż dostanę na czas nieokreślony, żebyśmy się zaczęli starać, bo przecież uda mi się za 1 razem ... a teraz znów musimy przełożyć starania.😔BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualnyAnett9300 wrote:A czemu dostaniesz wypowiedzenie? No właśnie tak to kurczę czasem bywa. Człowiek sobie planuje a tu lipa. Też miałam już plany i też myślałam że się uda za pierwszym razem bo przecież w poprzednie ciąże (jedna straciłam) zaszłam od razu a tu już pół roku minęło. Ja bym nie czekała chyba. Zależy ile się staracie też. Szkoda czasu. A może samo się wszystko jakoś poukłada z czasem 😊
Z jednej strony nie chce czekać, z drugiej nie chce na świat sprowadzać dziecka gdzie oboje będziemy teraz bez pracy, ja bez żadnych świadczeń bez niczego, a dziecko kosztuje...wiadomo mamy oszczędności, ale te wizyty u lekarza, wyprawka wszystko kosztujeChciałbym się też na spokojnie poświęcić dziecku, a nie czekać tylko na moment żeby wrócić do pracy żeby mieć za co żyć
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Jesli masz umowe na czas nieokreslony i zaszlabys w ciaze w trakcie okresu wypowiedzenia to pracodawxa musi je cofnąć
-
Okami wrote:Mam na czas nieokreślony, właśnie miałam teraz rozmowę i jestem do końca sierpnia. Też chyba jest tak że jak już dostanę wypowiedzenie a nie jestem jeszcze w ciąży to może mnie zwolnić..?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 15:27
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Jesli w dniu wreczenia wypowiedzenia nie jestes w ciazy ale w trakcie trwania wypowiedzenia w nia zajdziesz to pracodawca jest zobowiazany cofnac wypowiedzenie na podstawie zaswiadczenia lekarskiego potwierdzajacego ciaze. Wiem, bo u mnie trwaja zwolnienia w pracy i spodziewalam sie tez dostac wiec mam obcykane.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Pamietaj, ze prawdopodobienstwo ze sie uda dla zdrowej pary wynosi 20-30% na cykl, ale jesli czujesz, ze coa jest nie tak, to moze warto zmienic ginekologa?
Wiem, to samo powtarza mi moja ginekolog. Może w głowie cały czas miałam tę "nastoletnią ciążę" i jak straszono, że to tak hop siup. Dam sobie jeszcze max 2 cykle i zaczniemy działać. Podeszłam do tematu i tak zadaniowo, bo brałam tabletki anty 10 lat i odstawiłam przy kontroli lekarza i od razu również chodziłam na monitoring owulacji. Od początku miałam cykle owulacyjne i tak jest do tej pory. Takie powierzchowne wyniki też w normie. Ale jeszcze chwila i zaczniemy szukać głębiej. -
Anett9300 wrote:Kochana mam dokładnie to samo 😔 już powoli tracę nadzieję. Z każdym cyklem jest coraz gorzej. Też już 7 cykli nam pękło 😔
Też tracę nadzieję, w szczególności, że mam już 34 lata. I mam taką z tyłu głowy myśl, że to już po prostu za późno. Dlatego dzisiaj tak się trochę rozpadłam na milion kawałków. Z drugiej strony nadzieja umiera ostatnia. Może wszystko, co najpiękniejsze jeszcze przed nami. Tego Ci życzę i nie poddawaj się. Ja jeszcze też walczę!
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Masz miesięczny okres wypowiedzenia? Ile czasu pracujesz już u tego pracodawcy? Po 6 miesiacach pracy powinnas miec 3-miesieczny okres wypowiedzenia. Jesli dzis dostaniesz wypowiedzenie to powinnas pracowac do konca wrzesnia co daloby Ci 3 miesiace na starania. Podpisalas porozumienie stron ze masz do lonca sierpnia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 17:14