X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Aaagaa Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    heeeej, oczywiście <3

jak bardzo nieregularne masz cykle? I to, że bezowulacyjne jest też potwierdzone?

Ostatnie 3 cykle to 52, 33, 46... kiedyś miałam sporo objawów owulacji, zazwyczaj w tych cyklach 33-35 dni. Teraz rzadko kiedy takie obserwuje, na wizytach kontrolnych u ginekologa zazwyczaj dowiaduje sie ze cykl byl bezowulacyjny. Monitoringu jako takiego nie miałam, moja ginekolog powiedziała zebyśmy spróbowali przez pół roku, jesli nic sie nie zadzieje to będziemy działać z monitoringiem i rozszerzonymi badaniami

• PA Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaagaa wrote:
    Ostatnie 3 cykle to 52, 33, 46... kiedyś miałam sporo objawów owulacji, zazwyczaj w tych cyklach 33-35 dni. Teraz rzadko kiedy takie obserwuje, na wizytach kontrolnych u ginekologa zazwyczaj dowiaduje sie ze cykl byl bezowulacyjny. Monitoringu jako takiego nie miałam, moja ginekolog powiedziała zebyśmy spróbowali przez pół roku, jesli nic sie nie zadzieje to będziemy działać z monitoringiem i rozszerzonymi badaniami
    Dobrze, że masz ginekolog która po pół roku chce Cię wysłać na badania. Mój mi powiedział, że mam się 2 lata starać i tylko pytał czy partner badał nasienia. Na szczęście trafiłam do szpitala gdzie mnie zbadali i postawili diagnozę

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • Aaagaa Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Dobrze, że masz ginekolog która po pół roku chce Cię wysłać na badania. Mój mi powiedział, że mam się 2 lata starać i tylko pytał czy partner badał nasienia. Na szczęście trafiłam do szpitala gdzie mnie zbadali i postawili diagnozę

O tym żeby starać sie rok i dopiero badać to słyszałam, ale dwa lata to już przesada. To dobrze, że zrobili Ci szybciej badania. W stopce widzę, że masz też problem z prolaktyną. Jak wysoka Ci wyszła?

• PA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaagaa wrote:
    O tym żeby starać sie rok i dopiero badać to słyszałam, ale dwa lata to już przesada. To dobrze, że zrobili Ci szybciej badania. W stopce widzę, że masz też problem z prolaktyną. Jak wysoka Ci wyszła?
    Też nie wiem skąd lekarz to wziął. Zraził mnie tym, że jak do niego przyszłam z wypisem to stwierdził, że po roku trzeba się badać i coś, że dobrze zrobiłam.
    A prolaktynę miałam 592 ale to jest jakaś odmiana, której się nie leczy

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • Hermionka Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! Nie sądziłam, że dotrę kiedyś w te czeluście internetu :) Zrobiłam dzisiaj rano test, oczywiście negatywny i świat mi się dzisiaj trochę rozleciał na kawałki. Byłam pewna, że się w końcu udało. Za nami 7 cyklów naturalnych. Owulacja jest, ale niestety... Ginekolog zapewnia mnie, że musimy dobić do roku starań, żeby w ogóle zacząć się martwić. A ja nie wiem, czy mam siły.
    Mam nadzieję, że Wam się uda, ale w serduchu dalej mam nadzieję, że i mi się uda.

oliwia79 lubi tę wiadomość

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:
    Hej wszystkim! Nie sądziłam, że dotrę kiedyś w te czeluście internetu :) Zrobiłam dzisiaj rano test, oczywiście negatywny i świat mi się dzisiaj trochę rozleciał na kawałki. Byłam pewna, że się w końcu udało. Za nami 7 cyklów naturalnych. Owulacja jest, ale niestety... Ginekolog zapewnia mnie, że musimy dobić do roku starań, żeby w ogóle zacząć się martwić. A ja nie wiem, czy mam siły.
    Mam nadzieję, że Wam się uda, ale w serduchu dalej mam nadzieję, że i mi się uda.

Trzymaj się ❤️ oby nastepny cykl był tym szczęśliwszym

• Ounai Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:
    Pamietaj, ze prawdopodobienstwo ze sie uda dla zdrowej pary wynosi 20-30% na cykl, ale jesli czujesz, ze coa jest nie tak, to moze warto zmienic ginekologa?

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:

Kochana mam dokładnie to samo 😔 już powoli tracę nadzieję. Z każdym cyklem jest coraz gorzej. Też już 7 cykli nam pękło 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem załamana, mój mąż ma pracę tylko do końca lipca, to wiedzieliśmy, ale ja mam stałą pracę więc bym dostawała świadczenia, a on myślę, że znajdzie coś - a teraz ja się właśnie dowiedziałam, że najprawdopodobniej w lipcu lub w sierpniu dostanę wypowiedzenie. To jest coś okropnego, czekaliśmy 3 lata aż dostanę na czas nieokreślony, żebyśmy się zaczęli starać, bo przecież uda mi się za 1 razem ... a teraz znów musimy przełożyć starania.😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 13:53

• Nattkaa9888 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wracam po długim weekendzie z mendą @ 😐
    Zaczynamy nowy cykl, jedyne co mnie cieszy, że małpa przyszła jak w zegarku wg kalendarzyka bez żadnych opóźnień 🤭
    W piątek narzeczony idzie na badania nasienia, a ja od jutro zaczynam kolejną stymulację Lamettą i zapisuję się na monitoring.
    Oby ten cykl był dla nas szczęśliwy i dla Was też 🙏🩷

Ounai, oliwia79, Reja13, catmole1 lubią tę wiadomość

👩‍🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
    🧔‍♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅

11/2024 początek starania 👶

11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰

05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
    05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    Hej dziewczyny, wracam po długim weekendzie z mendą @ 😐
    Zaczynamy nowy cykl, jedyne co mnie cieszy, że małpa przyszła jak w zegarku wg kalendarzyka bez żadnych opóźnień 🤭
    W piątek narzeczony idzie na badania nasienia, a ja od jutro zaczynam kolejną stymulację Lamettą i zapisuję się na monitoring.
    Oby ten cykl był dla nas szczęśliwy i dla Was też 🙏🩷

Powodzenia w nowym cyklu! 😊 Ja dalej czekam na @. Już 43 dzień 🙄

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    Ja jestem załamana, mój mąż ma pracę tylko do końca lipca, to wiedzieliśmy, ale ja mam stałą pracę więc bym dostawała świadczenia, a on myślę, że znajdzie coś - a teraz ja się właśnie dowiedziałam, że najprawdopodobniej w lipcu lub w sierpniu dostanę wypowiedzenie. To jest coś okropnego, czekaliśmy 3 lata aż dostanę na czas nieokreślony, żebyśmy się zaczęli starać, bo przecież uda mi się za 1 razem ... a teraz znów musimy przełożyć starania.😔

A czemu dostaniesz wypowiedzenie? No właśnie tak to kurczę czasem bywa. Człowiek sobie planuje a tu lipa. Też miałam już plany i też myślałam że się uda za pierwszym razem bo przecież w poprzednie ciąże (jedna straciłam) zaszłam od razu a tu już pół roku minęło. Ja bym nie czekała chyba. Zależy ile się staracie też. Szkoda czasu. A może samo się wszystko jakoś poukłada z czasem 😊

• Ounai Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    Jesli masz umowe na czas nieokreslony i zaszlabys w ciaze w trakcie okresu wypowiedzenia to pracodawxa musi je cofnąć

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    A czemu dostaniesz wypowiedzenie? No właśnie tak to kurczę czasem bywa. Człowiek sobie planuje a tu lipa. Też miałam już plany i też myślałam że się uda za pierwszym razem bo przecież w poprzednie ciąże (jedna straciłam) zaszłam od razu a tu już pół roku minęło. Ja bym nie czekała chyba. Zależy ile się staracie też. Szkoda czasu. A może samo się wszystko jakoś poukłada z czasem 😊
    Powiedzieli mi że kwestia finansowa i redukują etaty, moje stanowisko zupełnie zostanie usunięte.
    Z jednej strony nie chce czekać, z drugiej nie chce na świat sprowadzać dziecka gdzie oboje będziemy teraz bez pracy, ja bez żadnych świadczeń bez niczego, a dziecko kosztuje...wiadomo mamy oszczędności, ale te wizyty u lekarza, wyprawka wszystko kosztuje :( Chciałbym się też na spokojnie poświęcić dziecku, a nie czekać tylko na moment żeby wrócić do pracy żeby mieć za co żyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jesli masz umowe na czas nieokreslony i zaszlabys w ciaze w trakcie okresu wypowiedzenia to pracodawxa musi je cofnąć
    Mam na czas nieokreślony, właśnie miałam teraz rozmowę i jestem do końca sierpnia. Też chyba jest tak że jak już dostanę wypowiedzenie a nie jestem jeszcze w ciąży to może mnie zwolnić..?

• Ounai Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    Mam na czas nieokreślony, właśnie miałam teraz rozmowę i jestem do końca sierpnia. Też chyba jest tak że jak już dostanę wypowiedzenie a nie jestem jeszcze w ciąży to może mnie zwolnić..?
    Masz miesięczny okres wypowiedzenia? Ile czasu pracujesz już u tego pracodawcy? Po 6 miesiacach pracy powinnas miec 3-miesieczny okres wypowiedzenia. Jesli dzis dostaniesz wypowiedzenie to powinnas pracowac do konca wrzesnia co daloby Ci 3 miesiace na starania. Podpisalas porozumienie stron ze masz do lonca sierpnia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 15:27

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli w dniu wreczenia wypowiedzenia nie jestes w ciazy ale w trakcie trwania wypowiedzenia w nia zajdziesz to pracodawca jest zobowiazany cofnac wypowiedzenie na podstawie zaswiadczenia lekarskiego potwierdzajacego ciaze. Wiem, bo u mnie trwaja zwolnienia w pracy i spodziewalam sie tez dostac wiec mam obcykane.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Hermionka Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Pamietaj, ze prawdopodobienstwo ze sie uda dla zdrowej pary wynosi 20-30% na cykl, ale jesli czujesz, ze coa jest nie tak, to moze warto zmienic ginekologa?

Wiem, to samo powtarza mi moja ginekolog. Może w głowie cały czas miałam tę "nastoletnią ciążę" i jak straszono, że to tak hop siup. Dam sobie jeszcze max 2 cykle i zaczniemy działać. Podeszłam do tematu i tak zadaniowo, bo brałam tabletki anty 10 lat i odstawiłam przy kontroli lekarza i od razu również chodziłam na monitoring owulacji. Od początku miałam cykle owulacyjne i tak jest do tej pory. Takie powierzchowne wyniki też w normie. Ale jeszcze chwila i zaczniemy szukać głębiej.

• Hermionka Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Kochana mam dokładnie to samo 😔 już powoli tracę nadzieję. Z każdym cyklem jest coraz gorzej. Też już 7 cykli nam pękło 😔

Też tracę nadzieję, w szczególności, że mam już 34 lata. I mam taką z tyłu głowy myśl, że to już po prostu za późno. Dlatego dzisiaj tak się trochę rozpadłam na milion kawałków. Z drugiej strony nadzieja umiera ostatnia. Może wszystko, co najpiękniejsze jeszcze przed nami. Tego Ci życzę i nie poddawaj się. Ja jeszcze też walczę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Masz miesięczny okres wypowiedzenia? Ile czasu pracujesz już u tego pracodawcy? Po 6 miesiacach pracy powinnas miec 3-miesieczny okres wypowiedzenia. Jesli dzis dostaniesz wypowiedzenie to powinnas pracowac do konca wrzesnia co daloby Ci 3 miesiace na starania. Podpisalas porozumienie stron ze masz do lonca sierpnia?
    Pracuje już prawie 3 lata ale jeszcze niecałe, mam umowę na czas nieokreślony dopiero od marca...niby coś mówili, że mam miesiąc wypowiedzenia i że możemy się umówić na 2 miesiące żebym coś sobie znalazła, na razie jeszcze nic nie podpisywałam, tylko miałam rozmowę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 17:14

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ