X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Aaagaa Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    heeeej, oczywiście <3

jak bardzo nieregularne masz cykle? I to, że bezowulacyjne jest też potwierdzone?

Ostatnie 3 cykle to 52, 33, 46... kiedyś miałam sporo objawów owulacji, zazwyczaj w tych cyklach 33-35 dni. Teraz rzadko kiedy takie obserwuje, na wizytach kontrolnych u ginekologa zazwyczaj dowiaduje sie ze cykl byl bezowulacyjny. Monitoringu jako takiego nie miałam, moja ginekolog powiedziała zebyśmy spróbowali przez pół roku, jesli nic sie nie zadzieje to będziemy działać z monitoringiem i rozszerzonymi badaniami

• PA Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaagaa wrote:
    Ostatnie 3 cykle to 52, 33, 46... kiedyś miałam sporo objawów owulacji, zazwyczaj w tych cyklach 33-35 dni. Teraz rzadko kiedy takie obserwuje, na wizytach kontrolnych u ginekologa zazwyczaj dowiaduje sie ze cykl byl bezowulacyjny. Monitoringu jako takiego nie miałam, moja ginekolog powiedziała zebyśmy spróbowali przez pół roku, jesli nic sie nie zadzieje to będziemy działać z monitoringiem i rozszerzonymi badaniami
    Dobrze, że masz ginekolog która po pół roku chce Cię wysłać na badania. Mój mi powiedział, że mam się 2 lata starać i tylko pytał czy partner badał nasienia. Na szczęście trafiłam do szpitala gdzie mnie zbadali i postawili diagnozę

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • Aaagaa Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Dobrze, że masz ginekolog która po pół roku chce Cię wysłać na badania. Mój mi powiedział, że mam się 2 lata starać i tylko pytał czy partner badał nasienia. Na szczęście trafiłam do szpitala gdzie mnie zbadali i postawili diagnozę

O tym żeby starać sie rok i dopiero badać to słyszałam, ale dwa lata to już przesada. To dobrze, że zrobili Ci szybciej badania. W stopce widzę, że masz też problem z prolaktyną. Jak wysoka Ci wyszła?

• PA Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaagaa wrote:
    O tym żeby starać sie rok i dopiero badać to słyszałam, ale dwa lata to już przesada. To dobrze, że zrobili Ci szybciej badania. W stopce widzę, że masz też problem z prolaktyną. Jak wysoka Ci wyszła?
    Też nie wiem skąd lekarz to wziął. Zraził mnie tym, że jak do niego przyszłam z wypisem to stwierdził, że po roku trzeba się badać i coś, że dobrze zrobiłam.
    A prolaktynę miałam 592 ale to jest jakaś odmiana, której się nie leczy

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • Hermionka Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! Nie sądziłam, że dotrę kiedyś w te czeluście internetu :) Zrobiłam dzisiaj rano test, oczywiście negatywny i świat mi się dzisiaj trochę rozleciał na kawałki. Byłam pewna, że się w końcu udało. Za nami 7 cyklów naturalnych. Owulacja jest, ale niestety... Ginekolog zapewnia mnie, że musimy dobić do roku starań, żeby w ogóle zacząć się martwić. A ja nie wiem, czy mam siły.
    Mam nadzieję, że Wam się uda, ale w serduchu dalej mam nadzieję, że i mi się uda.

oliwia79 lubi tę wiadomość

• oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:
    Hej wszystkim! Nie sądziłam, że dotrę kiedyś w te czeluście internetu :) Zrobiłam dzisiaj rano test, oczywiście negatywny i świat mi się dzisiaj trochę rozleciał na kawałki. Byłam pewna, że się w końcu udało. Za nami 7 cyklów naturalnych. Owulacja jest, ale niestety... Ginekolog zapewnia mnie, że musimy dobić do roku starań, żeby w ogóle zacząć się martwić. A ja nie wiem, czy mam siły.
    Mam nadzieję, że Wam się uda, ale w serduchu dalej mam nadzieję, że i mi się uda.

Trzymaj się ❤️ oby nastepny cykl był tym szczęśliwszym

• Ounai Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:
    Pamietaj, ze prawdopodobienstwo ze sie uda dla zdrowej pary wynosi 20-30% na cykl, ale jesli czujesz, ze coa jest nie tak, to moze warto zmienic ginekologa?

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:

Kochana mam dokładnie to samo 😔 już powoli tracę nadzieję. Z każdym cyklem jest coraz gorzej. Też już 7 cykli nam pękło 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem załamana, mój mąż ma pracę tylko do końca lipca, to wiedzieliśmy, ale ja mam stałą pracę więc bym dostawała świadczenia, a on myślę, że znajdzie coś - a teraz ja się właśnie dowiedziałam, że najprawdopodobniej w lipcu lub w sierpniu dostanę wypowiedzenie. To jest coś okropnego, czekaliśmy 3 lata aż dostanę na czas nieokreślony, żebyśmy się zaczęli starać, bo przecież uda mi się za 1 razem ... a teraz znów musimy przełożyć starania.😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 13:53

• Nattkaa9888 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wracam po długim weekendzie z mendą @ 😐
    Zaczynamy nowy cykl, jedyne co mnie cieszy, że małpa przyszła jak w zegarku wg kalendarzyka bez żadnych opóźnień 🤭
    W piątek narzeczony idzie na badania nasienia, a ja od jutro zaczynam kolejną stymulację Lamettą i zapisuję się na monitoring.
    Oby ten cykl był dla nas szczęśliwy i dla Was też 🙏🩷

Ounai, oliwia79, Reja13, catmole1 lubią tę wiadomość

👩‍🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
    🧔‍♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅

11/2024 początek starania 👶

11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰

05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
    05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    Hej dziewczyny, wracam po długim weekendzie z mendą @ 😐
    Zaczynamy nowy cykl, jedyne co mnie cieszy, że małpa przyszła jak w zegarku wg kalendarzyka bez żadnych opóźnień 🤭
    W piątek narzeczony idzie na badania nasienia, a ja od jutro zaczynam kolejną stymulację Lamettą i zapisuję się na monitoring.
    Oby ten cykl był dla nas szczęśliwy i dla Was też 🙏🩷

Powodzenia w nowym cyklu! 😊 Ja dalej czekam na @. Już 43 dzień 🙄

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    Ja jestem załamana, mój mąż ma pracę tylko do końca lipca, to wiedzieliśmy, ale ja mam stałą pracę więc bym dostawała świadczenia, a on myślę, że znajdzie coś - a teraz ja się właśnie dowiedziałam, że najprawdopodobniej w lipcu lub w sierpniu dostanę wypowiedzenie. To jest coś okropnego, czekaliśmy 3 lata aż dostanę na czas nieokreślony, żebyśmy się zaczęli starać, bo przecież uda mi się za 1 razem ... a teraz znów musimy przełożyć starania.😔

A czemu dostaniesz wypowiedzenie? No właśnie tak to kurczę czasem bywa. Człowiek sobie planuje a tu lipa. Też miałam już plany i też myślałam że się uda za pierwszym razem bo przecież w poprzednie ciąże (jedna straciłam) zaszłam od razu a tu już pół roku minęło. Ja bym nie czekała chyba. Zależy ile się staracie też. Szkoda czasu. A może samo się wszystko jakoś poukłada z czasem 😊

• Ounai Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    Jesli masz umowe na czas nieokreslony i zaszlabys w ciaze w trakcie okresu wypowiedzenia to pracodawxa musi je cofnąć

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    A czemu dostaniesz wypowiedzenie? No właśnie tak to kurczę czasem bywa. Człowiek sobie planuje a tu lipa. Też miałam już plany i też myślałam że się uda za pierwszym razem bo przecież w poprzednie ciąże (jedna straciłam) zaszłam od razu a tu już pół roku minęło. Ja bym nie czekała chyba. Zależy ile się staracie też. Szkoda czasu. A może samo się wszystko jakoś poukłada z czasem 😊
    Powiedzieli mi że kwestia finansowa i redukują etaty, moje stanowisko zupełnie zostanie usunięte.
    Z jednej strony nie chce czekać, z drugiej nie chce na świat sprowadzać dziecka gdzie oboje będziemy teraz bez pracy, ja bez żadnych świadczeń bez niczego, a dziecko kosztuje...wiadomo mamy oszczędności, ale te wizyty u lekarza, wyprawka wszystko kosztuje :( Chciałbym się też na spokojnie poświęcić dziecku, a nie czekać tylko na moment żeby wrócić do pracy żeby mieć za co żyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jesli masz umowe na czas nieokreslony i zaszlabys w ciaze w trakcie okresu wypowiedzenia to pracodawxa musi je cofnąć
    Mam na czas nieokreślony, właśnie miałam teraz rozmowę i jestem do końca sierpnia. Też chyba jest tak że jak już dostanę wypowiedzenie a nie jestem jeszcze w ciąży to może mnie zwolnić..?

• Ounai Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    Mam na czas nieokreślony, właśnie miałam teraz rozmowę i jestem do końca sierpnia. Też chyba jest tak że jak już dostanę wypowiedzenie a nie jestem jeszcze w ciąży to może mnie zwolnić..?
    Masz miesięczny okres wypowiedzenia? Ile czasu pracujesz już u tego pracodawcy? Po 6 miesiacach pracy powinnas miec 3-miesieczny okres wypowiedzenia. Jesli dzis dostaniesz wypowiedzenie to powinnas pracowac do konca wrzesnia co daloby Ci 3 miesiace na starania. Podpisalas porozumienie stron ze masz do lonca sierpnia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 15:27

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli w dniu wreczenia wypowiedzenia nie jestes w ciazy ale w trakcie trwania wypowiedzenia w nia zajdziesz to pracodawca jest zobowiazany cofnac wypowiedzenie na podstawie zaswiadczenia lekarskiego potwierdzajacego ciaze. Wiem, bo u mnie trwaja zwolnienia w pracy i spodziewalam sie tez dostac wiec mam obcykane.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Hermionka Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Pamietaj, ze prawdopodobienstwo ze sie uda dla zdrowej pary wynosi 20-30% na cykl, ale jesli czujesz, ze coa jest nie tak, to moze warto zmienic ginekologa?

Wiem, to samo powtarza mi moja ginekolog. Może w głowie cały czas miałam tę "nastoletnią ciążę" i jak straszono, że to tak hop siup. Dam sobie jeszcze max 2 cykle i zaczniemy działać. Podeszłam do tematu i tak zadaniowo, bo brałam tabletki anty 10 lat i odstawiłam przy kontroli lekarza i od razu również chodziłam na monitoring owulacji. Od początku miałam cykle owulacyjne i tak jest do tej pory. Takie powierzchowne wyniki też w normie. Ale jeszcze chwila i zaczniemy szukać głębiej.

• Hermionka Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Kochana mam dokładnie to samo 😔 już powoli tracę nadzieję. Z każdym cyklem jest coraz gorzej. Też już 7 cykli nam pękło 😔

Też tracę nadzieję, w szczególności, że mam już 34 lata. I mam taką z tyłu głowy myśl, że to już po prostu za późno. Dlatego dzisiaj tak się trochę rozpadłam na milion kawałków. Z drugiej strony nadzieja umiera ostatnia. Może wszystko, co najpiękniejsze jeszcze przed nami. Tego Ci życzę i nie poddawaj się. Ja jeszcze też walczę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Masz miesięczny okres wypowiedzenia? Ile czasu pracujesz już u tego pracodawcy? Po 6 miesiacach pracy powinnas miec 3-miesieczny okres wypowiedzenia. Jesli dzis dostaniesz wypowiedzenie to powinnas pracowac do konca wrzesnia co daloby Ci 3 miesiace na starania. Podpisalas porozumienie stron ze masz do lonca sierpnia?
    Pracuje już prawie 3 lata ale jeszcze niecałe, mam umowę na czas nieokreślony dopiero od marca...niby coś mówili, że mam miesiąc wypowiedzenia i że możemy się umówić na 2 miesiące żebym coś sobie znalazła, na razie jeszcze nic nie podpisywałam, tylko miałam rozmowę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 17:14

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ