X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • CaroOline Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dzień przed @ i dziś zaczęłam skąpo krwawić.. bez skrzepów podbrzusze piecze i delikatnie cmi . Jestem na wyjeździe z rodziną ... I przed obiadem wypiłam 1.5 piwa jak myślicie mogę zrobić test koło 19 ? Nie oceniajcie mnie .. poprostu Nie myślałam że mogło by się udać.. chociaż jak widzę te delikatne krwawienie to sama Noe wiem co mam myśleć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 15:59

• Reja13 Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaroOline wrote:
    Dziewczyny mam dzień przed @ i dziś zaczęłam skąpo krwawić.. bez skrzepów podbrzusze piecze i delikatnie cmi . Jestem na wyjeździe z rodziną ... I przed obiadem wypiłam 1.5 piwa jak myślicie mogę zrobić test koło 19 ? Nie oceniajcie mnie .. poprostu Nie myślałam że mogło by się udać.. chociaż jak widzę te delikatne krwawienie to sama Noe wiem co mam myśleć

Nie robiłabym dziś testu, zobacz jutro - jeśli krwawienie jest dalej to po prostu okres i test zachowaj na kolejne cykle 🙂

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy:
    witamina D3, Q10, Omega-3, kelp, kwas foliowy

🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni

TSH - 2,72 🆘
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • CaroOline Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    Nie robiłabym dziś testu, zobacz jutro - jeśli krwawienie jest dalej to po prostu okres i test zachowaj na kolejne cykle 🙂
    Tylko te krwawienie jest delikatne bez skrzepów

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaroOline wrote:

Myślę że to okres się rozkręca niestety 😞

oliwia79, Ounai lubią tę wiadomość

• Reja13 Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaroOline wrote:
    Tylko te krwawienie jest delikatne bez skrzepów

Odkąd się staramy też zdarzają mi się takie miesiączki, dziwne krwawienie w 1 dzień, a kolejne już normalnie. Poczekaj do jutra.

35 😍 38 😎

💊 Suplementy:

TSH - 2,72 🆘
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • CaroOline Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości zrobiłam test i wyszedl negatywny . Krwawienie dalej jest ale raz brąz raz czerwone nadal brak skrzepów tampona wymieniam co godzinę

• Lianaa Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anety, Reja - tulę dziewczyny 😞❤️
    Fajnie jest wiedzieć, że nie jest się samym.

Reja13 lubi tę wiadomość

📝Agata
    ⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
    ⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
    •Zaczynamy na luzie…🍓🍋‍🟩🍋
    •Wstępna cytologia oraz USG: OK
    •USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33
    •Czasami cykl lubi poświrować
    •Refluks, Nadciśnienie, Wahania Glikemii
    💊Pueria Uno
    💊Witamina D3
    💊Inozytol
    💊Omega3+ADEK

Czekamy…✊
  • PA Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj na monitoringu, liczyłam, że najdalej w poniedziałek będę miała owulację. Niestety muszę iść znowu we wtorek,bo pęcherzyki są za małe jeszcze🙁

👩 PCOS, hiperprolaktynemia
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle
    06/25 lametta+ estrofem
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    Przybijam piątkę, bo u mnie też dziś 🐒 mieliśmy jechać na termy, a tu tabletka przeciwbólowa i kocyk, jutro skoczymy do miasteczka do parku i na lody, a wieczorem rozpalimy rodzinnego grilla. Niby kolejna owulacja w weekend 4-6 lipca i marzy mi się wyjazd autem do Berlina z mężem, bo mam to miasto na liście od lat 🚗 ale tak ciężko go wyrwać na jakiś wyjazd odkąd wykańczamy dom 🏡 nasze głowy muszą odpocząć
    Oooo my tez wykańczamy właśnie dom. Rozumiem stan zmęczenia, też już czekam żeby w końcu odpocząć

Reja13 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Reja13 Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Ja byłam dzisiaj na monitoringu, liczyłam, że najdalej w poniedziałek będę miała owulację. Niestety muszę iść znowu we wtorek,bo pęcherzyki są za małe jeszcze🙁

Też w lipcu planuję się zapisać do mojej ginekolog na monitoring ❤️

35 😍 38 😎

💊 Suplementy:

TSH - 2,72 🆘
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • _Hope Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przeczytałam cały wątek i jeśli można chciałbym do Was dołączyć. ☺️

Jestem Natalia, mam 33 lata.
    Staramy się o 3 malucha.
    Mamy już córeczkę z 2021 roku i synka z grudnia 2023.
    O pierwszą ciążę walczyliśmy ponad 3 lata (mnóstwo badań z wynikami bez zastrzeżeń, monitoringi, stymulacje lekami i zastrzykami, zabiegi, inseminacje, w końcu udało się naturalnie, a przyczyna niepłodności pozostała nieznana). O synka starania już nie trwały tak długo, ale nie stało się to też "od razu".
    Mam nadzieję, że uda nam się wywalczyć 3 skarb. Naturalnie, ponieważ nie chcę ponownie przechodzić przez te wszystkie wizyty/monitoringi itd. bo strasznie wykończało mnie to psychicznie. 😣

Tak więc próbujemy bez pomocy lekarskiej i czekam aż 🐒 się spóźni żeby wykonać test ⏸️ albo na okres, by rozpocząć kolejny miesiąc prób.

Mam przeczucie, że w tym miesiącu też się nie udało, ale mimo to jakaś nadzieja zawsze się tli 🫣

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    Odkąd się staramy też zdarzają mi się takie miesiączki, dziwne krwawienie w 1 dzień, a kolejne już normalnie. Poczekaj do jutra.

Mam to samo odkad zaczelismy sie starac.

• oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak naprawdę odpuścić starania? Wszyscy mówią, że jak przestali się starać i pilnować dni płodnych, to się udało – nawet moja koleżanka przyjechała z dzieckiem i mówi dokładnie to samo. Ale szczerze… nie chce mi się wierzyć, że wystarczy ‘nie chcieć’ i nagle pyk – ciąża. Jak przestać analizować, liczyć, mieć nadzieję? Macie na to jakiś sposób, który naprawdę działa?

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Dziewczyny, jak naprawdę odpuścić starania? Wszyscy mówią, że jak przestali się starać i pilnować dni płodnych, to się udało – nawet moja koleżanka przyjechała z dzieckiem i mówi dokładnie to samo. Ale szczerze… nie chce mi się wierzyć, że wystarczy ‘nie chcieć’ i nagle pyk – ciąża. Jak przestać analizować, liczyć, mieć nadzieję? Macie na to jakiś sposób, który naprawdę działa?

Chętnie dołączę się do pytania bo ciągle słyszę dokładnie to samo i zastanawiam się jak? Moja koleżanka tez miała problem z zajściem w drugą ciążę. Goniła co miesiąc na monitoring i mimo leków miała bezowulacyjne cykle. Najpierw była zdołowana ale zawzięta a w końcu powiedziała trudno najwyżej będą mieć tylko jedno dziecko i w następnym cyklu zaszła w ciążę. Jak? Ona sama nie wie jak to wytłumaczyć ale chyba coś w tym jest. Może po prostu w końcu przychodzi tak moment niemocy, kiedy człowiek ma dość i chce po prostu odpuścić. Może faktycznie hormon stresu tak działa że blokuje to wszystko? Nie mam pojęcia

• Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Moim zdaniem nie da sie. Czesto jest tak, ze cos po prostu sie wydarzy takiego, ze nie masz czasu myslec, albo tak jak bylo u nas, odpuscilam w udanym cyklu bo mi sie wydawalo, ze i tak bez pomocy sie nie uda a mielismy zaczac konkretnie dzialac miesiac pozniej. Nieltorzy rezygnuja z forum, pomiarow, znajduja sobie dodatkowe zajecia zeby nie myslec. Inni stwierdzaja ze pewnie i tak sie nie uda. A sa tez i tacy ktorzy naprawde potrzebuja pomocy.

age.png

age.png
  • PA Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka stwierdziła, że nie będzie miała dzieci. Ułożyła już sobie plan, że będzie zwiedzać, podróżować i nagle 2 kreski.

Ciocia która miała kilka prób kończących się niepowodzeniem zmieniła pracę na taką w której nie miała czasu myśleć i po 17 latach małżeństwa pojawiło się dziecko.

Patrząc na te historie jakoś po odpuszczeniu starań lub zajęciu myśli się udaje, tylko nie mam pojęcia jak to zrobić samemu

👩 PCOS, hiperprolaktynemia
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle
    06/25 lametta+ estrofem
  • Milunia Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:

Ja w tym miesiącu też mam mega dziwnie. @ miała się zacząć w niedzielę a przyszła wieczorem w środę. Dziś sobota i już jak by koniec a zawsze to było 6-7 dni🤷🏼‍♀️ brzuch bolał tylko przed, drugi dzień zawsze był ciężki a tym razem lajcik. I brak skrzepów. Co to się dzieje to ja nie wiem.

• Okami Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie ostatnio znajomi powiedzieli, że bardzo długo się starali bez skutku i stwierdzili, że bo po prostu się nie da i udało się jak odpuścili - ale myślę że to było odpuszczenie bardziej takie, że pogodzili się z tym że nic z tego nie będzie, nie było mierzenia temperatur, testów owu i oczekiwania kiedy zrobić test - ale też nie było tak że kochali się kiedy chcieli, myślę że mimo wszystko gdzieś tam myśl o płodnych dniach była, ale może takie to nie było zegarkowe. Ja zauważyłam, że jak mówię że mam dni płodne lub że pik LH to nam to ❤️ w ogóle nie idzie, jest jakaś taka presją, wykonanie zadania. A w jakichś takich spontanicznych momentach wychodzi to lepiej - więc może takie seruszkowanie w dni płodne, ale jak się nam zachęcę a jak nie to nie.

Ja w zeszłym cyklu trochę zrezygnowałam z forum, już nie wyszukiwałam każdych objawów, nie wykonywałam testów, po prostu czekałam na miesiączkę. Niestety przyszła, ale był to cykl mniej stresujący, myślę że w tym zrobię to samo, bardziej nastawiam się na miesiączkę, nie szukam objawów i zobaczymy co dalej.

29 👱‍♀️ 29 💁‍♂️

żelazo 14,3 ⬆️
    TSH 2,461 (może być lepiej)✔️
    FT3 2,57
    FT4 0,95
    FSH 5,16 ✔️
    LH 4,02 ✔️
    Estradiol 34,00 ✔️
    Testosteron 31,34 ✔️
    Proklatyna 30,68 ng/ml | 650.42 μIU/mL❌
    Witamina B12 389,0 ⬆️
    Kwas foliowy 14,06 ✔️
    Ferrytyna 44,41 ⬆️
    Witamina D3 metabolit 25(OH) 25,30 ⬆️

Długość cyklu: 26
    Suplementacja: Pregnastart
    Od czerwca: wit D3+K2, B12, Żelazo, Selen, Magnez, wit C 1000, olej z wiesiołka, niepokalanek

On: Pregnastart on, Magnez

▶️ 03.2025r.
‹‹ 44 45 46 47 48
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ