STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
CaroOline wrote:Tylko te krwawienie jest delikatne bez skrzepów
Odkąd się staramy też zdarzają mi się takie miesiączki, dziwne krwawienie w 1 dzień, a kolejne już normalnie. Poczekaj do jutra.35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy:
witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno
🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72 🆘
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Anety, Reja - tulę dziewczyny 😞❤️
Fajnie jest wiedzieć, że nie jest się samym.Reja13 lubi tę wiadomość
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
•Cyto oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne 🤷♀️
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Wiesiołek💊Żelazo+C
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
•TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93 •FERR 23
🩸🔜 3CS.
🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG -
Ja byłam dzisiaj na monitoringu, liczyłam, że najdalej w poniedziałek będę miała owulację. Niestety muszę iść znowu we wtorek,bo pęcherzyki są za małe jeszcze🙁👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
Reja13 wrote:Przybijam piątkę, bo u mnie też dziś 🐒 mieliśmy jechać na termy, a tu tabletka przeciwbólowa i kocyk, jutro skoczymy do miasteczka do parku i na lody, a wieczorem rozpalimy rodzinnego grilla. Niby kolejna owulacja w weekend 4-6 lipca i marzy mi się wyjazd autem do Berlina z mężem, bo mam to miasto na liście od lat 🚗 ale tak ciężko go wyrwać na jakiś wyjazd odkąd wykańczamy dom 🏡 nasze głowy muszą odpocząć
Reja13 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
PA wrote:Ja byłam dzisiaj na monitoringu, liczyłam, że najdalej w poniedziałek będę miała owulację. Niestety muszę iść znowu we wtorek,bo pęcherzyki są za małe jeszcze🙁
Też w lipcu planuję się zapisać do mojej ginekolog na monitoring ❤️35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy:
witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno
🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72 🆘
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Dziewczyny, jak naprawdę odpuścić starania? Wszyscy mówią, że jak przestali się starać i pilnować dni płodnych, to się udało – nawet moja koleżanka przyjechała z dzieckiem i mówi dokładnie to samo. Ale szczerze… nie chce mi się wierzyć, że wystarczy ‘nie chcieć’ i nagle pyk – ciąża. Jak przestać analizować, liczyć, mieć nadzieję? Macie na to jakiś sposób, który naprawdę działa?
Pyz_a lubi tę wiadomość
-
oliwia79 wrote:Dziewczyny, jak naprawdę odpuścić starania? Wszyscy mówią, że jak przestali się starać i pilnować dni płodnych, to się udało – nawet moja koleżanka przyjechała z dzieckiem i mówi dokładnie to samo. Ale szczerze… nie chce mi się wierzyć, że wystarczy ‘nie chcieć’ i nagle pyk – ciąża. Jak przestać analizować, liczyć, mieć nadzieję? Macie na to jakiś sposób, który naprawdę działa?
Chętnie dołączę się do pytania bo ciągle słyszę dokładnie to samo i zastanawiam się jak? Moja koleżanka tez miała problem z zajściem w drugą ciążę. Goniła co miesiąc na monitoring i mimo leków miała bezowulacyjne cykle. Najpierw była zdołowana ale zawzięta a w końcu powiedziała trudno najwyżej będą mieć tylko jedno dziecko i w następnym cyklu zaszła w ciążę. Jak? Ona sama nie wie jak to wytłumaczyć ale chyba coś w tym jest. Może po prostu w końcu przychodzi tak moment niemocy, kiedy człowiek ma dość i chce po prostu odpuścić. Może faktycznie hormon stresu tak działa że blokuje to wszystko? Nie mam pojęcia -
oliwia79 wrote:Dziewczyny, jak naprawdę odpuścić starania? Wszyscy mówią, że jak przestali się starać i pilnować dni płodnych, to się udało – nawet moja koleżanka przyjechała z dzieckiem i mówi dokładnie to samo. Ale szczerze… nie chce mi się wierzyć, że wystarczy ‘nie chcieć’ i nagle pyk – ciąża. Jak przestać analizować, liczyć, mieć nadzieję? Macie na to jakiś sposób, który naprawdę działa?BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Moja koleżanka stwierdziła, że nie będzie miała dzieci. Ułożyła już sobie plan, że będzie zwiedzać, podróżować i nagle 2 kreski.
Ciocia która miała kilka prób kończących się niepowodzeniem zmieniła pracę na taką w której nie miała czasu myśleć i po 17 latach małżeństwa pojawiło się dziecko.
Patrząc na te historie jakoś po odpuszczeniu starań lub zajęciu myśli się udaje, tylko nie mam pojęcia jak to zrobić samemu👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
Reja13 wrote:Odkąd się staramy też zdarzają mi się takie miesiączki, dziwne krwawienie w 1 dzień, a kolejne już normalnie. Poczekaj do jutra.
Ja w tym miesiącu też mam mega dziwnie. @ miała się zacząć w niedzielę a przyszła wieczorem w środę. Dziś sobota i już jak by koniec a zawsze to było 6-7 dni🤷🏼♀️ brzuch bolał tylko przed, drugi dzień zawsze był ciężki a tym razem lajcik. I brak skrzepów. Co to się dzieje to ja nie wiem. -
nick nieaktualnyTeż właśnie ostatnio znajomi powiedzieli, że bardzo długo się starali bez skutku i stwierdzili, że bo po prostu się nie da i udało się jak odpuścili - ale myślę że to było odpuszczenie bardziej takie, że pogodzili się z tym że nic z tego nie będzie, nie było mierzenia temperatur, testów owu i oczekiwania kiedy zrobić test - ale też nie było tak że kochali się kiedy chcieli, myślę że mimo wszystko gdzieś tam myśl o płodnych dniach była, ale może takie to nie było zegarkowe. Ja zauważyłam, że jak mówię że mam dni płodne lub że pik LH to nam to ❤️ w ogóle nie idzie, jest jakaś taka presją, wykonanie zadania. A w jakichś takich spontanicznych momentach wychodzi to lepiej - więc może takie seruszkowanie w dni płodne, ale jak się nam zachęcę a jak nie to nie.
Ja w zeszłym cyklu trochę zrezygnowałam z forum, już nie wyszukiwałam każdych objawów, nie wykonywałam testów, po prostu czekałam na miesiączkę. Niestety przyszła, ale był to cykl mniej stresujący, myślę że w tym zrobię to samo, bardziej nastawiam się na miesiączkę, nie szukam objawów i zobaczymy co dalej. -
Ounai wrote:U nas udalo sie tez kiedy sex byl co 2 dzien przez caly cykl, nie tyllo w dni plodne. Warto sprobowac
Ja bym nie udźwignęła takiej częstotliwości 😁 nawet w dni płodne już mam trochę dość, więc taki sposób u mnie odpada, muszę wyznaczyć jakiś czas kiedy się więcej staramyoliwia79 lubi tę wiadomość
-
fantaghiro wrote:Ja bym nie udźwignęła takiej częstotliwości 😁 nawet w dni płodne już mam trochę dość, więc taki sposób u mnie odpada, muszę wyznaczyć jakiś czas kiedy się więcej staramy
U Nas to samo tym bardziej ze moj facet ogolnie ma problemy z libido. -
Aaagaa wrote:Cześć dziewczyny! ☺️ mogę do Was dołączyć? Aktualnie 2 cykle starań "na poważnie". Pcos na pokładzie, bardzo nieregularne cykle, cykle najprawdopodobniej w większości bezowulacyjne 😞
heeeej, oczywiście
jak bardzo nieregularne masz cykle? I to, że bezowulacyjne jest też potwierdzone?👧 30 👨31
•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
•macica dwurożna
•brak lewego płata tarczycy
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•TSH 2,35 ~ może być lepiej!
•Ferrytyna 31,9 ng/ml ❌
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 108✅
•Testosteron 45,3 ng/dl ❌
•Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅ -
Aaagaa wrote:Cześć dziewczyny! ☺️ mogę do Was dołączyć? Aktualnie 2 cykle starań "na poważnie". Pcos na pokładzie, bardzo nieregularne cykle, cykle najprawdopodobniej w większości bezowulacyjne 😞👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
08/25 biopsja aspiracyjna z cd138